Laatste update: 29.07.21

 

Beste subwoofers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wil jij het geluid van je soundbar aanzienlijk verbeteren? En wil je hierbij vooral de lage bastonen duidelijker aan bod laten komen? Dan ben jij op zoek naar één van de betere subwoofers. Het ruime aanbod maakt de zoektocht er niet altijd makkelijker op. Daarom willen wij jou helpen en zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele hedendaagse topproducten. Zo blijkt de Magnat 202A alvast een goede keuze te zijn. Dergelijk apparaatje zorgt voor een vrij hoog gemiddeld vermogen dat makkelijk 80 Watt kan bereiken. Ook de Bose Bass Module 700 blijkt alvast een schot in de roos. Het compacte formaat, 29,5 x 32,5 x 29,5 cm, maakt dit een makkelijk te plaatsen apparaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Subwoofers Koopgids

 

Ben je van plan om een subwoofer aan te schaffen? Dan raden wij jou aan om niet meteen de eerste de beste subwoofer te bestellen maar meerdere apparaten met elkaar te vergelijken. Bedenk waarvoor het apparaat gebruikt wordt en welke mogelijkheden hij biedt. Wat is het ideale vermogen en waar kun je de subwoofer best plaatsen? Het is een aanbeveling om de koopgids hieronder even grondig door te nemen alvorens je op zoek gaat naar de voor jou beste subwoofer.

Wat is een subwoofer en het gebruiksgemak

In de basis kun je een subwoofer eigenlijk het beste vergelijken met een soort van luidspreker. Weliswaar een eenvoudige luidspreker daar een subwoofer in de meeste gevallen over slechts 1 speaker of driver beschikt. Een subwoofer is bovendien een apparaat dat vooral bedoeld is om lage frequenties te produceren. De zogenaamde bastonen dus. Wat het frequentiebereik van de subwoofer betreft, blijkt dit afhankelijk te zijn van apparaat tot apparaat.

Daarnaast zul je merken dat er ook een onderscheid kan gemaakt worden tussen de zogenaamde actieve en passieve subwoofers. In de meeste gevallen zul je echter te maken krijgen met een actieve subwoofer, die dus voorzien is van een eigen interne speaker. Een actieve subwoofer zul je dus helemaal niet meer moeten verbinden met een externe luidspreker kabel of versterker. Kortom, je hoort het al; er zijn heel wat kenmerken waarmee je rekening zult moeten houden. En daarom willen wij jou met deze koopgids verder op weg helpen.

 

Wat is het verschil tussen een actieve en een passieve subwoofer

We hebben het hierboven al min of meer vermeld, maar er is dus wel degelijk een groot onderscheid tussen een passieve en actieve subwoofer. Zo zal een passieve subwoofer in de meeste gevallen gebruik maken van de ingebouwde versterker van je radiotoestel. Doordat je dus werkt met één en dezelfde versterker, zul je in de praktijk vaak minder onderscheid horen tussen enerzijds de lage en anderzijds de hoge tonen.

Met andere woorden; de keuze voor een actieve subwoofer blijkt alvast een betere optie te zijn. Een actieve subwoofer is namelijk voorzien van een volledig ingebouwde versterker en zal dus een groter verschil bieden tussen de lage en hoge tonen. Houd er wel rekening mee dat een actieve subwoofer afzonderlijk op het lichtnet moet worden aangesloten. Met andere woorden, je zult rekening moeten houden met een extra stopcontact zodat je de versterker op een snelle manier van heel wat stroom kunt voorzien.

 

Het vermogen en het frequentiebereik

Bij de aanschaf van een subwoofer is het aangewezen om ook even stil te staan bij het vermogen en het frequentiebereik. Met het vermogen bedoelen we uiteraard de kracht van het apparaat, die steeds opnieuw wordt uitgedrukt in watt. Een subwoofer met een hoger wattage zal dus ook krachtiger zijn dan een gelijkaardig apparaat met een lager wattage. Zo kun je subwoofers aankopen met een maximaal vermogen van 500, 1000 of zelfs 2000 Watt.

Daarnaast blijkt ook het frequentiebereik van de subwoofer behoorlijk belangrijk. Het frequentiebereik wordt steevast weergegeven in “Herz” en afgekort door “Hz”. Een ruimer frequentiebereik is uiteraard veel beter met betrekking tot de uiteindelijke geluidskwaliteit. Een subwoofer met een frequentiebereik van minimaal 40 tot maximaal 200 Hz, zal dus een betere koop zijn dan eentje met een bereik van 50 tot 150 Hz. Besef wel dat dit alles ook een invloed zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje. En daarom is het handig om eventuele aanbiedingen niet uit de weg te gaan.

Het formaat en de plaatsing van de subwoofer

Subwoofers bestaan in tal van formaten, kleuren en designs. Om het formaat van de subwoofer te kunnen bepalen, is het aan te raden om rekening te houden met de plaatsing van het apparaat. Waar wil je de subwoofer plaatsen en hoeveel ruimte heb je ter beschikking? In de meeste gevallen zal een subwoofer in de woonkamer terechtkomen ergens dicht in de buurt van de geluidsinstallatie.

Indien je best wel wat ruimte ter beschikking hebt, dan raden we toch wel aan om te kiezen voor een grotere subwoofer. Dit om de eenvoudige reden dat een grote subwoofer vaak iets stabieler staat en bijgevolg de kans op ruis of andere storende effecten verminderd zoniet vermeden wordt. Een compacte subwoofer kan vaak nogal eens meebewegen met de lage bastonen en dat wordt door heel wat klanten als bijzonder storend ervaren.

 

Extra kenmerken en optiemogelijkheden in functie van de prijs

Tot slot willen wij er op wijzen dat het belangrijk is om rekening te houden met bepaalde extra kenmerken. Heb je een subwoofer op het oog maar is deze voorzien van een dunne fijne kabel? Dan ga je maar beter op zoek naar een andere subwoofer. Een dunne fijne kabel zou namelijk een indicatie kunnen zijn van een matige tot slechte geluidskwaliteit. Let daarnaast ook gewoon op de aansluitingsmogelijkheden en het design.

In het algemeen zul je moeten rekening houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 370 euro. Uiteraard zijn er altijd subwoofers te vinden die een pak goedkoper zijn en anderen die dan weer wat meer budget verlangen. Bedenk waar jij zelf naar op zoek bent en wat zoal je verwachtingen zijn. Hoeveel budget wil en kun je hier maximaal aan spenderen? Het antwoord op dergelijke vragen kan de zoektocht alvast een pak makkelijker maken.

 

5 beste subwoofers (Reviews) van 2021

 

Sonos, Pioneer, Klipsch, JBL, SVS en Harman Kardon; allemaal bekende merken die meerdere degelijke subwoofers op de markt hebben gebracht. Het lijkt een goed advies om niet zomaar de eerste de beste subwoofer aan te kopen. Neem je tijd om de volgende 5 topproducten grondig te bekijken, eventueel rekening houdend met de online reviews van klanten, Kies je voor een actieve subwoofer of niet? En wat dan met het prijskaartje? Welk budget heb je ervoor over of ben je op zoek naar een aanbieding?

 

 

1. Magnat 202A 80 W Actieve subwoofer Frequentiebereik 20-200 Hz

 

Ben je op zoek naar een betaalbare actieve subwoofer? Dan lijkt dit exemplaar van Magnat vast en zeker een stap in de goede richting te zijn. De lage prijs doet vermoeden dat je deze subwoofer alvast in de categorie van de goedkope apparaten mag verwachten.

De actieve subwoofer wordt gekenmerkt door een gemiddeld vermogen van maar liefst 80 Watt en een ruim frequentiebereik van minimaal 20 en maximaal 200 Hz. De subwoofer is vervaardigd uit duurzaam MDF materiaal en werd afgewerkt in een neutrale moderne zwarte kleur. Met een diepte van 26,5 cm, een hoogte van 36,5 cm en een breedte van 34,5 cm; blijkt dit een bijzonder compact en makkelijk te plaatsen apparaat te zijn.

De subwoofer is voorzien van een krachtige speaker en een totale belastbaarheid van ruim 160 Watt. Houd er wel rekening mee dat er geen afstandsbediening met het apparaat wordt meegeleverd en dat er geen mogelijkheid is tot wifi. Echter vinden de meeste klanten dat duidelijk geen enkel probleem. Vandaar de positieve beoordeling.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: vanwege zijn betaalbaarheid blijkt deze subwoofer bijzonder toegankelijk te zijn voor het grote publiek.

Vermogen: het gemiddelde vermogen waarover deze subwoofer beschikt, bedraagt ruim 80 Watt. De totale belastbaarheid bedraagt dan weer 160 Watt.

Frequentiebereik: deze unieke actieve subwoofer wordt gekenmerkt door een vrij groot frequentiebereik tussen 20 en 200 Hz.

 

Nadelen:

Geen wifi: ben je van plan om deze unieke subwoofer aan te kopen? Dan is het wel belangrijk om op voorhand te beseffen dat er geen wifi aanwezig is. Ondanks dit minpuntje blijft dit toch nog steeds één van de populairste subwoofers uit de reeks.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bose Bass Module 700 295 x 325 x 295 mm Passieve speaker

 

Ben je op zoek naar een geschikte aanvulling op je reeds aanwezige Soundbar 700? Dan kies je maar beter voor de Bose Bass Module 700 subwoofer. Op die manier geniet je een ultieme geluidsbeleving en wordt het basgeluid wel degelijk voelbaar. Bovendien is het mogelijk om, indien gewenst, de subwoofer draadloos met de soundbar te verbinden. Kortom, geen last meer van vervelende kabels.

Deze unieke subwoofer wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 29,5 x 32,5 x 29,5 cm en een gewicht van ongeveer 13,6 kg. De zwarte kleur zorgt voor een robuuste doch strakke uitstraling. Het is echter ook mogelijk om de subwoofer in het wit te bestellen. Het apparaat wordt gekenmerkt door een totale belastbaarheid van 70 Watt en een frequentiebereik van minimaal 40 en maximaal 160 Hz. Verder blijkt het apparaat magnetisch afgeschermd te zijn en voorzien van een passieve speaker.

Wanneer we de online reacties bij het product bekijken dan stellen we vast dat de kopers het unaniem met elkaar eens zijn; het blijkt een topproduct en vandaar de maximumscore van 5 sterren. Houd er wel rekening mee dat je misschien iets dieper in de buidel zult moeten tasten.

 

Voordelen:

Formaat en gewicht: de subwoofer wordt gekenmerkt door een vrij compact formaat en beperkt gewicht wat hem makkelijk te installeren en verplaatsen maakt.

Belastbaarheid: het is mogelijk om deze subwoofer met maximaal 70 Watt te belasten.

Frequentiebereik: het frequentiebereik kan variëren van ongeveer 40 Hz tot maximaal 160 Hz.

Draadloos: het grote pluspunt van dit apparaat is dat je hem op een draadloze manier aan de soundbar kunt koppelen. Op die manier hoef je geen hinder te ondervinden van rondslingerende kabels.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het mag dan misschien wel het beste merk zijn, toch betekent dit in dit geval ook een hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. JBL ES250PW Draadloze Subwoofer Met ingebouwde versterker

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke subwoofer die jou wordt aangeboden door één van de populairste merken; JBL. Het apparaat wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 40 x 50,4 x 45,4 cm en een gewicht van ongeveer 19,5 kg. De zwarte kleur zorgt voor een moderne tijdloze uitstraling.

De subwoofer biedt een totale belastbaarheid aan van maar liefst 400 Watt in combinatie met een frequentiebereik van minimaal 50 en maximaal 150 Hz. De gevoeligheid van deze subwoofer ligt, met 105 dB, dan weer behoorlijk hoog. Het is een handig apparaat dat gekenmerkt wordt door 1 krachtige actieve luidspreker. De versterker kan makkelijk een piekvermogen bereiken van wel 700 Watt.

De levering omvat een handige zender waardoor het mogelijk wordt om deze subwoofer geheel draadloos te installeren. Kortom, geen last meer van vervelende rondslingerende kabels. De koper blijkt duidelijk tevreden te zijn over de uitstekende kwaliteit en vindt de verhouding met de prijs meer dan correct!

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de subwoofer leent zich ertoe makkelijk te installeren en is voorzien van een handige actieve luidspreker die in het apparaat zit ingebouwd.

Belastbaarheid: de subwoofer is in staat om een gemiddeld vermogen te bereiken van wel 400 Watt en een piekvermogen van ruim 700 Watt.

Frequentiebereik: je geniet hierbij een behoorlijk ruim frequentiebereik dat kan variëren van minimaal 50 Hz en maximaal maar liefst 150 Hz.

 

Nadelen:

Budget: ook hier zul je misschien wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje. Alhoewel alles afhankelijk is van hoeveel je er zelf wilt aan geven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Klipsch SPL-100 Subwoofer 356 x 412 x 451 mm 16,8 kg

 

Met de unieke subwoofer van Klipsch kies je alvast voor een goede combinatie tussen kwaliteit, degelijkheid en design. De subwoofer wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 35,6 x 42,1 x 45,1 cm aangevuld met een gewicht van ongeveer 16,8 kg. De zwarte kleur zorgt voor een moderne en strakke uitstraling die in om het even welk interieur, perfect tot z’n recht komt.

De subwoofer beschikt over een totale belastbaarheid van maar liefst 450 Watt en een frequentiebereik van minimaal 27 en maximaal 125 Hz. Het apparaat is verder uitgerust met een krachtige ingebouwde actieve luidspreker en een gevoeligheid van maar liefst 114 dB. Doordat je de subwoofer draadloos kunt verbinden, zul je helemaal geen last ondervinden van vervelende kabels.

De behuizing is vervaardigd uit degelijke krasbestendige materialen en kan dan ook best wel tegen een stootje. De hoge prijs van deze subwoofer kan mogelijk een verklaring zijn voor het uitblijven van online reacties. Laat je hierdoor niet gelijk afschrikken maar bekijk het toch maar even.

 

Voordelen:

Formaat: het formaat van de subwoofer wordt geschat op 35,6 x 42,1 x 45,1 cm en wordt dan ook als vrij compact en handzaam ervaren.

Belastbaarheid: je geniet een maximale belastbaarheid van wel 450 Watt.

Speaker: deze unieke subwoofer is voorzien van een bijzonder krachtige interne actieve speaker die een totale gevoeligheid aanbiedt van 114 dB.

Handig in gebruik: je geniet een vrij ruim frequentiebereik dat makkelijk kan variëren van 27 tot 125 Hz. Verder is het mogelijk om het apparaat volledig draadloos te verbinden en zo geen last meer te hebben van vervelende kabels.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: jammer genoeg zul je meteen opmerken dat het prijskaartje toch wel wat hoger ligt dan het gemiddelde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Pioneer Fayola Subwoofer (uitlopend) Pioneer FS

 

Tot slot is er altijd nog deze prachtige subwoofer die jou wordt aangeboden door Pioneer en deel uitmaakt van de bekende Pioneer FS serie. In tegenstelling tot de andere apparaten uit het lijstje, is de behuizing van deze subwoofer afgewerkt in een rustgevende moderne witte kleur.

Deze unieke subwoofer heeft een totale afmeting van 27,1 x 33,5 x 27,7 cm en wordt gekenmerkt door een compact gewicht van 7,6 kg. Dit maakt de subwoofer makkelijk te verplaatsen. Bovendien is het mogelijk om deze subwoofer op een draadloze manier met de andere apparaten te verbinden waardoor je geen last hebt met vervelende kabels. Het is een krachtig apparaat met een hoge gevoeligheid die voorzien is van een ingebouwde actieve speaker.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven in verband met de gebruikerservaringen. Klanten hebben voorlopig nog niet op het apparaat gereageerd waardoor we vermoeden dat het om een vrij recente subwoofer gaat. Het prijskaartje lijkt alvast bijzonder goed mee te vallen.

 

Voordelen:

Formaat: de subwoofer wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 27,1 x 33,5 x 27,7 cm. Dit compacte formaat maakt hem bijzonder handzaam om te installeren of verplaatsen.

Comfort: doordat je de subwoofer volledig draadloos kunt verbinden, hoef je geen last meer te hebben van eventueel kabels en verlengsnoeren.

Speaker: de subwoofer is uitgerust met een actieve luidspreker die in het apparaat zit ingebouwd.

Prijskaartje: het is misschien niet meteen de subwoofer met de laagste prijs maar toch valt het prijskaartje hartstikke goed mee.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat het design niet bij iedereen in goede aarde valt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat doet een subwoofer?

Een subwoofer is een handig apparaatje waarmee je de geluidskwaliteit van bijvoorbeeld je soundbar aanzienlijk kunt verbeteren. En dan hebben we het hier voornamelijk over de lage bastonen die door de subwoofer intens naar voren worden gebracht. Indien je op zoek bent naar de ultieme bioscoop ervaring dan kunnen we besluiten dat de aanschaf van een subwoofer apparaat alvast een meer dan goede aanbeveling is.

Zorg er tevens voor dat de subwoofer voldoende groot is zodat hij stabiel en stevig kan staan en niet gaat meetrillen met de bastonen. Op die manier kun je storende elementen en ruis zoveel mogelijk vermijden.

Q2: Wat is een actieve subwoofer?

Indien je op zoek bent naar een subwoofer dan wordt er wel degelijk aangeraden om meteen te kiezen voor een actieve subwoofer. Een actieve subwoofer is een apparaatje dat reeds is uitgerust met een bijzonder krachtige versterker. Die versterker zit in de subwoofer ingebouwd en zorgt ervoor dat er een duidelijk verschil waar te nemen is tussen enerzijds de lage en anderzijds de hoge- en middentonen.

Een actieve subwoofer kun je bijgevolg makkelijk en zonder problemen met het lichtnet verbinden. Het enige dat je hiervoor dus zult nodig hebben is een stopcontact. Plaats de actieve subwoofer dan ook altijd in de buurt van een stopcontact.

 

Q3: Hoe sluit je een subwoofer aan?

De aansluiting van een subwoofer heeft niet zoveel voeten in de aarde en is bijgevolg vrij eenvoudig. Eerst en vooral is er dus een verschil tussen een actieve en passieve subwoofer. In de meeste gevallen betreft het een actieve subwoofer en deze exemplaren dien je gewoon op het lichtnet aan te sluiten. Meestal worden de aansluitingskabels met de aankoop van het product meegeleverd en komt het er gewoon op neer dat je de subwoofer in de buurt van een stopcontact plaatst.

Kies je voor een passieve subwoofer dan zijn dergelijke apparaten vaak voorzien van een kabeltje. Dit kabeltje moet je aansluiten op een externe luidspreker of eventueel geluidsinstallatie.

 

Q4: Waar kun je een subwoofer plaatsen?

In principe is het zo dat je een subwoofer op eender welke plaats kunt installeren. Het spreekt voor zich dat het ene plekje veel beter zal zijn dan het andere. Wij raden aan om steeds op zoek te gaan naar een centraal plekje in de ruimte, bij voorkeur ergens dicht in de buurt van een stopcontact of geluidsinstallatie.

Zorg ervoor dat er voldoende ruimte kan worden voorzien daar wordt aangeraden om steeds op zoek te gaan naar een iets grotere, stabiele subwoofer die niet gaat meetrillen met de bassen. Zo kun je ruis en andere storende geluiden tot een minimum herleiden of zelfs voorkomen.

Q5: Wat is een crossover subwoofer?

Ben je van plan om een subwoofer aan te kopen, dan zul je misschien wel al van de term “crossover” gehoord hebben. Met de crossover wordt een soort van grens in de frequenties aangeduid. Op die manier kunnen alle lage frequenties bij de luidsprekers worden weggehaald en vervolgens in de richting van de subwoofer worden geleid. 

Dat wil dus zeggen dat je subwoofer apparaat dus in staat is, om het vanaf deze specifieke frequentie volledig te gaan overnemen en bijgevolg voor de best mogelijke lage tonen te zorgen.

 

 

Laatste update: 29.07.21

 

Beste Jukeboxen – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Zoek jij een jukebox voor je café of woonkamer maar weet je nog niet of je een klassiek analoog model wilt, of een moderne digitale? Lees dan zeker verder want wij hebben de beste jukeboxen vergeleken. Verkies je een uniek stuk dat handgemaakt is maar toch technologische snufjes aanbiedt? Dan is de Strausser jukebox de perfecte optie voor jou. Of zoek je een retro apparaat dat ook vele moderne opties aanbiedt om muziek af te spelen? Dan kijk je beter even naar de Ricatech RR3000BT Classic. Vergeet ook niet om de reviews te lezen van de kopers om je een idee te vormen over de opties en kwaliteit van het product.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Jukeboxen Koopgids 

 

Je hebt besloten om een jukebox te kopen maar waar moet je nu allemaal op letten? De meeste moderne exemplaren hebben de specifieke vintage look die jukeboxen van de jaren 50 hadden. Zo wordt een klassieke look met technologische snufjes gecombineerd. Er zijn verschillende modellen zoals de analoge, digitale of hybride jukebox. We geven je eveneens meer informatie over de afspeelmogelijkheden en de verschillende formaten waarin een jukebox aangeboden wordt. We raden aan om aanbiedingen niet uit de weg te gaan want de prijs van deze toestellen kan al snel hoog oplopen.

Analoog, digitaal of hybride?

Deze 3 opties bepalen welke media je precies kunt afspelen. De analoge is de originele versie van de jukebox. Zowel de bediening als de afspeelfuncties werken dus met analoge technieken. Platen worden dan volledig mechanisch verwisseld zoals in de allereerste modellen jukeboxen. 

De volledige digitale jukebox daarentegen kan alleen muziek in digitaal formaat afspelen. In dit geval zijn dat cd’s, MP3-bestanden via een USB-aansluiting of via een aux-ingang. Soms hebben deze apparaten zelfs een ingebouwd geheugen. Ook een verbinding maken met bluetooth of Wifi is een optie met de digitale jukebox. Zo kun je evenzeer muziek afspelen die je op je smartphone of tablet hebt staan. 

Als je een mix van beide zoekt dan is het hybride model de beste keuze voor jou. Dit betekent dat hij zowel de analoge als de digitale opties aanbiedt. Je kunt zo langspeelplaten afspelen, maar ook cd’s en MP3-bestanden. Ze bieden eveneens vaak AM/FM radio aan en ze laten toe om verbinding te maken via bluetooth en Wifi. Zo kun je eenvoudig je favoriete muziek afspelen die je anders enkel via je telefoon, tablet of computer kunt beluisteren. Onze aanbeveling gaat uit naar dit type jukebox omdat het de perfecte combinatie is tussen nostalgisch geluid en de technologische snufjes. 

 

Jukebox met platenspeler, cd-speler of beide 

Als je beslist hebt om voor de digitale of hybride versie te gaan dan kunnen er verschillende afspeelmogelijkheden aangeboden worden. Als we enkele modellen vergelijken zien we dat ook de prijs verschilt naargelang de afspeelopties die aangeboden worden. Een van de eerste belangrijke punten waarover je moet beslissen, is of je platen gaat willen afspelen of niet. De platenspeler is heel kenmerkend voor dit soort apparaten en bevindt zich altijd in het bovenste deel van de jukebox, net onder de ronde bovenkant. 

Wil je graag ook de mogelijkheid hebben om cd’s af te spelen dan kan dit op twee manieren. Ofwel heb je beide afspeelopties waarbij de cd-speler in het midden van het toestel geïnstalleerd staat. In dit geval ga je zelf de cd moeten wisselen. Ofwel kies je voor een cd-speler in plaats van een platenspeler. Dit wil zeggen dat de cd-speler de plaats inneemt van de platenspeler onder de ronde bovenkant en dat de jukebox uitgerust is met een automatische cd-wisselaar. 

 

Andere afspeelmogelijkheden 

De meeste moderne jukeboxen zijn uitgerust met een radio functie waarmee je naar je favoriete radiostation kunt luisteren. Je kunt dus gewoon afstemmen op je favoriete radiozender zoals bij een gewone AM/FM radio. Bovendien bieden ze meestal een Wifi- en bluetooth verbinding aan waarmee je ook online naar de radio kunt luisteren. Je kunt deze twee verbindingsopties evenals gebruiken om eenvoudig je smartphone, tablet of computer op de jukebox aan te sluiten en zo eventueel muziekprogramma’s als spotify, youtube, etc af te spelen. 

Tegenwoordig kunnen eveneens MP3-spelers en USB-sticks aangesloten worden om je muziek te kunnen afspelen. De meeste jukeboxen beschikken over een USB- en aux-ingang zodat meerdere toestellen aangesloten kunnen worden zonder problemen. Zo heeft je jukebox eindeloos veel mogelijkheden om al je favoriete muziek af te spelen, waar die ook opgeslagen is. 

Het formaat van de jukebox 

Er zijn verschillende formaten waaruit je kunt kiezen. Naargelang het gebruik of de plaats waar je hem wilt installeren, kies je liever voor een groter of kleiner apparaat. Heb je niet veel ruimte beschikbaar in je interieur, dan kun je kiezen voor een ‘table top’ jukebox, een zogenaamd tafelmodel. Dit zijn mini jukeboxen die compact zijn van formaat, een beetje groter dan een gewone radio, en dus perfect passen op een tafel of kast. 

Wil jij echter een echte blikvanger in je café of woonkamer? Dan zijn de grootste exemplaren die je kunt vinden rond de 160 cm hoog. De middelmatige staande modellen liggen meestal tussen 100 cm en 120 cm qua hoogte. Als jouw voorkeur uitgaat naar één van de middelmatige toestellen maar je wilt toch graag dat de jukebox wat hoger staat, dan kun je een jukebox-standaard kopen. Hiermee wordt de jukebox verhoogd zodat hij toch meteen in het oog springt als je de ruimte binnenkomt. 

 

5  beste Jukeboxen (Reviews) van 2021 

 

Een jukebox is niet het soort toestel dat je vaak opnieuw koopt en vooraleer je overgaat tot kopen, is het belangrijk om te besluiten of je eerder een decoratief stuk wilt, of dat je werkelijk gebruik wilt maken van de afspeelmogelijkheden die deze apparaten bieden. We vergelijken hier 5 jukeboxen met verschillende opties. Daarna ben jij vast klaar om de juiste aankoop te doen. 

 

1.  Strausser Jukebox handgemaakt met touchscreen en ledtechnologie 

 

Met deze handgemaakte Strausser haal je een prachtig meubel in huis. Het is een machine met hedendaagse afspeelmogelijkheden en professioneel geluid. Zo kun je vinylplaten spelen van 33, 45 en 78 toeren, maar ook cd’s, muziek op USB of SD-kaart, AM/FM radio, internetradio, spotify en zelfs Youtube. Bovendien kun je verbinding maken met bluetooth en Wifi om zo direct muziek af te spelen van de smartphone of tablet. 

Deze jukebox kun je bestellen met een van de 12 fronten zodat hij mooi in je huiskamer past. Met de touchscreen krijg je alle opties overzichtelijk aangeboden waardoor hij zeer gebruiksvriendelijk is. Met de afstandsbediening bestuur je het ingebouwde lichtorgel om zo de perfecte sfeer te creëren dankzij de 100 verschillende combinaties van kleuren en bewegingen met ledtechnologie. 

Deze jukebox is geen goedkoop apparaat, mensen verwachten dan ook kwaliteit. Als we de reviews nalezen kunnen we besluiten dat alle kopers tevreden zijn over hun aankoop. Ze praten met lof over de personalisatie en de afspeelmogelijkheden. Hij weegt ongeveer 45 kg maar dankzij zijn wieltjes kun je hem makkelijk van plaats veranderen. De luidsprekers bieden excellente kwaliteit met een uitgangsvermogen van 120 watt.

 

Voordelen: 

Uniek: dit model is handgemaakt en wordt gepersonaliseerd voor elke koper. Zo haalt iedereen een uniek stuk in huis. 

Afspeelmogelijkheden: je kunt vinylplaten spelen maar ook cd’s, AM/FM radio, internetradio, spotify, youtube, etc. Eveneens bluetooth- en Wifi verbinding zijn mogelijk en de luidsprekers hebben een uitgangsvermogen van 120 watt. 

Gebruiksvriendelijk: deze machine is uitgerust met een touchscreen die alle opties op een eenvoudige manier aanbiedt. Ook de afstandsbediening zorgt voor gebruiksgemak. 

Design: je kunt kiezen uit 12 verschillende fronten en wel 100 verschillende kleur- en bewegingscombinaties van de ledinstallatie. Zo creëer je de perfecte sfeer voor elke gelegenheid. 

 

Nadelen: 

Budget: dit apparaat biedt veel afspeelmogelijkheden aan maar ligt met zijn hoge prijs niet binnen het bereik van iedereen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2.  Ricatech RR3000BT Classic Jukebox met bluetooth en muziekstation

 

Met zijn design van de jaren 50 is deze Ricatech Classic Jukebox een blikvanger. Je kunt hem volledig zelf inrichten en hij biedt uiterst moderne technologie aan. Zo kun je met deze klassiek getinte machine niet alleen 33, 45 en 78 toerenplaten afspelen, maar ook MP3’s, cd’s, en AM/FM radio. Je kunt via bluetooth smartphones, tablets en laptops aansluiten en hij heeft ingebouwde luidsprekers voor goede geluidskwaliteit met een uitgangsvermogen van 26 watt.

Met dit apparaat kun je eveneens muziek digitaliseren via het complete muziekstation dat op dit model geïnstalleerd staat. Via de opnamefunctie zet je alle muziek in een klik op een USB-stick of SD-kaart. Je krijgt twee afstandsbedieningen waarmee je de jukebox kunt bedienen en het 7-kleurige led verlichtingssysteem. Het volume kan ook geregeld worden met een aanraakgevoelige regeling in de chromen grill.

Dit toestel weegt rond de 37,5 kg maar met zijn multidirectionele zwenkwielen kun je hem eenvoudig verplaatsen. Er zijn op dit moment weinig reviews maar als we alle details van dit model bekijken dan kunnen we besluiten dat dit een mooie retro jukebox is met veel moderne technologische snufjes. Dit alles maakt het een topproduct en een van de populairste jukeboxen. Ricatech is dan ook het beste merk voor dit soort toestellen. 

 

Voordelen: 

Uniek: je kunt deze retro design jukebox volledig naar je eigen zin inrichten. 

Afspeelmogelijkheden: met zijn hedendaagse technologie kun je zowel vinylplaten afspelen als MP3’s, cd’s,  en AM/FM radio. Je kunt probleemloos je telefoon, tablet of laptop aansluiten via bluetooth. 

Gebruiksvriendelijk: met de twee bijgeleverde afstandsbedieningen kun je zowel de jukebox bedienen als de ledinstallatie regelen. 

Muziek digitaliseren: met het ingebouwde muziekstation kun je in een handomdraai je muziek op een USB-stick of SD-kaart zetten. 

 

Nadelen: 

Budget: het is een prachtexemplaar dat een retro uitstraling geeft aan je huiskamer. Het is spijtig genoeg geen goedkope optie. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3.  Nostalgie jukebox van Madison bluetooth en MP3 

 

Madison heeft met deze Nostalgie jukebox een mooi en klein toestel op de markt gebracht. Dit model biedt veel moderne opties aan waarmee de klassieke modellen uiteraard niet uitgerust zijn. Zo kun je met dit exemplaar via bluetooth of met MP3 je muziek afspelen. 

In vergelijking met de staande types is dit een compact toestel dat maar 2,5 kg weegt waardoor je hem kunt plaatsen waar je maar wilt. Zo kun je werkelijk overal je favoriete muziek afspelen. Dit exemplaar komt met een ingebouwde oplaadbare batterij en heeft een autonomie van 6u en de luidsprekers hebben een uitgangsvermogen is 10 watt. 

Nog niet veel mensen hebben een review geschreven over dit product. Laat je hier niet door afschrikken. Deze kleine jukebox geeft jouw feestjes een extra wauw-factor met zijn verschillende lichtjes en de muziek van jouw keuze. Deze mini-jukebox wordt aangeboden aan de laagste prijs en je haalt hiermee zeker een leuke gadget in huis. 

 

Voordelen: 

Compact: deze jukebox is klein in vergelijking met de andere die meer als volwaardige meubelstukken gezien worden. Zijn formaat komt overeen met een grote radio en daardoor kun je hem eenvoudig overal mee naartoe nemen. 

Budget: als je graag een jukebox wilt kopen maar je hebt geen groot budget dan is dit een goede oplossing. 

Oplaadbaar: met zijn ingebouwde oplaadbare batterij kun je hem opladen en tot 6u lang gebruiken. 

 

Nadelen: 

Uitgangsvermogen: dit exemplaar heeft een uitgangsvermogen van maar 10 watt, in vergelijking met andere toestellen is dit vrij weinig. 

Afspeelmogelijkheden: enkel bluetooth en MP3 worden aangeboden als reproductie mogelijkheden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4.  Vintage Vinyl retro Jukebox met bluetooth en ledverlichting

 

Deze Vintage Vinyl jukebox brengt het verleden tot leven met zijn van kleur wisselende ledverlichting waardoor je woonkamer een retro tintje krijgt. Via bluetooth kun je muziek afspelen vanaf je smartphone, tablet of computer. Indien een van deze apparaten geen bluetooth zou hebben, is er eveneens een aux-aansluiting voorzien om zo via de kabel aangesloten te kunnen worden. Hij is uitgerust met ingebouwde luidsprekers met goede geluidskwaliteit en een uitgangsvermogen van 20 watt. 

Met de bijgeleverde afstandsbediening kun je dit apparaat eenvoudig bedienen en met zijn gewicht van 7,4 kg zit hij zeker niet bij de zwaarste modellen. Hij is iets kleiner in afmeting dan andere staande jukeboxen, maar het is zeker een volwaardig meubel dat een mooi plekje verdient in je woonkamer. 

De consumenten die dit product reeds gekocht en uitgeprobeerd hebben, zijn het eens over zijn kwaliteit. Ze vinden dat deze jukebox een heel mooi geluid voortbrengt en dat hij er heel leuk maar toch ook stevig uitziet. Als je op zoek bent naar een vintage jukebox dan is dit zeker een aanbieding om rekening mee te houden. 

 

Voordelen: 

Afspeelmogelijkheden: dit exemplaar biedt bluetooth en aux-ingang aan om je muziek af te spelen. De luidsprekers met een uitgangsvermogen van 20 watt garanderen zeer goede geluidskwaliteit. 

Design: deze jukebox biedt een vintage design dat zeker mooi zal staan in je woonkamer. De ledverlichting verandert steeds van kleur en geeft zo dat extra retro gevoel. 

Budget: je krijgt zeer veel opties tegen een heel aanvaardbare prijs in vergelijking met andere soortgelijke producten. 

 

Nadelen: 

Grootte: dit apparaat is iets kleiner en zal dus iets minder plaats innemen, maar deze meubels mogen gezien worden. Het is jammer dat hij bijna 40 cm kleiner is tegenover andere middelmatige modellen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5.  Ricatech RR2000 full size classic Jukebox met bluetooth 

 

De tweede jukebox van Ricatech die we beschrijven heeft een lagere prijs maar hij moet niet onderdoen qua technologische afspeelmogelijkheden. Deze versie is uitgerust met een 6-in-1 muziekstation waarmee je zonder problemen je vinylcollectie kunt afspelen. Je kunt eveneens je favoriete AM/FM radiozender opzetten of online radio. Ook cd’s, USB-sticks en SD-kaarten afspelen vormt geen probleem. Daarnaast sluit je eenvoudig je smartphone of tablet aan met kabel of via bluetooth. 

Creëer een unieke sfeer dankzij de 7-kleurige ledinstallatie waarbij de kleuren mooi in elkaar overvloeien maar je kunt eveneens kiezen om één kleur vast te zetten. De ingebouwde stereo luidsprekers hebben een uitgangsvermogen van 26 watt waardoor ze niet alleen de beste geluidskwaliteit bieden maar ook een hoog volume aankunnen. 

Dit model biedt tevens de mogelijkheid om je muziek te digitaliseren waardoor je je platen en cd’s met de opnamefunctie op een USB-stick kunt zetten zodat je daarna overal van je muziekcollectie kunt genieten. Ons advies is om dit top exemplaar in overweging te nemen. Het is de beste jukebox op de markt voor een toch wel aanvaardbare prijs.

 

Voordelen: 

Afspeelmogelijkheden: deze jukebox is uitgerust met een compleet muziekstation waarmee je zowel je vinylplaten als cd’s, USB-sticks en SD-kaarten kunt afspelen. Bovendien kun je je smartphone of tablet eenvoudig aansluiten met kabel of bluetooth. 

Design: dankzij de 7-kleurige ledinstallatie creëer je een unieke sfeer. 

Uitgangsvermogen: dit toestel heeft een uitgangsvermogen van 26 watt waardoor je gegarandeerd zeer mooie geluidskwaliteit krijgt.

Muziek digitaliseren: met deze jukebox kun je je platen en cd’s op andere toestellen kopiëren om zo overal te kunnen genieten van je muziekcollectie. 

 

Nadelen: 

Mobiel: dit model heeft geen wieltjes waardoor hij met zijn 40kg toch wel zwaar is om vaak van plaats te veranderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laatste update: 29.07.21

 

Beste rookmachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heb je binnenkort een leuk feestje op de planning staan? Of moet je in enkele maanden een heus festival of event organiseren? Dan kan de aanschaf van een degelijke rookmachine alvast een goede overweging zijn. Het ruime aanbod maakt het maken van een keuze echter vaak lastig en frustrerend. Daarom willen wij jou helpen en zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 topproducten. Zo kun je kiezen voor de Halloween Lichteffectset indien je een spannend en mysterieus Halloween of griezelfeestje wilt organiseren. Mag het allemaal wat professioneler en krachtiger zijn dan lijkt de BeamZ S1200 MKII rookmachine alvast een schot in de roos. Bovendien wordt hij geleverd inclusief een maximale hoeveelheid van 5 liter rookvloeistof.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Rookmachines Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende rookmachines. Zo bestaan er wel degelijk verschillende soorten machines alsook diverse mogelijke vloeistoffen. Verder raden wij jou aan om ook even stil te staan bij het formaat van de rookmachine in combinatie met de plaats en installatie. Na het lezen van deze koopgids wordt het hopelijk een pak makkelijker om de verschillende rookmachines met elkaar te vergelijken. Het is hierbij een aanbeveling om uit te kijken naar promoties en/ of leuke aanbiedingen.

Wat is een rookmachine en het gebruiksgemak

Een rookmachine is, zoals de naam doet vermoeden, een machine die in staat is om rook een bepaalde ruimte in te blazen. Afhankelijk van het type rookmachine dat je besluit aan te kopen, kan de rook verticaal omhoog of horizontaal de ruimte in worden geblazen. Ook qua vermogen en formaat zul je heel wat onderscheid kunnen spotten tussen de verschillende toestellen. Daarom willen wij jou aanraden om niet meteen de eerste de beste rookmachine uit het rijtje meer naar huis te nemen.

Neem rustig de tijd om diverse machines met elkaar te vergelijken. Zo zul je zien dat sommige rookmachines beter geschikt zijn voor thuisgebruik terwijl anderen bedoeld zijn voor professionele, ietwat grotere, evenementen en feesten. Met behulp van een rookmachine kun je een feestje of event dus meteen een pak mysterieuzer en/ of gezelliger maken. Denk bijvoorbeeld maar aan het Halloween feestje dat je misschien binnenkort gepland hebt met vrienden en/ of familie. Kortom, het overwegen meer dan waard!

 

De verschillende soorten rookmachines

We hebben het al min of meer vermeld maar we kunnen dus echt wel diverse types rookmachines van elkaar onderscheiden. Zo kun je eerst en vooral opteren voor de traditionele standaard rookmachine die gekenmerkt wordt door een krachtig verwarmingselement. Het verwarmingselement bepaalt de kracht van de machine, de opstarttijd en zal de rookvloeistof doen verdampen en vervolgens uitblazen als rook.

Wil je toch liever een Fazer rookmachine in huis halen dan kies je voor een exemplaar dat over een ventilator beschikt. De ventilator zorgt voor de productie van een constante dunne nevel en is voornamelijk bedoeld om lichtbundels beter zichtbaar te maken. Denk bijvoorbeeld maar aan de special effects bij een concert van je favoriete popzanger.

Verder kun je ook altijd nog kiezen voor de bekende Hazer rookmachine die, net zoals de Fazer exemplaren, over een ventilator beschikt. Echter het verschil zit hem voornamelijk in de functiemogelijkheden. Zo is het mogelijk om de snelheid van de ventilator bij een Hazer rookmachine eigenhandig aan te passen.

Tot slot is er dan ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de low fogger rookmachine. Dergelijk type rookmachine zal de rook bijzonder sterk en snel afkoelen net voordat deze het toestel verlaat. Dit heeft als gevolg dat de uitgeblazen rook bijzonder dicht of laag tegen de grond zal blijven waardoor het lijkt of mist en nevel.

 

Het formaat, de plaats en de installatie

Wanneer je besluit een rookmachine aan te kopen dan willen wij jou aanbevelen om even goed rekening te houden met het formaat, de plaats en installatie. Met het formaat bedoelen we uiteraard de totale afmeting van de rookmachine. Zo zul je zien dat sommige apparaten behoorlijk compact zijn en bijgevolg makkelijk in de ruimte te (ver)plaatsen. Andere rookmachines zijn dan weer bijzonder groot waardoor ze heel wat ruimte in beslag nemen. Denk bijvoorbeeld maar aan de apparaten die op festivals en concerten worden gebruikt.

Om het formaat van de rookmachine te kunnen bepalen, is het altijd handig om rekening te houden met de plaats en de installatie. Waar wil je de rookmachine installeren en is er voldoende beschikbare ruimte om hem te plaatsen? Als de rookmachine bedoeld is om in de woonkamer te plaatsen en een homeparty op te vrolijken, dan zul je misschien over iets minder beschikbare ruimte bezitten dan wanneer een bedrijfsevent wordt georganiseerd.

Het type rookvloeistof

Verder lijkt het ons nuttig om het ook even over de rookvloeistof te hebben. Want, en het zal je misschien verwonderen, niet elke rookmachine maakt gebruik van rookvloeistof. Rookmachines die gebruik maken van een combinatie van stroom en water bijvoorbeeld, hoeven alvast geen rookvloeistof. Dergelijke apparaten zijn vaak iets goedkoper in de aankoop maar niet echt een goede aanbeveling voor grote events en feestjes.

De meeste hedendaagse rookmachines daarentegen, zijn wel degelijk voorzien van rookvloeistof. Op vlak van rookvloeistof kun je vaak kiezen tussen een light, medium of heavy vloeistof. Het onderscheid tussen deze 3 types rookvloeistof kan vooral worden toegeschreven op vlak van de rookdichtheid. In de meeste gevallen betreft het een substantie die op water is gebaseerd. Enkel bij de Hazer rookmachines heb je een specifiek type vloeistof nodig.

 

Extra kenmerken en andere mogelijkheden

Tot slot zul je merken dat bepaalde rookmachines over net iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken. Zo is het altijd handig indien de rookmachine gekenmerkt wordt door een korte opstarttijd van amper 5 minuten. Ook de toevoeging van een laser kan altijd een leuke meerwaarde zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een prachtige sterrenhemel creëren op het verjaardagsfeestje van je zoon of dochter. Ook lichteffecten, een timerfunctie en een meegeleverde afstandsbediening kunnen alvast als pluspunten worden genoteerd.

 

5 beste rookmachines (Reviews) van 2021

 

De beste rookmachine hoeft niet noodzakelijkerwijs ook het duurste apparaat uit de selectie te zijn. Zo zijn er vast heel wat goedkope rookmachines te vinden of leuke aanbiedingen te spotten die de moeite waard zijn. Bedenk zelf of je kiest voor een verticale of horizontale machine dan wel voor eentje van het bekende merk Beamz of niet. We selecteerden alvast 5 topproducten rekening houdend met het advies vermeld in online reviews. Veel succes!

 

1. Halloween Lichteffectset met rookmachine BeamZ Blacklight E27 

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijke en kwalitatieve rookmachine? Dan lijkt dit exemplaar van BeamZ vast en zeker een goede oplossing te zijn. De lage prijs maakt de rookmachine alvast toegankelijk voor mensen met een beperkt budget. Alvast de moeite waard dus om hem even van naderbij te bekijken.

Zo zul je zien dat de rookmachine geleverd wordt inclusief rookvloeistof en een praktische afstandsbediening met een 3 meter lange kabel. Daarnaast maakt de machine gebruik van een blacklight / UV spaarlamp die voorzien is van een standaard E27 fitting en die je makkelijk op 230 V kunt aansluiten door middel van een AC adapter. Op die manier is het mogelijk om eender welke huiskamer en/ of andere ruimte in een spannend spookhuis om te toveren.

De behuizing van de machine bestaat voornamelijk uit duurzaam kunststof en is voorzien van een handvat. Dit maakt het verplaatsen meteen een pak makkelijker. Het verwarmingselement biedt een ruim vermogen van 500 Watt aan inclusief een rookvolume van maar liefst 50 m3 per minuut. We stellen dan ook vast dat heel wat klanten aangenaam verrast zijn en het product aanraden.

 

Voordelen:

Vermogen: ondanks het compacte formaat blijkt het een krachtige rookmachine te zijn met een piekvermogen van 500 Watt. Dit resulteert in een rookvolume van 50 m3 per minuut en een korte opwarmtijd van amper 4 minuten.

Tankinhoud: de machine wordt gekenmerkt door een compacte tankinhoud van amper 250 ml. De rookvloeistof krijg je er gewoon bij op het moment van aankoop.

Aansluitspanning: je kunt de rookmachine makkelijk en zonder problemen aansluiten op een 230 V spanning. Eventueel met behulp van een AC adapter.

 

Nadelen:

Te compact: voor grote evenementen en feestjes kan deze rookmachine misschien net te compact en net niet krachtig genoeg zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Rookmachine met rookvloeistof BeamZ S1200 MKII 

 

Ben je op zoek naar een unieke rookmachine waarmee je speciale lichteffecten ook effectief tot leven kunt laten komen? Dan ben je bij BeamZ vast en zeker aan het juiste adres. BeamZ staat niet voor niets bekend als één van de populairste, zoniet het beste merk op het gebied van rookmachines. Bovendien wordt het apparaat jou aangeboden inclusief 5 liter rookvloeistof en een praktische afstandsbediening met timer en output functie.

Het apparaat wordt gekenmerkt door een krachtig verwarmingselement dat thermostatisch geregeld wordt en een vermogen biedt van wel 1200 Watt. Dergelijk ruim vermogen zorgt voor een maximale rookontwikkeling van maar liefst 200 m3 per minuut en wordt horizontaal de ruimte in geblazen. Verder is de machine uitgerust met een tankinhoud van 900 ml, een verstelbare montagebeugel, een stevige stootvaste metalen behuizing en een aansluitspanning van 230 V.

Je zult zien dat de meegeleverde rookvloeistof gemaakt is op waterbasis en daarnaast ook milieuvriendelijk en zelfs biologisch afbreekbaar blijkt. Klanten reageren voornamelijk positief en raden de aanschaf van dit apparaat aan. Echter moet je er wel rekening mee houden dat de kleur van de vloeistof jammer genoeg niet dezelfde kleur zal zijn van de uiteindelijke rook.

 

Voordelen:

Formaat: het is een vrij compacte rookmachine met een maximale afmeting van 470 x 255 x 200 mm. Deze mini machine is bijgevolg bijzonder handzaam en makkelijk om mee te nemen.

Toebehoren: zodra je besluit het toestel aan te kopen, dan worden er meteen een degelijke afstandsbediening met instelbare timer functie alsook rookvloeistof op waterbasis meegeleverd.

Vermogen: het is één van de krachtige rookmachines uit het rijtje met een maximaal vermogen van wel 1200 Watt inclusief een rookontwikkeling die makkelijk 200 m3 rook per minuut garandeert.

Handig in gebruik: je zult zien dat de rookmachine bijzonder eenvoudig te gebruiken is. Zo is niet alleen de timerfunctie maar ook de rook output instelbaar. Verder geniet je een korte opstarttijd van amper 5 minuten.

 

Nadelen:

Kleur vloeistof: besef echter wel dat de kleur van de vloeistof en de uiteindelijke kleur van de rook niet overeenkomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Rookmachine 400 watt Mistuitgang 50 m3/min Netvoeding

 

Indien je bewust op zoek bent naar de rookmachine met de laagste prijs in deze selectie, dan kunnen wij jou vermelden dat het over dit apparaat gaat. Deze unieke Valueline rookmachine garandeert een dichte rookproductie waardoor je elk feestje of evenement meteen in de juiste sfeer kunt brengen.

Hij wordt gekenmerkt door een compact en draagbaar design inclusief een plug & play installatie. Dit houdt in dat je hem enkel maar moet aansluiten op het net en klaar is Kees! De machine is voorzien van een netvoeding van 230 V door middel van een AC adapter en biedt een ruim vermogen van maar liefst 400 Watt aan. Verder geniet je een tankinhoud van 0,25 liter en een mist uitgang van maar liefst 50 m3 per minuut.

Een blik op de online reviews toont aan dat de klant duidelijk tevreden is over het apparaat. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over de kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid en het design. De rookmachine start in amper 3 minuten op waarna de rook horizontaal de ruimte in wordt geblazen. Bovendien kan hij ook als aanvulling dienen bij standaard DJ apparatuur.

 

Voordelen:

Vermogen: ondanks het compacte formaat van de rookmachine mag je toch wel rekenen op een maximaal vermogen van 400 Watt en een rookontwikkeling van 50 m3 per minuut.

Starttijd: dankzij het krachtige verwarmingselement start de rookmachine in slechts 3 minuten helemaal op.

Plug & play: de rookmachine wordt gekenmerkt door een handige plug & play functionaliteit die niet alleen comfort aanbiedt maar tevens ook de mogelijkheid om hem aan te sluiten op reeds bestaande DJ apparatuur.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit, dan kan dit te maken hebben met het gebrek aan een afstandsbediening.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Rookmachine BeamZ S900 rookmachine 900W incl. afstandsbediening

 

Net zoals sommige andere rookmachines uit de selectie, is ook deze rookmachine afkomstig van het bekende merk BeamZ. Het mag onderhand al geen twijfel meer leiden dat het toch wel één van de betere merken zal zijn.

Zo is de rookmachine uitgerust met een krachtig 900 Watt verwarmingselement dat makkelijk thermostatisch geregeld kan worden en waardoor een rookontwikkeling van 125 m3 per minuut kan gerealiseerd worden. Hij wordt aangevuld met een tankinhoud waarin je ruim 1 liter vloeistof kunt gieten. Besef wel dat er geen rookvloeistof wordt meegeleverd op het moment van aankoop. Wel krijg je er een praktische afstandsbediening met een 3 meter lange kabel bij alsook een verstelbare montagebeugel.

Verder zul je zien dat de rookmachine over een netspanning van 230 V beschikt en in amper 5 minuten helemaal gebruiksklaar is. Dankzij het beperkte gewicht en de compacte afmeting van 335 x 200 x 180 mm blijkt het toestel handzaam en makkelijk te verplaatsen. Toch vindt één klant de kwaliteit eerder matig.

 

Voordelen:

Starttijd: in amper 3 minuten blijkt het toestel helemaal op te warmen en klaar voor gebruik.

Vermogen: het is vast en zeker één van de krachtige rookmachines uit dit lijstje met een maximaal vermogen van wel 900 Watt. Dit wordt gegenereerd door het thermostatisch te regelen verwarmingselement en garandeert een maximale rookopbrengst.

Comfort: deze rookmachine meet 335 x 200 x 180 mm en wordt aangevuld met een behoorlijk beperkt gewicht. Dit maakt het makkelijk om het toestel van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een blik op de online reviews toont aan dat de kwaliteit volgens één koper wel wat beter had kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. BeamZ S2500 verticale rookmachine met 20 liter rookvloeistof

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn, dan kun je altijd nog opteren voor deze unieke S2500 verticale rookmachine. Ook dit apparaat blijkt bovendien afkomstig te zijn van, misschien wel het beste merk, BeamZ. In tegenstelling tot de andere rookmachines uit deze selectie, zul je zien dat bij dit apparaat de rook verticaal de ruimte wordt ingeblazen.

De rookmachine heeft een totale afmeting van 370 x 190 x 350 mm en is duidelijk uitgerust met een krachtig verwarmingselement dat een piekvermogen kan bereiken van wel 2500 Watt. Dit resulteert in een hoge rookopbrengst en een korte opstarttijd van slechts 4 minuten. Daarnaast kun je gebruik maken van de ruime 3,5 liter tankinhoud die makkelijk te bereiken en bijgevolg bij te vullen is.

Het is een stevig apparaat dat best wel tegen een stootje kan en is afgewerkt met tal van handige extra opties. Zo is de machine voorzien van ledverlichting in 4 verschillende kleuren en is er een 3-polige DMX aansluiting beschikbaar die 8 DMX kanalen garandeert. Kortom, een topproduct waar de klant duidelijk tevreden mee is, ondanks het extreem hoge prijskaartje.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je hoeft geen problemen te verwachten bij de bediening van deze rookmachine. Verder kun je beroep doen op tal van handige functiemogelijkheden zoals de 3-polige DMX aansluiting inclusief 8 DMX kanalen én de sfeervolle ledverlichting.

Tankinhoud: het is de machine met de grootste tankinhoud uit dit lijstje, namelijk 3,5 liter.

Vermogen: je krijgt duidelijk waar voor je geld want het piekvermogen wordt geschat op maar liefst 2500 Watt. Het krachtige verwarmingselement zorgt daardoor ook voor een bijzonder ruime rookontwikkeling en natuurlijk een beperkte opstarttijd.

Formaat: het is een vrij compacte rookmachine met een maximaal formaat van 370 x 190 x 350 mm. Dit maakt hem makkelijk te verplaatsen en op te bergen.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal je alvast niet verwonderen dat het prijskaartje hier duidelijk een heel pak hoger lijkt te liggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laatste update: 29.07.21

 

Beste audio interfaces – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke audio interface maar kun je maar geen keuze maken? Dat is uiteraard begrijpelijk aangezien het aanbod bijzonder uitgebreid blijkt te zijn. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, willen wij jou graag even op weg helpen. Zo zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten die we hieronder graag even kort met jou bespreken. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Audio interface Power Dynamics PDX20 die beschouwd kan worden als een audio converter en makkelijk te installeren is. Daarnaast blijkt ook de Denon DJ DS1 Serato audio interface een schot in de roos te zijn. Hij is voornamelijk geschikt om te gebruiken door de echte muziekliefhebbers en (professionele) DJ’s.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Audio interfaces Koopgids

 

Wat is een audio interface en waarvoor kun je een dergelijk product zoal gebruiken? Hoef je rekening te houden met het aantal aansluitingen en bestaat er zoiets als verschillende soorten audio interfaces? In de daaropvolgende koopgids proberen we enkele belangrijke vragen te beantwoorden. Op die manier hopen we de zoektocht tijdens het vergelijken van verschillende audio interfaces, voor jou iets makkelijker te maken. Aangezien sommige interfaces best wel prijzig zijn, lijkt het ons een goede aanbeveling om ook rekening te houden met promoties en aanbiedingen.

Wat is een audio interface en waarvoor wordt hij gebruikt

Een audio interface kan ook wel beschouwd worden als een geluidskaart en is bedoeld om geluid van of naar je smartphone, laptop, tablet of computer te laten gaan. Je hebt hierbij vaak de mogelijkheid om te kiezen tussen een intern of een extern apparaatje en je kunt er bijgevolg makkelijk een speaker, microfoon of muziekinstrument op aansluiten. Dat kan alvast een goede optie zijn indien je audiobestanden op een hogere kwaliteit wenst op te nemen of eventueel af te spelen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een volledig professionele uitrusting.

Maar is het nu ook echt nodig om op zoek te gaan naar een audio interface indien je er nog geen in huis hebt? Uiteraard is dat een volledig persoonlijke keuze en voornamelijk afhankelijk van het doel. Ben je iemand die de laptop of computer hoofdzakelijk voor standaard taken gebruikt? Denk bijvoorbeeld maar aan fotobewerking, mailverkeer, internet en het afspelen van muziek? Dan hoef je niet meteen een duurzame audio interface aan te kopen want dan volstaat de interne audio-chip in je smartphone, laptop, computer of tablet wel.

Ben je echt van plan om muziek te gaan opnemen, al dan niet binnen een professioneel kader, dan wordt het echter wel interessant om op zoek te gaan naar een audio interface. Uiteraard is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste audio interface aan te kopen. Bekijk de mogelijkheden alsook de eventuele aansluitingen grondig alvorens een beslissing te nemen.

 

Het type audio interface

Zoals reeds min of meer vermeld in het voorgaande stukje kunnen we een onderscheid maken tussen 2 soorten audio interfaces; de interne of de externe apparaten. Maar wat is nu eigenlijk de beste aanbeveling?

Wanneer je kiest voor een interne audio interface dan kies je uiteraard voor een exemplaar dat in je laptop, computer of muziekinstallatie zit ingebouwd. Een extern apparaatje kun je vaak makkelijk overal mee naartoe nemen en wordt, vaak met behulp van een USB-kabel, verbonden. In sommige gevallen kan ook gebruik gemaakt worden van een Thunderbolt-kabel.

We raden aan om voor een interne audio interface te kiezen indien je in het bezit bent van een desktop computer. Een intern exemplaar zal bovendien iets netter ogen maar is minder gemakkelijk uit te breiden. Wil je dus graag een audio interface die je op termijn kunt uitbreiden, kies dan bij voorkeur voor een extern exemplaar. Bovendien zijn de aansluitingen bij een externe audio interface ook veel makkelijker te bereiken.

 

De voordelen van een kwalitatieve audio interface

Het mag onderhand wel al duidelijk zijn dat een degelijke audio interface tal van pluspunten met zich meebrengt. In de eerste plaats zorgt het voor een betere geluidskwaliteit die echt wel belangrijk is als je besluit muziek te maken.

Een audio interface waarop je een microfoon of speaker kunt aansluiten, zal er tevens ook voor zorgen dat de klank veel beter tot uiting komt. En wanneer je besluit om muziekinstrumenten op de audio interface aan te sluiten, is het vaak makkelijker om ze allemaal van elkaar te onderscheiden. Dit omdat de kwaliteit van het geluid heel wat beter is en zelfs de laagste klanken duidelijk aan bod laten komen.

Aansluitingsmogelijkheden

Uiteraard is het ook belangrijk om even rekening te houden met de mogelijke aansluitingen van de audio interface. Uiteraard is het belangrijk om jezelf op voorhand de vraag te stellen waarvoor je de audio interface wilt gebruiken. Wat wil je gaan opnemen en hoeveel personen of muziekinstrumenten wens je op hetzelfde moment op te nemen. Stel dat je enkel en alleen je eigen zangstem wilt opnemen, dan volstaat een audio interface met slechts één enkele microfooningang. Op dergelijke aansluiting kun je, indien gewenst ook een keyboard of zelfs synthesizer aansluiten, maar wel niet tegelijk.

Wil je naast je eigen zangstem ook 1 muziekinstrument gelijktijdig kunnen opnemen? Dan kijk je beter uit naar een audio interface met de mogelijkheid om 2 afzonderlijke microfoons op aan te sluiten. Echter kun je in dergelijke gevallen ook kiezen voor een audio interface met een zogenaamde Hi-Z ingang die vaak vernoemd wordt als de INST-ingang.

 

Met welk prijskaartje hoef je ongeveer rekening te houden

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Indien je op zoek bent naar kwaliteit dan betaal je daar vaak wel iets meer voor. Sommige audio interfaces kunnen daardoor makkelijk oplopen tot in de honderden euro’s. Uiteraard bepaal je helemaal zelf hoeveel je maximaal kunt en wilt spenderen hieraan. Bedenk of je de audio interface regelmatig gaat gebruiken of niet en wat je doelstellingen zoal zijn.

 

5 beste audio interfaces (Reviews) van 2021

 

De beste audio interface hoeft niet meteen het duurste product uit het rijtje te zijn. Zo zul je merken dat er heel wat goedkope audio interfaces te spotten zijn en vaak aantrekkelijke aanbiedingen worden geplaatst. Bedenk zelf of je op zoek gaat naar een standaard USB audio interface of een specifieke USB C audio interface. Daarnaast heb je ook heel wat keuze op het gebied van merken. Zo heb je de bekende Behringer audio interface, de M audio interface en de Steinberg audio interface. Wij zetten alvast 5 topproducten even op een rijtje. Bekijk ze even en houd ook rekening met de online reviews en het bijbehorende advies van klanten.

 

1. Audio interface Power Dynamics PDX20 audio converter USB

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en betaalbare audio interface waarmee je digitaal naar analoog kunt omzetten en omgekeerd? Dan lijkt dit product van Audio interface – Power Dynamics alvast een goede optie te zijn. Ondanks het feit dat hij niet voorzien is van de laagste prijs, zul je hem vast en zeker tussen de goedkope producten kunnen spotten.

Deze audio interface wordt gekenmerkt door een bijzonder compact formaat met een maximale lengte van 13 cm en een breedte van 13 cm. Aangevuld met een laag gewicht van maximaal 100 gram, blijkt het hier dan ook om een handzaam product te gaan dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Deze unieke audio interface is voorzien van slechts 1 input en een ruim frequentiebereik variërend van 30 tot 20000 Hz.

Met dit handige apparaatje kun je dus op een eenvoudige manier USB bestanden omzetten naar RCA bestanden of omgekeerd. Met andere woorden, je kunt probleemloos schakelen tussen analoog en digitaal. En dit kunnen de kopers dan ook waarderen waardoor ze het product belonen met een topscore van maar liefst 5 sterren.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het vriendelijke prijskaartje.

Frequentiebereik: je zult zien dat de audio interface over een ruim frequentiebereik beschikt van minimaal 30 en maximaal 20000 Hz.

Formaat: de interface is voorzien van een maximale lengte van maar liefst 13 cm alsook een totale breedte van 13 cm. Verder weegt hij amper 100 gram.

 

Nadelen:

1 input: indien je op het punt mag staan om deze audio interface in huis te halen, dan willen wij jou er toch even op wijzen dat hij slechts van 1 input voorzien is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Denon DJ DS1 Serato DVS Audio Interface

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget voor jou geen enkel probleem? Dan lijkt de Denon audio interface misschien wel aan jouw wensen te voldoen. Denon is een vaste waarde in de muziekwereld wanneer je op zoek moet naar een geschikte audio interface. En op basis van de reviews, stellen we vast  dat heel wat kopers hem beschouwen als veruit het populairste en misschien wel het beste merk.

Door te kiezen voor de DS1 kies je meteen voor een echte “plug-and-play” audio interface. Daarmee bedoelen we dat je hem maar hoeft in te schakelen en hij is meteen klaar voor gebruik. Hij wordt bovendien uitgebreid met de bekende Serato DJ. Kortom, een echte aanrader voor de muziekliefhebbers, en dan met name de DJ’s, onder ons. Verder wordt hij gekenmerkt door een RCA (tulp) input en geleverd inclusief een universele handleiding.

Wil je toch het gevoel hebben van met vinyl te werken en tegelijk de mogelijkheden gebruiken die een digitale muziekbibliotheek aanbiedt? Dan is deze unieke audio interface alvast het geknipte product voor jou. Echter zul je het hoge prijskaartje er dan wel even moeten bij nemen.

 

Voordelen:

Installatie: je hoeft alvast niet teveel te piekeren over het installeren van deze audio interface aangezien het over een plug-and-play apparaat gaat.

Input: hij blijkt te beschikken over een duurzame en degelijke RCA (tulp) input/output.

Handleiding: zodra je besluit om dit product aan te kopen, wordt er meteen een degelijke universele handleiding meegeleverd waarin alle mogelijkheden worden aangekaart.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg zul je toch wel net iets meer budget hoeven te voorzien indien je deze audio interface wilt aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Ami Mid Interface naar Bluetooth USB Audio Music Receiver

 

In tegenstelling tot het vorige product, lijkt deze interface wel een echte aanbieding te zijn. Hij wordt jou aangeboden en geleverd door het bekende en sterk gewaardeerde merk HaverCo. Opnieuw betreft het een audio interface die perfect kan gebruikt worden door DJ’s andere muziekliefhebbers.

Z’n compacte formaat en beperkte gewicht maken van deze audio of dj interface alvast een bijzonder comfortabel en handig product. Zo kun je hem zonder problemen overal mee naartoe nemen of na gebruik gewoon weer veilig opbergen. De audio interface wordt gekenmerkt door een AMI MID naar Bluetooth USB converter en omgekeerd, en kun je makkelijk aansluiten op je dj-set of laptop.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meningen behoorlijk verdeeld lijken. Zo zijn sommige klanten wel degelijk overtuigd van de goede kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Anderen vinden dan weer dat het volume output die naar de autoradio/ versterker leidt, best wel wat hoger had mogen zijn en dat is jammer.

 

Voordelen:

Comfort: de combinatie van enerzijds het compacte formaat en anderzijds het beperkte gewicht maken hem bijzonder handzaam en comfortabel.

Budget: net zoals het eerste product, blijkt ook hier het prijskaartje hartstikke goed mee te vallen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we moeten jammer genoeg wel vaststellen dat een kleine minderheid van de kopers toch wel wat meer verwacht had van de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. M-audio Stylish Mini Mobile microfoon met 3.5mm Audio Interface

 

Ook het bekende merk M-audio is een vaste waarde op het gebied van audio interfaces en computergerelateerde producten. Bovendien wordt dit product jou aangeboden tegen een mooi en vriendelijk prijskaartje, waardoor hij echt wel toegankelijk wordt voor het grote publiek.

Het betreft hier eigenlijk een designvolle mini Mobile microfoon die gekenmerkt wordt door een 3.5 mm audio interface. Daarnaast is hij eveneens voorzien van een 3.5 mm Male to 2 Female plug adapter kabel die maar liefst 1,6 meter lang blijkt te zijn. De microfoon blijkt afgewerkt te zijn in een zachtroze kleurtje terwijl de kabel een overwegend zwart design heeft. Hij wordt jou geleverd inclusief een Nederlandstalige handleiding en het recht op 2 jaar garantie.

Je kunt deze microfoon met audio interface ook makkelijk verbinden met je laptop, tablet, smartphone of koptelefoon. Kortom, het geschikte geschenk voor eender welke muziekliefhebber. Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven omtrent de gebruikerservaringen aangezien er nog geen online reviews werden geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het product beschikt over een standaard 3.5 mm audio interface aansluiting en is daarnaast eveneens voorzien van een 3.5 mm Male to 2 Female plug adapter kabel.

Handig in gebruik: het is een handig apparaatje dat je makkelijk en zonder problemen kunt verbinden met je koptelefoon, je tablet, laptop of smartphone.

Budget: de lage prijs van deze audio interface zorgt ervoor dat ook personen met een iets beperkter budget, dit product zonder problemen kunnen aankopen.

 

Nadelen:

Design: de roze kleur kan door sommigen als minder aantrekkelijk worden ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Dap Audio Core MIX-4, 4-kanaals mixer met 2 USB-Audio interfaces

 

Tot slot kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke audio interface van DAP Audio Core MIX-4, 4-kanaals. Indien je interesse mocht hebben in deze interface dan zul je echter wel een iets ruimer budget moeten voorzien. In vergelijking met de andere 4 producten uit deze lijst, is hij allesbehalve voorzien van de laagste prijs. En dat zou eveneens als een verklaring kunnen gelden voor het uitblijven van online reviews.

Het betreft hier een DAP Audio Core MIX-4, 4-kanaals mixer die gekenmerkt wordt door maar liefst 2 USB audio interfaces en 4 afzonderlijke kanalen. Bovendien heb je de mogelijkheid om er een, indien gewenst, koptelefoon op aan te sluiten.

Dergelijk product behoort tot de categorie van de DJ interfaces en is bijgevolg een echte aanbeveling voor muziekliefhebbers. Hij wordt jou geleverd inclusief een duidelijke Nederlandstalige handleiding en een lange fabrieksgarantie van 2 jaar. De zwarte kleur oogt neutraal en robuust wat hem bijzonder aantrekkelijk maakt onder DJ’s.

 

Voordelen:

Kanalen: deze unieke DAP Audio Core MIX-4, 4-kanaals mixer wordt, hoe kan het ook anders, gekenmerkt door maar liefst 4 afzonderlijke kanalen.

Hoofdtelefoon: indien je dat mocht wensen dan is het uiteraard mogelijk om er een hoofdtelefoon op aan te sluiten.

Handig in gebruik: naast de 4 kanalen is hij eveneens voorzien van wel 2 aparte USB audio interfaces.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal je allicht niet meteen verwonderen dat je maar beter iets meer budget opzij gaat zetten voor de aankoop van dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een audio interface?

Een audio interface, door sommigen ook wel omschreven als een geluidskaart, is een handig apparaatje waarmee je geluid van of naar je laptop, smartphone, computer of tablet kunt laten gaan. Je hebt hierbij de mogelijkheid om te kiezen voor een interne of externe audio interface met meer of minder functiemogelijkheden.

Afhankelijk van het type audio interface dat je besluit aan te kopen, zal het mogelijk zijn om eventueel een microfoon, meerdere speakers en een muziekinstrument aan te sluiten. Met dergelijk apparaat kun je dus op een vrijwel eenvoudig manier audio digitale audiobestanden omzetten naar analoge bestanden of andersom.

Q2: Welke audio interface voor eigen nummers opnemen?

Zit je zelf in de muziekwereld of zou je graag je eigen nummers willen beginnen opnemen? Dan is het natuurlijk aangeraden om uit te kijken naar een kwalitatieve audio interface met iets meer mogelijkheden. Wat het beste apparaat is, is niet zo eenvoudig te zeggen aangezien de keuze afhankelijk blijkt van verschillende factoren. Wil je bijvoorbeeld “in the box” werken of niet? Hoeveel sporen of kanalen zou je graag tegelijkertijd kunnen opnemen?

Als beginnend artiest is een standaard audio interface met minimaal 1 tot maximaal 2 inputs alvast een uitstekende én bovendien ook betaalbare optie. Daarnaast is het ook belangrijk dat je op voorhand uitzoekt welke apparaten je op de ingangen kunt aansluiten en welke kwaliteit ze aanbieden. Een audio interface met 2 inputs aan een duurder prijskaartje zal 9 op de 10 keer een betere aankoop zijn dan een audio interface met 2 inputs aan een goedkope prijs.

 

 

Laatste update: 29.07.21

 

Beste DJ controllers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het ziet er op het eerste zicht eenvoudig uit maar er komt wel degelijk heel wat techniek en ervaring bij kijken. Ben je dus geïnteresseerd om je in de wereld van het DJ’en te verdiepen en de basis richtlijnen onder de knie te krijgen? Dan kunnen wij jou alvast de Hercules DJControl Inpulse 300 aanraden die voorzien is van de meest belangrijke functies en parameters waar je als beginner mee in aanraking dient te komen. Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en heb je al iets meer ervaring in het wereldje? Dan raden wij jou aan om de Traktor Kontrol Z1 eens wat beter onder de loep te nemen. In de tabel hieronder voegen we eveneens een derde topproduct toe om de keuze wat uitgebreider te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

DJ controllers Koopgids

 

Wat is een DJ controller en welke mogelijkheden biedt hij? Bestaan er diverse types naargelang de ervaring en/ of gebruikte functies? En hoe zit het dan met de compatibiliteit, de software en de geluidskaart? Met deze koopgids trachten wij een antwoord te bieden op enkele belangrijke vragen inzake DJ controllers. Door je attent te maken op bepaalde kenmerken hopen wij de zoektocht iets makkelijker te maken. Houd daarnaast ook rekening met het advies en de mening van experten en klanten als je de DJ controllers en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Wat is een DJ controller

Een DJ controller kan worden beschouwd als een bepaald type afstandsbediening die speciaal voor de computer of laptop werd ontwikkeld. In de meeste gevallen is hij dan ook heel eenvoudig met je laptop of computer te verbinden door een, vaak meegeleverd, USB-kabeltje. Met behulp van een DJ controller ga je dus de software, die je nodig hebt om muziek en allerhande melodieën met elkaar te kunnen mixen, bedienen. Met andere woorden; alle geproduceerde audiobestanden zullen op het einde van de rit op je laptop of computer staan en niet op de controller zelf.

De eerste exemplaren kwamen vrij recent geleden, begin 2000 om precies te zijn, op de markt en bieden DJ’s de mogelijkheid om mixen samen te stellen en te producen. De specifieke software die hiervoor nodig is, wordt vaak al meegeleverd op de controller zelf. Toch willen wij aanraden om niet zomaar de eerste de beste DJ controller aan te kopen maar rekening te houden met je ervaringsniveau alsook het doel en de frequentie waarmee je hem zult gebruiken.

 

De mogelijke pluspunten

Net zoals ook heel wat andere elektronische apparaten voor- en nadelen met zich meebrengen; is dat voor de DJ controller helemaal niet anders. Qua pluspunten mag je alvast de lage onderhoudskosten alsook de verschillende types controllers tot het lijstje gaan rekenen. Daarnaast blijkt ook de aankoopkost van een kwalitatieve DJ controller vaak vele malen goedkoper dan wanneer je bijvoorbeeld een draaitafel zou aankopen.

Het compacte formaat, aangevuld met een beperkt gewicht zorgen ervoor dat DJ controllers makkelijk te verplaatsen en op te bergen zijn. Ze worden gekenmerkt door heel wat functionaliteiten, uiteraard rekening houdend met het type controller dat je in huis haalt. Tot slot zijn ze meteen na aankoop gebruiksklaar wat bijdraagt aan het comfort.

 

Het type DJ controller

Om er zeker van te zijn dat je de voor jou beste DJ controller aankoopt, is het een meerwaarde om op de hoogte te zijn van de verschillende types. Op die manier ben je min of meer verzekerd dat je de activiteiten die je voor ogen hebt, probleemloos zult kunnen uitvoeren. Om het voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken, zullen we de controllers onderverdelen in 2 grote groepen; de Generic en Dedicated DJ controllers.

Door te kiezen voor de Generic DJ controller, kies je voor een afstandsbediening die gekenmerkt wordt door een beperkte softwareversie enerzijds en lichte functies anderzijds. Kortom, het is de beste aanbeveling als beginnend muzikant of DJ artiest om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. In de meeste gevallen kun je dergelijk type controller in meer of mindere mate gaan uitbreiden. Maar als het toch sowieso je doel is om naar te toekomst toe te gaan uitbreiden, dan kies je beter meteen voor een Dedicated DJ controller.

Een Dedicated DJ controller is een afstandsbediening die is uitgerust met een complete software versie alsook tal van lichte en zware functies en alle mogelijke beschikbare opties. Daarnaast bieden dergelijke controllers vaak een betere en hogere geluidskwaliteit aan, wat je eveneens zult voelen in het prijskaartje. Echter een goede aanbeveling voor de artiest met net dat tikkeltje meer ervaring en doorgroeimogelijkheden.

Geluidskaart, software en compatibiliteit

De sterkte en de kracht van de geluidskwaliteit wordt logischerwijze bepaald door het type geluidskaart. En dan hebben we het niet alleen over de geluidskaart die in je computer of laptop verwerkt zit maar ook over een mogelijks geïntegreerde geluidskaart in de controller. Houd er rekening mee dat niet elke DJ controller voorzien is van een dergelijke ingebouwde geluidskaart, echter wordt wel aangeraden om voor een compleet apparaatje te kiezen. Zeker wanneer de geluidskaart van je laptop niet zo kwalitatief blijkt te zijn.

Ook de gebruikte en, al dan niet meegeleverde, software kan een bron van frustraties zijn bij veel kopers. In de meeste gevallen wordt de controller jou echter aangeboden inclusief de nodige software pakketten. Indien dat niet het geval is moet je dus zelf nog op zoek naar de geschikte software en daar knelt vaak het schoentje. Sommige softwarepakketten zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor gebruik met een DJ controller en andere software versies kun je slechts 3 maanden op proef gebruiken. Kies daarom bij voorkeur voor een DJ controller waarbij het softwarepakket wordt meegeleverd. Dat bespaart je alvast een hoop kopzorgen.

Tot slot willen we nog even kort je aandacht vestigen op de compatibiliteit. Wees er op voorhand van overtuigd dat de controller die je besluit aan te kopen, zonder problemen kan verbonden worden met een Windows en Mac apparaat.

 

6 beste DJ controllers (Reviews) van 2021

 

De aankoop van een DJ controller vergt enige kennis zodanig dat je met de voor jou beste DJ controller huiswaarts kunt keren. Zo bestaan er DJ controllers voor beginners en ervaren spelers. Bovendien bieden diverse merken zoals Numark, Traktor en Hercules verschillende types controllers aan. Maak voor jezelf dus uit of je baat hebt bij de aankoop van bijvoorbeeld een DJ midi controller of een USB DJ controller. Of laat je je keuze baseren op het merk en kies je voor een Denon DJ controller dan wel een Pioneer DJ controller? Wij selecteerden alvast 6 topproducten, rekening houdend met de online reviews en het advies van experten. En wie weet heb je geluk en zit er wel een leuke aanbieding tussen.

 

1. Hercules DJControl Inpulse 300 DJ controller Met gratis meegeleverde software

 

Met de Hercules DJControl Inpulse 300 kies je meteen voor een controller van één van de populairste en misschien wel beste merken, Hercules. Dit resulteert natuurlijk ook in een hoger prijskaartje alhoewel dit wel meevalt als je weet dat hij geleverd wordt inclusief een gratis software en diverse tutorials van de bekende DJ academy.

De Hercules Universal DJ controller wordt gekenmerkt door maar liefst 2 tracks die elk voorzien zijn van 8 pads en een geluidskaart. Op die manier ben je verzekerd van 16 pads, 8 modussen, enkele grote jogwheels en tal van andere functiemogelijkheden om als beginnende DJ te starten. Wil je daarnaast graag beats leren mixen, activeer dan bij voorkeur de Beatmatch-hulp. Deze kun je perfect weer uitschakelen op het moment dat je het mixen onder de knie hebt..

Verder is het ook mogelijk om je tracks te gaan synchroniseren door middel van de Beat Align pijlen. Kortom, je hebt alles wat je nodig hebt om de grondbeginselen van het DJ’en perfect aan te leren. Klanten reageren dan ook positief en belonen het apparaat met een score van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking telt niet alleen de Hercules DJControl Inpulse 300 maar eveneens een USB-kabel, een snelstartgids en een DJUCED DJ software pakket.

Formaat: de controller kent een maximaal formaat van 28,6 x 48 x 5,2 cm en kan makkelijk overal mee naartoe worden genomen.

Handig in gebruik: deze krachtige Midi DJ controller, die voor het eerst in 2018 werd geïntroduceerd, kent een DJ mixer van 19 inches en bestaat uit 2 tracks die samen goed zijn voor 16 pads.

 

Nadelen:

Prijskaartje: vanwege het hogere prijskaartje zul je deze controller misschien niet meteen tussen de goedkope apparaten kunnen spotten.

Koop bij bol.com (€159.07)

 

 

 

 

2. Traktor Kontrol Z1 2 channel iOS/USB mixer Native Instruments

 

Je kunt natuurlijk ook opteren voor de Traktor DJ controller die jou wordt aangeboden door Native Instruments. Het compacte formaat inclusief lichte design maken van deze DJ controller een handzaam en makkelijk te verplaatsen product. Deze compacte 2-kanaals DJ controller, mixer én geluidskaart wordt gebruikt voor de Traktor DJ enerzijds en de Traktor Pro 2 anderzijds.

Zo heb je niet alleen fader control over de beide apparaten maar beschik je ook over een bijzonder krachtige geluidskaart die het geluid vanop je tablet of iPad makkelijk naar de bijbehorende boxen kan sturen. Je geniet verder ook van de FX draaiknoppen, de mogelijkheid om je tracks voor te beluisteren, filters, EQ, volume en tal van effecten.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop. Zo wordt hij niet alleen geroemd vanwege de uitstekende kwaliteit maar ook omwille van zijn gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Formaat: de compactheid van deze DJ controller maakt het mogelijk om hem overal mee naartoe te nemen.

Parameters: je kunt gebruik maken van verschillende parameters zoals het volume, filters effecten en EQ.

Geluid: de krachtige geluidskaart maakt het mogelijk om het geluid naar de boxen te verplaatsen. Verder is de DJ controller eveneens voorzien van een ingebouwde audio-interface die zonder problemen een krachtig geluid garandeert.

 

Nadelen:

Niet voor beginners: als beginnende DJ is deze controller misschien net iets teveel van het goede.

Prijzig: ben je op zoek naar de DJ controller met de laagste prijs dan is dit product jammer genoeg geen aanbeveling.

Koop bij bol.com (€183)

 

 

 

 

3. Numark NV II DJ-controller  5480 gram

 

De Numark NV II DJ-controller kent een maximale afmeting van 54 x 34 x 5,4 cm die wordt aangevuld met een relatief beperkt gewicht van 5480 gram. Dit maakt dat je de DJ controller makkelijk en zonder problemen van het ene punt naar het andere punt kunt verplaatsen.

De Numark party mix DJ controller maakt gebruik van een 3,5 mm aansluitplug en beschikt daarnaast eveneens over een USB-B uitgang. Je kunt hem eenvoudig met het lichtnet verbinden door middel van een adapter waarbij een ingangsspanning van 12 Volt wordt gehanteerd. Vervolgens is de DJ controller, die overigens geleverd wordt inclusief een Engelstalige handleiding, in staat om diverse Windows versies te ondersteunen alsook het Mac-besturingssysteem.

De krachtige Intel Core processor waarover hij beschikt alsook de verschillende parameters en functies maken van hem een degelijke kandidaat. Klanten zijn dan ook duidelijk tevreden en belonen deze DJ controller met een mooie eindscore van 5 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Besturingssysteem: het is een krachtige DJ controller die naast talloze Windows versies ook in staat is om diverse Mac-besturingssystemen te ondersteunen.

Ingangsspanning: hij wordt gekenmerkt door een minimale ingangsspanning van ongeveer 12 Volt.

Toebehoren: naast de DJ controller krijg je er bij aankoop ook een USB-kabeltje bij alsook het Serato DJ software pakket.

 

Nadelen:

Handleiding: ben je van plan om deze DJ controller aan te pakken dan zul je er wel rekening mee moeten houden dat deze enkel in het Engels beschikbaar blijkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Ibiza Sound Full-Station Ondersteunt Audio CD CD-R MP3

 

Heb je al wat meer ervaring binnen de DJ wereld en zijn de grondbeginselen van het DJ’en je niet vreemd? Dan zou het Ibiza Sound mengpaneel misschien wel wat voor jou kunnen zijn. Bovendien ondersteunt deze DJ controller, die eveneens voorzien is van een extern geheugenslot, verschillende audiobestanden zoals CD, CD-R en MP3. Ook USB kan tevens aan het lijstje worden toegevoegd.

Verder geniet je diverse parameters en functiemogelijkheden zoals een afspeelmodus waarbij je de optie tussen enkel of continu hebt, een 40 seconden antishock geheugen, een JOG draairegelaar, een Pitch control en een Scratch DSP effect modus. Dit wordt aangevuld met een instant start CUE inclusief preview alsook de mogelijkheid tot het maken van een loop en/ of reloop functie.

Ondanks het feit dat er nog maar één koper heeft gereageerd, kunnen we stellen dat de klant tevreden is over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit alsook de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

AUX ingang: de DJ controller is voorzien van meerdere AUX ingangen waardoor het mogelijk wordt om er zowel Phono als Line toestellen op aan te sluiten.

Handig in gebruik: de DJ controller beschikt naast de basis parameters nog over heel wat andere mogelijkheden en functies. Denk bijvoorbeeld maar aan een 3-band EQ inclusief versterkingsregelaar alsook een reloop functie en een instant start cue met preview.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: ondanks het feit dat de koper er zich niet meteen zorgen over maakt, vermoeden we wel dat het prijskaartje door anderen als een struikelblok kan worden beschouwd.

Koop bij bol.com (€299)

 

 

 

 

5. Power Dynamics PDC-10 DJ Controller set 700 Voor de beginnende DJ

 

Ook deze DJ controller van het bekende merk Power Dynamics zul je op het eerste zicht niet meteen bij de aanbiedingen moeten verwachten. Toch verandert dit al snel als je beseft wat je er allemaal voor in de plaats krijgt. Zo bestaat deze complete set, die overigens ideaal is voor de beginnende DJ artiest, uit een Power Dynamics PDC-10 DJ controller, een SkyTec SPL700 versterker en een stel krachtige XEN-3510 luidsprekers.

Je kunt hem eenvoudig verbinden met je pc of laptop waarbij hij zowel het Windows als het Mac-besturingssysteem probleemloos ondersteunt. Met behulp van de grote draai/ drukknop kun je moeiteloos je favoriete MP3 track uploaden in één van de bijbehorende decks en vervolgens aan het mixen beginnen.

Het paneel kent een maximaal formaat van 42 x 16 x 5 cm, aangevuld met een gewicht van amper 1 kg waardoor je hem makkelijk kunt verplaatsen. Hij wordt bij jou thuis geleverd inclusief een USB aansluitkabeltje, een duidelijke informatieve handleiding en een gratis MixVibes cross DJ software zodat je meteen aan de slag kunt.

 

Voordelen:

Toebehoren: de levering omvat naast de controller ook een USB aansluitkabel, een handleiding en een gratis software.

Besturingssysteem: doordat de controller zowel het Windows alsook Mac-besturingssysteem ondersteunt, kun je hem perfect aansluiten op diverse laptops.

Set: de set bestaat niet alleen uit een set duurzame speakers maar eveneens een versterker en een DJ controller.

 

Nadelen:

Niet geavanceerd: deze DJ controller is speciaal ontworpen voor de beginnende DJ speler en kan voor ervaren DJ artiesten te eenvoudig zijn.

Koop bij bol.com (€289)

 

 

 

 

6. Hercules Inpulse 200 DJ Controller met USB Ideaal voor beginners

 

Net zoals het eerste product wordt ook deze DJ controller jou aangeboden door het bekende merk Hercules. In tegenstelling tot de voorgaande controllers, lijkt hier het prijskaartje echt hartstikke goed mee te vallen wat hem uitermate geschikt maakt voor de beginnende DJ artiest met een bescheiden budget.

De 2-kanaals controller kent een behoorlijk compact formaat van 19,5 x 32 x 4,9 cm in combinatie met een relatief beperkt gewicht. Dit maakt van hem een handzame controller die makkelijk overal mee naartoe te nemen is. De Hercules DJControl Inpulse 200 biedt je dan ook de mogelijkheid om als beginnende artiest de grondbeginselen van het DJ’en onder de knie te krijgen. Zo kun jij gebruik maken van de 5 unieke functies, de ingebouwde tutorials, de 8 verschillende pads en bijbehorende modi, jogwheels, touchdetectie en scratch opties.

Wanneer we de reacties bekijken dan stellen we vast dat de overgrote meerderheid overtuigd is van de correcte verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Slechts één koper had toch wel wat meer van het apparaat verwacht en maakt bijgevolg melding van een kwetsbare DJ controller inclusief matige kwaliteit.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het voordelige prijskaartje.

Formaat: met een maximale afmeting van 19,5 x 32 x 4,9 cm, kun je deze 2-kanaals DJ controller als vrij compact beschouwen.

Handig in gebruik: naast de verschillende tutorials waarvan je gebruik kunt maken, is de controller ook voorzien van 8 pads en 8 modi alsook jogwheels en touchdetectie.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: jammer genoeg blijkt één enkele koper van mening dat het om een kwetsbare DJ controller gaat van een lage kwaliteit.

Koop bij bol.com (€87.99)

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een DJ controller?

Een DJ controller kun je beschouwen als een afstandsbediening die bedoeld is om aan te sluiten op je laptop of je computer. In de meeste gevallen kun je de aansluiting tot stand brengen met behulp van een, vaak meegeleverde, USB kabel. Eenmaal correct ingeschakeld, wordt het mogelijk om met behulp van de DJ controller, de software op een correcte wijze te bedienen. Dergelijke software is specifiek bedoeld om muziek en melodieën met elkaar te mixen en wordt vaak aangeboden op het moment van aankoop.

Houd er dus echter wel rekening mee dat de audiobestanden allemaal op je computer of laptop zullen staan en bijgevolg niet op de controller zelf.

Q2: Welke DJ controller kun je kopen?

Jammer genoeg kunnen wij jou geen eenduidig antwoord bieden op deze vraag aangezien dit afhankelijk blijkt van diverse factoren. Ben je op zoek naar een DJ controller met de beste prijs-kwaliteitverhouding, dan lijkt het apparaat van Hercules wel een goede aanbeveling. Je geniet een ruim gamma aan exclusieve functies en dit alles tegen een betaalbaar prijskaartje.

Voor de beginnende artiest zou de DJ party starter kit een schot in de roos kunnen zijn. Hij wordt gekenmerkt door een compact en lichtgewicht design en kan eenvoudig van stroom worden voorzien door middel van een USB-kabeltje. Als geavanceerde dj speler wil je uiteraard altijd wat meer en dan lijkt de Pioneer DJ DDJ-SX2-N een goede aankoop. Houd wel rekening met een iets hoger prijskaartje maar je krijgt er dan wel heel wat functies en extra opties voor in de plaats. Denk maar aan de 6 samples, de nieuwe Flip functie en zoveel meer.

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de beste DJ controller uit de middenklasse van het bekende merk Native Instruments. Kortom, houd rekening met je ervaring, het budget en waar je zelf naar op zoek bent.

 

 

Laatste update: 29.07.21

 

Beste Microfoons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met de Snowball iCE Plug & Play microfoon kies je voor een handig apparaatje dat je heel eenvoudig met je laptop of computer kunt verbinden door middel van de meegeleverde USB kabel. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor de GXT 252 Emita microfoon die dan weer gekenmerkt wordt door een degelijke popfilter en compatibel blijkt met de PS5. Echter zorgt het uitgebreide assortiment vaak voor heel wat keuzestress. Daarom hebben we de onderstaande tabel voor jou opgesteld waarin we 3 hedendaagse toppertjes op het gebied van microfoons, even willen bespreken. Neem rustig de tijd om de voor- en nadelen te bekijken alvorens je een eindconclusie velt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Microfoons Koopgids

 

Ben je op zoek naar je eerste echte microfoon of ben je gewoon toe aan vervanging? Dan zul je versteld staan van het uitgebreide gamma microfoons aan de meest uiteenlopende prijskaartjes. Daarom is het een goed idee om te letten op de verschillende types, het gebruiksgemak, de polaire patronen, de frequentierespons en de responscurve als je de verschillende opties en eventuele aanbiedingen gaat vergelijken. Vraag daarnaast naar de aanbevelingen van professionele muzikanten en/ of experten.

De microfoon en zijn werking

De microfoon is een handig elektromechanisch instrument dat in staat is om geluid om te vormen naar een krachtig elektrisch signaal. Dit geluid wordt vervolgens versterkt zodat het kan gebruikt worden bij geluidsopnames, televisie presentaties, concerten, radio presentaties en studio opnames. De manier waarop dit geluid wordt omgevormd naar het elektrisch signaal is dan weer lichtjes afhankelijk van het type microfoon waarmee je werkt.

Zo zal er bij de dynamische microfoons gebruik gemaakt worden van een koperen spoel die omgeven wordt door een bijzonder krachtig magnetisch veld. Dat magnetische veld komt tot stand door het gebruik van een ingebouwde magneet. De beweging van de koperen spoel enerzijds in combinatie met die van de magneet zal vervolgens zorgen voor de stroomopwekking en bijgevolg de omvorming van geluid tot een elektrisch signaal. Kortom, de werking van een dynamische microfoon toont heel wat gelijkenissen met die van een dynamo.

Bij een condensator microfoon is de werking lichtjes anders, doch het principe gelijkaardig. Zo bestaat een condensator microfoon uit een flinterdun membraan dat gecombineerd wordt met een achterplaatje. Tussen beide elementen bevindt zich een krachtig spanningsveld dat gevoed wordt met behulp van een batterij of, in sommige gevallen, fantoomvoeding zoals bijvoorbeeld een mixboard of versterker.

 

De verschillende types microfoons en zijn toepassingen

De belangrijkste vraag die jij jezelf moet stellen wanneer je op zoek gaat naar een microfoon is waarvoor je deze wilt gebruiken. Wat is het doel? Wil je er bijvoorbeeld graag het podium mee op om presentaties te kunnen geven of te zingen? Of is hij vooral bedoeld om een bepaald muziekinstrument nog wat extra te versterken? Wil je de microfoon voornamelijk in de opnamestudio, al dan niet bij jou thuis, gebruiken of moet het een exemplaar zijn dat in eender welke situatie van pas kan komen?

Het is dan ook niet onbelangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende mogelijke types microfoons. Algemeen kunnen we, zoals hierboven al duidelijk werd, een onderscheid maken tussen 2 grote groepen microfoons; de dynamische en de condensator microfoons. Per categorie kunnen er dan nog tal van subcategorieën worden aangeduid. Zo is de Percussie- én drum microfoon een goed voorbeeld binnen de dynamische microfoons.

Zo zullen dynamische microfoons over het algemeen veel steviger en duurzamer zijn dan condensator microfoons, wat ze geschikt maakt voor gebruik op een podium. Anderzijds zijn de condensator exemplaren vaak gevoeliger en veel subtieler waardoor deze dan weer meer gebruikt worden tijdens studio-opnames. Daarnaast zullen de meeste dynamische microfoons helemaal geen nood hebben aan stroomvoorziening terwijl de condensator microfoons dan weer uitgerust moeten zijn met een batterij of eventueel fantoomvoeding.

 

Polaire patronen en multipatroon-microfoons

Houd bij de zoektocht eveneens rekening met de polaire patronen die de vorm van het zogenaamde gevoeligheidsveld van het apparaat zullen bepalen. Daarmee bedoelen we dus de richtingen van waaruit de microfoon geluid kan ontvangen of eventueel negeren.

Zo zal een omnidirectionele microfoon bijvoorbeeld reageren op geluid afkomstig uit eender welke richting terwijl een bi-directionele microfoon hoofdzakelijk geluid zal opvangen uit oost en west. Geluiden uit zuid en noord worden bij een bi-directionele microfoon volledig genegeerd. Tot slot is er nog de unidirectionele microfoon die voornamelijk in staat is om het geluid uit één welbepaalde richting op te vangen en de andere richtingen te negeren.

In de praktijk zien we dat de unidirectionele microfoons het meest frequent zijn en kunnen verkregen worden op basis van 3 polaire patronen: cardioïde, supercardioïde of hypercardioïde. In sommige gevallen kun je ook opteren voor een microfoon die meerdere van deze patroons lijkt te combineren. Dergelijke microfoons bieden dan een soort van totaalpakket aan en zijn vaak iets duurder in de aankoop.

Frequentierespons en responscurves

Tot slot willen we het nog even hebben over de frequentierespons en responscurve als belangrijk onderdeel van een kwalitatieve microfoon. Zo zal de frequentierespons eenvoudigweg verwijzen naar het maximale bereik aan frequenties, gemeten en uitgedrukt in Hertz. Een degelijke stemmicrofoon zal bijvoorbeeld idealiter een frequentiebereik kennen van 80 Hz tot maximaal 15 kHz. Let wel op dat de frequentiebereik enkel en alleen het generieke bereik zal weergegeven en dus geen informatie biedt over de prestaties bij eventueel verschillende frequenties.

Daarvoor moeten we kijken naar de vorm van de frequentiegevoeligheid, die wordt uitgedrukt met behulp van de responscurve. De responscurve heeft zijn naam de danken aan de grafiek tekening die eruit ziet als een soort van curve aangezien hij start en eindigt bij nul. Tussen de 2 uiteinden van de curve, die beiden op nul staan, zullen er zich pieken en/ of dalen aftekenen die een goede indicatie geven over de frequentiegevoeligheid.

 

7 beste microfoons (Reviews) van 2021

 

Een microfoon wordt niet zozeer alleen gebruikt in een opnamestudio maar kan ook tijdens feestjes, karaoke avonden en kids party’s een heuse investering zijn. Zo zijn er heel wat merken die hier op inspelen waardoor je tegenwoordig kunt kiezen tussen onder andere een Dasspeld microfoon, een Lavalier microfoon, een Blue Yeti microfoon, een Trust microfoon of tal van andere exemplaren. Wij zetten graag 7 topproducten op een rijtje inclusief de bijbehorende online reviews en het advies van klanten en experts. Bekijk ze even rustig alvorens er de voor jou beste microfoon uit te kiezen. Veel succes!

 

1. Snowball iCE Plug & Play USB Streaming Microfoon Loepzuiver geluid

 

Vaak is de ingebouwde microfoon van je laptop of computer niet krachtig genoeg om een helder en loepzuiver geluid te garanderen tijdens een opname en/ of podcast. Maar daar brengt deze unieke Snowball iCE microfoon alvast verandering in. Deze microfoon met standaard wordt namelijk aangedreven door een speciale condensorcapsule waardoor een kristalheldere geluidskwaliteit kan worden gecreëerd. Ideaal om geluid op te nemen, podcasts te maken of muziek te streamen.

Het mag dan wel geen bluetooth microfoon zijn, toch is hij bijzonder makkelijk te bedienen. Dankzij het bijbehorende USB kabeltje kun je deze microfoon eenvoudig met je laptop of computer verbinden en klaar is Kees! Eenmaal correct ingeschakeld, kan hij makkelijk een frequentie van minimaal 40 tot maximaal 1800 Hz aan. Verder blijkt de standaard van de microfoon verstelbaar en geniet je evenzeer een aan- en uitschakelaar.

Kortom, deze microfoon is van alle gemak en comfort voorzien en kan zowel door particulieren als professionele worden gebruikt. Een blik op de online reviews laat dan ook gelijk een mooie score van 4,6 sterren zien. Slechts één koper vindt de microfoon eerder kwetsbaar.

 

Voordelen:

Voedingstype: de microfoon is voorzien van een handig USB kabeltje dat je eenvoudig in de computer of laptop kunt pluggen.

Gebruiksgemak: naast de kristalheldere geluidskwaliteit ben je evenzeer verzekerd van alle mogelijke comfort. Denk hierbij aan de verstelbare standaard als de aan- en uitschakelaar.

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt niet alleen de bekende Snowball iCE microfoon maar eveneens de verstelbare standaard, een USB kabel en een informatieve handleiding.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: jammer genoeg is één koper van mening dat de microfoon behoorlijk kwetsbaar oogt en beschouwt de kwaliteit hierdoor dan ook als matig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. GXT 252 Emita USB Studio Microfoon met Popfilter voor Windows, Playstation 5

 

Door te kiezen voor de bekende GXT 252 Emita microfoon, geleverd door het bekende merk Trust en afkomstig uit de Trust GXT serie, kies je niet gelijk voor de microfoon met het laagste prijskaartje. Toch lijken de meeste klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid waardoor het product alsnog beloond wordt met een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren.

Net zoals het vorige product, kan ook deze professionele studiomicrofoon eenvoudig met de laptop of computer verbonden worden door middel van een USB kabeltje. Dankzij het bekende cardioïde opnamepatroon wordt een kristalheldere geluidskwaliteit gegarandeerd, wat hem geschikt maakt voor opnames, podcasts, streamen, akoestische muziek en voice-overs.

Bovendien blijkt deze microfoon, die overigens een ruim frequentiebereik kent van 18 tot 21.000 Hz, evenzeer compatibel met de recent uitgekomen PS5. Hij wordt jou aangeboden inclusief een aluminium flightcase, een zware metalen standaard, een informatieve handleiding en een 1,8 meter lange USB kabel.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: je zult zien dat de professionele studiomicrofoon geleverd wordt in een kwaliteitsvolle aluminium flightcase. Deze omvat tevens ook een zware metalen standaard, een 1,8 meter lange USB kabel en een handleiding.

Standaard: de microfoon is verzekerd van een zware metalen standaard die overigens is afgewerkt met schokdemping en een stevige plopkap.

Voeding: maak gebruik van de verwijderbare 1,8 meter lange USB kabel om de studiomicrofoon met je laptop of computer te verbinden.

 

Nadelen:

Hoge prijs: ondanks de vele positieve reacties, vindt een kleine minderheid van de klanten het prijskaartje toch wel behoorlijk duur.

Koop bij bol.com (€81.59)

 

 

 

 

3. Vonyx STWM711 draadloze microfoon incl ontvanger en batterijen

 

Tussen de dynamische microfoons zul je dan weer vast en zeker dit exemplaar van Vonyx kunnen spotten, afkomstig uit de bekende Vonyx St serie. Bovendien is hij iets goedkoper ten opzichte van het vorige product, wat hem een pak toegankelijker maakt voor het grote publiek. We zien dan ook dat de overgrote meerderheid van de kopers tevreden is over de prijs-kwaliteitverhouding maar dat sommigen hem toch wel wat kwetsbaar vinden.

Met de Vonyx STWM711 kies je voor een kwalitatieve enkel kanaals VHF microfoonset die niet alleen bestaat uit een ontvanger maar evenzeer uit een handheld microfoon. Verder wordt de draadloze microfoonset, die overigens geleverd wordt inclusief de batterijen, gekenmerkt door 2 grote antennes aan de voorzijde. Op die manier kan een ruim frequentiebereik worden gegarandeerd van 40 tot 20.000 Hz en een gevoeligheid van 60 dB tot maximaal 12 dBU.

Deze unieke dynamische microfoon wordt jou aangeboden inclusief een netadapter en een 6,3 mm Jack kabel. Houd er rekening mee dat de meegeleverde handleiding alleen maar in het Engels beschikbaar is.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de microfoon set is voorzien van een praktische aan- en uitschakelaar en werkt bovendien op batterijen, wat hem bijgevolg volledig draadloos maakt.

Verpakkingsinhoud: de 2 krachtige AA batterijen krijg je er op het moment van levering gewoon bij. Verder worden ook een handleiding, een netadapter en een 6,3 mm Jack kabel aangeboden.

Frequentiebereik: de microfoonset is in staat om een ruim frequentiebereik te garanderen van minimaal 40 Hz tot maximaal 20.000 Hz.

 

Nadelen:

Handleiding: jammer genoeg blijkt de handleiding niet naar het Nederlands te zijn vertaald.

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de geluidskwaliteit van deze microfoon toch wel wat beter had gekund.

Koop bij bol.com (€52)

 

 

 

 

4. Philips SBCMD650 Microfoon met snoer Professionele microfoon

 

Op het gebied van technologie is Philips één van de betere, zoniet het beste merk. Bijgevolg kon de SBC MD650 microfoon niet in het rijtje ontbreken. De combinatie van de bekende Canon connector, zijn unieke metalen body en het verwijderbare 5 meter lange snoer, maken van deze microfoon een gewild product bij heel wat professionele muzikanten.

Bovendien is de microfoon voorzien van allerlei technische snufjes die bijdragen aan het dagelijkse comfort. Zo is er sprake van de Dynamic Shock Absorption die eventuele geluiden moet minimaliseren op het moment dat de microfoon door iemand anders wordt overgenomen. De Low noise switch voorkomt dan weer eventuele klikgeluiden zodra de microfoon in- of uitgeschakeld wordt.

Verder is de microfoon uitgerust met een geïntegreerd windscherm, een aan- en uitschakelaar en een ruim frequentiebereik van 50 tot 15.000 Hz. Hij wordt geleverd inclusief een popfilter en een kabel met 3,5 mm jack en 6,3 mm jackplug. Een professionele microfoon die op heel wat begrip kan rekenen en wordt aangeboden tegen een zacht prijsje.

 

Voordelen:

Voeding: in tegenstelling tot heel wat andere microfoons uit dit lijstje, wordt dit exemplaar aangesloten op het lichtnet.

Windscherm: het ingebouwde windscherm moet ervoor zorgen dat bepaalde geluiden zoals wind en ademen niet hoorbaar zijn.

Dynamic Shock Absorption: de Dynamic Shock Absorption functie is bedoeld om geluiden tijdens het overpakken van de microfoon zoveel mogelijk te gaan minimaliseren.

 

Nadelen:

Niet draadloos: houd er wel rekening mee dat deze microfoon niet draadloos functioneert.

Koop bij bol.com (€32.99)

 

 

 

 

5. Yeti USB Microfoon voor Studiokwaliteit Streaming & Recording

 

Net zoals één van de vorige producten uit het rijtje wordt ook deze Yeti USB microfoon jou aangeboden door Blue Microphones. Zijn metalen body werd afgewerkt in een prachtige blauwe kleur alhoewel hij ook in tal van andere designs en kleuren beschikbaar blijkt. Naast deze kwalitatieve microfoon omvat de verpakking eveneens een desktopstandaard en een USB kabeltje. Op die manier kun je de microfoon snel en makkelijk met je pc of Mac verbinden.

Verder wordt deze unieke microfoon gekenmerkt door een grote diversiteit aan patronen die leiden tot een optimale flexibiliteit. Met andere woorden; opnames waarbij in principe meerdere microfoons nodig zijn, kun je nu perfect met eenzelfde apparaat gaan uitvoeren. Naast het opnemen van geluid en muziekinstrumenten, kan hij ook worden ingezet om muziek te streamen.

Tot slot blijkt hij uitgerust met een aan- en uitschakelaar en voorzien van een ruim frequentiebereik van 20 tot maximaal 20.000 Hz. Ben je van plan om deze microfoon aan te kopen, houd er dan wel rekening mee dat hij niet draadloos functioneert noch over een popfilter beschikt.

 

Voordelen:

Voeding: ook deze microfoon kan, door middel van het meegeleverde USB kabeltje, eenvoudig aan je Mac of pc worden gekoppeld.

Frequentiebereik: je bent verzekerd van een ruim frequentiebereik van minimaal 20 tot maximaal 20.000 Hz.

Gebruiksgemak: de microfoon blijkt geschikt om spraak, geluid en instrumenten op te nemen en kan verder worden aangewend om muziek/ geluid te streamen.

 

Nadelen:

Niet draadloos: alvorens je deze microfoon in je winkelmandje legt, is het wel handig om te beseffen dat hij niet draadloos functioneert.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Microfoon Dynamische microfoon voor karaoke en DJ’s Fenton DM100

 

Met de Fenton kies je opnieuw voor een dynamische microfoon die uitermate geschikt is voor DJ’s en karaoke-avonden. Bovendien valt het prijskaartje hier duidelijk wel mee en lijkt het zelfs om een aanbieding te gaan, wat hem meteen toegankelijk maakt voor mensen met een beperkter budget.

Je zult meteen zien dat de microfoon is uitgerust met een 3 meter lange kabel die gekenmerkt wordt door een 6,3 mm jackplug en voor heel wat bewegingsvrijheid zorgt. Door middel van de 6,3 mm jackplug kun je de microfoon eventueel aansluiten op een mixer of een stel boxen. Verder blijkt het apparaat voorzien van een praktische aan- en uitschakelaar en een ruim frequentiebereik van 10 tot 100 Hz.

Jammer genoeg blijken de meningen bij dit product eerder verdeeld. Zo zijn sommigen duidelijk overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en hadden andere kopers dan weer een betere geluidskwaliteit verwacht.

 

Voordelen:

Bewegingsvrijheid: de microfoon is voorzien van een kabel met een lengte van 3 meter waardoor je heel wat bewegingsvrijheid kent.

Comfort: naast de lengte van de kabel zorgt ook de aan- en uitschakelaar voor heel wat comfort.

Handig in gebruik: deze unieke microfoon is bedoeld voor DJ’s, karaoke-avonden en spraakopnames.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg hadden sommige klanten toch wel wat meer verwacht van de aangeboden geluidskwaliteit.

Koop bij bol.com (€14.95)

 

 

 

 

7. Karaoke Microfoon Draadloos Bluetooth Verbinding Voor de gezelligste feestjes

 

Kun jij ook zo genieten van een heerlijke karaoke avond met vrienden en/ of familie? En sta je zelf vaak als eerste op het podium? Dan lijkt deze goedkope karaoke microfoon misschien wel wat voor jou. Bovendien is hij uitgerust met een bluetooth functie waardoor hij perfect draadloos functioneert en jij een totale bewegingsvrijheid geniet. Het gouden design draagt overigens bij aan het ultieme Diva-gehalte alhoewel je hem nog in tal van andere kleuren kunt bekopen. Houd er rekening mee dat er geen rode microfoon tussen de opties zit.

Deze microfoon, en misschien wel één van de populairste uit het rijtje, wordt gekenmerkt door een ruim frequentiebereik van 100 Hz tot 10 kHz, kent een uitgangsvermogen van 5 Watt en maakt gebruik van een ingebouwde oplaadbare 1800 mAh lithium batterij. Eenmaal correct opgeladen kan deze microfoon dan ook makkelijk een gebruiksduur van 6 uur leveren. Bovendien blijkt de microfoon, die voornamelijk uit aluminium en ABS is gemaakt, compatibel met Android en iOS besturingssystemen alsook tal van bekende apps.

Ben je op zoek naar een microfoon om je kind mee te verrassen, dan kan dit misschien wel een leuk idee zijn. Jammer genoeg blijken niet alle klanten volledig overtuigd en vinden sommigen de kwaliteit van het materiaal ondermaats.

 

Voordelen:

Voeding: de microfoon is voorzien van een bijzonder krachtige oplaadbare ingebouwde 1800 mAh lithium batterij die, eenmaal opgeladen, 6 uur lang kan meegaan.

Compatibel: hij blijkt niet alleen compatibel met de bekende Android apparaten maar werkt ook perfect met iOS systemen. Daarnaast kunnen ook YouTube, MP3, USB en Spotify aan het lijstje worden toegevoegd.

Bluetooth: de microfoon ondersteunt een 4.0 bluetooth functie en kan daardoor 100% draadloos functioneren.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: enkele klanten zijn jammer genoeg niet te spreken over de gebruikte materialen.

Koop bij bol.com (€10.2)

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een microfoon en hoe werkt hij?

Heel simplistisch uitgelegd kan een microfoon beschouwd worden als een elektromechanisch instrument waarbij geluid snel en automatisch wordt omgezet naar een elektrisch signaal. Dergelijk geluid kun je nadien, indien gewenst, versterken voor weergave tijdens bijvoorbeeld radio presentaties, concerten en/ of tal van andere geluidsopnames.

Het principe blijft hetzelfde echter kan de werking lichtjes verschillen naargelang het type microfoon. Zo vertoont de werking van een dynamische microfoon heel wat gelijkenissen met die van een dynamo. Hierbij wordt een koperen spoel helemaal omgeven door een magnetisch veld dat gecreëerd wordt door een magneet. De beweging van de koperen spoel ten aanzien van die magneet, zorgt voor stroomopwekking.

De condensator microfoon bestaat dan weer uit een flinterdun membraan in combinatie met een achterplaat waartussen een bepaald spanningsveld ontstaat. Dergelijk spanningsveld komt tot stand door middel van een batterij of eventueel fantoomvoeding.

Q2: Hoe maak je een microfoon?

Indien je zelf nogal creatief bent aangelegd dan is het tegenwoordig ook mogelijk om zelf je eigen microfoon te maken. Online kun je heel wat handige doe-het-zelf video’s terugvinden. Eén daarvan is afkomstig van de bekende knutselaar Dave Hax waarbij hij gebruik maakt van een luciferdoosje in combinatie met het grafiet uit een standaard potlood. Verder heb je ook nog een batterij, een koptelefoon en krokodillenklemmen nodig.

Neem de onderkant van het luciferdoosje en maak, ter hoogte van de korte zijkanten, 2 gaatjes op 1 cm afstand van elkaar. Verwijder het grafiet uit eender welk standaard potlood, verdeel in 3 stukken en zorg ervoor dat elk afzonderlijk stuk grafiet een vlakke en gladde kant krijgt. Dit kun je doen door één van de kanten lichtjes te schuren met behulp van een schaar. Plaats de 2 grootste grafiet pennen tussen de gaatjes in het luciferdoosje en de derde, ietwat kortere, grafiet pen plaats je bovendien de 2 grote ter verbinding.

Verbind de batterij, de grafiet pennen en koptelefoon door middel van de krokodillenklemmen. Op die manier kun je het geluid van de microfoon hoorbaar maken.

 

Q3: Hoe duur is een microfoon?

Tegenwoordig bestaan er al heel wat microfoon toestellen die je voor amper 5 tot 10 euro kunt aankopen. Denk bijvoorbeeld maar aan de bekende clip-on microfoons of auto microfoons. Echter kan het prijskaartje ook al snel oplopen in de richting van 1500 euro of meer. In dergelijke gevallen gaat het wel vaak om een topproduct zoals bijvoorbeeld een bedrade conferentie microfoon.

En wil je liever niet teveel geld spenderen aan een degelijke microfoon of ben je niet van plan het apparaat regelmatig te gebruiken, dan kun je er altijd nog eentje huren.

 

Q4: Welke microfoon kun je gebruiken voor de cajon?

De cajon is een bekend en uniek muziekinstrument dat steeds vaker de weg naar de podia lijkt te vinden. Indien je het geluid van de cajon graag iets of wat wilt versterken dan kun je gebruik maken van een microfoon. Bij voorkeur wordt aangeraden om te opteren voor een Shure SM-58 microfoon type aangezien deze vaak een breed toepassingsveld kennen.

 

 

Laatste update: 29.07.21

 

Beste USB-microfoons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je op zoek bent naar degelijke opnameapparatuur om te vloggen, podcasten en livestreamen zul je merken dat er verschillende mogelijkheden zijn. Een geschikte USB-microfoon die je stem klaar en duidelijk registreert is daarom een goede investering. We hebben voor jou alvast 3 exemplaren uitgezocht om je te helpen bij je keuze. Zo zie je dat de Snowball iCE Plug & Play microfoon een prachtige retro-look heeft en wordt geleverd met statief en een USB-kabel. Daarnaast kun je ook kiezen voor de Trust GXT 252 Emita Plus studiomicrofoon met arm. Hij is trouwens geschikt voor gaming op PS5.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

USB-microfoons Koopgids

 

De meeste laptops zijn voorzien van degelijke speakers en een microfoon. Toch is het een goede aanbeveling om te kiezen voor een USB-microfoon om bijvoorbeeld vlogs, podcasts en muziekopnames te registreren of bij het spelen van games. Neem de tijd om de diverse producten eens goed te bestuderen en te vergelijken alvorens je een keuze maakt. Bekijk ook even de verschillende aanbiedingen want een dergelijke aankoop kost flink wat geld.

Wat is een USB-microfoon en waarvoor wordt hij gebruikt

Met een USB-microfoon kun je geluid opnemen zonder dat je hiervoor speciale programma’s of drivers op je computer moet installeren. Hij werkt met een USB-aansluiting om hem direct op je pc, laptop of tablet aan te sluiten. Dit type microfoon heeft een ingebouwde voorversterker en een geluidskaart om ook een koptelefoon, een keyboard of een gitaar op aan te sluiten. De geluidskwaliteit van een dergelijk toestel staat nog niet op het niveau van de professionele XLR-studiomicrofoon maar een USB-microfoon biedt wel een goede geluidsregistratie, is heel gebruiksvriendelijk en hij klinkt gewoon goed.

Een USB-microfoon is perfect voor mensen die podcasts willen opnemen, vloggen of streamen en ook voor gamers is hij ideaal. Daarnaast is een USB-microfoon de beste keuze om te telewerken, voor conference calls en om te Skypen. Hij is trouwens ook heel handig voor een singer-songwriter om nieuwe nummers te componeren en demo’s op te nemen. Een USB-microfoon is echter niet geschikt om aan te sluiten op een zanginstallatie omdat hij te gevoelig is voor geluiden. Je kunt hem trouwens beter in een microfoonstandaard plaatsen want hij gaat elke beweging registreren waardoor je onzuivere opnames krijgt.

 

De condensator USB-microfoon en het opnamepatroon

De condensator microfoon is de meest voorkomende en ook het meest geschikt voor opnames thuis of op de werkplek. Hij is ideaal om te vloggen, voor YouTube filmpjes en dergelijke meer. Deze opnamemicrofoon heeft een gevoelige en gedetailleerde geluidsregistratie. Je plaatst hem best zo dicht mogelijk bij de geluidsbron om een perfecte opname te bekomen.

Je zult een condensator microfoon vinden met een cardioïde, een omni-directioneel of een figure-8 opnamepatroon die de opnamerichting van de microfoon aangeeft. Bij sommige toestellen zul je zelfs verschillende opnameprofielen zelf kunnen instellen. Het meest courant is het cardioïde opnamepatroon dat niervormig is. Dit patroon is aan de voorkant gevoeliger waardoor hij ideaal is om gesprekken op te nemen waarbij de stem heel helder en duidelijk wordt geregistreerd. De achterkant van het profiel is minder gevoelig waardoor omgevingsgeluid wordt geweerd.

 

De dynamische USB-microfoon

De omni-directionele of dynamische microfoon neemt geluid op in alle richtingen. Daardoor is deze meer geschikt om te gebruiken in een studio of in een goed klinkende geïsoleerde ruimte. Deze microfoon kun je niet samen met andere microfoons gebruiken omdat hij zeer geluidsgevoelig is. Hij zal naast de stem ook andere geluiden goed registreren.

De dynamische microfoon heeft een figure-8 of bi-directioneel opnamepatroon. Hij registreert het geluid zowel aan de voor- als de achterkant van het toestel. De geluiden aan de zijkanten worden geweerd waardoor dit systeem wel handig is als je één microfoon hebt om tussen twee sprekers te plaatsen.

 

Het frequentiebereik, de popfilter en de reflectiefilter

Er zijn drie belangrijke criteria die een belangrijke rol spelen bij het uitkiezen van een degelijke USB-microfoon. Dan hebben we het over de frequentie die moet aangepast zijn aan spraak, de microfoonresonantie en de mogelijkheid om ruis weg te filteren. Het frequentiebereik is het bereik tussen de hoogste en de laagste registratie van de tonen. Een microfoon om te vloggen of te streamen heeft voldoende aan een bereik tussen 20 Hertz en 20 kHz.

Daarnaast is er de resonantie wat de weerkaatsing is van het geluid. De meeste microfoons beschikken over een resonantie van 16 of 24-bits. Bepaalde streaming platforms herkennen het 24-bits formaat niet en gaan automatisch de resonantie comprimeren of verkleinen waardoor je toch een heldere opname verkrijgt. Tot slot is er de hinder van omgevingsgeluid en ruis. Daarvoor is een popfilter nodig om bijvoorbeeld het geluid van de uitgesproken “P” en “T” te verminderen. Deze filter gaat ook geluiden elimineren die voortkomen uit bewegingen.

Extra benodigdheden

Om een goede opname te maken kom je met een USB-microfoon al een eind op weg. Je hebt echter nog enkele extra accessoires nodig die heel handig zijn. Meestal zit de USB-kabel standaard bij de microfoon en ook een klein tafelstatief wordt vaak meegeleverd. Vloggers geven de voorkeur aan een broadcasting statief dat je in hoogte kunt verstellen met een soort plooibare arm. Gebruik steeds een Shockmount die voorkomt dat de trillingen van de tafel of de vloer via het statief worden doorgegeven.

Als je USB-microfoon geen ingebouwde popfilter heeft kun je kiezen voor een externe variant. Zo voorkom je ruis en windvlagen van bepaalde letteruitspraken die de geluidskwaliteit kunnen aantasten. Een popfilter kan met een klem op de microfoonstandaard worden vastgemaakt. Daarnaast is er ook de reflectiefilter die de microfoon afschermt van achtergrondgeluiden die tegen de muur van de opnameruimte weerklinken. Deze kan gewoon op een extra microfoonstatief worden bevestigd.

 

5 beste USB-microfoons (Reviews) van 2021

 

Om de geluidskwaliteit van je vlog, je podcast of je teleconference te verbeteren kunnen we het advies geven om een degelijke USB-microfoon te gebruiken. Zoek je een studiomicrofoon met USB-aansluiting of gaat je voorkeur uit naar een mini USB-microfoon? We zochten voor jou 5 topexemplaren uit om je te helpen bij je keuze. Neem een ogenblik de tijd om alles eens rustig te overlopen alvorens de beste USB-microfoon uit te kiezen voor jouw activiteiten. 

 

1. Snowball iCE Plug & Play USB Streaming Microfoon met statief en USB-kabel

 

De USB-microfoon van Blue Microphones is een prachtig toestelletje dat er door zijn bolle vorm wat retro uitziet. De Snowball iCE Plug & Play is een USB-microfoon die geschikt is om te streamen, te gamen, te vergaderen en nog zoveel meer. Hij is trouwens Skype gecertificeerd waardoor je zonder probleem contact houdt met iemand aan de andere kant van de wereld.

Dankzij het meegeleverde statief kun je hem perfect bij de geluidsbron positioneren om zo het geluid optimaal te registreren. Daarnaast is hij voorzien van een cardioïde condensercapsule met een flexibel membraan en een metalen plaat waarmee je een kristalheldere geluidskwaliteit verkrijgt. Hij heeft een frequentiebereik tussen 40 en 1800 Hertz.

Bovendien kun je de USB-microfoon op je pc aansluiten met de meegeleverde USB-kabel. In de reviews zien we dat dit product één van de populairste USB-microfoons is. De talrijke klanten zijn heel tevreden over hun aankoop.

 

Voordelen:

Geluidskwaliteit: door de aangepaste condensercapsule heeft deze microfoon de mogelijkheid om het geluid op een kristalheldere manier te registreren.

Gebruiksgemak: hij kan rechtstreeks op de pc worden aangesloten met een meegeleverde USB-kabel. Het statief zorgt er trouwens voor dat je hem dicht bij de geluidsbron kunt opstellen.

Skype-gecertificeerd: hij is gecertificeerd voor gebruik met Skype waardoor je gegarandeerd de beste gesprekken kunt voeren, live games speelt, op Twitch streamt of een vlog opneemt.

Het prijskaartje: deze USB-microfoon heeft de laagste prijs in onze selectie waardoor hij een stuk toegankelijker is dan de meeste microfoons.

 

Nadelen: 

Zacht geluid: enkele klanten melden dat deze microfoon het geluid niet versterkt en erg richtingsgevoelig is waardoor je hem goed dicht bij je moet zetten voor een duidelijke opname.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Trust GXT 252 Emita Plus studio microfoon met arm gaming USB PS5

 

De Trust USB-microfoon is momenteel een interessante aanbieding met een hoge korting. De professionele studiomicrofoon heeft een uitschuifbare arm die je op je bureau kunt klemmen. Hierdoor kun je hem in de beste positie plaatsen om een heldere opname te maken.

Bovendien heeft hij een cardioïde (hartvormig) opnamepatroon om het geluid heel precies op te nemen waardoor je hem kunt gebruiken om te podcasten, te streamen en hij ook geschikt blijkt voor akoestische muziek en voice-overs. Hij heeft trouwens een minimaal frequentiebereik van 18 Hertz tot maximaal 21 kHz. De hoogwaardige schokdemping en het opnamepatroon zorgen ervoor dat de opname zuiver is zonder achtergrondgeluiden.

Daarnaast wordt hij geleverd met een grote popfilter met dubbel scherm, een statief en een USB-kabel waarmee je hem rechtstreeks op elke laptop, pc en PS5 kunt aansluiten. In de reviews zien we dat deze USB-studiomicrofoon een heel goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de microfoon kan direct met een USB-kabel op elke pc, laptop en PS5 worden aangesloten.

Geluidsopname: hij heeft een hartvormig cardioïde opnamepatroon en een schokdempende filter om het geluid optimaal te registreren.

Uitschuifbaar statief: het uitschuifbare statief maakt het mogelijk om de microfoon in de beste positie te plaatsen. Daarnaast kun je hem gemakkelijk met een klem op het bureau vastmaken. 

Toepassingen: hij kan worden gebruikt om akoestische en vocale geluiden op te nemen waardoor hij ideaal is voor muziekopnames, voice-over, podcasts, vlogs en streaming.

 

Nadelen:

Uitschuifbare arm: we zien dat enkele klanten minder tevreden zijn over de uitschuifbare arm die niet stevig genoeg zou zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Røde NT-USB Mini USB microfoon voor PC, laptop, (home) studio 

 

Røde wordt door velen als het beste merk beschouwd voor USB-microfoons. Het merk is gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met visuele en auditieve opname apparatuur. Ze hebben een uitgebreid assortiment gaande van het kleinste kabeltje tot de meest professionele microfoons.

Deze  Røde USB-microfoon Plug & Play kan direct met de 2 m lange USB-kabel op elke pc en laptop worden aangesloten zonder dat je extra software of drivers moet inschakelen. Deze mini microfoon is vrij compact zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Daarnaast heeft hij een cardioïde opnamepatroon waarbij de omgevingsgeluiden nauwelijks worden opgepikt waardoor je steeds heldere en zuivere klanken hebt.

Bovendien zorgt de ingebouwde popfilter ervoor dat harde “P” en “T” klanken worden afgezwakt om een opname te verkrijgen die aangenaam is om te naar te luisteren. Hij is trouwens geschikt voor conference calls, podcasts, YouTube opnames, gamen en muzikale geluidsregistraties. We merken in de reviews dat hij een heel goede beoordeling kreeg met 4,5 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Veelzijdig: deze USB-microfoon is ideaal voor opnames thuis, in de studio of op de werkplek. Hij is geschikt voor muzikale geluidsopnames, videogesprekken, games en YouTube videos. 

Gebruiksgemak: de microfoon kan rechtstreeks op een pc of laptop worden aangesloten zonder dat je extra programma’s moet downloaden.

Geluidskwaliteit: de condensor, de cardioïde geluidsopname en de popfilter zorgen voor een perfecte geluidsregistratie waarbij je geen last hebt van achtergrondgeluiden. Hij heeft trouwens een frequentiebereik tussen 20 en 20000 Hertz.

Pakket: hij wordt geleverd met een magnetische tafelstandaard en een schroefadapter om hem vast te maken op de standaard of op een andere arm. Een USB-kabel van 2 m lang met USB-C aansluiting behoort ook tot het pakket.

 

Nadelen:

De prijs: het enige dat we kunnen opmerken is dat hij minder toegankelijk is omdat hij in de hoge prijscategorie valt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Samson C01U Pro USB studio condensator microfoon

 

Het merk Samson is een hooggewaardeerd merk dat oplossingen biedt in professionele audio-opnames. Daar is deze Samson USB-microfoon een mooi voorbeeld van. Dit kunnen we dan ook merken in de reviews waar hij een heel goede beoordeling kreeg. De microfoon is geschikt om professionele opnames te maken met muzikanten, omroepers en producers. 

Daarnaast is hij ideaal om audio op te nemen voor YouTube video’s, voice-overs en podcasts. Het grote diafragma van 19 mm zorgt ervoor dat alle nuances van je stem optimaal worden geregistreerd. Hij wordt trouwens vaak gebruikt door hiphop- en rap artiesten en singer-songwriters die werken met videobewerking. 

Bovendien is hij voorzien van een super-cardioïde geluidsregistratie, condensor en een popfilter waarmee ongewenste trillingen worden geminimaliseerd. De USB-microfoon heeft ook het gemak van Plug & Play waardoor je geen driver-installatie nodig hebt. Hij wordt geleverd met een USB-kabel voor Mac, pc en iPad, een statief en een draaibare beugel om hem op je bureau te installeren. Hij is trouwens compatibel met alle iPad en IPhones van boven de 4s generatie. 

 

Voordelen:

Plug & play: de USB-microfoon kan rechtstreeks met de bijgeleverde kabel op een pc, laptop, iPhone, iPad en Mac worden aangesloten zonder dan je daarvoor een driver moet installeren.

Geluidskwaliteit: dankzij de condensor, de cardioïde geluidsopname en de ingebouwde popfilter heb je geen last van achtergrondgeluid en ongewenste trillingen.

Toepassing: hij wordt vaak gebruikt door muzikanten en producers die werken met videobewerking. Daarnaast is hij ideaal voor voice-overs, omroepers en ook gewoon om vlogs en podcasts op te nemen.

Verpakkingsinhoud: de USB-microfoon wordt geleverd in een pakket met een statief, een draaibare beugel en een USB-kabel.

 

Nadelen: 

Wankel statief: we zien dat enkele klanten het statief nogal wankel en fragiel vinden. Wanneer je ertegen stoot kan het gemakkelijk omvallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Devine M-Mic PRO USB BK usb-microfoon

 

Deze USB-condensator microfoon van Devine is een betaalbare en goedkope basismicrofoon die geschikt is voor vloggers, podcasts, gamers, YouTube, Skype, producers en singer-songwriters. Hij is bovendien Plug & Play waardoor hij onmiddellijk gebruiksklaar is zonder dat je extra software moet installeren.

Hij wordt trouwens geleverd met een schokbestendig statief met schroefadapter en een USB-kabel om hem rechtstreeks op je pc of laptop aan te sluiten. Daarnaast heeft hij een cardioïde opnamepatroon om optimaal het geluid te registreren waarbij alle nuances in je stem of muziekinstrument goed hoorbaar zijn.

De microfoon heeft een frequentiebereik tussen 20 en 1800 Hertz. Dit is de omvang van het aantal hoorbare tonen in een stem of muziekinstrument. Er werden voor deze microfoon nog een reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de USB-microfoon kan worden gebruikt zonder dat je drivers of andere software moet installeren. De USB-kabel wordt in het pakket meegeleverd waardoor hij meteen gebruiksklaar is.

Functioneel: hij kan voor uiteenlopende toepassingen worden gebruikt van Skype gesprekken tot vlogs en van YouTube opnames tot games.

Statief: het statief is schokbestendig en heeft een schroefadapter waarmee de microfoon gemakkelijk op de standaard kan worden geplaatst.

De prijs: deze microfoon valt in de laagste prijsklasse waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Popfilter: we merken op dat er niet wordt vermeld of de microfoon een popfilter heeft. We vermoeden van niet maar we kunnen dit niet met zekerheid bevestigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laatste update: 29.07.21

 

Beste draadloze microfoons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het ruime gamma aan draadloze microfoons maakt het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Zo zullen sommige microfoon types vanwege hun opnamepatroon een betere optie zijn voor zangers, zangeressen en presentatoren. Neem nu bijvoorbeeld de AKG WMS 40 Pro Mini die bedoeld en ontworpen is voor spraakopnames. Net zoals de AKG lijkt ook de Vonyx WM522 draadloze microfoonset voornamelijk geschikt om presentaties, voordrachten en zangprestaties te leveren. Echter wordt dit product geleverd in een setje met maar liefst 2 aparte handheld microfoons. In de tabel hieronder hebben we ook nog een derde toppertje toegevoegd, eveneens met voor- en nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draadloze microfoons Koopgids

 

Het ruime assortiment aan draadloze microfoons maakt het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Toch zijn er enkele factoren waarmee je rekening zou kunnen houden op het moment dat je de verschillende apparaten met elkaar gaat vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan het type, het frequentiebereik, het microfoonkapsel en de richtingskarakteristiek. Probeer daarnaast ook rekening te houden met de aanbevelingen van professionele muzikanten en experts die jou vast en zeker zullen bijstaan op het moment van de beslissing en die jou eventueel enkele leuke aanbiedingen kunnen aanwijzen.

Het type draadloze microfoon in verhouding tot het doel

Wanneer je besluit een draadloze microfoon aan te kopen, is het altijd belangrijk om rekening te houden met het doel. Waarvoor wil je de microfoon gebruiken en welke verwachtingen/ eisen heb je zoal? Zo is de handheld microfoon, waarbij de zender in de behuizing verwerkt zit, alvast een goed idee voor zangers, sprekers en interviewers die hun microfoon eventueel moeten doorgeven of willen kunnen wegleggen.

In tegenstelling tot de handheld draadloze microfoon wordt de headset meestal uitgerust met een bodypack-zender. Dergelijke microfoons kunnen perfect worden gebruikt door sprekers, acteurs, zangers en instructeurs die hun handen vrij willen kunnen bewegen. De Dasspeld “Lavalier” microfoon is dan weer een heel compacte draadloze microfoon die voorzien is van een bodypack-zender en aan je kleding kan worden bevestigd. Deze wordt regelmatig gebruikt door sprekers, interviewers en reporters maar is in het verleden niet altijd even handig gebleken als er veel bewogen wordt.

Tot slot kunnen we in het verlengde van de Dasspeld microfoon, ook de instrumentenmicrofoon spotten. Dergelijk type draadloze microfoon wordt niet vastgemaakt aan je kleding maar wél aan een muziekinstrument. Hij wordt geleverd inclusief een bodypack en een klem waarmee je hem aan het instrument kunt vastmaken.

 

Het type microfoonkapsel: dynamisch of condensator

Eenmaal je het doel van de microfoon bepaald hebt, kom je in een bepaalde categorie terecht. Zo is een handheld exemplaar een goede aanwinst gebleken voor zangers en zangeressen. Echter, zul je per categorie nog enkele specifieke keuzes moeten maken zoals op het gebied van de gebruikte microfoonkapsels. Hierbij moet dan gekozen worden tussen een dynamische of condensator microfoon. Naar analogie van ons voorbeeldje wil dat zeggen dat je dus zou kunnen opteren voor een handheld dynamische microfoon of een handheld condensator microfoon.

Zo worden dynamische microfoons het meest verkocht aangezien ze toch wel allround inzetbaar blijken te zijn. Bovendien kunnen ze best wel tegen een stootje en blijken ze eveneens bestand tegen een aanzienlijk hoge geluidsdruk. Dynamische microfoons kunnen overigens perfect in de hand worden gehouden op eventueel op een statief worden geplaatst. Houd er wel rekening mee dat de verschillende geluidsvormen bij hoge frequenties minder waarneembaar zullen zijn.

Een condensator microfoon daarentegen is een heel pak gevoeliger, zeker wat betreft bij de hoge frequenties. Dit maakt dat ze uitermate geschikt zijn om het geluid van stemmen en/ of bepaalde muziekinstrumenten op te nemen in een studio. Echter zijn ze minder ideaal voor gebruik op een podium en hebben ze wel degelijk nood aan een bepaalde voeding.

 

Richtingskarakteristiek en opnamerichting van de microfoon

De volgende keuze die vervolgens op tafel komt te liggen, heeft te maken met de richtingskarakteristiek van het apparaat. Met andere woorden; hoe breed of hoe ruim is het bereik waarmee de microfoon in staat is om geluid op te nemen. Neemt de microfoon makkelijk geluid op uit eender welke richting of wordt hij beperkt tot geluid afkomstig van voor, naast of achter het apparaat?

Zo kun je opteren voor een omnidirectionele microfoon die, zoals de naam doet vermoeden, aan alle kanten bijzonder gevoelig blijkt te zijn. De bi-directionele microfoon daarentegen is voornamelijk gevoelig voor geluiden die zich aan de voor- én achterkant afspelen. Geluid afkomstig van de zijkanten wordt hierbij genegeerd. Tot slot zijn er nog de cardioïde microfoons die vooral aan de voorkant bijzonder gevoelig zijn en daardoor minder geschikt om omgevingsgeluiden te registreren.

Frequentie en frequentiebereik

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het frequentiebereik van de draadloze microfoon dat steevast uitgedrukt wordt in Hertz, Hz. Zo zal elk type microfoon verschillend klinken, afhankelijk van de frequenties die al dan niet worden doorgelaten. Op die manier zijn sommige microfoons in staat om een diep basgeluid weer te geven terwijl andere varianten dan weer meer geschikt zijn voor de hoge tonen.

 

5 beste draadloze microfoons (Reviews) van 2021

 

Ben je op zoek naar een standaard draadloze microfoon om diverse podia onveilig te maken of toch eerder een draadloze microfoon headset die je kunt gebruiken tijdens een middagje gamen? De verschillende types zorgen voor een uitgebreid gamma en bijgevolg vaak een moeilijke keuze. Daarom hebben we zelf alvast een selectie gemaakt van 5 toppertjes. Er mag dan wel geen draadloze Dasspeld microfoon tussen zitten, je hebt dan weer wel keuze tussen een AKG draadloze microfoon, een Shure draadloze microfoon of eentje van Sennheiser. Houd rekening met online reviews en eventuele aanbiedingen en vraag daarbij het advies van experts om er zeker van te zijn dat je met de beste draadloze microfoon naar huis gaat.

 

1. AKG WMS 40 Pro Mini 2 draadloze microfoons Draagwijze: Handheld

 

Ben je op zoek naar de draadloze microfoon met de laagste prijs? Dan lijkt dit product op het eerste zicht niet meteen aan deze criteria te voldoen. Desondanks zijn er tot op heden alleen maar positieve reacties geplaatst en werd de microfoon zelfs met een mooie score van 5 sterren beloond. De moeite waard om hem toch maar even van naderbij te bekijken.

Zo kan de AKG WMS40 mini draadloze microfoon door zijn cardioïde richtingskarakteristiek niet alleen gebruikt worden om de zangstem optimaal te registreren maar eveneens om muziekinstrumenten te versterken. Denk hierbij maar aan een gitaarversterker, drum en percussie en tal van blaasinstrumenten. Verder wordt een handheld draagwijze gehanteerd in combinatie met een ruim frequentiebereik.

Daarnaast werkt deze dynamische microfoon volledig draadloos maar blijkt hij toch voorzien van een 6.3 mm jack aansluitingsmogelijkheid. De meegeleverde ontvanger is dan weer voorzien van een krachtige Li-Ion batterij die makkelijk kan worden opgeladen.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: deze unieke draadloze microfoon set wordt gekenmerkt door een uitgebreid takenpakket en blijkt zelfs geschikt voor streaming en gebruik in combinatie met een televisietoestel.

Richtingskarakteristiek: deze verstelbare dynamische microfoon kent een cardioïde richtingskarakteristiek en blijkt dus uitermate geschikt om het geluid van voren op te vangen.

Aan- en uitschakelaar: hij is gelijk voorzien van een aan- en uitschakelaar die makkelijk te bedienen is.

 

Nadelen:

Prijzig: ondanks het feit dat hij zeker tot de populairste microfoons uit het lijstje behoort, zou zijn hoge prijskaartje wel eens een domper op de feestvreugde kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Draadloze microfoonset Vonyx WM522 draadloze VHF microfoonset met 2 handmicrofoons

 

In tegenstelling tot het vorige product, zou deze draadloze microfoonset van Vonyx wel eens een aanbieding kunnen zijn. Zijn lage prijskaartje kunnen heel wat kopers dan ook hartstikke waarderen. In combinatie met het positieve advies over de kwaliteit, wordt deze microfoonset beloond met een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren.

Zo bestaat de Vonyx WM522 set uit 2 afzonderlijke handheld microfoons die volledig draadloos werken en voorzien zijn van een verschillend kleurkapje. Dit maakt het makkelijker om ze uit elkaar te houden. Elke microfoon is overigens voorzien van een mute functie waarbij de verbinding met de ontvanger aanwezig blijft maar de microfoons zelf geen geluidssignaal meer zullen oppakken.

Verder levert de set eveneens een VHF ontvanger, uitgerust met een volumeregelaar per afzonderlijke microfoon én tevens voorzien van een helder blauw verlicht display waarop de gebruikte frequenties zullen verschijnen. Je geniet hierbij een frequentiebereik van 40Hz tot 20kHz, een aansluitspanning van 230Vac/50Hz en een signaal ruisverhouding van minder dan 85 dB.

 

Voordelen:

Frequentie: deze relatief goedkope draadloze microfoonset biedt een frequentie aan van 200.175MHz en 201.400 MHz.

Voeding: elke afzonderlijke handheld microfoon werkt op basis van 2 duurzame AA Penlite batterijen.

Set: de set bestaat uit een degelijke VHF ontvanger in combinatie met 2 afzonderlijke VHF handmicrofoons die een frequentiebereik garanderen van 40Hz tot 20kHz.

Koffer: het geheel wordt jou aangeboden in een stevige kunststof koffer wat het makkelijker maakt om de set te verplaatsen en veilig op te bergen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de geluidskwaliteit minder goed is dan verwacht en de kwaliteit van de set eerder matig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. JBL Quantum 600 Gaming Headphones Over Ear Met Surround Sound

 

Uiteraard mocht ook deze draadloze headset microfoon van JBL niet in het rijtje ontbreken. JBL is een vaste waarde op het gebied van technologie apparatuur en staat garant voor kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Niets voor niets beschouwen velen JBL dan ook als veruit het beste merk. Echter lijken enkele klanten niet helemaal tevreden. Zo is er één gebruiker die vermeldt dat de USB niet werkt op de computer.

Toch is dit product, als gamer, best de moeite waard. Zo blijkt de JBL Quantum 600 draadloze over-ear koptelefoon voorzien van een afneembare microfoon én bijbehorende surround sound. Houd er wel rekening mee dat de draadloze verbinding tot stand komt met behulp van een USB dongel en bijgevolg niet door bluetooth.

Verder is deze unieke draadloze microfoon headset voorzien van een bijzonder krachtige batterij die een draadloze gebruik garandeert van maar liefst 14 uur lang. Mocht de batterij toch leeg raken dan kun je hem makkelijk opladen met behulp van de meegeleverde oplaadkabel, of gewoon verder spelen door hem te gebruiken in combinatie met de audiokabel.

 

Voordelen:

Batterijduur: eenmaal de batterij volledig is opgeladen, kan hij makkelijk een draadloos gebruik van wel 14 uren garanderen.

Voeding: de batterij van de draadloze microfoon headset kan makkelijk worden opgeladen met behulp van een oplaadkabel. De audiokabel maakt het dan weer mogelijk om bedraad verder te gamen. Beide kabels worden overigens meegeleverd.

Platform: dit product is geschikt voor verschillende platforms zoals MAC, Nintendo Switch, PlayStation, Windows en Xbox.

Comfort: de over-ear koptelefoon is voorzien van unieke memory foam oorkussens die een optimaal comfort en gebruiksgemak garanderen.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: ben je op zoek naar een draadloze microfoon met bluetooth dan is dit product niet de juiste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sennheiser XSW 1-825 UHF draadloze microfoon set 3-polige DMX connectie

 

Met de Sennheiser draadloze microfoon kies je jammer genoeg niet meteen voor één van de goedkope producten uit het lijstje. Echter is hij zijn investering meer dan waard. Zo haal je met de Sennheiser XSW 1-825 draadloze microfoonset een apparaat in huis dat niet alleen makkelijk te bedienen is maar tevens ook een solide ontvangst en prachtig geluid garandeert.

De dynamische microfooncapsule maakt hierbij gebruik van een cardioïde richtingskarakteristiek waarbij vooral geluid dat van voren komt, duidelijk wordt genoteerd. Dit maakt de Sennheiser microfoonset zo geschikt voor vocalisten en presentatoren. Hij biedt hierbij een minimum frequentie aan van 50 – 59 Hz en een maximum frequentie van 16 – 16.9 kHz aangevuld met een frequentieband van 800 – 899 MHz. Bovendien heb je voor dit type micrfoonset inclusief frequentiebereik helemaal geen vergunning nodig.

Een blik op de online reviews toont aan dat er tot op heden nog geen reacties zijn geplaatst. Dit maakt het voor ons behoorlijk lastig om jou verder gebruiksadvies te geven. Laat je echter niet afschrikken en bekijk het product toch maar even.

 

Voordelen:

Opnamepatroon: je geniet een cardioïde opnamepatroon of richtingskarakteristiek wat hem uitermate geschikt maakt voor presentatoren, zangers en zangeressen.

Transmissie: de microfoonset levert een betrouwbare én bovenal draadloze transmissie op door middel van een stabiele UHF-band die tot wel 10 compatibele kanalen zou kunnen opleveren.

Frequentie: de frequentie van deze draadloze microfoon varieert van minimaal 50-59 Hz tot maximaal 16-16.9 kHz en kan makkelijk worden versteld.

Voeding: de microfoon maakt gebruik van een krachtige AA Penlite batterij die, indien opgeladen een batterijduur van 10 uren garandeert.

 

Nadelen:

Prijzig: we durven vermoeden dat sommige klanten het prijskaartje misschien toch net iets te duur zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Shure MV7 Microfoon voor studio’s Dynamische USB XLR microfoon

 

Tot slot kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke MV7 podcast microfoon die jou wordt aangeboden door Shure. Je bekomt hierbij een dynamische USB / XLR microfoon die geschikt is voor zowel professioneel als particulier gebruik en makkelijk op de pc, laptop of audio-interface kan worden aangesloten.

De microfoon is overigens voorzien van een praktisch aanraakpaneel  waarmee je het luistervolume, de versterking en het mixen probleemloos kunt regelen. Verder is deze draadloze microfoon, die overigens op een statief of standaard kan worden gebruikt, eveneens uitgerust met een aan- en uitschakelaar, een ruim frequentiebereik en een degelijk opnamepatroon die hem geschikt maakt voor gebruik in de studio.

Ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen online reviews werden geplaatst. Het is goed mogelijk dat het om een recent product gaat of misschien kan het hoge prijskaartje een mogelijke verklaring bieden?

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de draadloze dynamische microfoon wordt geleverd inclusief een adapterkabel Micro-B naar USB-C, een informatieve handleiding én een adapterkabel Micro-B naar USB-A.

Toepassingsveld: deze microfoon is speciaal ontworpen voor gebruik in de studio door (non) professionele muzikanten.

Draagwijze: in tegenstelling tot de vorige apparaten, wordt deze microfoon op een standaard op statief geplaatst.

 

Nadelen:

Niet verstelbaar: houd er rekening mee dat de microfoon niet verstelbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke frequentie heeft een draadloze microfoon?

De reden waarom heel wat microfoons verschillende klinken heeft vooral te maken met de frequenties die al dan niet worden doorgelaten. Niet elke microfoon zal dus dezelfde frequentie doorlaten. Dit maakt dan ook dat sommige draadloze microfoons beter zijn voor diepere geluiden doordat ze de basfrequenties opnemen, terwijl anderen dan weer meer geschikt zijn voor de hogere klanken.

Wanneer we kijken naar de algemene frequentiebanden dan kunnen we voor Nederland bepalen dat er enkel en alleen een vergunning moet worden aangevraagd voor de 606-614 Mhz frequentieband. In België daarentegen mogen enkel de 518-526 Mhz frequentieband en de 534-542 Mhz band zonder vergunning worden gebruikt.

Op Europees vlak zien we dan weer dat zowel de 822-830 Mhz en de 863-865 Mhz frequentieband kunnen worden gebruikt zonder vergunning. Daarnaast kan ook de 2.4 GHz band wereldwijd worden aangewend. Houd er wel rekening mee dat bij deze laatste storingen kunnen optreden aangezien hij ook gebruikt wordt voor wifi en bluetooth.

Q2: Hoe werkt een draadloze microfoon?

Een draadloze microfoon is een handig apparaatje dat, vaak in combinatie met een draadloos systeem, een bedrade microfoon zal vervangen. Doordat er geen sprake meer is van een kabel zul je heel wat bewegingsvrijheid winnen, wat dan weer bijdraagt aan het algemene comfort en gebruiksgemak.

De werking van de draadloze microfoon kan echter lichtjes verschillen naargelang het type microfoon en de draadloze technologie die wordt gebruikt om de audio door de lucht te kunnen leiden. Zo heb je heel wat draadloze microfoons die functioneren op basis van bluetooth. Anderen zijn dan weer digitaal en werken met wifi. Nog een derde groep maakt dan weer gebruik van de professionele VHF/UHF draadloze technologie. Deze techniek zul je voornamelijk terugvinden in heel wat radiostations omdat VHF/UHF een ruim frequentiebereik garandeert.

 

 

Laatste update: 29.07.21

 

Beste studio monitors – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig is er een uitgebreid gamma aan studio monitors te spotten, wat alleen maar meer keuzestress met zich meebrengt. Om de zoektocht voor jou enigszins makkelijker, en bijgevolg aangenamer te maken, hebben we alvast een selectie gemaakt van enkele hedendaagse toppertjes. Zo zou je kunnen opteren voor de Pioneer DJ S-DJ80X monitor die gekenmerkt wordt door een ingebouwde versterker en 2 krachtige speakers. Ben je echter op zoek naar een passieve studio monitor zodanig dat je zelf nog de keuze hebt om er een versterker aan toe te voegen, dan lijkt de Fenton DJ Monitor een betere aanbeveling. In de tabel hieronder hebben we ook nog een derde product toegevoegd, eveneens voorzien van voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Studio monitors Koopgids

 

Wat zijn studio monitors en waar kunnen ze zoal worden ingezet? Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van uitgangsvermogen, aansluitingen en types? Kortom, heel wat vragen waarop wij een antwoord trachten te bieden met deze koopgids. Daarnaast raden wij ook aan om zeker de aanbevelingen van professionele muzikanten en experts te volgen wanneer je de verschillende optiemogelijkheden gaat vergelijken. Op die manier kom je misschien wel enkele leuke promoties en aanbiedingen tegen.

Wat zijn studio monitors en waarvoor worden ze gebruikt  

Zoals de naam doet vermoeden, werden studio monitors speciaal ontwikkeld voor gebruik in de studio. Het zijn luidsprekers die, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de speakers van je computer, een neutraler geluid en bijgevolg eerlijker klankbeeld zullen produceren. Door hun eerlijk klankbeeld zijn ze dan ook uitermate geschikt om allerlei muziek te mixen en een duidelijk beeld te geven van hoe de mix uiteindelijk in elkaar steekt. En zodra het goed klinkt door de speakers van je studio monitor, dan weet je dat de mix ook op andere geluidsinstallaties perfect tot zijn recht zal komen.

Toch willen wij jou aanraden om niet zomaar de eerste de beste studio monitor aan te kopen. Houd rekening met de verschillende mogelijkheden en de bijbehorende aansluitingen, uitgangsvermogens en eventuele andere kenmerken. Bedenk bijvoorbeeld dat de meeste studio monitors actief zullen zijn wat betekent dat ze voorzien zijn van een ingebouwde versterker en bijgevolg niet kunnen worden aangesloten op externe versterkers apparaten.

 

De verschillende types studio monitors

De eerste knoop die je zult moeten doorhakken, heeft te maken met het verschil tussen een actieve dan wel passieve studio monitor. Zo zijn de actieve studio monitors reeds voorzien van een krachtige ingebouwde versterker terwijl de passieve monitors nood hebben aan een externe versterker.

Daarnaast kan er ook een onderscheid gemaakt worden op basis van het aantal drivers en kan er gekozen worden tussen een 2-weg of 3-weg monitor. Zo bestaat een 2-weg studio monitor uit 2 afzonderlijke drivers waarbij een tweeter instaat voor de hoge tonen en een woofer de lage tonen en het midden verzorgt. Een 3-weg monitor is dan weer voorzien van 3 afzonderlijke drivers waarbij het midden en laag, in tegenstelling tot de 2-weg exemplaren, apart kunnen worden weergegeven. Dit resulteert in een breed frequentiebereik en bijgevolg meer detail mogelijkheden.

 

Diameter van de woofer en uitgangsvermogen

Daarnaast blijkt ook het formaat van de studio monitor, steevast uitgedrukt in inches, voor sommigen een doorslaggevende factor te zijn. Algemeen kunnen we stellen dat het formaat, afhankelijk van het type woofer, kan variëren van 3 tot maar liefst 15 inches. Waarbij geldt dat een grotere woofer ook meteen een betere weergave zal bieden van de diepere bastonen.

Toch is het niet de bedoeling om gelijk op zoek te gaan naar de allergrootste studio monitor. Zo kan een compact 5 inch exemplaar perfect gebruikt worden in een standaard (thuis) studio of gewone woonkamer. Houd er ook rekening mee dat grotere woofers meer ruimte zullen vragen om het geluid vervolgens volwaardig te kunnen overbrengen. Qua uitgangsvermogen kun je opteren voor een vermogen variërend van 0 tot 600 Watt en meer afhankelijk van het type en de grootte van de woofer. Een vermogen van 130 tot 300 Watt en 400 tot 600 Watt is het meest frequent.

Welke mogelijke aansluitingen kent een studio monitor

Verschillende specialisten raden aan om eveneens de diverse aansluitingsmogelijkheden even te bekijken. Zo zul je ontdekken dat heel wat studio monitors zijn uitgerust met een 6.3 mm jack en/ of 3.5 mm stereo jack aansluiting. Daarbij behoort de 6.3 mm jack tot de gebalanceerde aansluitingsmogelijkheden terwijl de 3.5 mm stereo jack het dan weer mogelijk maakt om een aansluiting te maken met je smartphone en/ of laptop.

Verder is er ook de zogenaamde XLR aansluiting die 100% gebalanceerd is en eventuele storingen bij lange kabels kan vermijden. Houd er wel rekening mee dat je kabels, mixer of geluidskaart evenzeer moeten beschikken over gebalanceerde aansluitingen want anders heeft het weinig zin. In tegenstelling tot de XLR aansluiting, is de RCA aansluiting ongebalanceerd en vooral geschikt voor korte kabels. Daarnaast zijn sommige monitors ook voorzien van een bluetooth functie en/of USB. Deze laatste is een goede aanbeveling indien er geen sprake is van een losse audio interface.

 

Extra kenmerken en/ of benodigdheden

Tot slot willen we nog even afsluiten met enkele handige tips en weetjes. Zo dien je aandachtig te zijn bij de aankoop van eventuele audiokabels aangezien de meeste studio monitors zonder kabels worden aangeboden. Een verloopkabel zou hierbij een goede aanbeveling kunnen zijn. Ook de aankoop van eventuele statieven is een must aangezien studio monitors beter functioneren wanneer ze op oorhoogte staan.

 

5 beste studio monitors (Reviews) van 2021

 

Of je nu kiest voor een Behringer studio monitor, een JBL studio monitor of een exemplaar van Yamaha, blijft vooralsnog een persoonlijke keuze. Sommigen houden hierbij rekening met het prijskaartje en gaan op zoek naar het goedkope product in de reeks of een leuke aanbieding. Om het voor jou makkelijker te maken, hebben we alvast een selectie gemaakt van 5 topproducten. Probeer bij je keuze van de beste studio monitor ook even stil te staan bij de online reviews en vraag eventueel bijkomend advies aan experten. En wie weet ga jij wel met één van de populairste studio monitors uit het rijtje naar huis!

 

1. Pioneer DJ S-DJ80X Monitor 3 soorten ingangen: XLR TRS RCA

 

Ben je op zoek naar een actieve studio monitor dan kan de S-DJ80X van het bekende, en misschien wel gelijk het beste, merk Pioneer wat voor jou zijn. Zo blijkt deze 2-weg studio monitor niet alleen voorzien van een ingebouwde versterker maar biedt hij overigens ook 3 mogelijke aansluitingen aan. Zo maken de TRS, RCA én XLR inputs het mogelijk om tal van DJ-apparatuur, mobiele apparaten en computers op de monitor aan te sluiten.

Verder blijkt de monitor voorzien van een maximaal uitgangsvermogen van maar liefst 70 Watt en wordt een frequentiebereik gegarandeerd van 40 tot 20.000 Hz. Bovendien zijn de luidsprekers afgewerkt met een Auto Standby-modus waardoor ze, zonder enige vorm van invoersignaal, na ongeveer 25 seconden automatisch zullen uitschakelen.

Ondanks het feit dat deze studio monitor niet meteen voorzien is van het laagste prijskaartje, blijken klanten duidelijk overtuigd van hun aankoop. Zo wordt er onder andere een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit en het unieke design, wat dan weer resulteert in een mooie score van 5 sterren.

 

Voordelen:

Actief: het betreft hier een actieve audio studio monitor die reeds is uitgerust met een ingebouwde versterker.

Inputs: hij levert maar liefst 3 verschillende inputs waaronder een XLR, TRS en RCA aansluiting. Op die manier kunnen andere externe apparaten makkelijk met de monitor worden verbonden.

Auto Standby-modus: dankzij de bekende Auto Standby-modus zullen de luidsprekers geheel automatisch uitschakelen na 25 seconden op voorwaarde dat er binnen deze tijdspanne geen invoersignaal wordt gedetecteerd.

 

Nadelen:

Prijzig: in verhouding tot sommige andere studio monitors uit het lijstje, zou dit exemplaar als prijzig kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Fenton DJ Monitor Luidsprekers 2 stuks Passieve DJ monitor speakerset 2x 100W

 

In tegenstelling tot het vorige apparaat, kies je met de Fenton luidsprekerset voor een passieve studio monitor set. Dat betekent dus dat je hem zelf nog zult moeten aanvullen met een externe versterker om van een uitstekende geluidskwaliteit te kunnen genieten. Desondanks is dit 2-weg luidsprekersysteem al behoorlijk krachtig en geniet je een minimaal vermogen van 2x 30 Watt en een maximaal uitgangsvermogen van maar liefst 2x 100 Watt.

Verder blijkt deze studio monitor, die overigens is afgewerkt met een kwalitatief akoestisch dempend vilt, behoorlijk compact te zijn wat hem makkelijk te verplaatsen maakt. Hij wordt verder aangevuld met een ruim frequentiebereik van 70 Hz tot 20 kHz en een impedantie van maar liefst 8 Ohm.

Als beginnende DJ of als aanvulling in de slaap- of hobbykamer kan deze 2-weg studio monitor dus echt wel tellen. Bovendien lijken klanten niet alleen tevreden te zijn over de kwaliteit en het prijskaartje maar evenzeer over de gebruiksvriendelijkheid. Kortom, een topproduct dat werkelijk alle 5 sterren heeft kunnen binnenhalen.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het voordelige prijskaartje.

Uitgangsvermogen: hij biedt een uitgangsvermogen van 2x 100 Watt, wat dus neerkomt op maar liefst 200 Watt.

Speakers: dit 2-weg speakersysteem wordt gekenmerkt door 2 aparte luidsprekers die een ruim frequentiebereik van 70 Hz tot 20 kHz kunnen garanderen.

 

Nadelen:

Geen versterker: houd er wel rekening mee dat het een passieve studio monitor betreft die bijgevolg niet voorzien is van een versterker.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Studio monitor Vonyx SM50 Actieve 2-weg studio monitor speakerset 5.25 140W

 

Door te kiezen voor de Vonyx SM50 kies je voor een actieve studio monitor set waarbij de versterker, met een uitgangsvermogen van 140 Watt, reeds in het apparaat werd ingebouwd. Op die manier wordt het bijzonder makkelijk om eender welke audiobron zoals een laptop, telefoon, mixer of tablet rechtstreeks op de set te gaan aansluiten. Bovendien blijkt de versterker eveneens uitgerust met een Bass + Treble regeling én praktische volumeregelaar.

Doordat het hier overigens een 2-weg speakersysteem betreft, geniet je al meteen van 2 krachtige speakers die elk afzonderlijk voorzien zijn van een 5.25 woofer. Kortom, de combinatie van de versterker en de speakers levert een uitstekende geluidskwaliteit op. De speakers staan verder garant voor een ruim frequentiebereik van 80 Hz tot 20 kHz inclusief een aansluitspanning van 230 Vac en een gevoeligheid van 67 dB.

Ondanks het feit dat er geen microfoon aansluiting aanwezig is, zien we dat deze studio monitor bij heel veel kopers duidelijk in de smaak valt!

 

Voordelen:

Frequentiebereik: de speakers verzekeren een bijzonder ruim frequentiebereik van minimaal 80 Hz tot maximaal 20.000 Hz.

Uitgangsvermogen: je geniet een ruim uitgangsvermogen van 2x 70 Watt, wat dus overeenkomt met een totaal uitgangsvermogen van maar liefst 140 Watt.

Versterker: de krachtige versterker zit in het apparaat ingebouwd daar we hier met een actieve studio monitor te maken hebben.

 

Nadelen:

Geen microfoon: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit dan kan dit te maken hebben met het gebrek aan een microfoonaansluiting.

Koop bij bol.com (€99.95)

 

 

 

 

4. Yamaha HS 7 MP Actieve studiomonitor set 7” Limited Edition

 

Met de Yamaha HS7 kies je voor een actieve studio monitor set waarvan elke monitor afzonderlijk een gewicht kent van 8 kg en een formaat van 210 x 332 x 284 mm. Bovendien gaat het hier eveneens om een actieve Yamaha studio monitor, wat betekent dat hij reeds voorzien is van een ingebouwde versterker met een ruim uitgangsvermogen van 95 Watt. Hierbij gaat ongeveer 60 Watt naar de 6,5 inch woofer en 35 Watt naar de 1 inch tweeter.

Verder biedt dit 2-weg speakersysteem maar liefst 2 krachtige speakers aan die een ruim frequentiebereik garanderen van 43 Hz tot maximaal 30.000 Hz. Het geheel wordt verder aangevuld met een praktische gebalanceerde XLR 3-pin ingang én 6.3 mm jack aansluiting.

Jammer genoeg werden er nog geen online reviews bij dit apparaat geplaatst. Het is mogelijk dat het om een vrij recente studio monitor gaat of misschien vinden sommige klanten het prijskaartje toch wel een struikelblok.

 

Voordelen:

Actief: het betreft hier een actieve studio monitor waarbij de versterker reeds in het apparaat werd geïntegreerd.

Versterker: de versterker biedt een ruim uitgangsvermogen van maximaal 95 Watt.

Speakers: de versterker wordt verder aangevuld met 2 krachtige afzonderlijke speakers die een ruim frequentiebereik garanderen.

 

Nadelen:

Prijzig: het is mogelijk dat het hoge prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€497.4)

 

 

 

 

5. Presonus Home entertainment Blu-rayspelers Eris E 5 Studio Monitor Set

 

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met de Presonus Home entertainment studio monitor set. Bovendien valt zijn prijskaartje iets goedkoper uit in vergelijking met het vorige apparaat. Desondanks werden er nog geen online beoordelingen geplaatst waardoor we vermoeden dat het om een vrij recente monitor set gaat.

Met de PreSonus Eris E5 Pair kies je dan ook gelijk voor een paar degelijke professionele studio monitors die voorzien zijn van een 5,25 inch woofer in combinatie met een 1 inch tweeter. Deze actieve 2-weg monitor is bijgevolg voorzien van een ingebouwde versterker en 2 krachtige speakers die een ruim frequentiebereik en maximaal uitgangsvermogen van 70 Watt aanbieden.

Bovendien blijkt het apparaat eveneens uitgerust met meerdere inputs waaronder een RCA, een XLR 3-pin én een 6.3 mm jack aansluiting. Extra handig dus om tal van externe DJ apparatuur, laptops en dergelijke rechtstreeks op het apparaat aan te sluiten.

 

Voordelen:

Inputs: deze actieve studio monitor blijkt niet alleen voorzien van een RCA aansluiting maar beschikt eveneens over een XLR 3-pin en 6.3 mm Jack input.

Versterker: doordat het een actieve 2-weg studio monitor beschikt, blijkt de versterker reeds in het apparaat te zijn ingebouwd.

Vermogen: er wordt een maximaal uitgangsvermogen gegarandeerd van maar liefst 70 Watt.

 

Nadelen:

Geen microfoonaansluiting: net zoals bij sommige andere studio monitors uit dit lijstje, blijkt ook bij dit apparaat geen microfoonaansluiting aanwezig te zijn.

Koop bij bol.com (€247)

 

 

 

 

Laatste update: 29.07.21

 

Beste party speakers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke party speaker maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou maar wat graag op weg helpen. In de tabel hieronder hebben we alvast 3 hedendaagse toppertjes voor jou op een rijtje geplaatst. We hopen dat het hierdoor makkelijker voor je wordt om de voor- en nadelen van deze topproducten even rustig te kunnen bekijken. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de iON Party Rocker Max100W kubus party speaker die gekenmerkt wordt door een ruim vermogen van 100 Watt. Daarnaast blijkt echter ook de Caliber HPA502BTL speaker een meer dan welkom alternatief te zijn en bovendien uitgerust met ledverlichting.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Party speakers Koopgids

 

Staat er een leuke karaoke avond op de planning? Of wil je het verjaardagsfeestje van je zoon of dochter net dat tikkeltje specialer maken? Dan is de aanschaf van een kwalitatieve party speaker vast en zeker het overwegen waard. Maar wat is dat nu precies en welke mogelijkheden biedt een dergelijke party speaker? Hoe zit het met de accu, het volume en de eventuele aansluitingsmogelijkheden? Wij zoeken het alvast graag voor jou uit zodanig dat het makkelijker wordt om de verschillende party speakers en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Wat is een party speaker, de werking en het gebruiksgemak

Zoals de naam doet vermoeden, wordt een party speaker voornamelijk gebruikt om eender welk feestje naar een hoger niveau te tillen. Het zijn over het algemeen mobiele apparaten die je makkelijk van punt A naar punt B kunt verplaatsen en die eender waar voor een uitstekende geluidskwaliteit zullen zorgen. Staat er binnenkort dus een leuk feestje op de planning, overweeg dan zeker de aanschaf van een kwalitatieve party speaker.

Principieel gezien kunnen we heel wat gelijkenissen noteren tussen de enerzijds de party speaker en anderzijds de authentieke standaard luidspreker. Het grootste onderscheid laat zich voornamelijk merken op het gebied van formaat en gewicht. Het grotere formaat en gewicht resulteert nu eenmaal in een harder én krachtiger geluid wat vaak ten goede komt op heel wat feestjes en evenementen. Bovendien zijn heel wat recente party speakers eveneens uitgerust met ingebouwde lichtshows, bluetooth en tal van andere handige functies.

Ben je dus van plan om een party speaker in huis te halen, kies dan niet meteen voor de eerste de beste. Bekijk de verschillende mogelijkheden en houd rekening met de diverse functies aangezien sommigen echt wel een meerwaarde kunnen betekenen.

 

Het formaat in verhouding tot het volume

Zoals hierboven reeds min of meer vermeld, worden party speakers gekenmerkt door een groter formaat en dito gewicht ten opzichte van de standaard luidsprekers. Op die manier kunnen ze een harder én krachtiger geluid produceren waardoor eender welk feestje overspoeld wordt door een unieke sfeer. We kunnen dan ook stellen dat het gewicht en het formaat rechtevenredig zijn met het geproduceerde volume.

Algemeen kunnen we 3 soorten party speakers onderscheiden op basis van hun formaat. Zo bestaan er de compacte apparaten die gekenmerkt worden door een compact formaat van 10 tot 20 cm. ideaal om mee te nemen onderweg maar uiteraard niet bedoeld voor een groot evenement of belangrijk feestje. 

Iets groter vind je vervolgens de middelgrote party speaker waarvan het formaat geschat wordt op 20 tot 25 cm. Dergelijk type speakers is voornamelijk bedoeld voor gebruik in kleine tot middelgrote ruimtes. Denk bijvoorbeeld maar aan de woonkamer, het dakterras of je slaapkamer. Tot slot zijn er dan nog de grote party speakers waarvan het formaat minimaal 25 cm bedraagt. Hierbij kun je zo groot gaan of je zelf wilt, rekening houdend met het doel dat je voor ogen hebt. Kies je voor een grote party speaker zorg er dan voor dat hij wieltjes heeft zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen.

 

Gewicht in verhouding tot het draagcomfort

Het formaat mag dan wel een invloed hebben op het volume, het gewicht is minstens even belangrijk om even bij stil te staan. Zo staat het gewicht rechtevenredig in verhouding tot het draagcomfort. Het spreekt voor zich dat een compacte lichtgewicht party speaker eenvoudiger te verplaatsen is dan een groot exemplaar dat 10 tot 20 kg weegt. Algemeen kunnen we stellen dat het gewicht varieert van ongeveer 2 kg tot 5 kg of meer.

 

Met of zonder ingebouwde accu, de accuduur en de stroomaansluiting

De aanschaf van een degelijke party speaker gebiedt je eveneens om rekening te houden met de stroomaansluiting en eventuele accuduur. Zo zul je vaststellen dat de meeste party speakers werken door ze aan te sluiten op het lichtnet, rekening houdend met een bepaalde stroomsterkte die zich in de meeste gevallen rond de 220 – 230 Volt situeert. 

Wil je niet afhankelijk zijn van een stopcontact en optimale bewegingsvrijheid genieten dan kun je alsnog opteren voor een speaker die 100% functioneert op basis van een oplaadbare accu. In dat geval wordt de accuduur en oplaadtijd van de accu wel een belangrijk gegeven. 

De meeste standaard party speakers zijn in staat om een gemiddelde accuduur van 8 uren te garanderen. Ben je bereid om iets meer budget neer te leggen dan kun je opteren voor een speaker met een krachtige tot uiterst krachtige accu waarbij de accu maar liefst 16 uur of langer meegaat.

Welke opties vind je belangrijk

Tot slot is het een goede aanbeveling om nog even aandachtig te zijn voor eventuele extra opties en kenmerken die mogelijks als een meerwaarde kunnen worden beschouwd. Zo zijn heel wat party speakers voorzien van een handige bluetooth functie en/ of powerbank functie. Daarnaast is het misschien mooi meegenomen indien de speaker aan andere speakers kan worden gekoppeld of gestuurd kan worden door middel van een afstandsbediening en/ of bijbehorende applicatie.

Bepaalde party speakers zijn zelfs waterdicht waardoor je ze perfect kunt gebruiken voor een tuinfeestje en je je alvast geen zorgen hoeft te maken indien het begint te regenen. Verder kunnen ook stembediening, Spotify Connect, verlichting en een belfunctie tot de extra mogelijkheden behoren. Bedenk wat je verwachtingen zijn en hoeveel budget je er maximaal aan wenst te spenderen.

 

5 beste party speakers (Reviews) van 2021

 

De beste party speaker hoeft niet per sé ook het duurste exemplaar uit de selectie te zijn. Zo zijn er heel wat aanbiedingen en/ of goedkope party luidsprekers te spotten die meer dan de moeite waard zijn. Of je hierbij kiest voor een Medion party speaker, een Idance bluetooth party speaker dan wel een party speaker van Sony blijft uiteindelijk een persoonlijke keuze. Wij zetten alvast 5 unieke bluetooth party speakers op een rijtje, afgaand op de online reviews en het advies van klanten en experts. Bekijk ze even en wie weet voldoet de populairste speaker of diegene met de laagste prijs wel aan de verwachtingen.

 

1. iON Party Rocker Max100W kubus Bluetooth Telescoop-handvat

 

Met de iON party speaker kies je niet meteen voor een aanbieding als we rekening houden met het prijskaartje. Echter, lijken de klanten zich daar niet meteen aan te storen, getuige de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren waardoor we kunnen besluiten dat hij vast en zeker één van de populairste speakers uit het rijtje zal zijn.

Zo blijkt deze party speaker behoorlijk compact qua formaat wat hem, in combinatie met de wieltjes en het telescopische handvat, makkelijk te verplaatsen maakt. Zodra hij vervolgens correct wordt aangesloten, kan hij makkelijk een ruim vermogen van wel 100 Watt leveren wat behoorlijk veel is voor een compacte party speaker.

De speaker is daarnaast ook voorzien van een bijzonder krachtige 8 inch woofer, een unieke ledlichtkoepel met 6 verschillende kleurtjes, een bluetooth functie en een krachtige geïntegreerde batterij die makkelijk enkele uurtjes mee kan.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de party speaker wordt geleverd inclusief een microfoon met kabel, ⅛ inch (3,5 mm) audio kabel, een stroomkabel en een informatieve snelstartgids.

Ledlichtkoepel: de speaker is voorzien van een handige ledlichtkoepel die in staat is om 6 verschillende kleurtjes aan te bieden waaronder oranje, magenta, rood, blauw, wit en groen.

Voeding: het apparaat blijkt uitgerust met een ingebouwde batterij die je telkens opnieuw kunt opladen en die, zodra helemaal is opgeladen, makkelijk enkele uren plezier levert.

Comfort: je zult gelijk zien dat de party speaker voorzien is van een set wieltjes inclusief een telescopisch handvat wat bijdraagt aan het comfort en het gebruiksgemak.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou mogelijks wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Caliber HPA502BTL Bluetooth Party Speaker met ledverlichting USB

 

In vergelijking met het vorige apparaat, blijkt deze party speaker van Caliber wel een aanbieding te zijn. Caliber is een vaste waarde op het gebied van technologie en speakers en wordt door velen beschouwd als veruit het beste merk. Wat door de mooie eindscore van 4,8 sterren alvast niet ontkend wordt.

De Caliber HPA502BTL party speaker staat bekend vanwege zijn unieke ledverlichting en bijzonder uitgebreide afspeelmogelijkheden waaronder de optie tot USB en SD. Het is een vrij compact apparaat met een breedte van 28,3 cm en een gewicht van zo’n 4240 gram, wat hem tot een middenklasse party speaker maakt.

Verder levert hij, zodra correct ingeschakeld, een vermogen van 60 Watt in samenspraak met een frequentiebereik van 80 tot 20.000 Hz. De krachtige oplaadbare batterij garandeert bovendien een accuduur van wel 7 uren zodra hij volledig is opgeladen. Tot slot is er ook nog de optie tot het gebruik van bluetooth zodanig dat je je favoriete muziek van je laptop, tablet of smartphone kunt streamen.

 

Voordelen:

Vermogen: de party speaker wordt gekenmerkt door een bijzonder ruim vermogen van maar liefst 60 Watt aangevuld met een ruim frequentiebereik van 80 tot 20.000 Hz.

Bluetooth: hij is eveneens uitgerust met een bluetooth 4.2 functie die een bereik aanbiedt van maximaal 10 meter ver.

Formaat: deze compacte speaker kan makkelijk overal mee naartoe genomen worden waardoor je eender waar een leuk feestje kunt geven.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het lage prijskaartje.

 

Nadelen:

Niet koppelbaar: jammer genoeg kun je deze speaker niet aan andere apparaten koppelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sony GTK-XB5 Draagbare Party Speaker Bluetooth

 

Met de Sony GTK-XB5 party speaker kies je voor een relatief compact apparaat met een maximale breedte van 26,2 cm en een gewicht van ongeveer 7 kg. Dit maakt hem bijzonder handzaam en makkelijk om overal mee naartoe te nemen. In tegenstelling tot het vorige apparaat kent hij geen mono maar wel stereo geluidsweergave aangevuld met een ruim frequentiebereik en een maximaal vermogen van 30 Watt.

Verder blijkt hij uitgerust met een bluetooth 3.0 functie die probleemloos functioneert binnen een bereik van 10 meter. Ideaal dus om je favoriete liedjes van je smartphone, tablet of laptop te streamen. Houd er wel rekening mee dat deze party speaker op het lichtnet moet worden aangesloten waardoor er altijd een stopcontact in de buurt moet zijn.

Een blik op de online reviews laat echter gelijk een mooie gemiddelde eindscore zien van 4,6 sterren waarbij klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en het gebruiksgemak.

 

Voordelen:

Extra Bass functie: de speaker is voorzien van een Extra Bass functie waarmee je de baslijnen nog net dat tikkeltje krachtiger kunt maken.

Handig in gebruik: verder blijkt de speaker voorzien van alle mogelijke comfort en luxe. Denk bijvoorbeeld maar aan de stevige handvaten om hem makkelijk te verplaatsen en de geïntegreerde draad- én speakerverlichting die van elk feestje een unicum maken.

Voeding: de speaker wordt geleverd inclusief een netsnoer zodanig dat je hem zonder problemen met het lichtnet kunt verbinden.

Opstelling: deze flexibele party speaker kan zonder problemen horizontaal of verticaal worden neergezet zonder daarbij de kwaliteit van het geluid te beïnvloeden.

 

Nadelen:

Niet waterbestendig: houd er rekening mee dat deze party speaker jammer genoeg niet waterbestendig blijkt te zijn.

Geen afstandsbediening: jammer genoeg wordt deze speaker geleverd zonder afstandsbediening wat anders wel een leuke meerwaarde had geweest voor deze prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Noonday DJ Party Speaker Tower XXL Bluetooth Speaker

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de DJ party speaker die jou wordt aangeboden en geleverd door Noonday. In vergelijking met de vorige apparaten kent deze speaker een maximale breedte van 39 cm aangevuld met een gewicht van 27,9 kg, wat hem net iets groter én zwaarder maakt. Gelukkig is hij voorzien van wieltjes en een stevig handvat wat hem net iets makkelijker te verplaatsen maakt.

De speaker biedt daarbij een stereo geluidsweergave aan, aangevuld met een maximaal vermogen van 500 Watt over een ruim frequentiebereik van 20 tot 20.000 Hz. Bovendien blijkt deze speaker wél degelijk koppelbaar te zijn met andere apparaten en kan hij, met behulp van de bluetooth functie, ook verbonden worden met andere bluetooth apparaten zoals je smartphone, tablet of laptop.

Houd er wel rekening mee dat de speaker steeds in de buurt van een stopcontact moet staan en niet waterbestendig is. Bij aankoop krijg je er dan wel weer een afstandsbediening bij wat het plaatje net iets aantrekkelijker maakt. En ook klanten weten dit voorlopig goed te waarderen.

 

Voordelen:

Voeding: doordat de party speaker via een adapter op het lichtnet moet worden aangesloten, kun je eindeloos genieten van je favoriete liedjes.

Bluetooth: hij is voorzien van een bluetooth 3.0 functie met een maximaal bereik van 10 meter.

Verpakkingsinhoud: hij wordt geleverd inclusief een microfoon, een afstandsbediening en een informatieve handleiding.

 

Nadelen:

Niet waterbestendig: ben je van plan om deze party speaker aan te kopen, besef dan wel dat het apparaat niet waterbestendig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Medion Life P67038 Bluetooth Party Speaker USB aansluiting

 

We kunnen het rijtje van de party speakers afsluiten met dit exemplaar dat jou wordt aangeboden door Medion. Zo blijkt de Medion Life P67038 party speaker maar liefst 26 cm breed en ongeveer 7,7 kg zwaar wat hem relatief makkelijk te verplaatsen maakt. Echter, draagt het aanwezige handvat uiteraard wel bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

In tegenstelling tot het vorige apparaat, is deze party speaker voorzien van een bijzonder krachtige batterij die je zonder problemen kunt opladen. Eenmaal de batterij helemaal is opgeladen, kan hij makkelijk 15 uren lang mee. Verder blijkt de speaker verzekerd van een stereo geluidsweergave aangevuld met een ruim vermogen van 44 Watt. En dankzij de aanwezigheid van een bluetooth 5.0 functie en een bereik van 10 meter ver, kun je moeiteloos je favoriete muziek streamen.

Een blik op de online reviews toont echter meteen aan dat de reacties behoorlijk verdeeld zijn. Voor sommige klanten is deze party speaker duidelijk een topproduct gebleken terwijl anderen twijfelen aan de kwaliteit en de effectiviteit van bepaalde functies.

 

Voordelen:

Voeding: de party speaker is uitgerust met een bijzonder krachtige batterij die probleemloos een accuduur tot 15 uren levert. Uiteraard kun je hem ook aansluiten op het lichtnet of gebruik maken van de powerbank functie.

Verpakkingsinhoud: hij wordt geleverd inclusief een microfoon stroomkabel, een informatieve handleiding en een garantiekaart.

App bediening: in tegenstelling tot sommige andere speakers is dit apparaat wel degelijk uitgerust met een app bediening.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid blijkt jammer genoeg niet 100% tevreden met de kwaliteit die uiteindelijk wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com