Beste loop stations – Vergelijkingstest & Koopgids
Een loop station is een handig apparaatje waarmee het mogelijk wordt gemaakt om (een stukje) muziek te herhalen en/ of nieuwe opnames er eindeloos bovenop te gaan stapelen, ook wel gekend onder de term “overdubs”. De meest voorkomende loops vind je terug in heel wat drum- en gitaarpartijen maar je kunt eveneens een “loop” maken van een stukje zang. Aangezien er best wel wat beweging te vinden is in de wereld van de loopstations, zetten wij er graag enkele in de kijker. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor het RC-500 Boss // Loop station die meteen in de kijker loopt vanwege de bijbehorende footswitch . Daartegenover staat het Boss RC-600 – Loop station waarbij een opnametijd kan worden gegarandeerd van maar liefst 13 uren.
Vergelijkingstabel
Onze eerste keuze
Het loop station van Boss is bedoeld voor gebruik met gitaren en kent verschillende aansluitingen waaronder een USB-poort. Op die manier wordt het mogelijk om het loop station met je laptop te verbinden indien gewenst.
Hoewel hij alles in huis heeft om een heus toppertje te worden binnen dit segment, doet zijn hoge prijskaartje sommige klanten wel eens te twijfelen. De hoge prijs maakt dit loop station niet meteen toegankelijk bij het grote publiek.
Met dit loop station kun je niet alleen het volume alsook de snelheid aanpassen maar tevens ook kiezen uit meerdere ritmes en patronen. Dit maakt hem overigens ook geschikt voor het creëren van de typische overdubs.
De tweede keuze
Met de Boss RC-600 kies je voor een echt toppertje die - ten opzichte van zijn voorgangers - verbeterd werd met een 32-bit geluidskwaliteit. Hij wordt verder aangevuld met een hoger gebruiksgemak en biedt een opnametijd van 13 uren.
Het zal je allicht niet verwonderen dat zijn prijskaartje ver boven het gemiddelde uitsteekt waardoor hij minder toegankelijk wordt bij een brede laag van de bevolking. Dat zou evenwel een struikelblok kunnen zijn.
Het Boss RC-600 loop station staat bekend vanwege zijn veelzijdigheid en biedt onder meer 16 geïntegreerde drumkits aan in combinatie met 200 patronen en diverse ingebouwde ritmepatronen.
Overweeg ook
We sluiten het rijtje af met het loop station van Fame dat geleverd wordt inclusief een instructieve handleiding en een bijbehorende USB-kabel waarmee je het loop station zonder problemen op het betreffende instrument kunt aansluiten.
Ben je van plan om dit loop station in het winkelmandje te plaatsen, besef dan wel dat je slechts een opnametijd van ongeveer 10 minuten hebt. Dit kan door sommige muzikanten als behoorlijk kort beschouwd worden.
Het looper pedaal kent een relatief compact formaat inclusief dito licht gewicht en is daardoor makkelijk overal mee naartoe te nemen. Hij wordt tevens aangeboden tegen een vriendelijk en uiterst betaalbaar prijskaartje.
4 beste loop stations (Reviews) van 2024
Ben je op zoek naar een handig apparaatje om verschillende loops te maken? Dan zul je heel wat loop stations van Boss zien verschijnen. Hoewel het door velen als veruit het beste merk beschouwd wordt, zijn er nog tal van andere – beste – merken te vinden. Wij selecteerden alvast 5 toppertjes rekening houdend met het advies uit de online reviews. Neem even een kijkje alvorens er het voor jou beste loop station uit te kiezen en wie weet ga je wel naar huis met één van de populairste exemplaren, een aanbieding of het laagst geprijsde loop station.
Contents
- 1. RC-500 Boss // Loop station – Inclusief footswitch – Gitaar – Looper
- 2. Boss RC-600 – Loop station // 32-bit geluidskwaliteit – 6 stereo sporen
- 3. Looper/Looprecorder – Fame Loop Station // Opnametijd : 10 minuten
- 4. RC-10R // Boss Inclusief Footswitch // USB-aansluiting – Gitaar
- Loop stations Koopgids
1. RC-500 Boss // Loop station – Inclusief footswitch – Gitaar – Looper
Wat is een loop station en waarvoor wordt dit apparaatje zoal gebruikt? Belangrijke vragen die je jezelf dient te stellen alvorens op zoek te gaan naar een geschikt loop station. Met behulp van dergelijk apparaat wordt het mogelijk om een loop te creëren; een herhaling van een stukje muziek en/ of zangpartij.
Dit loop station – in de volksmond ook wel eens omschreven als “looper” – wordt jou aangeboden door het bekende merk “Klundert Music” en is voornamelijk bedoeld voor gebruik in combinatie met gitaren. Het RC 500 loop station van Boss valt natuurlijk meteen op vanwege zijn opvallende rode kleur, maar blijkt natuurlijk veel meer dan dat. Zo is dit gitaar loop station vrij compact en relatief licht van gewicht wat het net iets makkelijker maakt om overal mee naartoe te nemen.
Verder blijkt het loop station uiteraard voorzien van een eenvoudig bedieningspaneel met de meest gangbare functies gaande van een record/play knop tot een stop en track select knop. Daarbij kun je het tempo van het ritme aanpassen alsook in het geheugen opslaan om vervolgens een nieuw stukje muziek te creëren. Een goede aanwinst indien je overdubs wilt creëren.
Voordelen:
Aansluitingen: indien gewenst kunt je de RC 500 van Boss makkelijk op je computer aansluiten met behulp van de aanwezige USB-aansluiting.
Overdubs: het loop station is tevens ook geschikt voor het maken van overdubs waarbij je dus eindeloos nieuwe opnames bovenop een herhaalde muziek/ gitaarpartij gaat stapelen.
Gitaar: de RC 500 Boss looper is voornamelijk bedoeld voor gebruik in combinatie met gitaar instrumenten en kenmerkt zich door de aanwezigheid van een footswitch.
Nadelen:
Prijskaartje: dit loop station van Boss behoort niet meteen tot de goedkope exemplaren uit onze selectie waardoor hij minder toegankelijk is voor het grote publiek.
2. Boss RC-600 – Loop station // 32-bit geluidskwaliteit – 6 stereo sporen
Mag het allemaal nog net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van weinig tot geen belang? Dan kunnen wij jou aanraden om de Boss RC 600 alvast even onder de loep te nemen. In tegenstelling tot zijn oudere broertjes, werd de Boss RC 600 verbeterd met een 32-bit geluidskwaliteit alsook hoger gebruiksgemak waarbij je geniet van een autonome opnametijd van maar liefst 13 uren.
Bovendien blijkt de Boss RC 600 eveneens voorzien van 6 stereo sporen waarop je verschillende externe apparaten zoals een microfoon, gitaar en/ of andere muziekinstrumenten kunt gaan vastleggen. En dat is nog niet alles want zo kan de bediening volledig via de voetschakelaars en/ of expressiepedalen verlopen en ben je verzekerd van een hele resem aansluitingsmogelijkheden.
Hoewel dit apparaat op het eerste gezicht alles heeft om over naar huis te schrijven, werden tot op de dag van vandaag nog geen reacties geplaatst. We durven stellen dat het hogere prijskaartje hier een mogelijke verklaring voor zou kunnen bieden.
Voordelen:
Aansluitingen: de typische USB-aansluiting wordt verder aangevuld met meerdere stereo in/ uitgangen, een microfooningang met fantoomvoeding en een MIDI in/out-aansluiting.
Veelzijdig: met de Boss RC 600 kun je werkelijk alle kanten uit gebruik maken van de 200 patronen, de verschillende ingebouwde ritmepatronen en de maar liefst 16 geïntegreerde drumkits.
Opnametijd: je geniet een maximale opnametijd van ongeveer 1,5 uur dat – rekening houden met het aanwezige geheugen – makkelijk kan worden opgedreven tot 13 uren.
Nadelen:
Niet budgetvriendelijk: we vermoeden dat zijn hogere prijskaartje best wel eens een domper op de feestvreugde zou kunnen betekenen.
3. Looper/Looprecorder – Fame Loop Station // Opnametijd : 10 minuten
Met het Fame loop station kies je voor een eerder compact en relatief lichtgewicht looper pedaal dat geschikt is voor gebruik in combinatie met gitaren. Je geniet daarbij een maximale opnametijd van zo’n 10 minuten in combinatie met de mogelijkheid van ongelimiteerde overdubs. Dat betekent dus dat je de muziek niet alleen kunt herhalen maar er tegelijk ook eindeloos nieuwe opnames bovenop kunt gaan stapelen.
Het Fame loop station wordt geleverd inclusief een instructieve handleiding en een USB-kabeltje waarmee je hem eenvoudig op het instrument kunt aansluiten. Je kunt vervolgens het volume alsook het ritme geheel naar wens aanpassen en dit alles voor een redelijk prijskaartje.
Desondanks werden tot op de dag van vandaag nog geen reacties geplaatst, waardoor het voor ons niet zo eenvoudig is om jou verder advies te verschaffen omtrent eventuele klantervaringen.
Voordelen:
Comfort: het looper pedaal kent een relatief compact en lichtgewicht formaat en blijkt daardoor handig om overal mee naartoe te nemen.
Budgetvriendelijk: zijn vriendelijke prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker voor gebruik bij het grote publiek.
Overdubs: het creëren van eindeloos veel overdubs is met behulp van dit loop station alvast geen enkel probleem. Verder kun je ook diverse ritmes instellen alsook de snelheid en het volume aanpassen.
Nadelen:
Opnametijd: let wel; de maximale opnametijd van 10 minuten kan als behoorlijk kort worden beschouwd.
4. RC-10R // Boss Inclusief Footswitch // USB-aansluiting – Gitaar
We sluiten het rijtje af met de RC-10R van het bekende en tegelijk immens populaire merk Boss. Apart van zijn felrode design springt ook zijn compacte en relatief lichtgewicht uitvoering meteen in het oog waardoor je deze looper makkelijker overal mee naartoe kunt nemen.
De RC-10R van Boss is geschikt voor gebruik in combinatie met gitaren en biedt een relatief lange opnametijd aan in combinatie met de mogelijkheid om oneindig veel overdubs te creëren. Daarbij kun je gebruik maken van de aanwezige patronen en ritmes alsook de snelheid en het volume van een bepaalde muziekpartij eigenhandig aanpassen.
Dankzij de USB-aansluiting kun je dit loop station zonder problemen met je laptop verbinden. Maar dat is niet alles want er is eveneens sprake van een MIDI in/out-poort en diverse stereo in/ uitgangen wat zijn gebruiksgemak alvast ten goede komt. Jammer genoeg werden ook hier nog geen reacties geplaatst.
Voordelen:
Aansluitingen: de USB-aansluiting wordt aangevuld met diverse stereo in/uitgangen en een MIDI in/out-poort.
Compact: zijn compacte uitvoering maakt het alvast makkelijker om deze looper overal mee naartoe te nemen.
Overdubs: met dit loop station kun je zonder problemen oneindig veel overdubs creëren.
Nadelen:
Prijskaartje: we durven stellen dat ook hier het prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.
Loop stations Koopgids
Ben je gebeten door de muziekmicroben wil je graag eigen samples en ritmes maken? Dan is de keuze voor een degelijk loop station alvast een stap in de goede richting. Of je voorkeur daarbij uitgaat naar een compacte pedaal loop station dan wel een standaard loop station om je muziekinstrument met de computer te verbinden, is uiteraard een persoonlijke keuze. Het lijkt ons alvast een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende loop stations – en misschien ook aanbiedingen en promoties – met elkaar te vergelijken.
Wat is een loop station?
Een loop station of looper is een handig apparaatje waarmee het mogelijk wordt gemaakt om een stukje muziek meermaals te herhalen. Het herhalen van dit stukje muziek wordt in de volksmond dan ook kortweg “loop” genoemd en verwijst naar het apparaat waarmee de herhaling wordt gecreëerd.
Afhankelijk van je eigen wensen en verwachtingen, kun je met een loop station niet alleen een drum- of gitaarpartij maar tevens ook stukjes zang meermaals gaan herhalen. Op die manier kun je je persoonlijke oefensessies naar een hoger niveau tillen of gewoon genieten van een eigenste “live” concert met alles erop en eraan.
Loopers zijn er vandaag de dag dan ook in allerhande vormen, formaten en designs wat de keuze niet altijd vanzelfsprekend lijkt te maken. Zo kun je opteren voor eenvoudige exemplaren in het bekende stompbox-formaat tot de meer uitgebreide loop stations, de mini loopers of zelfs mini looper pedalen. Kortom, voor elke muzikant is er vast en zeker wat wils!
Het gebruiksgemak in functie van het doel
Dat een looper of loop station vooral in de muziekwereld geen onbekende blijkt, hoeft alvast niet te verwonderen. Met behulp van een dergelijk apparaat wordt het mogelijk om een stukje muziek – gaande van een drum/ gitaarpartij tot zang – probleemloos en meermaals na elkaar te herhalen. Maar er is natuurlijk meer, want loopers bieden daarnaast eveneens de optie om eindeloos nieuwe opnames bovenop een reeds bestaande loop te stapelen. In vaktermen durft men ook wel spreken van “overdubs”.
Vooral voor de ervaren muzikant, kan het gebruik van een looper of loop station een meerwaarde betekenen en een bestaande oefensessie verder uitbreiden dan wel naar een hoger niveau tillen. Zo kun je bijvoorbeeld een relatief korte begeleidingstrack inspelen onder het motto van enkele gitaarakkoorden en/ of een baslijntje, waarna het fragment door het loop station continu herhaald wordt terwijl jij er naar hartenlust overheen soleert.
Aansluitingen, kenmerken en uiteindelijke prijskaartje
Dat er verschillende loop stations bestaan, hoeft niet langer gezegd. Zo kun je opteren voor een eenvoudig stompbox-formaat voorzien van de pure basis en daardoor voornamelijk geschikt voor de beginnende loop muzikant, of opteren voor een uitgebreid loop station met alles erop en eraan. Denk in het laatste geval maar aan verschillende patronen, ritmes en snelheden waaruit je onder meer kunt kiezen.
Uiteraard zullen de meeste loop stations standaard wel voorzien zijn van enkele basisbeginselen gaande van een volumeknop tot een regelbaar om de snelheid in te stellen en een opnamerecorder. Let wel dat de opnametijd per loop station makkelijk kan variëren van zo’n 10 minuten tot maar liefst 13 uren of meer. Hoewel de meeste lopers verder zijn uitgerust met een handige USB-aansluiting, zodoende het apparaat met de laptop te verbinden, is het altijd aangewezen om tevens ook in verschillende stereo in/uitgangen te voorzien alsook Midi IN/OUT aansluitingen.
Uiteraard zal dit alles wel een bepaald prijskaartje met zich meebrengen dat – naargelang de mogelijkheden en de kenmerkende eigenschappen – makkelijk kan variëren van ongeveer 60 à 70 euro voor een compacte pedaal looper tot maar liefst 250 à 300 euro of meer voor een looper met alles erop en eraan.
KOMMENTAR VERFASSEN
0 KOMMENTARE