Beste stereo versterkers – Vergelijkingstest & Koopgids
Eender welk krachtig audiosysteem dient vandaag de dag te worden uitgerust met een al even krachtige bijbehorende versterker die als het ware beschouwd wordt als het hart of de motor van het eerder vernoemde audiosysteem. Daar er tegenwoordig dan ook heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van stereo versterkers, zijn we zelf alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Audiolab 6000A – Geïntegreerde Versterker die meteen in het oog springt vanwege de krachtige bluetooth functie. Daartegenover staat de Sonos Amp – Draadloze versterker die dan weer voorzien is van wifi én multiroom. In de onderstaande tabel hebben we nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.
Vergelijkingstabel
Onze eerste keuze
De Audiolab 6000A kent een compact formaat van 44,5 x 6,6 x 30 cm en wordt aangevuld met een aanzienlijk gewicht van 7,8 kg. Dit maakt hem relatief eenvoudig te plaatsen of transporteren en 100% stabiel.
Hoewel kopers zich niet lijken te storen aan het prijskaartje en de prijs uit onderzoek ook effectief correct blijkt te zijn, durven we stellen dat deze geïntegreerde versterker niet meteen tot ieders mogelijkheden zal behoren.
De geïntegreerde versterker is alvast voorzien van een bluetooth functie en biedt een ruim vermogen van 150 Watt per kanaal. Aangevuld met diverse aansluitingen blijkt hij compatibel met digitale én analoge audiobronnen.
De tweede keuze
De Sonos Connect Amp New wordt gekenmerkt door een relatief compact formaat van 21,7 x 6,4 x 21,7 in combinatie met een bijzonder licht gewicht van amper 2,1 kg. Handig om in de ruimte te installeren dus!
In tegenstelling tot het vorige product blijkt deze Sonos stereo versterker jammer genoeg niet uitgerust met een degelijke bluetooth functie. Dat zou door sommige klanten alsnog als een struikelblok kunnen worden ervaren.
De stereo versterker met HDMI aansluiting van Sonos wordt geleverd met een degelijke AC stroomkabel, een snelstartgids, 4 Sonos banaanstekkers en een garantie- én juridische informatiefolder.
Overweeg ook
De AV120FM-BT stereo versterker van Fenton wordt gekenmerkt door een relatief compact formaat en dito licht gewicht waardoor hij makkelijk kan worden verplaatst. Hij biedt daarbij 2 microfooningangen, alsook een aparte RCA én AUX aansluiting.
Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de geleverde kwaliteit. Houd er wel rekening mee dat bij aankoop van deze versterker jammer genoeg geen audiokabels worden meegeleverd.
De versterker van Fenton is uitgerust met een interne bluetooth functie waardoor het mogelijk wordt om muziek draadloos naar de versterker te sturen. Dit wordt aangevuld met een ingebouwde mp3-speler met bijbehorende USB-aansluiting.
5 beste stereo versterkers (Reviews) van 2025
Of je nu kiest voor een Yamaha stereo versterker dan wel een mini stereo versterker van Marantz, een Denon stereo versterker of een kleine stereo versterker van Pioneer; is uiteraard een persoonlijke keuze. Net zoals de keuze voor een Hifi stereo versterker dan wel een stereo versterker met phono ingang, een stereo versterker met wifi of een stereo versterker met HDMI. Wij selecteerden alvast 5 toppertjes rekening houdend met het advies vermeld in de online reviews. Neem even een kijkje en wie weet ga jij wel naar huis met de populairste en beste stereo versterker of kies je voor het artikel met de laagste prijs.
Contents
- 1. Audiolab 6000A – Geïntegreerde Versterker – Bluetooth – Vermogen: 150 Watt
- 2. Sonos Amp – Draadloze versterker – Wifi – Vermogen: 125 Watt – Multiroom
- 3. Stereo Versterker met Bluetooth – Fenton AV120FM-BT – FM-radio – RCA – AUX
- 4. Dynavox VT-80 compacte stereo versterker A+B schakeling, USB, SD & bluetooth 160 Watt
- 5. Versterker – Fenton AV120BT stereo 2x 60W versterker met Bluetooth en karaoke mogelijkheid
- Stereo versterkers Koopgids
- Veelgestelde vragen
1. Audiolab 6000A – Geïntegreerde Versterker – Bluetooth – Vermogen: 150 Watt
Een versterker wordt beschouwd als de motor van eender welk krachtig audiosysteem en dient dan ook met een zekere weldoordachtheid te worden uitgekozen. Echter wordt van de huidige veelzijdige stereo versterker een zeer uiteenlopend takenpakket verwacht aangevuld met een betaalbaar prijskaartje, wat jammer genoeg niet altijd mogelijk blijkt. Toch lijkt de Audiolab 6000A alvast aardig in de buurt te komen en daar lijken de meeste klanten het duidelijk mee eens.
Zo wordt de Audiolab 6000A gekenmerkt door een compact formaat van 44,5 x 6,6 x 30 cm aangevuld met een gewicht van ongeveer 7,8 kg wat hem relatief makkelijk te verplaatsen maakt. Hoewel hij geen wifi aanbiedt, geniet je wel een handige bluetooth functie inclusief ruim bereik en een vermogen van ongeveer 150 Watt. Bovendien garandeert de 6000A stereo versterker je een optimale flexibiliteit tussen digitale én analoge bronnen wat niet elke versterker gegeven is.
Dit wordt verder aangevuld met maar liefst 3 verschillende operationele modi waardoor het apparaat zich beetje bij beetje kan aanpassen aan de (veranderende) verwachtingen van de klant.
Voordelen:
Flexibiliteit: de Audiolab 6000A geïntegreerde versterker staat bekend om zijn optimale flexibiliteit ter hoogte van digitale én analoge bronnen.
Modi: dit wordt aangevuld met 3 operationele modi waardoor het mogelijk wordt om de versterker aan te passen aan de veranderende verwachtingen van de consument.
Bluetooth: je geniet de aanwezigheid van een krachtige bluetooth functie inclusief ruim bereik.
Nadelen:
Prijskaartje: hoewel de prijs voor velen correct blijkt, kan hij niet beschouwd worden als een aanbieding noch als één van de goedkope exemplaren binnen deze selectie.
2. Sonos Amp – Draadloze versterker – Wifi – Vermogen: 125 Watt – Multiroom
Min of meer binnen dezelfde prijscategorie kun je deze draadloze stereo versterker van – misschien wel het beste merk – Sonos terugvinden. Nemen we al even een kijkje tussen de vele online klantenreviews dan stellen we heel wat positieve reacties en een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren vast. Kortom, best de moeite waard om de Sonos Amp versterker even onder de loep te nemen.
Zo wordt de Sonos Connect Amp New gekenmerkt door een relatief compact formaat van 21,7 x 6,4 x 21,7 cm in combinatie met een gewicht van 2,1 kg wat hem eenvoudig te transporteren én verplaatsen maakt. Hij beschikt daarbij over een HDMI-aansluiting en garandeert een ruim vermogen van wel 125 Watt per kanaal. Bij een correcte installatie kun je de versterker eenvoudig bedienen met behulp van de bijbehorende Sonos app of Airplay 2.
Overigens kunnen niet alleen bedrade speakers maar ook stereo en platenspelers moeiteloos op de versterker worden aangesloten. Op die manier geniet je bijvoorbeeld van een prachtig en optimaal stereogeluid bij het bekijken van je favoriete films en/ of programma’s. Houd er wel rekening mee dat er geen bluetooth functie aanwezig is.
Voordelen:
Handig in gebruik: de draadloze versterker kan eenvoudig aangesloten worden op bedrade speakers, platenspelers en stereo en op die manier de desbetreffende apparaten een ultieme upgrade bezorgen.
Verpakkingsinhoud: de Sonos Amp versterker wordt jou aangeboden inclusief 4 Sonos banaanstekkers, een AC stroomkabel, een snelstartgids en een garantie- én juridische informatiefolder.
HDMI: in tegenstelling tot heel wat andere stereo versterkers blijkt dit exemplaar uitgerust met een HDMI-aansluiting. Dit wordt aangevuld met wifi en multiroom.
Vermogen: deze draadloze versterker is in staat om je speakers van een ruim 125W vermogen te voorzien en dit per afzonderlijk kanaal.
Nadelen:
Geen bluetooth: jammer genoeg beschikt de Sonos Amp draadloze versterker niet meteen over een bluetooth functie.
Geen bouwpakket: deze stereo versterker wordt niet als bouwpakket geleverd.
3. Stereo Versterker met Bluetooth – Fenton AV120FM-BT – FM-radio – RCA – AUX
Ben je al geruime tijd op zoek naar een stereo versterker met bluetooth, dan lijkt dit apparaat van Fenton alvast een goede aanbeveling. En dat lijken heel wat klanten alvast te bevestigen, getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om de Fenton AV120FM-BT stereo versterker eens even onder de loep te nemen.
De versterker kent een totale afmeting van 28 x 10,8 x 28 cm en een gewicht van ongeveer 3,2 kg waardoor hij relatief eenvoudig te verplaatsen is. Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo garandeert hij een dubbel vermogen van 60 watt wat het totale vermogen op maar liefst 120 watt brengt. Hij is daarbij voorzien van een interne mp3-speler met bijbehorende USB-aansluiting alsook een FM-radio inclusief externe antenneaansluiting.
Verder is de versterker uitgerust met 2 afzonderlijke microfooningangen en een bijbehorend echo effect voor karaoke alsook de mogelijkheid om het geluid geheel naar wens in te stellen dankzij de bass én de treble regeling. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een geïntegreerde bluetooth functie, een RCA én AUX-aansluiting alsook een dynamisch display met VU meter. Kortom, een top apparaat dat niet voor niets als beste stereo versterker van 2020 werd uitgeroepen.
Voordelen:
Bluetooth: de geïntegreerde bluetooth functie maakt het mogelijk om je favoriete muziek op een draadloze manier naar de versterker te streamen.
Geluidsregeling: je kunt het geluid geheel naar eigen wens gaan regelen en instellen dankzij de bass en treble regeling.
Microfooningangen: naast de RCA én AUX-aansluiting is het apparaat eveneens uitgerust met 2 afzonderlijke microfooningangen.
Vermogen: hij biedt een vermogen van 2 keer 60 watt aan wat het totale vermogen op maar liefst 120 watt brengt.
Nadelen:
Geen HDMI: ben je op zoek naar een stereo versterker met hdmi, dan is dit model van Fenton misschien niet de beste aanbeveling uit het rijtje.
Geen audiokabels: houd er rekening mee dat deze stereo versterker zonder bijbehorende audiokabels wordt geleverd.
De Dynavox VT-80 wordt beschouwd als een vrij compacte stereo versterker die – naast een handige USB-functie – eveneens SD en bluetooth aanbiedt waardoor zelfs het streamen van muziek vanaf je smartphone, tablet of laptop tot de opties behoort. Maar dat is nog lang niet alles want naast de verschillende digitale ingangssignalen, beschikt deze stereo set eveneens over 2 analoge ingangssignalen onder de vorm van RCA.
Daarnaast geniet je eveneens de mogelijkheid om er tot wel 2 aparte luidsprekers aan toe te voegen zodoende een volwaardige stereo installatie set te bekomen. Daarbij kunnen de speakers in paren worden ingeschakeld of tegelijkertijd door gebruik te maken van de A+B schakeling. Het gebruiksgemak van deze versterker met bluetooth wordt verder aangedikt dankzij het voorversterkt uitgangssignaal en de 2-band geluidscontrole.
Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. De moeite waard dus om een aankoop van de Dynavox VT-80 op zijn minst in overweging te nemen.
Voordelen:
Uitvoering: de Dynavox VT-80 wordt beschouwd als een vrij compacte stereo versterker die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.
Vermogen: je geniet daarbij een totaal uitgangsvermogen van maar liefst 160 watt.
Digitaal: de stereo versterker is voorzien van verschillende digitale ingangssignalen zoals SD, USB en bluetooth.
Nadelen:
Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.
5. Versterker – Fenton AV120BT stereo 2x 60W versterker met Bluetooth en karaoke mogelijkheid
We sluiten het rijtje af met de Fenton AV120BT stereo versterker die meteen in het oog springt door het aanzienlijke uitgangsvermogen van 2 x 60 watt, wat het totale vermogen op maar liefst 120 watt brengt. Hij wordt daarbij gecombineerd met een geïntegreerde bluetooth functie waardoor het streamen van je favoriete muziek vanaf je laptop, tablet of smartphone tot de vele mogelijkheden behoort.
Maar dat is uiteraard nog lang niet alles want daarnaast is deze versterker ook uitgerust met 2 aparte microfooningangen waardoor het apparaat eveneens als karaoke dienst kan doen. Let wel; er is geen sprake van een HDMI of andere optische aansluiting wat dan weer als een nadeel kan worden beschouwd.
Toch stellen we vast dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat zich meteen laat gelden in een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,8 sterren.
Voordelen:
Uitvoering: de Fenton AV120BT stereo versterker wordt gekenmerkt door een vrij compacte en lichtgewicht uitvoering.
Karaoke: dankzij de 2 aparte microfoon aansluitingen, kan deze stereo versterker eveneens dienst doen als karaoke apparaat.
Bluetooth: de geïntegreerde bluetooth functie maakt het mogelijk om muziek vanaf je laptop, smartphone of tablet te streamen.
Nadelen:
Geen HDMI: jammer genoeg is dit apparaat niet voorzien van een HDMI of andere optische aansluiting.
Stereo versterkers Koopgids
Als echte muziekliefhebber kan de aanschaf van een degelijke stereo versterker alvast een echte aanwinst betekenen. Maar kies je dan beter voor een voor- dan wel eindversterker of geef je de voorkeur aan een geïntegreerde stereo versterker? En hoe zit het dan met de mogelijkheden en de geleverde aansluitingen? Het lijkt ons alvast een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even grondig door te nemen alvorens de verschillende stereo versterkers – en eventuele aanbiedingen en/ of promoties – met elkaar te vergelijken.
Wat is het belang van een degelijke versterker?
Om het belang van een versterker 100% te kunnen begrijpen, is het natuurlijk aangewezen om op de hoogte te zijn van zijn kunnen en eventuele bijkomende mogelijkheden. Daarom even een woordje vooraf alvorens dieper in te gaan op de verschillende types versterkers en hun bijbehorende voor- en/ of nadelen.
In de audio wereld wordt elke luidspreker of speaker aangevuld met een functionele versterker zodat een zwak audiosignaal niet alleen krachtiger maar ook beter hoorbaar wordt. Het komt er dus op neer dat een versterker in staat is om het zwakke audio signaal- dat naar de speaker toe gaat – te gaan versterken zodanig dat het geluid vervolgens op een normaal volume kan worden weergegeven.
Binnen het audio wereldje kunnen we dan ook meerdere soorten versterkers waarnemen maar wij zullen ons vandaag beperken tot de zogenaamde stereo versterkers. Deze spitsen zich vooral toe op alles wat met muziek en audio te maken heeft zoals bijvoorbeeld cd’s en platenspelers. Hoewel men voor audio installatie de neiging heeft om terug te grijpen op een geïntegreerde stereo versterker, bestaat eveneens de mogelijkheid om te kiezen voor een afzonderlijk voor- én/ of eindversterker.
Het type stereo versterker
Zoals hiervoor reeds aangegeven zullen wij het hier voornamelijk hebben over het gebruik van de stereo versterker die – in tegenstelling tot heel wat andere soorten versterkers – vooral een goede aanbeveling blijkt indien je op zoek bent naar een geschikte audio oplossing. Of je daarbij kiest voor een voor- eind dan wel geïntegreerde stereo versterker is een beetje afhankelijk van je eigen verwachtingen en doelstellingen. Kortom, iedereen die kan genieten van een hoge kwaliteit muziek, is gebaat bij de aanschaf van een stereo versterker.
Binnen de categorie van stereo versterkers kun je natuurlijk opteren voor 3 soorten gaande van de voor tot de eind en/ of geïntegreerde stereo versterker. Zo zal een voorversterker voornamelijk instaan voor alle mogelijke inkomende signalen van 1 of meerdere audiobronnen en je dus de optie bieden om alle apparaten zoals cd-spelers, platenspelers en/ of televisietoestel hierop aan te sluiten. Let wel dat een voorversterker enkel de signalen zal verdelen en bijgevolg geen daadwerkelijke versterking kent.
Een eindversterker daarentegen wordt beschouwd als het zogenaamde laatste station alvorens het geluid bij de speaker terechtkomt. In de meeste gevallen is het aangewezen om een voor- én eindversterker met elkaar te combineren teneinde de best mogelijke geluidskwaliteit te beogen. Dat brengt ons tot het begrip van de geïntegreerde versterker die de kwaliteiten van de 2 voornoemde types moeiteloos met elkaar combineert. Zo garandeert een geïntegreerde versterker de aansluitmogelijkheden van de voorversterker maar wordt hij aangevuld met een ingebouwde eindversterker.
Extra kenmerken en opties in functie van de prijs
Naast het belang van het type, is het eveneens aangewezen om rekening te houden met bepaalde andere factoren zoals het uitgangsvermogen, de aansluitingsmogelijkheden en eventuele bijkomende kenmerken. Zo wordt het uitgangsvermogen steevast in Watt weergegeven en bepaald per kanaal afzonderlijk. Hoe hoger het wattage, hoe hoger ook het uitgangsvermogen en hoe beter de uiteindelijke geluidskwaliteit die je geniet.
Wees daarnaast ook alert voor de geleverde aansluitingen. Zo zal niet elke stereo versterker over dezelfde aansluitingsmogelijkheden beschikken. Door op voorhand een beeld te creëren van de mogelijkheden, zal de installatie nadien een pak makkelijker verlopen. Zo zullen de meeste exemplaren voorzien zijn van 1 of meerdere RCA-Tulp aansluitingen aangevuld met een AUX-ingang, een optische en/ of coaxiale uitgang. Een combinatie van deze laatste maakt dat het apparaat geschikt blijkt voor digitale én analoge audiobronnen.
Houd er wel rekening mee dat dit alles een effect zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Een stereo versterker die over meerdere aansluitingen, bluetooth én wifi beschikt zal duurder in de aankoop zijn dan een exemplaar dat enkel voorzien is van een bluetooth functie. Algemeen kan de prijs dan ook variëren van zo’n 50 à 60 euro tot maar liefst 800 euro of misschien wel meer.
Veelgestelde vragen
Q1: Hoe sluit je een subwoofer op een stereo versterker aan?
Het aansluiten van een subwoofer op een stereo versterker is niet zo ingewikkeld en bijgevolg in een mum van tijd geklaard. Echter, dien je wel te weten hoe je de beide apparaten precies met elkaar moet gaan verbinden.
In eerste instantie is het belangrijk om de speakeruitgang van de stereo versterker aan te sluiten op de luidspreker IN van de desbetreffende subwoofer. Vervolgens dien je de speakers zelf te verbinden met de aanwezige luidspreker OUT van de subwoofer. In het geval de subwoofer niet voorzien is van een luidspreker OUT aansluiting, dien je het subwoofer apparaat 100% parallel te plaatsen met de speakeruitgang van de stereo versterker.
Q2: Wat is een stereo versterker?
Geniet je enige ervaring in de audio wereld, dan zul je begrijpen dat elke afzonderlijke luidspreker nood heeft aan een bijbehorende versterker. Op die manier is het mogelijk om een zwak audiosignaal net dat tikkeltje krachtiger – en bijgevolg 100% hoorbaar – te maken. Met andere woorden; de aanwezige versterker dient het zwakke signaal dat naar de luidspreker gaat, aanzienlijk te versterken waardoor het geluid vervolgens op een relatief normaal en standaard volume kan worden weergegeven.
Algemeen kunnen we dan ook verschillende types versterkers waarnemen waaronder de – overigens misschien wel meest bekende en voor de hand liggende – stereo versterker. Dergelijk type versterker heeft per geluidsbron maar liefst 2 ingangen en is bijgevolg in staat om het geluid opnieuw uit te sturen over 2 afzonderlijke uitgangen.
KOMMENTAR VERFASSEN
0 KOMMENTARE