Laatste update: 28.09.22

 

Actieve luidsprekers test van 2022

 

Ben je op zoek naar een stel stevige luidsprekers? Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou vast en zeker wel even op weg helpen. Zo hebben we eerst en vooral een handige koopgids opgesteld. Daarin proberen wij jou zoveel mogelijk tips en richtlijnen te geven. Verder hebben we ook even onderzoek verricht naar de 3 belangrijkste en best beoordeelde luidsprekers. Zo blijkt de SkyTec Tronios alvast een schot in de roos te zijn. Bovendien zijn het niet meteen de duurste apparaten en zijn ze makkelijk overal mee naartoe te nemen. Ook wanneer je kiest voor de SkyTec SPB-26 PA luidsprekers mag je zeker zijn van een meer dan evenwaardig alternatief. Zo is dit stel luidsprekers onder andere uitgerust met een krachtige bass functie die je bovendien ook zelf kunt gaan regelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Actieve luidsprekers reviews – top 5

 

 

Ben je op zoek naar een paar goede actieve luidsprekers? Dan zal ons artikel jou zeker een dienst bewijzen. Actieve luidsprekers beschikken over een ingebouwde versterker en kunnen meestal ook gebruikt worden zonder een externe versterker. Wij hebben vijf verschillende speakers vergeleken op basis van reviews en deze informatie voor jou samengevat. Gebruik deze informatie om je te helpen bij je aankoop en om de beste actieve luidsprekers uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. SkyTec Tronios

 

We gaan meteen van start met een paar goedkope actieve luidsprekers. De SkyTec Tronios 2-weg luidsprekers hebben een zwarte kleur en zijn uitgerust met ingebouwde versterkers. Deze speakers zijn eenvoudig om aan te sluiten, gewoon een geluidsbron op de lijningang aansluiten en klaar is Kees.

Deze set bestaat echter maar uit één luidspreker met een versterker en 1 slave. De speaker is magnetisch afgeschermd. Ze worden geleverd per paar en je krijgt er montagebeugels en een verbindingskabel bij.

Desondanks de lage prijs van het product is er nog maar één review geplaatst. De koper geeft een goed advies voor deze actieve luidsprekers aanbieding, vooral de geluidskwaliteit is top. Het toestel is makkelijk om aan te sluiten op een geluidsbron.

Wil je liever niet teveel geld spenderen aan een paar degelijke en duurzame actieve luidsprekers? Dan is dit product van SkyTec echt wel meteen iets voor jou. Doordat je het tussen de goedkope luidsprekers zult kunnen vinden, zal het misschien ook wel tot de populairste apparaten behoren.

 

Voordelen:

Budget: in vergelijking met de andere actieve luidsprekers zul je meteen merken dat dit toestel wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Handig in gebruik: je zult merken dat het helemaal niet zo moeilijk is om de luidsprekers te koppelen aan de geluidsbron.

Accessoires: wanneer je besluit om het toestel aan te kopen dan worden er meteen ook montagebeugels en verbindingskabels meegeleverd.

 

Nadelen:

Momenteel kunnen we alleen maar positieve online beoordelingen waarnemen. Daaruit blijkt dat beide kopers echt wel heel tevreden zijn. Dit maakt het voor ons natuurlijk niet eenvoudig om te kijken of er eventueel toch minpuntjes aan het product zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. SkyTec SPB-26 PA

 

Deze set actieve luidsprekers zijn uitgerust met dubbele woofers en een ingebouwde versterker. Ze zijn perfect voor een karaoke avond en zijn voorzien van regelbare bass en treble. Verder beschikken de luidsprekers over een USB poort en een SD kaartslot, 2 microfooningangen om karaoke te zingen en een RCA lijningang.

Dit product is uitermate geschikt voor gebruik op tentoonstellingen en feesten. Ze worden geleverd per paar en hebben een minimale frequentie van 55 Hz.

De kopers van deze actieve luidsprekers aanbieding zijn heel lovend over de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product. Ze produceren uitstekend geluid en zijn eenvoudig in gebruik. Een van de kopers gebruik deze luidsprekers voor zijn elektrisch instrument en het werkt perfect.

Net zoals het vorige product zijn ook deze actieve luidsprekers afkomstig van het bekende en misschien ook wel meteen het beste merk Skytec. Ook dit apparaat zul je vast en zeker tussen de goedkope actieve luidsprekers kunnen spotten ondanks het feit dat het niet over de laagste prijs beschikt.

 

Voordelen:

Ontwerp: je zult merken dat de actieve luidsprekers niet alleen voorzien zijn dubbele woofers maar bovendien ook over een ingebouwde versterker beschikken.

Handig in gebruik: je zult merken dat de toestellen niet alleen een USB poort hebben maar ook over meerdere microfooningangen beschikken. Er is zelfs een SD kaartslot aanwezig.

 

Nadelen:

Formaat: het is niet meteen het meest compacte toestel dus je zult wel wat plaats hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Skytec KA-10

 

De Skytec KA-10 actieve luidsprekers zijn voorzien van ingebouwde versterkers en worden geleverd per paar. De speakers hebben een gemiddeld vermogen van 300 Watt en een frequentiebereik tussen 40 en 20000 Hz.

De luidsprekers hebben een gevoeligheid van 125 dB en ze hebben een zwarte kleur. Het zijn geen draadloze speakers dus je moet ze aansluiten via de kabel. Deze actieve luidsprekers zijn compatibel met SD geheugenkaarten en hebben een stopcontact met een voltage van 220 – 240V nodig om te werken.

De enige koper die zich dit product aangeschaft heeft is overwegend positief over het artikel. De luidsprekers hebben een voordelige prijs/kwaliteitsverhouding en de kwaliteit van het geluid is top. Enkel de afwerking van de speakers toont nogal goedkoop en mocht wel beter gedaan zijn.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Skytec KA-10 actieve luidsprekers. Je zult merken dat de verpakking altijd een set van 2 luidsprekers bevat. Verder beschikken de toestellen ook nog eens over een handige en krachtige ingebouwde versterker. Kortom het loont de moeite om even op zoek te gaan naar de voordelen en de nadelen van het apparaat.

 

Voordelen:

Vermogen: je zult de actieve luidsprekers vast en zeker tussen de krachtige apparaten kunnen vinden. Zo hebben de luidsprekers een ruim vermogen van maar liefst 300 Watt.

Frequentiebereik: het frequentiebereik van de luidsprekers bevindt zich tussen enerzijds 40 Hz en anderzijds 20000 Hz.

Handig in gebruik: je zult merken dat de luidsprekers bijzonder krachtig zijn en bovendien kunnen gebruikt worden in combinatie met SD geheugenkaarten.

 

Nadelen:

Niet draadloos: het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze toestellen niet draadloos werken. Je zult dus altijd nood hebben aan een stopcontact en dit liefst met een maximaal voltage van 220-240V.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. SkyTec SP1200A ABS

 

Deze set bevat twee actieve PA luidsprekers met een vermogen van 600 Watt en een stevige ABS behuizing. De speakers beschikken over hoogwaardige ingebouwde versterkers en zijn voorzien van een 12 inch subwoofer. Je kunt deze luidsprekers ook apart gebruiken, ze zijn dus perfect voor mobiel gebruik.

De toestellen zijn uitgerust met microfoon- en lijningangen en je kunt de toon regelen. Dankzij de tophat kun je de luidsprekers op een statief plaatsen en met de ingebouwde handgrepen kun je ze makkelijk verplaatsen.

Slechts één gebruiker heeft momenteel een beoordeling gegeven over dit product. Volgens deze persoon zijn de luidsprekers van topkwaliteit en is de prijs ook aanvaardbaar. Ze zijn ook niet te zwaar dus je kunt ze eenvoudig verplaatsen, dit gaat ook makkelijk door de handgrepen.

Net zoals alle voorgaande toestellen is ook deze actieve luidspreker afkomstig van het bekende en sterk gewaardeerde merk SkyTec. Dit doet ons vermoeden dat dit merk vast en zeker tot de populairste merken behoort op het gebied van actieve luidsprekers. Hieronder zetten we alvast de eigenschappen van het apparaat even op een rijtje.

 

Voordelen:

Set: de actieve luidsprekers worden geleverd in een set per 2 en beschikken over een bijzonder krachtig vermogen van maar liefst 600 Watt.

Handig in gebruik: je zult merken dat de actieve luidsprekers ook voorzien zijn van handige en vooral krachtige ingebouwde versterkers en zelfs een subwoofer van 12 inch. Verder is het zelfs mogelijk om de luidsprekers afzonderlijk van elkaar te gaan gebruiken.

Comfort: de toestellen zijn voorzien van ingebouwde handgrepen waarmee je de luidsprekers makkelijk en zonder al teveel problemen kunt verplaatsen. Verder is er ook een tophat voorzien waardoor je de actieve speakers eventueel ook op een statief kunt installeren.

 

Nadelen:

Budget: je zult merken dat dit apparaat al niet meer tot de goedkope actieve luidsprekers behoort. En misschien zullen sommige kopers dit toch wel best vervelend vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kruger&Matz KM0510

 

Deze draadloze actieve luidsprekers werken niet via wifi maar via bluetooth. Je kunt eenvoudig muziek streamen van je smartphone of tablet of andere externe bronnen aansluiten via de RCA ingang. De luidsprekers zijn compact en nemen dus niet te veel plaats in.

Het elegante design van de luidsprekers is afgewerkt met hout. De gevoeligheid van de luidsprekers is 90 dB en ze hebben een vermogen van 60 Watt voor een gebalanceerd geluid. Elke luidspreker is voorzien van een midrange speaker en een tweeter.

Deze actieve luidsprekers aanbieding is tot nu toe nog maar één keer beoordeeld geweest door een gebruiker maar deze persoon geeft uitsluitend positieve commentaar. De luidsprekers zijn makkelijk te koppelen aan je computer of smartphone om naar je favoriete muziek te luisteren. De boxen hebben ook een hele goede prijs/kwaliteitsverhouding en de verbinding via bluetooth werkt perfect. Het enige minpunt van dit artikel is dat de aan- en uitschakelaar aan de achterkant van de luidsprekers zit wat onhandig is voor de koper.

Tot slot heb je dan ook nog de mogelijkheid om voor de actieve luidsprekers van Kruger&Matz te kiezen. In tegenstelling tot sommige andere modellen zul je merken dat deze speakers volledig draadloos werken. Daardoor heb je veel meer vrijheid om de speakers te plaatsen waar je maar wilt. Of je kunt ze ook overal mee naartoe nemen.

 

Voordelen:

Bluetooth: in tegenstelling tot andere actieve luidsprekers zul je vrijwel meteen kunnen vaststellen dat deze toestellen op basis van een bluetooth systeem functioneren.

RCA ingang: dankzij de RCA ingang is het mogelijk om op een snelle en eenvoudige manier andere externe apparaten aan de speakers te koppelen. Denk maar aan je smartphone of zelfs gewoon je tablet.

 

Nadelen:

Aan- en uitschakelaar: het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de aan- en uitschakelaar zich aan de achterkant van de speakers bevinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Actieve luidsprekers koopgids

 

Bij een muziekinstallatie horen enkele goede luidsprekers zodat je kunt genieten van je favoriete muziek. Hoe beter de luidsprekers en de installatie, hoe hoger je het volume kunt zetten zonder geluidskwaliteit te verliezen. Actieve luidsprekers gebruiken ingebouwde versterkers om het signaal te verspreiden over de verschillende luidsprekers. Het voordeel hiervan is dat je minder risico hebt op overbelasting en dat je geen geluidskwaliteit zult verliezen. Om de beste actieve luidsprekers te kopen moet je rekening houden met de soorten luidsprekers, de kenmerken en de prijs.

Soorten luidsprekers

Je kunt verschillende soorten actieve luidsprekers kopen afhankelijk van je situatie en voorkeur. Als je over weinig ruimte beschikt dan kun je kiezen voor compacte speakers. Deze luidsprekers zijn compact genoeg om op een boekenplank te zetten maar bieden toch nog een uitstekende geluidskwaliteit aan. Ze zijn geschikt voor kleinere ruimtes maar kunnen af en toe moeite hebben met lage tonen. In grote ruimtes kan het geluid ook iets minder goed zijn.

Als je liever grote luidsprekers hebt dan kun je kiezen voor staande speakers. Deze luidsprekers kunnen het geluid over een grotere afstand verplaatsen en zijn daarom beter geschikt voor grotere ruimtes. De kwaliteit van de lage tonen is beter maar de luidsprekers nemen ook meer plaats in en zijn iets duurder.

Surround speakers creëren een geluid die je van alle kanten hoort. Deze luidsprekers worden geleverd in een set met meerdere speakers. Dit kunnen tot wel 8 luidsprekers en een subwoofer zijn die ervoor zorgen dat je het geluid van alle kanten hoort. Surround speakers zijn heel populair om aan te sluiten op je televisie of DVD speler omdat ze voor een realistische klankweergave van je film of serie zorgen. Voor muziek zijn deze luidsprekers echter minder populair.

Tenslotte zijn er nog de subwoofers die speciaal ontworpen zijn om de lage tonen of bassen te versterken. Deze luidspreker kun je enkel gebruiken in combinatie met andere speakers maar zijn wel apart te koop.
Kies de actieve luidspreker aanbieding die het best bij jou past maar opteer niet meteen voor de goedkope actieve luidsprekers want het kan zijn dat de kwaliteit van deze aanbiedingen minder goed is.

 

Kenmerken van de luidsprekers

Je moet zelf uitmaken hoeveel luidsprekers je wilt kopen. De meeste mensen hebben al genoeg met 2 speakers maar je kunt ook een surround set kopen met 5 tot 7 luidsprekers. Denk er eerst even over na waarvoor je de speakers wilt gebruiken zodat je verschillende producten kunt vergelijken en een goede keuze kunt maken.

Een luidspreker zelf bevat meestal meerdere speakers voor een betere weergave van de verschillende tonen. Door te letten op het aantal speakerunits kun je weten hoeveel speakers er in de kast zitten.

De impedantie is de weerstand van de luidsprekers. Deze weerstand is belangrijk om schade aan je apparaten te voorkomen. Je moet rekening houden met de belasting op de versterker waarop je de luidsprekers aansluit. De meeste luidsprekers hebben een impedantie van 8 ohm die overeenkomt met de meeste ingangen op een versterker. Zorg ervoor dat de weerstand op de versterker hoog genoeg is zodat het toestel geen schade kan oplopen.

Als je nog beschikt over een oude beeldbuis televisie dan is het een aanbeveling om luidsprekers te kopen die magnetisch afgeschermd zijn. Anders kunnen de speakers de kwaliteit van het beeld beïnvloeden. Bij de nieuwe televisies is dit niet meer nodig en moet je daar dus geen rekening mee houden.

Luidsprekers met een basreflex-poort zijn tegenwoordig heel populair. De baspoort zit aan de achterkant van de luidsprekers en zorgt ervoor dat de lage tonen beter weergegeven worden. Als je van plan bent om compacte luidsprekers te kopen dan is deze functie heel nuttig want je hebt geen subwoofer meer nodig.

Prijs van actieve luidsprekers

Dit kan voor vele personen het grootste probleem zijn. Hoeveel kosten deze luidsprekers en beschik je wel over genoeg budget? Je kunt beter eerst een budget opstellen zodat je daarna op zoek kunt gaan naar actieve luidsprekers die binnen je financiële mogelijkheden liggen.

Je kunt regelmatig interessante aanbiedingen vinden online door verschillende webwinkels met elkaar te vergelijken. Daarenboven kun je nuttige informatie terugvinden in de reviews van eerdere kopers. Deze personen hebben het product al gebruikt en kunnen je meer details geven over de voor- en nadelen van elk model.

Een bijkomend voordeel van online kopen is dat je niet op verplaatsing moet gaan. Je kunt de bestelling maken vanop je computer en enkele dagen later wordt het gekochte product aan huis geleverd.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES