Beste actieve luidsprekers

Laatste update: 15.07.24

 

Actieve luidsprekers test van 2024

 

Ben je op zoek naar een stel stevige luidsprekers maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou vast en zeker wel even op weg helpen. Zo hebben we eerst en vooral een handige koopgids opgesteld waarin we zoveel mogelijk tips en richtlijnen proberen mee te geven. Daarnaast zijn we ook zo vrij geweest om enkele toppertjes voor jou te selecteren zoals onder meer de E-Audio 120 Watt Actieve Luidspreker die gekenmerkt wordt door een geïntegreerde 4.0 bluetooth functie. Ook wanneer je kiest voor de SkyTec SPB-26 PA luidsprekers mag je zeker zijn van een meer dan evenwaardig alternatief. Zo is dit stel luidsprekers onder andere uitgerust met een krachtige bass functie die je bovendien ook zelf kunt gaan regelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Actieve luidsprekers reviews – top 5

 

 

Ben je op zoek naar een paar goede actieve luidsprekers? Dan zal ons artikel jou zeker een dienst bewijzen. Actieve luidsprekers beschikken over een ingebouwde versterker en kunnen meestal ook gebruikt worden zonder een externe versterker. Wij hebben vijf verschillende speakers vergeleken op basis van reviews en deze informatie voor jou samengevat. Gebruik deze informatie om je te helpen bij je aankoop en om de beste actieve luidsprekers uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. E-Audio 120 Watt Actieve Luidspreker set Zwart met Bluetooth 4.0

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve en relatief goedkope actieve luidspreker? Dan willen wij jou het advies geven om dit toppertje van het bekende merk E-Audio eens even onder de loep te nemen. Afgaande op de positieve reviews, lijkt dit apparaatje – overigens net zoals de bekende JBL speakers – alvast tot de populairste luidsprekers te behoren, wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Maar wat maakt deze speaker dan zo speciaal? Wij zoeken het graag even voor jou uit. Zo zul je zien dat de E-Audio actieve luidspreker set gekenmerkt wordt door een handzaam formaat van 24,2 x 16 x 14,7 cm in combinatie met een gewicht van ongeveer 2,3 kg. Dit maakt de set bijzonder makkelijk te verplaatsen en/ of te installeren, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Eenmaal de set correct is aangesloten en gekoppeld, geniet je een ruim RMS vermogen van 60 watt waarbij het maximale vermogen kan uitlopen tot 120 watt binnen een frequentiebereik van 80 tot 20.000 Hz. Verder is deze koppelbare set uitgerust met een bluetooth 4.0 functie én een 5 meter lange luidspreker kabel die bijdraagt aan een optimale bewegingsvrijheid.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de 2 afzonderlijke actieve luidsprekers worden geleverd inclusief een 5 meter lange luidsprekerkabel en een instructieve handleiding.

Bluetooth: de set is uitgerust met een krachtige geïntegreerde bluetooth functie die een ruim draadloos bereik van 10 meter garandeert.

Vermogen: hoewel het RMS vermogen 60 watt bedraagt, kan het uitgangsvermogen verder uitlopen tot maar liefst 120 kg.

Frequentiebereik: de actieve luidspreker set wordt gekenmerkt door een ruim frequentiebereik gaande van 80 tot maximaal 20.000 Hz.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: houd er rekening mee dat de set geleverd wordt zonder bijbehorende afstandsbediening.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. SkyTec SPB-26 PA

 

Deze set actieve luidsprekers zijn uitgerust met dubbele woofers en een ingebouwde versterker. Ze zijn perfect voor een karaoke avond en zijn voorzien van regelbare bass en treble. Verder beschikken de luidsprekers over een USB poort en een SD kaartslot, 2 microfooningangen om karaoke te zingen en een RCA lijningang.

Dit product is uitermate geschikt voor gebruik op tentoonstellingen en feesten. Ze worden geleverd per paar en hebben een minimale frequentie van 55 Hz.

De kopers van deze actieve luidsprekers aanbieding zijn heel lovend over de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product. Ze produceren uitstekend geluid en zijn eenvoudig in gebruik. Een van de kopers gebruik deze luidsprekers voor zijn elektrisch instrument en het werkt perfect.

Net zoals het vorige product zijn ook deze actieve luidsprekers afkomstig van het bekende en misschien ook wel meteen het beste merk Skytec. Ook dit apparaat zul je vast en zeker tussen de goedkope actieve luidsprekers kunnen spotten ondanks het feit dat het niet over de laagste prijs beschikt.

 

Voordelen:

Ontwerp: je zult merken dat de actieve luidsprekers niet alleen voorzien zijn dubbele woofers maar bovendien ook over een ingebouwde versterker beschikken.

Handig in gebruik: je zult merken dat de toestellen niet alleen een USB poort hebben maar ook over meerdere microfooningangen beschikken. Er is zelfs een SD kaartslot aanwezig.

 

Nadelen:

Formaat: het is niet meteen het meest compacte toestel dus je zult wel wat plaats hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Vonyx SPJ-1500A actieve luidspreker 800W // Actieve luidspreker Vonyx

 

Mag het allemaal toch net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van minder groot belang? Dan loont het de moeite om de Vonyx SPJ-1500A actieve luidspreker eens even rustig te bekijken. Zo wordt deze 15 inch luidspreker met ingebouwde versterker gekenmerkt door een stevige slagvaste kunststof ABS behuizing in combinatie met een tophat zodoende een eenvoudige installatie op statief of muursteun te kunnen beogen.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want dankzij zijn unieke plug-and-play karakter is deze speaker in een mum van tijd geïnstalleerd, ingeschakeld én geconfigureerd wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Rekening houdend met een invoerspanning van 220-240V, garandeert deze woofer een ruim vermogen van 400 watt dat zelfs kan oplopen tot maximaal 800 watt binnen een frequentiebereik van 40 Hz tot 18 kHz. De aparte microfoon- én lijningang maken het plaatje helemaal compleet.

Dat deze actieve luidspreker heel wat positieve kenmerken weet aan te reiken, mag onderhand wel al duidelijk zijn. Klanten reageren dan ook bijzonder tevreden en belonen het apparaat met een mooie 4 op 5 sterren.

 

Voordelen:

Installatie: doordat het apparaat reeds voorzien is van een geïntegreerde versterker, geniet je een eenvoudig plug-and-play design waarbij de speaker op het stroomnet wordt aangesloten en klaar is Kees!

Vermogen: hij levert moeiteloos een vermogen van 400 watt dat – onder de beste omstandigheden – zelfs kan oplopen tot maar liefst 800 watt.

Lijningang: dankzij de aparte lijningang wordt het mogelijk om je cd, dvd, controller, mixer of mp3-speler op de speaker aan te sluiten.

Formaat: de speaker wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 35 x 40 x 70 cm en een bijbehorend gewicht van ongeveer 17 kg wat resulteert in stevigheid en stabiliteit.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zo misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. SkyTec SP1200A ABS

 

Deze set bevat twee actieve PA luidsprekers met een vermogen van 600 Watt en een stevige ABS behuizing. De speakers beschikken over hoogwaardige ingebouwde versterkers en zijn voorzien van een 12 inch subwoofer. Je kunt deze luidsprekers ook apart gebruiken, ze zijn dus perfect voor mobiel gebruik.

De toestellen zijn uitgerust met microfoon- en lijningangen en je kunt de toon regelen. Dankzij de tophat kun je de luidsprekers op een statief plaatsen en met de ingebouwde handgrepen kun je ze makkelijk verplaatsen.

Slechts één gebruiker heeft momenteel een beoordeling gegeven over dit product. Volgens deze persoon zijn de luidsprekers van topkwaliteit en is de prijs ook aanvaardbaar. Ze zijn ook niet te zwaar dus je kunt ze eenvoudig verplaatsen, dit gaat ook makkelijk door de handgrepen.

Net zoals alle voorgaande toestellen is ook deze actieve luidspreker afkomstig van het bekende en sterk gewaardeerde merk SkyTec. Dit doet ons vermoeden dat dit merk vast en zeker tot de populairste merken behoort op het gebied van actieve luidsprekers. Hieronder zetten we alvast de eigenschappen van het apparaat even op een rijtje.

 

Voordelen:

Set: de actieve luidsprekers worden geleverd in een set per 2 en beschikken over een bijzonder krachtig vermogen van maar liefst 600 Watt.

Handig in gebruik: je zult merken dat de actieve luidsprekers ook voorzien zijn van handige en vooral krachtige ingebouwde versterkers en zelfs een subwoofer van 12 inch. Verder is het zelfs mogelijk om de luidsprekers afzonderlijk van elkaar te gaan gebruiken.

Comfort: de toestellen zijn voorzien van ingebouwde handgrepen waarmee je de luidsprekers makkelijk en zonder al teveel problemen kunt verplaatsen. Verder is er ook een tophat voorzien waardoor je de actieve speakers eventueel ook op een statief kunt installeren.

 

Nadelen:

Budget: je zult merken dat dit apparaat al niet meer tot de goedkope actieve luidsprekers behoort. En misschien zullen sommige kopers dit toch wel best vervelend vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kruger&Matz KM0510

 

Deze draadloze actieve luidsprekers werken niet via wifi maar via bluetooth. Je kunt eenvoudig muziek streamen van je smartphone of tablet of andere externe bronnen aansluiten via de RCA ingang. De luidsprekers zijn compact en nemen dus niet te veel plaats in.

Het elegante design van de luidsprekers is afgewerkt met hout. De gevoeligheid van de luidsprekers is 90 dB en ze hebben een vermogen van 60 Watt voor een gebalanceerd geluid. Elke luidspreker is voorzien van een midrange speaker en een tweeter.

Deze actieve luidsprekers aanbieding is tot nu toe nog maar één keer beoordeeld geweest door een gebruiker maar deze persoon geeft uitsluitend positieve commentaar. De luidsprekers zijn makkelijk te koppelen aan je computer of smartphone om naar je favoriete muziek te luisteren. De boxen hebben ook een hele goede prijs/kwaliteitsverhouding en de verbinding via bluetooth werkt perfect. Het enige minpunt van dit artikel is dat de aan- en uitschakelaar aan de achterkant van de luidsprekers zit wat onhandig is voor de koper.

Tot slot heb je dan ook nog de mogelijkheid om voor de actieve luidsprekers van Kruger&Matz te kiezen. In tegenstelling tot sommige andere modellen zul je merken dat deze speakers volledig draadloos werken. Daardoor heb je veel meer vrijheid om de speakers te plaatsen waar je maar wilt. Of je kunt ze ook overal mee naartoe nemen.

 

Voordelen:

Bluetooth: in tegenstelling tot andere actieve luidsprekers zul je vrijwel meteen kunnen vaststellen dat deze toestellen op basis van een bluetooth systeem functioneren.

RCA ingang: dankzij de RCA ingang is het mogelijk om op een snelle en eenvoudige manier andere externe apparaten aan de speakers te koppelen. Denk maar aan je smartphone of zelfs gewoon je tablet.

 

Nadelen:

Aan- en uitschakelaar: het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de aan- en uitschakelaar zich aan de achterkant van de speakers bevinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Actieve luidsprekers koopgids

 

Bij een muziekinstallatie horen enkele goede luidsprekers zodat je kunt genieten van je favoriete muziek. Hoe beter de luidsprekers en de installatie, hoe hoger je het volume kunt zetten zonder geluidskwaliteit te verliezen. Actieve luidsprekers gebruiken ingebouwde versterkers om het signaal te verspreiden over de verschillende luidsprekers. Het voordeel hiervan is dat je minder risico hebt op overbelasting en dat je geen geluidskwaliteit zult verliezen. Om de beste actieve luidsprekers te kopen moet je rekening houden met de soorten luidsprekers, de kenmerken en de prijs.

Soorten luidsprekers

Je kunt verschillende soorten actieve luidsprekers kopen afhankelijk van je situatie en voorkeur. Als je over weinig ruimte beschikt dan kun je kiezen voor compacte speakers. Deze luidsprekers zijn compact genoeg om op een boekenplank te zetten maar bieden toch nog een uitstekende geluidskwaliteit aan. Ze zijn geschikt voor kleinere ruimtes maar kunnen af en toe moeite hebben met lage tonen. In grote ruimtes kan het geluid ook iets minder goed zijn.

Als je liever grote luidsprekers hebt dan kun je kiezen voor staande speakers. Deze luidsprekers kunnen het geluid over een grotere afstand verplaatsen en zijn daarom beter geschikt voor grotere ruimtes. De kwaliteit van de lage tonen is beter maar de luidsprekers nemen ook meer plaats in en zijn iets duurder.

Surround speakers creëren een geluid die je van alle kanten hoort. Deze luidsprekers worden geleverd in een set met meerdere speakers. Dit kunnen tot wel 8 luidsprekers en een subwoofer zijn die ervoor zorgen dat je het geluid van alle kanten hoort. Surround speakers zijn heel populair om aan te sluiten op je televisie of DVD speler omdat ze voor een realistische klankweergave van je film of serie zorgen. Voor muziek zijn deze luidsprekers echter minder populair.

Tenslotte zijn er nog de subwoofers die speciaal ontworpen zijn om de lage tonen of bassen te versterken. Deze luidspreker kun je enkel gebruiken in combinatie met andere speakers maar zijn wel apart te koop.
Kies de actieve luidspreker aanbieding die het best bij jou past maar opteer niet meteen voor de goedkope actieve luidsprekers want het kan zijn dat de kwaliteit van deze aanbiedingen minder goed is.

 

Kenmerken van de luidsprekers

Je moet zelf uitmaken hoeveel luidsprekers je wilt kopen. De meeste mensen hebben al genoeg met 2 speakers maar je kunt ook een surround set kopen met 5 tot 7 luidsprekers. Denk er eerst even over na waarvoor je de speakers wilt gebruiken zodat je verschillende producten kunt vergelijken en een goede keuze kunt maken.

Een luidspreker zelf bevat meestal meerdere speakers voor een betere weergave van de verschillende tonen. Door te letten op het aantal speakerunits kun je weten hoeveel speakers er in de kast zitten.

De impedantie is de weerstand van de luidsprekers. Deze weerstand is belangrijk om schade aan je apparaten te voorkomen. Je moet rekening houden met de belasting op de versterker waarop je de luidsprekers aansluit. De meeste luidsprekers hebben een impedantie van 8 ohm die overeenkomt met de meeste ingangen op een versterker. Zorg ervoor dat de weerstand op de versterker hoog genoeg is zodat het toestel geen schade kan oplopen.

Als je nog beschikt over een oude beeldbuis televisie dan is het een aanbeveling om luidsprekers te kopen die magnetisch afgeschermd zijn. Anders kunnen de speakers de kwaliteit van het beeld beïnvloeden. Bij de nieuwe televisies is dit niet meer nodig en moet je daar dus geen rekening mee houden.

Luidsprekers met een basreflex-poort zijn tegenwoordig heel populair. De baspoort zit aan de achterkant van de luidsprekers en zorgt ervoor dat de lage tonen beter weergegeven worden. Als je van plan bent om compacte luidsprekers te kopen dan is deze functie heel nuttig want je hebt geen subwoofer meer nodig.

Prijs van actieve luidsprekers

Dit kan voor vele personen het grootste probleem zijn. Hoeveel kosten deze luidsprekers en beschik je wel over genoeg budget? Je kunt beter eerst een budget opstellen zodat je daarna op zoek kunt gaan naar actieve luidsprekers die binnen je financiële mogelijkheden liggen.

Je kunt regelmatig interessante aanbiedingen vinden online door verschillende webwinkels met elkaar te vergelijken. Daarenboven kun je nuttige informatie terugvinden in de reviews van eerdere kopers. Deze personen hebben het product al gebruikt en kunnen je meer details geven over de voor- en nadelen van elk model.

Een bijkomend voordeel van online kopen is dat je niet op verplaatsing moet gaan. Je kunt de bestelling maken vanop je computer en enkele dagen later wordt het gekochte product aan huis geleverd.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE