5 beste Audio Interfaces Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Beste audio interfaces – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke audio interface maar kun je maar geen keuze maken? Dat is uiteraard begrijpelijk aangezien het aanbod bijzonder uitgebreid blijkt te zijn. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, willen wij jou graag even op weg helpen. Zo zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten die we hieronder graag even kort met jou bespreken. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Audio interface Power Dynamics PDX20 die beschouwd kan worden als een audio converter en makkelijk te installeren is. Daarnaast blijkt ook de Denon DJ DS1 Serato audio interface een schot in de roos te zijn. Hij is voornamelijk geschikt om te gebruiken door de echte muziekliefhebbers en (professionele) DJ’s.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste audio interfaces (Reviews) van 2024

 

De beste audio interface hoeft niet meteen het duurste product uit het rijtje te zijn. Zo zul je merken dat er heel wat goedkope audio interfaces te spotten zijn en vaak aantrekkelijke aanbiedingen worden geplaatst. Bedenk zelf of je op zoek gaat naar een standaard USB audio interface of een specifieke USB C audio interface. Daarnaast heb je ook heel wat keuze op het gebied van merken. Zo heb je de bekende Behringer audio interface, de M audio interface en de Steinberg audio interface. Wij zetten alvast 5 topproducten even op een rijtje. Bekijk ze even en houd ook rekening met de online reviews en het bijbehorende advies van klanten.

 

1. Audio interface Power Dynamics PDX20 audio converter USB

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en betaalbare audio interface waarmee je digitaal naar analoog kunt omzetten en omgekeerd? Dan lijkt dit product van Audio interface – Power Dynamics alvast een goede optie te zijn. Ondanks het feit dat hij niet voorzien is van de laagste prijs, zul je hem vast en zeker tussen de goedkope producten kunnen spotten.

Deze audio interface wordt gekenmerkt door een bijzonder compact formaat met een maximale lengte van 13 cm en een breedte van 13 cm. Aangevuld met een laag gewicht van maximaal 100 gram, blijkt het hier dan ook om een handzaam product te gaan dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Deze unieke audio interface is voorzien van slechts 1 input en een ruim frequentiebereik variërend van 30 tot 20000 Hz.

Met dit handige apparaatje kun je dus op een eenvoudige manier USB bestanden omzetten naar RCA bestanden of omgekeerd. Met andere woorden, je kunt probleemloos schakelen tussen analoog en digitaal. En dit kunnen de kopers dan ook waarderen waardoor ze het product belonen met een topscore van maar liefst 5 sterren.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het vriendelijke prijskaartje.

Frequentiebereik: je zult zien dat de audio interface over een ruim frequentiebereik beschikt van minimaal 30 en maximaal 20000 Hz.

Formaat: de interface is voorzien van een maximale lengte van maar liefst 13 cm alsook een totale breedte van 13 cm. Verder weegt hij amper 100 gram.

 

Nadelen:

1 input: indien je op het punt mag staan om deze audio interface in huis te halen, dan willen wij jou er toch even op wijzen dat hij slechts van 1 input voorzien is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Denon DJ DS1 Serato DVS Audio Interface

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget voor jou geen enkel probleem? Dan lijkt de Denon audio interface misschien wel aan jouw wensen te voldoen. Denon is een vaste waarde in de muziekwereld wanneer je op zoek moet naar een geschikte audio interface. En op basis van de reviews, stellen we vast  dat heel wat kopers hem beschouwen als veruit het populairste en misschien wel het beste merk.

Door te kiezen voor de DS1 kies je meteen voor een echte “plug-and-play” audio interface. Daarmee bedoelen we dat je hem maar hoeft in te schakelen en hij is meteen klaar voor gebruik. Hij wordt bovendien uitgebreid met de bekende Serato DJ. Kortom, een echte aanrader voor de muziekliefhebbers, en dan met name de DJ’s, onder ons. Verder wordt hij gekenmerkt door een RCA (tulp) input en geleverd inclusief een universele handleiding.

Wil je toch het gevoel hebben van met vinyl te werken en tegelijk de mogelijkheden gebruiken die een digitale muziekbibliotheek aanbiedt? Dan is deze unieke audio interface alvast het geknipte product voor jou. Echter zul je het hoge prijskaartje er dan wel even moeten bij nemen.

 

Voordelen:

Installatie: je hoeft alvast niet teveel te piekeren over het installeren van deze audio interface aangezien het over een plug-and-play apparaat gaat.

Input: hij blijkt te beschikken over een duurzame en degelijke RCA (tulp) input/output.

Handleiding: zodra je besluit om dit product aan te kopen, wordt er meteen een degelijke universele handleiding meegeleverd waarin alle mogelijkheden worden aangekaart.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg zul je toch wel net iets meer budget hoeven te voorzien indien je deze audio interface wilt aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Ami Mid Interface naar Bluetooth USB Audio Music Receiver

 

In tegenstelling tot het vorige product, lijkt deze interface wel een echte aanbieding te zijn. Hij wordt jou aangeboden en geleverd door het bekende en sterk gewaardeerde merk HaverCo. Opnieuw betreft het een audio interface die perfect kan gebruikt worden door DJ’s andere muziekliefhebbers.

Z’n compacte formaat en beperkte gewicht maken van deze audio of dj interface alvast een bijzonder comfortabel en handig product. Zo kun je hem zonder problemen overal mee naartoe nemen of na gebruik gewoon weer veilig opbergen. De audio interface wordt gekenmerkt door een AMI MID naar Bluetooth USB converter en omgekeerd, en kun je makkelijk aansluiten op je dj-set of laptop.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meningen behoorlijk verdeeld lijken. Zo zijn sommige klanten wel degelijk overtuigd van de goede kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Anderen vinden dan weer dat het volume output die naar de autoradio/ versterker leidt, best wel wat hoger had mogen zijn en dat is jammer.

 

Voordelen:

Comfort: de combinatie van enerzijds het compacte formaat en anderzijds het beperkte gewicht maken hem bijzonder handzaam en comfortabel.

Budget: net zoals het eerste product, blijkt ook hier het prijskaartje hartstikke goed mee te vallen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we moeten jammer genoeg wel vaststellen dat een kleine minderheid van de kopers toch wel wat meer verwacht had van de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. M-audio Stylish Mini Mobile microfoon met 3.5mm Audio Interface

 

Ook het bekende merk M-audio is een vaste waarde op het gebied van audio interfaces en computergerelateerde producten. Bovendien wordt dit product jou aangeboden tegen een mooi en vriendelijk prijskaartje, waardoor hij echt wel toegankelijk wordt voor het grote publiek.

Het betreft hier eigenlijk een designvolle mini Mobile microfoon die gekenmerkt wordt door een 3.5 mm audio interface. Daarnaast is hij eveneens voorzien van een 3.5 mm Male to 2 Female plug adapter kabel die maar liefst 1,6 meter lang blijkt te zijn. De microfoon blijkt afgewerkt te zijn in een zachtroze kleurtje terwijl de kabel een overwegend zwart design heeft. Hij wordt jou geleverd inclusief een Nederlandstalige handleiding en het recht op 2 jaar garantie.

Je kunt deze microfoon met audio interface ook makkelijk verbinden met je laptop, tablet, smartphone of koptelefoon. Kortom, het geschikte geschenk voor eender welke muziekliefhebber. Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven omtrent de gebruikerservaringen aangezien er nog geen online reviews werden geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het product beschikt over een standaard 3.5 mm audio interface aansluiting en is daarnaast eveneens voorzien van een 3.5 mm Male to 2 Female plug adapter kabel.

Handig in gebruik: het is een handig apparaatje dat je makkelijk en zonder problemen kunt verbinden met je koptelefoon, je tablet, laptop of smartphone.

Budget: de lage prijs van deze audio interface zorgt ervoor dat ook personen met een iets beperkter budget, dit product zonder problemen kunnen aankopen.

 

Nadelen:

Design: de roze kleur kan door sommigen als minder aantrekkelijk worden ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Dap Audio Core MIX-4, 4-kanaals mixer met 2 USB-Audio interfaces

 

Tot slot kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke audio interface van DAP Audio Core MIX-4, 4-kanaals. Indien je interesse mocht hebben in deze interface dan zul je echter wel een iets ruimer budget moeten voorzien. In vergelijking met de andere 4 producten uit deze lijst, is hij allesbehalve voorzien van de laagste prijs. En dat zou eveneens als een verklaring kunnen gelden voor het uitblijven van online reviews.

Het betreft hier een DAP Audio Core MIX-4, 4-kanaals mixer die gekenmerkt wordt door maar liefst 2 USB audio interfaces en 4 afzonderlijke kanalen. Bovendien heb je de mogelijkheid om er een, indien gewenst, koptelefoon op aan te sluiten.

Dergelijk product behoort tot de categorie van de DJ interfaces en is bijgevolg een echte aanbeveling voor muziekliefhebbers. Hij wordt jou geleverd inclusief een duidelijke Nederlandstalige handleiding en een lange fabrieksgarantie van 2 jaar. De zwarte kleur oogt neutraal en robuust wat hem bijzonder aantrekkelijk maakt onder DJ’s.

 

Voordelen:

Kanalen: deze unieke DAP Audio Core MIX-4, 4-kanaals mixer wordt, hoe kan het ook anders, gekenmerkt door maar liefst 4 afzonderlijke kanalen.

Hoofdtelefoon: indien je dat mocht wensen dan is het uiteraard mogelijk om er een hoofdtelefoon op aan te sluiten.

Handig in gebruik: naast de 4 kanalen is hij eveneens voorzien van wel 2 aparte USB audio interfaces.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal je allicht niet meteen verwonderen dat je maar beter iets meer budget opzij gaat zetten voor de aankoop van dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Audio interfaces Koopgids

 

Wat is een audio interface en waarvoor kun je een dergelijk product zoal gebruiken? Hoef je rekening te houden met het aantal aansluitingen en bestaat er zoiets als verschillende soorten audio interfaces? In de daaropvolgende koopgids proberen we enkele belangrijke vragen te beantwoorden. Op die manier hopen we de zoektocht tijdens het vergelijken van verschillende audio interfaces, voor jou iets makkelijker te maken. Aangezien sommige interfaces best wel prijzig zijn, lijkt het ons een goede aanbeveling om ook rekening te houden met promoties en aanbiedingen.

Wat is een audio interface en waarvoor wordt hij gebruikt

Een audio interface kan ook wel beschouwd worden als een geluidskaart en is bedoeld om geluid van of naar je smartphone, laptop, tablet of computer te laten gaan. Je hebt hierbij vaak de mogelijkheid om te kiezen tussen een intern of een extern apparaatje en je kunt er bijgevolg makkelijk een speaker, microfoon of muziekinstrument op aansluiten. Dat kan alvast een goede optie zijn indien je audiobestanden op een hogere kwaliteit wenst op te nemen of eventueel af te spelen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een volledig professionele uitrusting.

Maar is het nu ook echt nodig om op zoek te gaan naar een audio interface indien je er nog geen in huis hebt? Uiteraard is dat een volledig persoonlijke keuze en voornamelijk afhankelijk van het doel. Ben je iemand die de laptop of computer hoofdzakelijk voor standaard taken gebruikt? Denk bijvoorbeeld maar aan fotobewerking, mailverkeer, internet en het afspelen van muziek? Dan hoef je niet meteen een duurzame audio interface aan te kopen want dan volstaat de interne audio-chip in je smartphone, laptop, computer of tablet wel.

Ben je echt van plan om muziek te gaan opnemen, al dan niet binnen een professioneel kader, dan wordt het echter wel interessant om op zoek te gaan naar een audio interface. Uiteraard is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste audio interface aan te kopen. Bekijk de mogelijkheden alsook de eventuele aansluitingen grondig alvorens een beslissing te nemen.

 

Het type audio interface

Zoals reeds min of meer vermeld in het voorgaande stukje kunnen we een onderscheid maken tussen 2 soorten audio interfaces; de interne of de externe apparaten. Maar wat is nu eigenlijk de beste aanbeveling?

Wanneer je kiest voor een interne audio interface dan kies je uiteraard voor een exemplaar dat in je laptop, computer of muziekinstallatie zit ingebouwd. Een extern apparaatje kun je vaak makkelijk overal mee naartoe nemen en wordt, vaak met behulp van een USB-kabel, verbonden. In sommige gevallen kan ook gebruik gemaakt worden van een Thunderbolt-kabel.

We raden aan om voor een interne audio interface te kiezen indien je in het bezit bent van een desktop computer. Een intern exemplaar zal bovendien iets netter ogen maar is minder gemakkelijk uit te breiden. Wil je dus graag een audio interface die je op termijn kunt uitbreiden, kies dan bij voorkeur voor een extern exemplaar. Bovendien zijn de aansluitingen bij een externe audio interface ook veel makkelijker te bereiken.

 

De voordelen van een kwalitatieve audio interface

Het mag onderhand wel al duidelijk zijn dat een degelijke audio interface tal van pluspunten met zich meebrengt. In de eerste plaats zorgt het voor een betere geluidskwaliteit die echt wel belangrijk is als je besluit muziek te maken.

Een audio interface waarop je een microfoon of speaker kunt aansluiten, zal er tevens ook voor zorgen dat de klank veel beter tot uiting komt. En wanneer je besluit om muziekinstrumenten op de audio interface aan te sluiten, is het vaak makkelijker om ze allemaal van elkaar te onderscheiden. Dit omdat de kwaliteit van het geluid heel wat beter is en zelfs de laagste klanken duidelijk aan bod laten komen.

Aansluitingsmogelijkheden

Uiteraard is het ook belangrijk om even rekening te houden met de mogelijke aansluitingen van de audio interface. Uiteraard is het belangrijk om jezelf op voorhand de vraag te stellen waarvoor je de audio interface wilt gebruiken. Wat wil je gaan opnemen en hoeveel personen of muziekinstrumenten wens je op hetzelfde moment op te nemen. Stel dat je enkel en alleen je eigen zangstem wilt opnemen, dan volstaat een audio interface met slechts één enkele microfooningang. Op dergelijke aansluiting kun je, indien gewenst ook een keyboard of zelfs synthesizer aansluiten, maar wel niet tegelijk.

Wil je naast je eigen zangstem ook 1 muziekinstrument gelijktijdig kunnen opnemen? Dan kijk je beter uit naar een audio interface met de mogelijkheid om 2 afzonderlijke microfoons op aan te sluiten. Echter kun je in dergelijke gevallen ook kiezen voor een audio interface met een zogenaamde Hi-Z ingang die vaak vernoemd wordt als de INST-ingang.

 

Met welk prijskaartje hoef je ongeveer rekening te houden

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Indien je op zoek bent naar kwaliteit dan betaal je daar vaak wel iets meer voor. Sommige audio interfaces kunnen daardoor makkelijk oplopen tot in de honderden euro’s. Uiteraard bepaal je helemaal zelf hoeveel je maximaal kunt en wilt spenderen hieraan. Bedenk of je de audio interface regelmatig gaat gebruiken of niet en wat je doelstellingen zoal zijn.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een audio interface?

Een audio interface, door sommigen ook wel omschreven als een geluidskaart, is een handig apparaatje waarmee je geluid van of naar je laptop, smartphone, computer of tablet kunt laten gaan. Je hebt hierbij de mogelijkheid om te kiezen voor een interne of externe audio interface met meer of minder functiemogelijkheden.

Afhankelijk van het type audio interface dat je besluit aan te kopen, zal het mogelijk zijn om eventueel een microfoon, meerdere speakers en een muziekinstrument aan te sluiten. Met dergelijk apparaat kun je dus op een vrijwel eenvoudig manier audio digitale audiobestanden omzetten naar analoge bestanden of andersom.

Q2: Welke audio interface voor eigen nummers opnemen?

Zit je zelf in de muziekwereld of zou je graag je eigen nummers willen beginnen opnemen? Dan is het natuurlijk aangeraden om uit te kijken naar een kwalitatieve audio interface met iets meer mogelijkheden. Wat het beste apparaat is, is niet zo eenvoudig te zeggen aangezien de keuze afhankelijk blijkt van verschillende factoren. Wil je bijvoorbeeld “in the box” werken of niet? Hoeveel sporen of kanalen zou je graag tegelijkertijd kunnen opnemen?

Als beginnend artiest is een standaard audio interface met minimaal 1 tot maximaal 2 inputs alvast een uitstekende én bovendien ook betaalbare optie. Daarnaast is het ook belangrijk dat je op voorhand uitzoekt welke apparaten je op de ingangen kunt aansluiten en welke kwaliteit ze aanbieden. Een audio interface met 2 inputs aan een duurder prijskaartje zal 9 op de 10 keer een betere aankoop zijn dan een audio interface met 2 inputs aan een goedkope prijs.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE