Beste boombox

Laatste update: 29.02.24

 

Boomboxen test van 2024

 

Met een degelijke boombox kun jij vanaf nu altijd en overal van je favoriete muziek genieten. Ben je benieuwd? Lees dan alvast even onze koopgids omtrent boomboxen. Zo zal de zoektocht naar de beste boombox een pak makkelijker verlopen. Indien je echter dringend op zoek bent naar een boombox toestel dan kun je ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Daarin stellen wij jou graag de 3 best beoordeelde boombox toestellen aan jou voor. Zo blijkt de Jbl Boombox alvast een bijzonder populair toestel te zijn. Bovendien is het apparaat voorzien van een handige bluetooth functie zodat je zonder problemen muziek van je smartphone of tablet kunt streamen. Door te kiezen voor de Sony ZS-PS55 boombox kies je niet alleen voor degelijkheid maar ook voor kwaliteit. Zo is het mogelijk om met deze boombox vrijwel eender welk type audio bestand te gaan afspelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Boombox Reviews – Top 5

 

 

Ben jij ook zo verzot op muziek dan is de boombox misschien wel iets voor jou. Met deze draagbare bluetooth speaker kun je altijd en overal van jouw favoriete muziek genieten. Aarzel dus zeker niet en neem een kijkje in onze top 5 van boomboxen zodat je voor jezelf de beste boombox kunt uitkiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Jbl Boombox

 

De JBL boombox aanbieding wordt beschouwd als de grootste bluetooth speaker. De speaker heeft een zwarte kleur en beschikt over een oplaadbare accu die 24 uur lang meegaat. Het toestel beschikt over bluetooth waardoor je draadloos muziek naar de boombox kunt streamen binnen een bereik van 10 m.

Het is ook mogelijk om twee bluetooth apparaten tegelijk aan te koppelen. De JBL connect optie zorgt ervoor dat je tot 100 speakers met elkaar kunt gaan verbinden. Het is bovendien ook waterdicht waardoor het een ideaal toestel is voor zwembadfeestjes. Het toestel weegt ongeveer 5 kg.

Uit de reviews blijkt dat heel wat kopers tevreden zijn over de prijs van het product en dus een positief advies geven over de prijs-kwaliteitverhouding. De boombox speelt zuiver en gaat langer mee dan 24 uur. Bovendien kun je er ook je gsm aan opladen. Sommige kopers vinden het product toch iets te duur.

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar de beste boombox. Toch kunnen we jou vertellen dat JBL een bijzonder bekend merk is dat kwaliteit en duurzaamheid aanbiedt. Heel veel gebruikers beschouwen het ook als veruit het beste merk. Hieronder een overzicht van de voordelen en de nadelen.

 

Voordelen:

Voeding: de boombox is voorzien van een bijzonder krachtige accu die je bovendien steeds kunt opladen. Op het moment dat de accu helemaal is opgeladen dan ben je verzekert van ruim 24 uur lang muziek.

Bluetooth: je kunt ook gebruik maken van de bluetooth functie. Op die manier kun je je favoriete muziek van je smartphone of tablet streamen binnen een bereik van maximaal 10 meter.

JBL connect optie: dankzij de JBL connect optie is het mogelijk om bijvoorbeeld tot maximaal 100 luidsprekers aan elkaar te koppelen.

Waterdicht: je hoeft je geen zorgen te maken indien je de boombox in de badkamer wilt plaatsen of indien je een zwembadfeestje gepland hebt staan. De boombox is namelijk helemaal waterdicht.

 

Nadelen:

Prijskaartje: sommige kopers zijn van mening dat deze boombox toch wel iets te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sony ZS-PS55

 

Met de Sony ZS-PS55 boombox kun jij vanaf nu zorgeloos van jouw muziek genieten. Met dit toestel kun je meerdere USB-apparaten tegelijk afspelen alsook de meeste audio bestandstypen. De batterij gaat ongeveer 26 uur mee als je naar de radio luistert en 9 uur wanneer je cd’s wilt beluisteren.

Het toestel beschikt over twee speakers waardoor de muziek extra goed verspreid wordt en er dus een groot bereik is. Bovendien is het ook mogelijk om tot 3 verschillende radiozenders in te stellen en zelfs het beluisteren van cd’s is een optie. De boombox beschikt over één audio-ingang en er is ook de mogelijkheid om een gsm op te laden via het toestel.

Voor veel kopers is dit een ideaal product. Het is compact, heeft niet te veel opties en is heel gemakkelijk te bedienen en daarom dus heel handig in gebruik. Echter vinden sommige gebruikers drie zenders net iets te weinig.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor een boombox die jou wordt toegestuurd door het bekende merk Sony. Om te weten of het toestel al dan niet iets voor jou is, is het dan wel belangrijk dat je de kenmerkende eigenschappen ervan kunt controleren. Wij zetten alvast even de populairste mogelijkheden op een rijtje.

 

Voordelen:

Voeding: de boombox is voorzien van een oplaadbare batterij met een lange gebruiksduur. Indien je gewoon naar eender welke radiozender luister dan ben je zeker van 26 uur muziek. Indien je naar je favoriete cd wilt luisteren dan kun je rekenen op een maximale gebruiksduur van 9 uur.

Speakers: je zult meteen kunnen vaststellen dat de boombox voorzien is van 2 krachtige luidsprekers waardoor het bereik ook iets groter wordt.

Gebruiksgemak: je kunt gebruik maken van de audio-ingang en verder is het mogelijk om bijvoorbeeld je smartphone met behulp van de boombox op te laden.

 

Nadelen:

Te weinig zenders: bij deze boombox kun je maximaal 3 radiozenders programmeren. Sommige klanten hadden liever wat meer zenders kunnen programmeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Soundmaster SCD 7900 WE

 

Met de Soundmaster boombox draag je altijd en overal je favoriete liedjes met jou mee. Dit draagbare toestel is voorzien van een DAB+ functie die ervoor zorgt dat je overal van je favoriete radiozenders kunt genieten.

Bovendien kun je met deze speaker ook cd’s en cassettes afspelen. Net zoals bij de vorige twee toestellen heb je ook hier de mogelijkheid om een USB aan te sluiten.

Uit geen enkele review blijkt dat de kopers ontevreden zijn over dit product. Met deze speaker kun je niet alleen naar cd’s en radio luisteren maar is het ook mogelijk om oude cassettebandjes af te spelen. Daardoor is het voor veel kopers een multifunctioneel product. Het geluid is bovendien zuiver en het toestel is van een goede kwaliteit.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze unieke Soundmaster boombox. Het is een vrij compact product waardoor het ook veel makkelijker wordt om het product overal mee naartoe te nemen. Ideaal als je bijvoorbeeld op een bouwwerf werkt en graag wilt genieten van een lekker deuntje muziek.

 

Voordelen:

DAB+ functie: de boombox is voorzien van de handige DAB+ functie zodat je een heel ruim aanbod aan digitale radiozenders kunt beluisteren.

Handig in gebruik: daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je favoriete cd’s of cassettes te beluisteren met behulp van deze boombox.

USB: de boombox is voorzien van een degelijke USB aansluiting.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper is niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit van deze boombox en vindt het toestel bovendien ook kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Denver TCU 206

 

Dankzij de Denver TCU 206 boombox kun jij vanaf nu altijd en overal van jouw favoriete muziek genieten. Het apparaat is beschikbaar in verschillende kleuren en is voorzien van een USB-poort. Het toestel is niet zo groot en dus compact in formaat maar daardoor ook gemakkelijk mee te nemen.

Naast de mogelijkheid om cd’s en mp3 bestanden te beluisteren kun je via de DAB functie ook genieten van je favoriete digitale radiozender. Bovendien heb je geen stroom nodig om van dit toestel te genieten aangezien het ook werkt op batterijen. Het ideale toestel dus voor wie ook in het park met vrienden van muziek wil genieten.

Sommige gebruikers vinden dat dit product een matige kwaliteit heeft en beperkte mogelijkheden. De meeste kopers blijken echter tevreden te zijn. Het is een eenvoudig apparaat en bovendien zeer compact waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is en dus ideaal in gebruik.

Kies je voor de Denver TCU 206 boombox dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid en design. Bovendien heb je de mogelijkheid om een keuze te maken uit meerdere stijlvolle kleurtjes. Kortom zeker de moeite waard om even van dichterbij te bekijken.

 

Voordelen:

Formaat: het is een vrij compacte boombos die je makkelijk en zonder al teveel problemen kunt verplaatsen. Het handvat zorgt daarbij voor nog net iets meer comfort.

Gebruiksgemak: de boombox biedt je de mogelijkheid om niet alleen naar je favoriete cd’s te luisteren maar ook mp3 bestanden behoren tot de mogelijkheden. En verder kun je ook de DAB functie gebruiken.

Voeding: het is mogelijk om deze boombox op netstroom aan te sluiten maar het is niet noodzakelijk aangezien het toestel ook op een krachtige oplaadbare batterij werkt.

 

Nadelen:

Beperkte mogelijkheden: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de mogelijkheden van het toestel net iets te beperkt zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bluetooth speaker

 

De boombox bluetooth speaker is een draagbare speaker die zorgt voor een zuiver geluid. Het is een draagbaar toestel dat je zowel draadloos als via een audiokabel kunt verbinden.

Het toestel is voorzien van een oplaadbare batterij die 4 uur lang meegaat. De ingebouwde knoppen en het draaghandvat zorgen ervoor dat het handig is in gebruik. Het toestel werkt met een bluetooth verbinding binnen een bereik van 10 m. Het is niet zo duur als de vorige producten waardoor het misschien wel tot de goedkope boomboxen behoort.

Uit de reviews bij dit product blijkt dat de kopers tevreden zijn over de prijs en geven dan ook een goed advies over de prijs-kwaliteitverhouding. Toch vinden de meeste gebruikers dat het product kleiner is dan verwacht en dat het geluid iets sterker mocht zijn.

We kunnen het rijtje vervolgens afsluiten met deze unieke bluetooth speaker. Of het ook het toestel met de laagste prijs is, dat valt nog af te wachten maar toch zijn de kopers bijzonder tevreden over de aangeboden prijs-kwaliteit. Hieronder alvast een selectie van de belangrijkste eigenschappen.

 

Voordelen:

Formaat: het is een compacte en draagbare boombox. Handig dus om overal mee naartoe te nemen indien je dat wenst.

Voeding: de boombox is voorzien van een krachtige oplaadbare batterij met een behoorlijk lange gebruiksduur.

Prijskaartje: je zult aangenaam verrast worden door het mooie en vooral betaalbare prijskaartje.

 

Nadelen:

Uitverkocht: jammer genoeg is het toestel tijdelijk uitverkocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Boomboxen koopgids

 

Als jij ook altijd en overal muziek wilt, dan kan een boombox misschien wel iets voor jou zijn. De beste boomboxen zullen misschien niet altijd de goedkope boomboxen zijn. In veel gevallen betaal je nu eenmaal voor kwaliteit. Als je besluit een boombox te kopen kun je altijd letten op het gebruiksgemak ervan. Probeer ook zeker de prijs, de mogelijkheden, het frequentiebereik en het vermogen in acht te nemen als je de aanbiedingen gaat vergelijken.

Gebruiksgemak

Als je dol bent op muziek en graag en overal van muziek geniet dan kan een boombox ideaal zijn voor jou. Een boombox wordt in sommige gevallen ook wel een draagbare bluetooth speaker genoemd door mensen. Met een boombox neem jij dus je muziek overal mee naartoe. Op die manier kun jij een gezellige picknick op het strand of een kampeervakantie extra aangenaam maken.

Boomboxen zijn er tegenwoordig in verschillende formaten en design. Sommige modellen bevatten ook net iets meer functiemogelijkheden in vergelijking met andere modellen. Zo kunnen ze een groter bereik hebben of een betere frequentie. Op sommige toestellen kun je zelfs je gsm opladen of cd’s afspelen. Uiteraard zal dit allemaal meespelen in het uiteindelijke prijskaartje.

Het is een goede aanbeveling om eerst en vooral zoveel mogelijke toestellen met elkaar te vergelijken. Houd hierbij ook rekening met de verwachtingen en eisen die je hebt. Het kan misschien wel een hulp zijn om even de beoordelingen van kopers door te nemen. Soms kunnen daar nog leuke tips en weetjes bijzitten die je goed kunnen helpen. Wie weet kom je zo wel een boombox aanbieding tegen.

 

Functiemogelijkheden en prijskaartje

Zoals reeds min of meer aangegeven hebben sommige boomboxen iets meer mogelijkheden dan andere modellen. Het is belangrijk om dus rekening te houden met je persoonlijke voorkeur en verwachtingen ervan. Sommige toestellen hebben de mogelijkheid om 3 of meerdere radiozenders in te stellen. Zo kun jij van tijd tot tijd ook even naar de radio luisteren wanneer jij dat wenst.

Andere boomboxen zijn dan weer geschikt om er cd’s en cassettes in af te spelen. Ook dit kan een leuk pluspunt zijn. Heel veel recente boomboxen laten nu ook toe om meerdere USB’s aan te sluiten. Bij de meeste modellen kun je trouwens ook probleemloos een gsm opladen. Als het eventueel kan dan raden wij jou ook aan om een boombox te kiezen die op batterijen werkt. Kies wel voor oplaadbare batterijen. Een boombox met een snoer is bijvoorbeeld minder gemakkelijk om mee te nemen naar het park.

Het prijskaartje zal uiteraard in verhouding staan met het type boombox dat je aankoopt. Een model met meerdere functiemogelijkheden zal logischerwijze ook iets duurder zijn. Je beslist uiteraard helemaal zelf welk bedrag je er maximaal wilt en kunt aan spenderen. Als je goed zoekt, is het misschien mogelijk dat je een boombox aanbieding tegenkomt die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Op welke manier wordt de muziek afgespeeld

Een boombox zorgt ervoor dat jij overal naar je favoriete liedjes kunt luisteren. Dit kan op heel wat verschillende manieren. De meeste modellen werken op basis van bluetooth. Dit zijn trouwens ook de iets goedkopere boomboxen. Bluetooth is een goede keuze en vooral heel handig aangezien de meeste smartphones ermee uitgerust zijn. Bovendien kun je bluetooth werkelijk overal gebruiken want je hebt geen wifi netwerk nodig. Uiteraard is het ook mogelijk om gebruik te maken van een wifi netwerk. Dit wil natuurlijk wel zeggen dat wanneer dit niet aanwezig is, je niet naar je favoriete muziek zult kunnen luisteren.

Verder zijn er ook bepaalde toestellen die gebruik maken van Apple Airplay. Op die manier kan de boombox verbinding maken met toestellen van het merk Apple. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor een wifi netwerk nodig hebt. Thuis kan dit dus perfect werken, eenmaal onderweg ben je niet meer zeker van de muziek.

Frequentiebereik en het vermogen

Het is ook een goed idee om even stil te staan bij het frequentiebereik van zo een toestel. Wij als mens kunnen over het algemeen 20 Hz en 20.000 Hz frequenties waarnemen. Hoe ouder je wordt hoe minder Hz je zult kunnen waarnemen. Het is mogelijk dat bij bepaalde boomboxen het frequentiebereik veel hoger ligt dan die 20.000 Hz. Een groter frequentiebereik is een goede keuze omdat ze de klankkleur veel meer beïnvloeden. Je zult bijvoorbeeld sommige tonen ook echt kunnen voelen.

In samenspraak met het frequentiebereik kun je ook meteen kijken naar het vermogen van een toestel. Het vermogen zal de hoeveelheid geluid weergeven die de boombox produceert. Met andere woorden, men zou kunnen zeggen dat hoe hoger het vermogen is, hoe luider de boombox kan. Houd er wel rekening mee dat het vermogen helemaal niets zegt over de kwaliteit van het geluid.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE