Beste boxen

Laatste update: 15.07.24

 

Boxen test van 2024

 

Ben jij ook zo dol op muziek? En luister jij graag naar je favoriete liedjes? Dan kan een degelijke en krachtige box een goede aanbeveling zijn. Wij willen jou uiteraard graag helpen om een keuze te maken uit de beste boxen. Daarom hebben wij een koopgids geschreven waarin we je tips en advies hierover geven. We zijn nadien ook op zoek gegaan naar de 3 beste boxen. Zo hebben we onder andere gemerkt dat de Logitech Z333 een goede aanrader is. Je zult dit toestel zeker tussen de krachtige boxen kunnen verwachten met een maximaal vermogen van 80 Watt. Ook de Trust Tytan 2.1 box wordt door verschillende kopers sterk aangeraden. De subwoofer zorgt ervoor dat de geluidskwaliteit nog een pak intenser en meteen veel helder wordt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Boxen reviews – top 5

 

 

Een goed paar boxen heb je nodig om nog beter van je favoriete muziek te kunnen genieten. Sluit ze aan op je computer om films te bekijken of voor tijdens het gamen. Koop draadlozen boxen die je overal kunt meenemen. Je kunt ze kopen voor verschillende redenen en daarom hebben wij vijf verschillende producten opgezocht en vergeleken op basis van de reviews van gebruikers. Kies uit ons lijstje de beste boxen uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Logitech Z333

 

De Logitech Z333 boxen voor de PC geven een krachtig geluid door het vermogen van 80 Watt. De subwoofer heeft een 13cm-driver en produceert een diepe basweergave voor een intensere geluidsbeleving. Je kunt de bas aanpassen met een knop en het geluid met de bedrade bedieningseenheid waarmee je het product ook kunt aan- en uitzetten.

Het toestel beschikt over een hoofdtelefoonaansluiting en over RCA en 3,5mm- ingangen om je computer, tablet, smartphone of zelfs een TV aan te sluiten. Door de lage prijs behoort dit apparaat tot de categorie van goedkope boxen.

De vele online reviews tonen een duidelijk positief advies over dit product. De kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit voor de goedkope prijs. De boxen zijn makkelijk te installeren en zijn duurzaam. Anderen vinden dat de basversterker niet krachtig genoeg is en dat de kabels te kort zijn.

Naarmate je al geruime tijd op zoek bent naar duurzame en degelijke boxen dan zul je ook al opgemerkt hebben dat er verschillende prijsklassen waar te nemen zijn. Deze boxen zijn afkomstig van het bekende merk Logitech en zul je bovendien in de categorie van de goedkope boxen kunnen terugvinden.

 

Voordelen:

Vermogen: deze boxen beschikken over een krachtig vermogen van maar liefst 80 Watt waardoor er al een sterk geluid wordt geproduceerd.

Subwoofer: de boxen zijn voorzien van een subwoofer waardoor de geluidskwaliteit nog beter en nog intenser wordt. Vooral de diepe basweergave komt helemaal tot zijn recht.

Handig in gebruik: verder zul je merken dat de boxen ook de mogelijkheid bieden om een hoofdtelefoon, een laptop, tablet, smartphone of televisietoestel aan te sluiten. En dit alles voor een behoorlijk lage prijs.

 

Nadelen:

Kabels: een kleine minderheid van de kopers vindt echter dat de kabels van de boxen net een tikkeltje te kort zijn.

Basversterker: slechts enkele gebruikers zijn van mening dat de basversterker eigenlijk niet zo krachtig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Trust Tytan 2.1

 

De Trust Tytan 2.1 boxen hebben een hoge geluidskwaliteit en beschikken over bekabelde en draadloze connecties zoals Bluetooth. De boxen hebben een XL houten subwoofer met 7 inch luidsprekers voor een sterke bas. De satellietluidsprekers laten de hoge en middentonen goed weerklinken en het volume van de speakers en de bas zijn apart te regelen op het bedieningspaneel aan de zijkant van de subwoofer.

De luidsprekers beschikken over ingebouwde Bluetooth zodat je verbinding kunt maken met je laptop, smartphone of tablet. Deze boxen gaan automatisch in stand-by modus wanneer je ze niet gebruikt hebt gedurende 15 minuten.

De kopers geven een positief advies over deze boxen aanbieding. Ze zijn tevreden over de prijs-kwaliteitsverhouding en vinden ze eenvoudig in gebruik. De bas werkt perfect en ze zijn eenvoudig aan te sluiten op verschillende apparaten, zowel met kabels als draadloos.

Met de Trust boxen mag je er zeker van zijn dat je een degelijk en duurzaam apparaat in huis haalt. Dat wordt ook bevestigd door een groot deel positieve online reviews van klanten. Het zou ons niet verwonderen mocht dit toestel dan ook één van de populairste boxen zijn uit onze lijst.

 

Voordelen:

Subwoofer: de boxen zijn voorzien van een subwoofer die zorgt voor een intense en heldere geluidskwaliteit.

Satellietluidsprekers: de satellietluidsprekers waarover de boxen beschikken, zullen vooral instaan voor de hoge tonen en de middentonen.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van Bluetooth waardoor het mogelijk is om een draadloze verbinding te maken met bijvoorbeeld je smartphone.

 

Nadelen:

Lawaaierig: volgens een kleine minderheid van de kopers, zou het toestel toch wel wat kraken op het moment dat de muziek helemaal wordt uitgezet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Logitech Z200

 

Deze multimedia luidsprekers zijn perfect om op de PC aan te sluiten en produceren een prachtig geluid. Ze zijn voorzien van twee drivers per box die een piekvermogen geven van 10 Watt. De bas kun je apart aanpassen met het controlewiel.

Ze beschikken over een ingebouwde hoofdtelefoonaansluiting en twee 3,5mm- ingangen om andere apparaten aan te sluiten. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope boxen.

De vele online reviews geven een overwegend positief beeld van deze boxen aanbieding. Het merendeel van de kopers is tevreden over de kwaliteit van het product voor de goedkope prijs die ervoor betaald hebben. De luidsprekers zijn ook eenvoudig in gebruik en de geluidsweergave is perfect.

Net zoals het eerste apparaat, zijn ook deze boxen afkomstig van het merk Logitech. Dit doet ons denken dat heel wat gebruikers het ook als het beste merk bekijken. Bovendien zul je met deze boxen ook een bijzonder voordelige koop doen aangezien ze werkelijk over de laagste prijs beschikken.

 

Voordelen:

Luidsprekers: de multimedia luidsprekers kun je probleemloos aan je laptop aansluiten. Je zult merken dat de luidsprekers elk over 2 drivers beschikken met een vermogen van 10 Watt.

Budget: je zult werkelijk versteld staan van de meer dan voordelige prijs van dit apparaat. Het is ideaal als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan degelijke boxen.

Handig in gebruik: de boxen zijn ook voorzien van een ingebouwde hoofdtelefoonaansluiting. Verder zijn er nog tal van andere ingangen waardoor het mogelijk is om externe apparaten zoals je laptop of je smartphone aan te sluiten.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: slechts een paar kopers zijn van mening dat de boxen bijzonder kwetsbaar zijn en vrij snel kapot gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Razer Leviathan Elite Gaming Sound Bar

 

De Razer Leviathan 5.1-Kanaals Surround Sound Bar heeft een compact ontwerp en past daardoor eenvoudig onder je computerscherm. Deze boxen zijn perfect om te gamen dankzij de geavanceerde Dolbytechnologie, de uitstekende geluiddrivers en een krachtige subwoofer. Je kunt natuurlijk ook gewoon je favoriete muziek afspelen.

Dolby Digital converteert het geluid van je geluidskaart of console naar 5.1 surround geluid. Het toestel beschikt over Bluetooth v4.0 om eenvoudig verbinding te maken met draadloze apparaten. Het heeft een bereik van wel 10 meter.

Hoewel de prijs van deze luidsprekers al heel wat hoger ligt zijn de meeste kopers toch nog altijd positief over dit product. Ze zijn tevreden over de topkwaliteit die ze krijgen voor de prijs en vinden deze boxen ideaal voor gamen. Ze zijn eenvoudig in gebruik maar de knoppen zijn wel niet verlicht en dit maakt het moeilijker om te bedienen in het donker.

Indien je interesse hebt in de boxen van Razer dan zul je daar toch net iets meer budget voor hoeven te voorzien. In tegenstelling tot de andere 4 toestellen uit de lijst, is het prijskaartje hier namelijk iets hoger. Toch lijkt het ons de moeite waard om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van deze boxen.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met de voorgaande toestellen die we besproken hebben, gaat het hier om een vrij compact ontwerp. Dit maakt het mogelijk om de boxen gemakkelijk een plaatsje te geven aangezien ze niet veel ruimte innemen.

Handig in gebruik: de boxen zijn niet alleen voorzien van een sterke en krachtige subwoofer maar ook van de bekende Dolbytechnologie en schitterende geluidsdrivers.

Bluetooth: het apparaat is ook voorzien van Bluetooth waardoor het mogelijk is om een draadloze verbinding aan te gaan met bijvoorbeeld je laptop. De boxen hebben een bereik van ongeveer 10 meter.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het hogere prijskaartje wordt door sommige kopers als een struikelblok beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Edifier R1700BT

 

Dit is een krachtige luidsprekerset die bestaat uit 4 inch bas drivers en 19mm tweeter drivers. De basreflexpoort aan de voorkant produceert rijkere bastonen door de langere frequenties de benadrukken. Via Bluetooth en de dubbele RCA ingang kun je externe audiobronnen aansluiten.

De set wordt geleverd met een draadloze afstandsbediening waarmee je het volume kunt regelen. De luidsprekers vermijden de vervorming van audio dankzij Digital Signal Processing en Dynamic Range control.

De beoordelingen zijn vooral positief maar toch zijn er ook enkele minpunten. De kwaliteit van de set is top en dit voor een mooie prijs. Ze zijn eenvoudig in gebruik en de geluidskwaliteit is uitstekend. De afstandsbediening is maar matig voor sommigen en je kunt geen externe subwoofer aansluiten op de set.

Deze boxen van Edifier zien er niet alleen heel retro en vintage uit maar zorgen bovenal voor een prachtig geluid. Het is dan ook meer dan de moeite waard om deze boxen eens van dichterbij te bekijken. Op die manier krijg je er een beter beeld van en weet je of het iets voor jou is of juist niet.

 

Voordelen:

Basreflexpoort: aan de voorkant van de boxen bevindt zich de basreflexpoort waardoor de bastonen nog intenser en krachtiger worden weergegeven.

Aansluitingen: het apparaat is voorzien van Bluetooth waardoor een draadloze verbinding mogelijk is. Verder zijn er nog tal van andere ingangen zodat je andere externe apparaten probleemloos kunt aansluiten.

Geen vervorming: dankzij de combinatie van Digital Signal Processing en Dynamic Range control zul je merken dat het geluid niet langer wordt vervormd.

 

Nadelen:

Geen subwoofer: volgens een enkele koper is het niet mogelijk om een externe subwoofer op het apparaat aan te sluiten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Boxen koopgids

 

Bij een geluidsinstallatie horen goede boxen zodat je naar je favoriete muziek kunt luisteren. Je kunt ook draadloze boxen kopen om muziek te streamen. Bij het kopen van nieuwe boxen kun je kiezen tussen drie soorten en is het een aanbeveling om rekening te houden met het aantal en het formaat, de verbinding, de belastbaarheid en de impedantie.

Soorten boxen

Je kunt 2-weg, 3-weg of 4-weg boxen kopen. Dit wil zeggen dat een filter een signaal in meerdere wegen splitst en verzonden wordt naar meerdere boxen. Zo kunnen de boxen een groot frequentiegebied weergeven. Het wil echter niet zeggen dat je een betere geluidskwaliteit zult hebben als je boxen koopt met meer wegen.

Een tweede optie is om een basreflexsysteem te kopen. Deze boxen beschikken over een baspoort die de energie aan de achterkant van de speakers gebruikt en omzet naar bastonen. Bij boxen die niet over een baspoort beschikken wordt deze energie niet gebruikt. Het voordeel is dat je kunt genieten van krachtige lage tonen en een rijke klank.

Tenslotte zijn er nog surroundboxen. Deze boxen zorgen ervoor dat je het genoeg van alle kanten hoort. Deze boxen zijn uitermate geschikt om op een home cinema systeem aan te sluiten. Als er een geluid van links komt in de film dan hoor je het geluid ook links via de boxen. Deze boxenset wordt aangeduid met een cijfer zoals 5.1 of 7.1. Als je kiest voor een 5.1 systeem dan zul je beschikken over 5 boxen en een subwoofer. De boxen worden onderverdeeld in front-, achter- en centerspeakers. Als je kiest voor een 7.1 dan krijg je daar nog twee zijspeakers bovenop.

Veel mensen zijn op zoek naar een draadloze box die ze kunnen aansluiten op hun smartphone of MP3 speler. Het voordeel van deze boxen is dat de kabel niet in de weg zit en dat je via Bluetooth een goede draadloze verbinding hebt van wel zeker 10 meter.

 

Aantal boxen en formaat

Zoals je net gelezen hebt is het mogelijk om een ganse set te kopen met meerdere boxen. Je moet natuurlijk maken dat je genoeg plaats hebt om deze boxen te plaatsen, maar het hangt ook af van het gebruik. Als je een surround set koopt om aan te sluiten op de televisie, dan is het formaat van de boxen meestal klein genoeg om op kasten te plaatsen of aan muren te hangen.

Als je liever sterke boxen koopt voor een muziekinstallatie dan zul je grotere voorwerpen in huis halen. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om ze te plaatsen. Te grote boxen kun je moeilijk aan de muur hangen en moet je dus ergens op de grond plaatsen. Het aantal boxen hangt van verschillende factoren af.

Je kunt een enkele speaker kopen die je gebruikt voor karaoke of om presentaties mee te geven. Als je boxen koopt voor muziek dan heb je meestal aan twee boxen genoeg en voor een echte bioscoopervaring kies je voor een 5.1 of 7.1 surround systeem.

 

Verbinding

Vroeger werden alle boxen verbonden via een kabel aan het geluidssysteem of aan de televisie. Tegenwoordig kun je echter ook boxen kopen die een draadloze verbinding kunnen maken. Denk maar aan de kleine, handige boxen die een verbinding maken met je smartphone via Bluetooth. Op die manier kun je muziek opzetten wanneer je naar het strand gaat met vrienden of zelfs naar muziek luisteren onder de douche want er bestaan ook waterdichte draadloze boxen.

Er zijn ook grotere boxen die je via bluetooth kunt verbinden maar de echt grote boxen met een hoog vermogen hebben nog altijd een kabel nodig om correct te kunnen werken.

Belastbaarheid en impedantie

Boxen hebben geen vermogen maar beschikken over een belastbaarheid. Dit wordt aangeduid in aantal Watts. Van de belastbaarheid kun je afleiden welk vermogen je nodig hebt voor een versterker die geschikt is voor jouw boxen.

De impedantie is de weerstand van de boxen en dit wordt weergegeven in Ohm. De meeste boxen zijn voorzien van een impedantie van 8 Ohm want dit is de meest voorkomende waarde op de uitgang van een versterker.

Zorg ervoor dat je een correcte impedantie hebt op de versterker want een te lage impedantie kan leiden tot schade. Dit is belangrijk als je extra boxen op de versterker wilt aansluiten, je moet zeker controleren of je versterker de extra impedantie aankan.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE