5 beste Cajons Test van 2024

Laatste update: 16.07.24

 

Beste cajons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een compact percussie instrument? Dan lijkt de cajon de best mogelijke aanbeveling te zijn. Om het voor jou allemaal net dat tikkeltje makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse cajon muziekinstrumenten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Latin Percussion LPA1332DWS cajon die gekenmerkt wordt door een totale afmeting van 30 x 30,5 x 44 cm. Echter blijkt ook de Dimavery CJ-400 Cajon een schot in de roos te zijn; een degelijk instrument dat voor het grootste gedeelte uit stevig natuurlijk hout is opgebouwd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste cajons (Reviews) van 2024

 

De cajon is veruit één van de meest originele en unieke muziekinstrumenten. Om de keuze voor jou iets makkelijker te laten verlopen, zijn we alvast op zoek gegaan naar 5 topproducten. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de kwaliteit en het design maar uiteraard ook met het advies dat door klanten in online reviews werd gegeven. Neem rustig de tijd om er de voor jou beste cajon uit te kiezen en wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen. Veel succes!

 

1. Latin Percussion LPA1332DWS Aspire Accent Cajon Darkwood Streak

 

Betrap je jezelf er steeds vaker op dat je overal waar je komt begint te drummen? Of het nu een tafel, een assortiment van pannen of gewoon je bovenbenen zijn; alles is goed genoeg om de mooiste klanken voort te brengen. In dergelijke gevallen is de cajon misschien voor jou wel het meest geschikte muziekinstrument aller tijden; een handig en makkelijk verplaatsbaar instrument en ideaal voor de beginnende percussionist.

Neem nu bijvoorbeeld deze prachtige Aspire Accent cajon, jou aangeboden door het bekende merk Latin Percussion (LP) en gekenmerkt door een uniek en prachtig design met handgemaakte versieringen. De cajon kent daarbij een totale afmeting van 30 x 30,5 x 44 cm en is voornamelijk uit stevig eik vervaardigd. Het zitvlak van de cajon is extra verfijnd afgewerkt zodoende het zitcomfort tijdens het spelen te vrijwaren. Verder blijkt de binnenkant van de cajon uitgerust met de nodige rieten waardoor een breed gamma aan klanken en geluiden kan worden geproduceerd.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten tot op heden best tevreden zijn met hun aankoop. Dit verklaart dan ook meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5/5 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: de cajon kent een totale afmeting van 30 x 30,5 x 44 cm en is makkelijk overal mee naartoe te nemen.

Materiaal: bij de productie van deze cajon heeft men voornamelijk een beroep gedaan op duurzame natuurlijke eik die bijdraagt aan de stevigheid en de uiteindelijke geluidskwaliteit.

Handig in gebruik: het zitvlak van de cajon is extra verstevigd en verfijnd afgewerkt zodoende het zitcomfort te beogen. Verder is de binnenkant van de cajon voorzien van de nodige rieten die zorgen voor een unieke samenstelling van  – overwegend lage – bastonen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de prijs zou evenwel een minpuntje kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dimavery CJ-400 Cajon plywood 13 mm

 

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor deze unieke cajon die jou wordt aangeboden door Dimavery. Dimavery is een bekend, zoniet het beste merk, op het gebied van heel wat muziekinstrumenten. Denk hierbij ook maar aan diverse soorten violen en gitaren die door dit zelfde merk worden gemaakt.

De cajon wordt gekenmerkt door een behoorlijk compact formaat van 30 x 29 x 50 cm, wat hem bijzonder handzaam en makkelijk in gebruik maakt. Hij is, hoe kan het ook anders, voornamelijk afgewerkt uit duurzaam natuurlijk eikenhout wat meteen ook z’n typische rustieke kleur verklaart. Dankzij de 4 rubberen voetjes aan de onderkant blijft hij mooi stabiel en stevig staan terwijl je aan het spelen bent.

Op het moment van aankoop zul je zien dat hij geleverd wordt in een uitstekende stevige opbergtas. Handig dus indien je hem overal mee naartoe wilt nemen en na gebruik weer veilig wilt kunnen opbergen. Ook hier blijken de reacties momenteel alleen maar lovend te zijn. Echter durven we vermoeden dat het prijskaartje voor sommigen nog altijd wat te duur is.

 

Voordelen:

Formaat: het compacte formaat waarbij de afmeting op 30 x 29 x 50 cm wordt geschat, maakt van deze cajon een handzaam en makkelijk te bespelen instrument.

Comfort: de cajon is voorzien van alle mogelijke comfort. Zo hoef je niet te panikeren dat hij zal wegschuiven dankzij de aanwezigheid van de 4 rubberen voetjes.

Opbergtas: wil je de cajon graag kunnen meenemen naar elk feestje of tijdens elke camping trip? Dan is het handig dat je hem kunt opbergen in de meegeleverde opbergtas.

Materiaal: het is een duurzame en degelijke cajon die vervaardigd blijkt te zijn uit diverse natuurlijke houtsoorten die best wel tegen een stootje kunnen.

 

Nadelen:

Design: het design is vrij rustiek en eenvoudig en misschien voor sommige klanten net iets te saai.

Budget: het is zeker niet het instrument met de hoogste prijs maar toch kan het door sommigen als een struikelblok worden ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Latin Percussion LPA1332BBS Aspire Accent Cajon Blue Burst Streak

 

Ben je bekend met het cajon instrument en overweeg je om in een kwalitatief en degelijk exemplaar te investeren? Dan willen wij jou alvast het advies meegeven om deze cajon van het bekende merk Latin Percussion eens even onder de loep te nemen. Dat hij niet meteen tot de goedkope alternatieven behoort, zullen we niet ontkennen. Toch lijken klanten overtuigd van zijn kunnen getuige de positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Maar waarom zou je deze cajon kopen? Wij zoeken het graag even voor jou uit. Zo springt de Latin Percussion LPA1332BBS Aspire Accent cajon in eerste instantie in het oog vanwege zijn opvallende blauwe design. Voornamelijk vervaardigd uit duurzaam eik en gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering van 30 x 30,5 x 44 cm; is deze cajon makkelijk hanteer- én transporteerbaar.

Bovendien werd het zitvlak van deze cajon drum extra verfijnd afgewerkt wat tevens ook bijdraagt aan het zitcomfort tijdens het spelen. Het plaatje is pas helemaal compleet dankzij de nodige rieten aan de binnenkant van de cajon die garant staan voor een breed scala aan verschillende klanken en geluiden. Kortom, een toppertje maar wel eentje met een bepaalde prijs.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze cajon heeft men voornamelijk de voorkeur gegeven aan de positieve eigenschappen van eik.

Formaat: de cajon wordt gekenmerkt door een bijzonder toegankelijk formaat van ongeveer 30 x 30,5 x 44 cm.

Doelgroep: als beginnende muzikant en/ of percussionist is deze cajon van Latin Percussion een ware streling voor het “oor”.

 

Nadelen:

Prijzig: we durven vermoeden dat het hogere prijskaartje wel eens een struikelblok zou kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Dimavery CJ-570 Cajon , Apple tree – Cajon muziekinstrument

 

Net zoals de bekende Meinl cajon behoort ook de Dimavery cajon tot de absolute top! De CJ-570 Dimavery cajon kent daarbij een totale afmeting van 31 x 30 x 50 cm en is afgewerkt met 4 stevige voetsteuntjes aan de onderkant. Deze verhinderen dat het oppervlak of de vloer waarop de cajon steunt niet beschadigd wordt door het instrument, wat dan weer bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Net zoals het voorgaande toppertje, blijkt ook dit exemplaar vervaardigd uit een combinatie van duurzame kwalitatieve materialen zoals onder meer 7-lagig berkenhout en appelboom. Het instrument is verder afgewerkt met 4 verstelbare snaardraden en 2 verschillende gaten die een invloed zullen hebben op de uiteindelijke klankkleur.

Een blik op de online reviews toont aan dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst, wat het voor ons bijzonder moeilijk maakt om verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen. Laat je hier niet gelijk door afschrikken want misschien beantwoordt deze cajon wel helemaal aan jouw verwachtingspatroon.

 

Voordelen:

Voetsteuntjes: aan de onderkant van de cajon werden 4 rubberen voetsteuntjes geïntegreerd die voorkomen dat de ondergrond beschadigd raakt.

Materiaal: de cajon is vervaardigd uit onder meer duurzame appelboom en berkenhout.

Formaat: de cajon kent een totale afmeting van 31 x 30 x 50 cm.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we vermoeden dat het hogere prijskaartje voor sommige klanten mogelijks een domper op de feestvreugde zou kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. El Cajon Percussion DrumCajon – ECP400DCP – Handgemaakt in Nederland – Meranti

 

We sluiten het rijtje af met deze prachtige cajon drum die jou – net zoals één van de vorige producten – wordt aangeboden door “El Cajón Percusión”. De in Nederland met de hand gemaakte cajon springt meteen in het oog vanwege zijn diep bruinrode design en de 2 aanwezige klankgaten waarmee je de bas en de snare op een eenvoudige manier afzonderlijk van elkaar kunt uitversterken.

De drum cajon is voornamelijk vervaardigd uit duurzaam Meranti materiaal en afgewerkt met palissander en kenmerkt zich door 2 klankkasten waarbij de onderste ook effectief de grootste is. Best wel handig indien je verschillende basklanken wilt kunnen produceren. Zijn gebruiksgemak wordt nog net dat tikkeltje extra versterkt dankzij zijn compacte formaat waardoor je de cajon makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Jammer genoeg moeten we ook hier vaststellen dat er nog geen reacties werden geplaatst. We durven vermoeden dat het hogere prijskaartje sommige klanten mogelijks zou kunnen afschrikken.

 

Voordelen:

Formaat: de cajon kent een relatief compacte en toegankelijke afmeting van 30 x 30 x 60 cm.

Materiaal: zowel de klankkast alsook de slagplaat werden uit Meranti materiaal gemaakt en afgewerkt met palissander.

Klankkast: de cajon bestaat uit 2 degelijke klankkasten waarbij de onderste kast de grootste is.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: het hogere prijskaartje doet alvast vermoeden dat je met deze cajon niet meteen voor één van de aanbiedingen uit de reeks kiest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Cajons Koopgids

 

Wat is een cajon en waarvoor kun je het product gebruiken? Bestaan er verschillende soorten cajon instrumenten of niet? En hoe zit het met het formaat en de gebruikte materiaalsoorten? Kortom, je hoort het al; heel wat vragen en wij trachten er met deze koopgids een antwoord op te zoeken. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling mocht je de tijd nemen om de gids te bekijken alvorens je de verschillende cajon instrumenten gaat vergelijken. En indien je vindt dat de prijs soms iets te duur is, zijn er altijd leuke aanbiedingen en promoties waar je beslist rekening mee kunt houden.


Wat is een cajon en het gebruiksgemak

Een cajon is een uniek, doch behoorlijk onbekend muziekinstrument dat behoort tot de groep van de percussie. Indien je dus altijd al een drumstel in huis hebt willen halen maar om de één of andere reden niet mag of er niet de plaats voor hebt, dan lijkt de cajon een waardig alternatief te zijn. Toch willen wij jou aanraden om niet zomaar de eerste de beste cajon aan te kopen. Neem de tijd om de verschillende mogelijkheden rustig te bekijken want die zijn er wel zeker.

 

Merk, design en mogelijke prijskaartje

Alvorens je aan de zoektocht begint, willen we er toch wel even op wijzen dat er heel wat verschillende prijskaartje kunnen en zullen opduiken. Zo zul je cajon muziekinstrumenten tegenkomen met een aanvaardbaar prijskaartje beneden de 100 euro terwijl je voor andere cajons dan weer makkelijk 250 euro of meer betaalt. De vraag die je jezelf dan altijd moet stellen is, of een duurder exemplaar ook altijd beter is of niet?

Het spreekt voor zich dat een cajon van 20 euro kwalitatief wel minder zal zijn dan een cajon van bijvoorbeeld 500 euro. Maar geef nu zelf toe, het verschil in prijs is dan ook behoorlijk groot. Twijfel je bijvoorbeeld tussen een cajon van 150 euro en eentje van 200 euro dan zal er kwalitatief gezien heel weinig verschil op zitten. Als we een tip mogen meegeven dan kunnen we vermelden dat Sela en Meinl 2 bekende merknamen zijn die als marktleiders kunnen worden beschouwd op het gebied van cajon muziekinstrumenten.

 

Het type cajon

De zoektocht naar de beste cajon kan vaak vermoeiend en lastig zijn en dat heeft vooral te maken met de verschillende types die er bestaan. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen de Peruviaanse cajon die beschouwd wordt als een traditioneel instrument zonder snaren. De klank van dergelijk instrument kan als warm en aards worden beschouwd en wordt gekenmerkt door een opeenvolging van bastonen.

Verder is er nog de String cajon die gekenmerkt wordt door 1 of meerdere snarencombinaties die zich tegen de voorkant van het instrument bevinden. Met de voorkant van de cajon bedoelen we de slagplaat, dus het gedeelte waar je met je handen of bijpassende sticks gaat spelen.

En daarnaast kun je ook altijd nog opteren om te kiezen voor de Snare cajon. Dergelijk exemplaar is een pak moderner en wordt, net zoals een snaredrum, gekenmerkt door een snarenmat. Op die manier wordt er niet alleen een kenmerkende diepe bastoon geproduceerd maar kun je evengoed genieten van een ietwat scherpere intense snaredrum-achtig geluid.

Het formaat en de gebruikte materiaalsoorten

Uiteraard is het minstens even belangrijk om rekening te houden met het formaat van de cajon en de materiaalsoorten waaruit deze is vervaardigd. Wanneer we het hebben over het formaat dan bedoelen we hier vooral de hoogte van het instrument mee. Het is hierbij niet alleen de bedoeling dat je goed en comfortabel kunt zitten maar dat je tegelijk ook niet teveel moeite moet doen om voorover te buigen. De meeste cajons worden daarom gekenmerkt door een standaardhoogte van 45 cm.

Uiteraard kunnen er hier en daar kleine afwijkingen genoteerd worden en kun je bijvoorbeeld evengoed een cajon met een zithoogte van 50 cm aankopen. Besef wel dat de hoogte mee de klank van de cajon zal bepalen. Algemeen geldt dat een kleine cajon een scherper en hoger klankgeluid zal produceren dan een groter exemplaar. Verder zal het volumebereik bij kleine cajons ook veel lager liggen dan de grote varianten.

Naast het formaat zal ook de keuze van het materiaal een invloed uitoefenen op de geproduceerde klank. In de meeste gevallen zal de body van de cajon voornamelijk uit berkenhout vervaardigd zijn. Wanneer we het over de body van de cajon hebben, dan bedoelen we daarmee vrijwel het volledige muziekinstrument uitgezonderd de slagplaat. Berkenhout is een goede aanbeveling omdat het zowel de lage alsook hoge tonen perfect tot uiting laat komen.

 

Extra kenmerken, mogelijkheden en eventuele toebehoren

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de eventuele kenmerkende eigenschappen en toebehoren. Zo is het altijd handig indien de cajon geleverd wordt inclusief een stevige hoes of opbergtas. Op die manier kun je de cajon niet alleen veilig verplaatsen maar ook veilig opbergen na gebruik. Dit maakt het instrument meteen een pak duurzamer.

Daarnaast zul je zien dat je de meeste cajons verder kunt uitbreiden. Zo worden er zelfs drumstellen aangeboden inclusief een cajon die als basisinstrument fungeert. Indien je de cajon niet met je handen wilt bespelen dan heb je ook de mogelijkheid om brushes te gebruiken of een pedaal. Het is dan ook leuk indien je dat op het moment van aankoop gewoon al krijgt meegeleverd. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE