9 beste Digitale Piano’s Test van 2024

Laatste update: 14.04.24

 

Beste digitale piano’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bij de aankoop van een digitale piano ga je niet over één nacht ijs. Er zijn nogal wat punten waarover we moeten nadenken. Er bestaan verschillende soorten digitale piano’s waarbij ook nog eens moet beslist worden over welke extra functies hij allemaal moet beschikken. Zo heeft de digitale kinderpiano van iDance MyPiano een notenindicatie bij de toetsen wat het makkelijk maakt om van het blad af te spelen. Echter, kun je ook kiezen voor de vidaXL digitale piano met pedalen en 88 toetsen, die een ideale keuze is voor zowel de beginnende als de meer ervaren pianist. Bekijk alvast even de 3 instrumenten die wij voor jou geselecteerd hebben.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste digitale piano’s (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een digitale piano waar je kind kan op leren spelen of ben je de meer ervaren pianist die uitkijkt naar een nieuw instrument met een verbeterd klanksysteem? We geven je het advies om onze, voor jou geselecteerde, top 5 instrumenten eens rustig te bekijken. Kies er de beste digitale piano uit die aan al jou wensen voldoet en misschien is het wel een goede aanbieding.

 

1. iDance My Piano 1000PK Digitale piano met 25 toetsen

 

De iDance MY PIANO is een digitale kinderpiano met ingebouwde bluetooth speaker en Grand Piano Sound speaker. Door de piano te verbinden met je tablet kan je kind via de compatibele app Joytunes, leren piano spelen.

De 25 ongewogen toetsen hebben zowel op de bovenste als de onderste een notenindicatie om het aanleren en spelen van bladmuziek te vereenvoudigen. Deze kleine piano, 23,6 x 38  x 38,4 cm en een gewicht van 1,9 kg, produceert een subliem pianogeluid die klinkt als een echte piano.

De geïntegreerde houder voor bladmuziek en zijn stevige ABS-behuizing geven deze kleine piano zijn vrolijke look. Hij is verkrijgbaar in 3 hippe kleuren. De kinderpiano wordt gevoed door 4 1,5 AA batterijen die niet worden meegeleverd. De reviews laten ons een goede tevredenheid zien over de prijs-kwaliteitverhouding en de kinderen zijn er heel blij mee.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: de notenindicatie op de toetsen maakt het voor je kind makkelijk om te leren spelen van bladmuziek en van de compatibele Joytunes app.

Formaat: door het handige formaat kan het toestel makkelijk verplaatst en vervoerd worden.

Het prijskaartje: deze digitale kinderpiano heeft de laagste prijs van ons lijstje, wat dit toestel het perfecte 1ste instrument maakt voor je kind.

 

Nadelen: 

Voeding: een minpunt zou kunnen zijn dat de digitale piano gevoed wordt door batterijen en niet kan aangesloten worden op het elektriciteitsnet. Dit zou kunnen leiden tot een groot verbruik van batterijen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. vidaXL Digitale piano met pedalen en 88 toetsen

 

De elegante vidaXL digitale piano is gemaakt uit hoogwaardige melamineplaat en meet 134 x 40 x 75 cm. Zijn ingebouwde LCD-scherm heeft onder andere een opname- en geheugenfunctie met 150 verschillende geluiden en 100 automatische begeleidingsstijlen waarmee je volop kunt experimenteren.

Het instrument heeft 3 ingebouwde pedalen en verschillende effectenregelaars die je kunt afspelen zonder anderen te storen door het gebruik van de 6,35 mm koptelefoonaansluiting. De piano heeft 88 toetsen wat te vergelijken is met het aantal toetsen van een akoestische piano waardoor switchen tussen de 2 heel vlot gaat. Op de ingebouwde muziekstandaard zet je je muziekboek of muziekblad om makkelijk de noten te kunnen aflezen.

De piano wordt gevoed via een stroomkabel op het elektriciteitsnet en er wordt ook een adapter bijgeleverd. Het is het ideale instrument voor zowel de beginnende als de ervaren speler. In de reviews zien we een goede tevredenheid over dit mooie en afgewerkte instrument.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: op het LCD-scherm kun je volgen welke noten er worden afgespeeld en welke functies zijn ingeschakeld.

Design: een mooi afgewerkt en elegant ontwerp dat niet bombastisch overkomt.

Prijskaartje: de digitale piano valt in de goedkope prijsklasse wat de kwaliteit er niet minder op maakt. Dit is de ideale piano voor elke beginnende speler die nog zijn weg moet zoeken.

 

Nadelen: 

Geluid: er worden geen technische gegevens over de speakers meegedeeld, daardoor is de geluidskwaliteit moeilijk te beoordelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Casio AP–700 digitale homepiano

 

De Casio AP-700 heeft een wondermooi en tijdloos ontwerp met een zwarte satijn finish. Hij wordt gevoed door aansluiting op het elektriciteitsnet met een AC-adapter. Deze piano behoort tot de populairste nieuwe instrumenten dankzij de Air Grand Sound Source klankuitrusting. Hierdoor kan de meer ervaren hobbymuzikant experimenteren met 26 bijzondere klankkleuren en 256 polyfoon geluiden.

De piano beschikt over 88 toetsen die aanvoelen als hamertoetsen en die gemaakt zijn uit kunstmatig ivoor en hout. Ondanks zijn compacte afmetingen van 42,7 x 137,7 x 91,4 cm heeft hij toch 6 ingebouwde speakers die een prachtige klank produceren. Een geavanceerd equalizersysteem en de Hall simulator-functie garanderen een subliem en levendig pianogevoel.

Door de Concert Play-functie kun je meespelen met opnames van 10 live concerten en zo het gevoel ervaren mee te spelen in een magnifieke uitvoering. Nog tal van andere functies zijn op dit mooie instrument aanwezig en kunnen nog nader bekeken worden op het internet. Deze Casio AP-700 heeft nog geen recensies gekregen, vermoedelijk omdat hij nog maar pas op de markt is.

 

Voordelen:

Klankuitrusting: de nieuwe Air Grand Source Sound klankuitrusting is 256 stemmig polyfoon.

Klankkwaliteit: dankzij de Sync-Equalizer bekom je een sublieme klank en akoestiek.

Speciale functies: de Hall-simulator en Concert Play zijn slechts enkele van de vele extra functies.

 

Nadelen:

Prijskaartje: dit instrument valt in de hogere prijs categorie en het is nog maar pas op de markt. Misschien is dit wel een mogelijke verklaring waarom er nog geen online reviews zijn geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Medeli SP4000 digitale stage piano met 88 gewogen hamer actie toetsen

 

De Medeli SP4000 is een digitale stage piano die dankzij zijn lichte gewicht, 12,1 kg en zijn compacte afmetingen 136,5 x 36,6 x 13,7 cm makkelijk te vervoeren is. Hij wordt geleverd met een voedingsadapter. Er zijn verschillende aansluitingen mogelijk, waaronder 2 koptelefoons die het mogelijk maken om iemand te laten meeluisteren terwijl je speelt, zonder anderen te storen. 

Dit instrument heeft 2 speakers van 20 Watt en 2 van 10 Watt die de 20 klanken, 50 begeleidingen en 60 geprogrammeerde songs, goed tot hun recht laten komen. De opnamefunctie die 5 door jou gespeelde liedjes kan opnemen is een mooie extra. De 88 toetsen voelen aan zoals de hamertoetsen op de akoestische piano, zodat schakelen tussen digitale en akoestische piano vlot verloopt.

De ingebouwde metronoom en de 64 polyfone geluiden zorgen voor een mooi ritme. Er zijn tot op vandaag nog geen reviews voor dit instrument. Misschien komt dit, omdat deze digitale piano van een minder bekend merk is dan de Kawai en Korg en zo minder vertrouwd aanvoelt.

 

Voordelen: 

Makkelijk transporteerbaar: dit compacte en lichte toestel is makkelijk te vervoeren, zodat zowel thuis als op verplaatsing kan gespeeld worden.

Functies: door zijn grote diversiteit aan functies en aansluitingsmogelijkheden is dit een geschikt toestel voor zowel de beginnende als de meer ervaren speler.

Prijskaartje: door de correcte prijs kan dit instrument een aankoopoptie zijn om als 2de piano te dienen voor live optredens.

 

Nadelen: 

Pedalen: er kan 1 sustainpedaal worden aangesloten wat gewenning vraagt als je gewoon bent om met 3 pedalen te spelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Roland FP-60 digitale piano met 88 toetsen

 

De Roland FP-60 is een digitale stage piano met 88 toetsen en een witte behuizing. Roland staat net zoals Yamaha bekend als het beste merk voor digitale piano’s. Hij mocht dus zeker niet in onze top 5 ontbreken. De SuperNATURAL-soundengine zorgt voor een onovertroffen geluidskwaliteit die niet te onderscheiden is van een akoestische piano. Dankzij zijn compacte formaat, 34,4 x 129,1 x 12,5 cm, kun je hem makkelijk vervoeren en heb je toch alles binnen handbereik.

Het klavier is vervaardigd uit kunststof en hout dat aanvoelt zoals het ivoren toetsenbord van een akoestische piano.De digitale piano heeft 2 ingebouwde versterkers van 25 Watt en een equalizer die de 288 polyfone geluiden op een fenomenale manier naar voren brengen. Hij wordt gevoed door een stroomkabel of de bijgeleverde adapter. 

De ingebouwde muziekstandaard en de bijgeleverde keyboardstandaard zorgen er voor dat je op een comfortabele manier kunt spelen. De lijst aan technische specificaties, extra functies en diverse aansluitingsmogelijkheden is enorm. Dit instrument krijgt op verschillende sites uitstekende beoordelingen voor zowel prijs, kwaliteit en diversiteit.

 

Voordelen:

Speakersysteem: de 8 ingebouwde speakers zijn van een uitstekende kwaliteit en laten de klanken ten volle tot hun recht komen.

Geluiden en klanken: de enorme diversiteit aan geluiden, klanken en speciale effecten maken deze digitale piano ook geschikt voor studio opnames.

 

Nadelen: 

Gewicht: we merken op dat hij door zijn gewicht van 26 kg toch iets zwaarder is om te vervoeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. vidaXL Klassieke

 

Deze elektrische piano van vidaXL is geschikt voor beginners en gevorderden. Je zal er plezier aan beleven dankzij zijn goede geluidskwaliteit en zijn praktisch gebruik. De piano heeft 88 toetsen en een bladmuziekhouder. Het materiaal is van hoge kwaliteit dus de piano is heel duurzaam. Door zijn lage prijs behoort hij ook tot de goedkope digitale piano’s.

Je kunt 128 verschillende geluiden voortbrengen en kiezen tussen 100 standaard voorgeprogrammeerde melodieën. Dankzij de koptelefoonaansluiting kun je ongestoord oefenen zonder de buren last te bezorgen. Hij is ook geschikt voor kinderen en beschikt verder nog over een LCD display en een opneem- en geheugenfunctie.

Over dit product zijn nog geen online reviews geschreven door kopers. Op basis daarvan kunnen we je geen advies geven over deze digitale piano.

VidaXL is zeker niet het beste merk op het vlak van digitale piano’s maar het is wel algemeen bekend onder de meeste kopers. Deze piano is het populairste product van onze lijst en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het product is niet echt duur en je beschikt over verschillende mogelijkheden.

 

Voordelen: 

Toetsen: deze piano beschikt over 88 toetsen. Dit is het normale aantal voor pianisten en je zult dus bijna alle bladmuziek kunnen spelen met dit product.

Geheugen: het toestel beschikt over een geheugen die je kunt gebruiken om de nummers die je speelt op te slaan. Zo kun je op een later tijdstip je eigen composities opnemen en opnieuw beluisteren.

Functies: het apparaat beschikt over meer dan honderd verschillende geluiden en vijftig demoliedjes die je kunt afspelen.

Koptelefoon: je kunt een koptelefoon aansluiten op het toestel zodat je in alle rust kunt spelen zonder andere personen te storen.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: bij één koper waren enkele toetsen na een jaar al min of meer stuk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Bontempi 61 Toetsen

 

Dit digitale keyboard heft 61 elektronische toetsen en je kunt er 40 verschillende geluiden, 100 ritmes en 60 voorgeprogrammeerde liedjes mee afspelen.

Met de USB-aansluiting kun je ook gemakkelijk je eigen liedjes afspelen en met de playback functie kun je meteen luisteren naar wat je gespeeld hebt.

Hij is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en werkt op batterijen, deze zijn echter niet inbegrepen. Maar je kunt hem ook gebruiken met de bijgeleverde adapter. Verder beschikt hij nog over een standaard om je bladmuziek tegen te zetten.

Ook over dit product zijn er nog geen reviews geschreven. Daarom kunnen we je geen advies geven over deze digitale keyboard aanbieding.

Deze digitale piano is eigenlijk een keyboard waarmee je verschillende geluiden kunt afspelen. Je beschikt ook over ritmes en het is mogelijk om via de USB poort je eigen liedjes op te nemen. Het apparaat is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en is handig in gebruik. Bovendien kun je het op twee manieren van stroom voorzien.

 

Voordelen: 

Stroomvoorziening: het toestel werkt op batterijen maar je kunt het via de adapter ook aansluiten op het lichtnet. Zo beschik je over meer mogelijkheden.

USB: het toestel is voorzien van een USB aansluiting zodat je muziek kunt bewaren op een USB stick en later opnieuw beluisteren.

Functies: het apparaat beschikt over verschillende voorgeprogrammeerde geluiden en liedjes die je kunt gebruiken tijdens het componeren van nieuwe nummers.

 

Nadelen: 

Toetsen: het apparaat beschikt over minder dan 88 toetsen waardoor je niet alle nummers zult kunnen leren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Bontempi 40 Toetsen

 

Deze keyboard van Bontempi heeft 40 elektronische toetsen. Net als de vorige keyboard maakt hij ook 100 verschillende geluiden en heeft 32 voorgeprogrammeerde liedjes. Verder heeft hij nog zes DJ effecten, 32 ritmes, zestien polyfonie noten en een metronoom.

Er zit een boekje bij met verschillende nummers die je kunt leren om direct beginnen te spelen. Dit boekje en andere bladmuziek zet je eenvoudig in de meegeleverde standaard. Je kunt je eigen gemaakte muziek beluisteren met de sequencer. Hij werkt op batterijen maar er is ook een ingang voor een adapter, deze wordt echter niet meegeleverd.

Hoewel hij dankzij z’n lage prijs tot de goedkope digitale piano’s behoort, is er toch nog geen enkele review geschreven voor dit product. Volgens de beschrijving zou het wel eens een top product kunnen zijn maar door het gebrek aan online meningen kunnen we je geen advies geven.

Dit keyboard beschikt over weinig toetsen voor personen die professioneel willen spelen. Het apparaat beschikt over verschillende voorgeprogrammeerde geluiden en ritmes en je kunt zelfs effecten gebruiken. De standaard kun je gebruiken om bladmuziek op te zetten en je kunt het apparaat op twee manieren van stroom voorzien.

 

Voordelen: 

Boekje: er wordt een boekje geleverd bij deze keyboard waar er enkele nummers in staan die je meteen kunt leren.

Stroomvoorziening: de keyboard werkt op batterijen maar kan ook van stroom worden voorzien met een adapter.

Functies: je beschikt over een groot aantal geluid en liedjes die je kunt gebruiken wanneer je muziek aan het maken bent.

 

Nadelen: 

Toetsen: het apparaat beschikt over slechts 40 toetsen. Dit is zeker niet genoeg voor personen die regelmatig en op een redelijk niveau spelen.

Stroom: de batterijen en de adapter voor aansluiting op het lichtnet worden niet meegeleverd met dit product. Je hoeft deze producten dus zelf nog te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Bontempi 54 Toetsen

 

Deze keyboard heeft 54 elektronische toetsen en maakt 100 verschillende geluiden. Hij heeft verder ook 100 ritmes en 10 voorgeprogrammeerde liedjes.

Met de playback functie luister je meteen naar je gespeelde liedjes en dankzij de USB aansluiting kun je ze ook gewoon opslaan en afspelen.

Hij behoort zeker tot de goedkope digitale piano’s en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Een adapter is inbegrepen voor direct gebruik en je kunt hem ook gebruiken met batterijen. Deze hoef je echter zelf te kopen want ze zijn niet inbegrepen.

We kunnen je nog geen advies geven over dit product want er is nog geen enkele review over geschreven.

Ook dit product is van het merk Bontempi. Dit merk maakt vele verschillende keyboards die allemaal over meerdere geluiden en ritmes beschikken. Via de USB aansluiting kun je zelf liedjes maken en bewaren en het apparaat kan op twee manieren worden voorzien van stroom.

 

Voordelen: 

USB aansluiting: je kunt een usb stick met het apparaat verbinden om zelfgemaakte liedjes te bewaren en af te spelen.

Stroomvoorziening: je kunt dit keyboard van stroom voorzien via de meegeleverde adapter of via batterijen. De batterijen moet je echter zelf nog kopen.

Functies: het toestel beschikt al over een grote hoeveelheid voorgeprogrammeerde liedjes en geluiden die je kunt gebruiken om een extra effect te geven aan de muziek die je componeert.

 

Nadelen: 

Toetsen: het apparaat beschikt niet over de 88 toetsen die je nodig hebt om klassieke composities te kunnen spelen. Voor gevorderde pianisten is dit dus geen ideaal product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Digitale piano’s Koopgids

 

Als muzikant wil je graag thuis je hobby beoefenen. Daarom ga je uitkijken naar de aankoop van een digitale piano. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een digitale piano en een synthesizer? Hoeveel toetsen moet de piano hebben en uit welke extra functies kun je kiezen? Ga er gerust even over nadenken en ga de verschillende mogelijkheden die worden aangeboden, eens vergelijken. Bedenk welk budget je er wilt aan spenderen en wanneer je hem zult bespelen. Misschien moet hij wel dienen om live optredens te geven. De aanbevelingen van de muziekexperts kunnen je helpen om de beste keuze te maken.

De verschillende types digitale piano’s

Zo hebben we een digitale piano die zo natuurgetrouw mogelijk het gevoel van een akoestische piano gaat nabootsen en het geluid met dezelfde kwaliteit zal weergeven. Dit toestel is ideaal voor pianisten die op een professionele manier willen oefenen. Door het gebruik van een koptelefoon zullen ze anderen hiermee niet storen.

Daarnaast hebben we de digitale stage piano. Het compacte apparaat ziet er eigenlijk uit als het klavier van een digitale piano, maar dan zonder de kwalitatieve speakers. Op een podium kan deze namelijk worden aangesloten op een geluidsinstallatie en heb je geen extra speakers nodig. Het gevoel en de klank die hij produceert, is gelijkaardig aan de digitale piano. Dit toestel is er echter op voorzien om makkelijk vervoerd te kunnen worden.

Het keyboard is het goedkopere alternatief voor de stage piano. Het gevoel van piano spelen gaat bij deze volledig verloren, omdat de toetsen alleen maar een licht veersysteem hebben. Dit apparaat heeft dan echter wel de mogelijkheid om 100 samples af te spelen waarmee je aan de slag kunt. Keyboards zijn vooral geschikt voor songwriters en componisten die meer bezig zijn met het maken van muziek in plaats van het spelen ervan.

Tenslotte hebben we nog de synthesizer. Dit is een gans ander verhaal. Een synthesizer beschikt meestal maar over enkele toetsen, als er al een klavier is, en produceert kunstmatige geluiden die je kunt gaan bewerken, zodat er nieuwe klanken ontstaan. Dit gebeurt aan de hand van zelfgemaakte samples en standaard muziek golfvormen.

 

De aanslaggevoeligheid en het aantal toetsen in functie van de beschikbare ruimte

De aanslaggevoeligheid van een digitale piano is de kracht en de snelheid waarmee de toetsen kunnen reageren en die is vergelijkbaar met een akoestische piano. Het aantal toetsen die je moet kiezen op jouw digitale piano is volledig afhankelijk van de ruimte die je hebt en waar het instrument zal komen te staan. 

Heb je voldoende ruimte om een digitale piano of zelfs een digitale vleugelpiano te plaatsen? Dan heeft het klavier bij voorkeur 88 toetsen, zoals bij een akoestische piano. Dit is makkelijker om te schakelen tussen de akoestische en de digitale piano omdat de speelervaring bijna identiek is. 

Wanneer je ruimte beperkt is, kun je altijd kiezen uit kleinere versies met minder toetsen. Het minimum aantal toetsen bij een digitale piano is 61. Heb je heel weinig ruimte of ga je soms op verplaatsing spelen, kies dan voor de stage piano. Deze zijn compact en kunnen makkelijk vervoerd worden!

 

Het materiaal van de toetsen

Het materiaal waaruit de toetsen vervaardigd is, is belangrijk om de juiste speelervaring te evenaren. Plastic toetsen zijn heel wat lichter dan de ivoren toetsen van een akoestische piano, daar zal het speelgevoel enorm verschillen. Plastic toetsen moeten verzwaard worden om het gevoel beter te evenaren maar dit brengt soms wat technische problemen mee. 

Tegenwoordig wordt in de betere digitale piano’s gebruik gemaakt van een combinatie van kunstivoor en hout, wat je exact hetzelfde gevoel geeft als bij het spelen op een akoestische piano.

De verschillende functies

Het is belangrijk bij de aankoop even na te denken over welke functies jouw instrument moet beschikken. Zo kun je kiezen om in stilte te spelen zodat je niemand stoort of is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld een iPod aan te sluiten zodat je met een orkest kunt samenspelen.

Je hebt de begeleidingsfunctie die reageert op wat jij speelt en samen met jou bijvoorbeeld saxofoon speelt. Of de lesfunctie, die je aan de hand van ledlampjes en of het ingebouwde beeldscherm laat zien welke noten je moet spelen. Je kunt over een hele waslijst functies beschikken maar wat voor jouw de belangrijkste zijn, zet je best zelf even op een rijtje.

 

De speakers en het prijskaartje 

Een belangrijk aandachtspunt bij de aankoop van een digitale piano zijn de speakers. Het is meestal zo dat de goedkopere instrumenten een mindere kwaliteit van speakers hebben wat de totale ervaring van digitaal piano spelen teniet kan doen. Laat echter de aanbiedingen van de grote merken hiervoor niet links liggen. Deze maken meestal gebruik van speakers met een uitstekende kwaliteit.

De prijzen variëren tussen de € 400 voor een stage piano zonder veel extra’s en de € 1500 voor een instrument van een groot merk. Voor een digitale piano mag je rekenen dat je vanaf € 350 al een gewoon model kunt krijgen. Voor een luxe uitvoering van een groot merk mag je rekenen rond € 1600.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE