7 beste DJ Controllers Test van 2023

Laatste update: 05.12.23

 

Beste DJ controllers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het ziet er op het eerste zicht eenvoudig uit maar er komt wel degelijk heel wat techniek en ervaring bij kijken. Ben je dus geïnteresseerd om je in de wereld van het DJ’en te verdiepen en de basis richtlijnen onder de knie te krijgen? Dan kunnen wij jou alvast de Hercules DJControl Inpulse 300 aanraden die voorzien is van de meest belangrijke functies en parameters waar je als beginner mee in aanraking dient te komen. Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en heb je al iets meer ervaring in het wereldje? Dan raden wij jou aan om de Traktor Kontrol Z1 eens wat beter onder de loep te nemen. In de tabel hieronder voegen we eveneens een derde topproduct toe om de keuze wat uitgebreider te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste DJ controllers (Reviews) van 2023

 

De aankoop van een DJ controller vergt enige kennis zodanig dat je met de voor jou beste DJ controller huiswaarts kunt keren. Zo bestaan er DJ controllers voor beginners en ervaren spelers. Bovendien bieden diverse merken zoals Numark, Traktor en Hercules verschillende types controllers aan. Maak voor jezelf dus uit of je baat hebt bij de aankoop van bijvoorbeeld een DJ midi controller of een USB DJ controller. Of laat je je keuze baseren op het merk en kies je voor een Denon DJ controller dan wel een Pioneer DJ controller? Wij selecteerden alvast 6 topproducten, rekening houdend met de online reviews en het advies van experten. En wie weet heb je geluk en zit er wel een leuke aanbieding tussen.

 

1. Hercules DJControl Inpulse 300 DJ controller Met gratis meegeleverde software

 

Met de Hercules DJControl Inpulse 300 kies je meteen voor een controller van één van de populairste en misschien wel beste merken, Hercules. Dit resulteert natuurlijk ook in een hoger prijskaartje alhoewel dit wel meevalt als je weet dat hij geleverd wordt inclusief een gratis software en diverse tutorials van de bekende DJ academy.

De Hercules Universal DJ controller wordt gekenmerkt door maar liefst 2 tracks die elk voorzien zijn van 8 pads en een geluidskaart. Op die manier ben je verzekerd van 16 pads, 8 modussen, enkele grote jogwheels en tal van andere functiemogelijkheden om als beginnende DJ te starten. Wil je daarnaast graag beats leren mixen, activeer dan bij voorkeur de Beatmatch-hulp. Deze kun je perfect weer uitschakelen op het moment dat je het mixen onder de knie hebt..

Verder is het ook mogelijk om je tracks te gaan synchroniseren door middel van de Beat Align pijlen. Kortom, je hebt alles wat je nodig hebt om de grondbeginselen van het DJ’en perfect aan te leren. Klanten reageren dan ook positief en belonen het apparaat met een score van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking telt niet alleen de Hercules DJControl Inpulse 300 maar eveneens een USB-kabel, een snelstartgids en een DJUCED DJ software pakket.

Formaat: de controller kent een maximaal formaat van 28,6 x 48 x 5,2 cm en kan makkelijk overal mee naartoe worden genomen.

Handig in gebruik: deze krachtige Midi DJ controller, die voor het eerst in 2018 werd geïntroduceerd, kent een DJ mixer van 19 inches en bestaat uit 2 tracks die samen goed zijn voor 16 pads.

 

Nadelen:

Prijskaartje: vanwege het hogere prijskaartje zul je deze controller misschien niet meteen tussen de goedkope apparaten kunnen spotten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Traktor Kontrol Z1 2 channel iOS/USB mixer Native Instruments

 

Je kunt natuurlijk ook opteren voor de Traktor DJ controller die jou wordt aangeboden door Native Instruments. Het compacte formaat inclusief lichte design maken van deze DJ controller een handzaam en makkelijk te verplaatsen product. Deze compacte 2-kanaals DJ controller, mixer én geluidskaart wordt gebruikt voor de Traktor DJ enerzijds en de Traktor Pro 2 anderzijds.

Zo heb je niet alleen fader control over de beide apparaten maar beschik je ook over een bijzonder krachtige geluidskaart die het geluid vanop je tablet of iPad makkelijk naar de bijbehorende boxen kan sturen. Je geniet verder ook van de FX draaiknoppen, de mogelijkheid om je tracks voor te beluisteren, filters, EQ, volume en tal van effecten.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop. Zo wordt hij niet alleen geroemd vanwege de uitstekende kwaliteit maar ook omwille van zijn gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Formaat: de compactheid van deze DJ controller maakt het mogelijk om hem overal mee naartoe te nemen.

Parameters: je kunt gebruik maken van verschillende parameters zoals het volume, filters effecten en EQ.

Geluid: de krachtige geluidskaart maakt het mogelijk om het geluid naar de boxen te verplaatsen. Verder is de DJ controller eveneens voorzien van een ingebouwde audio-interface die zonder problemen een krachtig geluid garandeert.

 

Nadelen:

Niet voor beginners: als beginnende DJ is deze controller misschien net iets teveel van het goede.

Prijzig: ben je op zoek naar de DJ controller met de laagste prijs dan is dit product jammer genoeg geen aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Numark NV II DJ-controller  5480 gram

 

De Numark NV II DJ-controller kent een maximale afmeting van 54 x 34 x 5,4 cm die wordt aangevuld met een relatief beperkt gewicht van 5480 gram. Dit maakt dat je de DJ controller makkelijk en zonder problemen van het ene punt naar het andere punt kunt verplaatsen.

De Numark party mix DJ controller maakt gebruik van een 3,5 mm aansluitplug en beschikt daarnaast eveneens over een USB-B uitgang. Je kunt hem eenvoudig met het lichtnet verbinden door middel van een adapter waarbij een ingangsspanning van 12 Volt wordt gehanteerd. Vervolgens is de DJ controller, die overigens geleverd wordt inclusief een Engelstalige handleiding, in staat om diverse Windows versies te ondersteunen alsook het Mac-besturingssysteem.

De krachtige Intel Core processor waarover hij beschikt alsook de verschillende parameters en functies maken van hem een degelijke kandidaat. Klanten zijn dan ook duidelijk tevreden en belonen deze DJ controller met een mooie eindscore van 5 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Besturingssysteem: het is een krachtige DJ controller die naast talloze Windows versies ook in staat is om diverse Mac-besturingssystemen te ondersteunen.

Ingangsspanning: hij wordt gekenmerkt door een minimale ingangsspanning van ongeveer 12 Volt.

Toebehoren: naast de DJ controller krijg je er bij aankoop ook een USB-kabeltje bij alsook het Serato DJ software pakket.

 

Nadelen:

Handleiding: ben je van plan om deze DJ controller aan te pakken dan zul je er wel rekening mee moeten houden dat deze enkel in het Engels beschikbaar blijkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Ibiza Sound Full-Station Ondersteunt Audio CD CD-R MP3

 

Heb je al wat meer ervaring binnen de DJ wereld en zijn de grondbeginselen van het DJ’en je niet vreemd? Dan zou het Ibiza Sound mengpaneel misschien wel wat voor jou kunnen zijn. Bovendien ondersteunt deze DJ controller, die eveneens voorzien is van een extern geheugenslot, verschillende audiobestanden zoals CD, CD-R en MP3. Ook USB kan tevens aan het lijstje worden toegevoegd.

Verder geniet je diverse parameters en functiemogelijkheden zoals een afspeelmodus waarbij je de optie tussen enkel of continu hebt, een 40 seconden antishock geheugen, een JOG draairegelaar, een Pitch control en een Scratch DSP effect modus. Dit wordt aangevuld met een instant start CUE inclusief preview alsook de mogelijkheid tot het maken van een loop en/ of reloop functie.

Ondanks het feit dat er nog maar één koper heeft gereageerd, kunnen we stellen dat de klant tevreden is over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit alsook de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

AUX ingang: de DJ controller is voorzien van meerdere AUX ingangen waardoor het mogelijk wordt om er zowel Phono als Line toestellen op aan te sluiten.

Handig in gebruik: de DJ controller beschikt naast de basis parameters nog over heel wat andere mogelijkheden en functies. Denk bijvoorbeeld maar aan een 3-band EQ inclusief versterkingsregelaar alsook een reloop functie en een instant start cue met preview.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: ondanks het feit dat de koper er zich niet meteen zorgen over maakt, vermoeden we wel dat het prijskaartje door anderen als een struikelblok kan worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Power Dynamics PDC-10 DJ Controller set 700 Voor de beginnende DJ

 

Ook deze DJ controller van het bekende merk Power Dynamics zul je op het eerste zicht niet meteen bij de aanbiedingen moeten verwachten. Toch verandert dit al snel als je beseft wat je er allemaal voor in de plaats krijgt. Zo bestaat deze complete set, die overigens ideaal is voor de beginnende DJ artiest, uit een Power Dynamics PDC-10 DJ controller, een SkyTec SPL700 versterker en een stel krachtige XEN-3510 luidsprekers.

Je kunt hem eenvoudig verbinden met je pc of laptop waarbij hij zowel het Windows als het Mac-besturingssysteem probleemloos ondersteunt. Met behulp van de grote draai/ drukknop kun je moeiteloos je favoriete MP3 track uploaden in één van de bijbehorende decks en vervolgens aan het mixen beginnen.

Het paneel kent een maximaal formaat van 42 x 16 x 5 cm, aangevuld met een gewicht van amper 1 kg waardoor je hem makkelijk kunt verplaatsen. Hij wordt bij jou thuis geleverd inclusief een USB aansluitkabeltje, een duidelijke informatieve handleiding en een gratis MixVibes cross DJ software zodat je meteen aan de slag kunt.

 

Voordelen:

Toebehoren: de levering omvat naast de controller ook een USB aansluitkabel, een handleiding en een gratis software.

Besturingssysteem: doordat de controller zowel het Windows alsook Mac-besturingssysteem ondersteunt, kun je hem perfect aansluiten op diverse laptops.

Set: de set bestaat niet alleen uit een set duurzame speakers maar eveneens een versterker en een DJ controller.

 

Nadelen:

Niet geavanceerd: deze DJ controller is speciaal ontworpen voor de beginnende DJ speler en kan voor ervaren DJ artiesten te eenvoudig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Hercules Inpulse 200 DJ Controller met USB Ideaal voor beginners

 

Net zoals het eerste product wordt ook deze DJ controller jou aangeboden door het bekende merk Hercules. In tegenstelling tot de voorgaande controllers, lijkt hier het prijskaartje echt hartstikke goed mee te vallen wat hem uitermate geschikt maakt voor de beginnende DJ artiest met een bescheiden budget.

De 2-kanaals controller kent een behoorlijk compact formaat van 19,5 x 32 x 4,9 cm in combinatie met een relatief beperkt gewicht. Dit maakt van hem een handzame controller die makkelijk overal mee naartoe te nemen is. De Hercules DJControl Inpulse 200 biedt je dan ook de mogelijkheid om als beginnende artiest de grondbeginselen van het DJ’en onder de knie te krijgen. Zo kun jij gebruik maken van de 5 unieke functies, de ingebouwde tutorials, de 8 verschillende pads en bijbehorende modi, jogwheels, touchdetectie en scratch opties.

Wanneer we de reacties bekijken dan stellen we vast dat de overgrote meerderheid overtuigd is van de correcte verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Slechts één koper had toch wel wat meer van het apparaat verwacht en maakt bijgevolg melding van een kwetsbare DJ controller inclusief matige kwaliteit.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het voordelige prijskaartje.

Formaat: met een maximale afmeting van 19,5 x 32 x 4,9 cm, kun je deze 2-kanaals DJ controller als vrij compact beschouwen.

Handig in gebruik: naast de verschillende tutorials waarvan je gebruik kunt maken, is de controller ook voorzien van 8 pads en 8 modi alsook jogwheels en touchdetectie.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: jammer genoeg blijkt één enkele koper van mening dat het om een kwetsbare DJ controller gaat van een lage kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Hercules DJ Control Universal

 

Deze super compacte DJ controller beschikt over grote jogwheels en een handig display. Op het display kun je eenvoudig de playback snelheid en de positie van de track zien. De controller wordt geleverd met twee verschillende softwareprogramma’s, Djuced 40 en Serato DJ Intro, zodat je je daar al geen zorgen meer hoeft over te maken.

Dankzij het compacte formaat kun je deze DJ controller aanbieding eenvoudig meenemen in je laptoptas. Hij is voorzien van vele functies zoals een ingebouwde geluidskaart met dubbele master-uitgangen, een hoofdtelefoonuitgang, een microfooningang en een lijningang om een externe audiobron te kunnen aansluiten.

Over dit product zijn tot nu toe enkel twee reviews geschreven maar deze geven een volledig positief advies. Je krijgt goede kwaliteit voor een goedkope prijs want hij behoort tot de goedkope DJ controllers en hij is makkelijk mee te nemen door zijn compacte vorm.

Aan de vele overwegend positieve reacties bij dit product te zien, zou het hier wel eens om één van de populairste DJ controllers kunnen gaan. Het toestel heeft een zwarte kleur en ziet er daardoor heel erg robuust en stoer uit. Verder is het afkomstig van het gewaardeerde merk Hercules.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met het voorgaande toestel, is deze DJ controller vrijwel compact. Dit maakt de controller gemakkelijk om mee te nemen of na gebruik op te bergen.

Prijs: het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch zul je versteld staan van het voordelige tarief.

Handig in gebruik: het toestel is uitgerust met maar liefst 2 verschillende softwareprogramma’s namelijk Serato DJ Intro en zelfs Djuced 40. Op het display kun je verschillende gegevens duidelijk aflezen.

Extra functies en kenmerken: verder is het apparaat voorzien van een interne geluidskaart en beschikt het over verschillende aansluitingsmogelijkheden.

 

Nadelen:

Koptelefoon: één gebruiker vindt het bijzonder jammer dat de poort voor de koptelefoon aan te sluiten naar de DJ toe gericht is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

DJ controllers Koopgids

 

Wat is een DJ controller en welke mogelijkheden biedt hij? Bestaan er diverse types naargelang de ervaring en/ of gebruikte functies? En hoe zit het dan met de compatibiliteit, de software en de geluidskaart? Met deze koopgids trachten wij een antwoord te bieden op enkele belangrijke vragen inzake DJ controllers. Door je attent te maken op bepaalde kenmerken hopen wij de zoektocht iets makkelijker te maken. Houd daarnaast ook rekening met het advies en de mening van experten en klanten als je de DJ controllers en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Wat is een DJ controller

Een DJ controller kan worden beschouwd als een bepaald type afstandsbediening die speciaal voor de computer of laptop werd ontwikkeld. In de meeste gevallen is hij dan ook heel eenvoudig met je laptop of computer te verbinden door een, vaak meegeleverd, USB-kabeltje. Met behulp van een DJ controller ga je dus de software, die je nodig hebt om muziek en allerhande melodieën met elkaar te kunnen mixen, bedienen. Met andere woorden; alle geproduceerde audiobestanden zullen op het einde van de rit op je laptop of computer staan en niet op de controller zelf.

De eerste exemplaren kwamen vrij recent geleden, begin 2000 om precies te zijn, op de markt en bieden DJ’s de mogelijkheid om mixen samen te stellen en te producen. De specifieke software die hiervoor nodig is, wordt vaak al meegeleverd op de controller zelf. Toch willen wij aanraden om niet zomaar de eerste de beste DJ controller aan te kopen maar rekening te houden met je ervaringsniveau alsook het doel en de frequentie waarmee je hem zult gebruiken.

 

De mogelijke pluspunten

Net zoals ook heel wat andere elektronische apparaten voor- en nadelen met zich meebrengen; is dat voor de DJ controller helemaal niet anders. Qua pluspunten mag je alvast de lage onderhoudskosten alsook de verschillende types controllers tot het lijstje gaan rekenen. Daarnaast blijkt ook de aankoopkost van een kwalitatieve DJ controller vaak vele malen goedkoper dan wanneer je bijvoorbeeld een draaitafel zou aankopen.

Het compacte formaat, aangevuld met een beperkt gewicht zorgen ervoor dat DJ controllers makkelijk te verplaatsen en op te bergen zijn. Ze worden gekenmerkt door heel wat functionaliteiten, uiteraard rekening houdend met het type controller dat je in huis haalt. Tot slot zijn ze meteen na aankoop gebruiksklaar wat bijdraagt aan het comfort.

 

Het type DJ controller

Om er zeker van te zijn dat je de voor jou beste DJ controller aankoopt, is het een meerwaarde om op de hoogte te zijn van de verschillende types. Op die manier ben je min of meer verzekerd dat je de activiteiten die je voor ogen hebt, probleemloos zult kunnen uitvoeren. Om het voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken, zullen we de controllers onderverdelen in 2 grote groepen; de Generic en Dedicated DJ controllers.

Door te kiezen voor de Generic DJ controller, kies je voor een afstandsbediening die gekenmerkt wordt door een beperkte softwareversie enerzijds en lichte functies anderzijds. Kortom, het is de beste aanbeveling als beginnend muzikant of DJ artiest om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. In de meeste gevallen kun je dergelijk type controller in meer of mindere mate gaan uitbreiden. Maar als het toch sowieso je doel is om naar te toekomst toe te gaan uitbreiden, dan kies je beter meteen voor een Dedicated DJ controller.

Een Dedicated DJ controller is een afstandsbediening die is uitgerust met een complete software versie alsook tal van lichte en zware functies en alle mogelijke beschikbare opties. Daarnaast bieden dergelijke controllers vaak een betere en hogere geluidskwaliteit aan, wat je eveneens zult voelen in het prijskaartje. Echter een goede aanbeveling voor de artiest met net dat tikkeltje meer ervaring en doorgroeimogelijkheden.

Geluidskaart, software en compatibiliteit

De sterkte en de kracht van de geluidskwaliteit wordt logischerwijze bepaald door het type geluidskaart. En dan hebben we het niet alleen over de geluidskaart die in je computer of laptop verwerkt zit maar ook over een mogelijks geïntegreerde geluidskaart in de controller. Houd er rekening mee dat niet elke DJ controller voorzien is van een dergelijke ingebouwde geluidskaart, echter wordt wel aangeraden om voor een compleet apparaatje te kiezen. Zeker wanneer de geluidskaart van je laptop niet zo kwalitatief blijkt te zijn.

Ook de gebruikte en, al dan niet meegeleverde, software kan een bron van frustraties zijn bij veel kopers. In de meeste gevallen wordt de controller jou echter aangeboden inclusief de nodige software pakketten. Indien dat niet het geval is moet je dus zelf nog op zoek naar de geschikte software en daar knelt vaak het schoentje. Sommige softwarepakketten zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor gebruik met een DJ controller en andere software versies kun je slechts 3 maanden op proef gebruiken. Kies daarom bij voorkeur voor een DJ controller waarbij het softwarepakket wordt meegeleverd. Dat bespaart je alvast een hoop kopzorgen.

Tot slot willen we nog even kort je aandacht vestigen op de compatibiliteit. Wees er op voorhand van overtuigd dat de controller die je besluit aan te kopen, zonder problemen kan verbonden worden met een Windows en Mac apparaat.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een DJ controller?

Een DJ controller kun je beschouwen als een afstandsbediening die bedoeld is om aan te sluiten op je laptop of je computer. In de meeste gevallen kun je de aansluiting tot stand brengen met behulp van een, vaak meegeleverde, USB kabel. Eenmaal correct ingeschakeld, wordt het mogelijk om met behulp van de DJ controller, de software op een correcte wijze te bedienen. Dergelijke software is specifiek bedoeld om muziek en melodieën met elkaar te mixen en wordt vaak aangeboden op het moment van aankoop.

Houd er dus echter wel rekening mee dat de audiobestanden allemaal op je computer of laptop zullen staan en bijgevolg niet op de controller zelf.

Q2: Welke DJ controller kun je kopen?

Jammer genoeg kunnen wij jou geen eenduidig antwoord bieden op deze vraag aangezien dit afhankelijk blijkt van diverse factoren. Ben je op zoek naar een DJ controller met de beste prijs-kwaliteitverhouding, dan lijkt het apparaat van Hercules wel een goede aanbeveling. Je geniet een ruim gamma aan exclusieve functies en dit alles tegen een betaalbaar prijskaartje.

Voor de beginnende artiest zou de DJ party starter kit een schot in de roos kunnen zijn. Hij wordt gekenmerkt door een compact en lichtgewicht design en kan eenvoudig van stroom worden voorzien door middel van een USB-kabeltje. Als geavanceerde dj speler wil je uiteraard altijd wat meer en dan lijkt de Pioneer DJ DDJ-SX2-N een goede aankoop. Houd wel rekening met een iets hoger prijskaartje maar je krijgt er dan wel heel wat functies en extra opties voor in de plaats. Denk maar aan de 6 samples, de nieuwe Flip functie en zoveel meer.

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de beste DJ controller uit de middenklasse van het bekende merk Native Instruments. Kortom, houd rekening met je ervaring, het budget en waar je zelf naar op zoek bent.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE