5 beste draagbare cd-spelers Test van 2024

Laatste update: 23.06.24

 

Beste draagbare cd-spelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de CD-Speler Draagbare met Bluetooth cd-speler kies je voor een bijzonder multifunctioneel en handzaam apparaat. Zo is dit exemplaar niet alleen geschikt om jouw favoriete cd’s tot in de late uurtjes af te spelen maar biedt hij onder andere ook radio en bluetooth aan waardoor de mogelijkheden alleen maar toenemen. Daartegenover staat de Philips AZB600 – DAB+ Radio/CD-speler die, naast FM, ook DAB én DAB+ ontvangst aanbiedt. In de tabel hieronder hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan de selectie toegevoegd, eveneens aangevuld met de nodige voor- én/ of nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste draagbare cd-spelers (Reviews) van 2024

 

De draagbare (radio) cd-speler is nooit echt helemaal weggeweest. Zo zie je hem maar wat vaak opduiken in de bouw, in parken en op feestjes. Dat verklaart meteen het behoorlijk ruime assortiment aan mogelijkheden gaande van de draagbare cd-speler met USB tot de draagbare DAB+ radio met cd-speler waarbij je vaak kunt kiezen uit diverse designs. Zo zijn er heel wat leuke blauwe of roze draagbare cd-spelers te vinden die misschien wel een leuk geschenkje kunnen zijn voor je kind. Wij zetten alvast 5 toppertjes – inclusief online reviews en bijbehorend advies – op een rijtje. Neem even een kijkje alvorens er de voor jou beste draagbare cd-speler uit te kiezen en wie weet ga je wel naar huis met een leuke aanbieding of het exemplaar met de laagste prijs.

 

1. CD-Speler Draagbare met Bluetooth – 5 in 1 Aan de wand Monteerbare CD-Speler

 

Met de – overigens relatief goedkope – cd-speler van Achaté, kies je gelijk voor een uitstekende combinatie tussen kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Wat trouwens ook bevestigd wordt door de verschillende klanten die het product reeds in huis gehaald hebben en gezorgd hebben voor de mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren.

Deze 5-in-1 draagbare én aan de wand monteerbare cd-speler wordt gekenmerkt door een relatief compact formaat en dito gewicht, wat alvast bijdraagt aan het gebruiksgemak en uiteindelijke comfort. Verder is deze multifunctionele draagbare cd-speler ook voorzien van radio en biedt hij de mogelijkheid om, indien gewenst, mp3-formaten af te spelen en muziek te streamen met behulp van de aanwezige bluetooth functie.

Dankzij de geïntegreerde USB-kabel kun je deze kindvriendelijke cd-speler makkelijk inschakelen en vervolgens bedienen via de aanwezige bedieningsknoppen op het paneel of de meegeleverde afstandsbediening.

 

Voordelen:

Kindvriendelijk: deze draagbare radio en cd-speler is 100% kindvriendelijk en bijgevolg een leuk en origineel geschenkje.

Toebehoren: hij wordt jou aangeboden inclusief een afstandsbediening en tafelstatief zodanig dat je de cd-speler als staander op bijvoorbeeld het aanrecht of je bureau kunt plaatsen.

Media-opties: naast de aanwezige radio en cd-speler is dit apparaat ook uitgerust met een bluetooth functie, een AUX uitgang en een USB-media optie.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts enkele klanten beschouwen de kwaliteit als ondermaats en melden dat de cd-speler geen lang leven beschoren is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Philips AZB600 – DAB+ Radio/CD-speler – Grijs // CD-speler met cassettedeck

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een functionele en gebruiksvriendelijke draagbare cd-speler of combinatie radio cd-speler? Dan kunnen wij jou aanraden om het onderstaande toppertje van – misschien wel het populairste en/ of beste merk – Philips eens even rustig te bekijken. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd van de geleverde prijs-kwaliteitverhouding en belonen het product met een mooie score van 4,4.

Zo wordt de Philips AZB600 gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering van 30 x 24 x 13,3 cm en een bijbehorend laag gewicht. Maar vergis je niet, want ondanks zijn lichtgewicht formaat kan hij best wel tegen een stootje. Bovendien kun je deze draagbare cd-speler eenvoudig op het stroomnet aansluiten alsook draadloos gebruiken mits een stel krachtige batterijen. 

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven. Want verder is deze duurzame cd-speler eveneens uitgerust met traditionele FM radio-ontvangst en het befaamde DAB+ waardoor de voorkeurzenders wel eindeloos lijken. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt met het geïntegreerde cassettedeck, het stevige handvat en de verschillende functies en extra’s zoals shuffle/herhalen. Kortom, wil je graag een cd-speler kopen, dan is dit toppertje van Philips alvast het bekijken meer dan waard!

 

Voordelen:

Formaat: de cd-speler van Philips wordt gekenmerkt door een handzaam ontwerp van 30 x 24 x 13,3 cm.

Ontvangst: naast het traditionele FM, biedt deze draagbare cd-speler eveneens DAB én DAB+ ontvangst aan alsook een geïntegreerde cassettedeck en cd-speler.

Audio ingang: met behulp van de aanwezige 3.5 mm audio ingang wordt het mogelijk om mobiel of laptop op de radio aan te sluiten.

Voeding: de cd-speler werkt niet alleen op batterijen maar kan daarnaast ook op het stroomnet worden aangesloten.

 

Nadelen:

Geen koptelefoon: houd er rekening mee dat er geen mogelijkheid voorzien is om een koptelefoon op het apparaat aan te sluiten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lenco SCD-650BU – Draagbare radio CD speler met karaokemicrofoon en LED

 

Op zoek naar een functionele draagbare radio cd-speler met bijbehorende microfoon én ledfunctie? Dan is de Lenco SCD-650BU het bekijken alvast meer dan waard. Zo kent de Lenco cd-speler in eerste instantie een vrij compact formaat van 24,1 x 12 x 21,5 wat hem bijzonder handzaam maakt en makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Best wel handig indien je met je vrienden gaat picknicken in het park.

Maar dat is nog lang niet alles want verder is deze unieke radio/ cd-speler ook erg handig in gebruik. Zo kun je hem zonder problemen op het lichtnet aansluiten of gebruik maken van de mogelijkheid op batterijen. Eenmaal voorzien van de correcte voeding, kun je moeiteloos luisteren naar de FM radio of gebruik maken van de ingebouwde cd-speler en/ of USB-functie. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de 2 krachtige geïntegreerde speakers, de telescopische antenne en het heldere LCD display.

Een blik op de online reviews laat dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren zien waarbij heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Slechts één koper vindt dat het apparaat vrij storingsgevoelig is.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de radio/ cd-speler wordt jou aangeboden inclusief netspanningskabel, microfoon en een instructieve handleiding.

Aansluitingen: de Lenco SCD-650BU is niet alleen uitgerust met een 3.5 mm Jack-aansluiting maar beschikt daarnaast ook over een USB-poort en hoofdtelefoonuitgang. 

Koptelefoon: hoewel er geen hoofdtelefoon wordt meegeleverd, geniet je met de Lenco een duurzame draagbare cd-speler met koptelefoonaansluiting. 

Voeding: naast het gebruik van batterijen, kan deze radio/ cd-speler ook op het lichtnet worden aangesloten.

 

Nadelen:

Storingsgevoelig: een enkele koper is van mening dat het apparaat behoorlijk storingsgevoelig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips AZB798T – Radio/CD-Speler met DAB+ Hoofdtelefoonuitgang en Bluetooth

 

In tegenstelling tot het vorig toestel, kies je met de Philips AZB798T gelijk voor een kwalitatieve en uiterst functionele draagbare cd-speler met bluetooth waardoor het streamen van muziek tot de mogelijkheden behoort. Maar dat is uiteraard nog lang niet alles want verder beschik je eveneens over de traditionele FM-radio aangevuld met een ingebouwde cd-speler én een geïntegreerde DAB+ functie. Dat verklaart meteen ook zijn hogere prijsklasse.

De Philips draagbare radio cd-speler kan – net zoals het vorige toppertje – zowel op basis van batterijen als via het lichtnet functioneren. Aangevuld met zijn relatief compacte uitvoering en stevige handvat, maakt dat je deze Philips makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. 

We stellen dan ook gelijk vast dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat gelijk de mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren weet te verklaren. Slechts een enkele koper vindt dat de cd-speler een vervelende pieptoon maakt bij gebruik.

 

Voordelen:

Bluetooth: de geïntegreerde bluetooth functie maakt het streamen van je favoriete muziek mogelijk.

Ontvangst: naast het ontvangen van de traditionele FM-radio geniet je tevens ook de optie om gebruik te maken van de DAB+  functie.

Gebruiksvriendelijk: de Philips AZB798T biedt heel wat mogelijkheden gaande van het afspelen van radio en cd’s tot het gebruik van bluetooth, USB en cassette. 

Verpakkingsinhoud: de radio cd-speler wordt jou aangeboden inclusief een netsnoer, een afstandsbediening en een informatieve handleiding.

 

Nadelen:

Pieptoon: volgens één koper zou de geïntegreerde cd-speler een vervelende pieptoon produceren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Denver TCL-212BT / Draagbare Boombox / FM Radio / CD-Speler / AUX aansluiting

 

We sluiten het rijtje af met de Denver TCL-212BT draagbare boombox die gekenmerkt wordt door een relatief compacte uitvoering en – in combinatie met het stevige handvat – daardoor makkelijk overal mee naartoe genomen kan worden. De zwart/ roze boombox wordt tevens aangevuld met een makkelijk aan te sluiten antenne die de geluidskwaliteit dient te optimaliseren.

Net zoals de meeste andere toppertjes, geniet je ook hier de mogelijkheid om te werken met batterijen of het lichtnet. Sluit je het toestel aan op het lichtnet dan dien je uiteraard wel rekening te houden met een maximale invoerspanning van 230 Volt waarna een constante voedingsstroom kan worden bereikt. Bij correct gebruik biedt hij de optie tot FM-radio, cd’s en USB. Let wel; een geïntegreerde DAB+ functie is hier jammer genoeg niet aan de orde.

Hoewel een kleine minderheid van de kopers niet geheel overtuigd is van de aangeboden geluidskwaliteit, lijken de meesten dat gelukkig wel. Dat verklaart de mooie gemiddelde eindscore van 4,4 sterren.

 

Voordelen:

Bluetooth: je geniet een krachtige 4.1 bluetooth functie waardoor het streamen van muziek tot de mogelijkheden behoort.

Voeding: je kunt de radio cd-speler makkelijk op het lichtnet aansluiten of gebruiken met behulp van oplaadbare batterijen.

Compatibel: naast het gebruik van bluetooth, is er uiteraard ook sprake van de traditionele FM-radio, USB en een geïntegreerde cd-speler.

 

Nadelen:

Niet waterdicht: houd er rekening mee dat de behuizing van dit apparaat niet geheel waterdicht is.

Geen DAB+: jammer genoeg is er geen DAB+ functie aanwezig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Draagbare cd-spelers Koopgids

 

Hoewel de cd-speler al jaren geleden op het toneel verscheen, is hij altijd behoorlijk populair gebleken. Uiteraard is het concept ervan doorheen de jaren verder uitgebreid wat vandaag de dag resulteert in een uitgebreid aanbod aan diverse uitvoeringen, formaten, mogelijkheden én designs. Alvorens je bijgevolg de verschillende draagbare cd-spelers met elkaar gaat vergelijken, lijkt het ons een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen. Wees daarnaast ook aandachtig voor promoties en eventuele aanbiedingen aangezien sommige cd-spelers best wel prijzig kunnen zijn.

De cd-speler door de jaren heen

Hoewel de officiële introductie van de eerste cd-systemen pas in oktober 1982 plaatsvond, meer bepaald in Japan, werd de eerste echte cd-speler reeds op 17 augustus 1979 door Philips én Sony/CBS ontwikkeld. Niet veel later – rond maart 1983 om precies te zijn – volgde dan vrij snel de rest van de wereld. En tot op de dag van vandaag is de cd-speler is menig huiskamer aanwezig. 

De populariteit van de cd-speler heeft er mede voor gezorgd dat het apparaat doorheen de jaren een heuse evolutie heeft ondergaan. Zo is de huidige cd-speler in niets meer te vergelijken met het allereerste model dat in 1979 geproduceerd werd. Vandaag de dag kun je onder meer opteren voor een compacte draagbare cd-speler die – naast de mogelijkheid om cd’s af te spelen – eveneens een radio functie en – indien je geluk hebt – ook DAB+ én bluetooth aanbiedt. Kortom, de moeite waard om ons even verder te verdiepen in dergelijk ruim aanbod.

 

Het type draagbare cd-speler

Zoals reeds vermeld, is de huidige cd-speler in niets meer te vergelijken met het apparaat dat in 1979 voor het eerst het levenslicht zag. Zo werd doorheen de jaren niet alleen aan het ontwerp en de uitvoering gewerkt maar ook aan de mogelijkheden en de aanwezige aansluitingen. Vandaag de dag kun je bijgevolg kiezen uit een bijzonder ruim aanbod aan draagbare cd-spelers die – vanwege hun compacte formaat en dito gewicht – makkelijk overal mee naartoe te nemen zijn. 

En hoewel de huidige cd-spelers vaak een pak compacter blijken dan hun voorgangers, bieden ze dubbel zoveel functies en mogelijkheden aan. Zo kun je tegenwoordig opteren voor een draagbare cd-speler inclusief FM radiofunctie. Ben je bereid om iets meer budget te spenderen – wat overigens volgens heel wat klanten de moeite waard is – dan kun je kiezen voor een cd-speler die, naast de aanwezige FM radio functie, eveneens een DAB/ DAB+ functie en/ of bluetooth aanbiedt. Op die manier kun je niet alleen genieten van een hele resem aan digitale radiozenders maar beschik je ook over de mogelijkheid om je favoriete muziek te streamen.

 

Aansluitingsmogelijkheden

Het uitgebreide aanbod aan mogelijkheden gebiedt ons eveneens aandachtig te zijn voor de al dan niet aanwezige aansluitingen. Hoewel de meeste cd-spelers een coax digitale aansluiting zullen aanbieden, garanderen sommige exemplaren ook diverse andere aansluitingsmogelijkheden. Denk daarbij bijvoorbeeld maar aan een USB-aansluiting aan de voorzijde – al dan niet aangevuld met extra USB-poorten aan de zijkanten en/ of achterzijde -HDMI; een AUX-aansluiting én een koptelefoonaansluiting. 

Bedenk welke aansluitingen jij zeker belangrijk acht en welke je bijgevolg vaker/ minder zult gebruiken. Op die manier kun je de zoektocht al iets beperken op basis van de aansluitingsmogelijkheden die het desbetreffende apparaat jou aanreikt.

 

Extra kenmerken en bijkomende opties

Tijdens de zoektocht zul je eveneens versteld staan van de bijkomende mogelijkheden en kenmerken die een draagbare cd-speler eventueel zou kunnen aanbieden. Zo worden heel wat apparaten geleverd inclusief een afstandsbediening waardoor je bijvoorbeeld het volume en/ of de frequentie eenvoudig kunt aanpassen vanaf de bank. 

Daarnaast kan het eveneens een meerwaarde betekenen indien de cd-speler reeds voorzien is van een ingebouwde versterker en een set krachtige – tevens geïntegreerde – speakers. Vul dit nog verder aan met een krachtige oplaadbare accu, Hi-res audio, DTS en een praktisch aanraakscherm en je hebt wel degelijk een topproduct in handen.

Design en mogelijke prijskaartje

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje zodra je op zoek gaat naar een draagbare cd-speler. Doordat er tegenwoordig diverse uitvoeringen, aansluitingsmogelijkheden en designs voorhanden zijn, is het niet verwonderlijk dat er eveneens diverse prijsklassen op te merken zijn. Zo kan de prijs makkelijk variëren van ongeveer 30 à 40 euro tot maar liefst 1400 euro of meer voor een cd-speler met alles erop en eraan.

Uiteraard zullen bepaalde kenmerkende eigenschappen net iets meer doorwegen dan anderen. Zo zal het aantal aansluitingsmogelijkheden en de eventuele extra kenmerken zoals de levering van een afstandsbediening harder doorwegen dan bijvoorbeeld het design van de draagbare cd-speler. Wat ergens ook wel logisch is. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en welk bedrag je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een kwalitatief en degelijk apparaat.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE