Laatste update: 16.01.22

 

Beste draagbare cd-spelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de CD-Speler Draagbare met Bluetooth cd-speler kies je voor een bijzonder multifunctioneel en handzaam apparaat. Zo is dit exemplaar niet alleen geschikt om jouw favoriete cd’s tot in de late uurtjes af te spelen maar biedt hij onder andere ook radio en bluetooth aan waardoor de mogelijkheden alleen maar toenemen. Daartegenover staat natuurlijk de Innvision CD speler met radio en bluetooth die – zoals de titel reeds doet vermoeden – eveneens gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van een bluetooth functie en bijgevolg de optie om muziek te streamen. In de tabel hieronder hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan de selectie toegevoegd, eveneens aangevuld met de nodige voor- én/ of nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draagbare cd-spelers Koopgids

 

Hoewel de cd-speler al jaren geleden op het toneel verscheen, is hij altijd behoorlijk populair gebleken. Uiteraard is het concept ervan doorheen de jaren verder uitgebreid wat vandaag de dag resulteert in een uitgebreid aanbod aan diverse uitvoeringen, formaten, mogelijkheden én designs. Alvorens je bijgevolg de verschillende draagbare cd-spelers met elkaar gaat vergelijken, lijkt het ons een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen. Wees daarnaast ook aandachtig voor promoties en eventuele aanbiedingen aangezien sommige cd-spelers best wel prijzig kunnen zijn.

De cd-speler door de jaren heen

Hoewel de officiële introductie van de eerste cd-systemen pas in oktober 1982 plaatsvond, meer bepaald in Japan, werd de eerste echte cd-speler reeds op 17 augustus 1979 door Philips én Sony/CBS ontwikkeld. Niet veel later – rond maart 1983 om precies te zijn – volgde dan vrij snel de rest van de wereld. En tot op de dag van vandaag is de cd-speler is menig huiskamer aanwezig. 

De populariteit van de cd-speler heeft er mede voor gezorgd dat het apparaat doorheen de jaren een heuse evolutie heeft ondergaan. Zo is de huidige cd-speler in niets meer te vergelijken met het allereerste model dat in 1979 geproduceerd werd. Vandaag de dag kun je onder meer opteren voor een compacte draagbare cd-speler die – naast de mogelijkheid om cd’s af te spelen – eveneens een radio functie en – indien je geluk hebt – ook DAB+ én bluetooth aanbiedt. Kortom, de moeite waard om ons even verder te verdiepen in dergelijk ruim aanbod.

 

Het type draagbare cd-speler

Zoals reeds vermeld, is de huidige cd-speler in niets meer te vergelijken met het apparaat dat in 1979 voor het eerst het levenslicht zag. Zo werd doorheen de jaren niet alleen aan het ontwerp en de uitvoering gewerkt maar ook aan de mogelijkheden en de aanwezige aansluitingen. Vandaag de dag kun je bijgevolg kiezen uit een bijzonder ruim aanbod aan draagbare cd-spelers die – vanwege hun compacte formaat en dito gewicht – makkelijk overal mee naartoe te nemen zijn. 

En hoewel de huidige cd-spelers vaak een pak compacter blijken dan hun voorgangers, bieden ze dubbel zoveel functies en mogelijkheden aan. Zo kun je tegenwoordig opteren voor een draagbare cd-speler inclusief FM radiofunctie. Ben je bereid om iets meer budget te spenderen – wat overigens volgens heel wat klanten de moeite waard is – dan kun je kiezen voor een cd-speler die, naast de aanwezige FM radio functie, eveneens een DAB/ DAB+ functie en/ of bluetooth aanbiedt. Op die manier kun je niet alleen genieten van een hele resem aan digitale radiozenders maar beschik je ook over de mogelijkheid om je favoriete muziek te streamen.

 

Aansluitingsmogelijkheden

Het uitgebreide aanbod aan mogelijkheden gebiedt ons eveneens aandachtig te zijn voor de al dan niet aanwezige aansluitingen. Hoewel de meeste cd-spelers een coax digitale aansluiting zullen aanbieden, garanderen sommige exemplaren ook diverse andere aansluitingsmogelijkheden. Denk daarbij bijvoorbeeld maar aan een USB-aansluiting aan de voorzijde – al dan niet aangevuld met extra USB-poorten aan de zijkanten en/ of achterzijde -HDMI; een AUX-aansluiting én een koptelefoonaansluiting. 

Bedenk welke aansluitingen jij zeker belangrijk acht en welke je bijgevolg vaker/ minder zult gebruiken. Op die manier kun je de zoektocht al iets beperken op basis van de aansluitingsmogelijkheden die het desbetreffende apparaat jou aanreikt.

 

Extra kenmerken en bijkomende opties

Tijdens de zoektocht zul je eveneens versteld staan van de bijkomende mogelijkheden en kenmerken die een draagbare cd-speler eventueel zou kunnen aanbieden. Zo worden heel wat apparaten geleverd inclusief een afstandsbediening waardoor je bijvoorbeeld het volume en/ of de frequentie eenvoudig kunt aanpassen vanaf de bank. 

Daarnaast kan het eveneens een meerwaarde betekenen indien de cd-speler reeds voorzien is van een ingebouwde versterker en een set krachtige – tevens geïntegreerde – speakers. Vul dit nog verder aan met een krachtige oplaadbare accu, Hi-res audio, DTS en een praktisch aanraakscherm en je hebt wel degelijk een topproduct in handen.

Design en mogelijke prijskaartje

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje zodra je op zoek gaat naar een draagbare cd-speler. Doordat er tegenwoordig diverse uitvoeringen, aansluitingsmogelijkheden en designs voorhanden zijn, is het niet verwonderlijk dat er eveneens diverse prijsklassen op te merken zijn. Zo kan de prijs makkelijk variëren van ongeveer 30 à 40 euro tot maar liefst 1400 euro of meer voor een cd-speler met alles erop en eraan.

Uiteraard zullen bepaalde kenmerkende eigenschappen net iets meer doorwegen dan anderen. Zo zal het aantal aansluitingsmogelijkheden en de eventuele extra kenmerken zoals de levering van een afstandsbediening harder doorwegen dan bijvoorbeeld het design van de draagbare cd-speler. Wat ergens ook wel logisch is. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en welk bedrag je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een kwalitatief en degelijk apparaat.

 

5 beste draagbare cd-spelers (Reviews) van 2022

 

De draagbare (radio) cd-speler is nooit echt helemaal weggeweest. Zo zie je hem maar wat vaak opduiken in de bouw, in parken en op feestjes. Dat verklaart meteen het behoorlijk ruime assortiment aan mogelijkheden gaande van de draagbare cd-speler met USB tot de draagbare DAB+ radio met cd-speler waarbij je vaak kunt kiezen uit diverse designs. Zo zijn er heel wat leuke blauwe of roze draagbare cd-spelers te vinden die misschien wel een leuk geschenkje kunnen zijn voor je kind. Wij zetten alvast 5 toppertjes – inclusief online reviews en bijbehorend advies – op een rijtje. Neem even een kijkje alvorens er de voor jou beste draagbare cd-speler uit te kiezen en wie weet ga je wel naar huis met een leuke aanbieding of het exemplaar met de laagste prijs.

 

1. CD-Speler Draagbare met Bluetooth – 5 in 1 Aan de wand Monteerbare CD-Speler

 

Met de – overigens relatief goedkope – cd-speler van Achaté, kies je gelijk voor een uitstekende combinatie tussen kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Wat trouwens ook bevestigd wordt door de verschillende klanten die het product reeds in huis gehaald hebben en gezorgd hebben voor de mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren.

Deze 5-in-1 draagbare én aan de wand monteerbare cd-speler wordt gekenmerkt door een relatief compact formaat en dito gewicht, wat alvast bijdraagt aan het gebruiksgemak en uiteindelijke comfort. Verder is deze multifunctionele draagbare cd-speler ook voorzien van radio en biedt hij de mogelijkheid om, indien gewenst, mp3-formaten af te spelen en muziek te streamen met behulp van de aanwezige bluetooth functie.

Dankzij de geïntegreerde USB-kabel kun je deze kindvriendelijke cd-speler makkelijk inschakelen en vervolgens bedienen via de aanwezige bedieningsknoppen op het paneel of de meegeleverde afstandsbediening.

 

Voordelen:

Kindvriendelijk: deze draagbare radio en cd-speler is 100% kindvriendelijk en bijgevolg een leuk en origineel geschenkje.

Toebehoren: hij wordt jou aangeboden inclusief een afstandsbediening en tafelstatief zodanig dat je de cd-speler als staander op bijvoorbeeld het aanrecht of je bureau kunt plaatsen.

Media-opties: naast de aanwezige radio en cd-speler is dit apparaat ook uitgerust met een bluetooth functie, een AUX uitgang en een USB-media optie.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts enkele klanten beschouwen de kwaliteit als ondermaats en melden dat de cd-speler geen lang leven beschoren is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Innvision CD speler met radio en Bluetooth – Retro design – Ook voor kinderen

 

Is het binnenkort de verjaardag van je zoontje/ dochtertje en wil je hem/ haar met een iets leuks verrassen? Dan lijkt deze unieke draagbare cd-speler inclusief radio én bluetooth functie misschien wel wat voor jou. Het apparaat wordt jou aangeboden door Innovision – dat overigens beschouwd wordt als één van de populairste en misschien wel beste merken – en blijkt beschikbaar in een roze, blauwe of zwarte kleur. 

Zijn compacte en lichtgewicht design maken van deze draagbare cd-speler met opvallend retro design, overigens een handzaam en makkelijk te gebruiken apparaatje. Ideaal om bijvoorbeeld mee te nemen op reis, in de wagen of naar het park. Verder blijkt de cd-speler eveneens uitgerust met een USB en AUX ingang, blijkt hij compatibel te zijn met diverse andere devices én garandeert hij een ruim bereik tot wel 10 meter ver. Kortom een echt toppertje als je het ons vraagt.

En dat lijkt op het eerste gezicht ook wel bevestigd te worden door de meeste klanten die het toestel van een mooie eindscore van 4,4 sterren hebben voorzien. Slechts één koper blijkt niet overtuigd van de kwaliteit van de gebruikte materialen.

 

Voordelen:

Multifunctioneel: met de Innovision draagbare cd-speler geniet je overigens ook een radio, bluetooth functie, USB- én AUX ingang én een set draadloze speakers in 1.

Gebruiksgemak: met zijn compacte formaat en lichte gewicht van amper 540 gram, is deze cd-speler makkelijk overal mee naartoe te nemen. Bovendien kan hij aan de muur geïnstalleerd worden of op de meegeleverde staander worden geplaatst.

USB-kabel: de cd-speler wordt eveneens geleverd inclusief een USB-kabel met een lengte van maar liefst 2,5 meter.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: één koper is alvast niet te spreken over de aangeboden kwaliteit en neemt zelfs het woord “krakkemikkig” in de mond.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lenco SCD-69BU – Draagbare radio cd speler met DAB en USB-ingang

 

Ben je bereid om net iets meer budget te spenderen aan een kwalitatieve draagbare cd-speler, dan lijkt dit exemplaar van Lenco misschien wel wat voor jou. Zo wordt de Lenco SCD-69BU cd-speler alvast gekenmerkt door een overzichtelijke vormgeving die inspeelt op een eenvoudige bediening en een verhoogt gebruiksgemak. Overigens is hij in diverse neutrale kleuren te bekomen van donkerblauw tot wit en taupe.

Verder blijkt deze draagbare radio cd-speler uitgerust met een DAB én USB-ingang, diverse voorkeurzenders en de mogelijkheid om hem eenvoudigweg op het lichtnet aan te sluiten.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meningen nogal verdeeld blijken. Sommige klanten beschouwen deze Lenco draagbare cd-speler als een topproduct terwijl anderen dan weer van mening zijn dat bepaalde onderdelen toch wel vrij kwetsbaar blijken.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de draagbare radio cd-speler wordt geleverd inclusief een netspanningskabel, een informatieve handleiding en het nodige DOC.

Aansluitingen: naast een AUX-aansluiting geniet je eveneens een USB-ingang en een hoofdtelefoonuitgang.

Handig in gebruik: deze unieke cd-speler met bijbehorende LCD display is eveneens voorzien van een FM radio met 10 voorkeurzenders én een DAB+ functie. Verder geniet je ook USB.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens een kleine minderheid van de klanten zouden bepaalde onderdelen aan deze cd-speler behoorlijk kwetsbaar blijken.

Prijzig: we durven vermoeden dat het hoge prijskaartje de verwachtingen bij sommige klanten behoorlijk hoog legt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nikkei NPRD58BK – Draagbare DAB+ Radio/CD-speler

 

Met de Nikkei NPRD58BK draagbare radio cd-speler kies je duidelijk voor een multifunctioneel én makkelijk te bedienen apparaat. Bovendien geniet je niet alleen de standaard FM radiofunctie maar kun je tevens ook beroep doen op de aanwezige DAB+ functie en bijgevolg van diverse extra kanalen genieten. 

Net zoals het vorige apparaat, wordt ook deze draagbare cd-speler geleverd inclusief de nodige batterijen maar kan het apparaat eveneens op het lichtnet worden aangesloten. Zijn compacte en lichtgewicht formaat inclusief handvat en de mogelijkheid tot USB, maken van hem een multifunctioneel én gebruiksvriendelijk toestel. Houd er wel rekening mee dat er geen bluetooth voorhanden is.

We stellen vast dat heel wat klanten duidelijk overtuigd blijken van de aangeboden kwaliteit en het fraaie design. Slechts enkelen maken melding van een verkeerde levering en een kwetsbaar apparaat waarbij bepaalde onderdelen niet naar behoren zouden functioneren.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: deze unieke draagbare cd-speler is eveneens voorzien van een FM radio met meerdere voorkeurzenders en de optie tot gebruik van de DAB+ functie. Verder geniet je ook USB.

Voeding: je kunt deze draagbare cd-speler eenvoudig en zonder problemen op het lichtnet aansluiten. Verder worden ook batterijen meegeleverd.

Aansluitingen: de AUX-aansluiting en USB-ingang worden aangevuld met een degelijke hoofdtelefoonuitgang.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: enkele klanten zijn van mening dat bepaalde onderdelen vrij snel stuk gaan en de kwaliteit bijgevolg ondermaats is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Philips – Radio – CD – Speler – Bluetooth – AUX – Draagbare Speaker met Verlichting

 

Net zoals de Sony draagbare cd-spelers behoort ook deze draagbare radio cd-speler van Philips tot de populaire en bekende apparaten. Bovendien betreft het hier een draagbare radio cd-speler met alles erop en eraan gaande van een set krachtige ingebouwde speakers tot de aanwezigheid van een AUX- aansluiting en de mogelijkheid om gebruik te maken van de bluetooth functie. In tegenstelling tot de vorige apparaten binnen deze selectie, is dit product voorzien van de nodige verlichting.

De Philips draagbare radio cd-speler ziet er dus niet alleen luxueus uit, maar is het ook effectief. Toch is deze radio met een breedte van 52 cm en een maximaal gewicht van 3800 gram behoorlijk eenvoudig te verplaatsen wat uiteindelijk bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Ondanks de vele mogelijkheden en pluspunten lijken er tot op heden nog geen reacties te zijn geplaatst. We durven vermoeden dat het hoge prijskaartje eventuele kopers mogelijks heeft afgeschrikt.

 

Voordelen:

Luisterervaring: je geniet een optimale én unieke luisterervaring dankzij de geïntegreerde dynamische verlichting in combinatie met het krachtige uitgangsvermogen van maar liefst 50 Watt.

Handig in gebruik: naast de aanwezigheid van een FM/MW-radio is er ook sprake van bluetooth, een cd-speler en USB-ingang.

Gebruiksvriendelijk: de draagbare radio cd-speler biedt maar liefst 20 voorkeurzenders aan aangevuld met een geheugen voor 20 cd-nummers én diverse bedieningsknoppen waaronder de bekende cd-shuffle/ herhalen.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: we durven vermoeden dat het hoge prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES