5 beste elektrische drumstellen Test van 2024

Laatste update: 29.02.24

 

Beste elektrische drumstellen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor het Magnificos – drumstel – elektrisch drumstel, kies je alvast voor een betaalbare en kwalitatieve set die steunt op het gebruik van een krachtige, tevens makkelijk oplaadbare, 2000 mAh accu. Als beginnend drummer ben je dan weer beter af met de Elektrisch Drumstel – Drumset die gekenmerkt wordt door de 7 duurzame siliconen pads die, vanwege hun korte afstand op elkaar, uitermate geschikt zijn om te leren drummen. In de onderstaande tabel voegen we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toe, eveneens voorzien van de nodige voor- en nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste elektrische drumstellen (Reviews) van 2024

 

Of je nu op zoek gaat naar een elektrische drumstel voor je kind dan wel een elektronische drumstel voor een beginner of gevorderde muzikant, het is aangewezen om niet zomaar het eerste het beste apparaat in het winkelmandje te plaatsen. Zo zal voor sommigen de prijs een belangrijke én bepalende factor blijken net zoals de mogelijkheden en de extra toebehoren. Wij selecteerden alvast 5 topproducten binnen het segment “elektronische drumstellen”. Bekijk de mogelijkheden even rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en professionele muzikanten.

 

1. Magnificos – drumstel – elektrisch drumstel? drumstel voor kinderen?

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een allround elektronisch drumstel voor kinderen én volwassenen? Dan loont het misschien wel de moeite om deze set van Magnifico eens even onder de loep te nemen. Hoewel het duidelijk niet het drumstel met de laagste prijs betreft, zou dit muziekinstrument misschien wel eens tot de populairste kunnen behoren voor al wie een grote liefde kent voor muziek. 

Maar wat maakt dit elektrische drumstel dan zou speciaal en waarom is het een goede aanbeveling voor wie vaak bezig is met muziek? Wij zoeken het graag even voor jou uit. Zo zul je zien dat het Magnifico drumstel in eerste instantie gekenmerkt wordt door een relatief compacte uitvoering van 42 x 35 x 4 cm en tevens ook opvouwbaar blijkt waardoor het makkelijk kan worden verplaatst en/ of opgeborgen, wat het gebruiksgemak altijd ten goede komt.

Verder werkt de set op basis van een krachtige – overigens makkelijk oplaadbare – 2000 mAh accu waarmee een relatief lange gebruiksduur kan worden gegarandeerd. Eenmaal correct ingeschakeld, kun je dit elektrisch drumstel eenvoudig aansluiten op je pc, telefoon of andere externe devices dankzij de aanwezigheid van een ingebouwde MIDI-kernchip. Het plaatje is pas helemaal compleet dankzij de unieke stereo surround sound en de verschillende volumestanden waartussen probleem kan worden geschakeld.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: het elektrisch drumstel wordt geleverd inclusief 2 drumsticks, 2 pedalen, een type C USB-kabel, een 3.5 mm audiokabel en een informatieve handleiding.

Uitvoering: het elektronisch drumstel is vervaardigd uit duurzaam kunststof en kent een relatief compacte uitvoering van 42 x 35 x 4 cm in combinatie met een gewicht van amper 1 kg.

Voeding: de set werkt op basis van een krachtige makkelijk oplaadbare 2000 mAh batterij die een lange gebruiksduur oplevert.

Speakers: de set geïntegreerde stereo speakers dragen bij aan een verbluffend baseffect en een unieke overall surround sound.

 

Nadelen:

Opnames: houd er rekening mee dat het drumstel zelf niet in staat is om meerdere opnames tegelijk te maken en dat dit via de pc moet gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Elektrisch Drumstel – Drumset – Digitaal Drumstel – Drumpad – Drumstel met Drumstokken

 

Ben je altijd al verzot geweest op percussie instrumenten en heb je best wel wat aanleg tot percussie? Dan is het misschien wel een aanrader om op zoek te gaan naar een elektrisch drumstel. Ga je voor het eerst een drumstel kopen dan kijk je uiteraard maar beter uit naar een aanbieding of waardig koopje zodoende geen verlies te lijden als het uiteindelijk toch niet helemaal je ding blijkt te zijn.

Neem nu bijvoorbeeld dit digitaal of elektronisch drumstel, geleverd inclusief bijbehorende drumstokken én voetpedalen én speciaal ontworpen voor de beginnende muzikant.  Zoals je kunt zien, staan de 7 siliconen drumpads behoorlijk dicht op elkaar wat het net iets makkelijker maakt om het drummen gaandeweg onder de knie te krijgen. Daarbij kun je overigens – met behulp van de “Special knop” – makkelijk schakelen tussen de zogenaamde SNARe én HI-HAT posities.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de 5 ingebouwde drumsteltonen, 8 demosongs, mp3-ingang en de mogelijkheid om er – indien gewenst – een koptelefoon op aan te sluiten. Kortom, een drumstel met een unieke prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Koptelefoon: je kunt het digitale drumstel niet alleen aansluiten op een externe speaker maar tevens ook verbinding met een koptelefoon. Dit laatste is best wel handig indien je andere niet wilt vervelen met je gedrum.

Gebruiksvriendelijk: de 5 ingebouwde drumsteltonen worden aangevuld met 8 demosongs en een volwaardige mp3-ingang.

Drumpads: het elektronische drumstel telt 7 verschillende drumpads die behoorlijk dicht op elkaar staan en daardoor geschikt zijn voor de beginnende muzikant.

 

Nadelen:

Niet professioneel: houd er rekening mee dat dit elektronisch drumstel best tekort kan schieten voor de ervaren/ gevorderde drummer.

Geen batterijen: jammer genoeg worden de 2 AAA batterijen niet meegeleverd op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sheffield Elektrisch drumstel – Met 10 geluiden, 10 ritmes, 6 pads, 2 voetpedalen en 1 paar drumsticks

 

Het Sheffield elektrische drumstel wordt geleverd inclusief 2 voetpedalen en een paar drumsticks en kent een relatief compacte afmeting van 63 x 24,5 x 41,5 cm wat het net iets makkelijker maakt om in de ruimte te installeren dan wel te verplaatsen. Dankzij de vele verschillende aansluitingsmogelijkheden – zoals onder meer een hoofdtelefoon uitgang, een MIDI OUT via USB en een AUX IN – wordt het overigens een fluitje van een cent om externe apparaten zoals bijvoorbeeld een hoofdtelefoon of mp3-speler aan te sluiten.

De set bestaat verder uit 6 aanslaggevoelige pads en een set voetpedalen waarmee je de bass drum en de hi-hat eenvoudigweg kunt aanslaan. Maar er is heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo kun je moeiteloos schakelen tussen maar liefst 10 geluiden, 10 ritmes en diverse sound-instellingen en dit alles tegen een mooi en aanvaardbaar prijskaartje.

Hoewel dit elektrische drumstel best tot de goedkope artikelen uit de reeks mag gerekend worden, werden tot op heden nog geen reviews geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Pads: de set is voorzien van maar liefst 6 aanslaggevoelige pads waaronder een snare, hi-hat, high tom, low tom, crash en ride pad.

Voetpedalen: naast een paar praktische drumsticks, wordt de set verder aangevuld met 2 voetpedalen waarmee je de hi-hat en bass drum kunt aanslaan.

Handig in gebruik: het elektronisch drumstel beschikt over 10 ritmes, 10 geluiden en diverse selecteerbare sound-instellingen.

 

Nadelen:

Niet professioneel: ben je op zoek naar een drumstel voor professioneel gebruik dan is dit artikel misschien niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Elektrisch drumstel – Carlsbro CSD500 8-pads mesh head elektronisch drumstel

 

Net zoals één van de vorige apparaten, wordt ook dit elektronische drumstel jou aangeboden door Carlsbro. Carlsbro is een vaste waarde in de muziekwereld en staat, net zoals de elektronische drumstellen van Roland, garant voor kwaliteit, duurzaamheid en optimaal gebruiksgemak. 

Zo blijkt het Carlsbro CSD500 elektronische drumstel een 8-delige drumkit met mesh head drumpads te zijn, bestaande uit een Commander 500 module met bijbehorende geïntegreerde oplaadbare accu. Dit wordt aangevuld met maar liefst 29 voorgeprogrammeerde drumkits, 12 eigenhandig in te stellen drumkits. 20 prachtige demo nummers, 358 drum- én percussie presets en 2 verschillende Reverb effecten.

Bovendien is het elektronische drumstel uitgerust met meerdere aansluitingen zodanig dat je hem eventueel op een aparte geluidsinstallatie, monitor of mixer kunt aansluiten. Ondanks het feit dat het prijskaartje als betaalbaar beschouwd wordt, durven we toch vermoeden dat het voor sommigen een struikelblok zal zijn.

 

Voordelen:

Aansluitingsmogelijkheden: het drumstel biedt niet alleen een hoofdtelefoonaansluiting aan maar beschikt ook over een AUX aansluiting, een lijnuitgang, een USB-poort én een Midi in- én uitgang.

Verpakkingsinhoud: het drumstel wordt geleverd inclusief een Commander 500 geluidsmodule, verschillende Mesh head pads, 2 cymbal drumpads met choke, een set drumstokken, de nodige bekabeling met kabelbinders, een drumsleutel, het nodige montagemateriaal en de 4 poots drum rack.

Gebruiksgemak: de 358 drum- én percussie presets worden aangevuld met maar liefst 20 demo nummers, 12 eigen drumkits, 29 voorgeprogrammeerde drumkits en 2 Reverb effecten.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we vermoeden dat de prijs sommige klanten alsnog lijkt af te schrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Medeli DD635 Dual Zone – Digitaal Drumstel – Elektronisch drumstel – Elektrisch drumstel

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor het Medeli DD635 Dual Zone digitaal drumstel dat zowel geschikt is voor kinderen als voor volwassenen. Houd er wel rekening mee dat zijn prijskaartje beduidend hoger ligt dan het gemiddelde, wat eveneens een mogelijke verklaring zou kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties.

Het dual zone elektronische drumstel – vervaardigd uit onder meer duurzaam rubber betreffende de pads – kent een totale afmeting van 91 x 59 x 33 cm en een gewicht van ongeveer 27 kg waardoor het veel groter is dan sommige andere producten binnen deze reeks. Zo geniet je onder meer van een 3 tom, een snare, een crash, een ride, een hi-hat, een hh control en een kick trigger.

De set wordt verder afgewerkt met een 3 inches groot LCD display waarop alle gegevens zichtbaar worden en/ of verder kunnen worden ingesteld. We denken hierbij niet alleen aan het volume maar ook aan de ritmes en sound-instellingen. Kortom, mogelijkheden zat maar weliswaar tegen een hoger prijskaartje.

 

Voordelen:

Display: het elektronisch drumstel is uitgerust met een 3 inches groot LCD display dat makkelijk te bedienen is.

Handig in gebruik: naast de volumeregelingen kun je eveneens schakelen tussen diverse liedjes, ritmes, stemmen en heb je zelfs de mogelijkheid om records te maken.

Formaat: de set wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 91 x 59 x 33 cm en een gewicht van ongeveer 27 à 29 kg.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje maakt dit elektronische drumstel jammer genoeg minder toegankelijk bij een brede laag van de bevolking.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische drumstellen Koopgids

 

De aankoop van een elektrische drumstel gebeurt maar beter niet in een opwelling. Zo zijn er heel wat factoren gaande van de mogelijkheden en de prijs tot de extra opties, de drummodule en de drumpads waarmee je op voorhand rekening dient te houden. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even grondig te bekijken alvorens je de verschillende elektronische drumstellen en hun eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken. 

De werking van een elektrisch drumstel en het gebruiksgemak

Met behulp van een elektronische drumstel kun je zonder problemen kracht én flexibiliteit aan eender welk live en/ of studio nummer toevoegen. Daarbij steunt het principe hoofdzakelijk op de combinatie van het rubberen slagvlak, ook wel gaasvel genoemd, met de daaronder verwerkte sensor. Door met je hand of de bijbehorende drumstokken op de pad te slaan, wordt de sensor geactiveerd die dan vervolgens een voltage zal doorgeven aan de zogenaamde geluidsmodule.

De geluidsmodule, die in verschillende naslagwerken ook wel eens omschreven wordt als het brein van het elektronische drumstel, zal het ontvangen voltage vervolgens gaan omzetten in een bepaald geluid. Daarbij wordt ook de kracht en de snelheid waarmee de slag op de pad werd uitgevoerd, in acht worden genomen wat resulteert in een aaneenschakeling van verschillende geluiden en klanken.

 

Welke voordelen biedt een dergelijk drumstel?

Naast het feit dat een elektronische drumstel kracht én flexibiliteit toevoegt aan eender welk nummer of repertoire, biedt hij nog tal van andere voordelen en mogelijkheden aan. Zo geniet je een onbeperkt aantal geluiden waardoor een dergelijk muziekinstrument net zo goed aansluit bij een jazzgroep alsook R&B blazerband, popquartet of rockgroep. Dit zorgt dan op zijn beurt opnieuw voor een grote vorm van flexibiliteit waarbij het gebruik ervan zowel live als in de studio een echte meerwaarde betekent.

Daarnaast blijken de meeste elektronische drumstellen ook bijzonder compact en licht van gewicht wat ze handig maakt om te verplaatsen en overal mee naartoe te nemen. En tot slot bieden ze diverse leervoordelen en oefenmogelijkheden aan. Zelfs voor kleine kindjes kan het gebruik van een elektronische drumstel een meerwaarde betekenen aangezien ze er niet alleen het gehoor maar ook hun motorische vaardigheden verder door leren ontwikkelen.

 

Drum- en bekkenpads, maastrommels en elektronische bekkenpads

Zoals hierboven reeds aangegeven, worden de drumpads of maastrommels als de basis van ieder elektronisch drumstel beschouwd aangezien op die manier één of meerdere onderliggende sensor(en) wordt/ worden geactiveerd. 

Zo maken de meeste moderne elektronische drumstellen vandaag de dag gebruik van rubberen drumpads of maastrommels wat dan weer voor iets meer gebruiksgemak en comfort zorgt tijdens het spelen. Dergelijke drumpads worden gecombineerd met 1 of meerdere onderliggende sensoren. Wanneer er slechts sprake is van 1 enkele sensor per drumpad dan betekent dit dat slechts 1 enkel geluid zal worden geproduceerd. Telt de maastrommel maar liefst 2 of zelfs 3 sensoren dan wordt een dubbel of driedubbel geluid geproduceerd.

Dit alles wordt dan weer aangevuld met de zogenaamde elektronische bekkenpads die, in de meeste gevallen, gekenmerkt worden door hun kenmerkende bekkenachtige vorm of ontwerp van cymbalen. Daarbij kan een onderscheid gemaakt worden tussen de twee- en driezonige cymbalen inclusief diverse bijbehorende triggers om de verschillende speeloppervlaktes te creëren.

 

Wat is het belang van de drummodule?

De drumpads leggen vervolgens de link of de weg met de bekende geluidsmodule, in veel naslagwerken ook omschreven als drummodule en beschouwd als het brein van het drumstel. Zodra de drummodule de voltages van de bijbehorende sensoren ontvangen heeft, moet hij deze kunnen omzetten of vertalen naar geluid. Daarbij wordt eveneens rekening gehouden met de slagsterkte, de traagheid en de kracht waarmee op de drumpad geslagen wordt. Op die manier worden krachtige en minder intense geluiden, luide en zachte klanken makkelijk van elkaar onderscheiden.

Met welk prijskaartje dien je rekening te houden?

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje aangezien dit door heel wat klanten als een doorslaggevende factor wordt beschouwd. Algemeen kan het prijskaartje van een elektronische drumstel dan ook makkelijk variëren van enkele honderden euro’s tot maar liefst 9000 euro of meer.

Uiteraard zal de prijs, in meer of mindere mate, beïnvloed worden door bepaalde kenmerkende factoren zoals de kwaliteit, het merk, de mogelijkheden, het formaat en het design. Waarbij een elektronische drumstel voor kinderen en/ of beginnende muzikantjes vaak goedkoper zal zijn dan een drumstel voor gevorderde muzikanten met alles erop en eraan. 

Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en wat zoal je verwachtingen zijn. Heb je veel/ weinig ervaring en welk bedrag kun en wil je er maximaal aan spenderen. Het antwoord op deze vragen kan een belangrijke leidraad zijn om te kiezen voor een bepaald type drumstel.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke versterker is het meest geschikt voor een elektronisch drumstel?

Wanneer je besluit een elektronische drumstel aan te kopen dan heb je, in de meeste gevallen, meteen de mogelijkheid om een versterker aan het totaalplaatje toe te voegen. Echter is ook hier het assortiment behoorlijk uitgebreid wat het bijgevolg niet altijd eenvoudig maakt om een keuze te maken.

Zo zou je bijvoorbeeld kunnen opteren voor de Carlsbro EDA50 50-Watt drumversterker die tevens blijkt uitgerust met een woofer en een tweeter waardoor een punchy doch helder geluid gegarandeerd wordt. Daarnaast blijkt zijn voorganger de Carlsbro EDA30 30-Watt met bijbehorende coaxiale luidspreker eveneens in de running. Het lijstje wordt verder aangevuld met de Medeli AP30B drummonitor, de Roland PM-03 personal drum monitor en de Roland PM-100 drummonitor voor V-Drums van 80 Watt.

Q2: Welke drumstokken moet je gebruiken in combinatie met een elektronisch drumstel?

Eigenlijk is het antwoord op deze vraag bijzonder eenvoudig en duidelijk aangezien vrijwel iedere normale drumstok ook kan worden gebruikt op een elektronisch drumstel. Uiteraard zijn er altijd wel factoren waar je rekening mee zou kunnen houden zoals het materiaal, het formaat en de dikte.

Veel artiesten raden dan ook aan om te beginnen met een drumstok maat 5A die beschouwd wordt als een algemene standaardmaat. Ervaar je dergelijke drumstokken nog steeds als te dik en onprettig in de hand dan kun je altijd even de 7A uitproberen. 

 

Q3: Wat kost een elektronisch drumstel?

Net zoals het geval met heel wat andere muziekinstrumenten, zul je ook voor een degelijke en kwalitatieve drumstel vaak een iets groter budget opzij hoeven te zetten. Zo kan het prijskaartje van een elektronische drumstel makkelijk variëren van zo’n 300 euro tot maar liefst 9000 euro of misschien nog een tikkeltje meer.

Daarbij stellen we vast dat bepaalde factoren zoals de kwaliteit van de gebruikte materialen, de afwerking en de gekozen technologie een grote invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Houd daarnaast ook rekening met je eigen ervaring waarmee we bedoelen dat je geen drumstel van 9000 euro hoeft aan te schaffen als je nog nooit gedrumd hebt.

 

Q4: Hoe werkt een elektronisch drumstel?

Eigenlijk is de werking van een elektronisch drumstel vrij eenvoudig te verklaren. Zo bestaat een dergelijk muziekinstrument uit een rubberen slagvlak, ook wel “gaasvel” genaamd, met daaronder een sensor. Door op de pad te slaan, wordt de sensor geactiveerd die op zijn beurt een voltage zal doorgeven aan de geluidsmodule, voor velen trouwens ook wel het brein van het drumstel.

Deze geluidsmodule zal een dergelijke waarde vrijwel meteen gaan omzetten naar geluid waarbij eveneens een onderscheid gemaakt wordt op basis van de kracht en snelheid waarmee geslagen wordt.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE