5 beste Elektrische piano’s Test van 2024

Laatste update: 16.07.24

 

Beste elektrische piano’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een leuk en origineel geschenkje voor de verjaardag/ communie van je muzikale zoon of dochter? Dan kunnen wij deze Pixmy Piano Keyboard alvast warm aanbevelen. De piano valt meteen op vanwege zijn compacte formaat en dito lichte gewicht wat hem bijzonder geschikt maakt voor jonge muzikantjes tussen 3 en 13 jaar oud. Daarnaast blijkt echter ook de Keyboard Piano Elektrische piano een schot in de roos. Met een totaal van 54 toetsen is ook dit muziekinstrument bijzonder geschikt om door kleine kinderhandjes te worden bespeeld. In de tabel hieronder voegen we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan de selectie toe, eveneens voorzien van voor- en nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste elektrische piano’s (Reviews) van 2024

 

Casio, Yamaha en Roland behoren tot de populairste en beste merken op het gebied van elektrische piano’s. Jammer genoeg resulteert dit vaak in een hoger prijskaartje alhoewel er altijd wel enkele leuke aanbiedingen en/ of goedkopere muziekinstrumenten te vinden zijn. Om de zoektocht voor jou iets makkelijker te maken, selecteerden we alvast 5 topproducten waarbij we niet alleen rekening hielden met het professionele advies van muzikanten maar ook de klantervaringen vermeld in de online reviews. Neem rustig de tijd alvorens er  voor jou de beste elektrische piano uit te kiezen en bepaal zelf of je voorkeur uitgaat naar de Yamaha elektrische piano dan wel de elektrische piano van Roland.

 

1. Pixmy Piano Keyboard, 61Keys Maat M MP5, Digitale Piano

 

Is het binnenkort de verjaardag van je kindje en wil je hem/ haar verrassen met een origineel geschenk? En heb je ondertussen gemerkt dat er toch enige interesse in muziek bestaat? Dan lijkt deze elektrische piano met 61 toetsen, jou aangeboden door het bekende merk Pixmy, misschien wel aan de verwachtingen te voldoen. Bovendien is het ook één van de goedkope muziekinstrumenten uit deze selectie wat hem alvast een pak toegankelijker maakt.

Zo blijkt deze elektrische piano gekenmerkt door een maximaal formaat van 60 x 18 x 6 cm aangevuld met een gewicht van 950 gram en volledig vervaardigd uit duurzaam ABS plastic. Dit maakt hem uitermate geschikt voor jonge kinderen vanaf 3 jaar tot de leeftijd van ongeveer 13 jaar oud. Naast de aanwezigheid van 10 demo’s, 16 muziektonen en 16 ritmes geniet je eveneens de mogelijkheid om muziek op te nemen met behulp van de meegeleverde microfoon.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde score van 5 sterren zien waarbij klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Het ideale geschenk voor je zoon of dochter en bijgevolg aangeboden tegen de laagste prijs.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het lage vriendelijke prijskaartje.

Materiaal: deze elektrische piano blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam en stevig ABS plastic.

Handig in gebruik: het keyboard telt maar liefst 61 toetsen aangevuld met 10 demo’s, 16 ritmes en 16 bijbehorende muziektonen. Verder beschik je ook over een handige speaker, een meegeleverde microfoon en de mogelijkheid om de muziek op te nemen.

 

Nadelen:

Geen volwassenen: de elektrische piano is wel degelijk bedoeld voor kinderen van 3 tot 13 jaar. Volwassenen kijken beter uit naar een elektrische piano met 88 toetsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Elektrische piano Orgel  XL keyboard Inclusief Microfoon

 

Binnen dezelfde prijscategorie zou je eventueel ook kunnen opteren voor de elektrische piano van H.R production die jou wordt aangeboden inclusief bijbehorend microfoon. Met slechts 54 toetsen is hij iets compacter in vergelijking met het vorige apparaat wat hem opnieuw uitermate geschikt maakt voor jonge muzikantjes.

De 54 toetsen worden verder aangevuld met maar liefst 100 timbres, 100 ritmes en maar liefst 8 leuke demo’s. Verder geniet je eveneens een opnamefunctie in combinatie met enkele krachtige ingebouwde speakers wat van hem een optimaal muziekinstrument maakt waar je kindje heel wat plezier aan zal beleven.

Op basis van de online reacties en de mooie score van 5 sterren, kunnen we besluiten dat dit eveneens tot de toppertjes binnen het segment van elektrische piano’s behoort. Een echte aanrader voor jonge spelertjes die hun muzikale talenten ten volle willen ontwikkelen.

 

Voordelen:

Toetsen: de piano telt een maximaal aantal van 54 toetsen waardoor hij uitermate geschikt is voor hele jonge spelertjes vanaf de leeftijd van 3 jaar oud.

Gebruiksgemak: de krachtige ingebouwde speakers worden aangevuld met een opnamefunctie en een meegeleverde microfoon.

Handig in gebruik: naast de 54 toetsen is deze elektrische piano, inclusief led display, voorzien van maar liefst 8 originele demo’s, tot wel 100 ritmes en 100 timbres.

 

Nadelen:

Geen volwassenen: ben je bewust op zoek naar een elektrische piano voor volwassenen dan moeten we jou hier jammer genoeg teleurstellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Roland FP-60 BK, Digitale stagepiano mat meer dan 88 toetsen

 

Met de Roland FP-60 kies je voor een elektrische piano van meer dan 88 toetsen waardoor hij uitermate geschikt is voor volwassen muzikanten. Hij blijkt hierbij voorzien van het bekende PHA-40 klavier aangevuld met 2 speakers van 8 bij 12 cm, een handige bluetooth functie en diverse aansluitingen. Denk bijvoorbeeld maar aan de mogelijkheid om een microfoon, USB, hoofdtelefoon en pedaal op het instrument aan te sluiten. Daardoor kun je hem niet alleen als particulier gebruiken maar ook professioneel in klaslokalen, muziekscholen etc.

Je kunt hem, net zoals de meeste elektrische piano’s, eenvoudig op het stroomnet aansluiten door middel van een meegeleverde AC adapter. Een mooie meevaller is dat de toetsen een hoge aanslaggevoeligheid kennen waardoor het geluid van deze elektrische piano bijzonder natuurlijk klinkt en heel erg dicht aanleunt bij dat van een akoestisch exemplaar.

Mocht je van plan zijn om deze elektrische piano aan te kopen dan zul je echter wel rekening moeten houden met een hoger prijskaartje. We vermoeden dat dit misschien ook één van de redenen zou kunnen zijn dat er tot op heden nog geen reacties zijn geplaatst.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: bij aankoop van deze piano worden eveneens een handleiding, een AC adapter, een stroomkabel, een DP-10 pedaal en een bladmuziekstandaard meegeleverd.

Voeding: door middel van de meegeleverde AC adapter kun je deze elektrische piano op het stroomnet aansluiten rekening houdend met een stroomconsumptie van 12 Watt.

Aansluitingen: naast de diverse UBS-aansluitingen en en de aansluiting voor het meegeleverde pedaal, geniet je ook 2 hoofdtelefoon jack-aansluitingen, een mic input jack en een output jack.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: jammer genoeg zou het hoge prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Casio Privia PX-5S Digitale Piano 88 Toetsen

 

De Casio elektrische piano telt maar liefst aanslaggevoelige 88 toetsen wat hem uitermate geschikt maakt voor gebruik door volwassen spelers. Verder wordt de Privia PX-5S piano aangevuld met een krachtige MIDI-controller in combinatie met tal van handige synthesizerwaardige filters én bijbehorende functies.

Dankzij het aanwezige Tri-sensor systeem wordt welke toetsaanslag nauwkeurig geregistreerd, geanalyseerd en tot uiting gebracht wat resulteert in een bijzonder natuurlijk klinkend pianogeluid. Dit wordt dan weer moeiteloos gecombineerd met een 256-stemmigheid wat betekent dat je met deze elektrische piano werkelijk alle kanten op kunt.

Jammer genoeg moeten we ook hier opnieuw vaststellen dat er nog geen online reacties werden geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te verstrekken over de eventuele gebruikerservaringen. Laat je hier alvast niet meteen door afschrikken.

 

Voordelen:

Toetsen: deze piano telt een combinatie van maar liefst 88 toetsen en is daardoor geschikt voor de volwassen muzikant.

Tri-sensor systeem: de piano maakt gebruik van het bekende Tri-sensor systeem waardoor elke toetsaanslag tot in de kleinste details wordt geregistreerd en geanalyseerd ten einde een natuurlijk pianogeluid te bekomen.

Meerstemmig: verder geniet je een polyfonie die tot wel 256-stemmig blijkt waardoor je instrument kunt gebruiken met pedaal of zonder al dan niet in combinatie met de quatre-mains speelstijl.

 

Nadelen:

Prijzig: we durven vermoeden dat het hogere prijskaartje geïnteresseerde kopers alsnog kan laten afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bobby’s Elektrische Piano, 61 Toetsen, Pianotoetsenbord Voor Kinderen

 

We sluiten het rijtje af met deze prachtige elektrische piano die, vanwege de 61 toetsen, vooral bedoeld is voor de jonge muzikale talentjes onder ons. Hij kent hierbij een maximaal formaat van 72,5 x 23,30 x 7,3 cm aangevuld met een meegeleverde microfoon van 12 cm. Naast de 61 toetsen geniet je kindje eveneens de mogelijkheid om gebruik te maken van de 16 tonen, 5 ritmes, 6 demo’s en 8 percussies.

De piano, die je overigens makkelijk op het stroomnet kunt aansluiten, is verder ook uitgerust met een MP3-functie, een stel krachtige speakers en de mogelijkheid om je eigen songs en melodieën op te nemen. Kortom, een origineel en educatief geschenk voor je zoon en/ of dochter.

Ondanks de vele voordelen en de meegeleverde accessoires lijken er tot op de dag van vandaag nog geen reacties te zijn geplaatst. Daarom durven we vermoeden dat het om een vrij recente uitgave van deze elektrische piano versie gaat.

 

Voordelen:

Formaat: de piano kent een compact formaat van 72.5 x 23.3 x 7.3 cm aangevuld met een beperkt gewicht van 1,37 kg.

Verpakkingsinhoud: hij wordt jou aangeboden inclusief een microfoon van 12 cm, een audio line en een duidelijke handleiding.

Handig in gebruik: de 61 toetsen worden verder aangevuld met 8 percussie opties, 6 demo’s, 16 tonen, 5 ritmes, een opnamefunctie en een MP3-functie.

 

Nadelen:

Geen volwassenen: voor volwassen spelers is deze elektrische piano misschien net iets te simplistisch en bijgevolg minder uitdagend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische piano’s Koopgids

 

De aanschaf van een elektrische piano gaat gepaard met heel wat vragen en afwegingen en dient dan ook niet halsoverkop te gebeuren. Wees goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden, het merk, de prijs, het aantal toetsen en de toetsgevoeligheid alvorens je meerdere elektrische piano’s en hun eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken. Wij willen jou verder ook als aanbeveling meegeven om de raad van ervaren en professionele muzikanten niet zomaar in de wind te slaan. 

Wat is een elektrische piano en hoe werkt het?

In tegenstelling tot het keyboard en het synthesizer die beiden worden onderverdeeld in de categorie van de elektronische muziekinstrumenten, behoort de elektrische piano tot de zogenaamde elektromechanische instrumenten. Hierbij wordt een uniek en prachtig geluid geproduceerd zodra de muzikant eender welke pianotoets op het klavier besluit in te drukken. 

Uiteraard is het proces een pak omslachtiger dan hierboven vermeld. Zo bestaat de binnenkant van een elektrische piano uit een combinatie van mechanische hamertjes die, zodra eender welke toets wordt ingedrukt, vervolgens het riet, de stemvorken of de metalen snaren aanslaan. Dit resulteert in een unieke vibratie die, met behulp van magnetische pickups, kan worden getransformeerd naar een elektrisch signaal. Dit elektrische signaal staat dan weer in verbinding met een versterker enerzijds en een speaker anderzijds die het geluid vervolgens hoorbaar moeten maken.

In vergelijking met de standaard akoestische piano, is de elektrische variant, al dan niet voorzien van een bijbehorende standaard, een pak compacter en vaak lichter van gewicht. Dit maakt hem alvast makkelijk om overal mee naartoe te nemen wat een voordeel is wanneer je als muzikant vaak op tournee moet.

 

Wat is het verschil met een standaard keyboard?

In tegenstelling tot de akoestische piano, is het verschil tussen een elektrische piano en een basis keyboard in eerste instantie vrijwel miniem. Beide exemplaren worden gekenmerkt door een vrij compact en lichtgewicht ontwerp en kunnen aangevuld worden inclusief een stevige standaard en diverse andere externe apparaten.

Wanneer we het uitzicht laten voor wat het is, en ons verder verdiepen in de klanken dan kunnen we echter een wezenlijk verschil ontdekken tussen het keyboard enerzijds en de elektrische of digitale piano anderzijds. Daar waar het keyboard hoofdzakelijk bestaat uit een combinatie van diverse muziekinstrumenten en bijbehorende automatische begeleidingen, blijft een elektrische of digitale piano dichter bij de basis; het zijnde de standaard akoestische variant.

Verder is er ook een wezenlijk verschil in het aantal toetsen en de aanslaggevoeligheid ervan. Zo tellen de meeste keyboards amper 61 toetsen ten opzichte van 88 toetsen bij de elektrische piano rekening houdend met een aanslaggevoeligheid van respectievelijk licht tot zwaar.

 

Het aantal toetsen en de toetsgevoeligheid

Daarnaast dien je ook het aantal toetsen en de toetsgevoeligheid goed in acht te houden. Zoals hierboven reeds aangegeven, worden de meeste elektrische piano’s gekenmerkt door een aaneenschakeling van wel 88 toetsen maar is niet elke piano ook even aanslaggevoelig. Bij sommige piano’s zul je, ongeacht het feit of je de toetsen hard dan weer zacht indrukt, weinig verandering in volume horen.

Uiteraard kiezen de meeste gebruikers liever voor een elektrische piano waarvan het volume en de klank zo dicht mogelijk die van een akoestische benadert. In dat geval moet je dus op zoek naar een piano met aanslaggevoelige toetsen waarbij het volume verandert zodra je de toetsen harder of zachter indrukt.

Extra kenmerkende functies, merk, design en prijskaartje

Tot slot willen we het toch nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje dat door verschillende factoren in meer of mindere mate kan beïnvloed worden. Zo kan de prijs onderhevig zijn aan de mogelijkheden van de elektrische piano, zijn design en de merknaam. Merken zoals Yamaha, Roland en Casio die al jaar en dag bekend staan vanwege hun klant- en gebruiksvriendelijkheid, comfort en unieke kwaliteit durven vaak iets meer vragen voor een bepaald type piano.

Anderzijds is het ook wel zo dat je bij minder bekende merken en lager geprijsde instrumenten dan weer nooit 100% zeker zult zijn over de kwaliteit ervan. Kwaliteit en duurkoop komen nu eenmaal met een bepaald prijskaartje en dat is bij muziekinstrumenten alvast niet anders. Algemeen zul je voor een betaalbaar basis instrument dan ook rekening moeten houden met een prijskaartje van ongeveer 400 euro dat, naargelang je verwachtingen, makkelijk kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Bovendien kan het prijskaartje eveneens beïnvloed worden door de eventuele extra kenmerken en mogelijkheden. Zo is het altijd handig indien de piano voorzien is van meerdere aansluitingen zodat je er bijvoorbeeld een hoofdtelefoon, microfoon en/ of extra versterker kunt op aansluiten. Ook bijbehorende pedalen kunnen voor de gevorderde pianist een meerwaarde vormen net zoals een toetsencover.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE