5 beste Gitaar Runers Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Beste gitaar tuners – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je nu viool, ukelele of gitaar speelt; dergelijke instrumenten moeten zo nu en dan eens goed worden gestemd. In de meeste gevallen gebruik je hiervoor een gitaar tuner die je ook als stemapparaat kunt omschrijven. De meeste gitaar tuners zijn niet alleen geschikt voor gitaren en bassen maar kunnen evengoed dienst doen om ukeleles en violen te stemmen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Clip-on tuner AT-101; een chromatische gitaar tuner die heel wat mogelijkheden aanreikt. Daarnaast blijkt ook de DisQounts Gitaar tuner alvast een schot in de roos te zijn waarbij kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid moeiteloos met elkaar worden gecombineerd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste gitaar tuners (Reviews) van 2024

 

De beste gitaar tuner hoeft helemaal niet het duurste exemplaar uit het rijtje te zijn. Zo zijn er heel wat goedkope modellen en/ of leuke aanbiedingen te vinden die vast en zeker aan jouw verwachtingspatroon kunnen voldoen. Bedenk of je op zoek bent naar een bass gitaar tuner of toch eerder een acoustic of electric exemplaar? Bekijk de 5 topproducten hieronder alvast even en houd evenzeer rekening met het advies van klanten, vermeld in de online reviews.

 

1. Clip-on tuner AT-101 stemapparaatje voor Gitaar Bas Viool Ukelele Chromatisch

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen maar toch zeker zijn van een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke gitaar tuner? Dan lijkt deze clip-on tuner van het bekende merk Aroma alvast een stap in de goede richting te zijn. Het feit dat het product over de laagste prijs beschikt, kan door heel wat klanten worden gewaardeerd.

Deze unieke AT-101 clip-on tuner wordt beschouwd als een oerdegelijk stemapparaatje waarmee je verschillende muziekinstrumenten kunt stemmen. Denk bijvoorbeeld maar aan de gitaar, bas, viool en ukelele. Je kunt het stemapparaatje bovendien makkelijk op de kop van dergelijke instrumenten vastklemmen, vervolgens inschakelen en stemmen.

Met behulp van het duidelijk leesbare en draaibare LCD kleurendisplay kun je te weten komen of je een bepaalde snaar net iets hoger of lager moet stemmen. Bovendien werkt hij zelfs in een luidruchtige omgeving bijzonder nauwkeurig. De tuner maakt gebruik van een 3V Lithium batterij en is, door zijn compactheid makkelijk overal mee te nemen. Slechts enkele kopers stellen zich vragen bij de kwaliteit.

 

Voordelen:

LCD display: het stemapparaat is voorzien van een helder en duidelijk leesbaar kleurendisplay dat bovendien ook nog eens draaibaar blijkt te zijn.

Voeding: deze gitaar tuner is uitgerust met een krachtige oplaadbare 3V Lithium batterij.

Gebruiksvriendelijk: het is een compact en lichtgewicht stemapparaatje dat geschikt is om gitaren, bassen, ukeleles en violen te stemmen.

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het economische betaalbare prijskaartje van deze gitaar tuner.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Gitaar tuner stemapparaat clip on tuner muziekinstrument accessoire DisQounts

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan kun je altijd nog opteren voor deze unieke gitaar tuner van DisQounts. DisQounts is een bijzonder bekend, zoniet het beste merk op het gebied van clip-on tuners en staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid.

Net zoals het vorige product, kun je ook dit stemapparaatje gebruiken in combinatie met verschillende elektrische én akoestische instrumenten. Zo kunnen de gitaar, basgitaar, viool, ukelele C en D aan het lijstje worden toegevoegd. Je kunt deze digitale tuner makkelijk op de kop van het muziekinstrument vastklemmen en vervolgens inschakelen. Het is een compact 440 Hz stemapparaat dat bovendien ook nog eens 360 graden draaibaar blijkt te zijn en voorzien is van een LCD display.

Ondanks de hoge prijs wordt aan het product toch een maximumscore van maar liefst 5 sterren toegekend. Hierbij wordt niet alleen een positief advies gegeven omtrent de uitstekende kwaliteit maar ook de gebruiksvriendelijkheid. Vast en zeker één van de populairste gitaar tuners uit het lijstje.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: dit stemapparaatje is geschikt om diverse elektrische en akoestische muziekinstrumenten makkelijk te stemmen zoals de viool, de ukelele, de gitaar en de basgitaar.

Display: ook hier geniet je een helder en duidelijk leesbaar LCD display dat je makkelijk tot wel 360 graden kunt draaien.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze gitaar tuner aan te kopen dan zul je jammer genoeg wel rekening moeten houden met het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Aengus Clip-on tuner AT-01A voor Gitaar, Basgitaar, Viool, Ukelele en Chromatisch stemmen

 

Ten opzichte van het vorige product, lijkt deze clip-on tuner alvast een koopje te zijn. Hij wordt geleverd en aangeboden door het bekende merk Aengus en is geschikt voor gebruik met meerdere muziekinstrumenten. Zo kun je hem gebruiken in combinatie met een gitaar, basgitaar, viool en ukelele door hem op de kop van het instrument vast te klikken.

Het is een vrij compact stemapparaatje dat zelfs in een luidruchtige omgeving perfect lijkt te werken. Deze unieke AT-101 clip-on tuner is voorzien van 2 heldere en duidelijk leesbare kleurendisplays die je bovendien ook kunt draaien. Het chromatisch stemapparaatje wordt gekenmerkt door een 3V Lithium batterij, een compact formaat en beperkt gewicht wat hem extra handzaam maakt.

De koper reageert duidelijk positief op deze clip-on gitaar tuner en beloont het product dan ook met een maximumscore van maar liefst 5 sterren. Het design kan misschien door sommige klanten als een werkpuntje worden beschouwd.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijkheid: hij is geschikt om diverse muziekinstrumenten mee te stemmen zoals de ukelele, viool, gitaar en basgitaar.

Budget: het is mooi meegenomen dat het prijskaartje van dit stemapparaat betaalbaar en economisch is.

Voeding: de chromatische clip-on tuner is uitgerust met een krachtige 3V Lithium batterij.

Comfort: de combinatie van enerzijds het compacte formaat en anderzijds het beperkte gewicht, maken heb bijzonder makkelijk mee te nemen.

 

Nadelen:

Design: we durven vermoeden dat niet alle klanten even enthousiast zullen reageren betreffende het design.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Guitar Tuner Mini Digitale Lcd Clip-on Tuner Gitaar Bass Viool Ukulele

 

Je zou natuurlijk altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke JoYo gitaar tuner. Dergelijk chromatische tuner is bovendien geschikt om te gebruiken op elektrische en akoestische muziekinstrumenten zoals de gitaar, bas, viool en ukulele.

Hij wordt gekenmerkt door een compact formaat in combinatie met een beperkt gewicht wat hem bijzonder handzaam maakt in gebruik. De meegeleverde CR2032 knop batterij zorgt ervoor dat het stemapparaatje feilloos werkt, zelfs in een luidruchtige omgeving. Je kunt hem makkelijk op de kop van het instrument vastklikken en vervolgens alle gegevens aflezen op het LCD display dat ook nog eens 360 graden draaibaar blijkt. Verder geniet je een totaal A4 bereik van 430 tot 450 Hz.

Jammer genoeg blijken niet alle klanten even overtuigd te zijn van dit aangeboden product. Zo zijn sommige kopers tevreden over de uitstekende kwaliteit terwijl anderen toch wel wat vragen hebben bij de kwetsbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Display: dit unieke stemapparaat is voorzien van een duidelijk leesbaar LCD display dat je zonder problemen tot wel 360 graden kunt draaien.

Gebruiksgemak: hij is geschikt om diverse muziekinstrumenten in een handomdraai te stemmen zoals de bas, ukelele, viool en gitaar.

Voeding: hij werkt op basis van een bijzonder krachtige CR2032 knoopcel batterij die je er bovendien op het moment van aankoop gewoon bij krijgt.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het stemapparaat toch behoorlijk kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Phonaddon Tuner Stemmer Klip Clip Chromatic Gitaar Bas Ukulele Viool

 

Tot slot kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met de gitaar tuner die jou aangeboden en geleverd wordt door Phonaddon. Hij staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid alhoewel je wel rekening zult moeten houden met een hoger prijskaartje. De hoge prijs zou evenals een verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties.

Dit chromatische stemapparaat werkt op basis van een CR2032 knoopcel batterij die je er jammer genoeg niet bij krijgt. Hij zorgt ervoor dat de clip-on tuner feilloos en nauwkeurig te werk gaat, zelfs in een luidruchtige omgeving. Alle gegevens worden vermeld op het LCD display dat ook nog eens 360 graden draaibaar blijkt.

De gitaar tuner is verzekerd van een bereik van 440 Hz en is voorzien van een automatische uitschakelingsfunctie. Die zal ervoor zorgen dat het apparaatje na 3 minuten automatisch uitgeschakeld wordt zodat je de batterij kunt sparen. Een duur stemapparaatje maar toch de moeite waard om hem even te bekijken.

 

Voordelen:

Voeding: ook dit apparaat maakt gebruik van een krachtige en duurzame CR2032 knoopcel batterij.

Display: het stemapparaat wordt gekenmerkt door een helder en duidelijk leesbaar LCD display dat je makkelijk en zonder problemen 360 graden kunt draaien.

Uitschakelingsfunctie: het apparaat is uitgerust met een automatische uitschakelingsfunctie die na 3 minuten in werking treedt.

 

Nadelen:

Geen batterij: ben je van plan om deze gitaar tuner aan te kopen dan is het wel belangrijk om te beseffen dat de knoopcel batterij niet wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gitaar tuners Koopgids

 

Wat is een gitaar tuner en waarvoor kun je hem zoal gebruiken? Bestaan er verschillende soorten gitaar tuners en wat dan met het formaat? Kun je ze gebruiken voor meerdere soorten muziekinstrumenten of niet? En wat mag je verwachten in verband met het prijskaartje? Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn wij op zoek gegaan naar het antwoord op deze vragen. Dit zal de zoektocht naar de beste gitaar tuner hopelijk wat versoepelen. Ga tijdens het vergelijken van de verschillende opties eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg.

Wat is een gitaar tuner en het nut ervan

Een gitaar tuner is een handig, vaak compact apparaatje waarmee het mogelijk wordt gemaakt om je gitaar probleemloos te stemmen. En dat is zo nu en dan wel eens nodig. Zo zijn er verschillende externe factoren die ervoor kunnen zorgen dat je muziekinstrument zo nu en dan eens volledig ontstemt. Denk bijvoorbeeld maar aan het gebruik van nieuwe snaren maar ook de speelstijl en eventuele temperatuurschommelingen kunnen ervoor zorgen dat je je instrument opnieuw moet stemmen.

Het stemmen vraagt alvast een geoefend oor en kan, zeker voor beginnende spelers, vaak als bijzonder lastig en moeilijk ervaren worden. Met behulp van een degelijk stemapparaatje kun je deze lastige karwei tot een goed einde brengen. Als je besluit gitaar te spelen, dan komt een gitaar tuner alvast goed van pas. Bovendien kun je hem vaak voor tal van andere muziekinstrumenten binnen dezelfde familie gebruiken. Denk bijvoorbeeld maar aan verschillende soorten ukeleles, violen en basgitaren.

 

Het type gitaar tuner in functie van het type instrument

Wanneer je besluit een gitaar tuner aan te kopen dan zul je merken dat er wel degelijk verschillende soorten bestaan. De meest voorkomende variant is de zogenaamde clip-on tuner die je makkelijk op de hals van je gitaar kunt bevestigen. Echter kun je ook opteren voor een contactmicrofoon, een pocket of pedaal tuner. Een contactmicrofoon is hierbij de variant die het minst vaak voorkomt en vaak ook iets duurder is in de aankoop.

Wanneer je op zoek gaat naar de voor jou beste gitaar tuner dan is het ook belangrijk om rekening te houden met je muziekinstrument. Zo kunnen de meeste gitaar tuners als universeel worden beschouwd daar ze namelijk ook geschikt zijn om andere instrumenten, weliswaar van dezelfde familie, probleemloos te stemmen. Daarnaast kun je ook specifiek op zoek gaan naar een gitaar tuner die enkel in staat is om de gitaar en/ of basgitaar te stemmen. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg heel wat knopen om door te hakken.

 

De voordelen van de clip-on tuner en  de bevestigingswijze

Zoals reeds aangehaald in het voorgaande stukje, blijkt de clip-on tuner het vaakst voor te komen. Dergelijke stemapparaat is vaak behoorlijk compact qua formaat, licht van gewicht en voorzien van een display en bevestigingsklem. Deze klem bevindt zich normaal gezien aan de achterzijde van de clip-on tuner en is bedoeld om het apparaatje eenvoudig op de hals van je gitaar, viool, ukelele of basgitaar te bevestigen.

De clip-on tuner is voorzien van een krachtige ingebouwde vibratiesensor die in staat is om de trillingen van je muziekinstrument op te pikken. Deze trillingen worden vervolgens doorgestuurd naar het bekende stemming-circuit waardoor hij vaak voor diverse muziekinstrumenten kan worden gebruikt. Het grote voordeel van deze unieke clip-on tuner in vergelijking met bijvoorbeeld een stemapparaat met microfoon, is dat je hem zelfs probleemloos in een lawaaierige omgeving kunt gebruiken.

Het formaat en het gewicht van een guitar tuner in verhouding tot het draagcomfort

Je besluit uiteraard zelf welk type gitaar tuner je uiteindelijk besluit aan te kopen. Toch is het aangewezen om even stil te staan bij het draagcomfort. Zo zullen sommige gitaar tuners net iets meer wegen en groter zijn ten opzichte van andere exemplaren. Een compacte gitaar tuner met een licht gewicht is bijzonder handzaam en makkelijk overal mee naartoe te nemen. Best wel handig indien je regelmatig op verplaatsing speelt of wanneer je naar de muziekles moet.

De meest compacte gitaar tuner is de frequente en bekende clip-on tuner. De pedaal tuner is dan weer iets groter en moeilijker mee te nemen.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tot slot willen wij het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Een degelijke gitaar tuner hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo kun je al gauw een exemplaar op de kop tikken voor amper 5 euro. Uiteraard bestaat de keerzijde ook en zul je evenveel stemapparaten zien verschijnen met een prijskaartje van 30 tot 50 euro.

Bedenk daarom op voorhand waarvoor je de gitaar tuner wilt aankopen? Ben je een beginnend speler of ervaren speler? Als beginnend speler is het niet echt een aanbeveling om al meteen 50 euro te spenderen aan een gitaar tuner. Stel dat je het na enkele maanden voor bekeken houdt, dan is die 50 euro een verloren kost geweest. Bij eventuele twijfel kun je altijd de online reviews en het advies van klanten raadplegen.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE