5 beste gitaarbanden Test van 2024

Laatste update: 29.02.24

 

Beste gitaarbanden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Liam’s Lederen verstelbare gitaarband kies je voor een unieke – zoals de naam reeds doet vermoeden – verstelbare band die geschikt blijkt voor gebruik in combinatie met verschillende types gitaren. Daarnaast moet de Gitaarband Fender Monogram alvast niet onderdoen. Zijn unieke design in combinatie met de gebruikte duurzame materiaalsoorten dragen alvast bij aan een optimaal gebruiksgemak. Ter vervolledigheid hebben we in de onderstaande tabel nog een derde topper aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én/ of nadelen. Zeker het bekijken waard!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste gitaarbanden (Reviews) van 2024

 

Hoewel sommige gitaristen tijdens hun zoektocht naar de beste (leren) gitaarband, blijven vasthouden aan de populairste en beste merken zoals Fender, Gaucho en Gibson; durven steeds meer muzikanten uit de “band” te springen. Zo blijken gepersonaliseerde gitaarbanden en gitaarbanden met naam aan een duidelijke opmars bezig. Of je daarbij kiest voor een elektrische gitaar gitaarband, een vintage gitaarband dan wel een gitaarband voor kinderen en/ of jongvolwassen; blijft een persoonlijke keuze. Bekijk de 5 toppertjes alvast even inclusief het advies vermeld in de bijbehorende reviews. En wie weet ga je wel met een aanbieding naar huis.

 

Leren gitaarband

 

1. Liam’s Lederen verstelbare gitaarband – guitar strap // LIAM’S

 

Of je deze prachtige gitaarband van het bekende merk Liam’s tussen de goedkope exemplaren zult spotten, valt nog even af te wachten. Toch lijken klanten duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit, het fraaie design en de gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om deze verstelbare gitaarband even van naderbij te bekijken.

Zo blijkt de Liam’s gitaarband vervaardigd uit 3 mm dik én 100% duurzaam tuigleer en afgewerkt in een stoere robuuste zwarte kleur. Hij kent daarbij een totale breedte van 6 cm in combinatie met een verstelbare lengte gaande van 128 tot maximaal 144 cm. Een echte “must have” dus voor elke beginnende en/ of ervaren gitarist.

Bovendien is de gitaarband eenvoudig te bevestigen en geschikt voor gebruik in combinatie met een akoestische dan wel elektrische gitaar. Ben je dus nog steeds op zoek naar een leuk en origineel geschenk, bekijk dan zeker even deze gitaarband.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze gitaarband werd de voorkeur gegeven aan duurzaam tuigleer van 3 mm dik.

Formaat: de gitaarband kent een breedte van ongeveer 6 cm en wordt aangevuld met een variabele lengte gaande van 128 tot 144 cm.

Design: het betreft een handgemaakte lederen gitaarband waardoor hij – in tegenstelling tot heel wat andere banden – 100% uniek blijkt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de andere toppertjes binnen dit segment, kunnen we alvast stellen dat deze gitaarband niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fender gitaarband

 

2. Gitaarband Fender Monogram – Verstelbare lengte: 44” tot 52,5”

 

De Fender gitaarband levert een prachtig staaltje kwaliteit tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje, wat de gitaarband meteen een pak toegankelijker maakt voor het grote publiek. Daarbij wordt de gitaarband gekenmerkt door een verstelbare lengte variërend van 44 tot 52,5 inches, wat overeenkomt met een bereik gaande van 111 tot maximaal 133 cm.

Verder werd de gitaarband vervaardigd uit een combinatie van meerdere degelijke materialen zoals polyester, leer en nylon die elk op hun beurt bijdragen aan duurzaamheid, gebruiksgemak en comfort. Dit alles wordt moeiteloos aangevuld met een prachtig design waarin het logo van “Fender” duidelijk aan bod komt en de mogelijkheid om te kiezen uit maar liefst 6 verschillende kleurtjes.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten enthousiast zijn met hun aankoop. Zo wordt onder meer een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit en het fraaie design wat 4,6 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Verstelbaar: de gitaarband kent een verstelbare lengte gaande van 111 tot 133 cm of 44 tot 52,5 inches.

Materiaal: het gebruik van nylon en polyester in combinatie met de lederen uiteinden, zorgen voor een duurzame en comfortabele gitaarband.

Design: de gitaarband blijkt beschikbaar in 6 verschillende kleuren en designs en wordt gekenmerkt door het bekende Fender logo.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijs duidelijk een heel pak lager ligt, durven we stellen dat deze voor sommigen misschien nog steeds te duur zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gitaarband elektrische gitaar

 

3. Professionele Verstelbare Stevige Gitaarband – Gitaarbanden – Guitar strap Band 

 

De P&P professionele gitaarband is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en 100% natuurlijk katoen in combinatie met een antisliplaag langs de binnenkant. Op die manier wordt een stevige grip gegarandeerd die meteen bijdraagt aan een stabiele en evenwichtige speelhouding.

De gitaarband – die overigens in maar liefst 5 verschillende kleurtjes te bekomen is – kent overigens een dikte van 5 cm in combinatie met een verstelbare lengte gaande van 82 tot 137 cm. Dit maakt hem uitermate geschikt voor eender welke klassieke, akoestische, bas en/ of elektrische gitaar.

Een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren verraadt meteen dat heel wat klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop. Zo wordt onder meer positief gereageerd op de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het gemak waarmee je de gitaarband kunt vastmaken. 

 

Voordelen:

Antisliplaag: de binnenkant van de gitaarband is voorzien van een stevige antisliplaag waardoor een uitstekende grip kan worden beoogd en bijgevolg een stabiele speelhouding.

Materiaal: het betreft een stevige gitaarband vervaardigd uit stevig natuurlijk katoen.

Formaat: de gitaarband kent een breedte van 5 cm in combinatie met een verstelbare lengte van 82 tot maximaal 137 cm.

Design: naast bruin blijkt deze gitaarband eveneens beschikbaar in het groen, zwart, wit en zwart/grijs.

 

Nadelen:

Onderhoud: houd er rekening mee dat eventuele vlekken misschien iets moeilijker te verwijderen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gibson gitaarband

 

4. ASGG-600 gitaar strap 2” Logo, Gibson gitaarband – Nylon stof

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je op zoek naar een unieke gitaarband, dan lijkt de Gibson gitaarband alvast het bekijken waard. Zo blijkt de gitaarband vervaardigd uit robuuste nylon stof die bijdraagt aan de stevigheid én duurzaamheid. Vervolgens werd het geheel in een zwart jasje gegoten en voorzien van het typische rode Gibson logo.

Verder blijkt de gitaarband gekenmerkt door een totale breedte van 5 cm in combinatie met een verstelbare lengte gaande van 116 tot maximaal 135 cm. Dit maakt hem geschikt voor tieners en volwassen muzikanten.

Hoewel de Gibson USA ASGG-600 gitaarband duidelijk heel wat positieve kenmerkende eigenschappen lijkt aan te bieden, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons behoorlijk moeilijk om jou verder advies te geven omtrent de klantreacties.

 

Voordelen:

Formaat: de gitaarband van Gibson kent een totale breedte van 5 cm in combinatie met een verstelbare lengte van minimaal 116 tot maximaal 135 cm.

Materiaal: de gitaarband is gemaakt uit duurzame robuuste nylon stof waardoor een zekere stevigheid én stabiliteit worden gegarandeerd.

Design: de zwarte designvolle band werd afgewerkt met het bekende typische rode Gibson logo.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel het niet de allerduurste gitaarband betreft, zou het prijskaartje voor sommigen toch een doorn in het oog kunnen betekenen.

Design: hoewel de Gibson gitaarband uniek blijkt in zijn eenvoud, is het misschien wel jammer dat er niet meer design mogelijkheden voorhanden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gaucho gitaarband

 

5. Gitaarriem Standaard Series Rose GST-55-PK Gaucho // Nylon Gaucho

 

We sluiten het rijtje af met de GST-55-PK Gaucho gitaarband die – overigens beschikbaar in 4 leuke felle kleurtjes – meteen in het oog springt vanwege de 3 afzonderlijke plectrumhouders die in de band verwerkt zitten.

Net zoals heel wat andere gitaarbanden uit het rijtje, blijkt ook dit exemplaar vervaardigd uit duurzaam nylon. In combinatie met zijn lichte gewicht van amper 71 gram en de verstelbare lengte, levert dit een gebruiksvriendelijke en makkelijk te bevestigen gitaarband op.

Echter maakt het gebrek aan online reviews het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven over de klantervaringen. Laat je hier echter niet door afschrikken want misschien voldoet deze gitaarband wel aan de verwachtingen.

 

Voordelen:

Design: de gitaarband wordt jou aangeboden in een felroze kleur maar blijkt daarnaast ook in het paars, blauw en geel beschikbaar.

Prijskaartje: de lage prijs maakt deze gitaarband meteen een pak toegankelijker bij het grote publiek.

Plectrumhouders: in tegenstelling tot heel wat andere gitaarbanden, wordt dit exemplaar gekenmerkt door de aanwezigheid van 3 afzonderlijk geïntegreerde plectrumhouders.

 

Nadelen:

Te klein: hoewel de gitaarband verstelbaar blijkt, zou hij misschien toch net iets te klein kunnen uitvallen voor volwassen gitaristen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gitaarbanden Koopgids

 

Ben je op zoek naar een geschikte gitaarband? Dan zul je al gauw versteld staan van de mogelijkheden die tegenwoordig voorhanden blijken. Zo kun je onder meer opteren voor een stevige leren gitaarband van het bekende merk Fender of Gaucho. Of geef je toch eerder de voorkeur aan een originele gitaarband met print design uit kunststof of plastic? Alvorens de verschillende gitaarbanden met elkaar te gaan vergelijken, lijkt het ons een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen. Wees daarnaast alert voor aanbiedingen en/ of promoties die de aankoopprijs drastisch naar beneden kunnen halen.

Het nut van een degelijke gitaarband

Hoewel de gitaarband oorspronkelijk ontworpen werd voor gebruik door e-gitaristen, heeft vandaag de dag eender welke gitarist belang bij het gebruik van een degelijke gitaarband. Zeker wanneer je voornamelijk rechtstaand gitaar speelt, kan de speelhouding lijden onder het – op termijn – zwaardere gewicht van de gitaar. Wanneer je zittend speelt, rust het gewicht van de gitaar hoofdzakelijk op je benen wat het iets comfortabeler maakt om gedurende enkele uurtjes te spelen.

Kortom, een gitaarband zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om – ook als je rechtstaand gitaar speelt – een comfortabele speelhouding aan te nemen. Uiteraard is het nu niet de bedoeling om de eerste de beste gitaarband in het winkelmandje te plaatsen. Neem rustig de tijd om de verschillende materialen, formaten, designs en gewichten tegenover elkaar af te wegen.

 

De breedte en de lengte in verhouding tot de pasvorm

Besluit je uiteindelijk op zoek te gaan naar een degelijke gitaarband dan is het in eerste instantie belangrijk om aandachtig te zijn voor het formaat en de uiteindelijke pasvorm ervan. Zo zal het formaat – overigens steevast weergegeven in cm – bepaald worden door een combinatie van lengte en breedte. 

Qua breedte kan een variatie optreden gaande van 5 tot maximaal 8 cm waarbij een brede gitaarband uiteraard meer schoudersteun zal aanbieden ten opzichte van een smaller exemplaar. Dit wordt aangevuld met een lengte die – in de meeste gevallen – verstelbaar blijkt. Als volwassen gitarist met een standaard lichaamslengte volstaat een verstelbare gitaarband van 80 tot 190 cm. Wat vervolgens de perfecte lengte is, is uiteraard afhankelijk van je lichaamslengte, je ervaring en je eigen persoonlijke speelhouding.

 

De gebruikte materialen in functie van de prijs

Eenmaal het formaat, de draagkracht en de pasvorm beklonken is, is het aangewezen om ook even een kijkje te nemen op het gebied van materialen. Zo is er tegenwoordig een uitgebreid aanbod aan gitaarbanden voorhanden vervaardigd uit meerdere materiaalsoorten gaande van hoogwaardig leder tot imitatieleer en diverse natuurlijke synthetische vezels. Het spreekt voor zich dat de keuze voor een bepaalde materiaalsoort zonder twijfel een invloed zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje.

Zo behoren de nylon gitaarbanden – al dan niet in combinatie met lederen uiteinden – alvast tot de goedkope alternatieven. Nylon biedt een hoge mate aan stabiliteit en belastbaarheid en is bovendien ook eenvoudig te verven. Echter is het op termijn minder duurzaam dan bijvoorbeeld een lederen of katoenen gitaarband. 

Mag het dus toch allemaal wat meer en beter zijn dan zou je eventueel kunnen opteren voor een gitaarband waarbij de bovenstaande materialen – nylon, katoen en leder – moeiteloos met elkaar worden gecombineerd. Ook de combinatie van nylon met neopreen in combinatie met rubberen eindstukken, wordt beschouwd als een iets duurder alternatief die – vanwege zijn veganistische kenmerken – ook bij veganisten erg in trek blijkt.

Het lijstje kan verder worden aangevuld met synthetisch polypropyleenvezel, plastic, hennep, vlas, linnen of vilt.

Bevestiging

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het aanwezige bevestigingssysteem en de manier waarop je de gitaarband bijgevolg aan je gitaar kunt vastklikken. Hoewel de meeste gitaarbanden gebruik maken van de klassieke band-knoppen, zijn er ook steeds meer exemplaren te vinden die zijn uitgerust met een straplock-systeem; een zogenaamd tweedelig bevestigingssysteem. Aan jou de keuze om te bepalen met welk systeem jij de meest comfortabele speelhouding kunt aannemen.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE