Laatste update: 28.05.22

 

Beste gitaarstandaards – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Elke ervaren gitaarspeler zal je ongetwijfeld de raad geven om een gitaarstandaard aan te schaffen. Op een dergelijke standaard kun je je mooie instrument goed zichtbaar opstellen waardoor je vaker de intentie zult hebben om te oefenen. In onze top 3 van beste producten zul je merken dat je met de Universele gitaarstandaard zeker en vast voor een degelijk exemplaar kiest. De stevige stalen constructie kan voor elk type gitaar worden gebruikt. Ook de Universele Gitaar Muurbeugel hoeft zeker niet onder te doen en is een meer dan waardig alternatief. Het frame is voorzien van schuimrubber om je instrument tegen krassen te beschermen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste gitaarstandaards (Reviews) van 2022

 

Als ervaren gitarist zul je zeker weten voor welke gitaarstandaard je moet kiezen. Echter, beginnende gitaarspelers zullen wel wat hulp en advies kunnen gebruiken om er de beste gitaarstandaard uit te kiezen. Zoek je een gitaarstandaard om meerdere gitaren op te plaatsen?  Of gaat je voorkeur misschien uit naar een gitaarstandaard waarop je precies 5 gitaren kunt bewaren? We hebben alvast 5 topexemplaren geselecteerd om jou te helpen bij je keuze. Neem even de tijd om alles rustig te bekijken en passeer zeker ook eens langs de koopjeshoek voor een leuke aanbieding.

 

1. Universele gitaarstandaard – voor elke soort gitaar en basgitaar

 

Deze universele gitaarstandaard is momenteel in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Deze gitaarstandaard is dan ook de ideale starter om je eerste gitaar veilig in te bewaren.

Bovendien heeft deze standaard een speciale triangelvorm waardoor je hem voor verschillende gitaartypes, waaronder elektrische-, akoestische- en basgitaren, kunt gebruiken. Doordat hij uit staal vervaardigd is en met een zwarte coating werd afgewerkt, kun je hem in elk interieur plaatsen om je instrument als blikvanger te etaleren.

Daarnaast is deze stevige en stabiele constructie voorzien van beschermende rubberen stootvlakken zodat je gitaar niet beschadigd kan raken. Door zijn lichte gewicht van 1,6 kg kun je hem trouwens heel gemakkelijk verplaatsen. In de reviews merken we dat dit exemplaar een zeer goede score van 4,7 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze universele gitaarstandaard kan voor elektrische gitaren, akoestische- en basgitaren worden gebruikt.

Materiaal: deze stalen constructie kreeg een zwarte afwerkingslaag waardoor hij in elke ruimte goed tot zijn recht komt. Bovendien is hij voorzien van rubberen stootvlakken om je instrument tegen krassen en andere beschadigingen te beschermen.

Plaatsing: de stevige gitaarstandaard dient om op de grond te worden geplaatst en is bijzonder stabiel zodat het instrument niet kan vallen.

De prijs: doordat hij tijdelijk in de aanbieding is, heeft hij een heel betaalbare prijs waardoor hij in elk budget past.

 

Nadelen:

Vormgeving: we merken dat deze standaard geen halssteun heeft waar normaal de gitaarhals op leunt.

Koop bij bol.com (€18.4)

 

 

 

 

2. Universele Gitaar Muurbeugel om gitaar op te hangen – Gitaarhaak

 

De universele muurbeugel van Aengus heeft de laagste prijs in onze selectie met toppers waardoor je zonder probleem meerdere gitaarhaken kunt aanschaffen om je instrumenten mooi naast elkaar te hangen. Door je instrument aan de wand te hangen, loop je veel minder risico dat je gitaar beschadigd zal raken. 

Bovendien spaar je heel wat ruimte uit omdat het instrument niet op de grond staat. De muurbeugel is vervaardigd uit stevig zwart metaal dat met schuimrubber werd afgewerkt waardoor hij geen krassen op de lak kan veroorzaken. Daarnaast kan hij voor bijna elke gitaarsoort worden gebruikt en is hij zelfs geschikt om een ukelele aan op te hangen.

Hij kan trouwens heel eenvoudig met de meegeleverde pluggen en schroeven aan de muur worden vastgemaakt. In de reviews zien we dat de meeste klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze muurhaak.

 

Voordelen:

Ruimtebesparend: met deze muurbeugel voor gitaren kun je heel wat ruimte winnen omdat het instrument niet op de grond moet staan.

Universeel: deze functionele gitaarstandaard voor aan de muur kan voor elk gitaartype worden gebruikt zodat je zowel je akoestische- als je elektrische gitaar aan de wand kunt hangen.

Materiaal: hij is gemaakt uit metaal met een zwarte coating en hij is afgewerkt met schuimrubber zodat de gitaarlak niet kan beschadigen.

Montage: hij kan gemakkelijk met schroeven en pluggen aan de muur worden vastgemaakt. De benodigde materialen worden in het pakket meegeleverd.

 

Nadelen:

Uitstraling: één klant merkt op dat zijn gitaar als het ware aan de muur bungelt waardoor het geheel visueel iets minder aantrekkelijk is.

Koop bij bol.com (€9.95)

 

 

 

 

3. Áengus standaard voor akoestische en klassieke gitaar- hout

 

Deze houten gitaarstandaard van Aengus is de populairste keuze van gitaristen die met hun akoestische of klassieke gitaar willen pronken. Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, kun je deze gitaarstandaard aan een goedkopere prijs krijgen als je meerdere stuks aankoopt.

Deze gitaarstandaard wordt bij voorkeur op de grond geplaatst zodat je instrument gemakkelijk kan worden opgenomen om een melodie te spelen. Doordat hij uit 2 in elkaar schuivende delen bestaat, kun je hem heel compact opvouwen om in je muziektas mee te nemen.

Bovendien is hij gemaakt uit MDF dat met houtlook fineerlaag werd afgewerkt zodat hij goed bij jouw instrument past en het geheel heel mooi en klassevol oogt. Op de steunvlakken is er trouwens een rubberen beschermlaagje aangebracht waardoor de gitaarlak geen krassen kan krijgen. In de reviews merken we dat dit product een uitstekende score kreeg van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Uitstraling: de gitaarsteun in MDF kreeg een fineerlaagje in houtlook waardoor een klassieke of akoestische gitaar hier heel mooi op staat.

Compact: deze gitaarstandaard voor akoestische gitaren bestaat uit 2 delen die in elkaar schuiven zodat je hem gemakkelijk kunt dichtvouwen om hem overal mee naartoe te nemen.

Bescherming: het rubberen beschermingslaagje zorgt ervoor dat het raakoppervlak van de gitaar geen krassen kan oplopen.

Het prijskaartje: bij aankoop van meerdere stuks krijgt deze standaard een goedkopere prijs waardoor je gemakkelijk verschillende exemplaren kunt aankopen om al jouw instrumenten op dezelfde manier te bewaren.

 

Nadelen:

Plaatsing: doordat deze standaard geen halssteun heeft, moet je je instrument ver genoeg van de muur plaatsen. 

Koop bij bol.com (€28.95)

 

 

 

 

4. GS523B 3-fach Rack voor elektrische, akustafele gitaar, voor 3 gitaren

 

Hercules Stands wordt door velen als het beste merk voor gitaarstandaards beschouwd omdat ze een heel ruim assortiment aanbieden om verschillende gitaarsoorten optimaal te bewaren. Deze Hercules gitaarstandaard kan universeel worden gebruikt om elektrische-, bas-, klassieke en akoestische gitaren in te stockeren.

Bovendien biedt deze gitaarstandaard ruimte om 3 gitaren in te zetten waarbij elke standplaats, individueel kan worden aangepast naargelang het instrumenten dat je erin wilt plaatsen. Je kunt trouwens in elke halssteun 4 plectra bewaren zodat je alles direct bij de hand hebt om je instrument te bespelen.

Verder heeft deze metalen gitaarstandaard een hoogte van 64 cm en een gewicht van 3,6 kg waardoor je hem in dichtgevouwen toestand gemakkelijk kunt meenemen als je bijvoorbeeld een optreden moet geven. In de reviews zien we dat deze vrij recente uitgave nog geen reviews kreeg.

 

Voordelen:

Capaciteit: in deze gitaarstandaard kun je 3 gitaren samen bewaren zodat je tijdens een optreden snel tussen de instrumenten kunt wisselen.

Gebruiksvoordeel: doordat er in elke halssteun is ruimte is voorzien om 4 plectra in te plaatsen, zijn al je speelbenodigdheden grijpklaar.

Transporteerbaar: de gitaarstandaard kan compact worden opgevouwen en heeft een vrij licht gewicht van 3,6 kg waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen.

Instelbaar: elke standplaats kun je individueel aanpassen zodat hij voor bijna elke gitaarsoort past.

 

Nadelen:

De prijs: deze gitaarstandaard is best wel prijzig waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Koop bij bol.com (€84.58)

 

 

 

 

5. Universele Gitaarstandaard Opbouwbaar 

 

Deze universele gitaarstandaard kan in bronskleur, zilver- of in het zwart worden aangekocht zodat je hem perfect bij jouw gitaar en/of interieur kunt laten passen. In de reviews merken we dat dit product een heel goede score van 4,7 sterren kreeg en dat de klanten heel blij zijn met hun aankoop.

Deze gitaarstandaard heeft een A-vormige frame waardoor hij voor elke type gitaar en basgitaar kan worden aangewend. Bovendien beschikt deze stevige aluminium constructie over draagarmen en een halssteun die met rubber werden bekleed om jouw instrument optimaal tegen krassen en beschadiging te beschermen.

Daarnaast zijn de poten voorzien van antislip voetjes zodat de standaard stabiel op zijn plaats blijft staan. Deze gitaarstandaard met een licht gewicht van 422 g, kan trouwens gemakkelijk worden opgevouwen om hem in een compact formaat mee te nemen of op te bergen.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze gitaarstandaard kan probleemloos voor bijna elk gitaartype worden gebruikt.

Vormgeving: door zijn A-vormig frame biedt hij een uitstekende ondersteuning waardoor je er zelfs basgitaren op kunt plaatsen. Hij is bovendien te verkrijgen in het zilver, brons en zwart zodat je er eentje kunt uitkiezen die perfect met jouw instrument matcht.

Materiaal: deze gitaarstand is vervaardigd uit solide aluminium en hij werd op de draagarmen en ruggensteun met rubber afgewerkt om je gitaar te beschermen.

Transporteerbaar: doordat hij eenvoudig kan worden opgevouwen en overigens amper 422 g weegt, is hij heel gemakkelijk te vervoeren.

 

Nadelen:

Formaat: hoewel hij voor elk gitaartype geschikt is, stellen we ons de vraag of hij met zijn kleine formaat wel voldoende ondersteuning biedt om een akoestische gitaar in te plaatsen.

Koop bij bol.com (€22.95)

 

 

 

 

Gitaarstandaard Koopgids 

 

Als beginnend gitarist zul je er misschien niet meteen aan denken, maar een degelijke gitaarstandaard is een goede aanbeveling om jouw instrument optimaal te bewaren. Je stelt je misschien de vraag of je op een dergelijk systeem elke gitaar kwijt kunt? En welke soorten gitaarstandaards bestaan er zoal? Zijn er goedkope exemplaren of kun je toch maar beter de aanbiedingen en promoties in de gaten houden als je de verschillende testen gaat vergelijken?

Wat is het nut van een gitaarstandaard

Bijna elke gitarist heeft een gitaarstandaard in huis omdat het de meest praktische manier is om je instrument te bewaren. Bovendien is je gitaar op die manier sneller toegankelijk en kun je hem onmiddellijk ter hand nemen als je een melodie wilt spelen. Je zult trouwens ook veel sneller geneigd zijn om te repeteren of spontaan een melodie te spelen als je jouw mooie instrument ziet staan. De gitaarstandaard kan gewoon in je woonkamer of in elke andere ruimte worden geplaatst om van jouw prachtige gitaar een pronkstuk te maken.

Daarnaast is het gebruik van een gitaarstandaard niet alleen praktisch, maar het is ook een veilige manier om je instrument te bewaren. Als je een gitaar gewoon met de gitaarkop tegen de muur plaatst, dan kan het instrument vallen waardoor hij beschadigd zal raken en krassen krijgt. Omdat een gitaar een dure investering is, kun je er dus ook maar beter goed zorg voor dragen zodat je er lang van kunt genieten.

 

De soorten gitaarstandaards

De meest voorkomende gitaarstandaard is de vloerstandaard waarop één gitaar kan worden geplaatst. Dit systeem bestaat uit een onderstuk en een verhoging waartegen het instrument met zijn lichaam leunt. Gitaristen die over meerdere gitaren beschikken, geven de voorkeur aan een gitaarrek omdat ze dan bijvoorbeeld tijdens een concert snel tussen de verschillende gitaren kunnen wisselen. Er zijn trouwens rekken (racks) waarop je 3 gitaren kunt plaatsen en er zijn er zelfs die groot genoeg zijn om 10 gitaren te stockeren. 

Daarnaast is er ook de driepootstandaard waarop je één gitaar kwijt kunt. Een dergelijke standaard is stabieler dan de gewone vloerstandaard en bovendien is hij inklapbaar waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt. Een muurbeugel zou ook een goed optie kunnen zijn omdat je veel ruimte kunt besparen. De muurbeugel hangt stevig aan de wand vast waardoor je gitaar er veilig in hangt en bijgevolg veel minder risico op beschadiging loopt.

 

De materiaalkeuze en de afwerking

Er worden gitaarstandaards uit verschillende materiaalsoorten aangeboden zodat je ze perfect met je interieur kunt laten matchen. Wanneer je een strakke inrichting hebt, is er meer dan voldoende keuze uit metalen gitaarstandaards in diverse vormen en kleuren. Daarnaast is er ook het exemplaar in hout dat in combinatie met een akoestische gitaar een klassevolle en aparte uitstraling heeft.

Doordat een gitaarstandaard altijd in contact komt met het instrument kun je beter vooraf bepalen voor welk materiaal je kiest. Gitaren met een nitrocellulose afwerkingslaag raken snel beschadigd als ze met metaal of plastic in aanraking komen. Sommige standaards worden daarom speciaal voorzien van vilten of rubberen stootvlakken waardoor je dit probleem kunt voorkomen. Een houten standaard heeft dan weer geen enkele invloed op gitaren die met nitrocellulose gitaarlak zijn afgewerkt.

De compatibiliteit

Wanneer je een gitaarstandaard gaat aankopen is het belangrijk om te kijken of het rek wel compatibel is met jouw instrument. Voor elke gitaarsoort kun je namelijk een speciale gitaarstandaard aankopen of je zou voor een universeel systeem kunnen kiezen. Een gitaarstandaard voor een akoestische gitaar moet hoog en breed zijn zodat je het instrument er met zijn volumineuze lichaam gemakkelijk in kunt plaatsen.

Een elektrische- of een basgitaar is dan weer een pak kleiner waardoor je deze niet in een gitaarstandaard voor een akoestische gitaar kunt bewaren omdat hij zijn stabiliteit verliest. Sommige gitaarstandaards zijn in breedte verstelbaar zodat je er zelfs een Ukelele in kwijt kunt. Gelukkig zijn de meeste uitvoeringen universeel en kun je deze zodanig aanpassen dat je er zowel akoestische als bas- en elektrische gitaren in verschillende formaten in kunt bewaren. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES