Beste gitaarversterker

Laatste update: 16.07.24

 

Gitaarversterkers test van 2024

 

Als je eenmaal de muziekmicrobe te pakken hebt dan laat deze je nooit meer los. Heel wat mensen spelen bijvoorbeeld akoestische gitaar of kiezen voor een elektrische gitaar. In elk geval kan een gitaarversterker dan wel een goede aanbeveling zijn. Bekijk alvast even onze koopgids en indien je echt dringend op zoek bent naar een degelijke gitaarversterker dan kun je ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Rock You GT15 gitaarversterker. Het apparaat is voorzien van een output vermogen van maar liefst 15 Watt. Met de Johnny Brooks 20 Watt gitaarversterker kun je zeker zijn van een meer dan evenwaardig alternatief. Dit toestel kun je gebruiken in combinatie met zowat elk type elektrische gitaar en elektro-akoestische gitaar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gitaarversterker reviews – top 5

 

 

Voor liefhebbers van elektrische gitaren wil je natuurlijk ook je talenten kunnen tonen en zelf horen met uitstekende klank. Koop dan een gitaarversterker zodat je kunt genieten van gitaarriffs op een hoog volume. Je kunt ook versterkers kopen voor akoestische gitaren om voor een publiek te kunnen spelen. Als je de beste gitaarversterker wilt kopen dan kun je beter de informatie in dit artikel gebruiken.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Rock You GT15

 

Ben je op zoek naar een goede elektrische gitaar of elektrisch-akoestische gitaarversterker tegen een betaalbare prijs, dan heb je met de GT15 gevonden wat je zoekt. Dankzij de handgreep kun je dit toestel gemakkelijk meenemen en het heeft een output vermogen van 15 Watt.

Met de driebands equalizer kun alle tonen naar wens instellen. Het toestel is verder nog uitgerust met een clean-kanaal en een distortion-kanaal zodat je kunt kiezen tussen twee verschillende geluiden. Als de buren teveel klagen over de geluidsoverlast dan kun je eenvoudig een hoofdtelefoon aansluiten op de versterker om in alle rust te oefenen.

Dit product is tot op heden nog maar eenmaal beoordeeld door een koper maar deze persoon geeft positief advies. Het apparaat is van topkwaliteit en werkt prima, de prijs is ook aantrekkelijk.

Met de GT15 haal je niet alleen een degelijke gitaarversterker in huis maar bovendien ook tegen een aanvaardbare prijs. In vergelijking met de andere 4 toestellen uit deze selectie, beschikt deze gitaarversterker van het merk Rock You over de laagste prijs. Daardoor zou het wel eens tot de populairste toestellen kunnen behoren.

 

Voordelen:

Budget: je zult werkelijk meteen versteld staan van het betaalbare prijskaartje. Ideaal wanneer je liever niet veel geld wenst uit te geven aan een degelijke versterker.

Comfort: het apparaat is voorzien van een duurzame en degelijke handgreep. Dit maakt het mogelijk om de versterker op een eenvoudige manier te verplaatsen.

Geluid: met deze gitaarversterker heb je de keuze uit meerdere geluiden dankzij de aanwezigheid van het clean-kanaal en het distortion-kanaal.

 

Nadelen:

Momenteel is er nog maar één enkele online beoordeling geplaatst waarin de gebruiker positief advies geeft. Dit maakt het voor ons helemaal niet gemakkelijk om op zoek te gaan naar mogelijke nadelen ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Johnny Brooks 20 Watt

 

Deze versterker van Johnny Brook is geschikt voor bijna alle elektrische gitaren en elektro-akoestische gitaren. Het toestel heeft een sterkte van 20 Watt en je kunt het makkelijk overal mee naartoe nemen dankzij de handgreep aan de bovenkant. Het toestel heeft een oranje kleur maar is ook beschikbaar in rood, wit of blauw.

Deze draagbare versterker is voorzien van vele verschillende mogelijkheden: het beschikt over een controleknop voor het volume van de hoge en de lage tonen, het heeft een speaker van 20 Watt, een input van 6,35 mm en een hoofdtelefoonuitgang om in alle rust te kunnen spelen. Je kunt deze versterker ook gebruiken als luidspreker door hem aan te sluiten op een MP3 speler via de 3,5 mm ingang.

Jammer genoeg zijn er nog geen beoordelingen geplaatst over deze gitaarversterker aanbieding en daarom is het ook onmogelijk om een advies te formuleren over dit apparaat. Wees de eerste persoon om een review te plaatsen!

Je kunt ook altijd kiezen voor deze gitaarversterker van het merk Johnny Brook. Met dit model haal je een versterker in huis die je kunt gebruiken in combinatie met gelijk welke elektrische en elektro-akoestische gitaar. Het loont dan ook de moeite om de voor- en nadelen van het apparaat even grondig te bekijken.

 

Voordelen:

Design: je zult merken dat het apparaat voorzien is van een stevige handgreep waardoor het transport een pak aangenamer wordt. Daarnaast is de versterker in meerdere kleuren te verkrijgen.

Vermogen: deze gitaarversterker beschikt over een ruim vermogen van ongeveer 20 watt.

Handig in gebruik: je zult meteen merken dat het toestel voorzien is van een degelijke controleknop. Op die manier is het een pak eenvoudiger om het volume te regelen. Daarnaast kun je ook een hoofdtelefoon erop aansluiten en is het mogelijk om het toestel als een luidspreker te gebruiken.

 

Nadelen:

Geen reviews: op dit moment zijn er helemaal nog geen online beoordelingen geplaatst. Dit zou andere kopers kunnen tegenhouden om de gitaarversterker alsnog aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Johnny Brooks met schouderband

 

Dit artikel is geschikt voor beginnende gitaristen. Het is een compact apparaat die je makkelijk kunt meenemen dankzij de schouderband en je kunt het ook eenvoudig opbergen. Het toestel is uitgerust met knoppen om het volume te regelen maar ook met toon & overdrive knoppen.

De versterker werkt op een 9V batterij die meegeleverd wordt of op een 9V adapter, deze hoef je wel nog apart te kopen. De versterker heeft een vermogen van 5 Watt en beschikt over een 6.35 mm jack input en een output van dezelfde afmeting. De input kun je ook gebruiken om een ander toestel op aan te sluiten om de versterker te gebruiken als luidspreker.

Hoewel het product behoort tot de goedkope gitaarversterkers is het nog niet beoordeeld geweest door kopers. Wegens gebrek aan een review kunnen wij de voor- en nadelen van dit toestel niet bespreken.

Net zoals het voorgaande apparaat is ook deze gitaarversterker afkomstig van het merk Johnny Brook. Daardoor vermoeden we dat het niet alleen één van de populairste merken is maar misschien voor velen ook veruit het beste merk. Indien je nog maar net met gitaarlessen begonnen bent dan is deze versterker werkelijk iets voor jou.

 

Voordelen:

Formaat en comfort: in vergelijking met sommige andere gitaarversterkers is dit apparaat vrij compact. Daardoor is het ook gemakkelijk mee te nemen. Bovendien wordt het comfort verhoogd dankzij de schouderband.

Functies: het is mogelijk om het volume te regelen en in te stellen. Daarnaast beschikt het toestel ook over toon knoppen en overdrive knoppen.

Voeding: deze gitaarversterker functioneert door middel van een krachtige 9V batterij. Deze krijg je er trouwens bij de aankoop van het toestel gewoon bij. Je kunt ook gebruik maken van een 9V adapter.

 

Nadelen:

9V adapter: indien je gebruik wenst te maken van de 9V adapter dan hoef je deze er zelf nog bij te kopen. Deze wordt dus niet meegeleverd bij de aankoop van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Johnny Brooks 20W

 

Deze set is het ideale product voor een beginnende gitaarspeler. Het bevat een elektrische gitaar, een gitaartas en een versterker.

De elektrische gitaar heeft een 22 fret maple neck en wordt geleverd met snaren en plectrums en zelfs een schouderband.

De versterker heeft een vermogen van 20 Watt. Bij de levering krijg je verder nog een jack kabel en een digitale tuner. De prijs van dit product ligt al iets hoger maar je krijgt wel een compleet starterspakket.

Tot op heden heeft nog geen enkele gebruiker een beoordeling geschreven over deze aanbieding. Om deze reden is het dus moeilijk om een advies te geven gebaseerd op de reviews van kopers.

Als je nog niet zo lang bezig bent met het spelen van gitaar dan is deze versterker misschien wel iets voor jou. De versterker is, net zoals de voorgaande toestellen, afkomstig van het bekende merk Johnny Brook. Laten we alvast even naar de kenmerkende eigenschappen van deze gitaarversterker kijken.

 

Voordelen:

Set: bij de aankoop van het toestel dan zul je meteen merken dat de set uit veel meer bestaat dan enkel en alleen een versterker. Je krijgt er namelijk ook een leuke gitaartas bij en zelfs een elektrische gitaar.

Elektrische gitaar: deze elektrische gitaar is uitgerust met een typische 22 fret maple neck.  Bovendien wordt de gitaar voorzien van een plectrum en een verstelbare schouderriem.

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met sommige andere toestellen zul je merken dat de prijs van dit apparaat best wel een tikkeltje hoger ligt. Toch krijg je best wel waar voor je geld als je kijkt naar alle toebehoren die je erbij krijgt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bontempi Gitaar Met Versterker En Microfoon

 

Deze set van Bontempi is afgewerkt in de kleuren blauw en rood en bevat een gitaar met 6 metalen snaren, een microfoon en een versterker. De gitaar beschikt over een schouderband en je krijgt ook lichteffecten bij deze set.

Deze set is uitermate geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en werkt op 4 AA batterijen.

Deze batterijen worden wel niet meegeleverd dus je moet ze nog apart kopen. De onderdelen zijn gemaakt van kunststof en metaal.

Misschien is dit wel een topproduct maar wegens gebrek aan een review kunnen we het niet met zekerheid zeggen. Omdat er nog geen beoordelingen gegeven zijn over dit apparaat kunnen we je geen advies geven.

Indien je op zoek bent naar een leuk geschenk voor de verjaardag van je kind dan kun je misschien dit toestel van Bontempi overwegen. De set is zeer opvallend dankzij de felle kleuren rood en blauw. Maar dit zal jouw kind misschien wel meteen aantrekkelijk vinden.

 

Voordelen:

Set: bij de aankoop van dit product zul je merken dat de verpakking niet alleen een microfoon en een krachtige versterker bevat maar bovendien ook een leuke gitaar.

Gitaar: je zult zien dat de gitaar over een verstelbare schouderriem beschikt om iets meer comfort te bieden.

Voeding: deze set functioneert het best op basis van 4 AA batterijen.

 

Nadelen:

Geen batterijen: het is wel belangrijk om te beseffen dat je de batterijen zelf nog apart zult moeten aankopen. Deze worden namelijk niet met de aankoop van het toestel meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gitaarversterkers koopgids

 

Als je graag en geregeld gitaar speelt dan wil je op een bepaald moment je muziek ook aan andere mensen laten horen. Je kunt een gitaarversterker kopen zodat je op een luider volume kunt spelen en als je een microfoon aansluit kun je zelfs zingen. Bij het kopen van een gitaarversterker zijn enkele punten belangrijk zoals het type versterker, de functies en de klasse.

Soorten gitaarversterkers

Er zijn vier belangrijke soorten gitaarversterkers namelijk de transistorversterkers, buizenversterkers, digitale versterkers en hybride versterkers.

Een transistorversterkers is uitgerust met transistors en moet je weinig onderhouden. Vroeger was de kwaliteit van dit type minder dan van een buizenversterker. Tegenwoordig beschikken ze echter over de mogelijkheid om de klank van een buizenversterker te imiteren en ze zijn over het algemeen ook goedkoper. Vele gitaristen verkiezen dit type vanwege de betrouwbaarheid en de stevigheid.

Een buizenversterker is ook populair bij vele gitaristen vanwege de warme klank. Ze klinken luider dan een transistorversterker en je kunt de klank makkelijk veranderen naar distortion. Het nadeel is dat je meer onderhoud hebt aan dit type. De prestaties van de buizen verminderen na een tijdje en je moet ze dan ook vervangen. Dit type is ook duurder dan andere soorten versterkers.

Een digitale versterker imiteert de klank van andere soorten versterkers op een digitale manier. Het grote voordeel is dat je bijna elke andere soort versterker kunt imiteren en je kunt ook gebruik maken van digitale effecten. Sommige digitale versterkers kun je verbinden met een opnameapparaat zodat je je eigen nummers kunt opnemen.

Tenslotte kun je ook nog hybride versterkers kopen. Dit type combineert de beste kenmerken van een buizen- en transistorversterker om een nieuwe soort van topkwaliteit te maken.

 

Functies van een versterker

Een versterker kan over verschillende nuttige functies beschikken voor gitaristen. Het is daarom belangrijk om verschillende modellen met elkaar te vergelijken zodat je het beste apparaat voor jouw situatie koopt.

Als je wilt wisselen van kanaal terwijl je aan het spelen bent, dan moet je kiezen voor een versterker met een kanaalschakelaar. Op die manier kun je van een heldere klank naar een vervormde klank wisselen met een druk op de voetpedaal. Deze voetpedaal is niet altijd inbegrepen bij de aankoop dus het is mogelijk dat je dit toestel nog apart moet kopen.

Met een equalizer kun je zelf de frequenties van de klank instellen. Je kunt bepaalde frequenties luider laten klinken of andere verwijderen zodat je een gans ander geluid produceert. Sommige modellen beschikken over vooraf ingestelde instellingen terwijl je op andere modellen zelf de frequentie kunt instellen.

Met een toonregelaar kun je de lage, midden en hoge tonen instellen. Bij sommige apparaten heb je zelfs de mogelijkheid om andere functies te regelen zoals de reverb of gain. Reverb is de echo van het geproduceerde geluid die je normaal hoort in een gesloten ruimte.

Er zijn ook versterkers die uitgerust zijn met geluidseffecten die je kunt laten weerklinken wanneer je aan het spelen bent of wanneer je je eigen nummers aan het opnemen bent. Als je veel last hebt van ruis op de versterker dan kun je via effectieve loops een rack unit aansluiten om dit te vermijden.

In plaats van op zoek te gaan naar de goedkoopste aanbieding is het een aanbeveling om te kiezen voor een versterker met meerdere functies die je in de toekomst kunnen van dienst zijn.

Klasse van de versterker

Een gitaarversterker wordt onderverdeeld in verschillende klassen die aangeduid worden met een letter van het alfabet.

Een klasse A versterker beschikt over apparatuur die altijd op spanning is. Dit zorgt voor een snel geluid omdat de stroom vlug vervoerd wordt naar de luidsprekers. Deze klasse is duurder dan andere klassen.

Een klasse B versterker staat niet onder spanning wanneer de output toestellen op non actief staan. De snelheid van het geluid is trager maar deze versterkers hebben minder energie nodig en zijn goedkoper.

Een AB model is een combinatie van een klasse A en een klasse B. De meeste versterkers vallen in deze categorie. Ze zijn iets trager dan een klasse A versterker maar vlugger dan een klasse B. Ze hebben ook minder stroom nodig dan een klasse A.

Een klasse D model is efficiënt en heeft weinig stroom nodig. Dit type gebruikt transistors om de stroom te vervoeren. Deze klasse is geschikt voor versterkers die op een batterij werken of draagbare modellen.

Tenslotte zijn er ook nog versterkers met een klasse H. Deze beschikken over meerdere stroomvoorzieningen. Deze versterkers zijn licht van gewicht maar kan zorgen voor een vervorming van het geluid wanneer er gewisseld wordt tussen de verschillende stroomvoorzieningen.

 

 

Bibliografie

1) 3 Ways to Use a Guitar Amp – wikiHow

2) Gitaarversterker – Wikipedia

3) sound-unsound.com/5-best-electric-violas-compared-reviewed/

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE