5 beste Harman Kardon speakers Test van 2024

Laatste update: 29.02.24

 

Beste Harman Kardon speakers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Harman Kardon Go+Play speaker, ben je verzekerd van een toppertje dat voorzien is van een krachtige ingebouwde 4.1 bluetooth versie. Echter moet de Harman Kardon Citation 200 Portable alvast niet onderdoen. Zo wordt dit exemplaar gekenmerkt door een relatief compact formaat waardoor hij makkelijk te verplaatsen is. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. Bekijk de optiemogelijkheden even alvorens een finale keuze te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste Harman Kardon speakers (Reviews) van 2024

 

Kies je voor een losse Harman Kardon bluetooth speaker dan wel een Harman Kardon speaker set? Of gaat je voorkeur uit naar een Harman Kardon Google speaker dan wel een Harman Kardon Citation speaker om je eigen multiroom installatie aan banden te leggen? Kortom, mogelijkheden zat en dus ook heel wat knopen om door te hakken. Bekijk de 5 toppertjes hieronder alvast even inclusief het advies uit de online reviews en bedenk of je kiest voor een Harman Kardon Smart speaker, een wireless of draadloze Harman Kardon speaker dan wel een portable Harman Kardon speaker of een Harman Kardon speaker standaard.

 

Harman Kardon bluetooth speaker

 

1. Harman Kardon Go+Play – Draadloze Bluetooth Speaker // Harman Kardon

 

Harman Kardon is een vaste waarde op het gebied van speakers en wordt door velen dan ook beschouwd als veruit het populairste en/ of beste merk. Niet verwonderlijk dus dat deze Harman Kardon Go+Play een plekje in onze top 5 beste Harman Kardon speakers wist te veroveren. Heel wat klanten zijn alvast overtuigd en belonen dit apparaat met een mooie score van 4,7 op 5 sterren.

Het betreft een draadloze bluetooth speaker die – vanwege zijn compacte lichtgewicht uitvoering en stevige handvat – makkelijk overal mee naartoe kan. Het apparaat – met een maximale breedte van 50 cm – wordt daarbij alvast uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij die – indien helemaal opgeladen – een gemiddelde gebruiksduur van maar liefst 8 uren garandeert. Let wel; deze accuduur werd berekend aan een gemiddeld volume.

Verder is deze bluetooth speaker eveneens voorzien van een 3,5 mm aansluiting waardoor het mogelijk wordt om – indien gewenst – ook andere muziek devices op de speaker aan te sluiten. Dit wordt verder aangevuld met een bijbehorende applicatie die zowel het iOS als Android platform lijkt te ondersteunen.

 

Voordelen:

Geluidsspectrum: de Harman Kardon Go+Play speaker telt maar liefst 4 afzonderlijke transducers waardoor een breed geluidsspectrum van 40Hz tot 20.000Hz kan worden bereikt.

USB-poort: de speaker is eveneens voorzien van een handige USB-poort wat een meerwaarde kan zijn indien je tablet/ smartphone moet worden opgeladen.

Stereo-ingang: de USB-poort wordt aangevuld met een aparte 3,5 mm stereo-ingang. Geschikt om andere muziekapparatuur op de speaker aan te sluiten.

Bluetooth: dankzij de aanwezige bluetooth 4.1 versie wordt het mogelijk om je favoriete muziek en afspeellijsten te streamen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs doet alvast vermoeden dat het hier niet meteen om een aanbieding gaat.

Geen pc: ben je op zoek naar een Harman Kardon speaker om aan je pc te koppelen, dan is dit misschien niet de allerbeste aanbeveling uit het rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Harman Kardon speaker Citation

 

2. Harman Kardon Citation 200 Portable Zwart – Portable Smart Speaker

 

De Harman Kardon Citation 200 wordt gekenmerkt door een relatief compact design van 17,8 x 17,2 x 21,9 cm en is bijgevolg geschikt om overal mee naartoe te nemen. Zijn unieke doch eenvoudige design in combinatie met de uitstekende geluidskwaliteit, maken hem bij velen bijzonder geliefd. De moeite waard dus om de kenmerkende eigenschappen even onder de loep te nemen.

Zo maakt de Harman Kardon Citation 200 alvast gebruik van een bijzonder krachtige oplaadbare batterij die – indien helemaal opgeladen – een ruime gebruiksduur garandeert van maar liefst 8 uren. Uiteraard kun je de speaker evengoed op het stroomnet aansluiten en dus onbeperkt bedraad gebruiken, weliswaar rekening houdend met een beperkte bewegingsvrijheid.

Daarnaast geniet je eveneens de aanwezigheid van een wifi én bluetooth functie waardoor draadloos streamen tot de vele optiemogelijkheden behoort. Dit alles wordt verder aangevuld met onder meer het bekende Google Assistant Smart Home platform, een spraakbesturing functie, meerdere aansluitingsmogelijkheden en diverse streaming opties gaande van Google cast tot Spotify en zelfs Airplay. Kortom, een toppertje en dit lijkt te worden bevestigd door de vele positieve reviews.

 

Voordelen:

Voeding: de Harman Kardon speaker set wordt gekenmerkt door een bijzonder krachtige batterij die – indien volledig opgeladen – een aanzienlijke batterijduur kan leveren tot maar liefst 8 uren.

Connectiviteit: de geïntegreerde wifi functie wordt zonder problemen aangevuld met een krachtige 4.2 bluetooth functie waardoor streamen tot de opties behoort.

Google Assistant: in tegenstelling tot heel wat andere Harman Kardon speakers ondersteunt dit apparaat wel degelijk het bekende Google Assistant Smart Home platform.

 

Nadelen:

Niet waterdicht: hoewel enkele regendruppels het apparaat niet meteen zullen beschadigen, wordt vermeld dat de speaker niet volledig waterdicht is.

Geen tv: houd er rekening mee dat deze Harman Kardon speaker niet direct aan je televisietoestel te koppelen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Harman Kardon speaker

 

3. XGIMI Horizon Pro 4K smart beamer – met Harman Kardon speaker

 

Net zoals de eerder vermelde Harman Kardon Go Play of de Harman Kardon Citation 200 speaker, behoort ook dit exemplaar van XGIMI alvast tot de absolute toppertjes. Of je hiermee ook gelijk voor één van de goedkope Harman Kardon speakers kiest, betwijfelen we. Toch lijken klanten alvast overtuigd van dit apparaat wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren lijkt te verklaren. Kortom, de moeite waard om deze Harman Kardon bluetooth speaker misschien toch maar eens eventjes onder de loep te nemen.

Zo wordt meteen duidelijk waarom het prijskaartje ver boven het gemiddelde uitsteekt. Met de XGIMI Horizon Pro kies je namelijk voor een geoptimaliseerde smart beamer die voorzien is van 2 krachtige geïntegreerde 8 Watt Harman Kardon speakers. Je kiest dus niet voor een set alleenstaande speakers maar wel degelijk voor een volwaardige geheel inclusief smart beamer.

Naast de krachtige Harman Kardon luidsprekers, blijkt dit exemplaar eveneens voorzien van een geïntegreerde Android tv én Google Chromecast functie alsook de mogelijkheid om – met behulp van Google Assistant – gebruik te maken van de stemaansturing. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een 4K Ultra HD resolutie van 3840 x 2160 pixels, een lichtopbrengst van 2200 Lumen, een levensduur van 25.000 uren, een ruim 200 watt vermogen, verschillende aansluitingsmogelijkheden en een bluetooth 5.0 functie.

 

Voordelen:

Speaker: het betreft een multifunctionele smart beamer set die voorzien is van 2 krachtige geïntegreerde Harman Kardon speakers.

Bluetooth: er is tevens ook een bluetooth 5.0 functie aanwezig waardoor streamen tot de mogelijkheden behoort.

Resolutie: je geniet een uitstekende 4K Ultra HD resolutie van 3840 x 2160 pixels die wordt aangevuld met een lichtopbrengst van 2200 Lumen.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Harman Kardon

 

4. Harman Kardon Citation Sub S Zwart – Smart Subwoofer // Met Google Assistent

 

Ben je op zoek naar een Harman Kardon Google Speaker dan kunnen wij jou deze Harman Kardon Citation Sub S luidspreker met geïntegreerde Google Assistant functie alvast warm aanbevelen. Bovendien wordt de premium smart speaker gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering waardoor je hem makkelijk van punt A naar punt B kunt verplaatsen.

De Harman Kardon Citation Subwoofer is bedoeld om toe te voegen aan je reeds bestaande Citation soundbar, Adapt op Tower systeem. Dit kan overigens eenvoudig door naar instellingen te gaan waarna je de mogelijkheid hebt om de optie “pairing” aan te tikken. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder blijkt dit apparaat eveneens voorzien van het zogenaamde WiSa systeem dat instaat voor meerkanaals precisiegeluid aan een vrij lage latentie.

Een blik op de online reviews toont dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,4 sterren aan. Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de geleverde kwaliteit, lijkt een kleine minderheid dat jammer genoeg niet. Zo zou de handleiding weinig functioneel zijn en is het apparaat geen lang leven beschoren.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: in vergelijking met diverse andere Harman Kardon speakers, valt het prijskaartje hier alvast reuzegoed mee.

Formaat: de Citation Sub S wordt gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering van 24,8 x 38,6 x 24,8 cm in combinatie met een gewicht van 7,6 kg.

Belastbaarheid: het betreft een passieve speaker met een maximale belastbaarheid van maar liefst 100 watt in combinatie met een gevoeligheid van zo’n 80 dB.

 

Nadelen:

Slechte handleiding: een enkele koper is van mening dat de handleiding allesbehalve duidelijk en dus weinig functioneel is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Harman Kardon speaker set

 

5. Harman Kardon Citation Surround standaard zwarte set – Vebos

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke Harman Kardon speaker set standaarden die jou wordt aangeboden door Vebos en beschikbaar blijkt in 2 verschillende – doch vrij neutrale – designs. De set bestaat daarbij telkens uit 2 afzonderlijke standaarden die elk afzonderlijk een hoogte kennen van 80 cm wat meteen ook de perfecte luisterhoogte impliceert. De set is bedoeld als aanvulling bij de Harman Kardon Citation Surround set en draagt bij aan een optimale en unieke geluidservaring.

Naast een hoogte van 80 cm, kennen de speakers een afzonderlijke breedte van 25 cm en een gewicht van ruim 8 kg, wat meteen bijdraagt aan de stevigheid en stabiliteit ervan. Bovendien zijn de standaarden uit duurzaam staal gemaakt en kunnen ze best wel tegen een stootje. Bij aankoop van deze unieke speaker standaarden wordt eveneens het nodige bevestigingsmateriaal alsook een informatieve installatiehandleiding aangeboden. Houd er wel rekening mee dat de set niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Maar daar lijken de meeste klanten zich niet meteen zorgen om te maken getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren. 

 

Voordelen:

Formaat: elke afzonderlijke speaker standaard kent een hoogte van 80 cm, een breedte van 25 cm en een gewicht van 8 kg.

Materiaal: bij de productie van deze standaarden werd voornamelijk gewerkt met de positieve eigenschappen van duurzaam, stevig staal.

Verpakkingsinhoud: de standaarden worden geleverd inclusief het nodige bevestigingsmateriaal en een duidelijke stap-voor-stap installatiehandleiding.

 

Nadelen:

Geen speaker: houd er rekening mee dat de set geen (bluetooth) speakers omvat, wat voor sommigen een minpuntje zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Harman Kardon speakers Koopgids

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en uiterst functionele speaker? Dan is de keuze voor één van de vele Harman Kardon speakers alvast een meer dan goede aanbeveling. Zo kun je kiezen uit een ruim assortiment gaande van speakers in verschillende vormen en formaten tot diverse functiemogelijkheden en prijscategorieën. Wij willen jou alvast warm aanbevelen om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende Harman Kardon speakers – en eventuele aanbiedingen en/ of promoties – onder de loep te nemen.

Het type Harman Kardon speaker in functie van het gebruiksgemak

Vandaag de dag is er een aanzienlijk assortiment aan diverse Harman Kardon speakers op de markt te vinden waardoor het niet altijd evident is om een weldoordachte keuze te maken. Zo bestaan er wel degelijk verschillende soorten Harman Kardon speakers gaande van de zogenaamde bluetooth speakers tot de wifi speakers, de achterspeakers, de zuilspeakers, de subwoofer en/ of de soundbar. Daarnaast bestaat zelfs de optie om 1 of meerdere Citation Harman Kardon speakers aan te schaffen zodoende je eigen multiroom te installeren.

Kortom, mogelijkheden bij de vleet en bijgevolg een heleboel knopen om door te hakken. Daarom raden wij jou aan om bij je keuze voor een bepaald type eveneens rekening te houden met het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een geschikte Harman Kardon speaker om je home cinema installatie verder uit te breiden? Dan is een subwoofer of soundbar misschien de best mogelijke aanbeveling. Wil je toch liever een compacte draagbare speaker die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen? Geef dan je voorkeur aan een bluetooth Harman Kardon speaker.

 

De mogelijkheden van een draadloze speaker

Onderzoek en diverse enquêtes hebben aangetoond dat steeds meer gebruikers de voorkeur lijken te geven aan een draadloze Harman Kardon speaker. Een mogelijke verklaring valt vast en zeker te vinden op het gebied van de gebruiksvriendelijkheid en het comfort. Zo bieden draadloze speakers een pak meer bewegingsvrijheid aan in tegenstelling tot hun bedrade broertjes, wat het mogelijk maakt om ze eender waar te plaatsen en/ of overal mee naartoe te nemen.

Dergelijke speakers zijn vaak voorzien van een ingebouwde wifi en/ of bluetooth functie. Vooral deze laatste blijkt bijzonder handig aangezien je op die manier je favoriete muziek en/ of andere audiobestanden kunt streamen vanaf je bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Heel wat mogelijkheden dus waarmee je rekening dient te houden op het moment dat je de verschillende Harman Kardon speakers met elkaar gaat vergelijken.

Extra kenmerken, specificaties en prijskaartje

Wanneer je de verschillende Harman Kardon speakers tegenover elkaar stelt, zul je merken dat bepaalde modellen net iets meer mogelijkheden aanbieden. Sommige van deze extra’s kunnen best een meerwaarde betekenen. Zo kan het handig zijn indien de behuizing van de speaker niet alleen stofbestendig maar ook waterdicht en waterbestendig blijkt te zijn. Ideaal indien je de speaker wilt meenemen naar het strand, het park of een eender welk festival.

Kies je voor een draagbare bluetooth speaker, zorg dan voor een exemplaar met een krachtige oplaadbare batterij die een – eenmaal opgeladen – een lange autonome accuduur garandeert. Denk hierbij in de richting van een speaker met een autonome batterijduur van zo’n 16 uren of meer. 

Uiteraard zal dit alles wel een bepaald prijskaartje met zich meebrengen. Zo kan de prijs van een degelijke Harman Kardon speaker makkelijk variëren van zo’n 200 à 215 euro voor een compacte draagbare bluetooth speaker met alles erop en eraan tot maar liefst 2500 euro voor een heuse Harman Kardon speaker set inclusief versterker en Google Assistant. Kortom, het komt erop neer om voor jezelf uit te maken waar je naar op zoek bent, welke verwachtingen je zoal hebt en welk budget je er maximaal wilt maar vooral aan kunt spenderen.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE