Laatste update: 28.05.22

 

Beste Harman Kardon speakers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Harman Kardon Go+Play speaker, ben je verzekerd van een toppertje dat voorzien is van een krachtige ingebouwde 4.1 bluetooth versie. Echter moet de Harman Kardon Citation 200 Portable alvast niet onderdoen. Zo wordt dit exemplaar gekenmerkt door een relatief compact formaat waardoor hij makkelijk te verplaatsen is. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. Bekijk de optiemogelijkheden even alvorens een finale keuze te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste Harman Kardon speakers (Reviews) van 2022

 

Kies je voor een losse Harman Kardon bluetooth speaker dan wel een Harman Kardon speaker set? Of gaat je voorkeur uit naar een Harman Kardon Google speaker dan wel een Harman Kardon Citation speaker om je eigen multiroom installatie aan banden te leggen? Kortom, mogelijkheden zat en dus ook heel wat knopen om door te hakken. Bekijk de 5 toppertjes hieronder alvast even inclusief het advies uit de online reviews en bedenk of je kiest voor een Harman Kardon Smart speaker, een wireless of draadloze Harman Kardon speaker dan wel een portable Harman Kardon speaker of een Harman Kardon speaker standaard.

 

Harman Kardon bluetooth speaker

 

1. Harman Kardon Go+Play – Draadloze Bluetooth Speaker // Harman Kardon

 

Harman Kardon is een vaste waarde op het gebied van speakers en wordt door velen dan ook beschouwd als veruit het populairste en/ of beste merk. Niet verwonderlijk dus dat deze Harman Kardon Go+Play een plekje in onze top 5 beste Harman Kardon speakers wist te veroveren. Heel wat klanten zijn alvast overtuigd en belonen dit apparaat met een mooie score van 4,7 op 5 sterren.

Het betreft een draadloze bluetooth speaker die – vanwege zijn compacte lichtgewicht uitvoering en stevige handvat – makkelijk overal mee naartoe kan. Het apparaat – met een maximale breedte van 50 cm – wordt daarbij alvast uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij die – indien helemaal opgeladen – een gemiddelde gebruiksduur van maar liefst 8 uren garandeert. Let wel; deze accuduur werd berekend aan een gemiddeld volume.

Verder is deze bluetooth speaker eveneens voorzien van een 3,5 mm aansluiting waardoor het mogelijk wordt om – indien gewenst – ook andere muziek devices op de speaker aan te sluiten. Dit wordt verder aangevuld met een bijbehorende applicatie die zowel het iOS als Android platform lijkt te ondersteunen.

 

Voordelen:

Geluidsspectrum: de Harman Kardon Go+Play speaker telt maar liefst 4 afzonderlijke transducers waardoor een breed geluidsspectrum van 40Hz tot 20.000Hz kan worden bereikt.

USB-poort: de speaker is eveneens voorzien van een handige USB-poort wat een meerwaarde kan zijn indien je tablet/ smartphone moet worden opgeladen.

Stereo-ingang: de USB-poort wordt aangevuld met een aparte 3,5 mm stereo-ingang. Geschikt om andere muziekapparatuur op de speaker aan te sluiten.

Bluetooth: dankzij de aanwezige bluetooth 4.1 versie wordt het mogelijk om je favoriete muziek en afspeellijsten te streamen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs doet alvast vermoeden dat het hier niet meteen om een aanbieding gaat.

Geen pc: ben je op zoek naar een Harman Kardon speaker om aan je pc te koppelen, dan is dit misschien niet de allerbeste aanbeveling uit het rijtje.

Koop bij bol.com (€269)

 

 

 

 

Harman Kardon speaker Citation

 

2. Harman Kardon Citation 200 Portable – Portable Smart Speaker 

 

De Harman Kardon Citation 200 wordt gekenmerkt door een relatief compact design van 17,8 x 17,2 x 21,9 cm en is bijgevolg geschikt om overal mee naartoe te nemen. Zijn unieke doch eenvoudige design in combinatie met de uitstekende geluidskwaliteit, maken hem bij velen bijzonder geliefd. De moeite waard dus om de kenmerkende eigenschappen even onder de loep te nemen. 

Zo maakt de Harman Kardon Citation 200 alvast gebruik van een bijzonder krachtige oplaadbare batterij die – indien helemaal opgeladen – een ruime gebruiksduur garandeert van maar liefst 8 uren. Uiteraard kun je de speaker evengoed op het stroomnet aansluiten en dus onbeperkt bedraad gebruiken, weliswaar rekening houdend met een beperkte bewegingsvrijheid.

Verder geniet je de aanwezigheid van een wifi én bluetooth functie waardoor draadloos streamen tot de vele mogelijkheden behoort. Dit wordt verder aangevuld met het bekende Google Assistante Smart Home platform, spraakbesturing, diverse aansluitingsmogelijkheden en meerdere streaming opties gaande van Google cast tot Spotify en Airplay.

 

Voordelen:

Connectiviteit: de ingebouwde wifi functie wordt aangevuld met een krachtige bluetooth 4.2 versie waardoor streamen tot de opties behoort.

Voeding: de krachtige batterij kan – zodra helemaal opgeladen – een ruime accuduur genereren van maar liefst 8 uren.

Google Assistant: in tegenstelling tot heel wat andere Harman Kardon speakers, ondersteunt dit apparaat wel degelijk het bekende Google Assistant Smart Home platform.

 

Nadelen:

Niet waterdicht: hoewel enkele regendruppels het apparaat niet meteen zullen beschadigen, wordt vermeld dat de speaker niet volledig waterdicht is.

Geen tv: houd er rekening mee dat deze Harman Kardon speaker niet direct aan je televisietoestel te koppelen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Harman Kardon Google speaker

 

3. Harman Kardon Citation 300 – Smart Speaker met Google Assistant

 

Binnen dezelfde Citation reeks zou je eveneens kunnen opteren voor deze prachtige Harman Kardon Citation 300 speaker die momenteel beschikbaar blijkt in 2 neutrale doch tijdloze designs. Net zoals het vorige apparaat betreft het ook hier bijgevolg een gebruiksvriendelijke smart speaker die in het oog springt vanwege de optie tot het gebruik van Google Assistant.

De speaker kent daarbij een maximaal formaat van 30,6 x 14,2 x 18 cm en wordt aangevuld met een relatief beperkt gewicht van ongeveer 4 kg. Extra handig om mee te nemen en/ of te verplaatsen. Hoewel bedraad op het lichtnet kan worden aangesloten, is hij ook voorzien van een krachtige batterij waarmee een aanzienlijke accuduur kan worden gegenereerd.

Maar dit is uiteraard niet alles. Zo wordt de Harman Kardon Citation 300 getypeerd door verschillende aansluitingen én verbindingsmogelijkheden gaande van wifi tot een heuse bluetooth 4.2 versie waardoor draadloos streamen tot de opties behoort. Het lijstje wordt verder aangevuld met spraakbesturing, Airplay 2 ondersteuning en een ingebouwde Google Chromecast.

 

Voordelen:

Draadloos: door middel van de ingebouwde Google Chromecast, bluetooth 4.2 functie of wifi is het mogelijk om draadloos muziek te streamen.

Privacy functie: de speaker maakt gebruik van een unieke privacy functie waarmee je de microfoon van de speaker kunt uitschakelen. Zo kun je schakelen tussen de eigenschappen van een volwaardige smart speaker en reguliere bluetooth speaker.

Google Assistant: dankzij de aanwezigheid van Google Assistant kun je eenvoudig en snel antwoord krijgen op al je vragen.

Verpakkingsinhoud: de Harman Kardon Citation 300 speaker wordt geleverd inclusief een 1,8 meter lange voedingsadapter, een snelstartgids en een veiligheidsblad.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: hoewel velen het een topproduct vinden, lijkt een kleine minderheid niet overtuigd van de stevigheid van de gebruikte materialen.

Niet waterbestendig: houd er rekening mee dat de speaker niet waterbestendig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Harman Kardon multiroom speaker

 

4. Harman Kardon Citation One MKII – Wifi speaker // Premium smart speaker

 

Ben je op zoek naar een functionele én betaalbare wifi speaker die ook nog eens gezegend is met een ingebouwde Google Assistant functie? Dan lijkt de Harman Kardon Citation One MKII misschien wel wat voor jou. Zijn compacte lichtgewicht uitvoering werd afgewerkt met een unieke behuizing vervaardigd uit vuilafstotende én vlamvertragende gemixte wollen stof. 

Door de speaker op het lichtnet of via een adapter aan te sluiten, kun je vervolgens genieten van een brede waaier aan mogelijkheden. Zo ben je verzekerd van een ingebouwde wifi en bluetooth 4.2 functie waardoor draadloos streamen tot de opties behoort. Het lijstje wordt verder aangevuld met een interne Google Chromecast, Google Assistant, spraakbesturing, diverse aansluitingsmogelijkheden en de toegang tot 300+ muziek streamingservices.

Hoewel de speaker volgens velen een absolute aanrader blijkt, zijn sommigen niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit. Zo vinden sommigen de behuizing behoorlijk kwetsbaar waardoor de speaker geen lang leven beschoren zou zijn.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het budgetvriendelijke prijskaartje.

Besturingssysteem: de Harman Kardon Citation One MKII ondersteunt niet alleen iOS maar ook Android.

Handig in gebruik: de ingebouwde wifi en bluetooth functie worden verder aangevuld met Google Chromecast, Google Assistant en spraakbesturing.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de klanten beschouwt deze speaker als behoorlijk kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Harman Kardon speaker set

 

5. Harman Kardon Citation Tower – Speakerset met Google Assistant 

 

We sluiten het rijtje af met de Harman Kardon Citation Tower speakerset die meteen in het oog springt vanwege de unieke combinatie tussen design, uitstekende geluidskwaliteit en een Nederlandstalige Google Assistant. Bovendien is de speakerset in 2 neutrale doch stijlvolle en tijdloze designs te verkrijgen waardoor hij in vrijwel elk interieur kan worden geïnstalleerd.

De Harman Kardon speakerset werkt na aansluiting op het lichtnet of met behulp van een meegeleverde adapter en wordt jou aangeboden inclusief bijbehorende versterker. Eenmaal ingeschakeld, kun je de bediening op punt stellen via het aanwezige LCD touchscreen of met behulp van de ingebouwde Google Assistant functie. Dit alles wordt aangevuld met een Airplay 2 ondersteuning wat het uitermate interessant maakt indien je een iPhone, iPad en/ of Mac in je bezit hebt.

Zijn gebruiksgemak wordt nog net dat tikkeltje aangedikt door de aanwezigheid van een privacy functie, wifi, bluetooth 4.2 en een ingebouwde Google Chromecast. Houd er wel rekening mee dat zijn prijskaartje beduidend hoger ligt dan gemiddeld en hij bijgevolg niet tot de goedkope apparaten behoort.

 

Voordelen:

Design: de speakerset wordt gekenmerkt door zijn unieke industriële design dat gekenmerkt wordt door een vuil- én stofafstotend alsook vlamvertragende wollen behuizing.

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt 2 afzonderlijke Harman Kardon Citation Towers aangevuld met een voedingsadapter, een veiligheidsblad, een snelstartgids en een garantiebewijs.

Bediening: je kunt de speaker bedienen via het aanwezige LCD touchscreen of door middel van spraakbesturing en/ of Google Assistant.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: jammer genoeg is deze Harman Kardon speaker niet meteen voorzien van de laagste prijs.

Geen tv: wil je deze Harman Kardon speaker aan je tv koppelen dan heb je daar nog een bijbehorende Citation Adapt voor nodig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Harman Kardon speakers Koopgids

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en uiterst functionele speaker? Dan is de keuze voor één van de vele Harman Kardon speakers alvast een meer dan goede aanbeveling. Zo kun je kiezen uit een ruim assortiment gaande van speakers in verschillende vormen en formaten tot diverse functiemogelijkheden en prijscategorieën. Wij willen jou alvast warm aanbevelen om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende Harman Kardon speakers – en eventuele aanbiedingen en/ of promoties – onder de loep te nemen.

Het type Harman Kardon speaker in functie van het gebruiksgemak

Vandaag de dag is er een aanzienlijk assortiment aan diverse Harman Kardon speakers op de markt te vinden waardoor het niet altijd evident is om een weldoordachte keuze te maken. Zo bestaan er wel degelijk verschillende soorten Harman Kardon speakers gaande van de zogenaamde bluetooth speakers tot de wifi speakers, de achterspeakers, de zuilspeakers, de subwoofer en/ of de soundbar. Daarnaast bestaat zelfs de optie om 1 of meerdere Citation Harman Kardon speakers aan te schaffen zodoende je eigen multiroom te installeren.

Kortom, mogelijkheden bij de vleet en bijgevolg een heleboel knopen om door te hakken. Daarom raden wij jou aan om bij je keuze voor een bepaald type eveneens rekening te houden met het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een geschikte Harman Kardon speaker om je home cinema installatie verder uit te breiden? Dan is een subwoofer of soundbar misschien de best mogelijke aanbeveling. Wil je toch liever een compacte draagbare speaker die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen? Geef dan je voorkeur aan een bluetooth Harman Kardon speaker.

 

De mogelijkheden van een draadloze speaker

Onderzoek en diverse enquêtes hebben aangetoond dat steeds meer gebruikers de voorkeur lijken te geven aan een draadloze Harman Kardon speaker. Een mogelijke verklaring valt vast en zeker te vinden op het gebied van de gebruiksvriendelijkheid en het comfort. Zo bieden draadloze speakers een pak meer bewegingsvrijheid aan in tegenstelling tot hun bedrade broertjes, wat het mogelijk maakt om ze eender waar te plaatsen en/ of overal mee naartoe te nemen.

Dergelijke speakers zijn vaak voorzien van een ingebouwde wifi en/ of bluetooth functie. Vooral deze laatste blijkt bijzonder handig aangezien je op die manier je favoriete muziek en/ of andere audiobestanden kunt streamen vanaf je bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Heel wat mogelijkheden dus waarmee je rekening dient te houden op het moment dat je de verschillende Harman Kardon speakers met elkaar gaat vergelijken.

Extra kenmerken, specificaties en prijskaartje

Wanneer je de verschillende Harman Kardon speakers tegenover elkaar stelt, zul je merken dat bepaalde modellen net iets meer mogelijkheden aanbieden. Sommige van deze extra’s kunnen best een meerwaarde betekenen. Zo kan het handig zijn indien de behuizing van de speaker niet alleen stofbestendig maar ook waterdicht en waterbestendig blijkt te zijn. Ideaal indien je de speaker wilt meenemen naar het strand, het park of een eender welk festival.

Kies je voor een draagbare bluetooth speaker, zorg dan voor een exemplaar met een krachtige oplaadbare batterij die een – eenmaal opgeladen – een lange autonome accuduur garandeert. Denk hierbij in de richting van een speaker met een autonome batterijduur van zo’n 16 uren of meer. 

Uiteraard zal dit alles wel een bepaald prijskaartje met zich meebrengen. Zo kan de prijs van een degelijke Harman Kardon speaker makkelijk variëren van zo’n 200 à 215 euro voor een compacte draagbare bluetooth speaker met alles erop en eraan tot maar liefst 2500 euro voor een heuse Harman Kardon speaker set inclusief versterker en Google Assistant. Kortom, het komt erop neer om voor jezelf uit te maken waar je naar op zoek bent, welke verwachtingen je zoal hebt en welk budget je er maximaal wilt maar vooral aan kunt spenderen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES