5 Beste karaoke sets Test Van 2024

Laatste update: 14.04.24

 

Karaoke sets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Houd je van dansen, zingen en muziek? Dan kan een degelijke karaokeset misschien wel een leuke aanbeveling zijn. Zo bestaan er verschillende karaokesets gaande van professionele exemplaren tot particuliere toestellen. Wij helpen jou graag bij de zoektocht naar de voor jou best mogelijke karaokeset. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de draagbare Karaoke set met microfoon die geleverd wordt inclusief bijbehorende dansmat en 2 afzonderlijke microfoons. Daartegenover staat de Dance Cyclone400BK Karaoke Set die meteen in het oog springt vanwege de geïntegreerde discoverlichting.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste karaoke sets (Reviews) van 2024

 

Ben je van plan om binnenkort een verjaardagsfeestje te organiseren? Dan is karaoke alvast een leuke activiteit om op de agenda te zetten. De beste karaoke set komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien. Daarom zijn we alvast op zoek gegaan naar 5 topproducten, waarbij je misschien ook wel de mogelijkheid hebt om te huren. Neem rustig de tijd om de opties even te bekijken en maak vervolgens een goede keuze. Of je nu kiest voor een Tomtec karaoke set of juist niet, het blijft altijd een goede aanbeveling om ook de online reviews even door te nemen.

 

 

1. Karaoke set met microfoon – Fenton KSM15W – Karaoke set met 2x karaoke microfoon met echo

 

Of je met de Fenton KSM15W ook meteen voor één van de goedkope karaoke sets uit het rijtje kiest, valt misschien nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat een mooie overall score van maar liefst 5/5 sterren oplevert. Kortom, de moeite waard om deze karaoke set te kopen of op zijn minst eventjes van naderbij te bekijken.

Zo kent deze unieke karaokeset een totale afmeting van 41 x 24,5 x 119,5 cm waarbij de hoogte makkelijk verstelbaar is binnen een bereik van 80 tot ongeveer 120 cm. De set wordt aangevuld met een bijbehorende rechthoekige mat van 124 bij 124 cm met geïntegreerde discoverlichting, een full range speaker systeem en 2 karaoke microfoons met echo. 

Verder is de set makkelijk aan te sluiten op het stroomnet rekening houdend met een aansluitspanning van 230V waarna je kunt genieten van een avond vol zang en dans. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een ingebouwde bluetooth functie, een USB mp3-speler, een tablet- / telefoonhouder én een aparte AUX-ingang zodoende een externe audiobron te kunnen aansluiten.

 

Voordelen:

Set: wil je een volwaardige karaoke set huren of kopen, dan is de Fenton KSM15W alvast de moeite waard. De set wordt aangevuld met 2 microfoons, een stage mat met discoverlichting en een geïntegreerde USB mp3-speler.

Bluetooth: dankzij de geïntegreerde bluetooth functie behoort het streamen van muziek tot de vele mogelijkheden.

Gebruiksgemak: zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de geïntegreerde tablet-/ smartphonehouder, de 2 microfoonhouders, een full range speaker systeem en de mogelijkheid om het geheel in hoogte te verstellen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hogere prijs zou misschien wel eens een struikelblok kunnen vormen voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. iDance Cyclone400BK Karaoke Set – Bluetooth Party Speaker met Disco LED-Verlichting

 

Op zoek naar een leuke en betaalbare karaoke set voor je kind? Dan lijkt dit exemplaar van iDance misschien wel wat voor jou. Zijn vriendelijke prijskaartje doet vermoeden dat je de iDance Cyclone400BK zomaar eens  tussen de Action karaoke sets aanbiedingen zou kunnen spotten. Aangevuld met een uniek design en optimale kwaliteit, resulteert dit dan ook in een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren.

Zo kent het apparaatje een relatief compacte uitvoering van 13,5 x 25,6 x 19 cm aangevuld met een gewicht van amper 900 gram. Best wel handig om deze iDance karaoke set overal mee naartoe te nemen. Bovendien wordt de set aangevuld met een bijpassende microfoon, geïntegreerde disco ledverlichting, bluetooth, USB 2.0 en een ingebouwde AUX-aansluiting.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een handige volumeregelaar, een ruim uitgangsvermogen tot 10 watt en een stevig handvat. Let wel; bij aankoop wordt slechts 1 microfoon meegeleverd, wat het lagere prijskaartje zou kunnen verklaren.

 

Voordelen:

Uitgangsvermogen: de set kent een ruim uitgangsvermde set kent een ruim uitgangsvermogen van 10 watt en levert bijgevolg een krachtig geluidsvermogen.ogen van 10 watt en levert bijgevolg een krachtig geluidsvermogen.

Uitvoering: de set kent een vrij compacte uitvoering van 29,5 x 13,7 x 17,7 cm en een bijbehorend gewicht van amper 900 gram. Aangevuld met een geïntegreerd handvat, kun je hem dan ook makkelijk overal mee naartoe nemen.

Aansluiting: de USB en AUX-aansluiting worden aangevuld met een TF-/ Micro SD-kaartaansluiting tot maximaal 32GB.

 

Nadelen:

Tv: ben je op zoek naar een karaoke set voor tv, dan is de iDance Cyclone 400 BK misschien niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Vonyx SBS50P set met Bluetooth echo en microfoon Roze

 

Net zoals het vorige product wordt ook deze unieke karaoke set geleverd door het bekende merk Vonyx. De karaoke set is afgewerkt in een opvallende roze kleur maar kun je ook in het wit of zwart bekomen indien je dat wenst.

De karaoke set heeft een maximale afmeting van 220 x 205 x 260 mm en beschikt over een totaal vermogen van maar liefst 50 Watt. Het frequentiebereik van deze set situeert zich van minimaal 30 Hz tot maximaal 20 kHz. Bij de levering van het product krijg je bovendien nog tal van handige hulpstukken meegeleverd. Denk maar aan een microfoonkabel, een microfoon en een handige micro USB kabel zodat de accu kan worden opgeladen.

De karaoke set is voorzien van een echo functie en beschikt bovendien ook over bluetooth. Zo kun je muziek van je laptop, tablet of smartphone streamen. De meeste kopers zijn duidelijk bijzonder tevreden alhoewel er ook enkele kopers zijn die de kwaliteit wat minder vinden.

 

Voordelen:

Formaat: de karaokeset kent een relatief compacte afmeting van 22 x 20,5 x 26 cm wat het net iets makkelijker maakt om hem – indien gewenst – overal mee naartoe te nemen.

Vermogen: ondanks zijn vrij compacte formaat, weet deze set een ruim uitgangsvermogen van wel 50 watt te garanderen.

Frequentiebereik: dit alles wordt aangevuld met een aanzienlijk frequentiebereik van 30 Hz tot maar liefst 20 kHz.

Toebehoren: op het moment van aankoop wordt de set verder aangevuld met een microfoonkabel, een bijpassende microfoon, een micro USB-kabel en een krachtige makkelijk oplaadbare accu.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een kleine minderheid van de klanten is minder tevreden over de kwaliteit van deze bluetooth karaokeset.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bigben Sing-along Karaoke Tower Stickers 2 x 10 Watt

 

Door te kiezen voor de karaoke set van Bigben kies je voor een vrij compacte en dus makkelijk te verplaatsen audiotoren. De set is handig om mee te nemen naar feestjes en is na gebruik ook makkelijk om weer op te bergen.

We zouden kunnen zeggen dat het hier om een multifunctioneel product gaat aangezien het niet alleen als karaoke set kan worden gebruikt maar ook als 2.1 kanaals audiotoren. Zo kun je bijvoorbeeld ook naar FM radio luisteren net zoals er ook een USB poort aanwezig is en een AUX ingang om naar MP3 muziek te luisteren. Het product is bovendien voorzien van een helder en duidelijk leesbaar display.

Deze unieke karaoke set wordt geleverd inclusief microfoon en microfoonkabel. We merken dat er tot op heden nog maar 2 klanten een reactie bij het product hebben geplaatst. Echter blijkt het hier wel degelijk om een topproduct te gaan aangezien beide kopers de maximumscore van 5 sterren hebben toegekend.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze Sing-alone karaoke tower biedt de mogelijkheid om er je mp3-speler, USB-stick of smartphone zonder problemen op aan te sluiten.

Vermogen: de set wordt gekenmerkt door een RMS vermogen van maar liefst 20 watt.

Handig in gebruik: bij aankoop worden onder meer een microfoon, een docking station, een afstandsbediening, een lader en een instructieve handleiding aangeboden. Verder is de set aangevuld met een AUX-ingang en een hoofdtelefoon aansluiting.

Radio: in tegenstelling tot diverse andere karaokesets biedt dit exemplaar ook RM radio ontvangst.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we vermoeden dat de prijs voor sommigen alsnog een struikelblok zou kunnen betekenen

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Karaoke set – Just Sing! Bluetooth karaoke set / zanginstallatie met 2 microfoons, versterker

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke karaokeset, jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Fenton. Hoewel de prijs hier duidelijk een pak hoger ligt dan gemiddeld, weten heel wat klanten zijn gebruiksvriendelijkheid en optimale geluidskwaliteit duidelijk te appreciëren wat de prijs eveneens lijkt te rechtvaardigen. De moeite waard dus om deze op-en-top zanginstallatie inclusief 2 meegeleverde microfoons eens even onder de loep te nemen.

De Just Sing! karaokeset kent een totale afmeting van 44,5 x 29 x 26,5 cm en kan eenvoudig op het lichtnet worden aangesloten door middel van een aangeboden adapter. Eenmaal ingeschakeld kun je besluiten om je zangkwaliteiten optimaal aan de wereld te laten horen door het meegeleverde setje SL8 speakers op het apparaat aan te sluiten. Daarbij geniet je een ruim vermogen van 200 tot 400 watt, een hoge impedantie van 8 Ohm en een aanzienlijk frequentiebereik van 45Hz tot 20kHz.

Daarnaast blijkt deze unieke zanginstallatie eveneens uitgerust met een digitale karaoke versterker, een ingebouwde USB én SD mp3-speler, meerdere aansluitingsmogelijkheden en worden 2 microfoons met een ruim frequentiebereik van 100 tot 10kHz alsook impedantie van 600 Ohm meegeleverd.

 

Voordelen:

Microfoon: bij aankoop van deze gesofisticeerde karaoke set worden tevens ook 2 microfoons aangeboden.

Formaat: de set kent een totale afmeting van 44,5 x 29 x 26,5 cm en is daardoor vrij makkelijk te verplaatsen.

Voeding: de set kan zonder problemen op het stroomnet worden aangesloten waarna een ruim vermogen van 200 tot maximaal 400 watt in combinatie met een frequentiebereik van 45Hz tot 20kHz kan worden geleverd.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: mocht je interesse hebben in deze karaokeset, dan dien je daar wel iets meer budget voor uit te reiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Karaoke sets koopgids

 

Staat er binnenkort een leuk feestje op de agenda? Of wil je je kinderen gewoon even verrassen? Kies dan voor één van de beste karaoke sets. Het is daarom een goede aanbeveling om niet gelijk het eerste het beste toestel aan te kopen maar verschillende apparaten met elkaar te vergelijken. Ga eventuele aanbiedingen hierbij alvast niet uit de weg. Bedenk wat de eventuele mogelijkheden zijn, de leeftijdscategorie, de aansluitingen en het prijskaartje.

Wat is een karaoke set en het gebruiksgemak

Wie houdt er nu niet van muziek? Of je nu aan het klussen bent, rustig thuis zit of in de wagen; de meeste mensen houden van allerlei soorten muziek. Ook op speciale gelegenheden zoals een trouwfeest, verjaardag of communie is er altijd wel een streepje muziek te noteren. En wat kan er dan nog leuker zijn dan een duurzame karaoke set? Het ideale apparaat indien je van zingen en performen houdt.

Je zult merken dat er heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van karaoke sets. Zo kun jij kiezen voor één van de eenvoudige exemplaren maar je kunt ook kiezen voor semi-professionele apparaten of professionele installaties. Alhoewel aan dit laatste ook wel een bepaald prijskaartje aan vasthangt. Ben je iemand die graag en vaak zingt voor de lol of ben je iemand die echt alles op alles wilt zetten en een toekomst ziet in de muziekwereld? Een karaoke set is dan alvast een stap in de goede richting.

 

Eventuele opties en kenmerken

Sommige karaoke sets beschikken over net iets meer mogelijkheden en functies in vergelijking met andere sets. Daar is helemaal niets mis mee, alhoewel sommige functies misschien wel als een meerwaarde kunnen beschouwd worden. Indien je de karaoke set regelmatig moet verplaatsen, dan kies je bijvoorbeeld beter voor een draagbaar exemplaar.

Is het mogelijk om externe muziek op de karaoke set aan te sluiten of niet? En zijn er speciale lichteffecten en/ of echo effecten voorzien? Is de karaoke set voorzien van voorgeprogrammeerde karaoke liedjes of niet? Is het mogelijk om de microfoon draadloos met het apparaat te verbinden en eventueel cd’s af te spelen? Kortom, heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Het mogelijke budget

De zoektocht naar een karaoke set zal aantonen dat je dergelijk apparaat niet per sé hoeft aan te kopen. Het is namelijk mogelijk om een karaoke set te huren voor een avond, dag of week. Indien je dus van plan bent om de karaoke set niet vaak te gebruiken en zo nu en dan eens een keertje dan is huren een alvast een betere oplossing.

Als bedrijf dat evenementen en feestjes organiseert, lijkt het dan weer handiger om er zelf eentje aan te kopen. Ook als particulier is het mogelijk om een volledig nieuwe karaoke set aan te kopen. Gemiddeld moet je rekening houden met ongeveer 65 euro, alhoewel er heel wat sets een pak duurder worden aangeprijsd. Houd er dus rekening mee dat niet alle sets tot de goedkope karaoke sets behoren. Ga daarom op zoek naar je eigen wensen en verwachtingen.

Aansluitingen en installatie

Op het moment dat je besluit een karaoke set aan te kopen, is het raadzaam de verschillende aansluitmogelijkheden te bekijken. Zo heb je heel wat karaoke sets die je probleemloos op het lichtnet kunt aansluiten met behulp van een adapter. Je hebt er ook die functioneren met behulp van een krachtige oplaadbare accu en bijgevolg volledig draadloos werken.

In sommige gevallen kan een karaoke set ook voorzien zijn van een USB aansluiting of netstroom. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden op het gebied van aansluitingen. Bedenk daarnaast ook waar je van plan bent om de installatie te plaatsen. Soms neemt een karaoke set toch wel redelijk veel ruimte in beslag en het is goed om hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden.

 

Leeftijdscategorie en doelgroep

De aanschaf van een degelijke en duurzame karaoke set is helemaal niet gebonden aan een bepaalde leeftijdscategorie of doelgroep. Iedereen, jong en oud, kan er probleemloos gebruik van maken en van genieten. Zo kan een karaoke set alvast een goede aanbeveling zijn wanneer je besluit een verjaardagsfeestje of eender welk ander evenement te organiseren.

Het kan echter ook een leuk geschenk zijn voor de kinderen zodat ze zich tijdens vakanties probleemloos enkele uurtjes kunnen vermaken. Kortom, een karaoke set is een goed idee op verschillende momenten. En wil je liever niet zoveel geld spenderen en ben je op zoek naar een karaoke set aanbieding dan kun je er nog altijd eentje huren.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE