5 beste Keyboard Piano’s Test van 2024

Laatste update: 29.02.24

 

Beste Keyboard piano’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je graag piano wil leren spelen zonder al te veel geld uit te geven aan een duur instrument en aan pianolessen, dan kun je starten met een keyboard. Dit instrument biedt je de mogelijkheid om volop te experimenteren en je weg te vinden als toetsenist. Om de keuze iets eenvoudiger te maken hebben we 3 instrumenten uitgezocht om eens van dichtbij te bekijken. Zo kun je onder meer kiezen voor het Digitale piano – MAX KB6 keyboard dat gekenmerkt wordt door maar liefst 88 aanslaggevoelige toetsen en geschikt is voor elke beginnende muzikant.  Daartegenover staat de Keyboard – MAX KB3 keyboard piano die dan weer in het oog springt vanwege de 61 aanslaggevoelige toetsen. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste keyboard piano’s (Reviews) van 2024

 

Een keyboard is eigenlijk een heel bijzonder instrument dat het mogelijk maakt om klanken te produceren van verschillende instrumenten en om deze ook nog eens mooi samen te laten klinken. We hebben de hulp en het advies gekregen van professionele muzikanten om een lijst samen te stellen waarmee we het jou iets eenvoudiger willen maken om de beste keyboard piano uit te kiezen. Bekijk zeker over even de outlet store voor een leuke aanbieding.

 

1. Digitale piano – MAX KB6 keyboard piano met o.a. 88 aanslaggevoelige toetsen

 

Ben je gebeten door de muziekmicrobe en wil je graag piano leren spelen? Dan kunnen wij jou deze digitale keyboard piano set alvast warm aanbevelen. Dit lijkt alvast te worden bevestigd door de positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren waardoor duidelijk wordt dat de MAX KB6 wel eens tot de populairste en/ of beste merken zou kunnen behoren.

De MAX KB6 keyboard piano kent een totale afmeting van 1290 x 280 x 115mm en wordt aangevuld met een gewicht van 6 kg wat resulteert in maar liefst 88 aanslaggevoelige toetsen. Houd er wel rekening mee dat het keyboard dus een pak groter is dan sommige gelijkaardige muziekinstrumenten, wat het moeilijker maakt om het overal mee naartoe te nemen.

Verder wordt het keyboard gekenmerkt door een digitaal luidsprekersysteem en telt het instrument 16 demonstratiesongs en wel 140 timbres. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt met een ingebouwde speaker, diverse aansluitingsmogelijkheden en een handig sustainpedaal. Indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit, dan heeft dit vooral te maken met de voedingsbron. Zo moet het piano keyboard steeds op de netstroom worden aangesloten wat de bewegingsvrijheid beperkt.

 

Voordelen:

Toetsen: deze keyboard piano telt maar liefst 88 aanslaggevoelige toetsen en is uitermate geschikt voor de beginnende pianist.

Handig in gebruik: het muziekinstrument is handig in gebruik en voorzien van verschillende extra’s zoals een ingebouwde mp3-speler, een bijbehorend sustainpedaal, diverse aansluitingsmogelijkheden en een krachtige ingebouwde speaker.

Doelgroep: de keyboard piano van MAX is vooral bedoeld voor de beginnende muzikant.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: hoewel de prijs recht evenredig in verhouding staat tot de kwaliteit; kan het voor sommigen een domper op de feestvreugde betekenen.

Stroom: houd er rekening mee dat het keyboard steeds op het stroomnet moet worden aangesloten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Keyboard – MAX KB3 keyboard piano met 61 aanslaggevoelige toetsen, trainingsfunctie

 

Wil je graag een (nieuw) piano keyboard kopen en is budget daarbij van minder groot belang, dan kunnen wij jou alvast dit instrument van het bekende – en misschien ook wel populairste – merk Max warm aanbevelen. Afgaande op de online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren, durven we stellen dat je met dit keyboard piano meteen voor een toppertje kiest. 

Het MAX KB3 piano keyboard – dat overigens inclusief opvouwbare keyboardstandaard wordt geleverd – kent een totale afmeting van 96,5 x 36,8 x 15,7 cm in combinatie met een gewicht van 4,2 kg en is bijgevolg vrij makkelijk te verplaatsen. Daar komt ook nog eens de standaard met een afmeting van 99 x 46 x 7 cm (ingeklapt) en een gewicht van 2,7 kg bij. De piano is bovendien eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, rekening houdend met een invoerspanning van 230V. In tegenstelling tot sommige andere keyboards, werkt dit exemplaar dus niet op batterijen.

Verder kent het piano keyboard een totaal van maar liefst 61 aanslaggevoelige toetsen en is het instrument voorzien van diverse functiemogelijkheden zoals onder meer verschillende trainingsfuncties, 200 ritmes, 10 demonstratie songs, een koptelefoon aansluiting en diverse percussie mogelijkheden. 

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: het is misschien niet het keyboard met de laagste prijs maar toch behoort dit instrument tot de goedkope alternatieven rekening houdend met alle extra functiemogelijkheden waarover je beschikt.

Toetsen: het keyboard is uitgerust met maar liefst 61 aanslaggevoelige toetsen en wordt verder aangevuld met 10 demonstratie songs, diverse percussie mogelijkheden, 200 ritmes en diverse trainingsfuncties.

Standaard: het piano keyboard wordt geleverd inclusief een inklapbare én 100% verstelbare standaard.

Display: het muziekinstrument is uitgerust met een helder en duidelijk leesbaar geïntegreerd LCD display.

 

Nadelen:

Geen batterijen: houd er rekening mee dat het instrument niet op batterijen werkt en dus altijd op het stroomnet moet worden aangesloten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. NJS800 full size complete keyboard set met 61 piano style toetsen

 

Het keyboard van NJS wordt geleverd in een complete set en bestaat uit een draagbaar keyboard, een ingebouwde bladmuziekhouder, een keyboardstandaard, nekband, hoofdtelefoon en een netsnoer met adapter. Op die manier ben je volledig uitgerust om als beginnend keyboardspeler van start te gaan.

Het instrument heeft 61 toetsen in de stijl van een piano die bovendien niet aanslaggevoelig zijn. Daarnaast is het keyboard voorzien van een uitgang om een speaker of om de koptelefoon op aan te sluiten. Naast het feit dat het instrument werkt op netstroom met de bijgeleverde adapter, is er ook de mogelijkheid om hem portable te gebruiken met batterijen die hier niet worden bijgeleverd.

Het keyboard beschikt over 100 verschillende instrumentgeluiden en 100 verschillende ritmes waaruit je kunt kiezen om zelf een muziekstuk te componeren. Daarnaast is hij ook voorzien van diverse effecten die aan liedjes kunnen worden toegevoegd. De opname- en de playback functie zorgen ervoor dat je alles kunt bewaren en opnieuw beluisteren. Deze keyboard kreeg in de reviews een heel goede beoordeling.

 

Voordelen:

Aanslaggevoeligheid: de 61 toetsen in pianostijl zijn niet aanslaggevoelig waardoor hij ideaal is voor beginnende spelers.

Klanken: het instrument beschikt over 100 verschillende instrumentgeluiden en 100 verschillende beats. Daarnaast beschikt hij nog over een aantal speciale effecten.

Functies: het keyboard beschikt over de mogelijkheid om nummers op te nemen en terug af te spelen.

Pakket: deze set is een volledige uitrusting voor de beginnende speler. Hij bestaat uit een draagbaar keyboard en een nekband, een bladsteun om de bladmuziek op te plaatsen, een keyboardstandaard en een hoofdtelefoon.

 

Nadelen: 

Gewicht: het instrument weegt 5,95 kg waarmee hij wel wat aan de zware kant is. Zeker wanneer je hem gaat vastmaken aan de nekband om hem portable te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Keyboard Max KB4 keyboard piano met 61 toetsen, trainingsfunctie en vele andere opties

 

Het keyboard van Max is een beginnersboard met een 3-staps trainingsfunctie. Hiermee leer je de toetsen kennen en kun je jezelf aanleren om zonder veel moeite de juiste toets aan te slaan. Bovendien beschikt het instrument over 61 toetsen waarmee je in 5 octaven kunt spelen. De toetsen zijn trouwens niet aanslaggevoelig.

Daarnaast is het toestel voorzien van een aansluiting voor een tablet waarop je verschillende apps kunt downloaden zoals “Simply Piano” of om via tutorials op Youtube keyboard te leren spelen. Er wordt een handige muziekstandaard bijgeleverd waarop je je tablet of bladmuziek kunt plaatsen. Dit instrument is trouwens ook verkrijgbaar als keyboard piano met usb-aansluiting. De 255 instrumentklanken, de 255 verschillende beats en de diverse percussiemogelijkheden zorgen ervoor dat je met een uitgebreid klankrepertoire muziek kunt spelen.

Het keyboard heeft trouwens 24 voorgeprogrammeerde liedjes waarmee je aan de slag kunt. Hij biedt je de mogelijkheid om je compositie op te nemen om later terug te beluisteren. Hij weegt trouwens slechts 4 kg en werkt ook op batterijen waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen om te spelen. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Trainingsfunctie: het instrument is voorzien van een 3-staps trainingsfunctie om elk beginnend toetsenist te begeleiden tijdens zijn leerproces. Hij beschikt over 61 niet aanslaggevoelige toetsen net zoals bij de meeste beginnerskeyboards.

Gebruiksgemak: naast de aansluiting op de netstroom met de bijgeleverde adapter is het ook mogelijk om het instrument te gebruiken met batterijen zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Het prijskaartje: dit keyboard heeft een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen meteen een stuk toegankelijker is.

Aansluitingen: er is de mogelijkheid om een hoofdtelefoon op het toestel aan te sluiten zodat je kunt oefenen zonder anderen te storen. Daarnaast is er ook een aansluiting voorzien voor een muziekinstallatie en een microfoon.

 

Nadelen:

Prijzige apps: de voorgestelde apps om te leren keyboard spelen blijken nogal duur te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Finesse New Orleans Edition – 61 Keys Digitale Piano Startersset met Standaard

 

Dat dit keyboard piano online staat is uiteraard geen grote verrassingen daar het instrument diverse voordelen en mogelijkheden aanbiedt die voor menig (beginnend) muzikant interessant kunnen zijn. Zo wordt het Finesse keyboard geleverd inclusief een verstelbare standaard, een koptelefoon, een speelgoed microfoon, diverse piano stickers en een instructieve handleiding waardoor hij als een volwaardige starterset kan worden beschouwd.

Het keyboard kent daarbij een totale afmeting van 85.9 x 32.2 x 10.4 cm en wordt aangevuld met een gewicht van ongeveer 4,2 kg waardoor het instrument vrij makkelijk te verplaatsen is. In tegenstelling tot sommige andere piano keyboards binnen dit segment, biedt dit instrument je de mogelijkheid om gebruik te maken van het stroomnet of te steunen op het principe van batterijen. Let wel; de batterijen worden op het moment van aankoop niet meegeleverd.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met onder meer een helder en duidelijk LCD display, 24 demo liedjes en diverse aansluitingsmogelijkheden. Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, lijkt een enkele koper van mening dat het geluid te wensen overlaat.

 

Voordelen:

Voordelen:

Formaat: het keyboard kent een relatief compacte uitvoering van 85.9 x 32.2 x 10.4 cm en wordt aangevuld met een gewicht van 4,2 kg.

Voeding: je kunt het keyboard eenvoudig op het stroomnet aansluiten rekening houdend met een invoerspanning van 230V of gebruik maken van AA batterijen.

Aansluitingen: de keyboard piano is uitgerust met diverse aansluitingsmogelijkheden zoals onder meer een koptelefoonaansluiting en een microfoon aansluiting.

Budgetvriendelijk: rekening houdend met de geleverde kwaliteit en de diverse toebehoren, is de prijs meer dan correct te noemen.

 

Nadelen:

Geen batterijen: houd er rekening mee dat de AA batterijen niet worden meegeleverd op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Keyboard piano’s Koopgids

 

Vooraleer je een keyboard gaat aankopen vraag je beter naar de aanbevelingen van je muziekcoach of van een bevriend keyboardspeler. Je zult merken dat er verschillende soorten toetsenborden zijn. Maar wat is een keyboard en hoe zit het nu juist met de aanslaggevoeligheid? Neem even rustig te tijd om alle instrumenten te bekijken en te vergelijken alvorens een keuze te maken. Laat ook de leuke aanbiedingen niet zomaar aan je passeren. Misschien staat jouw favoriete instrument er wel tussen.

Wat is een keyboard en waarvoor wordt het gebruikt

Een keyboard is een muziekinstrument dat behoort tot de categorie van de toetsinstrumenten. De meeste toestellen hebben 61 toetsen die al dan niet aanslaggevoelig zijn. Naast het klavier beschikt het instrument ook over een arranger keyboard dat voor de begeleiding zorgt. Hierdoor heb je de mogelijkheid om verschillende akkoorden te spelen onder begeleiding van een ritme of melodie. Een keyboard werkt trouwens op netstroom met een adapter. Er zijn ook  instrumenten die met batterijen werken of die beide mogelijkheden combineren.

Naast het pianogeluid kun je met een keyboard nog verschillende andere instrumentklanken uitkiezen wat bij een digitale piano niet mogelijk is. Bovendien maakt een keyboard een pianogeluid door middel van digitale signalen waardoor hij ook heel vaak tijdens het maken van studio-opnames en bij elektronische muziek wordt gebruikt. Daarnaast luisteren songwriters en componisten graag in real-time naar hoe hun melodieën en teksten klinken en ze gebruiken dan ook een keyboard om nog meer inspiratie op te doen. 

 

De verschillende types 

Bij het keyboard onderscheiden we 4 verschillende soorten. Zo is er de digitale piano die bijna dezelfde klank en een soortgelijk klavier heeft zoals een piano. Het grote verschil met een gewone piano is echter dat je op een digitale piano een hoofdtelefoon kunt aansluiten waardoor je kunt oefenen zonder anderen te storen. Het geluid is ook vergelijkbaar als dat van een akoestische piano. Een midi keyboard wordt meestal aangesloten op een computer om geluid te bewerken maar het is eigenlijk geen muziekinstrument op zich.

Daarnaast is er de synthesizer die eigenlijk de keyboard piano is zoals we hem kennen. Met dit instrument kun je diverse geluiden en klanken nabootsen. Je kunt zelfs nieuwe klanken creëren door verschillende geluiden te combineren. Voor de muziekwereld is de synthesizer een ware openbaring geweest door zijn diversiteit. Tenslotte is er de stage piano die werd ontwikkeld om te gebruiken tijdens optredens. Het is een upgrade van een gewone synthesizer en heeft meer bereik maar hij kan wel minder geluiden produceren. Het geluid is beperkt tot dat van een akoestische piano, een orgel en dat van een elektrische piano.

 

Het toetsenbord en de aanslaggevoeligheid

Het toetsenbord van een keyboard is minder groot dan dat van een akoestische piano en het werkt bovendien ook helemaal anders. De meeste voorkomende klavieren bij een keyboard hebben 61 toetsen die door middel van elektronische signalen geluid gaan produceren. Een toets van een keyboard aanslaan is veel lichter dan wanneer je een toets van een akoestische piano gaat indrukken. De toetsen van een keyboard bieden trouwens minder weerstand en zijn meestal ook groter van formaat.

Wanneer je piano leert spelen op een keyboard kun je dit beter doen met een instrument met toetsen die aanslaggevoelig zijn. Dit wil zeggen dat de klank wordt bepaald op basis van de kracht en de snelheid waarmee de toetsen worden ingedrukt. Doordat je de toetsen harder aanslaat zul je merken dat ook de klank harder zal zijn. Hoe zachter je een toets indrukt, hoe zachter het geluid zal zijn.

De extra voordelen van een keyboard piano

Bij een keyboard kun je gebruik maken van diverse geluidseffecten om iets extra toe te voegen aan een zelf gecomponeerde stuk. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om achtergrondmuziek en ritmes in te stellen terwijl je zelf een instrument kunt kiezen om een melodie mee te spelen. Met je rechterhand speel je de melodie met het geselecteerde muziekinstrument en met de linkerhand speel je het begeleidende ritme.

De meeste keyboards bieden ook de mogelijkheid om je nummers op te nemen om later opnieuw te kunnen beluisteren. Je kunt ook via externe kanalen een instrument of geluid opnemen om aan een geluidslijn toe te voegen. Wanneer je een muziekstuk hebt afgewerkt kun je de muziek vanop je keyboard overzetten naar een usb-stick of een memory card om dit eventueel op je pc verder te bewerken.

 

De accessoires

Naast de aankoop van een keyboard zijn er een aantal accessoires die heel handig zijn om erbij te hebben. Zo kun je eigenlijk gewoon je keyboard op een tafel of een bureau zetten maar het is beter om een keyboardstandaard te gebruiken. Daarnaast is een degelijke hoes of opbergkoffer nodig wanneer je het instrument veilig wilt vervoeren. Een microfoon maakt het mogelijk om ook te zingen terwijl je muziek maakt en daarnaast is een koptelefoon wel handig wanneer je je huisgenoten of je buren in de nabije omgeving niet wilt storen. 

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE