Laatste update: 29.09.22

 

Beste Keyboard piano’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je graag piano wil leren spelen zonder al te veel geld uit te geven aan een duur instrument en aan pianolessen, dan kun je starten met een keyboard. Dit instrument biedt je de mogelijkheid om volop te experimenteren en je weg te vinden als toetsenist. Om de keuze iets eenvoudiger te maken hebben we 3 instrumenten uitgezocht om eens van dichtbij te bekijken. Zo zul je merken dat Yamaha PSR-E273 een beginners keyboard is met wel 401 verschillende instrumentklanken. Vervolgens zie je het Áengus keyboard met 61 toetsen die trouwens met een standaard en een microfoon wordt geleverd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste keyboard piano’s (Reviews) van 2022

 

Een keyboard is eigenlijk een heel bijzonder instrument dat het mogelijk maakt om klanken te produceren van verschillende instrumenten en om deze ook nog eens mooi samen te laten klinken. We hebben de hulp en het advies gekregen van professionele muzikanten om een lijst samen te stellen waarmee we het jou iets eenvoudiger willen maken om de beste keyboard piano uit te kiezen. Bekijk zeker over even de outlet store voor een leuke aanbieding.

 

1. Yamaha PSR-E273 beginners keyboard niet aanslaggevoelig

 

Dat Yamaha wordt beschouwd als het beste merk voor piano’s en aanverwante instrumenten behoort geen twijfel. Het merk werd opgericht in Japan in 1888 en bouwde zijn imperium steeds verder uit waardoor het nu nog altijd één van de meest gewaardeerde merken is over de ganse wereld.

Deze Yamaha keyboard piano is een draagbaar instrument dat voorzien is van 61 toetsen die niet aanslaggevoelig zijn en waarmee je een diversiteit van geluiden kunt produceren. Het lukt trouwens perfect om piano te leren spelen op dit keyboard omdat hij verschillende geluiden en muziekstijlen kan combineren. Naast de 401 verschillende klanken en de 143 begeleidingstonen beschikt dit toestel ook over 112 liedjes die je kunt naspelen.

Bovendien heeft hij ook een opnamefunctie zodat je je eigen muziek kunt bewaren. Het toestel weegt slechts 4 kg waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen. Daarnaast is hij voorzien van een ingebouwde speaker die de prachtige klanken ten gehore brengt. Hij wordt trouwens geleverd met een netsnoer en adapter. In de reviews zien we dat hij een uitstekende score kreeg van 5 sterren.

 

Voordelen:

Leerinstrument: deze keyboard is er volledig op voorzien om beginners een goede begeleiding te geven tijdens het leerproces. 

Gebruiksgemak: doordat het instrument slechts 4 kg weegt kun je hem gemakkelijk ergens mee naartoe nemen om bijvoorbeeld lessen te volgen of te spelen met anderen.

Aantal toetsen: het keyboard beschikt over 61 toetsen die niet aanslaggevoelig zijn. 

Diversiteit: dit instrument beschikt over een 401 geluiden en daarnaast ook over 143 begeleidende muziekstijlen.

 

Nadelen: 

Niet aanslaggevoelig: deze keyboard is niet aanslaggevoelig waardoor de toetsen minder snel reageren wanneer ze worden aangeslagen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Áengus keyboard 61 toetsen piano met standaard en microfoon A-289

 

Dat de populairste toestellen niet altijd de duurste hoeven te zijn bewijst dit keyboard van Aengus. Het instrument valt in de laagste prijsklasse en kreeg in de reviews dan ook een goede beoordeling voor de prijs-kwaliteitverhouding.

Dit is een topinstrument indien je reeds op jonge leeftijd keyboard wilt leren spelen. Het instrument beschikt over 61 toetsen en heeft de mogelijkheid om 256 verschillende klanken en ritmes te produceren. Het keyboard is trouwens niet aanslaggevoelig. Dankzij de 3,5 mm jack aansluiting kun je je multimedia aansluiten om liedjes mee te spelen. Daarnaast wordt het instrument geleverd in een set met een microfoon, een keyboardstandaard en een steun waarop je je bladmuziek kunt plaatsen.

Bovendien kun je om de buren of je huisgenoten niet te storen tijdens je oefensessies een koptelefoon aansluiten. Het instrument kan trouwens worden aangesloten op de netstroom met een bijgeleverd snoer met adapter en hij kan ook werken op 6 AA batterijen die niet zijn inbegrepen.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het instrument is met zijn 61 toetsen perfect voor beginnende keyboardspelers. Hij is heel eenvoudig in gebruik en hij is bovendien voorzien van 256 instrumentklanken en 256 ritmes.

Gewicht: het keyboard weegt slechts 3,260 kg waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen.

Accessoires: hij wordt geleverd in een pakket met een keyboardstandaard, een microfoon en een bladsteun om je bladmuziek op te plaatsen.

Aansluitingen: door de 3,5 jack aansluiting is er ook de mogelijkheid om je multimedia aan te sluiten om mee te spelen met liedjes die bijvoorbeeld op je laptop staan.

 

Nadelen:

Storend geluid: er zou een storend klikgeluid te horen zijn wanneer de toetsen worden aangeslagen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. NJS800 full size complete keyboard set met 61 piano style toetsen

 

Het keyboard van NJS wordt geleverd in een complete set en bestaat uit een draagbaar keyboard, een ingebouwde bladmuziekhouder, een keyboardstandaard, nekband, hoofdtelefoon en een netsnoer met adapter. Op die manier ben je volledig uitgerust om als beginnend keyboardspeler van start te gaan.

Het instrument heeft 61 toetsen in de stijl van een piano die bovendien niet aanslaggevoelig zijn. Daarnaast is het keyboard voorzien van een uitgang om een speaker of om de koptelefoon op aan te sluiten. Naast het feit dat het instrument werkt op netstroom met de bijgeleverde adapter, is er ook de mogelijkheid om hem portable te gebruiken met batterijen die hier niet worden bijgeleverd.

Het keyboard beschikt over 100 verschillende instrumentgeluiden en 100 verschillende ritmes waaruit je kunt kiezen om zelf een muziekstuk te componeren. Daarnaast is hij ook voorzien van diverse effecten die aan liedjes kunnen worden toegevoegd. De opname- en de playback functie zorgen ervoor dat je alles kunt bewaren en opnieuw beluisteren. Deze keyboard kreeg in de reviews een heel goede beoordeling.

 

Voordelen:

Aanslaggevoeligheid: de 61 toetsen in pianostijl zijn niet aanslaggevoelig waardoor hij ideaal is voor beginnende spelers.

Klanken: het instrument beschikt over 100 verschillende instrumentgeluiden en 100 verschillende beats. Daarnaast beschikt hij nog over een aantal speciale effecten.

Functies: het keyboard beschikt over de mogelijkheid om nummers op te nemen en terug af te spelen.

Pakket: deze set is een volledige uitrusting voor de beginnende speler. Hij bestaat uit een draagbaar keyboard en een nekband, een bladsteun om de bladmuziek op te plaatsen, een keyboardstandaard en een hoofdtelefoon.

 

Nadelen: 

Gewicht: het instrument weegt 5,95 kg waarmee hij wel wat aan de zware kant is. Zeker wanneer je hem gaat vastmaken aan de nekband om hem portable te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Keyboard Max KB4 keyboard piano met 61 toetsen, trainingsfunctie en vele andere opties

 

Het keyboard van Max is een beginnersboard met een 3-staps trainingsfunctie. Hiermee leer je de toetsen kennen en kun je jezelf aanleren om zonder veel moeite de juiste toets aan te slaan. Bovendien beschikt het instrument over 61 toetsen waarmee je in 5 octaven kunt spelen. De toetsen zijn trouwens niet aanslaggevoelig.

Daarnaast is het toestel voorzien van een aansluiting voor een tablet waarop je verschillende apps kunt downloaden zoals “Simply Piano” of om via tutorials op Youtube keyboard te leren spelen. Er wordt een handige muziekstandaard bijgeleverd waarop je je tablet of bladmuziek kunt plaatsen. Dit instrument is trouwens ook verkrijgbaar als keyboard piano met usb-aansluiting. De 255 instrumentklanken, de 255 verschillende beats en de diverse percussiemogelijkheden zorgen ervoor dat je met een uitgebreid klankrepertoire muziek kunt spelen.

Het keyboard heeft trouwens 24 voorgeprogrammeerde liedjes waarmee je aan de slag kunt. Hij biedt je de mogelijkheid om je compositie op te nemen om later terug te beluisteren. Hij weegt trouwens slechts 4 kg en werkt ook op batterijen waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen om te spelen. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Trainingsfunctie: het instrument is voorzien van een 3-staps trainingsfunctie om elk beginnend toetsenist te begeleiden tijdens zijn leerproces. Hij beschikt over 61 niet aanslaggevoelige toetsen net zoals bij de meeste beginnerskeyboards.

Gebruiksgemak: naast de aansluiting op de netstroom met de bijgeleverde adapter is het ook mogelijk om het instrument te gebruiken met batterijen zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Het prijskaartje: dit keyboard heeft een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen meteen een stuk toegankelijker is.

Aansluitingen: er is de mogelijkheid om een hoofdtelefoon op het toestel aan te sluiten zodat je kunt oefenen zonder anderen te storen. Daarnaast is er ook een aansluiting voorzien voor een muziekinstallatie en een microfoon.

 

Nadelen:

Prijzige apps: de voorgestelde apps om te leren keyboard spelen blijken nogal duur te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Casio SA-78 Keyboard Casing Base 44 mini toetsen

 

De mini keyboard piano van Casio heeft 44 toetsen waarmee heel jonge keyboardspelers hun eerste stappen kunnen zetten in de ontdekking van diverse klanken en melodieën. Daarnaast biedt dit instrument de mogelijkheid om door middel van een druk op de knop te schakelen tussen piano- of orgel modus.

De 100 verschillende instrumentklanken, de 50 beats en de 10 voorgeprogrammeerde liedjes zorgen ervoor dat er voldoende variatie is zodat de jonge speler volop kan experimenteren. Het instrument is voorzien van 2 luidsprekers van 0,8 Watt en daarnaast heeft hij ook een in-/uitgang om een hoofdtelefoon en een microfoon aan te sluiten. Het lcd-scherm toont aan uit welke klanken je kunt kiezen en welke diverse keuzemogelijkheden je verder nog kunt selecteren.

Het keyboard werkt op netstroom en wordt geleverd zonder adapter. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om over te schakelen op 6 AA batterijen zodat je het instrument gemakkelijk kunt meenemen. We zien in de reviews een uiterst tevreden klant die het product zeker aanraadt voor kinderen.

 

Voordelen:

Kinderformaat: het instrument met een gewicht van 1,8 kg is speciaal gemaakt op kinderformaat en beschikt daarmee over 44 toetsen.

Klanken: deze mini keyboard heeft wel 100 instrumentgeluiden, 50 verschillende ritmes en 10 geprogrammeerde liedjes om mee te oefenen.

Aansluitmogelijkheden: het toestel is voorzien van een in-/uitgang om een koptelefoon en een microfoon aan te sluiten.

Voeding: hij werkt op netstroom met een adapter of op 6 AA batterijen die beiden niet worden bijgeleverd.

 

Nadelen:

Kleur: de onderkant van dit instrument heeft nogal een felle uitgesproken roze kleur waardoor jongens er misschien minder in geïnteresseerd zullen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Keyboard piano’s Koopgids

 

Vooraleer je een keyboard gaat aankopen vraag je beter naar de aanbevelingen van je muziekcoach of van een bevriend keyboardspeler. Je zult merken dat er verschillende soorten toetsenborden zijn. Maar wat is een keyboard en hoe zit het nu juist met de aanslaggevoeligheid? Neem even rustig te tijd om alle instrumenten te bekijken en te vergelijken alvorens een keuze te maken. Laat ook de leuke aanbiedingen niet zomaar aan je passeren. Misschien staat jouw favoriete instrument er wel tussen.

Wat is een keyboard en waarvoor wordt het gebruikt

Een keyboard is een muziekinstrument dat behoort tot de categorie van de toetsinstrumenten. De meeste toestellen hebben 61 toetsen die al dan niet aanslaggevoelig zijn. Naast het klavier beschikt het instrument ook over een arranger keyboard dat voor de begeleiding zorgt. Hierdoor heb je de mogelijkheid om verschillende akkoorden te spelen onder begeleiding van een ritme of melodie. Een keyboard werkt trouwens op netstroom met een adapter. Er zijn ook  instrumenten die met batterijen werken of die beide mogelijkheden combineren.

Naast het pianogeluid kun je met een keyboard nog verschillende andere instrumentklanken uitkiezen wat bij een digitale piano niet mogelijk is. Bovendien maakt een keyboard een pianogeluid door middel van digitale signalen waardoor hij ook heel vaak tijdens het maken van studio-opnames en bij elektronische muziek wordt gebruikt. Daarnaast luisteren songwriters en componisten graag in real-time naar hoe hun melodieën en teksten klinken en ze gebruiken dan ook een keyboard om nog meer inspiratie op te doen. 

 

De verschillende types 

Bij het keyboard onderscheiden we 4 verschillende soorten. Zo is er de digitale piano die bijna dezelfde klank en een soortgelijk klavier heeft zoals een piano. Het grote verschil met een gewone piano is echter dat je op een digitale piano een hoofdtelefoon kunt aansluiten waardoor je kunt oefenen zonder anderen te storen. Het geluid is ook vergelijkbaar als dat van een akoestische piano. Een midi keyboard wordt meestal aangesloten op een computer om geluid te bewerken maar het is eigenlijk geen muziekinstrument op zich.

Daarnaast is er de synthesizer die eigenlijk de keyboard piano is zoals we hem kennen. Met dit instrument kun je diverse geluiden en klanken nabootsen. Je kunt zelfs nieuwe klanken creëren door verschillende geluiden te combineren. Voor de muziekwereld is de synthesizer een ware openbaring geweest door zijn diversiteit. Tenslotte is er de stage piano die werd ontwikkeld om te gebruiken tijdens optredens. Het is een upgrade van een gewone synthesizer en heeft meer bereik maar hij kan wel minder geluiden produceren. Het geluid is beperkt tot dat van een akoestische piano, een orgel en dat van een elektrische piano.

 

Het toetsenbord en de aanslaggevoeligheid

Het toetsenbord van een keyboard is minder groot dan dat van een akoestische piano en het werkt bovendien ook helemaal anders. De meeste voorkomende klavieren bij een keyboard hebben 61 toetsen die door middel van elektronische signalen geluid gaan produceren. Een toets van een keyboard aanslaan is veel lichter dan wanneer je een toets van een akoestische piano gaat indrukken. De toetsen van een keyboard bieden trouwens minder weerstand en zijn meestal ook groter van formaat.

Wanneer je piano leert spelen op een keyboard kun je dit beter doen met een instrument met toetsen die aanslaggevoelig zijn. Dit wil zeggen dat de klank wordt bepaald op basis van de kracht en de snelheid waarmee de toetsen worden ingedrukt. Doordat je de toetsen harder aanslaat zul je merken dat ook de klank harder zal zijn. Hoe zachter je een toets indrukt, hoe zachter het geluid zal zijn.

De extra voordelen van een keyboard piano

Bij een keyboard kun je gebruik maken van diverse geluidseffecten om iets extra toe te voegen aan een zelf gecomponeerde stuk. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om achtergrondmuziek en ritmes in te stellen terwijl je zelf een instrument kunt kiezen om een melodie mee te spelen. Met je rechterhand speel je de melodie met het geselecteerde muziekinstrument en met de linkerhand speel je het begeleidende ritme.

De meeste keyboards bieden ook de mogelijkheid om je nummers op te nemen om later opnieuw te kunnen beluisteren. Je kunt ook via externe kanalen een instrument of geluid opnemen om aan een geluidslijn toe te voegen. Wanneer je een muziekstuk hebt afgewerkt kun je de muziek vanop je keyboard overzetten naar een usb-stick of een memory card om dit eventueel op je pc verder te bewerken.

 

De accessoires

Naast de aankoop van een keyboard zijn er een aantal accessoires die heel handig zijn om erbij te hebben. Zo kun je eigenlijk gewoon je keyboard op een tafel of een bureau zetten maar het is beter om een keyboardstandaard te gebruiken. Daarnaast is een degelijke hoes of opbergkoffer nodig wanneer je het instrument veilig wilt vervoeren. Een microfoon maakt het mogelijk om ook te zingen terwijl je muziek maakt en daarnaast is een koptelefoon wel handig wanneer je je huisgenoten of je buren in de nabije omgeving niet wilt storen. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES