5 beste keyboard standaards Test van 2024

Laatste update: 27.05.24

 

Beste keyboard standaards – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Elektrische keyboards zijn hedendaags één van de populairste en meest verkochte muziekinstrumenten. Heb je er zelf al eentje (of meerdere) in huis staan of ben je aan het overwegen om het eerste exemplaar aan te schaffen, dan kan het handig zijn om eveneens na te denken over een bijbehorende keyboard standaard. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we hieronder alvast enkele toppertjes op een rijtje. Zo zou je kunnen kiezen voor het Ibiza SK002 Heavyduty keyboard standaard dat meteen opvalt vanwege zijn dubbel uitgevoerde steunen. Daartegenover staat het Elektrische keyboard met 61 toetsen dat jou wordt aangeboden inclusief een bijbehorend standaard en stoel.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste keyboard standaards (Reviews) van 2024

 

Keyboards behoren tot de populairste muziekinstrumenten aller tijden wat de toename aan bijbehorende keyboard standaards gelijk verklaart. Tegenwoordig zijn er dan ook heel wat bekende en minder bekende merken die naast basis keyboard standaards ook heel wat dubbele keyboard standaards lijken aan te bieden. Of je daarbij kiest voor een Roland keyboard standaard, een keyboard standaard van Stagg of een Yamaha keyboard standaard is uiteraard een persoonlijke keuze. Bekijk de 5 toppertjes hieronder alvast even, alsook de online reviews en het bijbehorende advies en wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen.

 

1. Ibiza SK002 Heavyduty Keyboard Standaard – Dubbel uitgevoerde steunen

 

Tussen de populairste  en beste keyboard standaards zul je vast en zeker dit exemplaar van Ibiza kunnen spotten. In vergelijking met heel wat andere keyboard standaards binnen en buiten deze selectie, lijkt het prijskaartje hier alvast hartstikke goed mee te vallen wat hem een pak toegankelijker maakt bij het grote publiek.

Zo blijkt de Ibiza SK002 vervaardigd uit duurzame materialen en gekenmerkt door een relatief compact gewicht van 3,9 kg. Ondanks zijn compacte gewicht, kent deze standaard met dubbel uitgevoerde steunen best een vrij hoge draagkracht die geschat wordt op maar liefst 75 kg. Bovendien kan de standaard in hoogte worden versteld gaande van 65 tot maximaal 96 cm.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop. Zo spreken de meesten van een gebruiksvriendelijke keyboard standaard met een correcte prijs-kwaliteitverhouding wat resulteert in 5 sterren.

 

Voordelen:

Gewichtsbelasting: deze unieke keyboard standaard biedt een ruime draagkracht van maar liefst 75 kg aan.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met heel wat andere keyboard standaards kun je dit exemplaar alvast tot de goedkope opties rekenen.

Stevigheid: doordat de standaard voorzien is van dubbel uitgevoerde steunen geniet je een optimale stevigheid én stabiliteit.

Hoogte: het is mogelijk om de hoogte van deze standaard te verstellen binnen een bereik van 65 tot 96 cm.

 

Nadelen:

Geen dubbele standaard: ben je op zoek naar een dubbele keyboard standaard waar je minstens 2 keyboards op kwijt kunt, dan is dit exemplaar niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Elektrische keyboard met 61 toetsen + verstelbare standaard en een stoel

 

Mag het best wel wat specialer en ben je hiervoor bereid iets meer budget te spenderen dan lijkt deze set van het bekende, en volgens sommigen ook wel het beste, merk vidaXL misschien wel wat voor jou. Het gaat hier overigens duidelijk om een set bestaande uit een verstelbare standaard, een bijgeleverde stoel én een elektrisch keyboard met maar liefst 61 toetsen. Best wel handig als beginnend muzikant.

Het keyboard biedt, naast de 61 toetsen, ook 100 verschillende geluiden, 8 demo’s én 100 automatische deuntjes aan. Handig indien je zelf bepaalde melodietjes wilt gaan creëren. En indien je graag bestaande muziekstukken wilt spelen dan kun je de bladmuziek op de bijbehorende muziekstandaard plaatsen. 

Zowel de keyboard standaard als het stoeltje zijn overigens uit staal vervaardigd en bieden een optimale stevigheid en stabiliteit. Dankzij de rubberen noppen aan de onderkant kan worden verhinderd dat de standaard gaat schuiven. Klanten zijn door het dolle heen en raden dit product dan ook meteen aan.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: op het eerste zicht lijkt hij niet meteen voorzien van de laagste prijs maar dat verandert als je beseft dat de prijs een elektrisch keyboard, een muziekstandaard, een keyboard standaard én een stoeltje omvat.

Keyboard: het elektrische keyboard telt maar liefst 61 toetsen en biedt ruim 100 deuntjes, 8 demo’s en 100 verschillende geluiden aan.

Keyboard standaard: de in hoogte verstelbare keyboard standaard met geïntegreerde muziekstandaard blijkt vervaardigd uit duurzaam staal en werd aan de onderkant voorzien van antislip noppen uit rubber.

Stoeltje: net zoals het de standaard blijkt ook het stoeltje verstelbaar en vervaardigd uit 100% duurzaam staal.

 

Nadelen:

1 keyboard: houd er wel rekening mee dat deze standaard bedoeld is om slechts 1 keyboard te ondersteunen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dimavery SL-5 Keyboard standaard – statief – Verstelbaar – Inklapbaar keyboardstandaard

 

Met de keyboard standaard van Dimavery kies je voor een stevig doch lichtgewicht statief dat volledig vervaardigd blijkt uit duurzaam staal en vervolgens werd afgewerkt in een neutrale doch stijlvolle zwarte kleur. Het statief is overigens, dankzij de combinatie van een knop met veer en 5 gaten, in hoogte verstelbaar wat uiteindelijk bijdraagt aan het gebruiksgemak en speelcomfort.

Ondanks het vrij lichte gewicht, is het Dimavery keyboard standaard wel degelijk in staat om een vrij hoge gewichtsbelasting van wel 30 kg te garanderen. Dit maakt hem dan ook geschikt als degelijke standaard en in staat om een basis keyboard probleemloos te ondersteunen.

Hoewel de score van 4,5 sterren op het eerste zicht doet vermoeden dat niet alle klanten tevreden zijn, is niets minder waar. Kopers geven een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van de standaard en raden hem meteen aan.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: dankzij het lage prijskaartje kan deze keyboard standaard als goed toegankelijk worden beschouwd.

Draagkracht: ondanks het feit dat deze stalen standaard amper 2,9 kg weegt, kan hij moeiteloos een draagkracht tot wel 30 kg garanderen.

Comfort: je kunt de hoogte van de standaard verstellen binnen een bereik van 63,5 tot 97 cm. Daarnaast verhinderen de rubberen doppen aan de onderkant dat het apparaat gaat schuiven.

Inklapbaar: na gebruik kun je de keyboard standaard probleemloos dichtklappen waardoor je heel wat ruimte bespaart.

 

Nadelen:

Te klein: voor de echt grote elekrische keyboards zou deze standaard wel eens te compact kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Brooklyn BKXS-A4 Keyboard stand keyboardstandaard – Verstelbaar

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Brooklyn BKXS-A4 keyboard standaard die, net zoals heel wat andere standaards uit deze selectie, voorzien is van een stevig standaard frame. Hoewel het frame relatief weinig weegt, en daardoor overigens makkelijk te verplaatsen is, levert hij een vrij hoge draagkracht van 30 tot 40 kg.

Bovendien is het mogelijk om het Brooklyn frame in hoogte te verstellen waardoor de keyboard standaard door iedereen kan worden gebruikt. Na gebruik kun je de standaard moeiteloos weer dichtklappen waardoor je heel wat ruimte bespaart. En dit alles tegen een mooi en vriendelijk prijskaartje.

We moeten echter vaststellen dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst waardoor het moeilijk is om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen. Laat je hier niet gelijk door afschrikken want misschien is deze standaard qua prijs-kwaliteit wel waar jij naar op zoek bent.

 

Voordelen:

Draagkracht: ondanks het feit dat de standaard behoorlijk weinig weegt, garandeert hij een vrij hoge draagkracht van 30 à 40 kg.

Verstelbaar: net zoals de meeste andere keyboard standaards uit het rijtje, kan ook dit exemplaar in hoogte worden versteld. 

Budgetvriendelijk: je zult aangenaam verrast zijn bij het zien van zijn voordelige prijskaartje.

Inklapbaar: na gebruik kun je de standaard zonder problemen in elkaar klappen wat het makkelijker maakt om hem te verplaatsen en/ of op te bergen.

 

Nadelen:

Geen dubbele standaard: wil je graag 2 of meerdere keyboards kunnen plaatsen dan is deze keyboard standaard geen goede optie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. 6D-120B keyboardstand, voor 6 Keyboards – Jaspers – 4250326219259

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke 6D-120B keyboardstand die jou wordt aangeboden door het, al dan niet bekende, merk Jaspers. Net zoals de vorige standaards werd ook dit exemplaar voornamelijk uit duurzaam staal vervaardigd en aan de onderkant voorzien van een rubberen antislip noppen die verhinderen dat het product gaat schuiven.

In tegenstelling echter tot de vorige keyboard standaards blijkt deze stand geschikt om maar liefst 6 (elektrische) keyboards op uit te stallen. Dat betekent dat hij gezegend is met een vrij ruime draagkracht en uitermate geschikt is voor professionele muzikanten. Houd er wel rekening mee dat zijn prijskaartje navenant zal zijn.

We durven dan ook vermoeden dat het hoge prijskaartje een verklaring zou kunnen bieden voor het uitblijven van online reacties. Dit maakt het voor ons onmogelijk om jou verder advies te geven over eventuele gebruikerservaringen.

 

Voordelen:

Design: de standaard werd afgewerkt in een neutrale en tijdloze zwarte kleur waardoor hij in eender welk interieur perfect tot zijn recht komt.

Multifunctioneel: het betreft een multifunctionele keyboard standaard die in staat is om tot wel 6 toetsenborden probleemloos te ondersteunen.

Stabiliteit: de gebruikte materialen in combinatie met de antislip noppen uit rubber aan de onderkant, zorgen voor een optimale stabiliteit.

 

Nadelen:

Prijzig: we durven vermoeden dat zijn hoge prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Keyboard standaards Koopgids 

 

Wist je dat een keyboard standaard niet alleen bedoeld is om het muziekinstrument te plaatsen en “op te bergen” maar eveneens essentieel blijkt om comfortabel te kunnen spelen? Aangezien de meeste draagbare (elektronische) keyboards zonder bijhorende standaard geleverd worden, is het een goede aanbeveling om de verschillende optiemogelijkheden en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Wees daarbij eveneens aandachtig voor het prijskaartje, het zwaartepunt, het formaat en het gewicht.

De verschillende standaard modellen in verhouding tot de prijs

De zoektocht naar een degelijke keyboard standaard vangt aan bij het type of de verschillende modellen. Zo kun je kiezen tussen diverse soorten standaards gaande van de dubbel X tot de tafel of T-stijl, de Z-stijl, de A-frame, de X of de pilaar. Welke model je ook kiest, is en blijft vooral een persoonlijke keuze. Het spreekt voor zich dat elk type standaard voor- én nadelen met zich meebrengt. 

Zo blijken de X-stijl keyboard standaarden het populairst en meest frequent aangekocht te worden. Dergelijke standaarden worden beschouwd als vrij stevig en stabiel én kunnen overigens voor zowat elk type keyboard worden gebruikt doordat ze in hoogte verstelbaar zijn.

Voor zij die in het bezit zijn echter van een zwaarder en groter keyboard is een X-stijl standaard uiteraard niet langer een optie. In dergelijke situaties wordt beter op zoek gegaan naar een geschikte Z-stijl keyboard standaard. Hoewel ze een pak duurder zijn in de aankoop, bieden ze verder alleen maar comfort en mogelijkheden. Zo ben je verzekerd van een uitstekende stabiliteit en stevigheid én is er voldoende beenruimte voorzien indien je het keyboard zittend wilt bespelen.

Uiteraard zal het prijskaartje niet alleen bepaald worden door het model standaard maar ook door het formaat, de stevigheid én de stabiliteit. Het spreekt voor zich dat een lichte X of dubbel X standaard vaak goedkoper én toegankelijker zijn dan een Z-stijl standaard maar tevens ook minder stevig. En indien je besluit om een keyboard standaard op maat te maken, dan kan het prijskaartje nog verder de hoogte in schieten.

 

Formaat en gewicht

Je dient uiteraard niet alleen rekening te houden met het type standaard maar ook met zijn formaat en gewicht. Daarbij moet je niet alleen rekening houden met het keyboard waarvoor de standaard wordt gekocht, maar ook met jezelf. Ben je een vrij lang persoon en speel je overwegend al zittend, dan zul je merken dat heel wat X-stijl modellen niet bepaald comfortabel aanvoelen. In dergelijke situaties dien je bijvoorbeeld over te stappen naar een Z-stijl exemplaar.

Bedenk daarnaast ook hoe het zit met het gewicht, zowel van het standaard als het keyboard zelf. Grote en zwaardere toestellen zullen bijvoorbeeld niet gediend zijn met een X-stijl standaard. Wees daarbij eveneens aandachtig met de draagkracht van het toestel dat overigens altijd op de verpakking moet worden vermeld en uitgedrukt wordt in kg.

Stevigheid, accessoires en andere belangrijke kenmerken

Zoals hierboven duidelijk werd, is het minstens even belangrijk om aandachtig te zijn voor de stevigheid van het keyboard standaard. Uit welke materialen is hij vervaardigd en welke draagkracht of maximale belasting biedt hij aan. Zo zullen heel wat X-stijl standaards een draagkracht van ongeveer 30 soms 40 kg aanbieden terwijl Z-stijl modellen zelfs vaak kunnen oplopen tot 75 kg of wel meer.

Daarnaast bestaat eveneens de mogelijkheid om te kiezen voor een dubbele keyboard standaard of standaarden waar meer dan 2 keyboards op kunnen worden geplaatst. Ook bij dergelijke exemplaren is het belangrijk om de stevigheid en draagkracht hoog in het vaandel te dragen alsook aandachtig te zijn voor het zwaartepunt. Plaats daarom het minst zware keyboard steeds bovenaan op de standaard.

Tot slot worden sommige keyboard standaards geleverd inclusief bepaalde accessoires die misschien wel handig kunnen zijn. Denk hierbij maar aan een muziekstandaard, om je bladmuziek op te plaatsen terwijl je aan het spelen bent, én/ of een handig, eveneens in hoogte verstelbaar, stoeltje.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE