6 beste kindergitaren Test van 2024

Laatste update: 29.02.24

 

Beste kindergitaren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je kind aangeeft dat hij/zij graag gitaar wilt leren spelen, blijkt een degelijke kindergitaar een echte aanrader. Deze instrumenten kennen immers een aangepast formaat en aantal snaren waardoor ze ideaal zijn om mee van start te gaan. We hebben alvast 3 huidige toppertjes voor jou uitgezocht met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Kindergitaar ½; een klassieke gitaar uit lindenhout met 6 snaren. Daarnaast blijkt de Msa C9 kindergitaar zeker een evenwaardig alternatief te zijn. Hij werd afgewerkt met een prachtige hoogglanslak en is geschikt voor kinderen tussen 7 en 14 jaar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste kindergitaren (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een speelgoed kindergitaar waarmee je kind zich naar hartenlust kan uitleven? Of gaat je voorkeur uit naar een Spaanse kindergitaar om mee te nemen naar de gitaarles ? We vroegen de hulp en het advies van enkele deskundigen om deze lijst met toppers samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens er de beste kindergitaar uit te kiezen. 

 

Kindergitaar ½

 

1. Kindergitaar ½ – 6 snaren – voor kinderen vanaf 5 jaar

 

Deze knappe kindergitaar blijkt één van de populairste instrumenten in ons assortiment te zijn. Hij wordt in 6 verschillende kleuren aangeboden zodat je kind er zijn/haar favoriete exemplaar kan uitkiezen.

Daarnaast wordt deze klassieke kindergitaar ½  gekenmerkt door zijn afmeting van 77 x 48,6 cm waardoor hij ideaal blijkt voor kids tussen 5 en 7 jaar. De greep kent een breedte van 39 mm en werd voorzien van zilveren tuners en 6 stevige snaren waarvan er 3 met staal en 3 met nylon werden afgewerkt om de vingers aan het gevoel te laten wennen.

Het elegante instrument werd vervaardigd uit hoogwaardig lindenhout dat vervolgens met een mooie hoogglanslak werd afgewerkt zodat er geen krassen op kunnen komen. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit instrument.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze kindergitaar wordt in 6 verschillende kleuren verkocht waardoor je kind er eentje kan uitkiezen die hij/zij het mooiste vindt.

Materiaal: de elegante Spaanse gitaar is vervaardigd uit mooi en degelijk lindenhout dat met een hoogglanslak werd afgewerkt.

Formaat: door zijn aangepaste formaat van 77 x 48,6 cm blijkt deze kindergitaar ½ geschikt voor kinderen tussen 5 en 7 jaar. De greep kent een breedte van 39 mm.

Snaren: er werden 6 snaren voorzien waarvan er 3 met nylon en 3 met staal werden afgewerkt om gestaag aan het gevoel van stalen snaren te wennen.

 

Nadelen:

Geen opbergtas: we merken op dat dit exemplaar zonder accessoires wordt geleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kindergitaar ¾

 

2. Msa C9 kindergitaar 3/4 maat – 19 frets en 6 nylon snaren

 

De bijzonder mooie blauwe kindergitaar van MSA is een echt pareltje waar je kind met veel trots op zal spelen. Deze uitvoering voor rechtshandigen wordt getypeerd door zijn klassieke uitstraling en elegante body die heel melodieuze klanken voortbrengt.

Het fraaie instrument is vervaardigd uit stevig lindenhout dat vervolgens met een hoogglanslak werd afgewerkt om hem mooi te laten glanzen en tegen krassen te beschermen. Daarnaast werd de handzame greep voorzien van 19 frets en 6 nylon snaren. Wanneer deze kindergitaar enkele dagen goed wordt ingespeeld, zullen de snaren zich vanzelf stemmen. 

Doordat deze kindergitaar een 3/4de maat met een afmeting van 92 x 58,5 cm kent, blijkt hij de ideale instapgitaar om kinderen vanaf 7 jaar gitaar te laten spelen. Er werden voor dit instrument nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksvoordeel: deze klassieke gitaar voor rechtshandigen blijkt goed bespeelbaar te zijn waardoor hij ideaal is als instapinstrument.

Formaat: hij wordt gekenmerkt door zijn 3/4de maat die 92 x 58,5 cm meet en bijgevolg geschikt is voor kinderen vanaf 7 jaar.

Materiaal: het stijlvolle en elegante instrument is vervaardigd uit lindenhout en vervolgens met een blauwe hoogglanslak afgewerkt.

Snaren: zijn greep werd voorzien van 19 frets en 6 nylon snaren zodat de vingers goed aan het gevoel kunnen wennen.

 

Nadelen:

Geen accessoires: we merken op dat deze gitaar eveneens zonder accessoires wordt geleverd waardoor je het plectrum en de opbergtas apart moet aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kindergitaar ¼

 

3. Kindergitaar 1/4 Diva – voor kinderen vanaf 3 jaar

 

Dit exemplaar kan in 2 uitvoeringen worden aangekocht zodat je voor een roze “Diva” kindergitaar voor meisjes of een stoere zwarte gitaar met vlammen voor jongens kunt kiezen. De kleine country kindergitaar ¼ meet 66 x 30 cm waardoor hij reeds door kinderen vanaf 3 jaar kan worden aangewend om hun muzikale ontwikkeling te stimuleren.

Daarnaast werd hij voorzien van een handige greep die ongeveer 39 mm breed is zodat je kindje hem gemakkelijk kan bespelen. Hij werd voorzien van 6 snaren waarvan er 3 met staal en 3 met nylon werden omwikkeld. Door zijn mooie zilveren tuners en sierlijke kop lijkt hij net op een heuse western gitaar.

Zijn knappe uitstraling wordt nog verder in de verf gezet doordat hij uit mooi en degelijk lindenhout vervaardigd is en vervolgens met een krasvaste hoogglanslak werd afgewerkt. We konden voor deze kindergitaar nog geen reviews vinden. 

 

Voordelen:

Ontwerp: deze western kindergitaar kan in het roze of zwart met vlammen worden aangekocht.

Maat: hij kent een afmeting van 66 x 30 cm of 1/4de maat waardoor dit instrument door kinderen vanaf 3 jaar kan worden bespeeld.

Greep: de aangepaste 39 mm greep werd voorzien van zilveren tuners en 6 snaren waarvan 3 met staal en 3 met nylon werden afgewerkt.

Materiaal: het instrument is gemaakt uit hoogwaardig lindenhout en kreeg een krasvaste coating in hoogglanslak.

 

Nadelen:

Gebruiksduur: hoewel deze gitaar speciaal voor de allerkleinsten bedoeld is, merken we op dat je kind dit instrument snel zal ontgroeid zijn. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische kindergitaar

 

4. Elektrische Kinder Gitaar ½ – complete set – voor kinderen vanaf 5 jaar

 

Deze elektrische kindergitaar ½ blijkt een recente toevoeging te zijn in het ruime assortiment van Cherrystone. Door zijn afmeting van 81 x 50 cm en 4,2 cm brede hals kent hij het perfecte formaat voor kids vanaf 5 jaar om hun favoriete rockmuziek na te spelen. 

Doordat de greep met 20 frets en 6 snaren werd uitgerust blijkt het instrument goed bespeelbaar. Daarnaast werd hij voorzien van een volumeregelaar om de geluidssterkte naar wens aan te passen. Zowel de hals als de body zijn vervaardigd uit hoogwaardig elzenhout dat met een blauwe of rode hoogglanslak werd afgewerkt. 

De Cherrystone kindergitaar wordt geleverd met een set accessoires waaronder een extra set snaren, 2 plectra, inbussleutel, draagriem, versterker en een kabel met 6,3 jack zodat je kind quasi meteen van start kan gaan. Er werden voor dit instrument nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Formaat: de 1/2de kindergitaar meet 81 x 50 cm waardoor hij de perfecte afmetingen kent voor kinderen van 5 jaar.

Accessoires: deze uitvoering komt in een totaalpakket met kabel, versterker, inbussleutel, extra set snaren, 2 plectra en een handige draagriem.

Snaren: op de lange greep werden 20 frets aangebracht en hij beschikt over 6 snaren wat het gitaarspelen iets makkelijker maakt.

Materiaal: de coole elektrische gitaar is vervaardigd uit stevig elzenhout en vervolgens met hoogglanslak afgewerkt.

 

Nadelen:

Opberghoes: hoewel deze set vrij compleet blijkt, merken we op dat er geen opberghoes wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Houten kindergitaar

 

5. Jobber Music Gitaar – Houten Muziekinstrument – Kindergitaar – 6 snaren

 

De kindergitaar van het merk Jobber Music is momenteel in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Deze houten kindergitaar blijkt ideaal om jonge kinderen hun muzikale gevoel te laten ontwikkelen.

Doordat hij een compact formaat van 60 x 22 x 6 cm kent, kan hij reeds vanaf de leeftijd van 3 jaar worden bespeeld. Zijn mooie vormgeving en echte snaren zorgen ervoor dat je kind zich een ware muzikant waant. Daarnaast kunnen de 6 snaren perfect worden afgestemd zodat de gitaar mooie klanken produceert.

Deze mooie speelgoed kindergitaar kan in verschillende kleuren worden aangekocht én er wordt een plectrum meegeleverd waardoor je kind hem meteen kan gebruiken. Het instrument draagt overigens het CE-label waaruit blijkt dat hij aan alle normen voldoet om de veiligheid van kinderen te garanderen. We konden voor dit product nog geen reviews vinden.

 

Voordelen:

Materiaal: de kindergitaar is vervaardigd uit degelijk hout en met een mooie laklaag afgewerkt waardoor hij niet van een echte gitaar te onderscheiden is.

Afmetingen: door zijn handige afmetingen van 60 x 22 x 6 cm blijkt hij perfect voor kindjes vanaf 3 jaar.

Afwerking: hij werd voorzien van 6 snaren die je zelf kunt stemmen zodat het instrument mooie klanken voortbrengt.

Het prijskaartje: deze variant kent de laagste prijs in onze lijst met toppers waardoor hij in bijna elk budget past.

 

Nadelen:

Kwaliteit: hoewel deze gitaar er vrij realistisch uitziet, blijkt het toch een speelgoed gitaar te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kindergitaar 6 jaar

 

6. Delson Akoestische Kindergitaar 1/2 Formaat – Klassieke Gitaar Kind 

 

Delson wordt door velen als het beste merk voor betaalbare kindergitaren beschouwd. Deze knappe akoestische kindergitaar werd speciaal ontworpen voor rechtshandige kinderen en blijkt het ideale instapmodel te zijn om beginnende muzikantjes aan een gitaar te laten wennen.

Hij wordt gekenmerkt door zijn 1/2de maat waardoor hij perfect door kinderen vanaf 6 jaar kan worden gebruikt. Zijn handzame afmetingen zorgen ervoor dat het instrument heel comfortabel kan worden vastgehouden zodat je kind op een ontspannen manier leert gitaarspelen. Daarnaast werd de ranke hals voorzien van 6 zachte nylon snaren en 18 frets waarmee eenvoudige akkoorden kunnen worden aangeleerd.

Doordat hij uit stevig en hard esdoornhout vervaardigd is, zal de mooie klankkast een warm en krachtig timbre produceren. We merken dat er voor deze vrij recente toevoeging nog geen reviews werden geplaatst.

 

Voordelen:

Leeftijd: deze kindergitaar ½ kent de ideale afmetingen om kinderen vanaf 6 jaar hun eerste gitaarlessen te laten volgen.

Snaren: hij werd voorzien van 6 nylon snaren die vrij zacht aanvoelen zodat dit instrument perfect is voor beginnende muzikanten.

Gebruiksvoordeel: de hals werd met 18 frets afgewerkt wat het spelen veel eenvoudiger maakt.

Materiaal: zijn sierlijke hals en body zijn vervaardigd uit duurzaam en hard esdoornhout waardoor dit instrument een warme klank voortbrengt.

 

Nadelen:

De prijs: doordat deze kindergitaar in de hogere prijsklasse valt, kan hij niet door iedereen worden aangekocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kindergitaren Koopgids

 

Heel veel kinderen hebben een sterk ritmisch gevoel en maken graag muziek. Het kan dan ook een goede aanbeveling zijn om in een degelijke kindergitaar te investeren zodat je zijn/haar muzikale ontwikkeling verder kunt stimuleren. Maar bestaan er eigenlijk verschillende types kindergitaren? En uit welk materiaal is een dergelijke gitaar vervaardigd? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de diverse mogelijkheden te vergelijken. Laat daarbij de interessante aanbiedingen niet zomaar aan je neus voorbijgaan.

Wat is een kindergitaar en de voordelen van gitaarspelen

Een kindergitaar is eigenlijk niet meer of minder dan een gewone gitaar op kindermaat. De meeste exemplaren zijn voorzien van 5 zachte snaren uit nylon om beginnende gitaristen aan het gevoel van de snaren te laten wennen. Dit zorgt er tevens voor dat je kind de eerste eenvoudige akkoorden goed leert aanvoelen zonder dat hij/zij pijn aan de vingers krijgt.

Als je kind gitaar leert spelen, zul je al snel merken dat dit diverse voordelen biedt. Gitaar spelen zorgt namelijk niet enkel voor de muzikale ontwikkeling, maar het leert je kind tevens om zich meer te ontspannen. Doordat je kind de akkoorden moet aanleren, worden de hersenen extra gestimuleerd waardoor ze beter zullen functioneren.

Hoewel kinderen vrij mondig zijn, worden de emoties vaak onderdrukt en deze leren ze tijdens het gitaarspelen gemakkelijker uiten. Bovendien zal je kind een zekere discipline aanleren doordat hij/zij op gezette tijden moet oefenen om tijdens de gitaarlessen of kleine optredens optimaal te kunnen presteren. 

 

De diverse types

Er bestaan 3 verschillende types kindergitaren die zich onderscheiden door het timbre dat ze voortbrengen. Zo is er de klassieke- of Spaanse gitaar met nylon snaren en een vrij grote holle klankkast waardoor hij een bijzonder warm geluid laat horen. De Spaanse gitaar wordt vaak als ideale instapgitaar beschouwd omdat je kind hierop een goede basis kan aanleren.

Daarnaast zou je voor een western- of countrygitaar met stalen snaren kunnen kiezen. Deze gitaar wordt gekenmerkt door zijn scherpe geluid en wordt meestal gebruikt om hedendaagse popmuziek te spelen. Tenslotte is er de elektrische gitaar waarbij je een versterker nodig hebt om het instrument te kunnen bespelen. Bij sommige varianten moet je deze amplifier apart aankopen en andere exemplaren beschikken over een ingebouwde versterker om het geluid te kunnen aanpassen. 

Als je kind graag luide rockmuziek ten gehore wilt brengen, dan is een elektrische gitaar de beste optie. Deze elektrische gitaar blijkt trouwens bijzonder veelzijdig, want je kunt er tevens akoestisch op spelen. De keuze voor het type gitaar blijkt dus afhankelijk van de klankkleur en het muziekgenre dat je kind wilt leren spelen. 

 

De gebruikte materialen en hun timbre

Om een mooi geluid te verkrijgen, dient de kindergitaar vanzelfsprekend uit een degelijke houtsoort vervaardigd te zijn. Het type hout dat voor de klankkast wordt gebruikt, zal voor een groot deel zijn timbre bepalen. Zo zijn er instrumenten uit mahoniehout die een heel aangenaam en warm geluid produceren. Deze gitaren blijken echter vrij zwaar en bijgevolg minder geschikt voor kinderen.

Een kindergitaar uit lindenhout kent een veel lichter gewicht waardoor het instrument minder belastend is. Daartegenover staat wel dat deze gitaren een minder warme klank ten gehore brengen. Evenwel, blijkt een instrument uit lindenhout de perfecte keuze voor beginnende muzikanten.

De gitaar uit elzenhout produceert een vrij heldere klank en essenhout klinkt dan weer iets warmer en zwaarder. Tenslotte heb je instrumenten uit esdoorn met een helder en scherper geluid. Er worden nog diverse andere houtsoorten aangewend om gitaren te vervaardigen, maar deze blijken minder geschikt voor een kindergitaar omdat ze te zwaar zijn.

De maat in relatie tot de leeftijd

Wanneer je kind precies met gitaarspelen kan beginnen, blijkt bij iedere persoon verschillend te zijn. Je zult vanzelf wel aanvoelen wanneer je kind er klaar voor is. Voor de allerkleinsten onder ons werd de ¼ de kindergitaar ontwikkeld. Deze instrumenten kunnen reeds vanaf de leeftijd van 3 jaar worden gebruikt om de muzikale ontwikkeling van je kleintje te stimuleren. 

Echter, we merken dat het overgrote deel van de kinderen pas vanaf de leeftijd van 6 à 7 jaar weloverwogen gaat spelen. Op deze leeftijd wordt hij/zij zich namelijk echt bewust van zijn/haar interesse voor muziek en zal je kind beseffen dat er heel wat tijd nodig is om goed te leren spelen. Een gitaar met een ½ maat is dan ook het aangewezen instrument voor kinderen vanaf 6 jaar. Eens je zoon/dochter 9 jaar is, kun je beter meteen een ¾ gitaar aanschaffen en vanaf 12 jaar en ouder zal een instrument van normale grootte al redelijk passen.

Je houdt er beter rekening mee dat een kindergitaar slechts een tijdelijk instrument is waardoor je er geen waanzinnige bedragen aan moet besteden. Kinderen groeien immers vrij snel en zijn al vlug toe aan een groter exemplaar.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE