5 beste kinderpiano’s Test van 2024

Laatste update: 22.06.24

 

Beste kinderpiano’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heeft je kindje de gemiddelde leeftijd van 3 à 4 jaar oud bereikt en merk je een ongelooflijke interesse op muzikaal vlak? Dan loont het alvast de moeite om de Luxe Elektronische Kinderpiano – overigens vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal – eens even onder de loep te nemen. Daartegenover staat de Let’s Play Kinderpiano die – vanwege zijn unieke dierengeluiden en voorgeprogrammeerde melodietjes – dan weer een uitstekende optie blijkt te zijn voor jongere kindjes tot en met de leeftijd van 3 à 4 jaar oud. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste kinderpiano’s (Reviews) van 2024

 

De beste kinderpiano is degene die aan de noden van je kind voldoet. Of je daarbij kiest voor een speelgoed kinderpiano dan wel een mini keyboard is dan ook vooral afhankelijk van de leeftijdscategorie en de ontwikkelingsfase van je kind. Tegenwoordig zijn er dan ook heel wat opties voorhanden gaande van een prachtige houten kinderpiano tot een roze kinderpiano of een kinderpiano met microfoon en/ of kruk. Bekijk de 5 toppers hieronder alvast even rekening houdend met het advies vermeld in de online reviews en wie weet ga jij straks wel met het populairste en/ of laagst geprijsde product naar huis.

 

1. Luxe Elektronische Kinderpiano – Elektrische Kleine Kinder Piano Keyboard

 

Ben je op zoek naar een leuk en origineel geschenk voor de verjaardag van je zoon of dochter? En heb je gemerkt dat hij/ zij daarbij heel wat muzikale interesse vertoont? Dan is deze prachtige luxueuze elektronische kinderpiano vast en zeker een schot in de roos. 

De piano – die overigens grotendeels uit duurzaam ABS vervaardigd blijkt – kent een afmeting van 39,5 x 23,5 x 38,5 cm wat resulteert in maar liefst 25 zwart/ wit toetsen met een bijbehorend gesimuleerd pianogeluid. Deze kinderpiano met afgeronde randen is uitermate geschikt voor jonge muzikantjes van 3 tot maximaal 6 jaar oud en stimuleert niet alleen de creativiteit maar bevordert ook de hand-oogcoördinatie én de fijne motorische ontwikkeling. Houd er wel rekening mee dat de benodigde AA batterijen niet worden meegeleverd.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren zien waarbij klanten enthousiast zijn inzake de geleverde kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid én het design.

 

Voordelen:

Uitvoering: de luxe elektronische kinderpiano met bijbehorende bladmuziekhouder is vooral vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal en is voorzien van afgeronde randen die de veiligheid van het kind waarborgen.

Formaat: de kinderpiano kent een lengte van 39,5 cm en wordt aangevuld met een breedte van 23,5 cm en een hoogte van ongeveer 38,5 cm. Daardoor bedraagt de afstand tussen het toetsenbord en de vloer ongeveer 21,5 cm.

Doelgroep: de kinderpiano is vooral bedoeld voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar oud en doelt op het stimuleren van de hand-oogcoördinatie, de fijne motoriek én de creativiteit.

Toetsen: de piano telt maar liefst 25 zwart/ wit toetsen die voorzien zijn van een gesimuleerd pianogeluid.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg behoort deze kinderpiano niet meteen tot de goedkope alternatieven of leuke aanbiedingen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Let’s Play Kinderpiano / Keyboard met Opnamefunctie & Dierengeluiden

 

Voor de allerkleinsten is deze Let’s Play kinderpiano uiteraard een betere optie. De piano – die overigens vooral uit kunststof werd vervaardigd – kent een relatief compacte afmeting van 27 bij 38 cm wat resulteert in maar liefst 24 unieke zwart-witte toetsen. Maar dat is natuurlijk niet alles want daarnaast geniet je nog 8 toetsen met unieke dierengeluiden, 16 voorgeprogrammeerde melodietjes én maar liefst 8 verschillende tempo-instellingen.

Het geheel wordt verder aangevuld met een aparte opname- én terugspoelfunctie en een bijbehorende volumeregeling. Dankzij de afgeronde hoeken blijft deze kinderpiano – voor kinderen van 3 jaar en/ of ouder – overigens uitermate veilig in gebruik.

We stellen dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kinderpiano en ook het merk “Let’s Play” weten te waarderen. Slechts één klant heeft problemen ondervonden met de levering en oppert dat het een tweedehands product betreft. 

 

Voordelen:

Dierenvriendjes: de 8 dierenvriendjes (hond, eend, kikker, konijn, olifant, nijlpaard, kat en koe) staan centraal en kenmerken zich door hun kenmerkend bijbehorend geluid.

Uitvoering: de uit kunststof vervaardigde kinderpiano kent een formaat van 27 bij 38 cm wat resulteert in 24 afzonderlijke zwart-witte toetsen.

Gebruiksgemak: verder geniet je 16 voorgeprogrammeerde melodietjes, 8 tempo-instellingen, een opname- én terugspoelfunctie, een volumeregeling en maar liefst 2 soundeffects.

 

Nadelen:

Voeding: de kinderpiano functioneert met behulp van 3 AA batterijen die jammer genoeg niet worden meegeleverd op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hape Kinderpiano – E0320 kinderpiano Hape – 30 toetsen // pianokruk

 

Ben je op zoek naar een luxueuze kinderpiano waarbij je kind niet alleen zijn fijne motoriek en hand-oogcoördinatie verder kan ontwikkelen maar tevens ook een aangename muzikale groei kan doorlopen? Dan lijkt deze E0320 kinderpiano van Hape – overigens misschien wel één van de beste merken binnen het segment van kinderpiano’s – alvast een stap in de goede richting.

Gesloten kent de kinderpiano een relatief compact formaat van 50 x 52 x 60 cm wat het net iets makkelijker maakt om deze na gebruik veilig ergens uit het zicht op te bergen. De piano – overigens geleverd inclusief een bijbehorende pianokruk – werd daarbij voornamelijk uit een combinatie van duurzame materialen vervaardigd gaande van hout tot ABS, metaal en PU en garandeert maar liefst 30 zwart-wit toetsen.

Hoewel deze kinderpiano op het eerste gezicht alles heeft om over naar huis te schrijven, blijken de meningen toch eerder verdeeld. Zo zijn sommige klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en het prachtige design terwijl anderen dan weer van mening zijn dat het prijskaartje te duur is en de piano vals klinkt.

 

Voordelen:

Doelgroep: deze zwarte kinderpiano is bedoeld voor jongens en meisjes vanaf de leeftijd van 3 jaar oud en draagt bij aan het verbeteren van de fijne motoriek, de hand-oogcoördinatie en de muzikale ontwikkeling.

Formaat: gesloten kent deze piano een totale afmeting van 50 x 52 x 60 cm.

Materiaal: bij de productie van deze kinderpiano werd gekozen om te werken met verschillende materialen waaronder ABS, hout, PU en metaal.

Geen montage: noch de kinderpiano noch de meegeleverde pianokruk dienen bij aankomst te worden gemonteerd wat het geheel meteen gebruiksklaar maakt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: voor een kinderpiano vinden sommige klanten het prijskaartje toch wel net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kinderpiano – Met microfoon – Multifunctioneel Keyboard – Meisjes – Educatief Speelgoed

 

De roze kinderpiano met bijbehorende microfoon – jou aangeboden door het merk Buxibo – kent een totale afmeting van 21 x 22 x 27,5 cm en wordt aangevuld met een relatief beperkt gewicht van amper 300 gram. Dit maakt deze originele kinderpiano uitermate geschikt voor jonge kindjes vanaf de leeftijd van ongeveer 3 jaar oud.

De witte met roze piano blijkt daarbij vooral vervaardigd uit duurzaam kunststof en telt maar liefst 24 zwart-witte pianotoetsen. In combinatie met de bijbehorende microfoon kan je kindje zijn/ haar muzikaliteit en creativiteit de volle loop laten. Naast urenlang speelplezier draagt deze kinderpiano eveneens bij aan de ontwikkeling van emoties en het stimuleren/ verbeteren van de hand-oogcoördinatie én fijne motoriek. Kortom, niet alleen leuk om kinderliedjes op de piano te spelen maar tevens ook gewoon leerrijk!

Jammer genoeg werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst waardoor het voor ons bijzonder moeilijk is om jou verder advies te verschaffen omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de kinderpiano is voorzien van 24 zwart-witte toetsen en garandeert een breed spectrum aan diverse klanken en mogelijkheden. Zo kun je er onder meer de meegeleverde microfoon op aansluiten alsook je smartphone zodoende je zelfgemaakte muziek op te nemen.

Formaat: de kinderpiano kent een lengte van 22 cm, een breedte van 27,5 cm en een totale hoogte van 21 cm. 

Materiaal: zowel de piano als de meegeleverde microfoon blijken vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden kunststof.

Veelzijdig: de kinderpiano staat niet alleen garant voor urenlang speelplezier maar stimuleert daarnaast ook nog eens de fijne motoriek en bevordert de ontwikkeling van emoties.

 

Nadelen:

Geen krukje: ben je op zoek naar een kinderpiano met kruk dan zijn er andere alternatieven binnen deze selectie die beter van toepassingen kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kinder piano met lich, micro, stoel en statief / Chad Valley Sing Along Keyboard

 

We sluiten het rijtje af met deze prachtige kinderpiano van Chad Valley die – net zoals het voorgaande product – meteen in het oog springt vanwege de felle (overwegend roze) kleurtjes. Dit maakt dat jonge kindjes vanaf de leeftijd van 3 jaar oud met enige muzikale interesse hier meteen toe zullen worden aangetrokken.

Het Chad Valley Sing Along Keyboard kent een maximaal formaat van 56 x 17 x 26,6 cm en werkt op basis van 3 AA batterijen die jammer genoeg niet worden meegeleverd op het moment van aankoop. De kinderpiano garandeert de aanwezigheid van maar liefst 32 wit-zwarte toetsen aangevuld met 19 demoliedjes, 4 dierengeluiden, 4 drumbeat geluiden en verschillende bijkomende ritme geluidseffecten.

Maar dat is nog niet alles want dit standaard keyboard – overigens aangeboden inclusief stoel, statief en microfoon – biedt tevens ook ledlichtjes aan alsook een aparte opname- én afspeelfunctie wat zijn prijskaartje meer dan gerechtvaardigd maakt. Jammer genoeg werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst.

 

Voordelen:

Verpakking: de uit kunststof vervaardigde kinderpiano wordt geleverd inclusief microfoon, statief en stoel.

Uitvoering: het standaard keyboard telt maar liefst 32 wit-zwarte toetsen in combinatie met 19 demoliedjes, 4 dierengeluiden, 4 drumbeat geluiden, 8 ritme geluidseffecten én een opname- én afspeelfunctie.

Draagvermogen: het stoeltje garandeert een ruim draagvermogen van maximaal 50 kg.

 

Nadelen:

Voeding: houd er rekening mee dat de 3 benodigde AA batterijen niet worden meegeleverd op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kinderpiano’s Koopgids

 

Heb je gemerkt dat je kind enige muzikale interesse vertoont? Dan is de aanschaf van een kwalitatieve kinderpiano misschien nog niet zo een slecht idee. Bovendien biedt het tal van extra voordelen met zich mee die bijdragen aan de fysieke én emotionele ontwikkeling van het kind. In de onderstaande koopgids nemen we jou dan ook even mee in de wondere wereld van de kinderpiano’s. Het lijkt ons alvast een goede aanbeveling om de gids even rustig door te nemen alvorens de verschillende kinderpiano’s en/ of aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

De voordelen van een kinderpiano

Sommige kinderen vertonen reeds op zeer jonge leeftijd een bepaalde interesse in muziek, en dat is alleen maar aan te moedigen. Indien je een dergelijke interesse bij je zoon/ dochter opmerkt, dan is het misschien wel verstandig om de investeren in een kinderpiano. Onderzoek en diverse studies hebben namelijk aangetoond dat het maken/ spelen van muziek op verschillende manieren kan bijdragen aan de fysieke én emotionele ontwikkeling.

Zo kan het bespelen van een instrument – waarbij piano tot één van de meest frequente en populaire opties behoort – een belangrijke stimulans betekenen op het gebied van creativiteit, fijne motoriek, ritmegevoel, coördinatie en het ontwikkelen van een goed gehoor. Daarnaast worden de hersenen eveneens getraind wat dan weer bijdraagt aan het intelligentievermogen van jonge kinderen. Kortom, alleen maar pluspunten volgens de wetenschap. De moeite waard om de aanschaf van een kinderpiano op zijn minst in overweging te nemen, lijkt ons!

 

Het type kinderpiano in functie van de leeftijd

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een geschikte kinderpiano? Dan is het misschien niet onbelangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende mogelijkheden binnen dit segment. Zo is het type kinderpiano – én bijgevolg de grens tussen een beginners keyboard dan wel een speelgoed keyboard – nauw verbonden met de leeftijd van je kind.

Hele jonge kinderen binnen de leeftijdscategorie van 1 tot maximaal 4 jaar oud, zullen meer baat hebben met de aanschaf van een speelgoed keyboard. Dergelijke exemplaren zijn vaak iets compacter, goedkoper in de aanschaf en bieden een goede basis voor je kind om zijn/ haar muzikaliteit verder te ontdekken. 

Is je kindje reeds 4 jaar of ouder dan is een speelgoed keyboard niet langer uitdagend genoeg. Vanaf 4 jaar kies je dus maar beter voor een beginners keyboard dat – in tegenstelling tot het speelgoed keyboard – iets meer toetsen en mogelijkheden aanbiedt.

 

Het aantal toetsen 

Zoals in het voorgaande stukje reeds duidelijk werd, kiezen kinderen tot de leeftijd van 4 jaar maar beter voor een speelgoed keyboard of mini keyboard. Dergelijke instrumenten worden gekenmerkt vanwege hun compacte design, hun beperkt aantal toetsen en dito mogelijkheden wat het ideaal maakt voor hele jonge muzikantjes.

Zodra je kindje echter de leeftijd van 4 jaar bereikt heeft, is het niet langer aangewezen om te kiezen voor een speelgoed keyboard maar wordt de voorkeur gegeven aan een beginners keyboard bestaande uit 61 aanslaggevoelige toetsen. Bovendien is dat ook meteen een belangrijke vereiste van verschillende muziekscholen en/ of academies om effectief muzieklessen te kunnen volgen. Wel belangrijk om rekening mee te houden indien je dochtertje/ zoontje nadien besluit om in een latere fase op pianoles te gaan.

Extra kenmerken en/ of opties

Tot slot willen we nog even kort wijzen op enkele belangrijke kenmerken die – al dan niet – een meerwaarde kunnen betekenen tijdens de zoektocht. Zo worden sommige kinderpiano’s verder aangevuld met een bijpassende microfoon en/ of stoeltje, wat het geheel – zeker voor hele jongje kindjes – nog net dat tikkeltje aantrekkelijker/ specialer maakt.

Gaat je voorkeur – vanwege de leeftijd – uit naar een beginners keyboard, kies dan voor een exemplaar op een standaard. Op die manier kan de hoogte van het keyboard worden aangepast aan de lichaamslengte van je kind waardoor hij/ zij een perfecte en comfortabele zithouding kan aannemen/ aanleren.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE