5 beste Marshall speakers Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Beste Marshall speakers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als echte muziekliefhebber wil je natuurlijk van de beste geluidskwaliteit genieten. Daarom zou je er eventueel voor kunnen kiezen om te investeren in een degelijke Marshall speaker waarmee je op een optimale manier naar je favoriete band kunt luisteren. We selecteerden alvast 3 topproducten met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Marshall Stanmore II – Bluetooth Speaker die is uitgerust met een krachtige 5.0 bluetooth functie. Daartegenover staat de Marshall Tufton – Draadloze Speaker die, indien volledig opgeladen, een ruime accuduur garandeert van maar liefst 20 uren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste Marshall speakers (Reviews) van 2024

 

Wanneer je op zoek bent naar een degelijke speaker om naar jouw favoriete muziek te luisteren, kunnen we je het advies geven om voor een Marshall speaker te kiezen. Wil je graag een Marshall speaker die je via bluetooth met je geluidsbron kunt verbinden? Of gaat je voorkeur uit naar een mini speaker om gemakkelijk mee te nemen? Neem even rustig de tijd om onze selectie met topproducten te bekijken en er vervolgens de beste Marshall speaker uit te kiezen. Je kunt trouwens altijd even de koopjeshoek raadplegen voor een leuke aanbieding die aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Marshall Stanmore II – Bluetooth Speaker – // The Legendary One

 

Net zoals de bekende Marshall speaker Kilburn 2 behoort ook deze Marshall speaker Stanmore 2 tot de populaire en felbegeerde speakers uit het rijtje. Zo wordt hij door heel wat klanten positief geëvalueerd wat betreft de aangeboden kwaliteit, zijn gebruiksvriendelijke design en de unieke geluidskwaliteit wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren. De moeite waard dus om deze speaker eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de Marshall Stanmore II gekenmerkt door een rechthoekige uitvoering van 35 x 18,5 x 19,5 cm gehuldigd in een robuust zwart design. Wil je liever een witte Marshall speaker aanschaffen? Geen enkel probleem want de Stanmore II blijkt eveneens in een wit jasje te verkrijgen waardoor een groter publiek kan worden aangesproken.  

De speaker is daarbij eenvoudig op het lichtnet aan te sluiten – rekening houdend met een invoerspanning van 230V – waarna een totaal vermogen van 80 watt wordt gegenereerd binnen een frequentiebereik van 20 tot 20.000 Hz wat resulteert in een prachtige stereo geluidsweergave. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een 5.0 bluetooth functie, diverse aansluitingsmogelijkheden en de optie tot het gebruik van de bijbehorende Marshall bluetooth app. 

 

Voordelen:

Uitvoering: de Marshall Stanmore II speaker kent een rechthoekige uitvoering die zich typeert door een prachtig houten frame met bijbehorende vinyl bekleding in combinatie met een zout & peper fret, de iconische “Marshall” letters.

Aansluitingen: de 3,5 mm ingang wordt aangevuld met een aparte RCA-ingang waarop je eventueel je platenspeler kunt aansluiten.

Vermogen: de 2 klasse D versterkers produceren elk afzonderlijk 15 watt. Deze worden aangevuld met de 50 watt versterkers die zorgen voor een prachtig subwoofer resultaat wat het totale vermogen op 80 watt brengt.

 

Nadelen:

Geen jack-kabel: houd er rekening mee dat er op het moment van aankoop geen jack-kabel wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Marshall Tufton – Draadloze Speaker – Accuduur: tot 20 uur

 

Met de Marshall Tufton kies je voor een degelijke draadloze speaker die gekenmerkt wordt door een rechthoekige uitvoering van 22,9 x 35 x 16,3 cm inclusief bijbehorende draagriem waardoor hij makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Hij is daarbij voorzien van een krachtige ingebouwde batterij die – indien helemaal is opgeladen – een aanzienlijke speelduur van maar liefst 20 uren weet te garanderen.

Verder blijkt de Tufton speaker in staat om een ruim vermogen tot 80 watt te garanderen over een frequentiebereik van 20 tot maximaal 20.000 Hz wat resulteert in een prachtig en helder stereogeluid waarbij het geluid in meerdere richtingen wordt uitgestuurd. Het plaatje wordt verder aangevuld met een handige 5.0 bluetooth functie, een IPX2 waterbestendige classificatie en een uitstekende multihost functionaliteit.

Hoewel een enkele koper het prijskaartje best wel duur vindt, lijkt de overgrote meerderheid wel degelijk overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat resulteert in een mooie 4,5 op 5 sterren!

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Tufton draagbare stereo speaker wordt aangevuld met een USB-C kabel, een snelstartgids en de nodige juridische én veiligheidsinformatie.

Vermogen: hij weet een ruim vermogen tot maximaal 80 watt te garanderen over een frequentiebereik van 20 tot 20.000 Hz.

Voeding: de speaker steunt op het principe van een krachtige oplaadbare batterij waardoor hij geheel draadloos kan functioneren waarbij een speelduur tot 20 uren kan worden gegarandeerd.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs blijkt voor één koper jammer genoeg een niet mis te verstaan struikelblok.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Marshall Acton II, Bluetooth Speaker, 3 geluidsversterkers

 

De Marshall Acton II speaker heeft een stevig houten frame met de typische vinyl-bekleding die in 3 verschillende kleuren kan worden aangekocht zodat je hem perfect op je interieur kunt afstemmen. Door zijn retro vormgeving en de messing plaat op de voorkant waarop het logo en oprichtingsjaar “1962” staat, geeft hij een kleine wenk naar het rijke verleden van de Marshall-producten.

Door zijn compacte formaat van 26 x 15 x 16 cm is hij de kleinste speaker in het Marshall gamma. Laat je hierdoor echter niet misleiden want, qua geluidskwaliteit moet hij niet onderdoen bij de grotere exemplaren. Dankzij de 3 speciale geluidsversterkers krijg je perfect afgestelde klanken te horen die door het houten frame een warme en natuurlijke sound hebben.

Daarnaast beschikt hij over de mogelijkheid om hem te bedienen met de Marshall bluetooth- app of met 3 analoge bedieningsknoppen waarmee je het geluid heel nauwkeurig naar jouw wens kunt instellen. Deze bluetooth-speaker is bovendien voorzien van een 3,5 mm jack aansluiting waardoor je ook externe geluidsbronnen kunt verbinden. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze Acton II speaker kan geluid doorgeven via een bluetoothverbinding en is tevens voorzien van een 3,5 mm jack aansluiting om externe apparaten te koppelen. 

Formaat: de Acton II is de kleinste speaker onder de Marshall luidsprekers. Hij heeft een compacte afmeting van 26 x 15 x 16 cm.

Geluidskwaliteit: doordat hij een houten klankkast heeft en voorzien is van 3 speciale woofers, krijg je de beste geluidskwaliteit.

Bediening: deze luidspreker kun je via de bluetooth Marshall app bedienen of je kunt de analoge draaiknoppen gebruiken om het volume, de bas en treble te regelen.

 

Nadelen:

Netstroom: enkele klanten vinden het heel spijtig dat deze speaker enkel met netstroom werkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Marshall Woburn II – Draagbare Speaker // The Powerful Performer

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de Marshall Woburn II draagbare speaker die – eveneens – gekenmerkt wordt door een rechthoekige uitvoering van 40 x 31 x 20 cm en daardoor makkelijk overal mee naartoe kan. Net zoals het eerste product, kent ook deze speaker een prachtig houten frame aangevuld met een vinyl bekleding, een zout & peper fret en de bijbehorende iconische letters “Marshall”.

Maar de Woburn II is uiteraard veel meer dan enkel en alleen een prachtig designstuk. Zo steunt de Marshall Woburn II op een dubbele set 5.25 subwoofers die elk afzonderlijk worden aangedreven door een klasse D versterker waardoor het totale vermogen van het apparaat maar liefst 110 watt bedraagt. Dit wordt aangevuld met een frequentiebereik van 20 tot 20.000 Hz, een bijbehorende 5.0 bluetooth functie en verschillende aansluitingsmogelijkheden.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs, de unieke uitvoering en de uiteindelijke gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in 4,9 op 5 sterren.

 

Voordelen:

Aansluitingen: naast de 3,5 mm ingang is ook een aparte RCA-ingang voorzien.

Vermogen: de dubbele 5,25 subwoofers worden elk op hun beurt aangedreven door een krachtige klasse D versterker waardoor het totale vermogen makkelijk 110 watt bedraagt.

Bluetooth: de Marshall Woburn II is eveneens uitgerust met een handige bluetooth 5.0 functie.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Marshall Uxbridge Bluetooth speaker Alexa – spraakbesturing

 

De Marshall Uxbridge speaker valt in de laagste prijscategorie van onze selectie met topproducten waardoor hij tamelijk goed toegankelijk is. In de reviews zien we dat deze luidspreker een uitstekende score met het maximaal aantal sterren kreeg.

Het apparaat maakt een draadloze verbinding via het wifi thuisnetwerk, bluetooth, ingebouwde Chromecast en Airplay 2 waardoor hij met spraakbesturing Amazon Alexa werkt. Hiervoor is hij voorzien van een tweezijdige microfoon met ruisonderdrukking zodat de spraakinteractie optimaal werkt. De microfoon kan trouwens ook aan/uit worden gezet wanneer je bijvoorbeeld enkel van je muziek wilt genieten en geen telefoongesprekken wilt beantwoorden. 

Bovendien heeft de klassiek ogende luidspreker instelbare regelaars zodat je hoge en lage tonen perfect kunt instellen. Daarnaast beschikt hij eveneens over een volume-, bas- en treble knop, een play/pauze- en back- en forward knop waarmee je alles naar wens kunt instellen. Verder zorgt de klasse D-versterker ervoor dat de tweeter en speaker de muziek in mono weergeeft tot een maximaal volume van 96 dB.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het apparaat is voorzien van bedieningsknoppen om hem volledig naar wens te kunnen regelen. Daarnaast kan hij eveneens met de Marshall bluetooth-app worden bediend.

Verbinding: deze luidspreker werkt op netstroom en brengt een draadloze verbinding tot stand via de ingebouwde Chromecast, wifi-home, bluetooth en Airplay 2.

Volume: de Uxbridge speaker heeft één luidspreker en een tweeter waardoor de muziek in mono wordt afgespeeld tot een maximaal volume van 96 dB.

Stembediening: dankzij het tweezijdige microfoonsysteem met ruisonderdrukking kun je Amazon Alexa gebruiken.

 

Nadelen:

Mono-weergave: we merken dat deze speaker enkel in mono en niet in stereo kan afspelen waardoor je iets minder mooie klanken hebt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Marshall speakers Koopgids

 

Wanneer je beslist om een Marshall speaker aan te kopen, kunnen we de aanbeveling geven om onze koopgids eens grondig door te nemen. Zo zul je al gauw merken dat er diverse soorten speakers worden verkocht zodat iedereen zijn perfecte match kan vinden. Tijdens het vergelijken van de knappe toestellen zul je trouwens zien dat er verschillende extra functies zijn waarover een dergelijk apparaat kan beschikken. Het is bovendien een goed idee om even de aanbiedingen te bekijken, want zo’n een toestel neemt al snel een flinke hap uit je budget.

Wat is een Marshall speaker

Wanneer we het merk Marshall vernoemen, denken velen onder ons met nostalgie aan supersnelle gitaarsolo’s die ruige muzikanten op rockconcerten in de jaren ’70 ten gehore brachten. Het merk werd fel gesmaakt om zijn gitaarversterkers en verwierf zo zijn naambekendheid bij muzikanten zoals Jimi Hendrixs, Angus Young van AC/DC en Eddie Van Halen. Sinds enkele jaren produceert het merk ook audioproducten met het robuuste Marshall uiterlijk die in elke huiskamer de beste klanken voortbrengen.

Een Marshall speaker biedt je de uitzonderlijke audiotechniek en de retro uitstraling waarvoor het merk gekend is. Bovendien zijn de luidsprekers in alle maten en soorten te verkrijgen. Ze beschikken naargelang het type, over alle hedendaagse snufjes zoals bluetooth, spraakbesturing, compatibiliteit en multiroom-verbindingen zodat je de luidspreker op de meest efficiënte manier het beste van zichzelf kunt laten geven. Enkele toestellen werken draadloos met batterijen en andere moeten op netstroom worden aangesloten of combineren beide mogelijkheden.

 

De belangrijkste aandachtspunten

De luidsprekerkwaliteit is één van de belangrijke aspecten die zal bepalen voor welk toestel je kiest. Echter, de geluidsweergave is van enkele factoren afhankelijk waardoor je alles toch even goed moet bestuderen voor je een beslissing neemt. Zo is er de wattage van het toestel die in direct verband staat met het volume in decibels. Een speaker met 15 tot 20 Watt zal bijvoorbeeld zo’n 80 decibels produceren wat vrij luid lijkt, maar eigenlijk te laag is voor een kwaliteitsvol luidsprekersysteem. 

Daarnaast is de grootte van de driver significant voor de geluidskwaliteit omdat de individuele luidsprekertransducers de elektrische audiosignalen omzet in klanken. Het formaat van de drivers heeft betrekking op de grootte van de luidspreker waarbij een grotere driver voor een krachtiger geluid zorgt. Vervolgens is er de frequentierespons, gemeten in hertz, die aangeeft hoeveel het frequentiebereik is waarmee een speaker de audiobestanden kan weergeven. Hoe breder het bereik, hoe beter de geluidskwaliteit zal zijn.

 

De nummering en de in-/uitgangen

Bij het vergelijken van de verschillende Marshall speakers zul je zien dat enkele exemplaren dezelfde naam hebben, maar dat er een ander cijfer achter staat. Dit cijfer verwijst naar het aantal full-range luidsprekers waarover het apparaat beschikt, gevolgd door het aantal subwoofers. Zo heeft een Marshall Stanmore 2.1 bijvoorbeeld 2 luidsprekers en 1 subwoofer en een Marshall Stockwell 2 heeft slechts 2 full-range speakers.

Doordat de meeste Marshall luidsprekers via bluetooth of een wifi-netwerk kunnen worden geconnecteerd, beschikken deze niet over in-/uitgangen. Echter, wanneer je de voorkeur geeft aan een uitbreidbaar systeem waarop je bijvoorbeeld ook extra subwoofers kunt aansluiten, dan kies je beter voor een model met in- en uitgangen.

Deze apparaten hebben vaak USB-poorten, aansluiting voor RCA-kabels, 3,5 mm kabels en zelfs aansluitingsmogelijkheden voor optische kabels om Blu-Ray, cd- en dvd-spelers aan te sluiten zodat je van verschillende geluidsbronnen gebruik kunt maken.

Extra functies

Het unieke aan de Marshall Speakers is dat je ze in Multiroom-verbinding kunt plaatsen zonder dat je daarvoor een app nodig hebt. De meeste Marshall speakers beschikken over een Multiroom-verbinding waarbij je 2, 4 en zelfs 6 of meer luidsprekers met elkaar kunt connecteren. Bij een versie die met bluetooth werkt heb je dan wel weer de Marshall bluetooth-app nodig waarmee je trouwens ook het volume, de muziekweergave, equalizer en de ledlicht-instellingen snel kunt aanpassen.

De Marshall speakers die met wifi werken zijn nog eenvoudiger met elkaar te verbinden en kunnen bovendien aan verschillende apps zoals Spotify, Apple Airplay en Chromecast worden gekoppeld. Daarnaast zijn sommige versies voorzien van slimme luidsprekerfuncties. Zo zijn de modellen Acton II en Stanmore II voorzien van Google Assistant of Amazon Alexa waarmee je spraakgestuurd enkele smart-home apparaten kunt bedienen of zelfs iets kunt laten opzoeken op het internet.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE