Laatste update: 28.05.22

 

Beste Marshall speakers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als echte muziekliefhebber wil je natuurlijk van de beste geluidskwaliteit genieten. Daarom kun je er beter voor kiezen om te investeren in een degelijke Marshall speaker waarmee je op een optimale manier naar je favoriete band kunt luisteren. We selecteerden alvast 3 topproducten met hun bijhorende voor- en nadelen. Je zult al gauw merken dat de Marshall Stanmore een compact formaat heeft en een kristalheldere geluidskwaliteit. Ook de Marshall Stockwell II hoeft helemaal niet onder te doen en is door zijn uitstekende woofer een meer dan waardig alternatief. Hij is bovendien voorzien van een ingebouwde accu zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste Marshall speakers (Reviews) van 2022

 

Wanneer je op zoek bent naar een degelijke speaker om naar jouw favoriete muziek te luisteren, kunnen we je het advies geven om voor een Marshall speaker te kiezen. Wil je graag een Marshall speaker die je via bluetooth met je geluidsbron kunt verbinden? Of gaat je voorkeur uit naar een mini speaker om gemakkelijk mee te nemen? Neem even rustig de tijd om onze selectie met topproducten te bekijken en er vervolgens de beste Marshall speaker uit te kiezen. Je kunt trouwens altijd even de koopjeshoek raadplegen voor een leuke aanbieding die aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Marshall Stanmore  Bluetooth speaker, met RCA ingang en 3,5 mm kabel

 

Marshall wordt door zijn uitstekende geluidskwaliteit door velen als het beste merk beschouwd voor versterkers en audioweergave-apparaten. Deze Marshall Stanmore speaker is een compacte luidspreker die er trouwens heel retro uitziet.

De zwarte speaker met het gekende logo werd afgewerkt met koperkleurige details en hij is voorzien van handige draaiknoppen om hem gemakkelijk te kunnen bedienen. Bovendien heeft hij een frequentiebereik tussen 45 en 22000 hertz waardoor je van kristalheldere geluiden kunt genieten die ook bij een hoog volume optimaal klinken.

Daarnaast kun je de luidspreker eenvoudig via bluetooth met jouw smartphone of laptop verbinden. Doordat hij voorzien is van een RCA-ingang en met een 3,5 mm kabel wordt geleverd, kun je eveneens externe geluidsbronnen op het apparaat aansluiten. Deze luidspreker heeft geen accu en moet bijgevolg op netstroom worden aangesloten. In de reviews merken we dat de klanten dit product een uitstekende beoordeling gaven.

 

Voordelen:

Frequentiebereik: dit toestel heeft een minimaal bereik van 45 hertz en kan een maximale frequentie tot 22000 hertz ontvangen. 

Verbindingen: de Stanmore speaker werkt met bluetooth, maar heeft ook een RCA-ingang en hij wordt met een 3,5 mm kabel geleverd zodat je externe geluidsbronnen kunt aansluiten.

Design: deze zwarte luidspreker heeft koperkleurige details en is voorzien van het legendarische logo van Marshall. Hij heeft een vintage uitstraling waardoor hij in de meeste interieurs past.

Geluidskwaliteit: de luidspreker biedt een uitstekende geluidsweergave en ook bij een hoog volume zal hij kristalhelder klinken.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: doordat deze Stanmore speaker nogal duur is, kan hij niet door iedereen worden aangekocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Marshall Stockwell II, Bluetooth Speaker, draagbare speaker

 

Deze Marshall Stockwell II blijkt het populairste toestel te zijn onder de draagbare speakers. Bovendien heeft hij een goedkope aankoopprijs waardoor hij voor bijna iedereen toegankelijk is. In de reviews zien we trouwens dat dit product een heel goede beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

Het compacte toestel is voorzien van een ingebouwde accu zodat je tot wel 20 uur zonder opladen naar je favoriete muziek kunt luisteren. Daarnaast kan hij met een adapter op het lichtnet worden aangesloten om hem op te laden en/of te beluisteren. Deze speaker is bovendien voorzien van 2 ingebouwde woofers (luidsprekers) waardoor hij, ondanks zijn compacte formaat en licht gewicht van 1380 g, toch een heel krachtig geluid produceert.

Verder heeft deze knappe speaker een leuke vintage look zodat je je meteen in de jaren 70 waant. Het zwarte toestel heeft een bordeaux handvat in glanzend velours en is aan de bovenkant voorzien van handige draaiknoppen om het geluid, de bas en treble (hoge tonen) eenvoudig aan te passen.

 

Voordelen:

Bluetooth: met deze speaker kun je door middel van een bluetoothverbinding muziek laten afspelen vanaf je mobiele apparaten.

Accu: de Stockwell II heeft een ingebouwde accu waarmee je hem tot wel 20 uur kunt gebruiken zonder dat je hem moet opladen. Hij kan met een adapter op de netstroom worden aangesloten om op te laden en eventueel te beluisteren.

Luidsprekers: hij beschikt over 2 woofers waardoor dit compacte toestel toch een heel krachtig geluid voortbrengt.

Bereik: dankzij het frequentiebereik dat tussen 60 en 20000 hertz ligt, verkrijg je zelfs bij een hoog volume een heel helder geluid.

 

Nadelen:

Verbinding: hoewel deze speaker gemakkelijk via bluetooth kan worden geconnecteerd, blijkt deze verbinding toch niet altijd stabiel te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Marshall Acton II, Bluetooth Speaker, 3 geluidsversterkers

 

De Marshall Acton II speaker heeft een stevig houten frame met de typische vinyl-bekleding die in 3 verschillende kleuren kan worden aangekocht zodat je hem perfect op je interieur kunt afstemmen. Door zijn retro vormgeving en de messing plaat op de voorkant waarop het logo en oprichtingsjaar “1962” staat, geeft hij een kleine wenk naar het rijke verleden van de Marshall-producten.

Door zijn compacte formaat van 26 x 15 x 16 cm is hij de kleinste speaker in het Marshall gamma. Laat je hierdoor echter niet misleiden want, qua geluidskwaliteit moet hij niet onderdoen bij de grotere exemplaren. Dankzij de 3 speciale geluidsversterkers krijg je perfect afgestelde klanken te horen die door het houten frame een warme en natuurlijke sound hebben.

Daarnaast beschikt hij over de mogelijkheid om hem te bedienen met de Marshall bluetooth- app of met 3 analoge bedieningsknoppen waarmee je het geluid heel nauwkeurig naar jouw wens kunt instellen. Deze bluetooth-speaker is bovendien voorzien van een 3,5 mm jack aansluiting waardoor je ook externe geluidsbronnen kunt verbinden. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze Acton II speaker kan geluid doorgeven via een bluetoothverbinding en is tevens voorzien van een 3,5 mm jack aansluiting om externe apparaten te koppelen. 

Formaat: de Acton II is de kleinste speaker onder de Marshall luidsprekers. Hij heeft een compacte afmeting van 26 x 15 x 16 cm.

Geluidskwaliteit: doordat hij een houten klankkast heeft en voorzien is van 3 speciale woofers, krijg je de beste geluidskwaliteit.

Bediening: deze luidspreker kun je via de bluetooth Marshall app bedienen of je kunt de analoge draaiknoppen gebruiken om het volume, de bas en treble te regelen.

 

Nadelen:

Netstroom: enkele klanten vinden het heel spijtig dat deze speaker enkel met netstroom werkt.

Koop bij bol.com (€179)

 

 

 

 

4. Marshall Stanmore II, Wifi Speaker, met spraakbesturing

 

Wanneer we de Marshall Stanmore II speaker eens nader gaan bekijken, merken we dat dit het meest complete toestel in onze selectie is. Hij beschikt over de mogelijkheid om al je smart-home apparaten met wifi-connectie te besturen met de ingebouwde Google Assistent zodat je bijvoorbeeld je lichten kunt laten aangaan of de chauffage kunt inschakelen.

Bovendien kan hij met de ingebouwde Chromecast en ook via bluetoothverbinding maken om door middel van spraakbesturing al jouw smart devices te bedienen en/of je favoriete muziek op Spotify Connect te laten afspelen. Daarnaast is deze Marshall wifi-speaker voorzien van een RCA-aansluiting en een 3,5 mm ingang om externe apparaten te koppelen.

Doordat hij 2 uitstekende luidsprekers heeft en tevens over een sterke subwoofer beschikt, produceert deze speaker een excellent geluid waarbij zelfs de hoogste tonen optimaal worden weergegeven. In de reviews zien we de klanten heel tevreden zijn over deze speaker, maar dat de Marshall app nog niet overal werkt.

 

Voordelen:

Connectiviteit: deze Marshall speaker werkt zowel via wifi als met een bluetoothverbinding. Daarnaast is hij voorzien van een 3,5 mm jack ingang en een RCA-aansluiting om externe apparaten aan het toestel te koppelen.

Spraakbesturing: hij kan via Chromecast, Google Assistant en via de Marshall bluetooth-app alle smart-home apparaten in huis bedienen.

Geluidskwaliteit: door de krachtige luidsprekers en de subwoofer worden de klanken kristalhelder weergegeven zodat je optimaal van je favoriete band kunt genieten.

Design: deze luidspreker heeft de typische vintage uitstraling met analoge bedieningsknoppen waarmee je de bas, het volume en de treble naar wens kunt regelen.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: de Stanmore II heeft het duurste prijskaartje in onze lijst waardoor hij niet voor elk budget geschikt is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Marshall Uxbridge Bluetooth speaker Alexa – spraakbesturing

 

De Marshall Uxbridge speaker valt in de laagste prijscategorie van onze selectie met topproducten waardoor hij tamelijk goed toegankelijk is. In de reviews zien we dat deze luidspreker een uitstekende score met het maximaal aantal sterren kreeg.

Het apparaat maakt een draadloze verbinding via het wifi thuisnetwerk, bluetooth, ingebouwde Chromecast en Airplay 2 waardoor hij met spraakbesturing Amazon Alexa werkt. Hiervoor is hij voorzien van een tweezijdige microfoon met ruisonderdrukking zodat de spraakinteractie optimaal werkt. De microfoon kan trouwens ook aan/uit worden gezet wanneer je bijvoorbeeld enkel van je muziek wilt genieten en geen telefoongesprekken wilt beantwoorden. 

Bovendien heeft de klassiek ogende luidspreker instelbare regelaars zodat je hoge en lage tonen perfect kunt instellen. Daarnaast beschikt hij eveneens over een volume-, bas- en treble knop, een play/pauze- en back- en forward knop waarmee je alles naar wens kunt instellen. Verder zorgt de klasse D-versterker ervoor dat de tweeter en speaker de muziek in mono weergeeft tot een maximaal volume van 96 dB.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het apparaat is voorzien van bedieningsknoppen om hem volledig naar wens te kunnen regelen. Daarnaast kan hij eveneens met de Marshall bluetooth-app worden bediend.

Verbinding: deze luidspreker werkt op netstroom en brengt een draadloze verbinding tot stand via de ingebouwde Chromecast, wifi-home, bluetooth en Airplay 2.

Volume: de Uxbridge speaker heeft één luidspreker en een tweeter waardoor de muziek in mono wordt afgespeeld tot een maximaal volume van 96 dB.

Stembediening: dankzij het tweezijdige microfoonsysteem met ruisonderdrukking kun je Amazon Alexa gebruiken.

 

Nadelen:

Mono-weergave: we merken dat deze speaker enkel in mono en niet in stereo kan afspelen waardoor je iets minder mooie klanken hebt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Marshall speakers Koopgids

 

Wanneer je beslist om een Marshall speaker aan te kopen, kunnen we de aanbeveling geven om onze koopgids eens grondig door te nemen. Zo zul je al gauw merken dat er diverse soorten speakers worden verkocht zodat iedereen zijn perfecte match kan vinden. Tijdens het vergelijken van de knappe toestellen zul je trouwens zien dat er verschillende extra functies zijn waarover een dergelijk apparaat kan beschikken. Het is bovendien een goed idee om even de aanbiedingen te bekijken, want zo’n een toestel neemt al snel een flinke hap uit je budget.

Wat is een Marshall speaker

Wanneer we het merk Marshall vernoemen, denken velen onder ons met nostalgie aan supersnelle gitaarsolo’s die ruige muzikanten op rockconcerten in de jaren ’70 ten gehore brachten. Het merk werd fel gesmaakt om zijn gitaarversterkers en verwierf zo zijn naambekendheid bij muzikanten zoals Jimi Hendrixs, Angus Young van AC/DC en Eddie Van Halen. Sinds enkele jaren produceert het merk ook audioproducten met het robuuste Marshall uiterlijk die in elke huiskamer de beste klanken voortbrengen.

Een Marshall speaker biedt je de uitzonderlijke audiotechniek en de retro uitstraling waarvoor het merk gekend is. Bovendien zijn de luidsprekers in alle maten en soorten te verkrijgen. Ze beschikken naargelang het type, over alle hedendaagse snufjes zoals bluetooth, spraakbesturing, compatibiliteit en multiroom-verbindingen zodat je de luidspreker op de meest efficiënte manier het beste van zichzelf kunt laten geven. Enkele toestellen werken draadloos met batterijen en andere moeten op netstroom worden aangesloten of combineren beide mogelijkheden.

 

De belangrijkste aandachtspunten

De luidsprekerkwaliteit is één van de belangrijke aspecten die zal bepalen voor welk toestel je kiest. Echter, de geluidsweergave is van enkele factoren afhankelijk waardoor je alles toch even goed moet bestuderen voor je een beslissing neemt. Zo is er de wattage van het toestel die in direct verband staat met het volume in decibels. Een speaker met 15 tot 20 Watt zal bijvoorbeeld zo’n 80 decibels produceren wat vrij luid lijkt, maar eigenlijk te laag is voor een kwaliteitsvol luidsprekersysteem. 

Daarnaast is de grootte van de driver significant voor de geluidskwaliteit omdat de individuele luidsprekertransducers de elektrische audiosignalen omzet in klanken. Het formaat van de drivers heeft betrekking op de grootte van de luidspreker waarbij een grotere driver voor een krachtiger geluid zorgt. Vervolgens is er de frequentierespons, gemeten in hertz, die aangeeft hoeveel het frequentiebereik is waarmee een speaker de audiobestanden kan weergeven. Hoe breder het bereik, hoe beter de geluidskwaliteit zal zijn.

 

De nummering en de in-/uitgangen

Bij het vergelijken van de verschillende Marshall speakers zul je zien dat enkele exemplaren dezelfde naam hebben, maar dat er een ander cijfer achter staat. Dit cijfer verwijst naar het aantal full-range luidsprekers waarover het apparaat beschikt, gevolgd door het aantal subwoofers. Zo heeft een Marshall Stanmore 2.1 bijvoorbeeld 2 luidsprekers en 1 subwoofer en een Marshall Stockwell 2 heeft slechts 2 full-range speakers.

Doordat de meeste Marshall luidsprekers via bluetooth of een wifi-netwerk kunnen worden geconnecteerd, beschikken deze niet over in-/uitgangen. Echter, wanneer je de voorkeur geeft aan een uitbreidbaar systeem waarop je bijvoorbeeld ook extra subwoofers kunt aansluiten, dan kies je beter voor een model met in- en uitgangen.

Deze apparaten hebben vaak USB-poorten, aansluiting voor RCA-kabels, 3,5 mm kabels en zelfs aansluitingsmogelijkheden voor optische kabels om Blu-Ray, cd- en dvd-spelers aan te sluiten zodat je van verschillende geluidsbronnen gebruik kunt maken.

Extra functies

Het unieke aan de Marshall Speakers is dat je ze in Multiroom-verbinding kunt plaatsen zonder dat je daarvoor een app nodig hebt. De meeste Marshall speakers beschikken over een Multiroom-verbinding waarbij je 2, 4 en zelfs 6 of meer luidsprekers met elkaar kunt connecteren. Bij een versie die met bluetooth werkt heb je dan wel weer de Marshall bluetooth-app nodig waarmee je trouwens ook het volume, de muziekweergave, equalizer en de ledlicht-instellingen snel kunt aanpassen.

De Marshall speakers die met wifi werken zijn nog eenvoudiger met elkaar te verbinden en kunnen bovendien aan verschillende apps zoals Spotify, Apple Airplay en Chromecast worden gekoppeld. Daarnaast zijn sommige versies voorzien van slimme luidsprekerfuncties. Zo zijn de modellen Acton II en Stanmore II voorzien van Google Assistant of Amazon Alexa waarmee je spraakgestuurd enkele smart-home apparaten kunt bedienen of zelfs iets kunt laten opzoeken op het internet.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES