5 beste megafoons Test van 2024

Laatste update: 29.02.24

 

Beste megafoons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een megafoon kan voor allerlei gelegenheden worden aangewend. Hij kan bijvoorbeeld bij sportevenementen worden gebruikt om de sporters goed hoorbaar aan te moedigen of om tijdens een demonstratie heel helder je mening te gaan verkondigen. We hebben alvast 3 toppertjes met hun bijhorende voor- en nadelen voor jou uitgezocht. Zo zul je merken dat je met de Megafoon – Vonyx MEG020 voor een heel degelijk exemplaar kiest. Hij kent namelijk een ruim bereik tot 700 meter en is voorzien van een sirene. Daarnaast zou de Megafoon Met Sirene Holland en regelbare volumeknop zeker een goede optie kunnen zijn om je favoriete voetbalploeg aan te moedigen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste megafoons (Reviews) van 2024

 

De meeste voetbalsupporters zullen je precies kunnen vertellen wat een megafoon is. Zij kennen namelijk de vele voordelen ervan en zullen je zeker het advies geven om in een degelijk apparaat te investeren. Zoek je de beste megafoon om tijdens demonstraties te gebruiken? Of gaat je voorkeur uit naar een mini megafoon die je gemakkelijk tijdens een wandeltocht kunt meenemen? Neem even rustig de tijd om onze lijst met toppers te bekijken alvorens je er eentje uitkiest die aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Megafoon – Vonyx MEG020 – Megafoon 20W met opnamefunctie en sirene

 

Vonyx wordt door velen als het beste merk voor audioapparatuur beschouwd. Deze megafoon is dan ook één van de populairste producten in onze lijst met toppers en dat merken we in de reviews waar hij van de meeste klanten een uitstekende beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

De Vonyx megafoon uit kunststof wordt gekenmerkt door zijn ruime bereik tot wel 700 meter waardoor hij ideaal is om bij grote manifestaties in te zetten. Zijn gebruikscomfort wordt nog verder uitgebreid doordat deze megafoon werd voorzien van een sirene zodat je gemakkelijk de aandacht van je toehoorders kunt trekken.

Daarnaast werd hij voorzien van een opnamefunctie waarmee je je toespraak kunt registreren om nadien opnieuw te beluisteren of af te spelen. Hij kent een vrij compact formaat van 160 x 260 mm en weegt slechts 600 g waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen. Deze uitvoering werkt op 4 D-Cel batterijen die apart moeten worden aangekocht.

 

Voordelen:

Gebruiksvoordeel: deze variant is uitgerust met een sirene en recordfunctie zodat je de opname achteraf kunt laten afspelen.

Bereik: hij kent een maximum bereik tot wel 700 m waardoor hij geschikt is om grote groepen toe te spreken.

Formaat: de handige megafoon is voorzien van een polsbandje en meet 160 x 260 mm met een licht gewicht van 600 g.

Vermogen: hij beschikt over een vermogen van 20 Watt en werkt op 4 D-Cel batterijen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: enkele klanten merken op dat deze megafoon vrij kwetsbaar is zodat je steeds moet opletten dat je hem nergens tegen stoot.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Megafoon Met Sirene Holland – Ole Ole – Met Nekband & Volumeregelaar

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, merken we dat deze megafoon een goedkope prijs krijgt als je meerdere stuks aankoopt. Deze variant kent een bereik van 50 m en is een leuk hebbeding om de nationale voetbalploeg van Nederland met veel enthousiasme aan te moedigen.

De oranje megafoon uit kunststof werd namelijk uitgerust met een sirenefunctie die de tekst Hup Hup Holland en Olé Olé geluiden laat horen zodat je tijdens de match met veel animo kunt supporteren. Zijn gebruiksvoordeel wordt nog een tikkeltje versterkt door de regelbare volumeknop waarmee je het geluidsniveau naar wens kunt instellen.

Daarnaast werd hij voorzien van een verstelbare nekband waarmee je hem gemakkelijk om je nek kunt hangen zodat je  je handen vrij hebt. Deze knappe megafoon met de bekende voetballeeuw meet 22 x 14 x 19 cm en werkt op 4 C R14 batterijen die apart moeten worden aangekocht. In de reviews zien we dat deze leuke uitvoering een maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Formaat: deze megafoon meet 22 x 14 x 19 cm en kent een licht gewicht van 591 g waardoor je hem heel gemakkelijk naar een voetbalmatch kunt meenemen. 

Sirene: de sirene laat de teksten Olé Olé en Hup Hup Holland horen zodat je je favoriete ploeg met veel enthousiasme kunt aanmoedigen.

Design: door zijn mooie oranje kleur en de bekende Hollandse voetballeeuw is dit de perfecte megafoon om het nationale elftal aan te moedigen.

Gebruiksvriendelijk: hij is voorzien van een verstelbare nekband, inklapbaar handvat en volumeregelaar waarmee je de afspeelsterkte van de sirene kunt aanpassen.

 

Nadelen:

Vermogen: deze uitvoering heeft een beperkt vermogen van 5 Watt waardoor hij slechts een maximum bereik van 50 m kent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Krachtige Megafoon – 25W – met sirene en fluitsignaal – anti-feedbackmicrofoon

 

Deze megafoon van Velleman is een bijzonder krachtig toestel met een vermogen van 25 Watt waarmee je vlot een bereik tussen 500 en 700 meter haalt. Hij kent een compact formaat van 230 x 340 mm en weegt 1,65 kg.

Het apparaat wordt gekentekend door zijn luide sirene en fluitsignaal waarmee je de menigte kunt laten weten dat je klaar bent om je redevoering te beginnen. Zijn gebruiksgemak wordt zelfs nog versterkt door de volumeregelaar en handige anti-feedbackmicrofoon die met een uittrekbaar spiraalsnoer aan de megafoon bevestigd is.

Daarnaast krijg je er tevens een handige schouderband bij zodat je het apparaat tijdens het rondwandelen aan je schouder kunt laten hangen terwijl je in de microfoon spreekt. Deze megafoon is vervaardigd uit stevige ABS-kunststof en werkt op 8 x 1,5 V C batterijen die apart moeten worden aangekocht. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop en zijn geluidssterkte.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze megafoon werd voorzien van een afneembare anti-feedbackmicrofoon met spiraalsnoer zodat je niet rechtstreeks in het toestel met praten.

Sirene: hij beschikt over een fluitsignaal en luide sirene waarmee je gemakkelijk de aandacht kunt trekken.

Bereik: door zijn krachtig vermogen van 25 Watt, kent deze uitvoering een ruim bereik tussen 500 en 700 meter.

Formaat: het apparaat uit ABS-kunststof meet 230 x 340 mm en weegt 1,65 kg. Hij kan gemakkelijk aan de meegeleverde schouderband worden meegenomen.

 

Nadelen:

Batterijen: de megafoon werkt op 8 x 1,5 V C-batterijen die apart moeten worden aangekocht waardoor het geheel nog duurder wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. KBT Megafoon – met 3 vooraf opgenomen geluiden – bevestigingsmaterialen

 

De KBT speelgoedmegafoon wordt aangeboden in het blauw of roze zodat je kind er zijn favoriete exemplaar kan uitkiezen. Deze variant is een leuk accessoire om met de meegeleverde bevestigingsmaterialen aan een boomhut of speelhuisje vast te maken.

Het toestelletje beschikt over 3 vooraf opgenomen geluiden waaronder een trein, sirene en een trompetterende olifant waarmee je kleintje allerlei avonturen kan naspelen. Bovendien is hij vervaardigd uit staal en kunststof waardoor hij best wel tegen een stootje kan.

Deze megafoon kent een afmeting van 25,2 x 13 x 21,7 cm en weegt slechts 500 g zodat hij gemakkelijk door kinderen kan worden gehanteerd. Hij werkt op 2 AA batterijen die apart moeten worden aangekocht. We konden voor deze vrij recente toevoeging nog geen reviews vinden. 

 

Voordelen:

Gebruik: de KBT speelgoedmegafoon werd speciaal ontwikkeld om aan een speeltoren, -huisje of boomhut vast te maken.

Geluid: er kunnen 3 vooraf opgenomen geluiden worden afgespeeld waaronder een trompetterende olifant, trein en sirene zodat je kind de megafoon tijdens verschillende avonturen kan gebruiken.

Formaat: hij meet 25,2 x 13 x 21,7 cm en kent een licht gewicht van slechts 500 g waardoor hij heel goed hanteerbaar is.

Kleurkeuze: deze megafoon is verkrijgbaar in het roze of blauw zodat zowel jongens als meisjes er met veel plezier mee zullen spelen.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken dat dit product in de middelste prijsklasse valt en bijgevolg best wel duur is om als speelgoed te fungeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Megafoon | Maximaal bereik: 250 m | Volumebediening: Maximaal 115 dB 

 

De megafoon van Nedis kent de laagste prijs in ons assortiment waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Het compacte toestel kent een licht gewicht van 592 g en werd voorzien van een handige draagriem zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen.

Zijn gebruikscomfort wordt nog verder uitgebreid door het inklapbare handvat en de geïntegreerde sirene waarmee je vlot de aandacht van je publiek kunt trekken. Doordat de ingebouwde versterker over een vermogen van 10 Watt beschikt, kent hij een ruim bereik tot wel 250 meter waardoor je al een kleine groep van 150 mensen kunt toespreken.

Verder is hij uitgerust met een opnamefunctie van 10 sec en regelbare volumeknop om het geluidsniveau tot 115 dB in te stellen. Er werden voor deze megafoon nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze megafoon wordt gekenmerkt door zijn opvouwbaar handvat en de handige draagriem zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Geluidssterkte: hij is voorzien van een volumeregelaar om het geluid tussen 0 en 115 dB in te stellen.

Reikwijdte: door zijn ingebouwde versterker kent dit apparaat een ruim bereik van 250 m wat ideaal is om een kleine groep mensen toe te spreken.

Extra functies: de megafoon beschikt over een sirene én opnamefunctie van 10 sec waardoor je je slogan vooraf kunt inspreken.

 

Nadelen:

Geen microfoonaansluiting: doordat deze megafoon niet over een microfoonaansluiting beschikt, moet je altijd het toestel in de hand houden wat heel vermoeiend kan zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Megafoons Koopgids

 

Als je naar een demonstratie gaat of je organiseert zelf een evenement, is het een goede aanbeveling om in een degelijke megafoon te investeren. Maar wat is dat nu eigenlijk een megafoon? En hoe werkt zo’n toestel? Zijn er extra functiemogelijkheden die belangrijk zijn? Neem even rustig de tijd om de informatie in onze koopgids te bekijken en je zult meteen heel wat wijzer worden. Houd ook rekening met de diverse aanbiedingen als je de verschillende testen gaat vergelijken, want misschien kun je wel een interessant koopje vinden.

Wat is een megafoon

Als je vaak naar een voetbalmatch gaat kijken of je neemt regelmatig deel aan demonstraties, zul je zeker al mensen hebben opgemerkt die de groep met een megafoon toespreken. Een dergelijk toestel wordt niet alleen gebruikt om niet over het omgevingsgeluid heen te moeten schreeuwen, maar tevens om een groter publiek te bereiken. Een megafoon is namelijk een trechtervormig of hyperbolisch toestel dat het natuurlijke stemgeluid van een persoon versterkt. 

Je zou het apparaat eigenlijk een beetje kunnen vergelijken met een trompet of blaashoorn. Het draagbare trechtervormig toestel wordt gebruikt om het geluid optimaal in één richting te sturen zodat de luisteraars op de achterste rijen je bijna even goed kunnen horen als de mensen vooraan. 

 

De werking

Bij de klassieke apparaten zullen de geluidsgolven door het smalle stuk van de megafoon naar het bredere uiteinde stromen om het volume van de stem te verhogen. Echter, tegenwoordig zijn de meeste megafoons uitgerust met een microfoon, versterker en luidspreker waardoor het stemgeluid elektrisch wordt versterkt. Je moet er wel rekening mee houden dat de megafoon de stem enigszins zal vervormen omdat de reactierespons van de megafoon bij hogere geluidsfrequenties een pak groter is.  

Bovendien zal hij het geluid van je stem naar die richting sturen waar je het toestel naar draait. Mensen die aan de zijkant van het toestel staan, zullen de tekst altijd minder goed horen. Sommige megafoons kennen een bereik tot 50 à 100 meter en andere apparaten dragen het geluid tot 500 à 700 meter ver. 

Daarnaast is het niet onbelangrijk om te weten dat er naargelang de weersomstandigheden een vermindering van het bereik kan ontstaan. Het is immers zo dat, bij hevige wind of regen, de geluidsgolven gedeeltelijk door de lucht worden geabsorbeerd.

De diverse mogelijkheden

Als je een megafoon gaat uitkiezen zul je al gauw merken dat er toestellen met diverse mogelijkheden zijn. Het is dan ook vrij belangrijk dat je bepaalde functies tegen elkaar afweegt om de beste keuze te maken. Een megafoon met sirene is een uitstekend toestel als je de aandacht van een menigte moet trekken. Deze toestellen worden meestal gebruikt bij noodsituaties, bepaalde oefeningen en tijdens demonstraties om kort en krachtig de mensen alert te maken. Een megafoon met sirene is vaak tot op honderden meters afstand te horen.

Daarnaast is er de megafoon met opname- en afspeelfunctie waarmee je rechtstreeks een bepaalde tekst kunt opnemen zodat je niet constant hetzelfde moet herhalen. Je kunt hem bijvoorbeeld tijdens een wandeltocht aanwenden om mensen de weg te wijzen of je kunt een slogan opnemen die je tijdens een demonstratie regelmatig laat horen. Er zijn eveneens megafoons die via bluetooth met je mobiele telefoon verbinding kunnen maken waardoor je hem als luidspreker voor je opslagapparaat kunt gebruiken.

De megafoons met een USB-aansluiting of SD-kaart slot blijken bijzonder handig om vooraf opgenomen bestanden te laten afspelen. Zo kun je je volledige speech opnemen om dan tijdens een evenement te laten horen. Tenslotte zijn er nog de megafoons die uitgerust zijn met een afneembare microfoon met spiraalsnoer zodat je niet rechtstreeks in het toestel moet spreken. Deze microfoons kunnen overigens in de meeste gevallen apart worden aangekocht om je megafoon veel comfortabeler te kunnen gebruiken.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE