Beste microfoonarmen – Vergelijkingstest & Koopgids
Neem je bijna dagelijks een podcast op of ga je regelmatig als muzikant/ zanger ergens optreden, dan is een degelijke microfoonarm of microfoonstandaard geen overbodige luxe. Omdat het uitgebreide assortiment echter voor heel wat keuzestress lijkt te zorgen, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je kunnen kiezen voor de Tonor® T30 Microfoon Arm + Popfilter die geleverd wordt inclusief een stevige en makkelijk te bevestigen tafelklem. Daartegenover staat de EverestPeak E20 microfoonarm die – net zoals het vorige exemplaar – voorzien is van een popfilter en bijbehorende tafelklem en gekenmerkt wordt door een ruime belastbaarheid.
Vergelijkingstabel
Onze eerste keuze
Bij de productie van deze stevige microfoonarm heeft men ervoor gekozen om te werken met kwalitatief en hoogstaand staal. Daardoor kan zonder problemen een totale belastbaarheid van wel 2 kg worden geleverd.
Hoewel de meeste klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, zou het prijskaartje alsnog kunnen afschrikken. De hoge prijs maakt dit toestel iets minder toegankelijk bij het brede publiek en dat is jammer.
Hoewel de prijs op het eerste gezicht behoorlijk duur lijkt, valt deze uiteindelijk goed mee. Zo omvat de verpakking - naast de microfoonarm - ook een microfoonklem, een popfilter, 4 kabelbinders, een schuimrubberen hoes, een metaal adapter en een handleiding.
De tweede keuze
Met de EverestPeak E20 kies je alvast voor een budgetvriendelijke en bijgevolg uiterst toegankelijke microfoonarm. De lage prijs zal heel wat kopers aangenaam verrassen wat van hem vast en zeker een topper maakt.
Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk tevreden zijn over de kwaliteit van het apparaat. Echter, zou het hier - volgens één koper - eerder gaan om een kopie van de bekende Tonor T20 en T30.
De microfoonarm van EverestPeak kun je niet alleen gebruiken in combinatie met de bekende Blue Yeti microfoon maar kan daarnaast ook goed van pas komen met de Blue Snowball ICE en de Rode NT1 microfoon. Kortom, een veelzijdige topper.
Overweeg ook
We sluiten het rijtje af met het Áengus Microfoonstatief die alvast in het oog springt vanwege zijn lage prijskaartje. Deze maakt het product net iets toegankelijker en bijgevolg ook aantrekkelijker bij het grote publiek.
Wanneer we de reacties bij dit product bekijken, dan stellen we vast dat heel wat kopers overtuigd blijken van hun aankoop. Slechts één koper maakt melding van een middelmatige kwaliteit en beschouwt de standaard als kwetsbaar.
Het geheel bestaat uit een - in hoogte verstelbare - staander aangevuld met een aparte hengel die eveneens in hoogte kan worden aangepast. Zo kan de standaard variëren van 85 tot 140 cm en kent de hengel uitgeschoven een lengte van 50 cm.
5 beste microfoonarmen (Reviews) van 2024
Ben je op zoek naar een microfoonarm om op je bureau te plaatsen of gaat je voorkeur eerder uit naar een kwalitatieve studio microfoonarm? Opteer je daarbij voor een standaard zwart exemplaar of mag het bijvoorbeeld een opvallende rode microfoonarm of boom microfoonarm zijn? Wij selecteerden alvast 5 toppertjes waarbij we rekening hielden met het advies van klanten en experts vermeld in de online reviews. Bekijk de mogelijkheden even alvorens er de beste microfoonarm uit te kiezen en wie weet ga je wel met het beste merk en/ of populairste setje naar huis of kies je voor de microfoonarm met de laagste prijs.
Contents
- 1. Tonor® T30 Microfoon Arm + Popfilter – Studio – Inclusief Tafelklem
- 2. EverestPeak E20 Microfoon Arm + Popfilter – Studio – Inclusief Tafelklem
- 3. Áengus Microfoonstatief Microfoonstandaard met microfoon klem // Áengus
- 4. Professionele microfoon arm standaard verstelbaar voor vloggen podcasting broadcasting gaming
- 5. Nördic MFK-015 Microfoonstatief voor tafel, Met popfilter, 360 graden draaibaar
- Microfoonarmen Koopgids
1. Tonor® T30 Microfoon Arm + Popfilter – Studio – Inclusief Tafelklem
Ben je op zoek naar een aanbieding tussen de vele kwalitatieve en gebruiksvriendelijke microfoonarmen, dan lijkt dit exemplaar van Tonor misschien niet meteen de beste aanbeveling. Echter, lijken de meeste klanten zich niet meteen te storen aan het hogere prijskaartje en baseren ze zich voornamelijk op de uitstekende kwaliteit om het product te belonen met 5 sterren.
Zo blijkt de T30 Tonor microfoonarm alvast vervaardigd uit duurzaam premium staal waarbij een totale belastbaarheid van maar liefst 2 kg kan worden gegarandeerd. Dat betekent dat dit unieke apparaat voldoende stevig is om wel 3 BlueYeti microfoons te dragen. Dit alles wordt aangevuld met een stevige tafelklem en 4 bijbehorende kabelbinders zodanig dat je de microfoonarm stevig kunt vastklemmen en de storende kabels strak kunt samen houden.
Daarnaast blijkt het apparaat een horizontaal én verticaal bereik van wel 900 mm aan te bieden wat – in vergelijking met zijn oudere broertje – wel degelijk een belangrijke upgrade betekent. Dit wordt verder gecombineerd met een maximale rotatie van wel 360 graden.
Voordelen:
Verpakkingsinhoud: de microfoonarm wordt geleverd inclusief een stevige microfoonklem, een popfilter, een schuimrubberen hoes, 4 stevige kabelbinders, een aftersales kaartje, een Engelstalige informatieve handleiding en een metaal adapter ⅜” tot ⅝” schroefdraad.
Materiaal: de microfoonarm werd gemaakt van premium staal die een ruime belastbaarheid van wel 2 kilogram garandeert.
Rotatie: de microfoonarm garandeert een ruime rotatie van maximaal zo’n 360 graden.
Nadelen:
Prijskaartje: op het eerste gezicht lijkt hij niet meteen tot de goedkope apparaten te behoren, wat mensen zou kunnen afschrikken.
2. EverestPeak E20 Microfoon Arm + Popfilter – Studio – Inclusief Tafelklem
In vergelijking met de vorige microfoonarm inclusief popfilter, lijkt dit exemplaar van het bekende merk EverestPeak alvast een pak goedkoper. De lage prijs zorgt er dan ook gelijk voor dat deze microfoonarm toegankelijker wordt bij het brede publiek, wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren zou kunnen verklaren.
Zo wordt deze EverestPeak E20 microfoonarm met popfilter geleverd inclusief een tafelklem waardoor je hem eenvoudig ter hoogte van je bureau en/ of aanrecht kunt bevestigen. Op die manier wordt het opnemen van een persoonlijke podcast gelijk een fluitje van een cent. Bovendien werd ook dit exemplaar vervaardigd uit hoogwaardig premium staal waardoor een totale belastbaarheid van wel 1,8 kg kan worden gegarandeerd.
Dit alles wordt aangevuld met een maximale rotatie van wel 360 graden en een horizontaal én verticaal bereik van maar liefst 700 mm. Dit alles maakt deze microfoonarm dan ook geschikt voor gebruik van verschillende type microfoons gaande van de Blue Yeti tot de Blue Snowball ICE en Rode NT1.
Voordelen:
Blue Yeti: je hoeft alvast niet specifiek op zoek te gaan naar een Blue Yeti microfoonarm aangezien dit apparaat van EverestPeak perfect geschikt blijkt voor gebruik met de Blue Yeti microfoon. Verder kun je hem ook gebruiken in combinatie met de Blue Snowball ICE en Rode NT1 microfoon.
Budgetvriendelijk: je zult alvast aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van zijn prijskaartje.
Tafelklem: met behulp van de meegeleverde tafelklem kun je deze microfoonarm zonder problemen aan de tafel of het aanrecht bevestigen.
Nadelen:
Niet origineel: volgens één koper zou het hier om een exacte kopie van de Tonor T20 en T30 gaan, waardoor het niet meteen een origineel product betreft.
3. Áengus Microfoonstatief Microfoonstandaard met microfoon klem // Áengus
Is het je bedoeling om muziekinstrumenten te versterken en/ of zelf liedjes te brengen op menig podia, dan lijkt dit tripod microfoonstatief van Áengus alvast een stap in de goede richting. Zo betreft het een duurzaam hengelstatief op een standaard van 3 poten – ook wel omschreven als tripod – dat voorzien is van de nodige draaiklemmen.
De staander – die overigens uit duurzaam en hoogwaardig metaal vervaardigd is en in een neutraal zwart jasje werd ondergedompeld – blijkt verstelbaar in hoogte gaande van 85 tot maximaal 140 cm. Dit wordt aangevuld met een verstelbare hengel die – gerekend vanaf de staander – tot nog eens 50 cm kan worden uitgeschoven en gekenmerkt wordt door een kop met een ⅜” schroefdraad.
Bij aankoop wordt overigens ook nog een universele microfoonklem met een bijbehorend verloopstuk van 3/8 inch naar 5/8 inch meegeleverd. Let wel dat de afgebeelde microfoon niet in het pakket inbegrepen zit. Hoewel één koper niet overtuigd blijkt van de kwaliteit, lijkt de overgrote meerderheid dit duidelijk wel.
Voordelen:
Prijskaartje: de relatief lage prijs maakt deze microfoonstandaard alvast een pak toegankelijker bij een breed publiek.
Gebruiksgemak: zowel de staander alsook de hengel op de staander blijken in hoogte verstelbaar. Zo kun je de staander makkelijk verstellen van 85 tot 140 cm en is de hengel tot op 50 cm uitschuifbaar.
Microfoonklem: bij aankoop van dit product wordt eveneens een universele microfoonklem aan het pakketje toegevoegd alsook een verloopstuk.
Nadelen:
Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt één koper niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit en stevigheid van deze microfoonstandaard.
4. Professionele microfoon arm standaard verstelbaar voor vloggen podcasting broadcasting gaming
Ben je regelmatig in de weer met het opnemen en editen van vloggen of hou je ervan om zo nu en dan een podcast te creëren, dan is een degelijke microfoonarm alvast geen overbodige luxe.
Zo wordt de standaard van VDD Gaming door velen alvast als een professionele microfoonarm beschouwd vanwege zijn diversiteit en veelzijdigheid die bijdragen aan het gebruiksgemak. Denk bijvoorbeeld maar een 360 graden draaibare arm inclusief bijbehorende draaiknop, een lichtgewicht doch stevige aluminium constructie, dubbele ophangveren en meerdere clip-on kabelhouders.
Na gebruik kun je het setje weer makkelijk dichtvouwen wat niet alleen van pas komt tijdens het opbergen maar ook bij een eventueel transport. Mocht je van plan zijn om deze set aan te kopen, besef dan wel dat het enkel om de standaard gaat en dat de microfoon bijgevolg niet meegeleverd wordt.
Voordelen:
Kabelhouders: met behulp van de meegeleverde clip-on kabelhouders wordt het mogelijk om eventueel storende kabels strak bij elkaar te houden.
Materiaal: voor de productie van deze microfoonstandaard heeft men ervoor gekozen om te werken met de duurzame en stevige eigenschappen van aluminium.
Handig in gebruik: de standaard blijkt 360 graden draaibaar en werd uitgerust met ophangveren waardoor de microfoon beschermt wordt tegen trillingen en andere ongewenste en storende geluiden en/ of factoren.
Nadelen:
Geen microfoon: hoewel op de afbeelding een microfoon staat afgebeeld, wordt deze niet meegeleverd op het moment van aankoop.
5. Nördic MFK-015 Microfoonstatief voor tafel, Met popfilter, 360 graden draaibaar
We sluiten het rijtje af met de Nördic MFK-015 microfoonarm die – vanwege zijn relatief compacte formaat en beperkte gewicht – voornamelijk bedoeld is ter hoogte van de tafel of het aanrecht te bevestigen. Dit maakt deze microfoonarm dan ook uitermate geschikt voor fervente vloggers en personen die regelmatig een podcast opnemen.
Verder wordt het stabiele tripod microfoonstatief geleverd inclusief een popfilter die alvast bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid en het gebruiksgemak. Het setje is overigens vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen zoals kunststof en staal en blijkt daarbij maar liefst 360 graden draaibaar.
Wanneer we de reacties bekijken dan moeten we jammer genoeg vaststellen dat er – weliswaar tot op heden – nog geen reacties werden geplaatst. We durven vermoeden dat het hier om een vrij recente uitgave gaat die misschien nog niet veel bekijks heeft gekregen.
Voordelen:
Verpakkingsinhoud: op het moment van aankoop wordt een degelijke microfoonarm inclusief popfilter en informatieve handleiding meegeleverd.
Draaibaar: de microfoonarm blijkt – net zoals de meest exemplaren – makkelijk 360 graden draaibaar.
Materiaal: bij de productie van deze set heeft men voornamelijk gesteund op de positieve eigenschappen van kunststof enerzijds en staal anderzijds.
Nadelen:
Handleiding: jammer genoeg wordt de handleiding enkel en alleen in het Engels aangeboden wat voor sommigen een struikelblok zou kunnen betekenen.
Microfoonarmen Koopgids
Zing je zo nu en dan eens een – misschien wel zelfgemaakt – nummertje in? Of hou je ervan om te vloggen en persoonlijke podcasts op te nemen, dan is het gebruik van een degelijke microfoonarm uiteraard een niet te verstane meerwaarde. Vandaag de dag kun je dan ook kiezen uit een ruim assortiment van verschillende microfoonarmen en statieven, uitvoeringen, designs en prijskaartjes wat het niet altijd makkelijk maakt om een keuze te maken. In de onderstaande koopgids proberen wij een uitgebreid beeld te schetsen over de verschillende mogelijkheden. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de gids even rustig door te nemen alvorens je de diverse microfoonarmen en eventuele aanbiedingen en promoties met elkaar gaat vergelijken.
Wat is een microfoonarm?
Een microfoonarm – door sommigen ook wel omschreven als een microfoon statief – is een handig apparaat waarin je je microfoon kunt plaatsen en deze bijgevolg (overigens helemaal vrij van trillingen) op een geluidsbron kunt richten. Deze geluidsbron kan een muziekinstrument zijn, een versterker of gewoon je eigen stem.
Afhankelijk van het type arm of statief bestaan er vandaag de dag ook heel wat exemplaren waarmee je de microfoon kunt in- of uitschakelen en/ of het volume naar eigen wens kunt aanpassen. Het zal je allicht niet verwonderen dat dergelijke luxueuze exemplaren om iets meer budget zullen vragen, waar je dan ook rekening mee dient te houden.
Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en wat zoal de verwachtingen en eisen zijn die je in gedachten had. Op die manier kun je je op bepaalde kenmerkende eigenschappen fixeren om de voor jou beste microfoonarm uit het uitgebreide assortiment te halen.
Welke type microfoonstatief?
Het ruime toepassingsveld van de microfoonarm impliceert natuurlijk een brede waaier aan verschillende statiefmogelijkheden. Zo kun je in eerste instantie opteren voor het standaard microfoonstatief met bijbehorende hengel. Dergelijk type microfoonarm is een goede keuze wanneer je bepaalde muziekinstrumenten – zoals bijvoorbeeld een drumstel of piano – extra wilt versterken of wanneer je als muzikant op een podium staat. Echter, als zanger of (gast)spreker zou je evengoed kunnen opteren voor een standaard recht microfoonstatief zonder hengel.
Voor het maken van podcasts en/ of vlogs daarentegen is een microfoonstatief met hengel of een rechte microfoonarm uiteraard dan weer niet de beste aanbeveling. In dergelijke gevallen opteer je maar beter voor een tafelstatief of een broadcast-microfoonstatief dat je qua uitzicht en werkwijze nog het best kunt gaan vergelijken met een eenvoudige bureaulamp. Houd er wel rekening mee dat in de meeste van deze microfoonarmen de kabel van je microfoon in het statief zelf verwerkt zit.
Extra kenmerken, aandachtspunten en de uiteindelijke prijs
Uiteraard is het belangrijk om bij de aankoop van een degelijke microfoonarm of statief op de hoogte te zijn van de mogelijkheden. Zo kun je heel wat microfoonarmen in verticaal en/ of horizontaal in de hoogte verstellen wat bijdraagt aan het gebruiksgemak en op die manier een meerwaarde zou kunnen zijn.
Is budget geen enkel probleem dan kun je bijvoorbeeld opteren voor een luxueuze microfoonarm die je de mogelijkheid biedt om de microfoon via het statief in- of uit te schakelen alsook het volume ervan aan te passen. Zo bestaan er tegenwoordig tal van exemplaren waarmee je de microfoon snel en eenvoudig kunt uitschakelen door de desbetreffende microfoonarm lichtjes te roteren en/ of omhoog te bewegen. Wil je de microfoon opnieuw inschakelen dan keer je het proces om en breng je de microfoonarm lichtjes naar omlaag terwijl je zachtjes roteert.
Het hoeft alvast niet te verwonderen dat dergelijke microfoonarmen en statieven een hoger prijskaartje met zich mee zullen brengen. Algemeen kunnen we stellen dat de prijs varieert van enkele tientjes tot ongeveer 120 euro of misschien wel meer.
KOMMENTAR VERFASSEN
0 KOMMENTARE