Beste midi keyboard

Laatste update: 29.02.24

 

Midi keyboards test van 2024

 

Ben je op zoek naar een midi keyboard maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou graag even op weg helpen. In onze koopgids proberen we jou een aantal richtlijnen en tips aan te bieden. Daardoor wordt de zoektocht naar het voor jou beste midi keyboard meteen een pak aangenamer en comfortabeler. Verder hebben we ook een onderzoek gedaan naar wat nu eigenlijk de 3 beste midi keyboards zijn. Zo hebben we kunnen opmerken dat het Akai Lpk25 midi keyboard werkelijk een topproduct blijkt te zijn. Zo is het toestel voorzien van ruim 25 toetsen en kun je daarmee al heel wat verschillende leuke deuntjes en melodieën componeren. Het Akai Mpk Mini midi keyboard hoeft alvast niet onder te doen. Ook dit apparaat is eerder vrij compact en dus makkelijk om eender waar mee naartoe te nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Midi keyboard reviews – top 5

 

 

Een midi keyboard is een elektronisch instrument die je op je computer kunt aansluiten om ze te laten communiceren met elkaar. Zo kun je meteen muziek maken op je computer en zelf je eigen dance nummers componeren. Als je op zoek bent naar de beste midi keyboard dan zal de volgende informatie je zeker interesseren.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Akai Lpk25

 

Deze midi keyboard bestaat uit 25 toetsen en is door zijn compacte vorm makkelijk overal mee naartoe te nemen. Het keyboard werkt met midi via USB, je kunt deuntjes en melodieën inspelen en bewaren maar je kunt het toestel ook gebruiken om functies toe te wijzen aan de toetsen.

Het is een apparaat die je terugvindt tussen de goedkope midi keyboards. Je sluit het toestel gewoon aan op je computer en laptop en je kunt in combinatie met virtuele instrumenten akkoorden en muziek inspelen. Je kunt het klavier een octaaf hoger of lager zetten om hogere of lagere noten te bereiken.

Dit keyboard is makkelijk om te installeren en hoewel de toetsen in het begin nog wat ongemakkelijk aanvoelen zijn ze na een paar uur spelen al veel comfortabeler. De topkwaliteit van het product veroorzaakt positieve reviews van de kopers. De goedkope prijs zorgt ook voor grote tevredenheid.

Als je op zoek bent naar een degelijk mini keyboard voor een betaalbaar prijsje dan kun je alvast even dit apparaat bekijken. Het midi keyboard is afkomstig van het merk Akai Pro dat bovendien heel bekend is. Volgens heel wat gebruikers is dat dan ook het populairste en het beste merk.

 

Voordelen:

Kostprijs: het is misschien niet het toestel met de laagste prijs maar toch zul je dit midi keyboard zonder twijfel kunnen spotten tussen de goedkope producten.

Ontwerp: het is een vrij compact apparaat dat bestaat uit maar liefst 25 toetsen en makkelijk overal mee naartoe te nemen is.

Gebruiksgemak: het is mogelijk om leuke deuntjes en fantastische melodieën in te gaan spelen en bovendien ook op te slaan. Verder kun je dit midi keyboard ook gebruiken om bijvoorbeeld een bepaalde specifieke functie te gaan toewijzen aan één of andere toets.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: slechts één enkele koper is van mening dat dit apparaat toch wel behoorlijk kwetsbaar is en daardoor snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Akai Mpk Mini

 

Dit kleine midi keyboard beschikt over 25 toetsen en het is uitgerust met een arpeggiator en latch-functie.

Het apparaat heeft enkele midi-controller mogelijkheden zoals 8 draaiknoppen die je kunt toewijzen om plug-ins te tweaken en 8 MPC-pads met note repeat-functie.

Dankzij de compacte vorm kun je het overal meenemen om muziek te produceren. Het toestel is ook voorzien van octaafknoppen zodat je tussen verschillende octaven kunt veranderen. De toetsen zijn wel nogal klein en voor mensen met grote handen is dat niet heel comfortabel.

De kopers zijn het ermee eens dat de toetsen van het keyboard te klein zijn. Voor de rest geven ze goed advies over de uitstekende kwaliteit van het product en de prijs die ze ervoor betalen. Het apparaat voelt stevig aan en past overal dankzij de compacte vorm.

Ook wanneer je kiest voor de Akai Mpk Mini haal je een midi keyboard in huis dat afkomstig is van het bekende merk Akai. Het is dan ook een goed idee om op voorhand even op zoek te gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen zijn van dit handige apparaat.

 

Voordelen:

Midi-controller kenmerken: dit product is uitgerust met enkele bijzondere en bekende midi-controller kenmerken zoals de 8 draaiknoppen en de 8 MPC-pads. De 8 MPC-pads zijn bovendien uitgerust met een note repeat-functie.

Formaat: het is een degelijk apparaat dat vrij compact is qua formaat. Dit maakt het dan weer makkelijk om het overal mee naartoe te gaan nemen.

Octaafknoppen: dankzij de aanwezige octaafknoppen is het mogelijk om tussen de diverse octaven te gaan wisselen en variëren.

 

Nadelen:

Te klein: slechts een kleine minderheid van de gebruikers is echter van mening dat de toetsen van dit apparaat wat groter hadden mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Yamaha PSR-E253

 

Deze midi keyboard aanbieding heeft 61 toetsen en beschikt over een LCD beeldscherm. Je kunt kiezen tussen verschillende klanken en het toestel is ook draagbaar.

Dit keyboard is uitgerust met Yamaha Education Suite waarmee je kunt leren keyboard spelen. Het toestel beschikt over 100 liedjes om te leren spelen. Je begint met losse noten en daarna ga je over op akkoorden.

Je hebt een ruime keuze aan deuntjes want er staan maar liefst 372 klanken en 13 drum-kits op geprogrammeerd. Het apparaat is ook voorzien van een hoofdtelefoonuitgang om in alle rust te oefenen en wordt geleverd met een muziekstandaard.

Dit product staat te koop als speelgoed en is tot nu toe 1 keer beoordeeld geweest. De koper is tevreden over de goede kwaliteit van het product en beleeft er urenlang speelplezier aan. Het ontwerp van dit keyboard is ook aantrekkelijk.

In je zoektocht naar het voor jou beste midi keyboard zul je waarschijnlijk ook dit toestel van het bekende en sterk gewaardeerde merk Yamaha gaan tegenkomen. Alvorens je besluit om het apparaat aan te kopen dan kan het misschien een goed idee zijn om eerst even naar de eigenschappen ervan te kijken.

 

Voordelen:

Kostprijs: je zult meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit midi keyboard.

Yamaha Education Suite: dankzij de Yamaha Education Suite functie is het mogelijk om op een leuke manier ook echt wel te leren hoe je op het keyboard moet spelen.

Handig in gebruik: je zult merken dat het toestel voorzien is van maar liefst 61 toetsen en een duidelijk afleesbaar LCD beeldscherm. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een keuze te maken tussen diverse klanksoorten en melodieën.

 

Nadelen:

Op dit moment is er nog maar één enkele online review geplaatst waarin de koper duidelijk aangeeft dat het om een topproduct gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. M-Audio Keystation 49 ES II

 

Met de Keystation 49 keyboard controller kun je muziek sequencen en virtuele instrumenten op je Mac of PC bespelen. Het apparaat is voorzien van 49 toetsen die aanslaggevoelig zijn en je beschikt ook over verschillende controls zoals octaafknoppen en een pitch-bend.

Een interessante functie is het modulatiewiel waarmee je je eigen creaties kunt opnemen zonder een muis nodig te hebben. Je kunt een externe pedaal aansluiten op dit toestel zodat je het gevoel hebt dat je een echte piano aan het bespelen bent.

De meeste kopers zijn heel tevreden over deze midi keyboard aanbieding maar vinden het niet stevig genoeg.

Verder zijn ze positief over de gunstige verhouding tussen prijs en kwaliteit van het product en is de keyboard heel eenvoudig in gebruik. Je kunt spelen zonder anderen te storen en dankzij de octaafknoppen kun je alle mogelijke klanken bereiken.

Ben je toch op zoek naar een midi keyboard met net dat tikkeltje meer? Dan kun je alvast even de Keystation 49 gaan bekijken. Het is een degelijk apparaat dat in vergelijking met de vorige toestellen iets groter is. Zo is het mogelijk om met dit midi keyboard bijvoorbeeld muziek te gaan sequencen en zelfs verschillende virtuele instrumenten te gaan bespelen op je laptop.

 

Voordelen:

Ontwerp: je zult merken dat het midi keyboard is uitgerust met maar liefst 49 toetsen die bovendien ook nog eens aanslaggevoelig zijn. Daarnaast zijn er ook diverse octaafknoppen en zelfs een krachtige pitch-bend aanwezig.

Modulatiewiel: dankzij het modulatiewiel is het mogelijk om volledig eigen muziek creaties te gaan opnemen. Hierbij heb je dan ook helemaal geen computermuis meer nodig.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: slechts een kleine minderheid van de gebruikers is echter van mening dat het apparaat niet echt stevig en dus vrij kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. M-Audio Axiom AIR Mini 32

 

De Axiom Air Mini 32 is dankzij de compacte vorm makkelijk te verplaatsen zodat je het overal naartoe kunt meenemen. Het keyboard beschikt over acht knoppen, acht drumpads en software navigatie om al je composities en muzieksessies onder controle te houden.

Dankzij de hypercontrol technologie is het toestel makkelijk in gebruik want het wijst de knoppen aan die je kunnen helpen om je muziek naar een hoger niveau te brengen.

Het enige minpunt van dit product is dat de toetsen te klein zijn. Verder heeft het volgens de kopers een goede prijs/kwaliteitverhouding en ze geven dus allemaal goed advies over deze midi keyboard aanbieding.

De reviews tonen ook aan dat de handleiding nogal ingewikkeld is maar het product is na installatie heel handig in gebruik.

Tot slot is er dan uiteindelijk ook nog de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de Axiom Air Mini 32. Dit midi keyboard behoort tot de compacte apparaten die je dus makkelijk kunt verplaatsen en opbergen. Hieronder kun je alvast even alle voordelen en nadelen ervan op een rijtje zien.

 

Voordelen:

Ontwerp: je zult merken dat het apparaat voorzien is van maar liefst 8 knoppen en 8 drumpads. Verder is er ook nog navigatiesoftware aanwezig.

Hypercontrol technologie: de hypercontrol technologie zorgt ervoor dat het apparaat jou zal helpen om jouw muziek en creaties nog net dat tikkeltje beter en specialer te maken.

 

Nadelen:

Te kleine toetsen: indien er toch een klein minpuntje moet vermeld worden dan heeft dit volgens sommige kopers te maken met de toetsen. Deze hadden toch iets groter mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Midi keyboards koopgids

 

Een midi keyboard is een keyboard of digitale piano die je op een computer kunt aansluiten. De noten die je op het keyboard speelt worden door de computer omgezet in geluid zodat je zelf je muziek kunt produceren. Om de beste midi keyboard te kopen moet je echter met bepaalde factoren rekening houden. Denk maar aan de functies, de software, de prijs en de verbindingen.

Wat kun je doen met een Midi keyboard

Zoals we al aangegeven hebben in de inleiding, kun je een midi keyboard aansluiten op je computer om geluiden en muziek op te nemen en te bewerken. Je moet rekening houden met de aanslaggevoeligheid van het keyboard. Dit is het verschil in volume wanneer je een toets hard of zacht aanslaat. Hoe beter je dit verschil kunt horen, hoe meer detail je in de muziek kunt steken.

Je zult verschillende midi keyboard aanbiedingen moeten vergelijken om het beste product voor jouw situatie te kiezen. Je kunt kiezen tussen een keyboard voor beginners of een model voor gevorderden, de prijs van de tweede optie zal natuurlijk een stuk hoger liggen en het zal geen deel meer uitmaken van de goedkope midi keyboards.

 

Functies

Het aantal octaven en toetsen van een keyboard is belangrijk. Hoe meer toetsen op het keyboard, hoe meer noten je kunt spelen. Vele basis midi keyboards beschikken slechts over 25 toetsen. Deze zijn goedkoop en geschikt om drums te activeren wanneer je muziek aan het maken bent.

Een midi keyboard van middenklasse heeft 49 of 61 toetsen en is al meer geschikt om keyboard te spelen. Als je echter toegang wilt tot een volledig aantal noten dan heb je een keyboard nodig met 88 toetsen. De aanslaggevoeligheid is natuurlijk ook heel belangrijk zodat je een verschil kunt horen in volume.

Vele apparaten beschikken over de mogelijkheid om pedalen aan te sluiten of een pedaal input te kiezen via een knop. Er zijn ook andere functies zoals sustain of velocity sensing. Al deze functies kunnen bijdragen tot een beter gebruik van de midi keyboard om op een professionele wijze muziek te produceren.

De klank is bij elk keyboard anders, je kunt dus best eerst de klank proberen om van vooraf te weten als deze mooi genoeg is. Een geavanceerde midi keyboard zal ook over control surface functies beschikken zoals stop en start of opnemen. Dit zijn de basisfuncties, daarnaast kun je nog drum pads, dials en faders hebben.

 

Software en verbindingen

Om de keyboard aan te sluiten heb je natuurlijk een computer nodig en de bijpassende software. Bekende programma’s zijn Ableton of FruityLoops. Een ander onmisbaar onderdeel om muziek te maken zijn de virtuele instrumenten. De meeste software wordt verkocht inclusief met plug ins maar er zijn ook nog andere die je tegen betaling kunt downloaden.

Tegenwoordig kun je de midi keyboard eenvoudig verbinden via een USB poort zodat je data kunt verzenden en ontvangen. Het voordeel van de USB verbinding is dat de stroom voor de keyboard meteen geleverd wordt door de computer. Dit wil zeggen dat je geen extra kabel nodig hebt om de midi keyboard van stroom te voorzien.

Alle moderne midi keyboards zijn uitgerust met een USB verbinding en vele modellen beschikken daarbovenop ook nog over oude midi poorten om andere hardware zoals samplers of drum machines aan te sluiten.

Je hoeft de audio uitgangen ook te verbinden met een audiosysteem om geluid te kunnen horen. Een midi keyboard verzendt eigenlijk enkel maar digitale informatie die heel klein is in vergelijking met audio.

Het is dus een aanbeveling om te zorgen voor een apparaat met een USB verbinding, dit is de enige soort verbinding die je nodig hebt om virtuele instrumenten te bespelen.

Hoeveel kost een midi keyboard

Je kunt al een simpele midi keyboard kopen voor slechts €50. Het nadeel is dat dit apparaat over een klein aantal toetsen zal beschikken en er zullen ook weinig extra functies op aanwezig zijn. Voor een beginner is dit in orde want zo kun je vertrouwd raken met de basisfuncties van een midi keyboard.

Als je al een gevorderde muziekmaker bent dan kies je beter voor een toestel met uitgebreide functies en als je alle noten van een keyboard wilt benutten dan heb je zeker 88 toetsen nodig. Let op de verbinding van het product, een USB verbinding is zeker nodig om het apparaat eenvoudig te kunnen gebruiken en aan te sluiten.

Het is aangeraden om een budget op te stellen en een lijst met de functies die je nodig hebt om je eigen muziek te produceren. Daarna kun je op zoek gaan naar modellen binnen deze prijsklasse en de beste midi keyboard voor jezelf kopen.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE