Laatste update: 29.09.22

 

Beste muziekstandaards – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de König & Meyer 10065-000-55 muziekstandaard, kies je voor een degelijke 2-delig uitschuifbare standaard die je – vanwege zijn unieke uitvoering – makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Daartegenover staat de Classic Cantabile Classic Cantabile muziekstandaard die dan weer in het oog springt vanwege zijn unieke designvolle geperforeerde blad dat – weliswaar na gebruik – zelfs afneembaar blijkt en bijgevolg makkelijk opbergbaar. In de onderstaande tabel hebben we nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. We hopen de keuze hierdoor net iets makkelijker en aangenamer te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste muziekstandaards (Reviews) van 2022

 

De beste muziekstandaard is degene die zo goed mogelijk aan de verwachtingen weet te voldoen. Of je keuze daarbij uitgaat naar een goedkope zwarte muziekstandaard dan wel een muziekstandaard uit hout, een lichtgewicht muziekstandaard of een inklapbare muziekstandaard; blijft een persoonlijke keuze. Wij selecteerden alvast 5 toppertjes inclusief bijbehorend advies uit de desbetreffende online reviews. Neem zeker even een kijkje en kies uit diverse leuke aanbiedingen en/ of laagst geprijsde én populairste muziekstandaarden.

 

Muziekstandaard opvouwbaar

 

1. König & Meyer 10065-000-55 muziekstandaard // 2-delig uitschuifbaar

 

De opvouwbare K&M muziekstandaard – van het bijgevolg bekende en misschien wel beste merk König & Meyer – kent een meerdelige constructie bestaande uit een statief en bijbehorend blad. De hoogte van het statief is daarbij verstelbaar gaande van 58,5 tot 122 cm, aangevuld met een bladformaat van 48,5 x 24 x 4,2 cm. 

Bovendien is het mogelijk om de standaard 2-delig uit te schuiven, waardoor je na gebruik heel wat ruimte kunt besparen tijdens het opbergen en/ of transporteren ervan. Daarbij komt ook nog eens dat deze zwarte muziekstandaard zonder problemen in een normale muziekkoffer past wat het geheel bijzonder handzaam maakt.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren zien waarbij klanten bijzonder positief reageren op de aangeboden kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van deze unieke muziekstandaard.

 

Voordelen:

Inklapbaar: de K&M 10065 muziekstandaard blijkt inklapbaar en bijgevolg makkelijk om overal mee naartoe te nemen en/ of op te bergen.

Constructie: het betreft een tweeledige constructie bestaande uit een – in hoogte verstelbaar – statief en bijbehorend blad waardoor de maximale hoogte op zo’n 143 cm komt.

Statief: de hoogte van het statief varieert van minimaal 58,5 cm tot maximaal 122 cm.

Blad: het blad kent een totaal formaat van 48,5 x 24 x 4,2 cm en zou daardoor ook geschikt zijn voor gebruik als muziekstandaard om je tablet of iPad op te bevestigen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met sommige andere muziekstandaarden, lijkt het prijskaartje hier toch wel wat boven het gemiddelde uit te steken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Muziekstandaard zwart

 

2. Classic Cantabile Classic Cantabile geperforeerde muziekstandaard heavy

 

Met de Classic Cantabile standaard kies je geheid voor een duurzame én betaalbare zwarte muziekstandaard die gekenmerkt wordt door een geperforeerd afneembaar blad enerzijds en een in hoogte verstelbaar statief anderzijds. 

Het blad kent daarbij een totaal formaat van 49 x 35 cm in combinatie met een statiefhoogte variërend van 62 tot maximaal 115 cm, gemeten tot aan de onderkant van het boek. Doordat het statief uitmondt in een driepotige voet ben je eveneens verzekerd van stabiliteit, stevigheid en een optimale grip. Het geheel kent daarbij een maximaal gewicht van 3 kg en is relatief eenvoudig te verplaatsen.

Met een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren doet deze muziekstandaard het zeer goed binnen ons lijstje. Klanten zijn bijzonder tevreden over de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het mooie correcte prijskaartje.

 

Voordelen:

Statief: de muziekstandaard wordt gekenmerkt door een driepotig statief dat in hoogte kan worden versteld gaande van 62 tot maximaal 115 cm.

Blad: het geperforeerde blad blijkt afneembaar en kent een totaal formaat van 49 bij 35 cm.

Grip: de 3 stalen poten waaruit de voet bestaat, garanderen een optimale stabiliteit, grip en stevigheid op eender welke ondergrond.

Budgetvriendelijk: klanten reageren enthousiast op de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding.

 

Nadelen:

Niet opvouwbaar: hoewel het blad afneembaar blijkt, is de muziekstandaard niet echt inklapbaar te noemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Muziekstandaard inklapbaar

 

3. Lessenaar verstelbaar voor bladmuziek – Opklapbaar + tasje // Boston

 

De muziekstandaard van Boston – overigens het product met de laagste prijs binnen deze reeks van 5 topproducten – wordt geleverd inclusief een bijbehorende draagtas mét brede schouderriem. Dit maakt het net iets makkelijker om de verstelbare standaard overal mee naartoe te nemen.

De muziekstandaard kent daarbij een meerledige stalen constructie bestaande uit een stevig blad enerzijds en een – in hoogte verstelbaar – driepotig statief anderzijds. Dankzij de unieke uitvoering van het statief kan een optimale grip, stabiliteit en stevigheid op eender welke ondergrond worden gegarandeerd wat bij heel wat muzikanten goed van pas komt. Verder is het blad uitgerust met 2 stevige armpjes waarmee je de bladmuziek of teksten kunt vastklikken.

Hoewel de muziekstandaard geen verlichting of andere speciale kenmerken aanbiedt, lijken de meeste klanten wel degelijk overtuigd van hun aankoop.

 

Voordelen:

Opklapbaar: hoewel het geen tafelmodel muziekstandaard blijkt, kun je het geheel na gebruik eenvoudig dichtklappen waardoor je heel wat ruimte bespaart en het transport aanzienlijk makkelijker maakt.

Statief: het statief kan eenvoudig en snel in hoogte worden versteld.

Blad: het blad van de muziekstandaard werd voorzien van 2 armpjes zodat het mogelijk wordt om de teksten en/ of bladmuziek veilig vast te zetten.

Toebehoren: op het moment van aankoop worden een stevige draagtas met bijbehorende brede schouderriem meegeleverd.

 

Nadelen:

Geen tablet: om er een tablet op vast te klikken, zal deze muziekstandaard misschien net iets te groot zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Muziekstandaard hout

 

4. König & Meyer 11611-000-00 muziekstandaard // Materiaal: Hout

 

Net zoals het eerste product, blijkt ook deze muziekstandaard aangeboden en geleverd door het bekende en immens populaire merk König & Meyer. In tegenstelling tot het eerste apparaat echter, blijkt deze standaard 100% vervaardigd uit duurzaam natuurlijk walnoot, wat meteen zijn rustieke karakter en design verklaart.

Zijn meerledige constructie kent daarbij een stevig blad dat moeiteloos gecombineerd wordt met een in hoogte verstelbaar statief. Terwijl het blad een formaat kent van 46 x 30 x 71,5 cm wordt de maximale hoogte van het statief op 122,5 cm geschat. Bovendien mondt het statief uit in een vierpotig onderstel waardoor stabiliteit, duurzaamheid en stevigheid worden gegarandeerd.

Hoewel de kenmerkende eigenschappen alleen maar in een positieve richting lijken te wijzen, werden er tot op de dag van vandaag nog geen reacties geplaatst. We durven stellen dat het hoge prijskaartje mogelijks wel eens een domper op de feestvreugde betekent.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze muziekstandaard heeft men ervoor gekozen om te werken met duurzaam walnoot.

Design: de standaard valt meteen op vanwege zijn houtachtige kleur wat resulteert in een rustiek en natuurlijk karakter.

Blad: het blad kent een totaal formaat van 46 x 30 x 71,5 cm.

Statief: het statief kun je makkelijk uitschuiven en bijgevolg in hoogte gaan verstellen.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: we durven stellen dat de hoge prijs mogelijks wel eens een struikelblok zou kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Muziekstandaard lichtgewicht

 

5. Neuma muziekstandaard voor kinderen muziekstandaard metalen standaard

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke metalen muziekstandaard van NEUMA die – vanwege zijn unieke uitvoering en formaat – speciaal bedoeld is voor de jonge muzikantjes onder ons. De muziekstandaard – die overigens geleverd wordt inclusief bijbehorende stevige draagtas – kent een meerledige constructie bestaande uit blad enerzijds en in hoogte verstelbaar statief anderzijds.

Het statief is eenvoudig te verstellen van 58 tot maximaal 124 cm en kan – na gebruik – eenvoudig worden dichtgeklapt tot een lengte van amper 46 cm. Handig om op te bergen en overal mee naartoe te nemen. Het blad kent dan weer een afmeting van 29 bij 50 cm en kan eventueel als tablethouder muziekstandaard worden gebruikt. Het geheel biedt een aanzienlijk draagvermogen van 1,5 kg.

Tot slot kun je eveneens gebruik maken van de 2 aanwezige veerklemarmen waarmee je bladmuziek eenvoudig kunt vastklikken en – indien gewenst – van een ruime kijkhoek tot 180º kunt genieten. Kortom, een heus paradepaardje maar tot op heden nog zonder reviews.

 

Voordelen:

Draagtas: bij aankoop van deze muziekstandaard wordt een waterdichte draagtas meegeleverd.

Kijkhoek: de 2 veerklemarmen maken het mogelijk om bladmuziek/ boeken eenvoudig vast te klikken en garanderen daarbij een kijkhoek van 180º.

Draagvermogen: de combinatie van het stevige metaal en de driepotige voet garanderen een aanzienlijk draagvermogen van maar liefst 1,5 kg.

 

Nadelen:

Te klein: aangezien de muziekstandaard bedoeld is voor kinderen, zou hij voor sommige volwassen spelers misschien wel wat te klein kunnen uitvallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Adam Hall Zwart

 

Deze muziekstandaard is afkomstig van het alom bekende en gewaardeerde merk Adam Hall en is iets groter in vergelijking met het voorgaande toestel. De zwarte kleur laat ook deze muziekstandaard er heel matuur en klassiek uitzien.

Je kunt deze muziekstandaard uiteraard gebruiken om je partituren op te plaatsen. Dit is altijd handig als je in een orkest gaat meespelen bijvoorbeeld. Daarnaast kun je het ook gebruiken om als leraar je boek of map op te plaatsen. Bovendien is het extra comfortabel doordat je ook de hoogte kunt aanpassen.

De kopers zijn werkelijk allemaal overtuigd van de voordelen die deze muziekstandaard met zich mee brengt. Ze zijn het erover eens dat het toestel over een uitstekende kwaliteit beschikt en bovendien ziet het er ook nog eens leuk uit.

Door voor de Adam Hall muziekstandaard te kiezen, kies je opnieuw voor een zwart en robuust design. Ideaal voor zowel professioneel alsook particulier gebruik. Ben je benieuwd naar de kenmerkende eigenschappen van dit muziekstandaard? Dan loont het de moeite om dit overzicht hieronder alvast even grondig te bekijken.

 

Voordelen:

Verstelbaar: het grote pluspunt van dit unieke muziekstandaard is dat het mogelijk is om de hoogte, hetzij in beperkte mate, te verstellen.

Tripod: het onderstel van de muziekstandaard is voorzien van maar liefst 3 poten die zorgen voor net iets meer stevigheid en stabiliteit.

Gebruiksgemak:het is een degelijke en duurzame muziekstandaard die best wel tegen een stootje kan. De kwalitatieve materialen zorgen voor een grote draagkracht waardoor je zelfs boeken op de standaard kunt plaatsen.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat het design niet meteen in het oog springt bij sommige klanten en dat is jammer.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. AA Commerce Opvouwbaar

 

AA Commerce behoort zeker en vast tot de meest bekende merken. Het zal dan ook niet verwonderen dat deze muziekstandaard hiervan afkomstig is. Bovendien zou het zomaar eens een muziekstandaard aanbieding kunnen zijn vanwege de voordelige prijs ervan.

De muziekstandaard is helemaal gemaakt uit bijzonder stevig en hoogwaardig metaal. Het frame van dit product bestaat uit 3 poten waarop een antislip bevestigd is. Daardoor kan de muziekstandaard steeds mooi en stabiel blijven staan. Bovendien is het ook mogelijk om de hoogte aan te passen. Na gebruik kun je de standaard gewoon opvouwen en opbergen in de daarvoor meegeleverde draagtas.

De kleine onderdelen zijn voor slechts enkele kopers best wel een nadeel. Toch zijn de meeste klanten helemaal overtuigd van de uitstekende kwaliteit en het fraaie design van deze leuke muziekstandaard.

Met deze unieke muziekstandaard van het topmerk AA Commerce kies je duidelijk voor een combinatie van kwaliteit, design en comfort. Zo is het mogelijk om de muziekstandaard dicht te vouwen. Dit maakt het handig om de standaard overal mee naartoe te nemen en na gebruik gewoon ergens op te bergen.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: ben je niet meteen van plan om heel wat budget te spenderen aan een degelijke muziekstandaard? Dan loont het de moeite om dit product even grondig te bekijken.

Materiaal: bij de productie van dit unieke muziekstandaard heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van duurzaam metaal dat best wel tegen een stootje kan.

Stevigheid en stabiliteit: doordat het onderstel uit maar liefst 3 poten bestaat, geniet je een optimale stabiliteit. Verder is het onderstel afgewerkt met een antislip waardoor je ook van een uitstekende grip verzekerd bent.

Verstelbaar: het is mogelijk om, indien je dat wenst, de hoogte van dit unieke muziekstandaard in meer of mindere mate te verstellen.

 

Nadelen:

Kleine onderdelen: het product bevat echter wel enkele kleine onderdelen die door sommige klanten als een struikelblok worden beschouwd. Dat is best vervelend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Cacious CCS-TH1

 

Zodra je de prijs van dit product ziet dan zul je vrijwel meteen beseffen dat deze standaard van het merk Cacious niet meteen tot de goedkope muziekstandaarden zal behoren. Dit heeft vooral te maken met de verschillende opties en mogelijkheden die het toestel te bieden heeft.

Deze muziekstandaard is eigenlijk ook een soort van lessenaar. Je kunt er dus ook evengoed een map of een boek op plaatsen of zelfs je tablet op bevestigen. Het is mogelijk om de hoogte van de standaard helemaal aan te passen naar jouw wensen en de zwarte kleur laat het zeer modern overkomen.

Uit de reacties durven we opmaken dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. We kunnen werkelijk geen enkele negatieve beoordeling waarnemen. Alle kopers blijken helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit. En bovendien is het toestel bijzonder eenvoudig te installeren.

Ben je niet alleen op zoek naar een kwalitatieve en degelijke standaard maar hecht je ook belang aan het design dan lijkt dit product misschien wel iets voor jou. De standaard wordt jou aangeboden en geleverd door het sterk gewaardeerde merk Cacious. Of het ook tot de goedkope producten behoort dat valt natuurlijk nog even af te wachten.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het product kan niet alleen dienst doen als efficiënte muziekstandaard maar evengoed als lessenaar. Het is zelfs een optie om er je tablet op te installeren.

Verstelbaar: net zoals de meeste producten uit dit lijstje, zul je merken dat ook deze muziekstandaard de optie biedt om de hoogte te gaan verstellen.

Tripod: het onderstel van deze muziekstandaard bestaat uit 3 poten die zorgen voor net iets meer stevigheid, stabiliteit en grip.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg zul je dit product niet meteen in de categorie van de goedkope standaarden hoeven te verwachten. De hoge prijs zit daar vast en zeker voor iets tussen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Extra Hooog Lessenaar voor bladmuziek

 

Indien je op zoek bent naar een leuke en unieke muziekstandaard dan is het altijd een goed advies om dit model eens wat grondiger te bestuderen. De zwarte kleur laat de standaard er in de eerste plaats heel robuust uitzien maar tegelijk ook elegant en klassevol.

Deze standaard kun je gemakkelijk gebruiken om je partituren op te bevestigen maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken als een soort van lessenaar. Het is mogelijk om het frame van de muziekstandaard in hoogte te verstellen en bovendien kun je het na gebruik gemakkelijk inklappen.

Ook hier kunnen we meteen opmaken dat de kopers werkelijk laaiend enthousiast zijn over deze muziekstandaard. Het staat voor hen garant voor eindeloos speelplezier. De degelijkheid en de uitstekende kwaliteit maken het verschil.

Het rijtje wordt afgesloten met deze unieke muziekstandaard. Om te weten te komen of het product al dan niet aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen, is het aangewezen om de kenmerkende eigenschappen ervan even te bekijken. De voor- en nadelen vind je hieronder terug.

 

Voordelen:

Verstelbaar: het zal je niet verwonderen dat ook dit product de mogelijkheid aanbiedt om de hoogte, in meer of mindere mate te gaan aanpassen.

Opvouwbaar: na gebruik is het mogelijk om deze muziekstandaard zonder problemen dicht te klappen. Dit maakt het handig om op te bergen en makkelijker om overal mee naartoe te nemen.

 

Nadelen:

Design: tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties geplaatst alhoewel wat meer keuze in het design toch wel een meerwaarde had geweest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Muziekstandaards Koopgids

 

Of je nu een muziekinstrument bespeelt, in de studio een zangnummer opneemt dan wel een orkest of fanfare tracht te leiden; de aanschaf van een kwalitatieve muziekstandaard blijkt in dergelijke situaties een meer dan aangewezen investering te zijn. Toch is de keuze niet altijd even makkelijk en dat heeft vooral te maken met het toch wel aanzienlijke assortiment. Zo kun je tegenwoordig kiezen uit diverse uitvoeringen, materialen, formaten en doeleinden. Het lijkt ons een goede aanbeveling om de onderstaande gids even door te nemen alvorens de verschillende muziekstandaarden en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Het belang van een degelijke muziekstandaard

Een muziekstandaard is een handig object dat hoofdzakelijk aan bod komt in de muziekwereld en bedoeld is om bij te dragen aan het comfort. Afhankelijk van het type en de uitvoering, is een muziekstandaard bedoeld om de partituren of tekst eenvoudig en efficiënt op te plaatsen. Best wel handig indien je bijvoorbeeld een muziekinstrument bespeelt of in de studio één van je zelfgemaakte nummertjes probeert op te nemen.

Toch heeft ook hier de evolutie en dagelijkse ontwikkeling niet stilgestaan. Zo kun je vandaag de dag eveneens opteren voor een degelijke muziekstandaard die specifiek ontwikkeld werd om tablets op te installeren. Of je kiest eenvoudigweg voor een exemplaar dat – vanwege de verschillende verstelbare optiemogelijkheden – voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken.

 

Met welk prijskaartje moet je rekening houden?

Alvorens we hier even verder op ingaan, willen we toch even kort halt houden bij het mogelijke prijskaartje dat hieraan verbonden blijkt. Zo kan de prijs makkelijk variëren van ongeveer 10 à 15 euro tot maar liefst 400 à 450 euro voor een uiterst kwalitatieve muziekstandaard met alles erop en eraan. Daarbij zal de prijs mede door verschillende factoren worden bepaald gaande van het formaat, de af/ aanwezigheid van verstelbare opties, de gebruikte materialen en het uiteindelijke design.

Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en welke doelstellingen je voor ogen hebt. Ben je van plan om de muziekstandaard regelmatig/ dagelijks te gebruiken dan is de investering in een duurder model misschien niet mis te verstaan. 

 

Formaat en gebruikte materiaalsoorten

De zoektocht naar een degelijke muziekstandaard begint bij het bepalen van het formaat. Zo worden muziekstandaarden wel degelijk in verschillende maten en gewichten aangeboden. Het is daarom verstandig om bij je keuze rekening te houden met de leeftijd en het gebruiksgemak dat je er wilt aan toekennen. Zo is het voor kinderen handiger om te investeren in een compacte lichtgewicht muziekstandaard die door hen zelf makkelijk kan worden verplaatst.

Als volwassen muzikant of artiest zou je eventueel kunnen kiezen voor een kwalitatieve muziekstandaard met meerdere verstelbare opties. Zo bestaan er tegenwoordig heel wat handige muziekstandaards waarvan het tafelblad in breedte kan worden aangepast én de standaard in hoogte kan worden versteld. Extra handig aangezien hij op die manier in verschillende situaties goed van pas kan komen.

Hecht daarnaast eveneens belang aan de gebruikte materiaalsoorten aangezien deze een inkijk geven in de stevigheid, stabiliteit en duurzaamheid van de standaard. Zo zullen de meeste standaards uit duurzaam RVS, staal, aluminium of hout vervaardigd blijken.

Eventuele bijkomende opties en eventuele kenmerken

Tot slot willen we nog even kort wijzen op bepaalde bijkomende kenmerkende optiemogelijkheden die – al dan niet – een meerwaarde kunnen betekenen. Zo is het misschien wel handig indien de muziekstandaard zowel in hoogte als in breedte kan worden aangepast. Op die manier kan hij niet alleen door verschillende leeftijden (volwassenen + kinderen) worden gebruikt maar tevens ook voor verschillende doeleinden gaande van partituren tot songteksten, tablets en notebooks.

Daarnaast blijken sommige muziekstandaards ook nog eens opvouwbaar en inklapbaar te zijn. Best wel handig aangezien ze op die manier makkelijker op te bergen zijn én een heleboel ruimte weten te besparen. En indien het volledige setje dan ook nog eens in een stevige duurzame draagtas wordt aangeboden dan mag je er echt wel zeker van zijn dat je met een topproduct huiswaarts keert.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES