5 beste Ocarina’s Test van 2024

Laatste update: 22.06.24

 

Beste ocarina’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je het wondermooie instrument uit “The Lord of the Rings” ook wilt bespelen, dan kun je een ocarina aankopen om het zelf te leren. De ocarina is echter niet zo heel erg bekend en daarom hebben we er 3 uitgezocht om eens wat beter te bekijken en zo je keuze een beetje gemakkelijker te maken. Zo zou je onder meer kunnen opteren voor de STL Lord of the Rings ‘Hobbit’ Ocarina die geheel uit duurzaam en hoogwaardig keramiek werd vervaardigd. Vervolgens zie je de Zelda Ocarina met 12 gaten die ook gemaakt is in keramiek en voorzien is van een mooie donkerblauwe glazuurlaag.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste ocarina’s (Reviews) van 2024

 

Ben je ook helemaal in de ban van het geluid van de ocarina uit “The Lord of the Rings” of uit je favoriete Zelda game op de spelconsole? Wanneer je een ocarina aankoopt kun je helemaal zelf muziek maken met dit charmante kleine instrument. We hebben voor jou reeds 5 toppers geselecteerd om de keuze wat te vereenvoudigen. We willen je graag het advies geven om alles eens rustig te overlopen alvorens de beste ocarina uit te kiezen. Bekijk ook de speciale muziekfolders voor een interessante aanbieding.

 

1. STL Lord of the Rings ‘Hobbit’ Ocarina – Tenor C – 12 gaten – Keramiek

 

Ben je op zoek naar een uniek blaasinstrument afkomstig uit de aloude Maya cultuur? Eentje dat overigens ook meermaals te zien was in de bekende “The Lord of the Rings” films? Dan is de ocarina precies waar jij naar op zoek bent. Zo valt deze unieke ocarina – jou aangeboden door het bekende en misschien ook wel meteen het beste merk STL Ocarina – meteen op vanwege het prachtige groene design met hier en daar gouden accenten.

De ocarina uit de Lord of the Rings is daarbij 100% met de hand vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig keramiek en kent een lengte van maximaal 13 cm. Zijn uitvoering wordt verder aangevuld met maar liefst 12 vingergaten, een bereik van A4 tot en met F6 en een C majeur stemming. Bij aankoop wordt het instrument aangevuld met een koordje om de ocarina om je nek heen te hangen, een vingernoten sheet en een verwijzing naar diverse videolessen op het internet.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten overtuigd zijn van de unieke vorm en het bijbehorende geluid. Echter zou de link naar de videolessen alsook de tabel met vingerzetting ontbreken, wat mogelijks ook te wijten kan zijn aan een foutje in de verzending. Toch blijft het voor velen een heus topproduct!

 

Voordelen:

Materiaal: dit unieke muziekinstrument werd vervaardigd uit duurzaam en bijzonder hoogwaardig keramiek.

Design: de ocarina werd geheel met de hand vervaardigd wat resulteert in een prachtig en uniek instrument, afgewerkt in een overwegend groene kleur.

Bereik: het instrument kent een aanzienlijk bereik van A4 tot en met F6 en wordt aangevuld met maar liefst 12 vingergaten.

Toebehoren: bij aankoop van deze ocarina zou je meteen ook een verwijzing naar diverse online videolessen toegestuurd krijgen alsook een tabel met vingerzetting en een koordje om de ocarina rond je nek te kunnen hangen.

 

Nadelen:

Prijzig: dat deze ocarina niet meteen over de laagste prijs beschikt, wordt jammer genoeg meteen duidelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Zelda Ocarina 12 gaten keramiek met koordje en opberghoes

 

De populairste ocarina is het instrument “Zelda” dat gebaseerd is op de Triforce van “The Legend of Zelda”. Deze ocarina is de goedkope muzikale noot in onze selectie waardoor het een perfect instapmodel is wanneer je nog je weg zoekt in het bespelen van dit mooie instrument.

Hij is gemaakt in hoogwaardig keramiek dat is afgewerkt met donkerblauw glazuur. Het mondstuk kreeg bovendien het knappe patroon van “Triforce, Ocarina of Time”. Daarnaast beschikt het instrument over 12 vingergaten waardoor hij geschikt is voor kinderen en beginners. Een ocarina met 4 of 6 gaten is trouwens veel moeilijker om te bespelen.

Daarnaast wordt dit exemplaar geleverd met een ocarina vinger-sheet waarop je duidelijk de vingerzetting kunt zien. In deze handleiding wordt ook uitgelegd hoe je hem moet bespelen en je krijgt er ook bladmuziek bij met enkele liedjes. In de reviews merken we dat deze ocarina een gemiddelde score kreeg.

 

Voordelen:

Instapmodel: deze ocarina is heel geschikt als instapmodel wanneer je nog niet zeker bent dat dit instrument jouw ding is.

Materiaal: hij is gemaakt uit keramiek en kreeg een glazuurlaag in een donkerblauwe kleur. Het mondstuk heeft trouwens een afbeelding van de Triforce van “Legend of Zelda”.

Aantal gaten: de ocarina Zelda heeft 12 vingergaten waarvan er zich 10 vooraan bevinden en 2 achteraan het instrument.

Accessoires: hij wordt geleverd met een speciaal touwtje om hem rond je nek te hangen en er wordt ook een handig bewaarhoesje meegeleverd.

 

Nadelen:

Geluid: enkele klanten zijn niet tevreden over het geluid van dit instrument. Hij zou geen zuivere klank hebben en eigenlijk meer geschikt zijn als decoratie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. STL Element Earth Ocarina – Tenor F – 12 gaten – Keramiek

 

Mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van minder groot belang? Dan zou je altijd nog even deze unieke ocarina kunnen aanschouwen. Net zoals onder meer het eerste product, wordt ook dit muziekinstrument jou aangeboden door het bekende en populaire merk STL Ocarina, wat meteen de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid ervan aantoont.

De STL Element Earth ocarina werd eveneens met de hand vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig keramiek, wat het unieke karakter van het instrument nog maar eens belichaamt. De ocarina kent daarbij een maximale lengte van 18 cm en telt maar liefst 12 vingergaten in combinatie met een bereik gaande van D4 tot en met Bes5. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het eerste product, werd deze ocarina fijn in F Majeur gestemd.

Bij aankoop van deze ocarina wordt gelijk een tabel met vingerzetting alsook bladmuziek met diverse liedjes aangeboden. Desondanks werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. We durven vermoeden dat het hogere prijskaartje daar vast en zeker voor iets tussen zit.

 

Voordelen:

Materiaal: net zoals heel wat andere ocarina instrumenten, werd ook dit blaasinstrument geheel uit duurzaam keramiek vervaardigd.

Vingergaten: het instrument telt maar liefst 12 vingergaten verdeeld over een maximale lengte van 18 cm.

Bereik: het bereik van D4 tot en met Bes 5 wordt aangevuld met een fijne stemming in F Majeur.

 

Nadelen: 

Prijzig: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden en dat is natuurlijk best wel jammer. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Soundscape ‘Fazz’ Plastic 12-Hole Ocarina in C Major Green

 

Wil je je zoon of dochter verrassen met een origineel blaasinstrument zonder daarbij stukken van mensen te betalen? Dan is de aankoop van deze unieke ocarina – jou aangeboden door Soundscape – het overwegen alvast meer dan waard. 

De Fazz ocarina wordt beschouwd als de meest basis ocarina die momenteel voorhanden is, en is daarmee eveneens het geschikte blaasintrument voor de beginnende muzikant. Het model is beschikbaar in 4 verschillende kleurtjes waaronder groen, blauw, rood of roze en telt maar liefst 12 vingergaten. Net zoals één van de vorige toppertjes, blijkt ook dit instrument gestemd in C Majeur.

Bij aankoop van deze ocarina worden tevens ook een vingersheet, bladmuziek en koordje aangeboden zodoende het gebruiksgemak optimaal te vergroten. Jammer genoeg werden tot op heden nog geen reacties geplaatst waardoor het voor ons bijzonder moeilijk is om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke karakter maakt deze ocarina alvast een pak aantrekkelijker en toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

Toebehoren: bij aankoop van deze ocarina worden eveneens een koordje meegeleverd alsook een tabel met vingerzetting en de nodige bladmuziek.

Uitvoering: de uit plastic vervaardigde ocarina is beschikbaar in 4 verschillende kleurtjes, telt maar liefst 12 vingergaten en wordt gekenmerkt door een fijne stemming in C Majeur.

Doelgroep: de uit plastic vervaardigde ocarina wordt beschouwd als één van de meest basisinstrumenten voor de beginnende muzikant.

 

Nadelen:

Materiaal: doordat deze ocarina uit plastic is vervaardigd zal de klank minder vol en intens klinken in vergelijking met ocarina’s uit keramiek.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. STL Sapling Ocarina – 12 Holes – Ceramic – F Major (Alto)

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke ocarina, eveneens aangeboden door het bekende en immens populaire merk STL Ocarina. De Sapling ocarina blijkt daarbij vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig keramiek en telt maar liefst 12 vingergaten. Zijn uitvoering wordt verder aangevuld met een ruim bereik gaande van D5 tot en met B-flat6.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want daarnaast blijkt de ocarina fijn gestemd in F Majeur wat een volle warme en intense klank oplevert. Dit maakt het instrument dan ook geschikt voor muzikanten met enige vorm van ervaring. Bij aankoop worden eveneens de nodige instructies aangeboden zodoende het instrument op een correcte manier te kunnen gebruiken.

Bekijken we de online reviews dan moeten we ook hier jammer genoeg vaststellen dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst. We vermoeden dat het opvallende design of het hogere prijskaartje voor sommigen misschien een domper op de feestvreugde betekenen.

 

Voordelen:

Vingergaten: de ocarina van STL Ocarina telt maar liefst 12 vingergaten.

Materiaal: net zoals de meeste andere toppertjes binnen dit segment, werd ook deze ocarina uit duurzaam en hoogwaardig keramiek vervaardigd.

Bereik: het muziekinstrument is gezegend met een toonhoogtebereik gaande van D5 tot B-flat6 en blijkt in F Majeur te zijn gestemd.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: houd er rekening mee dat je iets meer budget zult moeten voorzien, wil je deze ocarina in huis halen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ocarina’s Koopgids

 

Wanneer je een ocarina wilt aankopen, dan zul je merken dat er nog niet echt veel mensen advies kunnen geven over het instrument. Je kunt daarom beter een ervaren verkoper in de muziekspeciaalzaak om een aanbeveling vragen. Neem trouwens je tijd om al de voor- en de nadelen eens rustig te vergelijken want het mooie geluid wordt bepaald door het materiaal waaruit hij is gemaakt, zijn formaat en de toonhoogte. Bekijk ook de diverse aanbiedingen zodat je misschien wel een leuk pakket kunt aankopen geïnspireerd op jouw favoriete personage uit een bekende tv-serie.

Wat is een ocarina 

De ocarina is een blaasinstrument dat gelijkaardige klanken produceert zoals een dwarsfluit, een blokfluit en een panfluit. De voorloper van het instrument vond zijn oorsprong duizenden jaren geleden in de Mayacultuur waarna hij doorstroomde naar China en Japan waar hij een belangrijke functie kreeg in de traditionele zang- en danscultuur. De chromatische ocarina werd echter pas in de 19de ontworpen door een Italiaan die het instrument de naam ocarina gaf wat eigenlijk wil zeggen “kleine gans”. Hij werd eerst gebruikt als scheepsfluit waarna hij later in orkesten werd opgenomen. 

Een ocarina bestaat in een grote variatie aan vormen maar het holle instrument komt het meest voor met een ovale vorm en een snavelvormig mondstuk. De ocarina kan één of meerdere kamers hebben in zijn holle lichaam waardoor je een andere toonhoogte zult bereiken. Het instrument wordt bovendien bespeeld met beide handen en hij heeft tussen de 4 en 12 vingergaten die verschillende groottes hebben. Daarnaast heeft hij ook 1 of 2 duimgaten afhankelijk van het aantal vingergaten. De grotere instrumenten die over meerdere kamers beschikken kunnen tot wel 18 vingergaten hebben en soms nog meer.

 

Waaruit wordt een ocarina gemaakt en het belang van het formaat

De naam refereert naar de oorspronkelijke vorm van de ocarina die eruitziet als een ganzenkopje. Hij kan echter in verschillende andere vormen worden verkregen. Hij werd traditioneel gemaakt uit bot of gebakken klei maar tegenwoordig wordt hij vooral vervaardigd uit keramiek, kunststof, porseleinglas, metaal of hout. De ocarina bestaat trouwens in 3 verschillende maten die van groot belang zijn voor het bereik en de toonhoogte van het instrument.

De tenor is de grootste maat en dit instrument heeft ook grotere vingergaten waardoor hij ideaal is voor mensen met middelgrote tot grote handen. Daarnaast is er de alto ocarina en het kleinste formaat is de soprano. De grootte van instrument is dus niet enkel van belang voor de omvang van de handen, veel belangrijker is de toonhoogte die het instrument bereikt door zijn formaat. 

 

De verschillende types 

We onderscheiden 4 verschillende soorten ocarina’s. De dwarse ocarina heeft een mondstuk dat loodrecht op het bolle lichaam staat waardoor de lucht over de volledige breedte van het instrument wordt geblazen. Veelal heeft een dwarse ocarina 10 à 12 vingergaten. Naarmate de fluitist tijdens het spelen een gat minder gaat bedekken zal de toonhoogte omhoog gaan. Daarnaast is er de hangende ocarina die kan worden bespeeld met verschillende vingerdiagrammen om diverse tonen te spelen.

Het Engelse 4-holes systeem is ideaal om een kleine hangende ocarina te bespelen waarmee je tot wel 13 noten kunt spelen. Vervolgens heb je de inline ocarina die een mondstuk heeft dat parallel staat op het holle lichaam van het instrument. Hierbij wordt de lucht langs het hele lichaam in de lengte van het instrument geblazen. Ook diverse hangende ocarina’s behoren tot dit type. Tenslotte is er de ocarina met meerdere kamers die ook bekend zijn als de “dubbele” en de “tripel” ocarina. Deze hebben dwarse compartimenten waardoor ze 2 tot 2,5 octaven hoger spelen. 

Het aantal vingergaten

Het aantal vingergaten, het patroon en hun grootte hebben een belangrijk effect op de manier waarop je het instrument gaat bespelen. Het is meestal zo dat hoe minder gaten het instrument heeft, hoe moeilijker het is om het te bespelen. Als beginnend speler heb je soms voordeel met een ocarina met meer gaten. Een instrument met 12 vingergaten is trouwens een ideaal instapmodel. Samen met de toon en het formaat van een ocarina is het vingerpatroon een significante factor bij het bespelen van een ocarina.

Een beginner kan dus eigenlijk beter uitkijken naar een eenvoudig vingerpatroon en daarna naar het aantal vingergaten waarmee het instrument wordt bespeeld. De alto, de tenor en de bass ocarina hebben de eenvoudigste vingerzetting omdat net zoals bij de klarinet, de fluit en de saxofoon de vingers één voor één worden opgeheven. Bij de sopranos en C-alto ocarina kan het iets langer duren om de noten te onthouden omdat er wordt gespeeld met een willekeurige vingeropheffing in diverse combinaties.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE