Laatste update: 28.05.22

 

Beste party speakers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke party speaker maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou maar wat graag op weg helpen. In de tabel hieronder hebben we alvast 3 hedendaagse toppertjes voor jou op een rijtje geplaatst. We hopen dat het hierdoor makkelijker voor je wordt om de voor- en nadelen van deze topproducten even rustig te kunnen bekijken. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de iON Party Rocker Max100W kubus party speaker die gekenmerkt wordt door een ruim vermogen van 100 Watt. Daarnaast blijkt echter ook de Caliber HPA502BTL speaker een meer dan welkom alternatief te zijn en bovendien uitgerust met ledverlichting.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste party speakers (Reviews) van 2022

 

De beste party speaker hoeft niet per sé ook het duurste exemplaar uit de selectie te zijn. Zo zijn er heel wat aanbiedingen en/ of goedkope party luidsprekers te spotten die meer dan de moeite waard zijn. Of je hierbij kiest voor een Medion party speaker, een Idance bluetooth party speaker dan wel een party speaker van Sony blijft uiteindelijk een persoonlijke keuze. Wij zetten alvast 5 unieke bluetooth party speakers op een rijtje, afgaand op de online reviews en het advies van klanten en experts. Bekijk ze even en wie weet voldoet de populairste speaker of diegene met de laagste prijs wel aan de verwachtingen.

 

1. iON Party Rocker Max100W kubus Bluetooth Telescoop-handvat

 

Met de iON party speaker kies je niet meteen voor een aanbieding als we rekening houden met het prijskaartje. Echter, lijken de klanten zich daar niet meteen aan te storen, getuige de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren waardoor we kunnen besluiten dat hij vast en zeker één van de populairste speakers uit het rijtje zal zijn.

Zo blijkt deze party speaker behoorlijk compact qua formaat wat hem, in combinatie met de wieltjes en het telescopische handvat, makkelijk te verplaatsen maakt. Zodra hij vervolgens correct wordt aangesloten, kan hij makkelijk een ruim vermogen van wel 100 Watt leveren wat behoorlijk veel is voor een compacte party speaker.

De speaker is daarnaast ook voorzien van een bijzonder krachtige 8 inch woofer, een unieke ledlichtkoepel met 6 verschillende kleurtjes, een bluetooth functie en een krachtige geïntegreerde batterij die makkelijk enkele uurtjes mee kan.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de party speaker wordt geleverd inclusief een microfoon met kabel, ⅛ inch (3,5 mm) audio kabel, een stroomkabel en een informatieve snelstartgids.

Ledlichtkoepel: de speaker is voorzien van een handige ledlichtkoepel die in staat is om 6 verschillende kleurtjes aan te bieden waaronder oranje, magenta, rood, blauw, wit en groen.

Voeding: het apparaat blijkt uitgerust met een ingebouwde batterij die je telkens opnieuw kunt opladen en die, zodra helemaal is opgeladen, makkelijk enkele uren plezier levert.

Comfort: je zult gelijk zien dat de party speaker voorzien is van een set wieltjes inclusief een telescopisch handvat wat bijdraagt aan het comfort en het gebruiksgemak.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou mogelijks wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Caliber HPA502BTL Bluetooth Party Speaker met ledverlichting USB

 

In vergelijking met het vorige apparaat, blijkt deze party speaker van Caliber wel een aanbieding te zijn. Caliber is een vaste waarde op het gebied van technologie en speakers en wordt door velen beschouwd als veruit het beste merk. Wat door de mooie eindscore van 4,8 sterren alvast niet ontkend wordt.

De Caliber HPA502BTL party speaker staat bekend vanwege zijn unieke ledverlichting en bijzonder uitgebreide afspeelmogelijkheden waaronder de optie tot USB en SD. Het is een vrij compact apparaat met een breedte van 28,3 cm en een gewicht van zo’n 4240 gram, wat hem tot een middenklasse party speaker maakt.

Verder levert hij, zodra correct ingeschakeld, een vermogen van 60 Watt in samenspraak met een frequentiebereik van 80 tot 20.000 Hz. De krachtige oplaadbare batterij garandeert bovendien een accuduur van wel 7 uren zodra hij volledig is opgeladen. Tot slot is er ook nog de optie tot het gebruik van bluetooth zodanig dat je je favoriete muziek van je laptop, tablet of smartphone kunt streamen.

 

Voordelen:

Vermogen: de party speaker wordt gekenmerkt door een bijzonder ruim vermogen van maar liefst 60 Watt aangevuld met een ruim frequentiebereik van 80 tot 20.000 Hz.

Bluetooth: hij is eveneens uitgerust met een bluetooth 4.2 functie die een bereik aanbiedt van maximaal 10 meter ver.

Formaat: deze compacte speaker kan makkelijk overal mee naartoe genomen worden waardoor je eender waar een leuk feestje kunt geven.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het lage prijskaartje.

 

Nadelen:

Niet koppelbaar: jammer genoeg kun je deze speaker niet aan andere apparaten koppelen.

Koop bij bol.com (€89.95)

 

 

 

 

3. Sony GTK-XB5 Draagbare Party Speaker Bluetooth

 

Met de Sony GTK-XB5 party speaker kies je voor een relatief compact apparaat met een maximale breedte van 26,2 cm en een gewicht van ongeveer 7 kg. Dit maakt hem bijzonder handzaam en makkelijk om overal mee naartoe te nemen. In tegenstelling tot het vorige apparaat kent hij geen mono maar wel stereo geluidsweergave aangevuld met een ruim frequentiebereik en een maximaal vermogen van 30 Watt.

Verder blijkt hij uitgerust met een bluetooth 3.0 functie die probleemloos functioneert binnen een bereik van 10 meter. Ideaal dus om je favoriete liedjes van je smartphone, tablet of laptop te streamen. Houd er wel rekening mee dat deze party speaker op het lichtnet moet worden aangesloten waardoor er altijd een stopcontact in de buurt moet zijn.

Een blik op de online reviews laat echter gelijk een mooie gemiddelde eindscore zien van 4,6 sterren waarbij klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en het gebruiksgemak.

 

Voordelen:

Extra Bass functie: de speaker is voorzien van een Extra Bass functie waarmee je de baslijnen nog net dat tikkeltje krachtiger kunt maken.

Handig in gebruik: verder blijkt de speaker voorzien van alle mogelijke comfort en luxe. Denk bijvoorbeeld maar aan de stevige handvaten om hem makkelijk te verplaatsen en de geïntegreerde draad- én speakerverlichting die van elk feestje een unicum maken.

Voeding: de speaker wordt geleverd inclusief een netsnoer zodanig dat je hem zonder problemen met het lichtnet kunt verbinden.

Opstelling: deze flexibele party speaker kan zonder problemen horizontaal of verticaal worden neergezet zonder daarbij de kwaliteit van het geluid te beïnvloeden.

 

Nadelen:

Niet waterbestendig: houd er rekening mee dat deze party speaker jammer genoeg niet waterbestendig blijkt te zijn.

Geen afstandsbediening: jammer genoeg wordt deze speaker geleverd zonder afstandsbediening wat anders wel een leuke meerwaarde had geweest voor deze prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Noonday DJ Party Speaker Tower XXL Bluetooth Speaker

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de DJ party speaker die jou wordt aangeboden en geleverd door Noonday. In vergelijking met de vorige apparaten kent deze speaker een maximale breedte van 39 cm aangevuld met een gewicht van 27,9 kg, wat hem net iets groter én zwaarder maakt. Gelukkig is hij voorzien van wieltjes en een stevig handvat wat hem net iets makkelijker te verplaatsen maakt.

De speaker biedt daarbij een stereo geluidsweergave aan, aangevuld met een maximaal vermogen van 500 Watt over een ruim frequentiebereik van 20 tot 20.000 Hz. Bovendien blijkt deze speaker wél degelijk koppelbaar te zijn met andere apparaten en kan hij, met behulp van de bluetooth functie, ook verbonden worden met andere bluetooth apparaten zoals je smartphone, tablet of laptop.

Houd er wel rekening mee dat de speaker steeds in de buurt van een stopcontact moet staan en niet waterbestendig is. Bij aankoop krijg je er dan wel weer een afstandsbediening bij wat het plaatje net iets aantrekkelijker maakt. En ook klanten weten dit voorlopig goed te waarderen.

 

Voordelen:

Voeding: doordat de party speaker via een adapter op het lichtnet moet worden aangesloten, kun je eindeloos genieten van je favoriete liedjes.

Bluetooth: hij is voorzien van een bluetooth 3.0 functie met een maximaal bereik van 10 meter.

Verpakkingsinhoud: hij wordt geleverd inclusief een microfoon, een afstandsbediening en een informatieve handleiding.

 

Nadelen:

Niet waterbestendig: ben je van plan om deze party speaker aan te kopen, besef dan wel dat het apparaat niet waterbestendig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Medion Life P67038 Bluetooth Party Speaker USB aansluiting

 

We kunnen het rijtje van de party speakers afsluiten met dit exemplaar dat jou wordt aangeboden door Medion. Zo blijkt de Medion Life P67038 party speaker maar liefst 26 cm breed en ongeveer 7,7 kg zwaar wat hem relatief makkelijk te verplaatsen maakt. Echter, draagt het aanwezige handvat uiteraard wel bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

In tegenstelling tot het vorige apparaat, is deze party speaker voorzien van een bijzonder krachtige batterij die je zonder problemen kunt opladen. Eenmaal de batterij helemaal is opgeladen, kan hij makkelijk 15 uren lang mee. Verder blijkt de speaker verzekerd van een stereo geluidsweergave aangevuld met een ruim vermogen van 44 Watt. En dankzij de aanwezigheid van een bluetooth 5.0 functie en een bereik van 10 meter ver, kun je moeiteloos je favoriete muziek streamen.

Een blik op de online reviews toont echter meteen aan dat de reacties behoorlijk verdeeld zijn. Voor sommige klanten is deze party speaker duidelijk een topproduct gebleken terwijl anderen twijfelen aan de kwaliteit en de effectiviteit van bepaalde functies.

 

Voordelen:

Voeding: de party speaker is uitgerust met een bijzonder krachtige batterij die probleemloos een accuduur tot 15 uren levert. Uiteraard kun je hem ook aansluiten op het lichtnet of gebruik maken van de powerbank functie.

Verpakkingsinhoud: hij wordt geleverd inclusief een microfoon stroomkabel, een informatieve handleiding en een garantiekaart.

App bediening: in tegenstelling tot sommige andere speakers is dit apparaat wel degelijk uitgerust met een app bediening.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid blijkt jammer genoeg niet 100% tevreden met de kwaliteit die uiteindelijk wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Party speakers Koopgids

 

Staat er een leuke karaoke avond op de planning? Of wil je het verjaardagsfeestje van je zoon of dochter net dat tikkeltje specialer maken? Dan is de aanschaf van een kwalitatieve party speaker vast en zeker het overwegen waard. Maar wat is dat nu precies en welke mogelijkheden biedt een dergelijke party speaker? Hoe zit het met de accu, het volume en de eventuele aansluitingsmogelijkheden? Wij zoeken het alvast graag voor jou uit zodanig dat het makkelijker wordt om de verschillende party speakers en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Wat is een party speaker, de werking en het gebruiksgemak

Zoals de naam doet vermoeden, wordt een party speaker voornamelijk gebruikt om eender welk feestje naar een hoger niveau te tillen. Het zijn over het algemeen mobiele apparaten die je makkelijk van punt A naar punt B kunt verplaatsen en die eender waar voor een uitstekende geluidskwaliteit zullen zorgen. Staat er binnenkort dus een leuk feestje op de planning, overweeg dan zeker de aanschaf van een kwalitatieve party speaker.

Principieel gezien kunnen we heel wat gelijkenissen noteren tussen de enerzijds de party speaker en anderzijds de authentieke standaard luidspreker. Het grootste onderscheid laat zich voornamelijk merken op het gebied van formaat en gewicht. Het grotere formaat en gewicht resulteert nu eenmaal in een harder én krachtiger geluid wat vaak ten goede komt op heel wat feestjes en evenementen. Bovendien zijn heel wat recente party speakers eveneens uitgerust met ingebouwde lichtshows, bluetooth en tal van andere handige functies.

Ben je dus van plan om een party speaker in huis te halen, kies dan niet meteen voor de eerste de beste. Bekijk de verschillende mogelijkheden en houd rekening met de diverse functies aangezien sommigen echt wel een meerwaarde kunnen betekenen.

 

Het formaat in verhouding tot het volume

Zoals hierboven reeds min of meer vermeld, worden party speakers gekenmerkt door een groter formaat en dito gewicht ten opzichte van de standaard luidsprekers. Op die manier kunnen ze een harder én krachtiger geluid produceren waardoor eender welk feestje overspoeld wordt door een unieke sfeer. We kunnen dan ook stellen dat het gewicht en het formaat rechtevenredig zijn met het geproduceerde volume.

Algemeen kunnen we 3 soorten party speakers onderscheiden op basis van hun formaat. Zo bestaan er de compacte apparaten die gekenmerkt worden door een compact formaat van 10 tot 20 cm. ideaal om mee te nemen onderweg maar uiteraard niet bedoeld voor een groot evenement of belangrijk feestje. 

Iets groter vind je vervolgens de middelgrote party speaker waarvan het formaat geschat wordt op 20 tot 25 cm. Dergelijk type speakers is voornamelijk bedoeld voor gebruik in kleine tot middelgrote ruimtes. Denk bijvoorbeeld maar aan de woonkamer, het dakterras of je slaapkamer. Tot slot zijn er dan nog de grote party speakers waarvan het formaat minimaal 25 cm bedraagt. Hierbij kun je zo groot gaan of je zelf wilt, rekening houdend met het doel dat je voor ogen hebt. Kies je voor een grote party speaker zorg er dan voor dat hij wieltjes heeft zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen.

 

Gewicht in verhouding tot het draagcomfort

Het formaat mag dan wel een invloed hebben op het volume, het gewicht is minstens even belangrijk om even bij stil te staan. Zo staat het gewicht rechtevenredig in verhouding tot het draagcomfort. Het spreekt voor zich dat een compacte lichtgewicht party speaker eenvoudiger te verplaatsen is dan een groot exemplaar dat 10 tot 20 kg weegt. Algemeen kunnen we stellen dat het gewicht varieert van ongeveer 2 kg tot 5 kg of meer.

 

Met of zonder ingebouwde accu, de accuduur en de stroomaansluiting

De aanschaf van een degelijke party speaker gebiedt je eveneens om rekening te houden met de stroomaansluiting en eventuele accuduur. Zo zul je vaststellen dat de meeste party speakers werken door ze aan te sluiten op het lichtnet, rekening houdend met een bepaalde stroomsterkte die zich in de meeste gevallen rond de 220 – 230 Volt situeert. 

Wil je niet afhankelijk zijn van een stopcontact en optimale bewegingsvrijheid genieten dan kun je alsnog opteren voor een speaker die 100% functioneert op basis van een oplaadbare accu. In dat geval wordt de accuduur en oplaadtijd van de accu wel een belangrijk gegeven. 

De meeste standaard party speakers zijn in staat om een gemiddelde accuduur van 8 uren te garanderen. Ben je bereid om iets meer budget neer te leggen dan kun je opteren voor een speaker met een krachtige tot uiterst krachtige accu waarbij de accu maar liefst 16 uur of langer meegaat.

Welke opties vind je belangrijk

Tot slot is het een goede aanbeveling om nog even aandachtig te zijn voor eventuele extra opties en kenmerken die mogelijks als een meerwaarde kunnen worden beschouwd. Zo zijn heel wat party speakers voorzien van een handige bluetooth functie en/ of powerbank functie. Daarnaast is het misschien mooi meegenomen indien de speaker aan andere speakers kan worden gekoppeld of gestuurd kan worden door middel van een afstandsbediening en/ of bijbehorende applicatie.

Bepaalde party speakers zijn zelfs waterdicht waardoor je ze perfect kunt gebruiken voor een tuinfeestje en je je alvast geen zorgen hoeft te maken indien het begint te regenen. Verder kunnen ook stembediening, Spotify Connect, verlichting en een belfunctie tot de extra mogelijkheden behoren. Bedenk wat je verwachtingen zijn en hoeveel budget je er maximaal aan wenst te spenderen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES