5 beste Party Speakers Test van 2024

Laatste update: 29.02.24

 

Beste party speakers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke party speaker maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou maar wat graag op weg helpen. In de tabel hieronder hebben we alvast 3 hedendaagse toppertjes voor jou op een rijtje geplaatst. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de JBL Partybox 710 die, eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld, een ruim vermogen tot 800 watt weet te garanderen. Daarnaast blijkt ook de Caliber HPA502BTL speaker een meer dan welkom alternatief te zijn; een relatief compact apparaatje met ingebouwde verlichting en een handige microfoonaansluiting. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste party speakers (Reviews) van 2024

 

De beste party speaker hoeft niet per sé ook het duurste exemplaar uit de selectie te zijn. Zo zijn er heel wat aanbiedingen en/ of goedkope party luidsprekers te spotten die meer dan de moeite waard zijn. Of je hierbij kiest voor een Medion party speaker, een Idance bluetooth party speaker dan wel een party speaker van Sony blijft uiteindelijk een persoonlijke keuze. Wij zetten alvast 5 unieke bluetooth party speakers op een rijtje, afgaand op de online reviews en het advies van klanten en experts. Bekijk ze even en wie weet voldoet de populairste speaker of diegene met de laagste prijs wel aan de verwachtingen.

 

1. JBL Partybox 710 – Bluetooth Party Speaker – 800W met verlichting

 

Of je met de JBL Partybox 710 ook meteen voor één van de goedkope party speakers uit het rijtje kiest, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, wat de mooi gemiddelde eindscore van 5 sterren zou kunnen verklaren. Kortom, de moeite waard om deze JBL party speaker eens even onder de loep te nemen.

Zo kent de speaker een totale afmeting van 39,9 x 90,5 x 46,7 cm en is hij – met behulp van de meegeleverde AC voedingskabel – eenvoudig op het lichtnet aan te sluiten. Eenmaal aangesloten en vervolgens ingeschakeld, weet hij een ruim vermogen tot wel 800 watt te genereren, aangevuld met een dubbele set 2,75” tweeters én 8” woofers. Bovendien biedt hij de mogelijkheid om – hetzij via kabels dan wel via de befaamde TWS technologie – extra luidsprekers aan te sluiten zodoende een optimale geluidskwaliteit te beogen.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een ingebouwde bluetooth 5.1 functie, diverse aansluitingsmogelijkheden waaronder gitaar- én microfooningangen én de mogelijkheid tot het creëren van een dynamische én kleurrijke lichtshow. Kortom, zijn geld meer dan waard!

 

Voordelen:

Vermogen: het ruime vermogen van 800 watt wordt aangevuld met dubbele 2,75” tweeters én 8” woofers zodoende een optimale geluidskwaliteit te beogen.

Speakers: indien gewenst kun je de partybox 710 verder aanvullen met 2 extra luidsprekers. Gebruik hiervoor een kabel of steun op de bekende TWS technologie (Wireless by True Wireless Stereo).

Comfort: zijn gebruikscomfort wordt aangesterkt dankzij de aanwezigheid van het stevige handvat en de robuuste wielen.

 

Nadelen:

Niet waterdicht: hoewel de behuizing van de party speaker gekenmerkt wordt door een IPX4 certificering, blijkt deze niet volledig waterdicht te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Caliber HPA502BTL Bluetooth Party Speaker met ledverlichting USB

 

In vergelijking met het vorige apparaat, blijkt deze party speaker van Caliber wel een aanbieding te zijn. Caliber is een vaste waarde op het gebied van technologie en speakers en wordt door velen beschouwd als veruit het beste merk. Wat door de mooie eindscore van 4,8 sterren alvast niet ontkend wordt.

De Caliber HPA502BTL party speaker staat bekend vanwege zijn unieke ledverlichting en bijzonder uitgebreide afspeelmogelijkheden waaronder de optie tot USB en SD. Het is een vrij compact apparaat met een breedte van 28,3 cm en een gewicht van zo’n 4240 gram, wat hem tot een middenklasse party speaker maakt.

Verder levert hij, zodra correct ingeschakeld, een vermogen van 60 Watt in samenspraak met een frequentiebereik van 80 tot 20.000 Hz. De krachtige oplaadbare batterij garandeert bovendien een accuduur van wel 7 uren zodra hij volledig is opgeladen. Tot slot is er ook nog de optie tot het gebruik van bluetooth zodanig dat je je favoriete muziek van je laptop, tablet of smartphone kunt streamen.

 

Voordelen:

Vermogen: de party speaker wordt gekenmerkt door een bijzonder ruim vermogen van maar liefst 60 Watt aangevuld met een ruim frequentiebereik van 80 tot 20.000 Hz.

Bluetooth: hij is eveneens uitgerust met een bluetooth 4.2 functie die een bereik aanbiedt van maximaal 10 meter ver.

Formaat: deze compacte speaker kan makkelijk overal mee naartoe genomen worden waardoor je eender waar een leuk feestje kunt geven.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het lage prijskaartje.

 

Nadelen:

Niet koppelbaar: jammer genoeg kun je deze speaker niet aan andere apparaten koppelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Medion E61400 – Partyspeaker – LC-display – Bluetooth 5.0 – Karaoke

 

In vergelijking met bijvoorbeeld het eerste toppertje, lijk je met de Medion E61400 wel meteen voor een party speaker aanbieding te kiezen. Zijn scherpe prijs weet heel wat klanten aangenaam te verrassen, wat eveneens resulteert in diverse positieve reviews en een mooie globale score van 5 sterren. Maar wat heeft deze Medion party speaker zoal te bieden?

Zo wordt deze party speaker in eerste instantie gekenmerkt door een relatief compact formaat van 26 x 61 x 26 cm, wat hem bijzonder praktisch in gebruik maakt. Daarbij geniet je de mogelijkheid om de speaker bedraad op het lichtnet aan te sluiten dan wel voor een draadloze optie te kiezen via het gebruik van de krachtige ingebouwde accu. Eenmaal correct aangesloten, weet hij een 2 x 22 watt uitgangsvermogen te genereren dat resulteert in een uniek stereogeluid.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de geïntegreerde bluetooth 5.0 functie waardoor tablets, smartphones en/ of andere devices draadloos op het apparaat kunnen worden aangesloten. Dit wordt enigszins versterkt dankzij de verschillende aansluitingsmogelijkheden, het heldere en duidelijk leesbare LCD-display en de geïntegreerde gekleurde leds.

 

Voordelen:

Stemmingsverlichting: de party speaker is voorzien van een ingebouwde stemmingsverlichting onder de vorm van leds die meevloeien op het ritme van de muziek.

Bluetooth: de bluetooth 5.0 functie maakt het mogelijk om externe apparaten draadloos met de speaker te verbinden.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt deze speaker alvast een pak toegankelijker bij het grote publiek.

Aansluitingen: de speaker is voorzien van meerdere aansluitingsmogelijkheden gaande van een microfoonaansluiting tot geïntegreerde AUX-aansluiting.

 

Nadelen:

Niet koppelbaar: houd er rekening mee dat deze party speaker niet met meerdere speakers kan worden gekoppeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sony SRS-XP700 – Bluetooth Partybox – Mega Bass en speakerverlichting

 

Hoewel de Sony SRS-XP700 bluetooth partybox met een breedte van maximaal 31,3 cm vrij compact oogt, is niets minder waar. Zo weet hij een ruim vermogen te genereren dat zich uit in een omnidirectioneel geluid met tweeters zowel voor alsook achter waardoor zijn kleine gestalte meteen op de achtergrond verdwijnt. 

De Sony party speaker is bovendien uitgerust met een bijzonder krachtige ingebouwde accu die – indien volledig opgeladen – een ruime accuduur tot wel 25 uren garandeert. Dit wordt aangevuld met een snelle oplaadtijd waarin 3 uur afspeeltijd kan worden bekomen in slechts 10 minuutjes snelladen. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij het waterdichte én koppelbare karakter, de ingebouwde instelbare sfeerverlichting, de bluetooth functie en diverse aansluitingsmogelijkheden.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten een positief advies weten te geven over de geleverde kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een mooie score van 4,6 sterren. Let wel; het apparaat mag dan wel compact ogen, hij weegt behoorlijk veel en dat lijkt ook 1 koper te vermelden.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Sony SRS-XP700 partybox wordt geleverd inclusief een AC adapter, een AC netsnoer, een referentiegids en een instructieve handleiding.

Koppelbaar: je kunt er zonder problemen tot wel 100 compatibele speakers op aansluiten, gebruikmakend van de bluetooth 5.0 functie.

Voeding: de party speaker is uitgerust met een krachtige ingebouwde accu die makkelijk kan worden opgeladen en daardoor een accuduur tot wel 25 uren genereert. Dit wordt overigens aangevuld met een powerbankfunctie.

 

Nadelen:

Zwaar: de party speaker van Sony zou behoorlijk zwaar wegen wat nefast is indien je hem overal mee naartoe wilt kunnen nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bluetooth Speaker – PartyBox – karaoke speaker // Roseland

 

We sluiten het rijtje af met de Roseland party speaker die gekenmerkt wordt door een relatief compacte uitvoering van 32,6 x 84,3 x 32,6 cm in combinatie met een gewicht van ongeveer 3,8 kg. Hoewel hij geheel draadloos functioneert met behulp van de oplaadbare ingebouwde accu, kun je hem eveneens aansluiten op het lichtnet zodoende van een constante stroomvoorziening te kunnen genieten.

Eenmaal aangesloten en ingeschakeld, gaat een volledig nieuwe wereld voor je open. Zo is er onder meer sprake van een ingebouwde FM-radio, geniet je een bluetooth 5.2 functie, ben je verzekerd van een heuse lichtshow en kun je gebruik maken van de diverse aansluitingsmogelijkheden die zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komen. En alsof dat nog niet voldoende is, fungeert hij ook nog eens als optimale powerbank. Kortom, wat wil je nog meer?

Hoewel deze party speaker heel wat positieve eigenschappen naar voren weet te schuiven, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dat maakt het voor ons net iets moeilijker om jou verder advies te geven omtrent klantervaringen.

 

Voordelen:

Voeding: deze wifi speaker is voorzien van een krachtige ingebouwde accu en kan daardoor een draadloze accuduur genereren van maximaal 5 uren. Verder kun je hem ook op het lichtnet aansluiten.

FM-radio: hij is uitgerust met een ingebouwde FM-radio functie maar biedt daarnaast eveneens de mogelijkheid tot het aansluiten van je USB.

Bluetooth: met behulp van de bluetooth functie wordt het mogelijk om diverse externe devices op een draadloze manier met het apparaat te verbinden.

Microfoon: de wifi speaker maakt het mogelijk om een microfoon op het apparaat aan te sluiten en vervolgens je zelfgemaakte muziekshow op te nemen.

 

Nadelen:

Niet waterbestendig: houd er rekening mee dat de behuizing van deze partybox niet geheel waterbestendig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Party speakers Koopgids

 

Staat er een leuke karaoke avond op de planning? Of wil je het verjaardagsfeestje van je zoon of dochter net dat tikkeltje specialer maken? Dan is de aanschaf van een kwalitatieve party speaker vast en zeker het overwegen waard. Maar wat is dat nu precies en welke mogelijkheden biedt een dergelijke party speaker? Hoe zit het met de accu, het volume en de eventuele aansluitingsmogelijkheden? Wij zoeken het alvast graag voor jou uit zodanig dat het makkelijker wordt om de verschillende party speakers en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Wat is een party speaker, de werking en het gebruiksgemak

Zoals de naam doet vermoeden, wordt een party speaker voornamelijk gebruikt om eender welk feestje naar een hoger niveau te tillen. Het zijn over het algemeen mobiele apparaten die je makkelijk van punt A naar punt B kunt verplaatsen en die eender waar voor een uitstekende geluidskwaliteit zullen zorgen. Staat er binnenkort dus een leuk feestje op de planning, overweeg dan zeker de aanschaf van een kwalitatieve party speaker.

Principieel gezien kunnen we heel wat gelijkenissen noteren tussen de enerzijds de party speaker en anderzijds de authentieke standaard luidspreker. Het grootste onderscheid laat zich voornamelijk merken op het gebied van formaat en gewicht. Het grotere formaat en gewicht resulteert nu eenmaal in een harder én krachtiger geluid wat vaak ten goede komt op heel wat feestjes en evenementen. Bovendien zijn heel wat recente party speakers eveneens uitgerust met ingebouwde lichtshows, bluetooth en tal van andere handige functies.

Ben je dus van plan om een party speaker in huis te halen, kies dan niet meteen voor de eerste de beste. Bekijk de verschillende mogelijkheden en houd rekening met de diverse functies aangezien sommigen echt wel een meerwaarde kunnen betekenen.

 

Het formaat in verhouding tot het volume

Zoals hierboven reeds min of meer vermeld, worden party speakers gekenmerkt door een groter formaat en dito gewicht ten opzichte van de standaard luidsprekers. Op die manier kunnen ze een harder én krachtiger geluid produceren waardoor eender welk feestje overspoeld wordt door een unieke sfeer. We kunnen dan ook stellen dat het gewicht en het formaat rechtevenredig zijn met het geproduceerde volume.

Algemeen kunnen we 3 soorten party speakers onderscheiden op basis van hun formaat. Zo bestaan er de compacte apparaten die gekenmerkt worden door een compact formaat van 10 tot 20 cm. ideaal om mee te nemen onderweg maar uiteraard niet bedoeld voor een groot evenement of belangrijk feestje. 

Iets groter vind je vervolgens de middelgrote party speaker waarvan het formaat geschat wordt op 20 tot 25 cm. Dergelijk type speakers is voornamelijk bedoeld voor gebruik in kleine tot middelgrote ruimtes. Denk bijvoorbeeld maar aan de woonkamer, het dakterras of je slaapkamer. Tot slot zijn er dan nog de grote party speakers waarvan het formaat minimaal 25 cm bedraagt. Hierbij kun je zo groot gaan of je zelf wilt, rekening houdend met het doel dat je voor ogen hebt. Kies je voor een grote party speaker zorg er dan voor dat hij wieltjes heeft zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen.

 

Gewicht in verhouding tot het draagcomfort

Het formaat mag dan wel een invloed hebben op het volume, het gewicht is minstens even belangrijk om even bij stil te staan. Zo staat het gewicht rechtevenredig in verhouding tot het draagcomfort. Het spreekt voor zich dat een compacte lichtgewicht party speaker eenvoudiger te verplaatsen is dan een groot exemplaar dat 10 tot 20 kg weegt. Algemeen kunnen we stellen dat het gewicht varieert van ongeveer 2 kg tot 5 kg of meer.

 

Met of zonder ingebouwde accu, de accuduur en de stroomaansluiting

De aanschaf van een degelijke party speaker gebiedt je eveneens om rekening te houden met de stroomaansluiting en eventuele accuduur. Zo zul je vaststellen dat de meeste party speakers werken door ze aan te sluiten op het lichtnet, rekening houdend met een bepaalde stroomsterkte die zich in de meeste gevallen rond de 220 – 230 Volt situeert. 

Wil je niet afhankelijk zijn van een stopcontact en optimale bewegingsvrijheid genieten dan kun je alsnog opteren voor een speaker die 100% functioneert op basis van een oplaadbare accu. In dat geval wordt de accuduur en oplaadtijd van de accu wel een belangrijk gegeven. 

De meeste standaard party speakers zijn in staat om een gemiddelde accuduur van 8 uren te garanderen. Ben je bereid om iets meer budget neer te leggen dan kun je opteren voor een speaker met een krachtige tot uiterst krachtige accu waarbij de accu maar liefst 16 uur of langer meegaat.

Welke opties vind je belangrijk

Tot slot is het een goede aanbeveling om nog even aandachtig te zijn voor eventuele extra opties en kenmerken die mogelijks als een meerwaarde kunnen worden beschouwd. Zo zijn heel wat party speakers voorzien van een handige bluetooth functie en/ of powerbank functie. Daarnaast is het misschien mooi meegenomen indien de speaker aan andere speakers kan worden gekoppeld of gestuurd kan worden door middel van een afstandsbediening en/ of bijbehorende applicatie.

Bepaalde party speakers zijn zelfs waterdicht waardoor je ze perfect kunt gebruiken voor een tuinfeestje en je je alvast geen zorgen hoeft te maken indien het begint te regenen. Verder kunnen ook stembediening, Spotify Connect, verlichting en een belfunctie tot de extra mogelijkheden behoren. Bedenk wat je verwachtingen zijn en hoeveel budget je er maximaal aan wenst te spenderen.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE