6 beste Rookmachines Test van 2024

Laatste update: 27.05.24

 

Beste rookmachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heb je binnenkort een leuk feestje op de planning staan? Of moet je in enkele maanden een heus festival of event organiseren? Dan kan de aanschaf van een degelijke rookmachine alvast een goede overweging zijn. Het ruime aanbod maakt het maken van een keuze echter vaak lastig en frustrerend. Daarom willen wij jou helpen en zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 topproducten. Zo kun je kiezen voor de Halloween Lichteffectset indien je een spannend en mysterieus Halloween of griezelfeestje wilt organiseren. Mag het allemaal wat professioneler en krachtiger zijn dan lijkt de BeamZ S1200 MKII rookmachine alvast een schot in de roos. Bovendien wordt hij geleverd inclusief een maximale hoeveelheid van 5 liter rookvloeistof.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste rookmachines (Reviews) van 2024

 

De beste rookmachine hoeft niet noodzakelijkerwijs ook het duurste apparaat uit de selectie te zijn. Zo zijn er vast heel wat goedkope rookmachines te vinden of leuke aanbiedingen te spotten die de moeite waard zijn. Bedenk zelf of je kiest voor een verticale of horizontale machine dan wel voor eentje van het bekende merk Beamz of niet. We selecteerden alvast 5 topproducten rekening houdend met het advies vermeld in online reviews. Veel succes!

 

1. Halloween Lichteffectset met rookmachine BeamZ Blacklight E27 

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijke en kwalitatieve rookmachine? Dan lijkt dit exemplaar van BeamZ vast en zeker een goede oplossing te zijn. De lage prijs maakt de rookmachine alvast toegankelijk voor mensen met een beperkt budget. Alvast de moeite waard dus om hem even van naderbij te bekijken.

Zo zul je zien dat de rookmachine geleverd wordt inclusief rookvloeistof en een praktische afstandsbediening met een 3 meter lange kabel. Daarnaast maakt de machine gebruik van een blacklight / UV spaarlamp die voorzien is van een standaard E27 fitting en die je makkelijk op 230 V kunt aansluiten door middel van een AC adapter. Op die manier is het mogelijk om eender welke huiskamer en/ of andere ruimte in een spannend spookhuis om te toveren.

De behuizing van de machine bestaat voornamelijk uit duurzaam kunststof en is voorzien van een handvat. Dit maakt het verplaatsen meteen een pak makkelijker. Het verwarmingselement biedt een ruim vermogen van 500 Watt aan inclusief een rookvolume van maar liefst 50 m3 per minuut. We stellen dan ook vast dat heel wat klanten aangenaam verrast zijn en het product aanraden.

 

Voordelen:

Vermogen: ondanks het compacte formaat blijkt het een krachtige rookmachine te zijn met een piekvermogen van 500 Watt. Dit resulteert in een rookvolume van 50 m3 per minuut en een korte opwarmtijd van amper 4 minuten.

Tankinhoud: de machine wordt gekenmerkt door een compacte tankinhoud van amper 250 ml. De rookvloeistof krijg je er gewoon bij op het moment van aankoop.

Aansluitspanning: je kunt de rookmachine makkelijk en zonder problemen aansluiten op een 230 V spanning. Eventueel met behulp van een AC adapter.

 

Nadelen:

Te compact: voor grote evenementen en feestjes kan deze rookmachine misschien net te compact en net niet krachtig genoeg zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Rookmachine met rookvloeistof BeamZ S1200 MKII 

 

Ben je op zoek naar een unieke rookmachine waarmee je speciale lichteffecten ook effectief tot leven kunt laten komen? Dan ben je bij BeamZ vast en zeker aan het juiste adres. BeamZ staat niet voor niets bekend als één van de populairste, zoniet het beste merk op het gebied van rookmachines. Bovendien wordt het apparaat jou aangeboden inclusief 5 liter rookvloeistof en een praktische afstandsbediening met timer en output functie.

Het apparaat wordt gekenmerkt door een krachtig verwarmingselement dat thermostatisch geregeld wordt en een vermogen biedt van wel 1200 Watt. Dergelijk ruim vermogen zorgt voor een maximale rookontwikkeling van maar liefst 200 m3 per minuut en wordt horizontaal de ruimte in geblazen. Verder is de machine uitgerust met een tankinhoud van 900 ml, een verstelbare montagebeugel, een stevige stootvaste metalen behuizing en een aansluitspanning van 230 V.

Je zult zien dat de meegeleverde rookvloeistof gemaakt is op waterbasis en daarnaast ook milieuvriendelijk en zelfs biologisch afbreekbaar blijkt. Klanten reageren voornamelijk positief en raden de aanschaf van dit apparaat aan. Echter moet je er wel rekening mee houden dat de kleur van de vloeistof jammer genoeg niet dezelfde kleur zal zijn van de uiteindelijke rook.

 

Voordelen:

Formaat: het is een vrij compacte rookmachine met een maximale afmeting van 470 x 255 x 200 mm. Deze mini machine is bijgevolg bijzonder handzaam en makkelijk om mee te nemen.

Toebehoren: zodra je besluit het toestel aan te kopen, dan worden er meteen een degelijke afstandsbediening met instelbare timer functie alsook rookvloeistof op waterbasis meegeleverd.

Vermogen: het is één van de krachtige rookmachines uit het rijtje met een maximaal vermogen van wel 1200 Watt inclusief een rookontwikkeling die makkelijk 200 m3 rook per minuut garandeert.

Handig in gebruik: je zult zien dat de rookmachine bijzonder eenvoudig te gebruiken is. Zo is niet alleen de timerfunctie maar ook de rook output instelbaar. Verder geniet je een korte opstarttijd van amper 5 minuten.

 

Nadelen:

Kleur vloeistof: besef echter wel dat de kleur van de vloeistof en de uiteindelijke kleur van de rook niet overeenkomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Rookmachine 400 watt Mistuitgang 50 m3/min Netvoeding

 

Indien je bewust op zoek bent naar de rookmachine met de laagste prijs in deze selectie, dan kunnen wij jou vermelden dat het over dit apparaat gaat. Deze unieke Valueline rookmachine garandeert een dichte rookproductie waardoor je elk feestje of evenement meteen in de juiste sfeer kunt brengen.

Hij wordt gekenmerkt door een compact en draagbaar design inclusief een plug & play installatie. Dit houdt in dat je hem enkel maar moet aansluiten op het net en klaar is Kees! De machine is voorzien van een netvoeding van 230 V door middel van een AC adapter en biedt een ruim vermogen van maar liefst 400 Watt aan. Verder geniet je een tankinhoud van 0,25 liter en een mist uitgang van maar liefst 50 m3 per minuut.

Een blik op de online reviews toont aan dat de klant duidelijk tevreden is over het apparaat. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over de kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid en het design. De rookmachine start in amper 3 minuten op waarna de rook horizontaal de ruimte in wordt geblazen. Bovendien kan hij ook als aanvulling dienen bij standaard DJ apparatuur.

 

Voordelen:

Vermogen: ondanks het compacte formaat van de rookmachine mag je toch wel rekenen op een maximaal vermogen van 400 Watt en een rookontwikkeling van 50 m3 per minuut.

Starttijd: dankzij het krachtige verwarmingselement start de rookmachine in slechts 3 minuten helemaal op.

Plug & play: de rookmachine wordt gekenmerkt door een handige plug & play functionaliteit die niet alleen comfort aanbiedt maar tevens ook de mogelijkheid om hem aan te sluiten op reeds bestaande DJ apparatuur.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit, dan kan dit te maken hebben met het gebrek aan een afstandsbediening.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Rookmachine BeamZ S900 rookmachine 900W incl. afstandsbediening

 

Net zoals sommige andere rookmachines uit de selectie, is ook deze rookmachine afkomstig van het bekende merk BeamZ. Het mag onderhand al geen twijfel meer leiden dat het toch wel één van de betere merken zal zijn.

Zo is de rookmachine uitgerust met een krachtig 900 Watt verwarmingselement dat makkelijk thermostatisch geregeld kan worden en waardoor een rookontwikkeling van 125 m3 per minuut kan gerealiseerd worden. Hij wordt aangevuld met een tankinhoud waarin je ruim 1 liter vloeistof kunt gieten. Besef wel dat er geen rookvloeistof wordt meegeleverd op het moment van aankoop. Wel krijg je er een praktische afstandsbediening met een 3 meter lange kabel bij alsook een verstelbare montagebeugel.

Verder zul je zien dat de rookmachine over een netspanning van 230 V beschikt en in amper 5 minuten helemaal gebruiksklaar is. Dankzij het beperkte gewicht en de compacte afmeting van 335 x 200 x 180 mm blijkt het toestel handzaam en makkelijk te verplaatsen. Toch vindt één klant de kwaliteit eerder matig.

 

Voordelen:

Starttijd: in amper 3 minuten blijkt het toestel helemaal op te warmen en klaar voor gebruik.

Vermogen: het is vast en zeker één van de krachtige rookmachines uit dit lijstje met een maximaal vermogen van wel 900 Watt. Dit wordt gegenereerd door het thermostatisch te regelen verwarmingselement en garandeert een maximale rookopbrengst.

Comfort: deze rookmachine meet 335 x 200 x 180 mm en wordt aangevuld met een behoorlijk beperkt gewicht. Dit maakt het makkelijk om het toestel van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een blik op de online reviews toont aan dat de kwaliteit volgens één koper wel wat beter had kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. BeamZ S2500 verticale rookmachine met 20 liter rookvloeistof

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn, dan kun je altijd nog opteren voor deze unieke S2500 verticale rookmachine. Ook dit apparaat blijkt bovendien afkomstig te zijn van, misschien wel het beste merk, BeamZ. In tegenstelling tot de andere rookmachines uit deze selectie, zul je zien dat bij dit apparaat de rook verticaal de ruimte wordt ingeblazen.

De rookmachine heeft een totale afmeting van 370 x 190 x 350 mm en is duidelijk uitgerust met een krachtig verwarmingselement dat een piekvermogen kan bereiken van wel 2500 Watt. Dit resulteert in een hoge rookopbrengst en een korte opstarttijd van slechts 4 minuten. Daarnaast kun je gebruik maken van de ruime 3,5 liter tankinhoud die makkelijk te bereiken en bijgevolg bij te vullen is.

Het is een stevig apparaat dat best wel tegen een stootje kan en is afgewerkt met tal van handige extra opties. Zo is de machine voorzien van ledverlichting in 4 verschillende kleuren en is er een 3-polige DMX aansluiting beschikbaar die 8 DMX kanalen garandeert. Kortom, een topproduct waar de klant duidelijk tevreden mee is, ondanks het extreem hoge prijskaartje.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je hoeft geen problemen te verwachten bij de bediening van deze rookmachine. Verder kun je beroep doen op tal van handige functiemogelijkheden zoals de 3-polige DMX aansluiting inclusief 8 DMX kanalen én de sfeervolle ledverlichting.

Tankinhoud: het is de machine met de grootste tankinhoud uit dit lijstje, namelijk 3,5 liter.

Vermogen: je krijgt duidelijk waar voor je geld want het piekvermogen wordt geschat op maar liefst 2500 Watt. Het krachtige verwarmingselement zorgt daardoor ook voor een bijzonder ruime rookontwikkeling en natuurlijk een beperkte opstarttijd.

Formaat: het is een vrij compacte rookmachine met een maximaal formaat van 370 x 190 x 350 mm. Dit maakt hem makkelijk te verplaatsen en op te bergen.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal je alvast niet verwonderen dat het prijskaartje hier duidelijk een heel pak hoger lijkt te liggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Beamz S500 Mini

 

De Beamz S500 is een mini rookmachine die zorgt voor een behoorlijke rookopbrengst. Deze rookmachine is compact en het wordt geleverd met 250 milliliter aan rookvloeistof en een afstandsbediening. Dit product heeft een gewicht van 1,8 kg en het duurt slechts 5 minuten om op te warmen.

Met een vermogen van 500 Watt kan dit product heel snel in een redelijke ruimte veel rook verspreiden. Met dit klein product kun je wel een groot feest geven en een eentonige verjaardag een spontane en onverwachte tint geven. En het is na gebruik ook gemakkelijk om op te bergen.

Dit is een top rookmachine voor al de gebruikers van dit product. Het doet zijn werk prima en het is ook van goede kwaliteit. Om dit product te gebruiken heb je weinig uitleg nodig en het past ook precies. Ook zijn zij allemaal tevreden met de prijs van dit product.

Met deze handige rookmachine van het sterk gewaardeerde en misschien ook wel het beste merk Beamz, haal je een degelijk apparaat in huis. Het gaat hier om een vrij compacte machine die toch voor heel wat rook zorgt. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen van deze machine.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met sommige andere rookmachines is dit model eerder compact. Toch produceert het heel wat rook.

Hulpstukken en accessoires: bij de aankoop van het toestel dan krijg je er meteen ook 250 milliliter aan degelijke rookvloeistof bij. Verder krijg je ook een afstandsbediening.

Opstarttijd: je zult merken dat het apparaat bijzonder snel opwarmt en amper 5 minuten de tijd hiervoor nodig heeft.

Kracht: ondanks het kleine formaat, is het toch een krachtig toestel dat over een 500 watt vermogen beschikt.

 

Nadelen:

Te klein: we merken dat de kopers duidelijk bijzonder tevreden zijn over het toestel. Let wel op dat dit voor grotere evenementen misschien toch iets te klein zou kunnen zijn.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Rookmachines Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende rookmachines. Zo bestaan er wel degelijk verschillende soorten machines alsook diverse mogelijke vloeistoffen. Verder raden wij jou aan om ook even stil te staan bij het formaat van de rookmachine in combinatie met de plaats en installatie. Na het lezen van deze koopgids wordt het hopelijk een pak makkelijker om de verschillende rookmachines met elkaar te vergelijken. Het is hierbij een aanbeveling om uit te kijken naar promoties en/ of leuke aanbiedingen.

Wat is een rookmachine en het gebruiksgemak

Een rookmachine is, zoals de naam doet vermoeden, een machine die in staat is om rook een bepaalde ruimte in te blazen. Afhankelijk van het type rookmachine dat je besluit aan te kopen, kan de rook verticaal omhoog of horizontaal de ruimte in worden geblazen. Ook qua vermogen en formaat zul je heel wat onderscheid kunnen spotten tussen de verschillende toestellen. Daarom willen wij jou aanraden om niet meteen de eerste de beste rookmachine uit het rijtje meer naar huis te nemen.

Neem rustig de tijd om diverse machines met elkaar te vergelijken. Zo zul je zien dat sommige rookmachines beter geschikt zijn voor thuisgebruik terwijl anderen bedoeld zijn voor professionele, ietwat grotere, evenementen en feesten. Met behulp van een rookmachine kun je een feestje of event dus meteen een pak mysterieuzer en/ of gezelliger maken. Denk bijvoorbeeld maar aan het Halloween feestje dat je misschien binnenkort gepland hebt met vrienden en/ of familie. Kortom, het overwegen meer dan waard!

 

De verschillende soorten rookmachines

We hebben het al min of meer vermeld maar we kunnen dus echt wel diverse types rookmachines van elkaar onderscheiden. Zo kun je eerst en vooral opteren voor de traditionele standaard rookmachine die gekenmerkt wordt door een krachtig verwarmingselement. Het verwarmingselement bepaalt de kracht van de machine, de opstarttijd en zal de rookvloeistof doen verdampen en vervolgens uitblazen als rook.

Wil je toch liever een Fazer rookmachine in huis halen dan kies je voor een exemplaar dat over een ventilator beschikt. De ventilator zorgt voor de productie van een constante dunne nevel en is voornamelijk bedoeld om lichtbundels beter zichtbaar te maken. Denk bijvoorbeeld maar aan de special effects bij een concert van je favoriete popzanger.

Verder kun je ook altijd nog kiezen voor de bekende Hazer rookmachine die, net zoals de Fazer exemplaren, over een ventilator beschikt. Echter het verschil zit hem voornamelijk in de functiemogelijkheden. Zo is het mogelijk om de snelheid van de ventilator bij een Hazer rookmachine eigenhandig aan te passen.

Tot slot is er dan ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de low fogger rookmachine. Dergelijk type rookmachine zal de rook bijzonder sterk en snel afkoelen net voordat deze het toestel verlaat. Dit heeft als gevolg dat de uitgeblazen rook bijzonder dicht of laag tegen de grond zal blijven waardoor het lijkt of mist en nevel.

 

Het formaat, de plaats en de installatie

Wanneer je besluit een rookmachine aan te kopen dan willen wij jou aanbevelen om even goed rekening te houden met het formaat, de plaats en installatie. Met het formaat bedoelen we uiteraard de totale afmeting van de rookmachine. Zo zul je zien dat sommige apparaten behoorlijk compact zijn en bijgevolg makkelijk in de ruimte te (ver)plaatsen. Andere rookmachines zijn dan weer bijzonder groot waardoor ze heel wat ruimte in beslag nemen. Denk bijvoorbeeld maar aan de apparaten die op festivals en concerten worden gebruikt.

Om het formaat van de rookmachine te kunnen bepalen, is het altijd handig om rekening te houden met de plaats en de installatie. Waar wil je de rookmachine installeren en is er voldoende beschikbare ruimte om hem te plaatsen? Als de rookmachine bedoeld is om in de woonkamer te plaatsen en een homeparty op te vrolijken, dan zul je misschien over iets minder beschikbare ruimte bezitten dan wanneer een bedrijfsevent wordt georganiseerd.

Het type rookvloeistof

Verder lijkt het ons nuttig om het ook even over de rookvloeistof te hebben. Want, en het zal je misschien verwonderen, niet elke rookmachine maakt gebruik van rookvloeistof. Rookmachines die gebruik maken van een combinatie van stroom en water bijvoorbeeld, hoeven alvast geen rookvloeistof. Dergelijke apparaten zijn vaak iets goedkoper in de aankoop maar niet echt een goede aanbeveling voor grote events en feestjes.

De meeste hedendaagse rookmachines daarentegen, zijn wel degelijk voorzien van rookvloeistof. Op vlak van rookvloeistof kun je vaak kiezen tussen een light, medium of heavy vloeistof. Het onderscheid tussen deze 3 types rookvloeistof kan vooral worden toegeschreven op vlak van de rookdichtheid. In de meeste gevallen betreft het een substantie die op water is gebaseerd. Enkel bij de Hazer rookmachines heb je een specifiek type vloeistof nodig.

 

Extra kenmerken en andere mogelijkheden

Tot slot zul je merken dat bepaalde rookmachines over net iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken. Zo is het altijd handig indien de rookmachine gekenmerkt wordt door een korte opstarttijd van amper 5 minuten. Ook de toevoeging van een laser kan altijd een leuke meerwaarde zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een prachtige sterrenhemel creëren op het verjaardagsfeestje van je zoon of dochter. Ook lichteffecten, een timerfunctie en een meegeleverde afstandsbediening kunnen alvast als pluspunten worden genoteerd.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE