5 Beste Surround Sets Test Van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Surround sets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wil je ook thuis van de typische bioscoopervaring kunnen genieten? Dan hoef je alvast uit te kijken naar een degelijke surround set. Dergelijk apparaat kan de geluidskwaliteit van bijvoorbeeld je tv aanzienlijk verbeteren. Zo zou je kunnen kiezen voor de Monitor Audio Mass surround set die gekenmerkt wordt door een neutraal wit design dat makkelijk in eender welke ruimte te installeren valt. Echter blijkt ook de Fenton SkyTronic 5.1 set een schot in de roos te zijn. Deze set is uitgerust met wel 6 afzonderlijke speakers die voor een optimale geluidskwaliteit zorgen. Bekijk de 3 hedendaagse topproducten hieronder alvast even en misschien zit er wel iets tussen dat aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste surround sets (Reviews) van 2024

 

Wat is nu precies de beste surround set want er zijn er tegenwoordig zoveel? Kies je voor een 5.1 surround set of toch liever een 7.1 surround set? En wil je een draadloos exemplaar of toch liever bekabeld? En wat dan met het merk want zowel Sony, Samsung en Dolby bieden verschillende mogelijkheden aan. Bekijk daarom alvast even onze 5 topproducten die we voor jou hieronder op een rijtje hebben geplaatst. Houd daarbij eventueel rekening met de online reviews en het advies van de klanten.

 

1.  Monitor Audio Mass 5.1 2G – 5.1 Compacte Surround Home Cinema Set Wit

 

Jammer genoeg zul je dit unieke product niet meteen tussen de goedkope surround sets hoeven te verwachten vanwege het hoge prijskaartje. Echter staat het toestel wel garant voor heel wat kwaliteit en degelijkheid. Bovendien heb je ook de mogelijkheid om de kleur van de surround set te kiezen.

Deze 5.1 surround set is bovendien ook vrij compact en behoorlijk licht van gewicht. Dit maakt de surround set bijzonder makkelijk op te tillen en bijgevolg te verplaatsen. De behuizing van de set is bijzonder stevig en duurzaam en kan dan ook best wel wat verdragen. De behuizing is bovendien in 2 richtingen afgesloten maar zorgt echter wel voor een optimale verspreiding van het geluid. Verder kun je gebruik maken van het ingebouwde statief bevestigingspunt en de muurbeugel en is er ook een achterdeksel voorzien om eventuele inbindpalen te verbergen.

De set heeft een maximaal vermogen van maar liefst 250 Watt en kan ook zonder problemen cd’s afspelen. Je geniet van maximaal 6 luidsprekers en een frequentie die varieert van 55 tot maximaal 35000. De koper reageert duidelijk positief op de kwaliteit maar vindt het product echter wel behoorlijk prijzig.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de set is uitgerust met 6 krachtige speakers en een bijbehorend frequentiebereik van 55 tot maximaal 35.000 Hz. Verder kun je ook zonder problemen cd’s afspelen.

Vermogen: de surround set werkt draadloos en garandeert een ruim vermogen tot maximaal 250 watt.

Installatie: de surround set wordt geleverd met een bijpassende muurbeugel en is verder ook voorzien van een ingebouwd statief bevestigingspunt.

Handzaam: zijn compacte uitvoering en relatief lichte gewicht, maken deze 5.1 surround set bijzonder makkelijk te verplaatsen en installeren.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de meeste reviews bijzonder positief zijn, gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat het hier niet bepaald om een aanbieding gaat.

Geen 7.1: ben je specifiek op zoek naar een 7.1 surround set dan is dit product niet meteen de beste aanbeveling.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2.  Fenton SkyTronic 5.1 Home Cinema Surround Walnoot Speakerset 1300W

 

Net zoals het vorige product zul je merken dat je ook hier kiest voor een 5.1 surround set. Echter is het prijskaartje net een tikkeltje hoger vanwege de uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Zo geniet je van een bijzonder krachtige surround set met een maximaal vermogen van wel 1300 Watt.

Deze unieke Fenton surround set bestaat uit maar liefst 6 verschillende doch krachtige luidsprekers maar wordt jammer genoeg niet voorzien van een HDMI aansluiting. Echter is het wel mogelijk om je koptelefoon op de set te gaan aansluiten. De surround set is verder voorzien van meerdere DTS audiofilters. De satellietspeakers kun je makkelijk aan de wand of de muur monteren en het is mogelijk om de grills te verwijderen. Met een frequentiebereik van 80Hz – 20Hz en een woofer van 10 en 16 cm kies je dan ook voor een uitstekende surround set.

We stellen vast dat er tot op heden nog helemaal geen online beoordelingen bij het product geplaatst zijn. Daardoor is het niet eenvoudig om jou verder advies te geven over de ervaringen van kopers. Laat je hierdoor echter niet meteen afschrikken.

 

Voordelen:

Frequentiebereik: je geniet een aanzienlijk frequentiebereik gaande van 80Hz tot maximaal 20KHz. 

Handig in gebruik: de set is uitgerust met 6 krachtige speakers waarbij je de satellietspeakers – indien gewenst – ook perfect aan de wand kunt bevestigen.

Vermogen: het vermogen van deze 5.1 surround set kan makkelijk oplopen tot maar liefst 1300 watt.

 

Nadelen:

Prijzig: we durven vermoeden dat ook hier het hogere prijskaartje mogelijks wel eens een domper op de feestvreugde zou kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. GXT 658 Tytan 5.1 – Surround Gaming Speakerset (PC/PS3/Xbox 360)

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve én betaalbare 5.1 surround set? Dan loont het alvast de moeite om dit apparaat van Trust – afkomstig uit de bekende Trust GXT serie – eens even onder de loep te nemen. Let wel; deze surround speakerset is speciaal ontwikkeld voor de fervente gamer maar kan – dankzij zijn uitmuntende kwaliteit en hoge mate aan gebruiksvriendelijkheid – perfect naast de bekende Dolby surround set of surround sets van Sonos worden geplaatst.

De GXT 658 Tytan 5.1 surround gaming speakerset wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een grote horizontale speaker die je eenvoudig bovenop je tv kunt installeren én 4 kleinere speakers die – dankzij de 5 meter lange kabels – eender waar in de ruimte kunnen worden geïnstalleerd. Eenmaal correct aangesloten, weten de speakers een RMS output te garanderen van maar liefst 90 watt met een totaal piekvermogen dat zonder problemen kan oplopen tot 180 watt.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want naast zijn unieke geluidskwaliteit is er ook aandacht besteedt aan het visuele aspect. Zo zal de blauwe ledverlichting op de subwoofer automatisch reageren op het geluid van de bassen, wat bijdraagt aan een origineel visueel effect. Let wel; je kunt de kleur van de speakerset niet wijzigen wat voor sommigen misschien een nadeel zou kunnen zijn. Bij aankoop wordt het geheel verder aangevuld met een draadloze afstandsbediening waarmee je het volume en de bassen kunt regelen. 

 

Voordelen:

Subwoofer: de 5.1 surround gaming speakerset is uitgerust met een bijpassende subwoofer waarvan de blauwe ledverlichting automatisch reageert op de bassen.

Vermogen: hij garandeert een RMS output van 90 watt dat een totaal piekvermogen kan bereiken van maar liefst 180 watt.

Installatie: doordat elke speaker een kabellengte van 5 meter kent, kun je de kleine speakers eender waar in de ruimte gaan installeren.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop, lijkt een kleine minderheid dat niet. Zo vindt een enkele koper het product behoorlijk kwetsbaar en matig van kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4.  Jamo S 807 HCS Surround set Zwart Home cinema speakerset

 

Je hebt natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te kijken of de Jamo surround set al dan niet iets voor jou is. In vergelijking met het vorige product dat we besproken hebben, lijkt het hier dan wel om een surround set aanbieding te gaan. Alhoewel je toch nog steeds rekening zult moeten houden met een hoger budget.

De set combineert kwaliteit met een uniek mat design dat prachtig oogt in eender welk interieur. Deze unieke surround set zorgt voor een unieke filmbeleving dankzij de 2 krachtige S 807 vloerstaande speakers in combinatie met de 2 afzonderlijke S 801 speakers die moeten zorgen voor het surround geluid. De woofers hebben elk een doorsnede van ongeveer 12,7 cm en worden vergezeld van een krachtige S 81 CEN-center.

Ondanks de compactheid van het apparaat zul je echter wel versteld staan van het diepe basbereik. Ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen enkele koper een reactie heeft geplaatst bij dit product. Laat je hierdoor echter niet meteen afschrikken.

 

Voordelen:

Set: de 5.1 surround set bestaat uit 2 krachtige S 807 vloerstaande speakers in combinatie met 2x S 801 luidsprekers voor het typische surround geluid en een enkele S 81 CEN als zogenaamde Center.

Spikes: bij aankoop van deze set worden spikes meegeleverd waarop je de vloerstaande speakers – indien gewenst – kunt monteren.

Uitgangsvermogen: het totale uitgangsvermogen van dit 2-weg speakersysteem bedraagt maar liefst 380 watt in combinatie met een gevoeligheid van 90 dB.

 

Nadelen:

Geen versterker: houd er rekening mee dat de set geleverd wordt zonder geïntegreerde versterker.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5.  Klipsch R-41SA Dolby Atmos Elevation Surround Speaker Set

 

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke surround set van het merk Klipsch. De set wordt duidelijk gekenmerkt door een betaalbaar prijskaartje wat misschien voor heel wat kopers als een pluspunt kan beschouwd worden.

Deze unieke luidsprekers kun je makkelijk en zonder al teveel problemen toevoegen aan eender welke torenluidspreker of monitor. Daarnaast kun je ze ook gebruiken als een soort van surround speakers. Het minimale vermogen bedraagt ruim 50 Watt en je kunt genieten van een maximaal vermogen van maar liefst 100 Watt. Hierbij is het mogelijk om eventueel gebruik te maken van versterkers met een vermogen dat varieert van 10 tot en met 50 Watt.

Ondanks de verschillende mogelijkheden en voordelen moeten we echter wel stellen dat het product nog niet beoordeeld is geweest. Daardoor durven wij vermoeden dat deze surround set misschien nog niet zo lang geleden online werd geplaatst.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: in vergelijking met veel van de bovenstaande toppertjes, wordt dit exemplaar van Klipsch gekenmerkt door een toegankelijk prijskaartje.

Vermogen: het RMS output vermogen bedraagt 50 watt met een totaal piekvermogen van maar liefst 100 watt.

Versterker: indien gewenst kun je besluiten om de set te combineren met externe versterkers met een vermogen gaande van 10 tot 50 watt.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: jammer genoeg wordt de set geleverd zonder afstandsbediening.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Surround sets koopgids

 

Wat is een surround set en waarvoor kun je het zoal gebruiken? Welke types bestaan er zoal en wat met de ingangen, de aansluitingen en het aantal speakers? Het loont dan ook de moeite om de koopgids hieronder even rustig door te nemen. Vervolgens raden wij jou aan om de beste surround sets met elkaar te vergelijken en rekening te houden met eventuele aanbiedingen. Neem rustig de tijd en wie weet keer je wel huiswaartst met een duurzame surround set aanbieding.


Wat is een surround set en het gebruiksgemak

Een surround set is een handig apparaat waarmee je de kwaliteit van het geluid van bijvoorbeeld je televisietoestel optimaal kunt verbeteren. Het geluid is met name van alle kanten helder en duidelijk hoorbaar. Je zou kunnen zeggen dat het geluid zich rondom je heen bevindt en vandaar de naam “surround”. Set wijst op het feit dat het vaak een combinatie is van meerdere speakers en boxen.

Een surround set is dan ook een goede aanbeveling om in huis te halen indien je over een plasma televisietoestel beschikt. Het ontwerp van een plasma televisietoestel is zodanig verfijnd dat speakers aan ruimte hebben moeten inboeten. Om toch van een uitstekende en heldere geluidskwaliteit te genieten als je naar je favoriete film kijkt, is het gebruik van een surround set aan te raden.

Echter willen wij je er ook op wijzen dat het niet de bedoeling is om de eerste de beste surround set aan te kopen. Er bestaan namelijk verschillende soorten mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor het frequente 5.1 surround set systeem maar tegenwoordig bestaat er ook al zoiets als de 7.1 surround set. Het eerste getal wijst daarbij op het aantal gebruikte speakers, het tweede getal op de aanwezigheid van een subwoofer.

 

Het type surround set

Zoals reeds min of meer vermeld, bestaan er wel degelijk verschillende soorten surround sets. Zo kun je kiezen voor de 2.1 surround set, de 5.1 surround set of de 7.1 surround set. De 5.1 surround set is het exemplaar dat momenteel het meeste wordt aangekocht en bijgevolg het populairste is. Bovendien valt het prijskaartje bijzonder goed mee. Dergelijke set is voorzien van maar liefst 5 speakers die je naar eigen wensen kunt plaatsen, in combinatie met 1 subwoofer.

Kies je voor een 2.1 of 7.1 surround set dan kies je respectievelijk voor een set met 2 speakers en 1 subwoofer of een set met tot wel 7 aparte luidsprekers in combinatie met slechts 1 enkele subwoofer. Houd er rekening mee dat de 7.1 subwoofer iets duurder is in de aankoop en dat de 2.1 surround set misschien niet het gewenste resultaat aanbiedt.

 

Het aantal speakers

Ondertussen is al duidelijk dat het eerste getal van de surround set het aantal speakers of luidsprekers bepaald. Hoe meer speakers, hoe beter de uiteindelijke geluidskwaliteit zal zijn. Dat wil dus zeggen dat een surround set met maar liefst 5 speakers een betere aanbeveling blijkt te zijn dan eentje met slechts 2 speakers.

De meest traditionele surround sets zijn voorzien van enerzijds een linker- en een rechter speaker, een middenspeaker en dan nog eens 2 linker- en rechter achter speakers. Evenals voorzien van een subwoofer. De middenluidspreker wordt bij voorkeur onderaan je televisietoestel bevestigd. Dat heeft vooral te maken met de dialogen wanneer bijvoorbeeld 2 acteurs spreken. In sommige gevallen geniet je nog meer of minder speakers.


Met of zonder subwoofer

In de meeste gevallen zal de surround set dus zijn uitgerust met een subwoofer. Deze kan worden ingebouwd in het apparaat zelf of het kan om een bekabelde subwoofer gaan. Echter bestaan er ook heel wat surround sets zonder subwoofer. We raden jou aan om, indien mogelijk toch te kiezen voor een exemplaar met subwoofer daar dit de geluidskwaliteit ten goede komt.

 

Ingangen en aansluitingen

Bij de aanschaf van een surround set is het evenzeer belangrijk om te bekijken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van ingangen en aansluitingen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de surround set voorzien is van een HDMI aansluiting en/ of ethernet (LAN) aansluiting. Bedenk of het mogelijk is om er een hoofdtelefoon op aan te sluiten of niet. Waar bevindt zich de HDMI aansluiting? En is er een mogelijkheid tot het gebruik van een USB? Bekijk dit zeker zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zo bestaan er bijvoorbeeld weinig surround sets die je met een Apple tv kunt verbinden.

 

Het mogelijke prijskaartje

Tenslotte lijkt het ons handig ook even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje. Gemiddeld zul je rekening moeten houden met zo’n 285 euro indien je een degelijke en duurzame surround set wenst aan te schaffen. Uiteraard zijn er ook heel wat goedkope surround sets of apparaten die je toch heel wat duurder zult moeten betalen. Prijskaartjes van 240 of 800 euro of meer zijn alvast geen uitzondering.

Bedenk daarom waar je precies naar op zoek bent en wat zoal je verwachtingen zijn. Hecht je belang aan het design? En hoeveel speakers wens je te gebruiken? Bepaal voor jezelf een budget dat je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen hieraan. En indien je alsnog mocht twijfelen tussen meerdere surround sets dan kan het helpen om de online reviews even te bekijken.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE