5  beste Jukeboxen Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Beste Jukeboxen – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Zoek jij een jukebox voor je café of woonkamer maar weet je nog niet of je een klassiek analoog model wilt, of een moderne digitale? Lees dan zeker verder want wij hebben de beste jukeboxen vergeleken. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Ricatech Jukebox RR2500 XXL 128CM die – met zijn XXL formaat – als een echte blikvanger in de ruimte kan worden beschouwd. Daartegenover staat de Arizona jukebox BT FM radio  die gekenmerkt wordt door een krachtige ingebouwde bluetooth functie waardoor het draadloos streamen van muziek tot de mogelijkheden behoort. In de onderstaande tabel hebben we nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5  beste Jukeboxen (Reviews) van 2024 

 

Een jukebox is niet het soort toestel dat je vaak opnieuw koopt en vooraleer je overgaat tot kopen, is het belangrijk om te besluiten of je eerder een decoratief stuk wilt, of dat je werkelijk gebruik wilt maken van de afspeelmogelijkheden die deze apparaten bieden. We vergelijken hier 5 jukeboxen met verschillende opties. Daarna ben jij vast klaar om de juiste aankoop te doen. 

 

1. Ricatech Jukebox RR2500 XXL 128CM // Hoofdtelefoon uitgang 6,3 mm

 

De Ricatech RR2500 jukebox behoort – afgaande op de vele positieve klantreacties en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren – alvast tot de populairste en/ of beste jukeboxen uit deze reeks. De moeite waard dus om de kenmerkende eigenschappen ervan eens even op een rijtje te plaatsen.

Zo kies je met de Ricatech RR2500 meteen voor een XXL jukebox die een formaat kent van 128 x 64 x 38 cm en daardoor meteen tot blikvanger in de ruimte wordt gebombardeerd. Hij is daarbij eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten – rekening houdend met een invoerspanning van 220-240V waarna een ruim stroomverbruik van 80 watt wordt gerekend. 

Hij mag er dan wel zeer traditioneel en nostalgisch uitzien, deze jukebox steunt op het principe van heel wat moderne technieken. Zo ondersteunt hij diverse schijfformaten gaande van cd en cd-r tot cd-rw, mp3-cd, AM én FM-radio, USB én zelfs bluetooth wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Verder staat de jukebox op wieltjes zodanig dat hij makkelijk te verplaatsen is en wordt hij geleverd inclusief een afstandsbediening met batterijen en een instructieve handleiding.

 

Voordelen: 

Verplaatsbaar: dankzij de 4 flexibele wieltjes kun je deze jukebox makkelijk en snel van de ene naar de andere ruimte verplaatsen.

Bluetooth: dankzij de geïntegreerde bluetooth functie kan eenvoudig een verbinding gemaakt worden met je smartphone, tablet, laptop of mp3-speler.

Platenspeler: er is natuurlijk ook ruimte voor het gebruik van de platenspeler waarbij je 3 snelheden geniet gaande van ​​33 ⅓ en 45 tot 78 rpm en auto return/stop.

 

Nadelen: 

Prijzig: de hoge prijs zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Arizona jukebox BT FM radio USB SD MP3 CD speler // Auna – bluetoothfunctie

 

Net zoals het voorgaande product behoort ook deze Arizona BT tot de beste jukeboxen uit het rijtje. De set wordt geleverd door het bekende merk Auna en springt meteen in het oog vanwege zijn betaalbare prijskaartje dat toch wel in schril contrast staat met het vorige product. Klanten lijken tot op heden alvast overtuigd wat een mooie score van 4,5 op 5 sterren weet neer te pinnen.

De BX-Arizona jukebox wordt gekenmerkt door vrij compact formaat dat makkelijk hanteerbaar is en werd daarbij voornamelijk afgewerkt in een zwarte kleur. Naast de geïntegreerde FM radio-ontvanger, is deze jukebox eveneens in staat om USB-sticks, mp3-spelers en zelfs SD-kaarten moeiteloos te ondersteunen en af te spelen wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Dit wordt aangevuld door een degelijke bluetooth functie waardoor een draadloos verbinding met je smartphone, laptop of tablet tot de mogelijkheden behoort.

Maar dat is nog lang niet alles want verder blijkt deze radio jukebox ook uitgerust met een ingebouwde cd-speler én een uniek SCR ledverlichtingssysteem met maar liefst 7 verschillende lichtvariaties. Kortom, de moeite waard om deze radio en cd jukebox even in overweging te nemen.

 

Voordelen: 

Ledverlichting: dankzij het ingebouwde SCR led Lighting System geniet je een authentieke ledverlichting waarbij je probleemloos kunt schakelen tussen maar liefst 7 lichtvariaties.

Compact: zijn relatief compacte formaat maakt deze jukebox uitermate geschikt om op een tafel of commode te installeren.

Bluetooth: de ingebouwde bluetooth functie maakt het mogelijk om een draadloze verbinding aan te gaan met bijvoorbeeld je smartphone of tablet.

 

Nadelen: 

Handleiding: jammer genoeg is er tot op heden geen Nederlandstalige handleiding ter beschikking.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Auna Arizona DAB+ jukebox – DAB+ /FM radio – CD speler – Bluetooth / USB / SD – 2 -band equalizer

 

Ben je specifiek op zoek naar een kwalitatieve en functionele jukebox met een kenmerkend retro design? Dan loont het de moeite om de Arizona DAB+ jukebox van Auna eens even van naderbij te bekijken. Zo kenmerkt deze retro jukebox zich in eerste instantie door zijn compacte formaat van 26,5 x 39 x 16 cm inclusief dito gewicht van amper 2,3 kg. Daardoor zou je de jukebox zelfs op de tafel of de commode kunnen plaatsen, indien gewenst.

Verder is de jukebox voorzien van een 180 cm lang snoer zodanig dat het apparaat veilig op het stroomnet kan worden aangesloten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 100 tot 240 Volt. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij aangesterkt dankzij de aan/ uitschakelaar, de rubberen pads aan de onderkant ter bescherming van de vloer, de draadantenne, de bron- én frequentieregelaar, de volumeknop, de lichtschakelaar en zijn ruime 2 x 2 watt RMS vermogen.

Net zoals heel wat andere jukeboxen binnen dit segment, ondersteunt ook dit exemplaar de FM radio-ontvanger alsook DAB+ en geniet hij van een geïntegreerde cd-speler en bluetooth functie. Hoewel hij heel wat kenmerkende eigenschappen naar voren weet te brengen, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de jukebox wordt geleverd inclusief een bijbehorende stroomkabel en een meertalige gebruikershandleiding.

Voeding: met behulp van het 180 cm lange snoer kun je de jukebox eenvoudig op het stroomnet aansluiten rekening houdend met een invoerspanning van 100 tot 240 Volt.

Aansluitingen: de USB-poort wordt aangevuld met een SD/MMC-geheugenkaart slot.

Radiofrequentie: de jukebox geniet niet alleen FM-radio maar is daarnaast ook voorzien van een DAB+ functie waardoor de radiofrequentie varieert van respectievelijk 87,5 – 108 MHz naar 174.928 – 239.200 MkHz voor de DAB+ functie.

 

Nadelen: 

Prijzig: het hogere prijskaartje zou een mogelijke verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Jukebox – CD Speler – FM Radio – Aux input – Bluetooth – USB en SD card – 105cm

 

Mag het allemaal nog net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van minder groot belang, dan zou je altijd nog even kunnen kijken naar de Jukebox die jou wordt aangeboden door MonsterShop. De jukebox kent een hoogte van maximaal 105 cm en straalt op het eerste gezicht – mede dankzij het unieke vintage design – pure rock ‘n’ roll  uit. 

Hoewel hij er op het eerste gezicht vrij traditioneel uitziet, is niets minder waar. Want zo blijkt deze jukebox niet alleen uitgerust met een ingebouwde FM-radio en cd-speler maar ondersteunt hij daarnaast ook SD-kaarten, USB-sticks en mp3-spelers. Dankzij de aanwezige bluetooth functie kan zelfs een online verbinding worden gemaakt met je smartphone, tablet of laptop.

Hij is pas echt compleet dankzij de verschillende aansluitingsmogelijkheden, de 2-bands equalizer, de volumeregelaar, de verschillende luidsprekers en de herhaal & shuffle functies. Jammer genoeg werden ook hier nog geen reacties door klanten geplaatst.

 

Voordelen: 

Luidsprekers: de jukebox is uitgerust met 2 krachtige luidsprekers die instaan voor het volledige bereik en wordt aangevuld met 2 tweeter-luidsprekers én een subwoofer-speaker.

Bluetooth: dankzij de ingebouwde bluetooth functie kun je moeiteloos je favoriete muziek naar het apparaat streamen.

Onderstel: dankzij de rubberen voetjes aan de onderkant van de jukebox kun je de ondergrond/ vloer in je woning beschermen.

 

Nadelen: 

Niet budgetvriendelijk: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Auna Graceland mini jukebox – DAB+ en FM- radiotuner – platenspeler – CD speler

 

We sluiten het rijtje af met deze Graceland mini jukebox die jou – eveneens – wordt aangeboden door het bekende merk Auna. Deze kleine jukebox kent daarbij een totale afmeting van 49 x 50 x 30,5 cm inclusief een gewicht van 13 kg, wat het net iets makkelijker maakt om hem bijvoorbeeld op tafel of op de commode te plaatsen. Hij wordt bij aankoop geleverd inclusief een afstandsbediening en meertalige gebruikershandleiding.

Net zoals de vorige apparaten, is ook deze jukebox – met behulp van het 190 cm lange snoer – eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten waarna een ruim uitgangsvermogen van maximaal 20 watt kan worden geleverd. Hij blijkt daarbij niet alleen compatibel met cd-r, cd-rw en mp3-cd formaten maar biedt tevens ook een DAB+/ FM-radiotuner aan alsook een ingebouwde bluetooth functie.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt met de verschillende aansluitingsmogelijkheden, de herhaalfunctie, de ledschakelaar, de werpantenne en de meegeleverde afstandsbediening. Ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de jukebox wordt geleverd inclusief een afstandsbediening en een meertalige gebruikershandleiding.

Voeding: dankzij het 190 cm lange snoer kun je het apparaat met het stroomnet verbinden, rekening houdend met een stroomvoorziening van 100 tot 240 Volt.

Uitgangsvermogen: hij geniet een 2 x 4 watt RMS en bijbehorend totaal 20 watt vermogen.

 

Nadelen: 

Formaat: voor sommige klanten zou deze jukebox echt wel veel te compact kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jukeboxen Koopgids 

 

Je hebt besloten om een jukebox te kopen maar waar moet je nu allemaal op letten? De meeste moderne exemplaren hebben de specifieke vintage look die jukeboxen van de jaren 50 hadden. Zo wordt een klassieke look met technologische snufjes gecombineerd. Er zijn verschillende modellen zoals de analoge, digitale of hybride jukebox. We geven je eveneens meer informatie over de afspeelmogelijkheden en de verschillende formaten waarin een jukebox aangeboden wordt. We raden aan om aanbiedingen niet uit de weg te gaan want de prijs van deze toestellen kan al snel hoog oplopen.

Analoog, digitaal of hybride?

Deze 3 opties bepalen welke media je precies kunt afspelen. De analoge is de originele versie van de jukebox. Zowel de bediening als de afspeelfuncties werken dus met analoge technieken. Platen worden dan volledig mechanisch verwisseld zoals in de allereerste modellen jukeboxen. 

De volledige digitale jukebox daarentegen kan alleen muziek in digitaal formaat afspelen. In dit geval zijn dat cd’s, MP3-bestanden via een USB-aansluiting of via een aux-ingang. Soms hebben deze apparaten zelfs een ingebouwd geheugen. Ook een verbinding maken met bluetooth of Wifi is een optie met de digitale jukebox. Zo kun je evenzeer muziek afspelen die je op je smartphone of tablet hebt staan. 

Als je een mix van beide zoekt dan is het hybride model de beste keuze voor jou. Dit betekent dat hij zowel de analoge als de digitale opties aanbiedt. Je kunt zo langspeelplaten afspelen, maar ook cd’s en MP3-bestanden. Ze bieden eveneens vaak AM/FM radio aan en ze laten toe om verbinding te maken via bluetooth en Wifi. Zo kun je eenvoudig je favoriete muziek afspelen die je anders enkel via je telefoon, tablet of computer kunt beluisteren. Onze aanbeveling gaat uit naar dit type jukebox omdat het de perfecte combinatie is tussen nostalgisch geluid en de technologische snufjes. 

 

Jukebox met platenspeler, cd-speler of beide 

Als je beslist hebt om voor de digitale of hybride versie te gaan dan kunnen er verschillende afspeelmogelijkheden aangeboden worden. Als we enkele modellen vergelijken zien we dat ook de prijs verschilt naargelang de afspeelopties die aangeboden worden. Een van de eerste belangrijke punten waarover je moet beslissen, is of je platen gaat willen afspelen of niet. De platenspeler is heel kenmerkend voor dit soort apparaten en bevindt zich altijd in het bovenste deel van de jukebox, net onder de ronde bovenkant. 

Wil je graag ook de mogelijkheid hebben om cd’s af te spelen dan kan dit op twee manieren. Ofwel heb je beide afspeelopties waarbij de cd-speler in het midden van het toestel geïnstalleerd staat. In dit geval ga je zelf de cd moeten wisselen. Ofwel kies je voor een cd-speler in plaats van een platenspeler. Dit wil zeggen dat de cd-speler de plaats inneemt van de platenspeler onder de ronde bovenkant en dat de jukebox uitgerust is met een automatische cd-wisselaar. 

 

Andere afspeelmogelijkheden 

De meeste moderne jukeboxen zijn uitgerust met een radio functie waarmee je naar je favoriete radiostation kunt luisteren. Je kunt dus gewoon afstemmen op je favoriete radiozender zoals bij een gewone AM/FM radio. Bovendien bieden ze meestal een Wifi- en bluetooth verbinding aan waarmee je ook online naar de radio kunt luisteren. Je kunt deze twee verbindingsopties evenals gebruiken om eenvoudig je smartphone, tablet of computer op de jukebox aan te sluiten en zo eventueel muziekprogramma’s als spotify, youtube, etc af te spelen. 

Tegenwoordig kunnen eveneens MP3-spelers en USB-sticks aangesloten worden om je muziek te kunnen afspelen. De meeste jukeboxen beschikken over een USB- en aux-ingang zodat meerdere toestellen aangesloten kunnen worden zonder problemen. Zo heeft je jukebox eindeloos veel mogelijkheden om al je favoriete muziek af te spelen, waar die ook opgeslagen is. 

Het formaat van de jukebox 

Er zijn verschillende formaten waaruit je kunt kiezen. Naargelang het gebruik of de plaats waar je hem wilt installeren, kies je liever voor een groter of kleiner apparaat. Heb je niet veel ruimte beschikbaar in je interieur, dan kun je kiezen voor een ‘table top’ jukebox, een zogenaamd tafelmodel. Dit zijn mini jukeboxen die compact zijn van formaat, een beetje groter dan een gewone radio, en dus perfect passen op een tafel of kast. 

Wil jij echter een echte blikvanger in je café of woonkamer? Dan zijn de grootste exemplaren die je kunt vinden rond de 160 cm hoog. De middelmatige staande modellen liggen meestal tussen 100 cm en 120 cm qua hoogte. Als jouw voorkeur uitgaat naar één van de middelmatige toestellen maar je wilt toch graag dat de jukebox wat hoger staat, dan kun je een jukebox-standaard kopen. Hiermee wordt de jukebox verhoogd zodat hij toch meteen in het oog springt als je de ruimte binnenkomt. 

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE