Laatste update: 28.05.22

 

Beste Jukeboxen – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Zoek jij een jukebox voor je café of woonkamer maar weet je nog niet of je een klassiek analoog model wilt, of een moderne digitale? Lees dan zeker verder want wij hebben de beste jukeboxen vergeleken. Verkies je een uniek stuk dat handgemaakt is maar toch technologische snufjes aanbiedt? Dan is de Strausser jukebox de perfecte optie voor jou. Of zoek je een retro apparaat dat ook vele moderne opties aanbiedt om muziek af te spelen? Dan kijk je beter even naar de Ricatech RR3000BT Classic. Vergeet ook niet om de reviews te lezen van de kopers om je een idee te vormen over de opties en kwaliteit van het product.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5  beste Jukeboxen (Reviews) van 2022 

 

Een jukebox is niet het soort toestel dat je vaak opnieuw koopt en vooraleer je overgaat tot kopen, is het belangrijk om te besluiten of je eerder een decoratief stuk wilt, of dat je werkelijk gebruik wilt maken van de afspeelmogelijkheden die deze apparaten bieden. We vergelijken hier 5 jukeboxen met verschillende opties. Daarna ben jij vast klaar om de juiste aankoop te doen. 

 

1.  Strausser Jukebox handgemaakt met touchscreen en ledtechnologie 

 

Met deze handgemaakte Strausser haal je een prachtig meubel in huis. Het is een machine met hedendaagse afspeelmogelijkheden en professioneel geluid. Zo kun je vinylplaten spelen van 33, 45 en 78 toeren, maar ook cd’s, muziek op USB of SD-kaart, AM/FM radio, internetradio, spotify en zelfs Youtube. Bovendien kun je verbinding maken met bluetooth en Wifi om zo direct muziek af te spelen van de smartphone of tablet. 

Deze jukebox kun je bestellen met een van de 12 fronten zodat hij mooi in je huiskamer past. Met de touchscreen krijg je alle opties overzichtelijk aangeboden waardoor hij zeer gebruiksvriendelijk is. Met de afstandsbediening bestuur je het ingebouwde lichtorgel om zo de perfecte sfeer te creëren dankzij de 100 verschillende combinaties van kleuren en bewegingen met ledtechnologie. 

Deze jukebox is geen goedkoop apparaat, mensen verwachten dan ook kwaliteit. Als we de reviews nalezen kunnen we besluiten dat alle kopers tevreden zijn over hun aankoop. Ze praten met lof over de personalisatie en de afspeelmogelijkheden. Hij weegt ongeveer 45 kg maar dankzij zijn wieltjes kun je hem makkelijk van plaats veranderen. De luidsprekers bieden excellente kwaliteit met een uitgangsvermogen van 120 watt.

 

Voordelen: 

Uniek: dit model is handgemaakt en wordt gepersonaliseerd voor elke koper. Zo haalt iedereen een uniek stuk in huis. 

Afspeelmogelijkheden: je kunt vinylplaten spelen maar ook cd’s, AM/FM radio, internetradio, spotify, youtube, etc. Eveneens bluetooth- en Wifi verbinding zijn mogelijk en de luidsprekers hebben een uitgangsvermogen van 120 watt. 

Gebruiksvriendelijk: deze machine is uitgerust met een touchscreen die alle opties op een eenvoudige manier aanbiedt. Ook de afstandsbediening zorgt voor gebruiksgemak. 

Design: je kunt kiezen uit 12 verschillende fronten en wel 100 verschillende kleur- en bewegingscombinaties van de ledinstallatie. Zo creëer je de perfecte sfeer voor elke gelegenheid. 

 

Nadelen: 

Budget: dit apparaat biedt veel afspeelmogelijkheden aan maar ligt met zijn hoge prijs niet binnen het bereik van iedereen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2.  Ricatech RR3000BT Classic Jukebox met bluetooth en muziekstation

 

Met zijn design van de jaren 50 is deze Ricatech Classic Jukebox een blikvanger. Je kunt hem volledig zelf inrichten en hij biedt uiterst moderne technologie aan. Zo kun je met deze klassiek getinte machine niet alleen 33, 45 en 78 toerenplaten afspelen, maar ook MP3’s, cd’s, en AM/FM radio. Je kunt via bluetooth smartphones, tablets en laptops aansluiten en hij heeft ingebouwde luidsprekers voor goede geluidskwaliteit met een uitgangsvermogen van 26 watt.

Met dit apparaat kun je eveneens muziek digitaliseren via het complete muziekstation dat op dit model geïnstalleerd staat. Via de opnamefunctie zet je alle muziek in een klik op een USB-stick of SD-kaart. Je krijgt twee afstandsbedieningen waarmee je de jukebox kunt bedienen en het 7-kleurige led verlichtingssysteem. Het volume kan ook geregeld worden met een aanraakgevoelige regeling in de chromen grill.

Dit toestel weegt rond de 37,5 kg maar met zijn multidirectionele zwenkwielen kun je hem eenvoudig verplaatsen. Er zijn op dit moment weinig reviews maar als we alle details van dit model bekijken dan kunnen we besluiten dat dit een mooie retro jukebox is met veel moderne technologische snufjes. Dit alles maakt het een topproduct en een van de populairste jukeboxen. Ricatech is dan ook het beste merk voor dit soort toestellen. 

 

Voordelen: 

Uniek: je kunt deze retro design jukebox volledig naar je eigen zin inrichten. 

Afspeelmogelijkheden: met zijn hedendaagse technologie kun je zowel vinylplaten afspelen als MP3’s, cd’s,  en AM/FM radio. Je kunt probleemloos je telefoon, tablet of laptop aansluiten via bluetooth. 

Gebruiksvriendelijk: met de twee bijgeleverde afstandsbedieningen kun je zowel de jukebox bedienen als de ledinstallatie regelen. 

Muziek digitaliseren: met het ingebouwde muziekstation kun je in een handomdraai je muziek op een USB-stick of SD-kaart zetten. 

 

Nadelen: 

Budget: het is een prachtexemplaar dat een retro uitstraling geeft aan je huiskamer. Het is spijtig genoeg geen goedkope optie. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3.  Nostalgie jukebox van Madison bluetooth en MP3 

 

Madison heeft met deze Nostalgie jukebox een mooi en klein toestel op de markt gebracht. Dit model biedt veel moderne opties aan waarmee de klassieke modellen uiteraard niet uitgerust zijn. Zo kun je met dit exemplaar via bluetooth of met MP3 je muziek afspelen. 

In vergelijking met de staande types is dit een compact toestel dat maar 2,5 kg weegt waardoor je hem kunt plaatsen waar je maar wilt. Zo kun je werkelijk overal je favoriete muziek afspelen. Dit exemplaar komt met een ingebouwde oplaadbare batterij en heeft een autonomie van 6u en de luidsprekers hebben een uitgangsvermogen is 10 watt. 

Nog niet veel mensen hebben een review geschreven over dit product. Laat je hier niet door afschrikken. Deze kleine jukebox geeft jouw feestjes een extra wauw-factor met zijn verschillende lichtjes en de muziek van jouw keuze. Deze mini-jukebox wordt aangeboden aan de laagste prijs en je haalt hiermee zeker een leuke gadget in huis. 

 

Voordelen: 

Compact: deze jukebox is klein in vergelijking met de andere die meer als volwaardige meubelstukken gezien worden. Zijn formaat komt overeen met een grote radio en daardoor kun je hem eenvoudig overal mee naartoe nemen. 

Budget: als je graag een jukebox wilt kopen maar je hebt geen groot budget dan is dit een goede oplossing. 

Oplaadbaar: met zijn ingebouwde oplaadbare batterij kun je hem opladen en tot 6u lang gebruiken. 

 

Nadelen: 

Uitgangsvermogen: dit exemplaar heeft een uitgangsvermogen van maar 10 watt, in vergelijking met andere toestellen is dit vrij weinig. 

Afspeelmogelijkheden: enkel bluetooth en MP3 worden aangeboden als reproductie mogelijkheden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4.  Vintage Vinyl retro Jukebox met bluetooth en ledverlichting

 

Deze Vintage Vinyl jukebox brengt het verleden tot leven met zijn van kleur wisselende ledverlichting waardoor je woonkamer een retro tintje krijgt. Via bluetooth kun je muziek afspelen vanaf je smartphone, tablet of computer. Indien een van deze apparaten geen bluetooth zou hebben, is er eveneens een aux-aansluiting voorzien om zo via de kabel aangesloten te kunnen worden. Hij is uitgerust met ingebouwde luidsprekers met goede geluidskwaliteit en een uitgangsvermogen van 20 watt. 

Met de bijgeleverde afstandsbediening kun je dit apparaat eenvoudig bedienen en met zijn gewicht van 7,4 kg zit hij zeker niet bij de zwaarste modellen. Hij is iets kleiner in afmeting dan andere staande jukeboxen, maar het is zeker een volwaardig meubel dat een mooi plekje verdient in je woonkamer. 

De consumenten die dit product reeds gekocht en uitgeprobeerd hebben, zijn het eens over zijn kwaliteit. Ze vinden dat deze jukebox een heel mooi geluid voortbrengt en dat hij er heel leuk maar toch ook stevig uitziet. Als je op zoek bent naar een vintage jukebox dan is dit zeker een aanbieding om rekening mee te houden. 

 

Voordelen: 

Afspeelmogelijkheden: dit exemplaar biedt bluetooth en aux-ingang aan om je muziek af te spelen. De luidsprekers met een uitgangsvermogen van 20 watt garanderen zeer goede geluidskwaliteit. 

Design: deze jukebox biedt een vintage design dat zeker mooi zal staan in je woonkamer. De ledverlichting verandert steeds van kleur en geeft zo dat extra retro gevoel. 

Budget: je krijgt zeer veel opties tegen een heel aanvaardbare prijs in vergelijking met andere soortgelijke producten. 

 

Nadelen: 

Grootte: dit apparaat is iets kleiner en zal dus iets minder plaats innemen, maar deze meubels mogen gezien worden. Het is jammer dat hij bijna 40 cm kleiner is tegenover andere middelmatige modellen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5.  Ricatech RR2000 full size classic Jukebox met bluetooth 

 

De tweede jukebox van Ricatech die we beschrijven heeft een lagere prijs maar hij moet niet onderdoen qua technologische afspeelmogelijkheden. Deze versie is uitgerust met een 6-in-1 muziekstation waarmee je zonder problemen je vinylcollectie kunt afspelen. Je kunt eveneens je favoriete AM/FM radiozender opzetten of online radio. Ook cd’s, USB-sticks en SD-kaarten afspelen vormt geen probleem. Daarnaast sluit je eenvoudig je smartphone of tablet aan met kabel of via bluetooth. 

Creëer een unieke sfeer dankzij de 7-kleurige ledinstallatie waarbij de kleuren mooi in elkaar overvloeien maar je kunt eveneens kiezen om één kleur vast te zetten. De ingebouwde stereo luidsprekers hebben een uitgangsvermogen van 26 watt waardoor ze niet alleen de beste geluidskwaliteit bieden maar ook een hoog volume aankunnen. 

Dit model biedt tevens de mogelijkheid om je muziek te digitaliseren waardoor je je platen en cd’s met de opnamefunctie op een USB-stick kunt zetten zodat je daarna overal van je muziekcollectie kunt genieten. Ons advies is om dit top exemplaar in overweging te nemen. Het is de beste jukebox op de markt voor een toch wel aanvaardbare prijs.

 

Voordelen: 

Afspeelmogelijkheden: deze jukebox is uitgerust met een compleet muziekstation waarmee je zowel je vinylplaten als cd’s, USB-sticks en SD-kaarten kunt afspelen. Bovendien kun je je smartphone of tablet eenvoudig aansluiten met kabel of bluetooth. 

Design: dankzij de 7-kleurige ledinstallatie creëer je een unieke sfeer. 

Uitgangsvermogen: dit toestel heeft een uitgangsvermogen van 26 watt waardoor je gegarandeerd zeer mooie geluidskwaliteit krijgt.

Muziek digitaliseren: met deze jukebox kun je je platen en cd’s op andere toestellen kopiëren om zo overal te kunnen genieten van je muziekcollectie. 

 

Nadelen: 

Mobiel: dit model heeft geen wieltjes waardoor hij met zijn 40kg toch wel zwaar is om vaak van plaats te veranderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jukeboxen Koopgids 

 

Je hebt besloten om een jukebox te kopen maar waar moet je nu allemaal op letten? De meeste moderne exemplaren hebben de specifieke vintage look die jukeboxen van de jaren 50 hadden. Zo wordt een klassieke look met technologische snufjes gecombineerd. Er zijn verschillende modellen zoals de analoge, digitale of hybride jukebox. We geven je eveneens meer informatie over de afspeelmogelijkheden en de verschillende formaten waarin een jukebox aangeboden wordt. We raden aan om aanbiedingen niet uit de weg te gaan want de prijs van deze toestellen kan al snel hoog oplopen.

Analoog, digitaal of hybride?

Deze 3 opties bepalen welke media je precies kunt afspelen. De analoge is de originele versie van de jukebox. Zowel de bediening als de afspeelfuncties werken dus met analoge technieken. Platen worden dan volledig mechanisch verwisseld zoals in de allereerste modellen jukeboxen. 

De volledige digitale jukebox daarentegen kan alleen muziek in digitaal formaat afspelen. In dit geval zijn dat cd’s, MP3-bestanden via een USB-aansluiting of via een aux-ingang. Soms hebben deze apparaten zelfs een ingebouwd geheugen. Ook een verbinding maken met bluetooth of Wifi is een optie met de digitale jukebox. Zo kun je evenzeer muziek afspelen die je op je smartphone of tablet hebt staan. 

Als je een mix van beide zoekt dan is het hybride model de beste keuze voor jou. Dit betekent dat hij zowel de analoge als de digitale opties aanbiedt. Je kunt zo langspeelplaten afspelen, maar ook cd’s en MP3-bestanden. Ze bieden eveneens vaak AM/FM radio aan en ze laten toe om verbinding te maken via bluetooth en Wifi. Zo kun je eenvoudig je favoriete muziek afspelen die je anders enkel via je telefoon, tablet of computer kunt beluisteren. Onze aanbeveling gaat uit naar dit type jukebox omdat het de perfecte combinatie is tussen nostalgisch geluid en de technologische snufjes. 

 

Jukebox met platenspeler, cd-speler of beide 

Als je beslist hebt om voor de digitale of hybride versie te gaan dan kunnen er verschillende afspeelmogelijkheden aangeboden worden. Als we enkele modellen vergelijken zien we dat ook de prijs verschilt naargelang de afspeelopties die aangeboden worden. Een van de eerste belangrijke punten waarover je moet beslissen, is of je platen gaat willen afspelen of niet. De platenspeler is heel kenmerkend voor dit soort apparaten en bevindt zich altijd in het bovenste deel van de jukebox, net onder de ronde bovenkant. 

Wil je graag ook de mogelijkheid hebben om cd’s af te spelen dan kan dit op twee manieren. Ofwel heb je beide afspeelopties waarbij de cd-speler in het midden van het toestel geïnstalleerd staat. In dit geval ga je zelf de cd moeten wisselen. Ofwel kies je voor een cd-speler in plaats van een platenspeler. Dit wil zeggen dat de cd-speler de plaats inneemt van de platenspeler onder de ronde bovenkant en dat de jukebox uitgerust is met een automatische cd-wisselaar. 

 

Andere afspeelmogelijkheden 

De meeste moderne jukeboxen zijn uitgerust met een radio functie waarmee je naar je favoriete radiostation kunt luisteren. Je kunt dus gewoon afstemmen op je favoriete radiozender zoals bij een gewone AM/FM radio. Bovendien bieden ze meestal een Wifi- en bluetooth verbinding aan waarmee je ook online naar de radio kunt luisteren. Je kunt deze twee verbindingsopties evenals gebruiken om eenvoudig je smartphone, tablet of computer op de jukebox aan te sluiten en zo eventueel muziekprogramma’s als spotify, youtube, etc af te spelen. 

Tegenwoordig kunnen eveneens MP3-spelers en USB-sticks aangesloten worden om je muziek te kunnen afspelen. De meeste jukeboxen beschikken over een USB- en aux-ingang zodat meerdere toestellen aangesloten kunnen worden zonder problemen. Zo heeft je jukebox eindeloos veel mogelijkheden om al je favoriete muziek af te spelen, waar die ook opgeslagen is. 

Het formaat van de jukebox 

Er zijn verschillende formaten waaruit je kunt kiezen. Naargelang het gebruik of de plaats waar je hem wilt installeren, kies je liever voor een groter of kleiner apparaat. Heb je niet veel ruimte beschikbaar in je interieur, dan kun je kiezen voor een ‘table top’ jukebox, een zogenaamd tafelmodel. Dit zijn mini jukeboxen die compact zijn van formaat, een beetje groter dan een gewone radio, en dus perfect passen op een tafel of kast. 

Wil jij echter een echte blikvanger in je café of woonkamer? Dan zijn de grootste exemplaren die je kunt vinden rond de 160 cm hoog. De middelmatige staande modellen liggen meestal tussen 100 cm en 120 cm qua hoogte. Als jouw voorkeur uitgaat naar één van de middelmatige toestellen maar je wilt toch graag dat de jukebox wat hoger staat, dan kun je een jukebox-standaard kopen. Hiermee wordt de jukebox verhoogd zodat hij toch meteen in het oog springt als je de ruimte binnenkomt. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES