De beste smart home speakers voor muziekliefhebbers

Laatste update: 27.05.24

 

Steeds meer mensen hebben smart home gadgets in huis en dat is niet verwonderlijk aangezien ze steeds eenvoudiger én betaalbaarder worden wat ze bijzonder toegankelijk maakt voor veel mensen. Deze gadgets kunnen helpen onze levens efficiënter en gemakkelijker te maken waardoor we tijd, energie en geld kunnen besparen. Maar daarnaast zijn ze eveneens een goede keuze indien je de ervaring van muziek luisteren naar een hoger niveau wilt tillen.

 

Een goede smart speaker kan niet alleen je ervaring tijdens het muziek luisteren verbeteren, maar kan daarnaast ook een meerwaarde betekenen als je een film kijkt of bijvoorbeeld bij een online casino speelt waar de achtergrondmuziek helpt om je in de juiste stemming te brengen. Veel van de beste gokspellen bevatten zelfs muziek, wat betekent dat het spelen ervan leuker wordt als je over goede luidsprekers beschikt. 

Tegenwoordig is er een uitgebreid aanbod aan smart home speakers voor muziekliefhebbers op de markt te vinden. Het is dan ook helemaal geen verrassing als je niet precies weet waar je moet beginnen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken zetten we de beste smart home gadget voor muziek even op een rijtje. 

 

Google Chromecast

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een Google Chromecast; een compact apparaatje waarmee het mogelijk wordt om video’s vanaf je mobiele telefoon, tablet of laptop naar je tv toestel te streamen. Maar dat is nog lang niet alles want daarnaast kun je er ook muziek en foto’s mee afspelen. Dat betekent dat je dus niet langer afhankelijk bent van een externe bron of een smart tv.. Als je een surround sound systeem aan je tv hebt aangesloten, zul je daar dus ook muziek mee kunnen luisteren.

 

Google Nest

De Google Nest Mini en Google Nest Audio zijn slimme speakers die je op je televisietoestel en/ of Google Nest Hub kunt aansluiten met behulp van de Google Chromecast. Hoewel de Nest Audio een uitstekende geluidskwaliteit garandeert met meer bas in vergelijking met de Nest Mini, moet deze laatste niet onder doen. Investeer in een Nest Mini indien je op zoek bent naar een goedkope, slimme en compacte speaker die wordt aangeboden tegen toegankelijk prijskaartje.

 

Sonos One

De Sonos One heeft een eigen multiroom smarts en staat garant voor ongeëvenaarde geluidsprestaties. Bovendien hebben ze sinds kort een nieuwe functie waarmee Sonos One tegen Siri kan praten en een multiroom kan vormen met de Apple Home Pod. Het gebruiksgemak van deze speakers wordt verder aangevuld door een stel indrukwekkende microfoons die je stem vanop een grote afstand nog steeds kunnen oppikken. 

 

Amazon Echo

De nieuwe Amazon Echo is een volledige herwerking van de traditionele smart speakers van Amazon. Bovendien is de audio pasgeleden verbeterd en steunen deze speakers nu op de aanwezigheid van nieuwe AZ1 neural edge processors. Daardoor kan de tijd – die Alexa bijvoorbeeld nodig heeft om op je vragen te antwoorden – aanzienlijk worden verminderd. Het grootste nadeel aan de Echo is dat het maximale geluidsniveau vrij zacht is en dan vooral in vergelijking met andere smart speakers op deze lijst. Daarnaast is het evenmin mogelijk om je audio bestanden naar de Echo te casten waardoor je dus via Bluetooth een verbinding moet maken met je smartphone. 

 

Bose Home Speaker 500

De Bose Home Speaker 500 heeft een geïntegreerde Google Assistant en Amazon Alexa en combineert daardoor een geweldig geluid met slimme functies. De speaker beschikt over maar liefst acht microfoons om van dichtbij én op afstand naar jouw favoriete muziek te luisteren. Dit alles wordt aangevuld met een set handige speaker knoppen waarmee je je favoriete afspeellijsten, radiostations of albums kunt selecteren. 

Amazon Echo Studio

De Amazon Echo Studio is de eerste smart speaker voor thuisbioscopen van Amazon. Als je er twee van koopt, kun je ze via de Alexa-app met elkaar verbinden zodoende een home cinema geluidssysteem te creëren. Helaas is het upmixen van stereoplaten naar Dolby Atmos nog inconsistent en zijn er goedkopere speakers van dezelfde kwaliteit in deze lijst te vinden.

 

Google Nest Hub Max

De Google Nest Hub Max is een geweldige luidspreker die over zowel Google Assistant alsook Amazon Alexa beschikt. In totaal zitten er acht microfoons in de speaker om van dichtbij en veraf naar je favoriete muziek te luisteren. Je kunt bovendien altijd met Alexa praten, zelfs wanneer de muziek te hard staat

 

Sonos Move

De Sonos Move is één van de eerste smart speakers van Sonos die ook nog eens draadloos kan worden gebruikt en die de mogelijkheid biedt om je smartphone via Bluetooth met de speaker te verbinden. Het is een krachtige speaker met een mooi geluid die – dankzij zijn compacte en lichtgewicht formaat -ideaal is om overal mee naartoe te nemen.

 

Apple HomePod Mini

De Apple HomePod Mini is een kleine speaker met een ingebouwde Siri spraakassistent. Deze assistent spreekt helaas geen Nederlands waardoor de communicatie dus volledig in het Engels verloopt. Hij wordt gekenmerkt door een uitstekend geluid dat van alle kanten lijkt te komen en is daarnaast in verschillende kleurtjes verkrijgbaar. Deze speaker is vooral ideaal als je betaald voor Apple Music.

Er zijn veel verschillende smart speakers op de markt en ze hebben allemaal verschillende functies. Kies daarom een smart speaker die het beste bij jouw behoeften past, afhankelijk van het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen. 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE