Laatste update: 04.02.23

 

Karaoke sets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Houd je van dansen, zingen en muziek? Dan kan een degelijke karaokeset misschien wel een leuke aanbeveling zijn. Zo bestaan er verschillende karaokesets gaande van professionele exemplaren tot particuliere toestellen. Wij helpen jou graag bij de zoektocht naar de voor jou best mogelijke karaokeset. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de draagbare Karaoke set met microfoon die geleverd wordt inclusief bijbehorende dansmat en 2 afzonderlijke microfoons. Daartegenover staat de Dance Cyclone400BK Karaoke Set die meteen in het oog springt vanwege de geïntegreerde discoverlichting.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste karaoke sets (Reviews) van 2023

 

Ben je van plan om binnenkort een verjaardagsfeestje te organiseren? Dan is karaoke alvast een leuke activiteit om op de agenda te zetten. De beste karaoke set komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien. Daarom zijn we alvast op zoek gegaan naar 5 topproducten, waarbij je misschien ook wel de mogelijkheid hebt om te huren. Neem rustig de tijd om de opties even te bekijken en maak vervolgens een goede keuze. Of je nu kiest voor een Tomtec karaoke set of juist niet, het blijft altijd een goede aanbeveling om ook de online reviews even door te nemen.

 

 

1. Karaoke set met microfoon – Fenton KSM15W – Karaoke set met 2x karaoke microfoon met echo

 

Of je met de Fenton KSM15W ook meteen voor één van de goedkope karaoke sets uit het rijtje kiest, valt misschien nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat een mooie overall score van maar liefst 5/5 sterren oplevert. Kortom, de moeite waard om deze karaoke set te kopen of op zijn minst eventjes van naderbij te bekijken.

Zo kent deze unieke karaokeset een totale afmeting van 41 x 24,5 x 119,5 cm waarbij de hoogte makkelijk verstelbaar is binnen een bereik van 80 tot ongeveer 120 cm. De set wordt aangevuld met een bijbehorende rechthoekige mat van 124 bij 124 cm met geïntegreerde discoverlichting, een full range speaker systeem en 2 karaoke microfoons met echo. 

Verder is de set makkelijk aan te sluiten op het stroomnet rekening houdend met een aansluitspanning van 230V waarna je kunt genieten van een avond vol zang en dans. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een ingebouwde bluetooth functie, een USB mp3-speler, een tablet- / telefoonhouder én een aparte AUX-ingang zodoende een externe audiobron te kunnen aansluiten.

 

Voordelen:

Set: wil je een volwaardige karaoke set huren of kopen, dan is de Fenton KSM15W alvast de moeite waard. De set wordt aangevuld met 2 microfoons, een stage mat met discoverlichting en een geïntegreerde USB mp3-speler.

Bluetooth: dankzij de geïntegreerde bluetooth functie behoort het streamen van muziek tot de vele mogelijkheden.

Gebruiksgemak: zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de geïntegreerde tablet-/ smartphonehouder, de 2 microfoonhouders, een full range speaker systeem en de mogelijkheid om het geheel in hoogte te verstellen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hogere prijs zou misschien wel eens een struikelblok kunnen vormen voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. iDance Cyclone400BK Karaoke Set – Bluetooth Party Speaker met Disco LED-Verlichting

 

Op zoek naar een leuke en betaalbare karaoke set voor je kind? Dan lijkt dit exemplaar van iDance misschien wel wat voor jou. Zijn vriendelijke prijskaartje doet vermoeden dat je de iDance Cyclone400BK zomaar eens  tussen de Action karaoke sets aanbiedingen zou kunnen spotten. Aangevuld met een uniek design en optimale kwaliteit, resulteert dit dan ook in een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren.

Zo kent het apparaatje een relatief compacte uitvoering van 13,5 x 25,6 x 19 cm aangevuld met een gewicht van amper 900 gram. Best wel handig om deze iDance karaoke set overal mee naartoe te nemen. Bovendien wordt de set aangevuld met een bijpassende microfoon, geïntegreerde disco ledverlichting, bluetooth, USB 2.0 en een ingebouwde AUX-aansluiting.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een handige volumeregelaar, een ruim uitgangsvermogen tot 10 watt en een stevig handvat. Let wel; bij aankoop wordt slechts 1 microfoon meegeleverd, wat het lagere prijskaartje zou kunnen verklaren.

 

Voordelen:

Uitgangsvermogen: de set kent een ruim uitgangsvermde set kent een ruim uitgangsvermogen van 10 watt en levert bijgevolg een krachtig geluidsvermogen.ogen van 10 watt en levert bijgevolg een krachtig geluidsvermogen.

Uitvoering: de set kent een vrij compacte uitvoering van 29,5 x 13,7 x 17,7 cm en een bijbehorend gewicht van amper 900 gram. Aangevuld met een geïntegreerd handvat, kun je hem dan ook makkelijk overal mee naartoe nemen.

Aansluiting: de USB en AUX-aansluiting worden aangevuld met een TF-/ Micro SD-kaartaansluiting tot maximaal 32GB.

 

Nadelen:

Tv: ben je op zoek naar een karaoke set voor tv, dan is de iDance Cyclone 400 BK misschien niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Vonyx SBS50P set met Bluetooth echo en microfoon Roze

 

Net zoals het vorige product wordt ook deze unieke karaoke set geleverd door het bekende merk Vonyx. De karaoke set is afgewerkt in een opvallende roze kleur maar kun je ook in het wit of zwart bekomen indien je dat wenst.

De karaoke set heeft een maximale afmeting van 220 x 205 x 260 mm en beschikt over een totaal vermogen van maar liefst 50 Watt. Het frequentiebereik van deze set situeert zich van minimaal 30 Hz tot maximaal 20 kHz. Bij de levering van het product krijg je bovendien nog tal van handige hulpstukken meegeleverd. Denk maar aan een microfoonkabel, een microfoon en een handige micro USB kabel zodat de accu kan worden opgeladen.

De karaoke set is voorzien van een echo functie en beschikt bovendien ook over bluetooth. Zo kun je muziek van je laptop, tablet of smartphone streamen. De meeste kopers zijn duidelijk bijzonder tevreden alhoewel er ook enkele kopers zijn die de kwaliteit wat minder vinden.

 

Voordelen:

Formaat: de karaokeset kent een relatief compacte afmeting van 22 x 20,5 x 26 cm wat het net iets makkelijker maakt om hem – indien gewenst – overal mee naartoe te nemen.

Vermogen: ondanks zijn vrij compacte formaat, weet deze set een ruim uitgangsvermogen van wel 50 watt te garanderen.

Frequentiebereik: dit alles wordt aangevuld met een aanzienlijk frequentiebereik van 30 Hz tot maar liefst 20 kHz.

Toebehoren: op het moment van aankoop wordt de set verder aangevuld met een microfoonkabel, een bijpassende microfoon, een micro USB-kabel en een krachtige makkelijk oplaadbare accu.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een kleine minderheid van de klanten is minder tevreden over de kwaliteit van deze bluetooth karaokeset.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bigben Sing-along Karaoke Tower Stickers 2 x 10 Watt

 

Door te kiezen voor de karaoke set van Bigben kies je voor een vrij compacte en dus makkelijk te verplaatsen audiotoren. De set is handig om mee te nemen naar feestjes en is na gebruik ook makkelijk om weer op te bergen.

We zouden kunnen zeggen dat het hier om een multifunctioneel product gaat aangezien het niet alleen als karaoke set kan worden gebruikt maar ook als 2.1 kanaals audiotoren. Zo kun je bijvoorbeeld ook naar FM radio luisteren net zoals er ook een USB poort aanwezig is en een AUX ingang om naar MP3 muziek te luisteren. Het product is bovendien voorzien van een helder en duidelijk leesbaar display.

Deze unieke karaoke set wordt geleverd inclusief microfoon en microfoonkabel. We merken dat er tot op heden nog maar 2 klanten een reactie bij het product hebben geplaatst. Echter blijkt het hier wel degelijk om een topproduct te gaan aangezien beide kopers de maximumscore van 5 sterren hebben toegekend.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze Sing-alone karaoke tower biedt de mogelijkheid om er je mp3-speler, USB-stick of smartphone zonder problemen op aan te sluiten.

Vermogen: de set wordt gekenmerkt door een RMS vermogen van maar liefst 20 watt.

Handig in gebruik: bij aankoop worden onder meer een microfoon, een docking station, een afstandsbediening, een lader en een instructieve handleiding aangeboden. Verder is de set aangevuld met een AUX-ingang en een hoofdtelefoon aansluiting.

Radio: in tegenstelling tot diverse andere karaokesets biedt dit exemplaar ook RM radio ontvangst.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we vermoeden dat de prijs voor sommigen alsnog een struikelblok zou kunnen betekenen

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Karaoke set – Just Sing! Bluetooth karaoke set / zanginstallatie met 2 microfoons, versterker

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke karaokeset, jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Fenton. Hoewel de prijs hier duidelijk een pak hoger ligt dan gemiddeld, weten heel wat klanten zijn gebruiksvriendelijkheid en optimale geluidskwaliteit duidelijk te appreciëren wat de prijs eveneens lijkt te rechtvaardigen. De moeite waard dus om deze op-en-top zanginstallatie inclusief 2 meegeleverde microfoons eens even onder de loep te nemen.

De Just Sing! karaokeset kent een totale afmeting van 44,5 x 29 x 26,5 cm en kan eenvoudig op het lichtnet worden aangesloten door middel van een aangeboden adapter. Eenmaal ingeschakeld kun je besluiten om je zangkwaliteiten optimaal aan de wereld te laten horen door het meegeleverde setje SL8 speakers op het apparaat aan te sluiten. Daarbij geniet je een ruim vermogen van 200 tot 400 watt, een hoge impedantie van 8 Ohm en een aanzienlijk frequentiebereik van 45Hz tot 20kHz.

Daarnaast blijkt deze unieke zanginstallatie eveneens uitgerust met een digitale karaoke versterker, een ingebouwde USB én SD mp3-speler, meerdere aansluitingsmogelijkheden en worden 2 microfoons met een ruim frequentiebereik van 100 tot 10kHz alsook impedantie van 600 Ohm meegeleverd.

 

Voordelen:

Microfoon: bij aankoop van deze gesofisticeerde karaoke set worden tevens ook 2 microfoons aangeboden.

Formaat: de set kent een totale afmeting van 44,5 x 29 x 26,5 cm en is daardoor vrij makkelijk te verplaatsen.

Voeding: de set kan zonder problemen op het stroomnet worden aangesloten waarna een ruim vermogen van 200 tot maximaal 400 watt in combinatie met een frequentiebereik van 45Hz tot 20kHz kan worden geleverd.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: mocht je interesse hebben in deze karaokeset, dan dien je daar wel iets meer budget voor uit te reiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Karaoke sets koopgids

 

Staat er binnenkort een leuk feestje op de agenda? Of wil je je kinderen gewoon even verrassen? Kies dan voor één van de beste karaoke sets. Het is daarom een goede aanbeveling om niet gelijk het eerste het beste toestel aan te kopen maar verschillende apparaten met elkaar te vergelijken. Ga eventuele aanbiedingen hierbij alvast niet uit de weg. Bedenk wat de eventuele mogelijkheden zijn, de leeftijdscategorie, de aansluitingen en het prijskaartje.

Wat is een karaoke set en het gebruiksgemak

Wie houdt er nu niet van muziek? Of je nu aan het klussen bent, rustig thuis zit of in de wagen; de meeste mensen houden van allerlei soorten muziek. Ook op speciale gelegenheden zoals een trouwfeest, verjaardag of communie is er altijd wel een streepje muziek te noteren. En wat kan er dan nog leuker zijn dan een duurzame karaoke set? Het ideale apparaat indien je van zingen en performen houdt.

Je zult merken dat er heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van karaoke sets. Zo kun jij kiezen voor één van de eenvoudige exemplaren maar je kunt ook kiezen voor semi-professionele apparaten of professionele installaties. Alhoewel aan dit laatste ook wel een bepaald prijskaartje aan vasthangt. Ben je iemand die graag en vaak zingt voor de lol of ben je iemand die echt alles op alles wilt zetten en een toekomst ziet in de muziekwereld? Een karaoke set is dan alvast een stap in de goede richting.

 

Eventuele opties en kenmerken

Sommige karaoke sets beschikken over net iets meer mogelijkheden en functies in vergelijking met andere sets. Daar is helemaal niets mis mee, alhoewel sommige functies misschien wel als een meerwaarde kunnen beschouwd worden. Indien je de karaoke set regelmatig moet verplaatsen, dan kies je bijvoorbeeld beter voor een draagbaar exemplaar.

Is het mogelijk om externe muziek op de karaoke set aan te sluiten of niet? En zijn er speciale lichteffecten en/ of echo effecten voorzien? Is de karaoke set voorzien van voorgeprogrammeerde karaoke liedjes of niet? Is het mogelijk om de microfoon draadloos met het apparaat te verbinden en eventueel cd’s af te spelen? Kortom, heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Het mogelijke budget

De zoektocht naar een karaoke set zal aantonen dat je dergelijk apparaat niet per sé hoeft aan te kopen. Het is namelijk mogelijk om een karaoke set te huren voor een avond, dag of week. Indien je dus van plan bent om de karaoke set niet vaak te gebruiken en zo nu en dan eens een keertje dan is huren een alvast een betere oplossing.

Als bedrijf dat evenementen en feestjes organiseert, lijkt het dan weer handiger om er zelf eentje aan te kopen. Ook als particulier is het mogelijk om een volledig nieuwe karaoke set aan te kopen. Gemiddeld moet je rekening houden met ongeveer 65 euro, alhoewel er heel wat sets een pak duurder worden aangeprijsd. Houd er dus rekening mee dat niet alle sets tot de goedkope karaoke sets behoren. Ga daarom op zoek naar je eigen wensen en verwachtingen.

Aansluitingen en installatie

Op het moment dat je besluit een karaoke set aan te kopen, is het raadzaam de verschillende aansluitmogelijkheden te bekijken. Zo heb je heel wat karaoke sets die je probleemloos op het lichtnet kunt aansluiten met behulp van een adapter. Je hebt er ook die functioneren met behulp van een krachtige oplaadbare accu en bijgevolg volledig draadloos werken.

In sommige gevallen kan een karaoke set ook voorzien zijn van een USB aansluiting of netstroom. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden op het gebied van aansluitingen. Bedenk daarnaast ook waar je van plan bent om de installatie te plaatsen. Soms neemt een karaoke set toch wel redelijk veel ruimte in beslag en het is goed om hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden.

 

Leeftijdscategorie en doelgroep

De aanschaf van een degelijke en duurzame karaoke set is helemaal niet gebonden aan een bepaalde leeftijdscategorie of doelgroep. Iedereen, jong en oud, kan er probleemloos gebruik van maken en van genieten. Zo kan een karaoke set alvast een goede aanbeveling zijn wanneer je besluit een verjaardagsfeestje of eender welk ander evenement te organiseren.

Het kan echter ook een leuk geschenk zijn voor de kinderen zodat ze zich tijdens vakanties probleemloos enkele uurtjes kunnen vermaken. Kortom, een karaoke set is een goed idee op verschillende momenten. En wil je liever niet zoveel geld spenderen en ben je op zoek naar een karaoke set aanbieding dan kun je er nog altijd eentje huren.

 

 

 

Laatste update: 04.02.23

 

Platenspelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke platenspeler dan willen wij jou daar vast en zeker even bij helpen. Daarom hebben we een koopgids geschreven waarin we jou zoveel mogelijk tips en advies proberen te geven. Zo krijg je een beter idee van waar je eventueel op kunt letten wanneer je een platenspeler koopt. We zijn ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde toestellen en zo hebben we gemerkt dat je met de Soundmaster PL186H platenspeler een degelijk toestel in huis haalt. Het is namelijk niet alleen een platenspeler maar bovendien ook een radiotoestel. Met de Onkyo CP-1050 platenspeler haal je vast en zeker een meer dan waardig alternatief in huis. Bovendien zijn heel wat kopers bijzonder tevreden over de uitstekende geluidskwaliteit van het toestel.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Platenspelers (Reviews) van 2023

 

Maak gebruik van de platencollectie van je ouders of je grootouders. Of je eigen collectie want vele jongeren kennen ook de charme van vinyl. Koop een platenspeler om te blijven genieten van het nostalgische geluid die voortgebracht wordt door deze schijven. Wij hebben vijf verschillende platenspelers vergeleken en in een lijstje samengevat. Denk maar aan topmerken zoals Crosley, Denon, Akai,… Kies er zelf de beste platenspeler uit.

 

1. Soundmaster PL186H Platenspeler 

 

De PL186H is een platenspeler en radio in één. Het apparaat heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding, het behoort dan ook tot de goedkope platenspelers. De inspiratie voor het ontwerp komt van de platenspelers uit de jaren 70. De behuizing is gemaakt van hout zodat het een nostalgisch uitzicht heeft.

De ingebouwde luidsprekers kunnen de hele kamer met geluid vullen en als je krachtiger geluid wilt dan kun je deze speler altijd aansluiten op luidsprekers. Het toestel beschikt over een aansluiting voor een hoofdtelefoon.

De kopers zijn heel tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding van dit apparaat en geven verder ook nog goed advies over de gebruiksvriendelijkheid. Het design valt ook in de smaak maar de meningen over de geluidskwaliteit zijn verdeeld: sommigen zijn tevreden en anderen vinden de kwaliteit ondermaats. Het toestel is ook te beperkt in z’n mogelijkheden.

Ben jij ook zo dol op het geluid van een duurzame en kwaliteitsvolle platenspeler dan kun je zeker dit model van Soundmaster eens bekijken. Bovendien zul je helemaal staan kijken van de wel heel voordelige prijs ervan. Daardoor zou het niet verwonderen dat het wel eens één van de populairste platenspelers uit onze lijst is.

 

Voordelen:

Aankoopprijs: in vergelijking met de andere 4 platenspelers uit onze lijst, beschikt dit model werkelijk over de laagste prijs.

Materiaal: de behuizing van dit handige product is helemaal vervaardigd uit duurzaam en stevig hout. Daardoor krijg het een typische jaren 70 look.

Luidsprekers: de luidsprekers van deze platenspeler zijn helemaal ingebouwd. Daarnaast kun je deze platenspeler ook nog altijd met een paar externe luidsprekers gaan verbinden indien je dit wenst.

 

Nadelen:

Beperkte mogelijkheden: een enkele koper is van mening dat de mogelijkheden van deze platenspeler toch net iets te beperkt zijn.

Geluidskwaliteit: een kleine minderheid van de gebruikers is niet helemaal tevreden met de geluidskwaliteit van dit toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Onkyo CP-1050 Drive Turntablle

 

De Onkyo Cp-1050 is gemaakt om de beste geluidskwaliteit te produceren. Dankzij de direct drive functie hoef je de snelheid zelf niet in te stellen, dit gebeurt volledig automatisch. Het apparaat is uitgerust met een Audio-Technica MM element en beschikt ook nog eens over een stofkap.

Hoewel de prijs van deze platenspeler aanbieding nogal hoog is zijn de kopers toch heel tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding. Het toestel heeft een mooi design en de klankweergave is uitstekend.

Het is simpel in gebruik en je kunt er ook singles mee afspelen. Het apparaat is stevig gebouwd en de kopers zijn ook heel tevreden over de levering. Een minpunt is dat de handleiding niet in het Nederlands is.

Met de Onkyo CP-1050 platenspeler haal je een zeer degelijk en kwalitatief hoogstaand toestel in huis. Dit model is niet alleen voorzien van een beschermende stofkap maar het is ook nog eens uitgerust met een handig en degelijk Audio Technica MM element.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de meeste kopers zijn het erover eens dat deze platenspeler bijzonder eenvoudig te bedienen is.

Stofkap: je zult vrijwel meteen merken dat deze platenspeler over een handige stofkap beschikt. Zo komt er geen stof terecht terwijl je plaatjes draait.

 

Nadelen:

Handleiding: enkele gebruikers vinden het best wel jammer dat de platenspeler niet voorzien is van een Nederlandstalige handleiding.

Prijskaartje: andere kopers zijn dan weer van mening dat het prijskaartje van deze platenspeler toch best wel hoog ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Crosley Executive Platenspeler Teal

 

Deze retro platenspeler is gemaakt van hout en is uitgerust met 3 snelheidsstanden. Het apparaat beschikt ook over een USB verbinding en is licht van gewicht.

De vormgeving laat het op een koffer lijken en je kunt het overal makkelijk mee naartoe nemen.

Over dit product staan slechts drie beoordelingen geschreven maar deze geven overwegend positief advies. Het apparaat is makkelijk te gebruiken en heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Het design valt ook in de smaak bij de gebruikers.

De USB verbinding is handig voor wanneer je externe boxen wilt aansluiten voor een krachtiger volume. Een nadeel is de naald, deze is niet zwaar genoeg en slaat vaak over. Voor een andere koper is het toestel ook te kwetsbaar.

In de meeste gevallen wil het oog natuurlijk ook wel wat. Met deze retro platenspeler van het bekende en misschien wel beste merk Crosley haal je dan ook meteen een blikvanger in huis. Bovendien is dit toestel bijzonder licht qua gewicht waardoor je het gemakkelijk kunt verplaatsen of meenemen.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: deze platenspeler is voorzien van maar liefst 3 verschillende snelheidsstanden. Verder is er ook een USB verbinding voorzien.

Design: het retro design zorgt ervoor dat je een echte blikvanger en gadget in huis haalt. Bovendien is het model zodanig ontworpen zodat het op een reiskoffer lijkt.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een enkele koper is van mening dat het toestel toch net iets te kwetsbaar is en daardoor helemaal niet zo duurzaam.

Naald: een aantal gebruikers vinden het belangrijk om mee te delen dat de naald van de platenspeler iets zwaarder mocht geweest zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Denon DP-300F Platenspeler 

 

Met de Denon DP-300F heb je weinig last van trillingen dankzij de stevige behuizing de arm is uitgerust met een afneembare armkop die je eenvoudig kunt verwisselen. Het apparaat beschikt over een automatische startfunctie waardoor je maar één knop moet indrukken. Na het spelen komt de toonarm terug in de houder.

De draaitafel zelf is gemaakt van aluminium en je beschikt ook over een handmatig mechanisme om de naald te verplaatsen. Je kunt deze platenspeler ook aansluiten op een versterker of receiver zonder eigen phono-ingang.

De beoordelingen voor dit product zijn overwegend positief. De kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit en de mooie prijs die ze betalen voor deze platenspeler aanbieding. Het toestel is makkelijk in elkaar te zetten en werkt volledig automatisch. De standaard coax kabel is wel te kort en voor één koper is de prijs net iets te duur.

Ook met de Denon DP-300F mag je er zeker van zijn dat je een kwaliteitsvolle en duurzame platenspeler in huis haalt. Op die manier kun jij genieten van de mooie nostalgische klanken van een degelijke platenspeler. Toch raden wij jou aan eerst even de voor- en nadelen van dit product grondig te bekijken.

 

Voordelen:

Weinig trillingen: je zult merken dat deze platenspeler over een vrij stevige behuizing beschikt. Hierdoor worden eventuele trillingen tot een minimum herleid.

Handig in gebruik: je hoeft slechts maar één enkele knop in te drukken aangezien dit toestel van een handige automatische startfunctie voorzien is.

Gebruiksgemak: het is mogelijk om indien je dit wenst de platenspeler op een versterker aan te sluiten. Daarnaast is de draaitafel zelf van bijzonder stevig en duurzaam aluminium gemaakt.

 

Nadelen:

Coax kabel: volgens een enkele gebruiker mocht de standaard coax kabel toch wel net iets langer geweest zijn.

Aankoopprijs: een andere koper is dan weer van mening dat de vraagprijs voor deze platenspeler veel te hoog is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vintage Vinyl kofferplatenspeler Platenspeler 

 

Deze VintageVinyl platenspeler heeft een bruine kleur en een mooie retro look. Je kunt kiezen tussen 33, 45 en 78 toeren om zelfs de kleinste plaatjes af te spelen. Het apparaat beschikt over ingebouwde luidsprekers en wordt geleverd met een handleiding.

Dit apparaat is gevormd zoals een koffer. Je kan het dus makkelijk sluiten en overal mee naartoe nemen. Deze platenspeler wordt aangeboden tegen een scherpe prijs dus het toestel behoort zeker tot de categorie van goedkope platenspelers.

Over dit product is tot nu toe nog maar één gebruikerservaring geschreven. De koper is tevreden over de compacte vorm van dit apparaat en schrijft dat het naar behoren werkt. Hij is wel minder tevreden over de geluidskwaliteit, die is nogal ondermaats door het gebruik van interne speakers. Ook zijn de mogelijkheden van dit toestel te beperkt maar voor de prijs blijft het toch nog een mooie aanbieding.

Tot slot is er dan nog de VintageVinyl Retro platenspeler. Dit model is voorzien van een speciale maar toch heel mooie bruine kleur. Op die manier krijgt het toestel een leuke retro look die ervoor zorgt dat je echt een blikvanger in huis haalt. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen aandachtig bekijken en doornemen.

 

Voordelen:

Toerental: bij deze platenspeler heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 33, 45 of zelfs 78 toeren. Dit maakt het mogelijk om zelfs bijzonder kleine platen eenvoudig en zonder problemen af te spelen.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van een handige en sterke interne luidspreker. Daarnaast krijg je er bij de aankoop van de platenspeler een duidelijke handleiding bij.

Prijskaartje: vanwege de scherpe prijs zul je deze platenspeler zeker en vast kunnen spotten tussen de goedkope modellen.

 

Nadelen:

Geluidskwaliteit: volgens de koper is de geluidskwaliteit van deze platenspeler toch niet helemaal wat het hoort te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Platenspelers koopgids

 

Een platenspeler is terug populair omdat vele mensen de kwaliteit van vinyl verkiezen boven de kwaliteit van een CD. Een platenspeler in je huis zorgt voor extra gezelligheid draagt toe aan het design van de ruimte waar je het apparaat plaatst. Je moet een keuze maken tussen verschillende soorten platenspelers en rekening houden met de aandrijving, de bedieningswijze en de prijs.

Soorten platenspelers

We bespreken twee verschillende soorten platenspelers in dit artikel: de retro platenspeler en de USB-platenspeler. Bij een retro platenspeler ligt de focus op het design van het toestel. Deze platenspelers hebben een vintage look zodat ze in elk interieur passen. Ze spelen je platen natuurlijk af zoals elke andere platenspeler maar trekken ook de aandacht van bezoekers bij jou thuis. De meeste modellen beschikken over ingebouwde luidsprekers zodat je het apparaat niet op een versterker hoeft aan te sluiten.

Een USB-platenspeler kun je gebruiken om je platencollectie in digitale vorm te bewaren op je computer. Dankzij de USB verbinding kun je je favoriete muziek op vinyl eenvoudig overzetten in MP3 formaat. Op die manier kun je ook buitenshuis naar je collectie luisteren.

Er zijn ook nog platenspelers die vervaardigd zijn voor DJ’s, dit zijn de direct drive platenspelers. Deze modellen zijn duurder maar ze hebben minder onderhoud nodig.

 

De aandrijving van de platenspeler

De aandrijving van de platenspeler is het eerste punt waar je moet op letten bij de aankoop. Je kunt kiezen tussen drie soorten aandrijving namelijk snaaraandrijving, direct drive aandrijving of wielaandrijving.

Een platenspeler met snaaraandrijving is genoeg voor een koper die enkel van plan is om naar muziek te luisteren. Je hebt hiervoor geen speciale aandrijving nodig en dit type is meestal ook goedkoper in de aanschaf.

Voor professionele dj’s of echte muziekliefhebbers is een platenspeler met een direct drive een betere aankoop. Het toerental van een direct drive platenspeler is preciezer dus je bent verzekerd van een betere weergave van je vinyl. Je moet deze platenspeler ook minder onderhouden, dit is vooral goed als je dagelijk platen draait met je toestel.

De platenspelers die door een wieltje worden aangedreven zijn moeilijker te vinden. Bij dit model staat een wieltje in verbinding met het plateau om deze op snelheid te brengen.

 

Bedieningswijze

De volautomatische platenspeler voert alle handeling vanzelf uit, je hoeft gewoon op een knop te drukken en de toonarm gaat automatisch naar de plaat. De naald wordt in de groef geplaatst en wanneer het einde van de plaat bereikt is gaat de toonarm terug naar het rustpunt. Het gebruiksgemak bij deze bediening is heel groot maar je hebt een grotere kans op storingen. Als er iets stuk gaat zijn reparaties heel duur bij dit type platenspeler.

Bij een halfautomatische platenspeler moet je zelf de naald laten zakken maar de toonarm gaat automatisch terug naar de beginpositie wanneer de plaat uitgespeeld is. Dit type platenspeler loopt minder risico op storingen en de naald is beter beschermd tegen beschadiging.

Een handmatige platenspeler moet je zelf bedienen. Je moet zelf de toonarm naar het plateau verplaatsen en de naald op de plaat laten zakken. Wanneer de plaat uitgespeeld is moet je de toonarm zelf terugplaatsen in de beginpositie. Bij zo’n model is het belangrijk dat je in de gaten houdt wanneer de plaat gestopt is met spelen zodat je de naald terug kunt plaatsen om schade te vermijden.

 

Toonarm en naald

Meestal is de toonarm van een platenspeler recht of heeft het een klein bocht. De toonarm moet zich vrij kunnen bewegen over de platenspeler zonder weerstand te ondervinden. Daarom is de toonarm op een soepele manier bevestigd op de platenspeler. De lengte is belangrijk want de toonarm moet zo recht mogelijk in de groeven van de plaat terechtkomen om de beste geluidskwaliteit te kunnen produceren.

De naald is heel belangrijk voor de kwaliteit van de muziek. Via de naald wordt de muziek uit de groeven van een plaat gehaald. Je koopt best een scherpe naald van goede kwaliteit, deze zijn meestal wel een stuk duurder. Het is ook van belang dat je de druk van de naald correct instelt zodat de toonarm niet verspringt vanwege stof.

Prijs van een platenspeler

Je zult meteen merken dat de prijs van een platenspeler behoorlijk variabel is. Dit heeft te maken met het gebruikte materiaal van de naald of de aanwezigheid van een ingebouwde voorversterker.

Je moet voor jezelf uitmaken wat het belangrijkste is voor de platenspeler die je wilt kopen. Daarna kun je een budget opstellen en verschillende modellen vergelijken op basis van prijs en functies. Een aanbeveling is om online op zoek te gaan naar een platenspeler omdat de prijzen meestal lager liggen. Zo kun je goedkope aanbiedingen vinden, zelfs bij producten van bekende merken.

 

 

 

Laatste update: 04.02.23

 

Boomboxen test van 2023

 

Met een degelijke boombox kun jij vanaf nu altijd en overal van je favoriete muziek genieten. Ben je benieuwd? Lees dan alvast even onze koopgids omtrent boomboxen. Zo zal de zoektocht naar de beste boombox een pak makkelijker verlopen. Indien je echter dringend op zoek bent naar een boombox toestel dan kun je ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Daarin stellen wij jou graag de 3 best beoordeelde boombox toestellen aan jou voor. Zo blijkt de Jbl Boombox alvast een bijzonder populair toestel te zijn. Bovendien is het apparaat voorzien van een handige bluetooth functie zodat je zonder problemen muziek van je smartphone of tablet kunt streamen. Door te kiezen voor de Sony ZS-PS55 boombox kies je niet alleen voor degelijkheid maar ook voor kwaliteit. Zo is het mogelijk om met deze boombox vrijwel eender welk type audio bestand te gaan afspelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Boombox Reviews – Top 5

 

 

Ben jij ook zo verzot op muziek dan is de boombox misschien wel iets voor jou. Met deze draagbare bluetooth speaker kun je altijd en overal van jouw favoriete muziek genieten. Aarzel dus zeker niet en neem een kijkje in onze top 5 van boomboxen zodat je voor jezelf de beste boombox kunt uitkiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Jbl Boombox

 

De JBL boombox aanbieding wordt beschouwd als de grootste bluetooth speaker. De speaker heeft een zwarte kleur en beschikt over een oplaadbare accu die 24 uur lang meegaat. Het toestel beschikt over bluetooth waardoor je draadloos muziek naar de boombox kunt streamen binnen een bereik van 10 m.

Het is ook mogelijk om twee bluetooth apparaten tegelijk aan te koppelen. De JBL connect optie zorgt ervoor dat je tot 100 speakers met elkaar kunt gaan verbinden. Het is bovendien ook waterdicht waardoor het een ideaal toestel is voor zwembadfeestjes. Het toestel weegt ongeveer 5 kg.

Uit de reviews blijkt dat heel wat kopers tevreden zijn over de prijs van het product en dus een positief advies geven over de prijs-kwaliteitverhouding. De boombox speelt zuiver en gaat langer mee dan 24 uur. Bovendien kun je er ook je gsm aan opladen. Sommige kopers vinden het product toch iets te duur.

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar de beste boombox. Toch kunnen we jou vertellen dat JBL een bijzonder bekend merk is dat kwaliteit en duurzaamheid aanbiedt. Heel veel gebruikers beschouwen het ook als veruit het beste merk. Hieronder een overzicht van de voordelen en de nadelen.

 

Voordelen:

Voeding: de boombox is voorzien van een bijzonder krachtige accu die je bovendien steeds kunt opladen. Op het moment dat de accu helemaal is opgeladen dan ben je verzekert van ruim 24 uur lang muziek.

Bluetooth: je kunt ook gebruik maken van de bluetooth functie. Op die manier kun je je favoriete muziek van je smartphone of tablet streamen binnen een bereik van maximaal 10 meter.

JBL connect optie: dankzij de JBL connect optie is het mogelijk om bijvoorbeeld tot maximaal 100 luidsprekers aan elkaar te koppelen.

Waterdicht: je hoeft je geen zorgen te maken indien je de boombox in de badkamer wilt plaatsen of indien je een zwembadfeestje gepland hebt staan. De boombox is namelijk helemaal waterdicht.

 

Nadelen:

Prijskaartje: sommige kopers zijn van mening dat deze boombox toch wel iets te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sony ZS-PS55

 

Met de Sony ZS-PS55 boombox kun jij vanaf nu zorgeloos van jouw muziek genieten. Met dit toestel kun je meerdere USB-apparaten tegelijk afspelen alsook de meeste audio bestandstypen. De batterij gaat ongeveer 26 uur mee als je naar de radio luistert en 9 uur wanneer je cd’s wilt beluisteren.

Het toestel beschikt over twee speakers waardoor de muziek extra goed verspreid wordt en er dus een groot bereik is. Bovendien is het ook mogelijk om tot 3 verschillende radiozenders in te stellen en zelfs het beluisteren van cd’s is een optie. De boombox beschikt over één audio-ingang en er is ook de mogelijkheid om een gsm op te laden via het toestel.

Voor veel kopers is dit een ideaal product. Het is compact, heeft niet te veel opties en is heel gemakkelijk te bedienen en daarom dus heel handig in gebruik. Echter vinden sommige gebruikers drie zenders net iets te weinig.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor een boombox die jou wordt toegestuurd door het bekende merk Sony. Om te weten of het toestel al dan niet iets voor jou is, is het dan wel belangrijk dat je de kenmerkende eigenschappen ervan kunt controleren. Wij zetten alvast even de populairste mogelijkheden op een rijtje.

 

Voordelen:

Voeding: de boombox is voorzien van een oplaadbare batterij met een lange gebruiksduur. Indien je gewoon naar eender welke radiozender luister dan ben je zeker van 26 uur muziek. Indien je naar je favoriete cd wilt luisteren dan kun je rekenen op een maximale gebruiksduur van 9 uur.

Speakers: je zult meteen kunnen vaststellen dat de boombox voorzien is van 2 krachtige luidsprekers waardoor het bereik ook iets groter wordt.

Gebruiksgemak: je kunt gebruik maken van de audio-ingang en verder is het mogelijk om bijvoorbeeld je smartphone met behulp van de boombox op te laden.

 

Nadelen:

Te weinig zenders: bij deze boombox kun je maximaal 3 radiozenders programmeren. Sommige klanten hadden liever wat meer zenders kunnen programmeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Soundmaster SCD 7900 WE

 

Met de Soundmaster boombox draag je altijd en overal je favoriete liedjes met jou mee. Dit draagbare toestel is voorzien van een DAB+ functie die ervoor zorgt dat je overal van je favoriete radiozenders kunt genieten.

Bovendien kun je met deze speaker ook cd’s en cassettes afspelen. Net zoals bij de vorige twee toestellen heb je ook hier de mogelijkheid om een USB aan te sluiten.

Uit geen enkele review blijkt dat de kopers ontevreden zijn over dit product. Met deze speaker kun je niet alleen naar cd’s en radio luisteren maar is het ook mogelijk om oude cassettebandjes af te spelen. Daardoor is het voor veel kopers een multifunctioneel product. Het geluid is bovendien zuiver en het toestel is van een goede kwaliteit.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze unieke Soundmaster boombox. Het is een vrij compact product waardoor het ook veel makkelijker wordt om het product overal mee naartoe te nemen. Ideaal als je bijvoorbeeld op een bouwwerf werkt en graag wilt genieten van een lekker deuntje muziek.

 

Voordelen:

DAB+ functie: de boombox is voorzien van de handige DAB+ functie zodat je een heel ruim aanbod aan digitale radiozenders kunt beluisteren.

Handig in gebruik: daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je favoriete cd’s of cassettes te beluisteren met behulp van deze boombox.

USB: de boombox is voorzien van een degelijke USB aansluiting.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper is niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit van deze boombox en vindt het toestel bovendien ook kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Denver TCU 206

 

Dankzij de Denver TCU 206 boombox kun jij vanaf nu altijd en overal van jouw favoriete muziek genieten. Het apparaat is beschikbaar in verschillende kleuren en is voorzien van een USB-poort. Het toestel is niet zo groot en dus compact in formaat maar daardoor ook gemakkelijk mee te nemen.

Naast de mogelijkheid om cd’s en mp3 bestanden te beluisteren kun je via de DAB functie ook genieten van je favoriete digitale radiozender. Bovendien heb je geen stroom nodig om van dit toestel te genieten aangezien het ook werkt op batterijen. Het ideale toestel dus voor wie ook in het park met vrienden van muziek wil genieten.

Sommige gebruikers vinden dat dit product een matige kwaliteit heeft en beperkte mogelijkheden. De meeste kopers blijken echter tevreden te zijn. Het is een eenvoudig apparaat en bovendien zeer compact waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is en dus ideaal in gebruik.

Kies je voor de Denver TCU 206 boombox dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid en design. Bovendien heb je de mogelijkheid om een keuze te maken uit meerdere stijlvolle kleurtjes. Kortom zeker de moeite waard om even van dichterbij te bekijken.

 

Voordelen:

Formaat: het is een vrij compacte boombos die je makkelijk en zonder al teveel problemen kunt verplaatsen. Het handvat zorgt daarbij voor nog net iets meer comfort.

Gebruiksgemak: de boombox biedt je de mogelijkheid om niet alleen naar je favoriete cd’s te luisteren maar ook mp3 bestanden behoren tot de mogelijkheden. En verder kun je ook de DAB functie gebruiken.

Voeding: het is mogelijk om deze boombox op netstroom aan te sluiten maar het is niet noodzakelijk aangezien het toestel ook op een krachtige oplaadbare batterij werkt.

 

Nadelen:

Beperkte mogelijkheden: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de mogelijkheden van het toestel net iets te beperkt zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bluetooth speaker

 

De boombox bluetooth speaker is een draagbare speaker die zorgt voor een zuiver geluid. Het is een draagbaar toestel dat je zowel draadloos als via een audiokabel kunt verbinden.

Het toestel is voorzien van een oplaadbare batterij die 4 uur lang meegaat. De ingebouwde knoppen en het draaghandvat zorgen ervoor dat het handig is in gebruik. Het toestel werkt met een bluetooth verbinding binnen een bereik van 10 m. Het is niet zo duur als de vorige producten waardoor het misschien wel tot de goedkope boomboxen behoort.

Uit de reviews bij dit product blijkt dat de kopers tevreden zijn over de prijs en geven dan ook een goed advies over de prijs-kwaliteitverhouding. Toch vinden de meeste gebruikers dat het product kleiner is dan verwacht en dat het geluid iets sterker mocht zijn.

We kunnen het rijtje vervolgens afsluiten met deze unieke bluetooth speaker. Of het ook het toestel met de laagste prijs is, dat valt nog af te wachten maar toch zijn de kopers bijzonder tevreden over de aangeboden prijs-kwaliteit. Hieronder alvast een selectie van de belangrijkste eigenschappen.

 

Voordelen:

Formaat: het is een compacte en draagbare boombox. Handig dus om overal mee naartoe te nemen indien je dat wenst.

Voeding: de boombox is voorzien van een krachtige oplaadbare batterij met een behoorlijk lange gebruiksduur.

Prijskaartje: je zult aangenaam verrast worden door het mooie en vooral betaalbare prijskaartje.

 

Nadelen:

Uitverkocht: jammer genoeg is het toestel tijdelijk uitverkocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Boomboxen koopgids

 

Als jij ook altijd en overal muziek wilt, dan kan een boombox misschien wel iets voor jou zijn. De beste boomboxen zullen misschien niet altijd de goedkope boomboxen zijn. In veel gevallen betaal je nu eenmaal voor kwaliteit. Als je besluit een boombox te kopen kun je altijd letten op het gebruiksgemak ervan. Probeer ook zeker de prijs, de mogelijkheden, het frequentiebereik en het vermogen in acht te nemen als je de aanbiedingen gaat vergelijken.

Gebruiksgemak

Als je dol bent op muziek en graag en overal van muziek geniet dan kan een boombox ideaal zijn voor jou. Een boombox wordt in sommige gevallen ook wel een draagbare bluetooth speaker genoemd door mensen. Met een boombox neem jij dus je muziek overal mee naartoe. Op die manier kun jij een gezellige picknick op het strand of een kampeervakantie extra aangenaam maken.

Boomboxen zijn er tegenwoordig in verschillende formaten en design. Sommige modellen bevatten ook net iets meer functiemogelijkheden in vergelijking met andere modellen. Zo kunnen ze een groter bereik hebben of een betere frequentie. Op sommige toestellen kun je zelfs je gsm opladen of cd’s afspelen. Uiteraard zal dit allemaal meespelen in het uiteindelijke prijskaartje.

Het is een goede aanbeveling om eerst en vooral zoveel mogelijke toestellen met elkaar te vergelijken. Houd hierbij ook rekening met de verwachtingen en eisen die je hebt. Het kan misschien wel een hulp zijn om even de beoordelingen van kopers door te nemen. Soms kunnen daar nog leuke tips en weetjes bijzitten die je goed kunnen helpen. Wie weet kom je zo wel een boombox aanbieding tegen.

 

Functiemogelijkheden en prijskaartje

Zoals reeds min of meer aangegeven hebben sommige boomboxen iets meer mogelijkheden dan andere modellen. Het is belangrijk om dus rekening te houden met je persoonlijke voorkeur en verwachtingen ervan. Sommige toestellen hebben de mogelijkheid om 3 of meerdere radiozenders in te stellen. Zo kun jij van tijd tot tijd ook even naar de radio luisteren wanneer jij dat wenst.

Andere boomboxen zijn dan weer geschikt om er cd’s en cassettes in af te spelen. Ook dit kan een leuk pluspunt zijn. Heel veel recente boomboxen laten nu ook toe om meerdere USB’s aan te sluiten. Bij de meeste modellen kun je trouwens ook probleemloos een gsm opladen. Als het eventueel kan dan raden wij jou ook aan om een boombox te kiezen die op batterijen werkt. Kies wel voor oplaadbare batterijen. Een boombox met een snoer is bijvoorbeeld minder gemakkelijk om mee te nemen naar het park.

Het prijskaartje zal uiteraard in verhouding staan met het type boombox dat je aankoopt. Een model met meerdere functiemogelijkheden zal logischerwijze ook iets duurder zijn. Je beslist uiteraard helemaal zelf welk bedrag je er maximaal wilt en kunt aan spenderen. Als je goed zoekt, is het misschien mogelijk dat je een boombox aanbieding tegenkomt die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Op welke manier wordt de muziek afgespeeld

Een boombox zorgt ervoor dat jij overal naar je favoriete liedjes kunt luisteren. Dit kan op heel wat verschillende manieren. De meeste modellen werken op basis van bluetooth. Dit zijn trouwens ook de iets goedkopere boomboxen. Bluetooth is een goede keuze en vooral heel handig aangezien de meeste smartphones ermee uitgerust zijn. Bovendien kun je bluetooth werkelijk overal gebruiken want je hebt geen wifi netwerk nodig. Uiteraard is het ook mogelijk om gebruik te maken van een wifi netwerk. Dit wil natuurlijk wel zeggen dat wanneer dit niet aanwezig is, je niet naar je favoriete muziek zult kunnen luisteren.

Verder zijn er ook bepaalde toestellen die gebruik maken van Apple Airplay. Op die manier kan de boombox verbinding maken met toestellen van het merk Apple. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor een wifi netwerk nodig hebt. Thuis kan dit dus perfect werken, eenmaal onderweg ben je niet meer zeker van de muziek.

Frequentiebereik en het vermogen

Het is ook een goed idee om even stil te staan bij het frequentiebereik van zo een toestel. Wij als mens kunnen over het algemeen 20 Hz en 20.000 Hz frequenties waarnemen. Hoe ouder je wordt hoe minder Hz je zult kunnen waarnemen. Het is mogelijk dat bij bepaalde boomboxen het frequentiebereik veel hoger ligt dan die 20.000 Hz. Een groter frequentiebereik is een goede keuze omdat ze de klankkleur veel meer beïnvloeden. Je zult bijvoorbeeld sommige tonen ook echt kunnen voelen.

In samenspraak met het frequentiebereik kun je ook meteen kijken naar het vermogen van een toestel. Het vermogen zal de hoeveelheid geluid weergeven die de boombox produceert. Met andere woorden, men zou kunnen zeggen dat hoe hoger het vermogen is, hoe luider de boombox kan. Houd er wel rekening mee dat het vermogen helemaal niets zegt over de kwaliteit van het geluid.

 

 

 

Laatste update: 04.02.23

 

Draagbare speakers test van 2023

 

Ben je van plan om binnenkort met enkele vrienden naar het strand te trekken? Of toch liever met het hele gezin een gezellige picknick houden in het park? In beide gevallen kan een degelijke draagbare speaker voor een leuk muziekje zorgen. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken, en daarom willen wij jou daarbij helpen. Uit onderzoek is gebleken dat je met de MegaBoom Big Black Dragon draagbare speaker alvast een topproduct aankoopt. Het is een vrij compact apparaat wat ervoor zorgt dat je het makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de Jbl Flip 4. Deze draagbare speaker is niet alleen kwalitatief maar ook designvol. Zo kun je kiezen uit maar liefst 6 vrolijke kleurtjes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draagbare speaker reviews – top 5

 

 

Een draagbare speaker kan voor veel leuke momenten zorgen. Je kunt een kleine draadloze speaker meenemen naar het strand om muziek af te spelen of een groter model meenemen naar vrienden voor een karaoke avond. Afhankelijk van je eigen bedoeling kun je tussen de volgende vijf topproducten zeker de beste draagbare speaker voor jezelf vinden. Lees dus gerust verder en gebruik deze informatie om een goede aankoop te maken.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. MegaBoom Big Black Dragon

 

Deze draadloze speaker produceert prachtig geluid met een sterke bas. De speaker is waterdicht tot een diepte van 1 meter en dit voor 30 minuten lang. De batterij kan 20 uur lang muziek afspelen en de speaker heeft een bereik van 30 meter. Naast water is de speaker ook bestand tegen schokken en tegen vuil.

Deze speaker is licht van gewicht dus je kunt het makkelijk meenemen. Je kunt meerdere speakers met elkaar koppelen en ze produceren geluid in elke richting dankzij het 360º geluid. Het toestel is in verschillende kleuren beschikbaar.

Hoewel enkele kopers de prijs te hoog vinden zijn de meesten toch heel tevreden over de topkwaliteit die ze ervoor terugkrijgen. Het geluid is uitstekend en je kunt het via de app nog meer personaliseren. De kwaliteit van de bassen is ook goed en het apparaat maakt vlug verbinding.

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies de beste draagbare speaker is. Toch lijkt dit product alvast aardig op weg. Het toestel biedt een mooie en heldere geluidskwaliteit en ook de bastonen zijn veel heviger en intenser aanwezig. Het mag niet verwonderen indien dit apparaat tot de populairste draagbare speakers behoort.

 

Voordelen:

Veiligheid: deze draagbare speaker is niet alleen schokbestendig maar is ook bestand tegen stof en vuil. Verder is de speaker ook helemaal waterdicht en kun je deze zelfs tot op 1 meter diep probleemloos gebruiken.

Batterij: de speaker werkt op basis van een bijzonder krachtige batterij die maar liefst 20 uur lang kan meegaan.

Comfort: verder zul je merken dat het apparaat weinig weegt en dus makkelijk te verplaatsen is.

Gebruiksgemak: het toestel biedt je de mogelijkheid om zelfs meerdere luidsprekers met elkaar te verbinden. En het apparaat is zelfs beschikbaar in meerdere leuke kleuren.

 

Nadelen:

Budget: je zult meteen vaststellen dat het toestel niet meteen over de laagste prijs beschikt. En dat vinden sommige kopers toch wel wat jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Jbl Flip 4

 

Je kunt de JBL Flip 4 kopen in 6 verschillende kleuren. Deze draagbare speaker maakt draadloze verbinding via bluetooth en beschikt over een ingebouwde batterij met een vermogen van 3000 mAh. Zo kun je tot wel 12 uur lang genieten van je favoriete muziek. Het toestel is waterdicht en kan tot 30 minuten lang onder water overleven.

Deze draagbare speaker van JBL kun je dankzij JBL Connect+ verbinden met 99 andere JBL speakers om een feestje te organiseren. De speaker is ook voorzien van een ingebouwde microfoon zodat je telefoongesprekken kunt beantwoorden.

De gebruikers geven positief advies over de kwaliteit van het geluid en bevestigen dat het apparaat waterdicht is. De verbinding via bluetooth verloopt vlotjes en dankzij de compacte vorm kun je het toestel makkelijk meenemen op verplaatsing.

Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de Jbl Flip 4. Deze handige draagbare speaker is vrij compact en weegt weinig. Dit maakt het makkelijk om de speaker bijvoorbeeld mee te nemen als je naar het park of het strand gaat. Verder is het apparaat te verkrijgen in maar liefst 6 leuke en vrolijke kleurtjes.

 

Voordelen:

Voeding: het toestel is uitgerust met een bijzonder krachtige ingebouwde batterij. Deze batterij heeft een maximaal vermogen van maar liefst 3000 mAh. Waardoor je zonder problemen 12 uur lang naar muziek kunt luisteren.

Waterdicht: het handige aan dit apparaat is dat de speaker volledig waterdicht is. Bovendien kun je de speaker een half uur lang zonder problemen onder water meenemen.

JBL Connect+: dankzij de JBL Connect+ functie is het mogelijk om dit apparaat met nog 99 andere gelijkaardige JBL luidsprekers te gaan koppelen.

 

Nadelen:

Geen opbergetui: slechts één enkele koper vindt het wel behoorlijk jammer dat de speaker niet in een opberghoesje wordt geleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Denon Envaya Mini DSB-100

 

Deze draagbare speaker is compacter en slanker dan de Denon Envaya en is ook nog eens bestand tegen water. De ingebouwde batterij heeft een levensduur van 10 uur voordat je het terug moet opladen en de luidspreker beschikt over ruisonderdrukking.

Je kunt deze speaker zowel horizontaal als verticaal rechtzetten en bij de levering ontvang je een draagtas om het toestel makkelijk mee te nemen. Dankzij de NFC koppeling kun je je smartphone of tablet makkelijk koppelen aan het apparaat. Met de ingebouwde microfoon kun je ook telefoongesprekken beantwoorden.

Het enige minpunt voor enkele kopers is de relatief korte gebruiksduur van de batterij. Verder heeft deze draagbare speaker aanbieding een interessante verhouding tussen de prijs en de kwaliteit en produceert het een uitstekend geluid.

Ben je niet alleen op zoek naar een degelijke draagbare speaker maar ook naar een compact en slank ontwerp? Dan hoef je vast en zeker de Denon Envaya Mini DSB-100 even grondig onder de loep te nemen. Het apparaat is voorzien van een bijzonder krachtige interne batterij die zonder problemen 10 uur lang meegaat.

 

Voordelen:

Ruisonderdrukking: het apparaat is voorzien van een handige ruisonderdrukking functie, waardoor je geen last zult hebben van ruis of andere storende geluiden.

NFC koppeling: de NFC koppeling maakt het mogelijk om deze speaker eventueel met je mobiele telefoon of zelfs je tablet te gaan verbinden.

Handig in gebruik: het is mogelijk om de draagbare speaker zowel horizontaal alsook verticaal te gebruiken. Verder wordt het toestel geleverd in een mooie en stevige opbergetui.

 

Nadelen:

Matige batterij: slechts een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de batterij niet zo lang meegaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sony SRS-X11

 

Ben je eerder op zoek naar goedkope draagbare speakers? Neem dan een kijkje naar deze Sony SRS-X11. Het toestel is beschikbaar in 5 verschillende kleuren en de batterij heeft een gebruiksduur van 12 uur. Je maakt eenvoudig verbinding via Bluetooth of met de NFC One-Touch functie.

Het apparaat beschikt over dubbele passieve radiatoren die zorgen voor een optimaal basgeluid. Het toestel is compact en licht en dus makkelijk om mee te nemen. Je kunt twee speakers met elkaar verbinden om de muziek over een groter bereik af te spelen.Je kunt je telefoon ook beantwoorden dankzij de microfoon die in de speaker gebouwd is.

De kopers zijn vooral tevreden over de kwaliteit die ze krijgen voor de goedkope prijs. Verder geven ze positief advies in hun reviews over het mooie design, het compacte formaat en de goede geluidskwaliteit. Het is wel niet zo makkelijk om twee speakers met elkaar te koppelen.

Sony is een bekend merk op het gebied van informatica en technologie. Het spreekt voor zich dat dit bekende en misschien wel het beste merk, ook een degelijke draagbare speaker op de markt heeft gebracht. Toch is het altijd handig om op voorhand even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

NFC One-Touch functie: dankzij de NFC One-Touch functie is het mogelijk om een handige en snelle verbinding te maken met bluetooth.

Prijskaartje: je zult werkelijk meteen versteld staan van de mooie en voordelige prijs van dit product.

Design: het is een draagbare speaker in de vorm van een kubus, die je kunt bestellen in 5 leuke en vrolijke kleurtjes. Verder is het vrij compact en licht van gewicht en daardoor makkelijk overal mee naartoe te nemen.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: volgens enkele kopers zou het toch wel wat moeite en tijd kosten om 2 of meerdere luidsprekers met elkaar te verbinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. vidaXL bluetooth & microfoon

 

Deze draagbare karaoke speaker van VidaXL is perfect voor feesten en zelfs danslessen. Je kunt muziek afspelen via de bluetooth verbinding maar ook MP3 bestanden via USB of SD. De batterij heeft een gebruiksduur van 7 uur en kun je daarna terug opladen. Je kunt ook kiezen om de speaker aan te sluiten op netstroom.

Het product beschikt over een microfoon zodat je een karaoke avond kunt organiseren met vrienden. De speaker staat op wieltjes en heeft een trekbeugel zodat je het als een trolley kunt verplaatsen.

De gebruiksaanwijzing is te beknopt en de batterij zou minder lang meegaan dan 7 uur. De kwaliteit van het geluid is wel top en je kunt de speaker makkelijk verplaatsen. Het volume kan heel hoog maar de speaker is geen lichtgewicht.

Tenslotte is er dan ook nog deze handige draagbare speaker van het bekende merk VidaXL. Het is eigenlijk meer een soort van mobiele karaoke luidspreker waarmee je elk feestje meteen een pak vrolijker kunt maken. Laten we alvast even op zoek gaan naar de kenmerkende eigenschappen.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van een handige bluetooth functie, maar je kunt ook altijd gebruik maken van de USB poort. Zo is het mogelijk om SD, MP3 of USB bestanden zonder problemen te gaan afspelen.

Batterij: het apparaat werkt op basis van een krachtige batterij die zonder problemen tot wel 7 uur lang meegaat. Uiteraard is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de luidspreker aan de netstroom te koppelen.

 

Nadelen:

Korte handleiding: de handleiding is volgens sommige klanten vrij kort en ook helemaal niet zo duidelijk.

Matige batterij: andere kopers zijn dan weer van mening dat de batterij toch niet zo krachtig is als beweerd wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Draagbare speakers koopgids

 

In een andere koopgids bespreken we al de belangrijke punten waar je moet op letten wanneer je speakers koopt, maar in dit artikel zullen we ons focussen op de beste draagbare speakers. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je van plan bent om een draagbare speaker aanbieding te kopen. Denk maar aan het formaat, de draadloze verbinding, de batterijduur, de afspeelopties en de waterdichtheid. Lees gerust verder om je beter te informeren.

Formaat

Je kunt hele kleine draagbare speakers kopen die kleiner zijn dan 10 cm of grote modellen die groter zijn dan 30 cm. De keuze zal vooral afhangen van hoeveel je de speaker wilt meenemen op verplaatsing. Het voordeel van een kleine speaker is dat je het kunt meenemen in een handtas of een jaszak. Op die manier kun je het apparaat eenvoudig meenemen op verplaatsing.
Het nadeel is wel dat dit een invloed heeft op de geluidskwaliteit. Een kleine speaker zal ook een kleinere luidspreker bevatten waardoor je een minder goede geluidskwaliteit zult hebben of een minder hoog volume.

Een grotere speaker kun je nog altijd makkelijk meenemen in een rugzak maar is te groot om in een jaszak te bewaren. De geluidskwaliteit is meestal wel beter en je zult ook over meerdere opties beschikken.

 

De draadloze verbinding

Je kunt je smartphone of tablet verbinden met een draagbare speaker om je eigen muziekbibliotheek te gebruiken. Deze verbinding kun je tot stand brengen op verschillende manieren die we even zullen vergelijken en bespreken.

De eerste manier is via bluetooth. Deze verbinding komt vooral voor op de goedkope draagbare speakers omdat de meeste smartphones ook over deze functie beschikken. Bluetooth heeft een bereik van ongeveer 10 meter en is dus enkel geschikt voor korte afstand.

Apple Airplay maakt via wifi een verbinding tussen de draagbare speaker en een iPhone, iPad of iPod. Het is een stabiele verbinding maar je hebt wel wifi nodig en het is enkel geschikt voor Apple producten. Sommige modellen kunnen echter een verbinding maken via PlayDirect zodat je geen wifi nodig hebt.

Tenslotte zijn er nog de speakers die een verbinding maken via wifi met een ander apparaat. Op die manier kun je meestal zelfs verschillende speakers met elkaar verbinden.

 

Batterijduur

Een draagbare speaker werkt op een oplaadbare batterij zodat je geen stopcontact in de buurt nodig hebt om het toestel van stroom te voorzien. Je moet bij de aankoop natuurlijk letten op de batterijduur van de speaker van jouw voorkeur, sommige werken namelijk langer dan andere.

Als je van plan bent om de draagbare speaker mee te nemen naar het strand of een park, dan heb je meestal al genoeg aan een batterij die tot 6 uur lang blijft werken. Als je echter de speaker wilt gebruiken om een feestje te geven, dan is het een aanbeveling om te kiezen voor een batterij die langer kan werken.

Houd wel in gedachten dat de aangeduide batterijduur geldig is als je de muziek afspeelt op een gemiddeld volume. Als je de muziek op een hoog volume afspeelt dan zal de batterij vlugger leeg raken.

 

Afspeelopties

De meeste draagbare speakers kun je verbinden met een smartphone om muziekbestanden af te spelen, maar er zijn ook andere modellen die je kunt verbinden met een tablet of een computer.

De mogelijkheid om te verbinden met een smartphone hangt af van de aan- of afwezigheid van bluetooth of wifi. Tegenwoordig beschikken bijna alle telefoons over deze functies dus we kunnen wel stellen dat je alle smartphones met een draagbare speaker kunt verbinden. Er zijn wel bepaalde modellen die enkel werken met Apple producten.

Tablets kun je ook gebruiken als een muziekbron en deze apparaten kunnen meestal ook verbonden worden met een draagbare speaker. Net als met een smartphone gebruiken ze vooral bluetooth of wifi.

Je kunt ook muziek afspelen van de computer maar je hebt in vele gevallen nood aan een programma zoals iTunes en je speaker moet dit ook ondersteunen. Als je een wireless home system hebt dan kun je direct muziek streamen.

Waterdichtheid

De meeste goedkope aanbiedingen zorgen voor een goed geluid maar er zijn ook andere kenmerken die van belang zijn. Zo is het handig om een waterdichte speaker te kopen, vooral als je van plan bent om het toestel mee te nemen naar het strand of te gebruiken aan de rand van het zwembad.

De meeste speakers zijn spatwaterdicht, dit wil zeggen dat ze een regenbui of opspattend water kunnen overleven. Er zijn echter ook speakers die volledig waterdicht zijn, deze kun je dus zonder problemen onderdompelen.

 

 

 

Laatste update: 04.02.23

 

Midi keyboards test van 2023

 

Ben je op zoek naar een midi keyboard maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou graag even op weg helpen. In onze koopgids proberen we jou een aantal richtlijnen en tips aan te bieden. Daardoor wordt de zoektocht naar het voor jou beste midi keyboard meteen een pak aangenamer en comfortabeler. Verder hebben we ook een onderzoek gedaan naar wat nu eigenlijk de 3 beste midi keyboards zijn. Zo hebben we kunnen opmerken dat het Akai Lpk25 midi keyboard werkelijk een topproduct blijkt te zijn. Zo is het toestel voorzien van ruim 25 toetsen en kun je daarmee al heel wat verschillende leuke deuntjes en melodieën componeren. Het Akai Mpk Mini midi keyboard hoeft alvast niet onder te doen. Ook dit apparaat is eerder vrij compact en dus makkelijk om eender waar mee naartoe te nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Midi keyboard reviews – top 5

 

 

Een midi keyboard is een elektronisch instrument die je op je computer kunt aansluiten om ze te laten communiceren met elkaar. Zo kun je meteen muziek maken op je computer en zelf je eigen dance nummers componeren. Als je op zoek bent naar de beste midi keyboard dan zal de volgende informatie je zeker interesseren.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Akai Lpk25

 

Deze midi keyboard bestaat uit 25 toetsen en is door zijn compacte vorm makkelijk overal mee naartoe te nemen. Het keyboard werkt met midi via USB, je kunt deuntjes en melodieën inspelen en bewaren maar je kunt het toestel ook gebruiken om functies toe te wijzen aan de toetsen.

Het is een apparaat die je terugvindt tussen de goedkope midi keyboards. Je sluit het toestel gewoon aan op je computer en laptop en je kunt in combinatie met virtuele instrumenten akkoorden en muziek inspelen. Je kunt het klavier een octaaf hoger of lager zetten om hogere of lagere noten te bereiken.

Dit keyboard is makkelijk om te installeren en hoewel de toetsen in het begin nog wat ongemakkelijk aanvoelen zijn ze na een paar uur spelen al veel comfortabeler. De topkwaliteit van het product veroorzaakt positieve reviews van de kopers. De goedkope prijs zorgt ook voor grote tevredenheid.

Als je op zoek bent naar een degelijk mini keyboard voor een betaalbaar prijsje dan kun je alvast even dit apparaat bekijken. Het midi keyboard is afkomstig van het merk Akai Pro dat bovendien heel bekend is. Volgens heel wat gebruikers is dat dan ook het populairste en het beste merk.

 

Voordelen:

Kostprijs: het is misschien niet het toestel met de laagste prijs maar toch zul je dit midi keyboard zonder twijfel kunnen spotten tussen de goedkope producten.

Ontwerp: het is een vrij compact apparaat dat bestaat uit maar liefst 25 toetsen en makkelijk overal mee naartoe te nemen is.

Gebruiksgemak: het is mogelijk om leuke deuntjes en fantastische melodieën in te gaan spelen en bovendien ook op te slaan. Verder kun je dit midi keyboard ook gebruiken om bijvoorbeeld een bepaalde specifieke functie te gaan toewijzen aan één of andere toets.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: slechts één enkele koper is van mening dat dit apparaat toch wel behoorlijk kwetsbaar is en daardoor snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Akai Mpk Mini

 

Dit kleine midi keyboard beschikt over 25 toetsen en het is uitgerust met een arpeggiator en latch-functie.

Het apparaat heeft enkele midi-controller mogelijkheden zoals 8 draaiknoppen die je kunt toewijzen om plug-ins te tweaken en 8 MPC-pads met note repeat-functie.

Dankzij de compacte vorm kun je het overal meenemen om muziek te produceren. Het toestel is ook voorzien van octaafknoppen zodat je tussen verschillende octaven kunt veranderen. De toetsen zijn wel nogal klein en voor mensen met grote handen is dat niet heel comfortabel.

De kopers zijn het ermee eens dat de toetsen van het keyboard te klein zijn. Voor de rest geven ze goed advies over de uitstekende kwaliteit van het product en de prijs die ze ervoor betalen. Het apparaat voelt stevig aan en past overal dankzij de compacte vorm.

Ook wanneer je kiest voor de Akai Mpk Mini haal je een midi keyboard in huis dat afkomstig is van het bekende merk Akai. Het is dan ook een goed idee om op voorhand even op zoek te gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen zijn van dit handige apparaat.

 

Voordelen:

Midi-controller kenmerken: dit product is uitgerust met enkele bijzondere en bekende midi-controller kenmerken zoals de 8 draaiknoppen en de 8 MPC-pads. De 8 MPC-pads zijn bovendien uitgerust met een note repeat-functie.

Formaat: het is een degelijk apparaat dat vrij compact is qua formaat. Dit maakt het dan weer makkelijk om het overal mee naartoe te gaan nemen.

Octaafknoppen: dankzij de aanwezige octaafknoppen is het mogelijk om tussen de diverse octaven te gaan wisselen en variëren.

 

Nadelen:

Te klein: slechts een kleine minderheid van de gebruikers is echter van mening dat de toetsen van dit apparaat wat groter hadden mogen zijn.

Koop bij bol.com (€120)

 

 

 

 

3. Yamaha PSR-E253

 

Deze midi keyboard aanbieding heeft 61 toetsen en beschikt over een LCD beeldscherm. Je kunt kiezen tussen verschillende klanken en het toestel is ook draagbaar.

Dit keyboard is uitgerust met Yamaha Education Suite waarmee je kunt leren keyboard spelen. Het toestel beschikt over 100 liedjes om te leren spelen. Je begint met losse noten en daarna ga je over op akkoorden.

Je hebt een ruime keuze aan deuntjes want er staan maar liefst 372 klanken en 13 drum-kits op geprogrammeerd. Het apparaat is ook voorzien van een hoofdtelefoonuitgang om in alle rust te oefenen en wordt geleverd met een muziekstandaard.

Dit product staat te koop als speelgoed en is tot nu toe 1 keer beoordeeld geweest. De koper is tevreden over de goede kwaliteit van het product en beleeft er urenlang speelplezier aan. Het ontwerp van dit keyboard is ook aantrekkelijk.

In je zoektocht naar het voor jou beste midi keyboard zul je waarschijnlijk ook dit toestel van het bekende en sterk gewaardeerde merk Yamaha gaan tegenkomen. Alvorens je besluit om het apparaat aan te kopen dan kan het misschien een goed idee zijn om eerst even naar de eigenschappen ervan te kijken.

 

Voordelen:

Kostprijs: je zult meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit midi keyboard.

Yamaha Education Suite: dankzij de Yamaha Education Suite functie is het mogelijk om op een leuke manier ook echt wel te leren hoe je op het keyboard moet spelen.

Handig in gebruik: je zult merken dat het toestel voorzien is van maar liefst 61 toetsen en een duidelijk afleesbaar LCD beeldscherm. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een keuze te maken tussen diverse klanksoorten en melodieën.

 

Nadelen:

Op dit moment is er nog maar één enkele online review geplaatst waarin de koper duidelijk aangeeft dat het om een topproduct gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. M-Audio Keystation 49 ES II

 

Met de Keystation 49 keyboard controller kun je muziek sequencen en virtuele instrumenten op je Mac of PC bespelen. Het apparaat is voorzien van 49 toetsen die aanslaggevoelig zijn en je beschikt ook over verschillende controls zoals octaafknoppen en een pitch-bend.

Een interessante functie is het modulatiewiel waarmee je je eigen creaties kunt opnemen zonder een muis nodig te hebben. Je kunt een externe pedaal aansluiten op dit toestel zodat je het gevoel hebt dat je een echte piano aan het bespelen bent.

De meeste kopers zijn heel tevreden over deze midi keyboard aanbieding maar vinden het niet stevig genoeg.

Verder zijn ze positief over de gunstige verhouding tussen prijs en kwaliteit van het product en is de keyboard heel eenvoudig in gebruik. Je kunt spelen zonder anderen te storen en dankzij de octaafknoppen kun je alle mogelijke klanken bereiken.

Ben je toch op zoek naar een midi keyboard met net dat tikkeltje meer? Dan kun je alvast even de Keystation 49 gaan bekijken. Het is een degelijk apparaat dat in vergelijking met de vorige toestellen iets groter is. Zo is het mogelijk om met dit midi keyboard bijvoorbeeld muziek te gaan sequencen en zelfs verschillende virtuele instrumenten te gaan bespelen op je laptop.

 

Voordelen:

Ontwerp: je zult merken dat het midi keyboard is uitgerust met maar liefst 49 toetsen die bovendien ook nog eens aanslaggevoelig zijn. Daarnaast zijn er ook diverse octaafknoppen en zelfs een krachtige pitch-bend aanwezig.

Modulatiewiel: dankzij het modulatiewiel is het mogelijk om volledig eigen muziek creaties te gaan opnemen. Hierbij heb je dan ook helemaal geen computermuis meer nodig.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: slechts een kleine minderheid van de gebruikers is echter van mening dat het apparaat niet echt stevig en dus vrij kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. M-Audio Axiom AIR Mini 32

 

De Axiom Air Mini 32 is dankzij de compacte vorm makkelijk te verplaatsen zodat je het overal naartoe kunt meenemen. Het keyboard beschikt over acht knoppen, acht drumpads en software navigatie om al je composities en muzieksessies onder controle te houden.

Dankzij de hypercontrol technologie is het toestel makkelijk in gebruik want het wijst de knoppen aan die je kunnen helpen om je muziek naar een hoger niveau te brengen.

Het enige minpunt van dit product is dat de toetsen te klein zijn. Verder heeft het volgens de kopers een goede prijs/kwaliteitverhouding en ze geven dus allemaal goed advies over deze midi keyboard aanbieding.

De reviews tonen ook aan dat de handleiding nogal ingewikkeld is maar het product is na installatie heel handig in gebruik.

Tot slot is er dan uiteindelijk ook nog de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de Axiom Air Mini 32. Dit midi keyboard behoort tot de compacte apparaten die je dus makkelijk kunt verplaatsen en opbergen. Hieronder kun je alvast even alle voordelen en nadelen ervan op een rijtje zien.

 

Voordelen:

Ontwerp: je zult merken dat het apparaat voorzien is van maar liefst 8 knoppen en 8 drumpads. Verder is er ook nog navigatiesoftware aanwezig.

Hypercontrol technologie: de hypercontrol technologie zorgt ervoor dat het apparaat jou zal helpen om jouw muziek en creaties nog net dat tikkeltje beter en specialer te maken.

 

Nadelen:

Te kleine toetsen: indien er toch een klein minpuntje moet vermeld worden dan heeft dit volgens sommige kopers te maken met de toetsen. Deze hadden toch iets groter mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Midi keyboards koopgids

 

Een midi keyboard is een keyboard of digitale piano die je op een computer kunt aansluiten. De noten die je op het keyboard speelt worden door de computer omgezet in geluid zodat je zelf je muziek kunt produceren. Om de beste midi keyboard te kopen moet je echter met bepaalde factoren rekening houden. Denk maar aan de functies, de software, de prijs en de verbindingen.

Wat kun je doen met een Midi keyboard

Zoals we al aangegeven hebben in de inleiding, kun je een midi keyboard aansluiten op je computer om geluiden en muziek op te nemen en te bewerken. Je moet rekening houden met de aanslaggevoeligheid van het keyboard. Dit is het verschil in volume wanneer je een toets hard of zacht aanslaat. Hoe beter je dit verschil kunt horen, hoe meer detail je in de muziek kunt steken.

Je zult verschillende midi keyboard aanbiedingen moeten vergelijken om het beste product voor jouw situatie te kiezen. Je kunt kiezen tussen een keyboard voor beginners of een model voor gevorderden, de prijs van de tweede optie zal natuurlijk een stuk hoger liggen en het zal geen deel meer uitmaken van de goedkope midi keyboards.

 

Functies

Het aantal octaven en toetsen van een keyboard is belangrijk. Hoe meer toetsen op het keyboard, hoe meer noten je kunt spelen. Vele basis midi keyboards beschikken slechts over 25 toetsen. Deze zijn goedkoop en geschikt om drums te activeren wanneer je muziek aan het maken bent.

Een midi keyboard van middenklasse heeft 49 of 61 toetsen en is al meer geschikt om keyboard te spelen. Als je echter toegang wilt tot een volledig aantal noten dan heb je een keyboard nodig met 88 toetsen. De aanslaggevoeligheid is natuurlijk ook heel belangrijk zodat je een verschil kunt horen in volume.

Vele apparaten beschikken over de mogelijkheid om pedalen aan te sluiten of een pedaal input te kiezen via een knop. Er zijn ook andere functies zoals sustain of velocity sensing. Al deze functies kunnen bijdragen tot een beter gebruik van de midi keyboard om op een professionele wijze muziek te produceren.

De klank is bij elk keyboard anders, je kunt dus best eerst de klank proberen om van vooraf te weten als deze mooi genoeg is. Een geavanceerde midi keyboard zal ook over control surface functies beschikken zoals stop en start of opnemen. Dit zijn de basisfuncties, daarnaast kun je nog drum pads, dials en faders hebben.

 

Software en verbindingen

Om de keyboard aan te sluiten heb je natuurlijk een computer nodig en de bijpassende software. Bekende programma’s zijn Ableton of FruityLoops. Een ander onmisbaar onderdeel om muziek te maken zijn de virtuele instrumenten. De meeste software wordt verkocht inclusief met plug ins maar er zijn ook nog andere die je tegen betaling kunt downloaden.

Tegenwoordig kun je de midi keyboard eenvoudig verbinden via een USB poort zodat je data kunt verzenden en ontvangen. Het voordeel van de USB verbinding is dat de stroom voor de keyboard meteen geleverd wordt door de computer. Dit wil zeggen dat je geen extra kabel nodig hebt om de midi keyboard van stroom te voorzien.

Alle moderne midi keyboards zijn uitgerust met een USB verbinding en vele modellen beschikken daarbovenop ook nog over oude midi poorten om andere hardware zoals samplers of drum machines aan te sluiten.

Je hoeft de audio uitgangen ook te verbinden met een audiosysteem om geluid te kunnen horen. Een midi keyboard verzendt eigenlijk enkel maar digitale informatie die heel klein is in vergelijking met audio.

Het is dus een aanbeveling om te zorgen voor een apparaat met een USB verbinding, dit is de enige soort verbinding die je nodig hebt om virtuele instrumenten te bespelen.

Hoeveel kost een midi keyboard

Je kunt al een simpele midi keyboard kopen voor slechts €50. Het nadeel is dat dit apparaat over een klein aantal toetsen zal beschikken en er zullen ook weinig extra functies op aanwezig zijn. Voor een beginner is dit in orde want zo kun je vertrouwd raken met de basisfuncties van een midi keyboard.

Als je al een gevorderde muziekmaker bent dan kies je beter voor een toestel met uitgebreide functies en als je alle noten van een keyboard wilt benutten dan heb je zeker 88 toetsen nodig. Let op de verbinding van het product, een USB verbinding is zeker nodig om het apparaat eenvoudig te kunnen gebruiken en aan te sluiten.

Het is aangeraden om een budget op te stellen en een lijst met de functies die je nodig hebt om je eigen muziek te produceren. Daarna kun je op zoek gaan naar modellen binnen deze prijsklasse en de beste midi keyboard voor jezelf kopen.

 

 

 

Laatste update: 04.02.23

 

Steeds meer mensen hebben smart home gadgets in huis en dat is niet verwonderlijk aangezien ze steeds eenvoudiger én betaalbaarder worden wat ze bijzonder toegankelijk maakt voor veel mensen. Deze gadgets kunnen helpen onze levens efficiënter en gemakkelijker te maken waardoor we tijd, energie en geld kunnen besparen. Maar daarnaast zijn ze eveneens een goede keuze indien je de ervaring van muziek luisteren naar een hoger niveau wilt tillen.

 

Een goede smart speaker kan niet alleen je ervaring tijdens het muziek luisteren verbeteren, maar kan daarnaast ook een meerwaarde betekenen als je een film kijkt of bijvoorbeeld bij een online casino speelt waar de achtergrondmuziek helpt om je in de juiste stemming te brengen. Veel van de beste gokspellen bevatten zelfs muziek, wat betekent dat het spelen ervan leuker wordt als je over goede luidsprekers beschikt. 

Tegenwoordig is er een uitgebreid aanbod aan smart home speakers voor muziekliefhebbers op de markt te vinden. Het is dan ook helemaal geen verrassing als je niet precies weet waar je moet beginnen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken zetten we de beste smart home gadget voor muziek even op een rijtje. 

 

Google Chromecast

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een Google Chromecast; een compact apparaatje waarmee het mogelijk wordt om video’s vanaf je mobiele telefoon, tablet of laptop naar je tv toestel te streamen. Maar dat is nog lang niet alles want daarnaast kun je er ook muziek en foto’s mee afspelen. Dat betekent dat je dus niet langer afhankelijk bent van een externe bron of een smart tv.. Als je een surround sound systeem aan je tv hebt aangesloten, zul je daar dus ook muziek mee kunnen luisteren.

 

Google Nest

De Google Nest Mini en Google Nest Audio zijn slimme speakers die je op je televisietoestel en/ of Google Nest Hub kunt aansluiten met behulp van de Google Chromecast. Hoewel de Nest Audio een uitstekende geluidskwaliteit garandeert met meer bas in vergelijking met de Nest Mini, moet deze laatste niet onder doen. Investeer in een Nest Mini indien je op zoek bent naar een goedkope, slimme en compacte speaker die wordt aangeboden tegen toegankelijk prijskaartje.

 

Sonos One

De Sonos One heeft een eigen multiroom smarts en staat garant voor ongeëvenaarde geluidsprestaties. Bovendien hebben ze sinds kort een nieuwe functie waarmee Sonos One tegen Siri kan praten en een multiroom kan vormen met de Apple Home Pod. Het gebruiksgemak van deze speakers wordt verder aangevuld door een stel indrukwekkende microfoons die je stem vanop een grote afstand nog steeds kunnen oppikken. 

 

Amazon Echo

De nieuwe Amazon Echo is een volledige herwerking van de traditionele smart speakers van Amazon. Bovendien is de audio pasgeleden verbeterd en steunen deze speakers nu op de aanwezigheid van nieuwe AZ1 neural edge processors. Daardoor kan de tijd – die Alexa bijvoorbeeld nodig heeft om op je vragen te antwoorden – aanzienlijk worden verminderd. Het grootste nadeel aan de Echo is dat het maximale geluidsniveau vrij zacht is en dan vooral in vergelijking met andere smart speakers op deze lijst. Daarnaast is het evenmin mogelijk om je audio bestanden naar de Echo te casten waardoor je dus via Bluetooth een verbinding moet maken met je smartphone. 

 

Bose Home Speaker 500

De Bose Home Speaker 500 heeft een geïntegreerde Google Assistant en Amazon Alexa en combineert daardoor een geweldig geluid met slimme functies. De speaker beschikt over maar liefst acht microfoons om van dichtbij én op afstand naar jouw favoriete muziek te luisteren. Dit alles wordt aangevuld met een set handige speaker knoppen waarmee je je favoriete afspeellijsten, radiostations of albums kunt selecteren. 

Amazon Echo Studio

De Amazon Echo Studio is de eerste smart speaker voor thuisbioscopen van Amazon. Als je er twee van koopt, kun je ze via de Alexa-app met elkaar verbinden zodoende een home cinema geluidssysteem te creëren. Helaas is het upmixen van stereoplaten naar Dolby Atmos nog inconsistent en zijn er goedkopere speakers van dezelfde kwaliteit in deze lijst te vinden.

 

Google Nest Hub Max

De Google Nest Hub Max is een geweldige luidspreker die over zowel Google Assistant alsook Amazon Alexa beschikt. In totaal zitten er acht microfoons in de speaker om van dichtbij en veraf naar je favoriete muziek te luisteren. Je kunt bovendien altijd met Alexa praten, zelfs wanneer de muziek te hard staat

 

Sonos Move

De Sonos Move is één van de eerste smart speakers van Sonos die ook nog eens draadloos kan worden gebruikt en die de mogelijkheid biedt om je smartphone via Bluetooth met de speaker te verbinden. Het is een krachtige speaker met een mooi geluid die – dankzij zijn compacte en lichtgewicht formaat -ideaal is om overal mee naartoe te nemen.

 

Apple HomePod Mini

De Apple HomePod Mini is een kleine speaker met een ingebouwde Siri spraakassistent. Deze assistent spreekt helaas geen Nederlands waardoor de communicatie dus volledig in het Engels verloopt. Hij wordt gekenmerkt door een uitstekend geluid dat van alle kanten lijkt te komen en is daarnaast in verschillende kleurtjes verkrijgbaar. Deze speaker is vooral ideaal als je betaald voor Apple Music.

Er zijn veel verschillende smart speakers op de markt en ze hebben allemaal verschillende functies. Kies daarom een smart speaker die het beste bij jouw behoeften past, afhankelijk van het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen.